Hvis du er en erfaren WordPress-bruker, har du sannsynligvis hørt om Genesis, en fantastisk og kraftig temaramme av folkene på StudioPress (Copyblogger Media). Denne gjennomgangen vil forklare nøyaktig hva Genesis er og funksjonene som gjør det til et så fantastisk tema for WordPress. Hvis du ikke har hørt om Genesis, vil denne gjennomgangen hjelpe deg med å komme opp i fart. La oss dykke inn!


Genesis Framework

På det mest grunnleggende nivået er Genesis en temaramme for WordPress. Dette betyr at det er et eksisterende tema designet for å bygges på, og dermed øke hastigheten på utviklingsprosessen til ethvert nettsted som er basert på det. Ethvert tema kan betraktes som et rammeverk, men det som gjør Genesis til et sant rammeverk er fleksibiliteten det gir gjennom sitt kroksystem (se nedenfor).

Genesis fleksibilitet

Genesis-rammeverk-gjennomgang

Genesis er uten tvil et av de mest fleksible temaene for WordPress, og dette er det største salgsargumentet. Hvis du er komfortabel med å bruke WordPress hook-systemet og lage PHP-funksjoner (til og med grunnleggende), vil du se hvor fleksibel Genesis egentlig er. Med de fleste temaer er brukerne begrenset til å tilpasse nettstedet sitt via temalternativpaneler og widgetområder. Genesis gir imidlertid et komplett hook-system som lar deg sette inn alt du ønsker på praktisk talt ethvert sted på nettstedet ditt. La oss for eksempel si at jeg vil sette inn en blokk med Adsense-annonser etter innlegget og forfatterboksen, men før bunnteksten. Genesis har en krok som heter genesis_before_footer som vil la meg koble meg inn på det nøyaktige stedet og legge til koden min. Jeg kan til og med bli fancy og bruke noen conditionals hvis jeg bare vil at annonsene skal vises på et bestemt område på nettstedet mitt (dvs. bare blogginnlegg). Dette er bare ett eksempel på hvordan du tilpasser Genesis med kode i stedet for alternativer. Med litt enkel kode øker kontrollen over nettstedet ditt eksponentielt.

genese-krok-visuell guide-

RESSURS: Det er altfor mange kroker å diskutere i dette innlegget, men her er det flott visuell guide for forskjellige Genesis kroker. Du bør absolutt studere denne guiden hvis du er interessert i Genesis fordi det vil hjelpe deg å forstå fleksibiliteten i Genesis.

Genesis er Lean and Well Coded

Hvis du bruker et tema som pakker et fullverdig alternativspanel, blir temaet ditt oppblåst. Utvikleren av det temaet kan gjøre en god jobb med å redusere noe av denne oppblåstheten, men det vil alltid være oppblåsthet. Når et tema inneholder dusinvis av alternativer for å justere ting som farger, skrifter, etc., inneholder ikke bare flere filer, men disse alternativene lagres i databasen din. Dette gir den generelle oppblåstheten til et WordPress-nettsted. Genesis er ikke bare rent kodet, det har veldig få standardalternativer. Siden nesten all tilpasningen gjøres gjennom kode, er det virkelig ikke behov for en haug med temalternativer. Ut av boksen inneholder Genesis alternativer for ting som automatiske oppdateringer, standardoppsett, brødsmuler, kommentarer og trackbacks og noen få andre. Det inkluderer også innebygde SEO-alternativer som automatisk deaktiveres når du har WordPress SEO av Yoast installert (bare en annen måte Genesis arbeider for å redusere oppblåsthet). Disse alternativene er imidlertid ganske enkle og universelle, så de er inkludert som standard. Igjen, alle sanne tilpasninger må gjøres med kode eller en plugin.

Søkemotoroptimalisert

Ytelse og optimalisering er to store fordeler ved å bruke Genesis. Det er ren kodebase forbedrer ytelsen til nettstedet ditt, noe som hjelper med rangering av søkemotorer (bedre sidehastighet = bedre søkerangeringer). Genesis er også kodet ved hjelp av gjeldende HTML5-markering og Schema.org-mikrodata, som hjelper deg med å fortelle søkemotorer hva innholdet ditt handler om. Dette er en flott måte å forbedre nettstedets søkerangeringer fordi det lar søkemotorer som Google bedre bestemme hvor relevant innholdet ditt er for et spesifikt søk. Genesis leder virkelig pakken når det gjelder ytelses- og optimaliseringsstandarder.

