Instaloni WordPress në hostin GoDaddy
Instaloni WordPress në hostin GoDaddy

Në këtë tutorial, unë do t’ju tregoj se si të instaloni dhe çinstaloni WordPress në GoDaddy dhe do t’ju shpjegoj të gjitha cilësimet dhe çfarë kuptimi kanë ato.


Me instalimin me një klik, GoDaddy ju mund të instaloni WordPress fjalë për fjalë në sekonda.

Pra, le të fillojmë.

Së pari, ju duhet të keni një plan pritjeje të GoDaddy dhe ju duhet një domain që tregon këtë host. Lajmi i mirë është që ju mund të blini një plan të GoDaddy për aq pak sa 1 £ / m me këtë lidhje zbritje.

Nëse domeni juaj është drejtuar si duhet në llogarinë tuaj të pritjes, duhet ta shihni këtë ekran kur vizitoni fushën tuaj:

Instaloni WordPress në GoDaddy 1

Në këtë tutorial, unë do të përdor domainin ahosting.co (siç mund ta shihni në shfletuesin)

Tjetra, shkoni në ekranin fillestar GoDaddy dhe futuni në llogarinë tuaj.

Instaloni WordPress te GoDaddy 2

Kur klikoni në emrin tuaj të përdoruesit (këndi i sipërm i djathtë) do të hapet një menu mega. Klikoni në Menaxhoni pritjen lidhje për të shkuar te cilësimet e llogarisë suaj të pritjes.

Instaloni WordPress te GoDaddy 3

Pasi të jeni atje, klikoni në llogarinë pritëse për të cilën dëshironi të instaloni WordPress. Në rastin tonë, ahosting.co

Instaloni WordPress te GoDaddy 4

Kjo do të hap panelin tuaj të kontrollit të llogarisë pritëse ku mund të rregulloni cilësimet e projektit tuaj. Për të instaluar WordPress klikoni në hapur lidhja ngjitur me aplikacionin Installatron nën seksionin Tools.

Instaloni WordPress te GoDaddy 5

Kjo do të hapë aplikacionin GoDaddy Installatron i cili është një instalues ​​me një klikim i aplikacioneve të ndryshme që mbështet GoDaddy. Veryshtë shumë e ngjashme me aplikacionin Softaculous në cPanel.

Shkoni poshtë dhe do të shihni ikonën WordPress (aty ku është shigjeta e kuqe). Klikoni në këtë ikonë që do t’ju çojë në ekranin e aplikacionit WordPress.

Instaloni WordPress te GoDaddy 6

Këtu mund të shkoni direkt në butonin në të djathtë – Instaloni këtë aplikacion

Instaloni WordPress në GoDaddy 7

Kjo do të hapë magjistarin e instalimit të WordPress ku duhet të bëni disa zgjedhje përpara instalimit.

Më lejoni të shpjegoj çdo mundësi me numrin përkrah saj:

1. Domain – zgjidhni emrin e domain që dëshironi të instaloni WordPress më.

2. Drejtoria – kjo është rruga ku WordPress do të instalohet. Në këtë rast, unë kam zgjedhur ahosting.co/blog i cili do të instalojë aplikacionin në ahosting.co/blog. Nëse dëshironi ta instaloni në domenin rrënjë p.sh. ahosting.co duhet të lini bosh fushën e drejtorisë.

3. Zgjidhni versionin e fundit të WordPress në dispozicion.

4. Zgjidhni gjuhën për instalim, anglisht, si parazgjedhje.

5. Zgjidhni I pranoj (përndryshe nuk mund ta instaloni)

Instaloni WordPress në GoDaddy 8

Kur lëvizni poshtë ka më shumë mundësi. Do t’ua shpjegoj secilit me numrin përkrah tij

1. Unë sugjeroj që të zgjidhni azhurnimet automatike. Kjo do të azhurnojë WordPress tuaj automatikisht dhe është mënyra më e sigurt për të bërë pasi faqja juaj nuk do të jetë e hapur për dobësitë që gjenden në versionin më të vjetër dhe gjithmonë do të jenë të azhurnuara. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse nuk regjistroheni në faqen tuaj çdo ditë. Në dobësi, kjo mund të prishë faqen tuaj nëse disa prej shtojcave që përdorni nuk janë në përputhje me versionin e fundit. Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë sugjeroj që të bëni një kopje rezervë.

