Udhëzues për mbajtjen në internet për fillestarët

Në këtë artikull ne kemi mbledhur të gjitha informacionet e rëndësishme që ju nevojiten si një webmaster i ri në mënyrë që të planifikoni dhe ndërtoni me sukses faqen tuaj të internetit. Ekzistojnë tre hapa kryesorë që duhet të merrni parasysh kur krijoni një uebfaqe: duhet të zgjidhni një host të uebit, një emër domain dhe një aplikim për të krijuar dhe menaxhuar përmbajtjen tuaj të internetit me.


Si të zgjidhni një host në internet?

Zgjedhja e një hosti në internet është hapi i parë që duhet të merrni parasysh kur filloni një projekt në internet. Në mënyrë që të keni në dispozicion faqen tuaj të internetit në World Wide Web, ju duhet një vend ku ta pritni atë. Ky vend sigurohet nga ofruesi i web hosting-it. Web-faqja si një shërbim përfshin hapësirën në të cilën ruhen skedarët e faqes suaj të internetit, trafikun në faqen tuaj të internetit dhe shumë shërbime shtesë siç janë mbrojtja e zjarrit, ndihma teknike, shërbimet e postës elektronike, aksesi në FTP, regjistrimi i emrave të domain, mjetet e ndërtimit të faqes në internet dhe më shumë.

Për të zgjedhur një host të faqes në internet, duhet të keni parasysh disa çështje të rëndësishme:

Mimi: A mund të shkoni me një pritës falas në internet?

Shumë webmaster kërkojnë për ofruesit e pritjeve të programeve falas, të paktën për faqen e tyre të parë në internet. Kjo është e kuptueshme – nuk dini si të krahasoni shërbimet e pritjes dhe kontrolloni çmimet e tyre. Epo, pasi të filloni një faqe në internet, do të shihni se ekzistojnë disa gjëra të tjera që gjithashtu llogariten, nga çmimi. Për shembull, hostet falas ose shumë të lirë publikojnë reklama në faqet tuaja të internetit dhe nuk ju japin asistencë teknike. Më poshtë kemi renditur disa nga faktorët më të rëndësishëm kur zgjidhni se ku do të presë projektin tuaj në internet

Reagime ndaj klientit

Kur krahasoni një çift të ofruesve të pritjes që plotësojnë kërkesat tuaja për buxhetin dhe teknologjinë, shkoni dhe kontrolloni për reagimet e klientëve. Ka shumë informacione në Google, Yahoo ose drejtoritë e specializuara të pritjes. Ju me siguri do të shihni nëse ofruesi është i besueshëm, nëse përgjigjet për çështjet e teknologjisë shpejt, nëse i plotësoni numrat në kohë të premtuar në indeks dhe nëse klientëve u pëlqen.

Mbeshtetje teknike

Ndihma teknike është gjithmonë e nevojshme nga hosti juaj në internet, të paktën herë pas here. Kur të filloni të punoni mbi faqen tuaj të internetit, do të lindin pyetje: Si të filloni; Si të ngarkoni skedarët; Si të krijoni një llogari me email, etj.

Ndonjëherë do t’ju duhet atyre pyetjeve të përgjigjura sa më shpejt të jetë e mundur, ose edhe menjëherë. Kjo është arsyeja pse hosti juaj në internet duhet të sigurojë ndihmë teknike 24×7. Pyetjeve tuaja teknike duhet të përgjigjeni brenda 1-2 orëve maksimum. Përveç shpejtësisë së përgjigjeve, kontrolloni nëse mbështetja është teknikisht kompetente. Dhe mos shkoni të kërkoni ndihmë telefonike – linjat e mbështetjes telefonike janë gjithmonë të zënë kur ju keni nevojë për to. Kompanitë më efikase përdorin sistemet e biletave, ku ju dorëzoni të gjitha detajet teknike të nevojshme për t’iu përgjigjur pyetjes tuaj brenda një ore ose më pak.

Karakteristikat e hostimit: hapësira në internet, gjerësia e brezit, CPU, kufijtë e PHP, etj.