Barnetemaer

Jeg kunne ha inkludert barnetemaer i fleksibilitetsdelen, men Genesis-barnetemaer fortjener deres egen omtale. For det første, hvis du ikke vet hva et WordPress-barnetema er, er det et tema som arver funksjonaliteten til foreldrene, men gir mulighet for tilpasninger som ikke vil bli overskrevet når overordnede oppdateres. Hvis du bruker et kommersielt WordPress-tema som vedlikeholdes og oppdateres av utvikleren, bør du bruke et barn-tema.

Genesis er designet for å brukes med temaer for barn. Når du kjøper Genesis, kommer kjernen / overordnede Genesis-filer og et eksempel på underordnet tema som du bør bruke hvis du ennå ikke skal bruke et annet design. Du vil aldri hacke (modifisere) de viktigste Genesis-filene! Bruk alltid et barn-tema for alle tilpasninger, selv om den eneste tilpasningen er en enkel HTML-linje i overskriften.

Genesis-barn-temaer

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du bla gjennom tilgjengelige underordnede temaer tilgjengelig fra StudioPress. De har dusinvis av vakkert designet barnetemaer som er klare til å gå ut av esken. Du kan kjøpe en med Genesis-kjernen eller på et annet tidspunkt. Hvis du først kjøper Genesis-kjernen, vil du motta en tilbakevendende kundeabatt på 25% på fremtidige kjøp (denne rabatten er også bra på all inclusive-pakken). Det er også massevis av tredjeparts tema for barn som er tilgjengelig for Genesis, så husk å gjøre noen Google-søk!

Genesis Community og støtte

Genesis er så utrolig at jeg bare har hatt behov for å sende inn en billett, og supportteamet for StudioPress var med på den umiddelbart. Jeg fikk svar innen en time, og en oppdatering ble utgitt dagen etter som løste problemet mitt. Knapt noen gang trenger støtte og få det så raskt når jeg gjør det er helt topp i boka mi.

Genesis-support-samfunnet

Etter å ha jobbet med Genesis i noen måneder nå, er noe av det beste med det samfunnet til Genesis-brukere. Siden Genesis har mer enn 100 000 nettsteder, er det tydeligvis mange brukere og et stort antall eksperter. Mange av disse ekspertene er kjempebra nok til å dele kunnskapen sin med samfunnet via opplæringsprogrammer og kodebiter. Mange av dem er også veldig tilgjengelige gjennom blogger og kontoer på sosiale medier, og de er vanligvis villige til å hjelpe dem når de blir spurt (spør alltid pent om hjelp og forvent aldri det). Som jeg nevnte i innlegget mitt om hvorfor jeg bruker Genesis, inkluderte jeg noen mennesker som er verdt å følge i Genesis-samfunnet fordi de er veldig kunnskapsrike og hjelpsomme. Her er listen (absolutt ikke omfattende):

Til slutt, enten du allerede bruker Genesis eller er interessert i å lære mer, kan du bli medlem av slakkegruppen Genesis (gratis og uten tilknytning til StudioPress). Det er en flott ressurs med hundrevis av medlemmer i hele Genesis-samfunnet. Still gjerne spørsmål og del tankene dine.

Genesis Review – Wrapping Up

Forhåpentligvis vet du nå mer om Genesis-rammeverket og hvor fantastisk det er. Når jeg først begynte med det, gjør jeg det bare for å teste det ut og kunne si at jeg hadde brukt det. Jeg kunne sparke meg selv for ikke å prøve det før! Jeg er veldig glad for at jeg begynte å bruke den, og det er nå (og blir) det viktigste utviklingsverktøyet mitt for å bygge nettsteder med WordPress. Hvis du er på gjerdet, oppfordrer jeg deg på det minste til å prøve det. For under 60 dollar (inkludert levetidsstøtte og oppdateringer), får du en enorm verdi med en liten økonomisk risiko. Test det ut, eksperiment, lær om det, og kos deg! Still meg spørsmål i kommentarene eller på bloggen min, EngageWP.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me