Har du en tendens til å skrive mye om et nisjetema på bloggen din? Synes du at du trenger å definere termer om og om igjen for å gi innleggene dine kontekst? I så fall kan du sannsynligvis bruke en ordliste for å organisere og gjøre tilgjengelig de mest brukte begrepene og definisjonene deres tilgjengelig.


Nå er ideen om å lage en ordliste fra bunnen av skremmende, enn si å sette opp lenker til definisjonssider hver gang et begrep vises i hvert innlegg. Det er her CM Tooltip Glossary-pluginen kommer inn.

Hva gjør CM Glossary Tooltip Plugin?

Denne koselige pluginen gjør det superenkelt å lage dedikerte sider for ordliste og definisjoner av dem, og genererer lenker til disse sidene når begrepene vises i blogginnlegg eller sider. Den kan også vise en verktøytips når en besøkende svir over begrepet, som i eksemplet nedenfor fra JumpStartCTO (et nettsted Creative Minds siterer for demonstrative formål):

verktøytips ordliste

Som du kan se, når du holder musepekeren over “Minimum levedyktig produkt”, vises et verktøytips som inneholder definisjonen, slik at du ikke trenger å forlate siden. Men hvis du skulle klikke på begrepet, vil du bli ført til en side med definisjonen på det, så vel som annen informasjon. Men vi får komme mer inn på det om et øyeblikk.

CM Glossary Tooltip er utviklet av Creative Minds (som også lager plugins som CM Ad Changer og CM Answers), og er tilgjengelig i tre forskjellige versjoner: Gratis, Pro og Pro +. La oss ta litt tid å gjennomgå funksjonene som er knyttet til hver versjon.

Gratis

Gratisversjonen av denne plugin gir deg alt du kan forvente deg: det grunnleggende. Den lar deg lage unike innlegg for hvert begrep i ordlisten din, vise en verktøytips for å holde markøren over definisjonsvisning og automatisk koble til terminalsider. Den genererer en ordlisteindeks for deg som kan vise ord i en av listen:

ordliste med verktøytips

Eller i fliseformat:

ordliste-fliser

Det gir også et anstendig kontrollnivå over hvordan vilkår vises. Du kan for eksempel sette opp filtre for å sikre at definisjoner i verktøytips ikke overskrider en viss lengde. Og du kan konfigurere hvor verktøytips vises, inkludert duplikater på samme side. Til slutt tilbyr den UTF-8 kodingsstøtte.

Få gratis CM Tooltip-ordliste-plugin

Pro

Pro-versjonen vil koste deg penger, men den tilbyr en hel rekke utvidede funksjoner. Du får selvfølgelig alt som følger med gratisversjonen, pluss muligheten til å legge til en hel mengde tilleggsinformasjon til hver unike ordlisteside som:

  • Interne lenker
  • synonymer
  • Relaterte innlegg
  • Beslektede vilkår
  • Støtte for entall og flertallsformer

Pro-versjonen gir deg også større kontroll over hvordan ordlisten fungerer og ser ut. Du kan for eksempel sette opp paginering for en ordliste som er på den store siden eller tilpasse hvordan begrepet koblinger og verktøytips tok:

tilpassing av verktøytip

Endre permalinkene, legg ankere til verktøytips og kast inn tilpassede tegn for godt mål. En CMinds takknemlighet melding vil ikke vises i bunnteksten i denne versjonen, og du kan sette opp en widget som viser tilfeldige termer i sidefeltet, slik:

ordliste-verktøytipswidget

Ytterligere Pro-funksjoner inkluderer flersteds- og mobilstøtte, muligheten til å legge til definisjoner direkte på ordlistenes indeksside, og hastighetsoptimalisering slik at alle dere SEO-er blir lykkelige.

