Водич за веб хостинг за почетнике

Водич за веб хостинг за почетнике

У овом чланку смо сакупили све важне информације које су вам потребне као нови вебмастер како бисте успешно планирали и изградили сопствену веб локацију. Три су главна корака која бисте требали узети у обзир при креирању веб странице: морате одабрати веб хост, име домена и апликацију за креирање и управљање садржајем веб локације помоћу.


Како одабрати веб домаћина?

Одабир веб хостинга је први корак који бисте требали узети у обзир приликом покретања пројекта за веб страницу. Да би ваша веб локација била доступна на Ворлд Виде Вебу, потребно вам је место где ћете је угостити. Ово место пружа провајдер веб хостинга. Веб хостинг као услуга садржи простор на којем се чувају датотеке вашег вебсајта, саобраћај на вашој веб локацији и пуно додатних услуга као што су заштита фиревалл-а, техничка помоћ, услуге е-поште, ФТП приступ, регистрација имена домена, алати за изградњу веб страница и још много тога.

Да бисте одабрали веб хост за своју веб локацију, морате узети у обзир неколико важних питања:

Цена: Можете ли да идете са бесплатним веб хостингом?

Многи вебмастери траже бесплатне провајдере веб хостинга, барем за своју прву веб локацију. То је разумљиво – не знате како да упоредите хостинг услуге и проверавате њихове цене. Када једном покренете веб страницу, видећете да постоји још неколико ствари које такође рачунају, и то од цене. На пример, бесплатни или врло јефтини домаћини објављују огласе на вашим веб страницама и пружају вам никакву техничку помоћ. У наставку смо навели неке од најважнијих фактора приликом избора где требате угостити свој мрежни пројекат

Повратне информације купаца

Када упоредите неколико пружатеља услуга хостинга који испуњавају ваш буџет и техничке захтеве, идите и проверите повратне информације корисника. Постоји пуно информација у Гоогле-у, Иахоо-у или специјализованим хостинг директоријима. Сигурно ћете видјети је ли добављач поуздан, ако брзо одговара на техничка питања, задовољава ли продужени радни број обећан на индексу и ако се купцима свиђа.

Техничка подршка

Техничка помоћ увек је потребна од вашег веб домаћина, барем с времена на време. Када почнете да радите на вашој веб локацији, појавит ће се питања: Како започети; Како учитати датотеке; Како да креирате налог е-поште, итд.

Понекад ће вам бити потребна тачна питања што пре или чак одмах. Због тога ваш веб домаћин мора пружити помоћ у техничкој подршци 24к7. На ваша техничка питања треба одговорити у року од највише 1-2 сата. Поред брзине одговора, проверите да ли је подршка технички компетентна. И не тражите помоћ за телефон – телефонске линије за подршку увек су заузете када вам требају. Најефикасније компаније користе карте за карте, где испоручујете све техничке детаље потребне за одговор на ваше питање у року од сат времена или мање.

Карактеристике хостинга: веб простор, пропусност, ЦПУ, ПХП ограничења итд.

Значајке планова за веб хостинг непрестано расту. У 2003. години, максимална квота дисковног простора по заједничком плану хостинга била је 5 МБ. У 2009. мало добављача нуди мање од свега. Ипак, провјерите Увјете кориштења за више детаља о томе шта може бити ограничено.

Да ли пружатељ услуга хостинга подржава:

 • Е-пошта, ПОП3, СМТП, ИМАП, Аутореспондерс, Прослеђивачи е-поште:

Ако имате своју веб локацију, вероватно бисте желели да имате адресе е-поште на сопственом домену, на пример: Ова адреса е-поште заштићена је од нежељених робота. За преглед вам је потребан ЈаваСцрипт.. Можете проверити за ПОП3, СМТП (и ИМАП) да бисте имали могућности веб поште. Проверите да ли можете подесити адресу е-поште да аутоматски шаље пошиљаоцу присутном поруком (Аутореспондер). Погледајте да ли сте, на пример, проследили поруку из једног е-маила у други: све е-поруке које долазе Ова адреса е-поште заштићена је од нежељених робота. За преглед вам је потребан ЈаваСцрипт. на који треба бити прослеђен Ова адреса е-поште заштићена је од нежељених робота. За преглед вам је потребан ЈаваСцрипт.

 • ПХП, МиСКЛ, Црон послови:

Могућности ПХП / МиСКЛ постају све важније због динамичке веб странице. Црон послови могу бити потребни за програме које морате повремено покретати (нпр. Једном дневно).

 • Алати за веб странице – блогови, ЦМС, галерије, форуми:

Домаћин вам може пружити бесплатне алате за креирање веб локације, попут блогова, ЦМС-а, галерија, форума. Ови алати ће у великој мери олакшати ваш рад на веб локацији и уштедећете много новца на веб дизајнерима и програмерима.

 • Опција е-трговине – Корпа за куповину, ССЛ (Сецуре Соцкет Лаиер):

Ако планирате да покренете веб локацију за е-трговину, можда ће вам требати ССЛ сертификат и корпа за куповину. Ови објекти обично укључују пакет са већом ценом или додатне трошкове. Сигурно ће вам требати ССЛ сертификат ако планирате да прикупите податке о кредитној картици на својој веб локацији.

 • Контролна табла:

Ова функција је посебно важна ако желите да одржавате своју веб локацију или да је има неко други да је одржава. На контролној табли ћете извршити промене на веб локацији, учитавати датотеке, мењати лозинке за свој налог, додавати / брисати налог за е-пошту, управљати базама података итд..

 • ДреамВеавер, ГоЛиве, Фласх:

Можда желите да креирате своју веб локацију користећи софтвер за изградњу веб локација као што су ГоЛиве или ДреамВеавер. Добро је да проверите да ли добављач веб хостинга подржава ове алате.

Ако следите ове основне смернице, имаћете поуздану, ефикасну и задовољавајућу услугу хостинга која ће допринети успеху вашег пословања у годинама које долазе.

Овде смо прегледали 10 најбољих компанија за веб хостинг у Великој Британији, тако да можете одабрати било коју од њих и будите сигурни да имате сјајног добављача црева у Великој Британији..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map