Велики 3 или домени највишег нивоа домена

Велики 3 или домени највишег нивоа домена

Велика тројка – .ЦОМ, .НЕТ, .ОРГ

.цом је вани и далеко је најраспрострањенији ТЛД вани. Од јула 2013., нето корпорација за додељена имена и бројеве (ИЦАНН) каже да квадратна мера има 112.071.447 .цом домена регистрованих широм света. већина домена .цом враћа се из Северне Америке, а на том је континенту регистровано готово седамдесет седам милиона!


.Цом ТЛД је првобитно био кориштен за индустријске функције (отуда кратка врста “цом”), али тренутно је на тржишту за готово све. Његов квалитет потиче јавност да претпоставља да веб локација коју прегледају користи овај ТЛД. Није изненађујуће да готово сви људи прво у механичкој опреми траже потрагу за својим именом.

.нет и .орг се такође обично користе за ширење веб локација. у прошлости су .нет домени били резервисани за веб корпорације, док су .орг домени намењени организацијама и непрофитним организацијама. Данас ће свако регистровати своју веб страницу овим ТЛД-овима јер нема прописа.

Статистике ИЦАНН-а показују да тамо квадрат има око петнаест,5 милиона регистрованих .нет домена и у малом степену преко десет милиона регистрованих .орг домена од јула 2013. Баш као и .цом, већина .нет и .орг веб локација тамо је регистрована квадратна мера у Северној Америци.

Још једна опција – шифра земље ТЛД

ТЛД-ови са кодом земље или ццТЛД-ови, проширења домена подручја (боље названа слова која изгледају као ваше највише воле име домене) која је јединица јединице специфична за одређени простор или земљу. Неки примери утјеловљују .цо.ук (Уједињено Краљевство), .ца (Канада) и .цом.ау (Аустралија). мрежа додељена бројевима (ИАНА) – то је да администрација која одржава техничке стандарде који олакшавају покретање мреже – објављује попис ццТЛД-а на тржишту.

Сада ћемо погледати низ предности које нуде ццТЛД.

Предност бр. 1: ццТЛД испоручују изворно циљање и СЕО профит

ццТЛД вам омогућавају да се фокусирате на саобраћај из одређених подручја планете. Рецимо, рецимо да бисте се | желели | усредсредити на госте из Велике Британије до веб локације ваше пекаре са седиштем у Великој Британији; ви ћете желети да размислите о томе да одаберете .цо.ук као додатак за ваш домен. Ово осигурава да будете откривени у резултатима претраге оних који живе у Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске, уместо Аустралије или државе Северне Америке или друге регије.

То се везује за вашу оптимизацију програма (СЕО) која још више вриједи. коришћењем ццТЛД нуди вам бољи СЕО вредан за резултате претраживања у земљи. то може бити резултат тога што се претраживачи враћају потпуно различити резултати, као и неколико нативних, рачунајући на адресу обраде података особе која врши претрагу. то подразумева да ако ће неко из Уједињеног Краљевства потражити рођенданске колаче Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске, веб локација ваше пекаре са седиштем у Великој Британији вероватно ће се чинити већом у оквиру претраживања него ако немате .цо.ук ццТЛД.

Предност бр. 2: ццТЛД усадњава поверење купца

Подручје ццТЛДс паметно за квалитет и то што пружају гостима ваше веб странице додатно самопоуздање. Будући да веб локацију замишља као изворну, гости могу осјетити да је лакше креирати куповину, поготово ако виде да је адреса негдје коју признају умјесто далеке адресе. Такође, многи воле да доврше трансакције и посете веб локације у сопственој језичкој комуникацији, валути и региону.

Предност бр. 3: ццТЛД вам омогућавају да покажете своје способности

Чист трик да неке фирме малтретирају како би направиле снажне циљеве око свог имена је злостављање које се назива хакирање веб локација. ово може бити једном када се реч или име створи малтретирањем, а свако име и ццТЛД заједно. на пример, беацх.ес користи шпански ццТЛД, фоод.ие користи еире ццТЛД, а Субс.бе користи белгијски ццТЛД. То ће чак бити фраза или одлука о акцији попут цхецк.ин или хелп.ус. Изузетно не постоје ограничења у распону комбинација којих ћете се моћи вратити! имајте на уму да ХостПапа нуди све на врху ццТЛД-а, стварајући вам тако лако да се вратите заједно са својим страшно властитим хацком уметничких домена.

£ 1,29 / месечно хостинг за 12 месеци одлого ГоДадди

Правила и закони

Не заборавите да многи ццТЛД имају ограничења на ствари попут куповине, обнављања и преноса домене кода земље. Овдје би могао бити попис раширених ццТЛД-ова о којима бисте жељели размислити. Имајте на уму да један број њих има ограничења:

.ЦА – да бисте добили овај ццТЛД, желите да испуните потребе ЦИРА-е. Међутим, чини се да ове потребе нису само ограничене на: Канадски субјект или стално пребивалиште, Канадска корпорација, удружење, институција или заштитни знак.

.ЦОМ.АУ – Овај ццТЛД регулише АУДА који каже да имена домена не могу бити унапред регистрована или резервисана; различитим ријечима, они су само на тржишту као примарни повратак, почетно сервиран. Такође, износ лиценце је две године и може се обновити само ако и даље испуните жеље.
.ДЕ – Показатељи домена Диамонд СтатеНИЦ требају бити испуњени како би се добио овај ццТЛД. кључни захтев је придружени контакт тела унутар немачких граница.
.ИЕ – куповина ццТЛД еир потреба треба да једноставно удовољите оним потребама ИСДР-а који се налазе у тридесет две жупаније еире или пружање доказа о припадности земљи, попут трговине и / или предузећа.
Коначно, од пресудног је значаја не занемарити могућност малтретирања сваког ТЛД-а попут .цом и ццТЛД да бисте шармирали међународне и домаће купце. Не само да можете бити привлачни домаћим гостима у изузетно специфичном географском подручју, већ бисте могли имати и потенцијале за великанске повратке и трансфер у додатним купцима.

Више трендова и топ планови за хостовање у Великој Британији на почетној страници.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map