I tillegg, hvis du har en ordliste med termer du lett bruker forberedt på harddisken, kan du enkelt importere den via .csv-format. Du kan også eksportere ordlisten når du har opprettet den til å være på posten:

importer eksportverktøytips ordliste

Pro +

Som du kanskje forventer, inkluderer Pro + -versjonen alle funksjonene i Free- og Pro-versjonene med enda flere funksjoner stablet på toppen. Dette er versjonen jeg fikk hendene på, og det er et klart steg opp fra de to andre versjonene. Denne tingen har alt fra Google Translate-integrasjon:

verktøytips ordliste Google Translate

Til integrering av Merriam-Webster ordbok og synonymordbok:

verktøytips ordliste Merriam Webster Dictionary

Til muligheten for å sette opp ordlistesøk og kategorier. I tillegg kan du bruke en kort kode for å sette inn en kategori av begreper hvor som helst du vil, et søke- og erstatningsverktøy for å lage raske, over hele linjen oppdateringer, ekskludering av ord og tilpassede lenker. Mange kortkodealternativer, og støtte for delvise ordtermer og forkortelser, runder funksjonssettet.

Sette opp ordlisten

Da jeg først så på plugin etter installasjon og aktivering, måtte jeg ta et øyeblikk pause. Det er mange alternativer, og mens flere alternativer betyr større fleksibilitet, betyr det også mer arbeid fra administratorens side. Heldigvis ble frykten min for hvor involvert installasjonsprosessen kom til å hvile raskt. Plugin-brukergrensesnittet er intuitivt og enkelt å følge. Hovedskjermbildet viser den gjeldende listen over ord i ordlisten:

verktøytips ordliste hovedgrensesnitt for brukergrensesnitt

Alt du trenger å gjøre er å klikke Legg til ny og du blir ført til et nytt innlegg der du kan skrive ut definisjonen av et begrep:

rediger ordliste for ordliste

Plugin vil da finne alle forekomster av dette uttrykket på nettstedet ditt og gjøre dem klikkbare. Når du klikker, vil besøkende bli ført til en dedikert side for definisjonen av begrepet. Det skal se slik ut:

verktøytips ordliste eksempel side

Som du ser har denne ordlistesiden begrepets definisjon, synonymer for begrepet og relaterte artikler satt til å vises. Det er verdt å bruke litt tid på å bla gjennom innstillinger-alternativene. Igjen, du har mye rom å spille her, men ikke la det overvelde deg. Hver fane i Innstillinger-delen tar for seg et annet aspekt ved tilpasning. Hvis du for eksempel ikke ønsker å håndtere synonymer, trenger du ikke engang å klikke på den fanen. Det jeg prøver å si er å bruke funksjonene som er til nytte (og gir mening for) nettstedet ditt; føler meg ikke forpliktet til å bruke dem alle.

ordliste ordliste generelle innstillinger

Klikk på for å aktivere sveveeffekten av verktøyet innstillinger deretter på fanen Verktøytips Innhold. Merk av i ruten ved siden av Vis verktøytips når brukeren svever over dem?

Hvis du vil at en liste over relaterte artikler skal vises under en definisjon på en dedikert term-side – i utgangspunktet, en liste over artikler som begrepet vises i – klikk på relaterte artikler fanen og sørg for at ruten er avkrysset ved siden av Vis relaterte artikler:

relaterte artikler verktøytips ordliste

Klikk gjennom hver fane og gjør valg mens du går. Det er alt du trenger å vite for å bruke denne plugin-modulen. Følg instruksjonene som er gitt, så er du godt på vei mot å bygge en solid ordliste for nettstedet ditt. Og hvis du arbeider med et nisjefag med mye industrirelatert sjargong, er det et tillegg de besøkende vil elske og benytte seg av med jevne mellomrom.

Konklusjon

Noen ganger blir webmastere fornøyd med plugin og installerer alt de kan få hendene på. Hvis du liker designene dine enkle og strømlinjeformede, bør CM Tooltip Glossary-plugin fremdeles appellere til deg. Spesielt Pro + -versjonen er fullverdig nok til å tilfredsstille alle tenkelige ordlisterelaterte behov, samtidig som den er enkel nok til å appellere til WordPress-brukere som liker å holde seg til det viktigste.

Har du brukt denne pluginen? Hva syntes du? Synes du at tillegg til en ordliste er nyttig eller påtrengende?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me