Karakteristikat e planeve të mbajtjes së faqeve në internet janë vazhdimisht në rritje. Në vitin 2003, kuota maksimale e hapësirës së diskut për planin e përbashkët të pritjes ishte 5MB. Në vitin 2009, disa ofrues ofrojnë më pak se të pakufizuar për gjithçka. Sidoqoftë, sigurohuni që të kontrolloni Kushtet e përdorimit për më shumë detaje rreth asaj që mund të jetë e kufizuar.

A e mbështet ofruesi i pritjes:

  • Email, POP3, SMTP, IMAP, Autoresponders, Përcjellësit e postës elektronike:

Nëse keni faqen tuaj, ju me siguri do të dëshironi të keni adresa të postës elektronike në domenin tuaj, për shembull: Kjo adresë e-mail po mbrohet nga spambotet. Ju duhet JavaScript e aktivizuar për ta parë atë.. Ju mund të kontrolloni për POP3, SMTP (dhe IMAP) në mënyrë që të keni aftësi të postës në internet. Kontrolloni nëse mund të vendosni një adresë emaili që t’i përgjigjet automatikisht dërguesit me një mesazh aktual (Autoresponder). Shikoni nëse dërgoni një mesazh nga një email në tjetrin për shembull: të gjitha postat elektronike që vijnë Kjo adresë e-mail po mbrohet nga spambotet. Ju duhet JavaScript e aktivizuar për ta parë atë. të jesh i harruar për të Kjo adresë e-mail po mbrohet nga spambotet. Ju duhet JavaScript e aktivizuar për ta parë atë.

  • Punë PHP, MySQL, Cron:

Aftësitë PHP / MySQL po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme për të pasur një faqe interneti dinamike. Punët në Cron mund të jenë të nevojshme për programet që ju nevojiten për tu ekzekutuar në mënyrë periodike (p.sh. një herë në ditë).

  • Mjetet e faqes në internet – Blogs, CMS, galeritë, forume:

Pritësi juaj mund t’ju ofrojë mjete falas për të krijuar uebfaqen tuaj, të tilla si bloget, CMS, galeritë, forume. Këto mjete do të lehtësojnë shumë punën tuaj në faqen tuaj të internetit dhe ju do të kurseni shumë para për projektuesit dhe zhvilluesit e uebit.

  • Opsioni i tregtisë elektronike – Shporta e blerjeve, SSL (shtresa e sigurt e foleve):

Nëse po planifikoni të drejtoni një uebfaqe të tregtisë elektronike, ju mund të keni nevojë për certifikim SSL dhe karrocë për blerje. Këto lehtësira zakonisht përfshijnë një paketë me çmim më të lartë ose tarifa shtesë. Ju patjetër do t’ju duhet një certifikatë SSL nëse planifikoni të mblidhni informacione për kartën e kreditit në faqen tuaj.

  • Paneli i kontrollit:

Kjo veçori është veçanërisht e rëndësishme nëse doni të mirëmbani faqen tuaj ose të keni dikë tjetër që ta ruajë atë. Nga paneli i kontrollit do të bëni ndryshime në faqen tuaj, të ngarkoni skedarë, të ndryshoni fjalëkalime për llogarinë tuaj, të shtoni / fshini një llogari email, të menaxhoni bazat e të dhënave, etj..

  • DreamWeaver, GoLive, Flash:

Ju mund të dëshironi të krijoni faqen tuaj të internetit duke përdorur një softuer për ndërtimin e faqeve në internet si GoLive ose DreamWeaver. Shtë mirë të kontrolloni nëse ofruesi juaj i hostimit në internet mbështet këto mjete.

Nëse ndiqni këto udhëzime themelore, do të keni një shërbim të besueshëm, efikas dhe të kënaqshëm të pritjes që do të kontribuojë në suksesin e biznesit tuaj për shumë vite që vijnë.

Ne kemi rishikuar 10 kompanitë më të mira të mbajtjes në internet në Mbretërinë e Bashkuar këtu, kështu që ju të mund të zgjidhni ndonjë prej tyre dhe të jeni të sigurt që po keni një ofrues të shkëlqyeshëm të hoses në Mbretërinë e Bashkuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me