2. Njësoj si 1 por për shtojcat. Më pëlqen që opsioni i azhurnimit automatik të jetë i ndezur.

3. Si 1 dhe 2 por për temat – gjithashtu.

4. Zgjidhni opsionin e parë – për të krijuar një kopje rezervë dhe automatikisht rivendosjen e saj nëse azhurnimi dështon. Ky është një opsion i mirë për të mbajtur faqen tuaj të sigurt.

5. Zgjidhni dhe emrin e administratorit. GoDaddy tashmë ka një dorezë të rastit për ju por gjithmonë mund ta ndryshoni atë në diçka që ju pëlqen. Asnjëherë mos përdorni administratorin si emrin e përdoruesit të paracaktuar. Shtë një masë sigurie.

6. Zgjidhni një fjalëkalim të fortë ose gjeneroni një nga butoni në të djathtë. Sigurohuni që ta mbani mend ose shtypni sepse do t’ju duhet më vonë kur të regjistroheni në panelin e administratorit të WordPress.

7. Plotësoni një email ku dëshironi të merrni njoftimin për faqen tuaj të re të WordPress.

8. Shkruajeni këtu titullin e faqes tuaj. Gjithmonë mund ta ndryshoni më vonë.

9. Kjo është linja e faqes në internet që do të shfaqet nën Titullin. Ju mund ta lini atë bosh ose të shkruani një slogan për blogun tuaj.

Instaloni WordPress te GoDaddy 9

Dhe disa parametra të tjerë kanë mbetur para se të fillojmë instalimin

1. Zgjidhni mos e mundësoni vërtetimin me dy faktorë (mund ta bëni këtë më vonë, por nuk është e nevojshme nëse keni zgjedhur një emër përdoruesi tjetër nga admin dhe një fjalëkalim të fortë).

2. Mbajeni këtë për po, kufizoni përpjekjet e dështuara të hyrjes. Kjo është një veçori e sigurisë që parandalon që bots të mendojnë fjalëkalimin tuaj të administratorit dhe të bëjnë forcë në faqen tuaj.

3. Kjo duhet të vendoset në Nr. Mund ta aktivizoni multisite më vonë kur instalimi të bëhet nëse keni nevojë për këtë opsion.

4. Mund ta lini këtë te Automatikisht. GoDaddy do të vendosë të gjitha cilësimet e tjera si paracaktime dhe nuk keni nevojë të shqetësoheni për këtë

Tani kur të jeni gati, më në fund mund të klikoni në instaloj butoni në këndin e poshtëm të djathtë. Kjo duhet të fillojë procesin e instalimit të WordPress.

Instaloni WordPress në GoDaddy 10

Ky ekran është shiriti i përparimit të instalimit. Zakonisht bëhet për më pak se një minutë.

Kur të mbarojë, shkoni në domenin tuaj dhe rrugën që keni instaluar WordPress dhe duhet të shihni ekranin e paracaktuar të temës WordPress.

Për të hyrë në llojin tuaj të ri të faqes në shteg dhe / wp-admin në fund. Në rastin tonë, ahosting.co/blog/wp-admin do të jetë URL-ja ku është pulti i WordPress.

Instaloni WordPress në GoDaddy 11

Si të çinstaloni WordPress në GoDaddy?

Instaloni WordPress në GoDaddy 12

Tani që kemi instaluar WordPress nëse për ndonjë arsye doni ta çinstaloni, GoDaddy ka një mundësi shumë të shpejtë dhe të pastër direkt nga paneli i kontrollit të pritjes.

Shko përsëri në Installatron dhe nën Aplikimet e mia, do të shihni aplikacionin tuaj WordPress me informacionin e lidhur. Në këndin e sipërm të djathtë do të shihni një ikonë X dhe kur rri pezull thotë se ininstaloni. Klikoni mbi të dhe kjo do të fshijë instalimin tuaj WordPress, skedarët dhe bazën e të dhënave me vetëm një klik.

Instaloni WordPress në GoDaddy 13

Kështu mund ta instaloni dhe çinstaloni WordPress në GoDaddy me vetëm disa klikime dhe në më pak se 5 minuta.

GoDaddy është një mundësi e shkëlqyeshme nëse jeni në buxhet ose sapo filloni. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për një hostim më të fuqishëm të WordPress kur faqja juaj rritet, sigurohuni që të kontrolloni artikullin tonë në kompanitë më të mira të pritjes së WordPress në MB. Dhe nëse doni të pritni diçka tjetër përveç WordPress, kontrolloni sugjerimet tona të hostimit në faqen kryesore të Top5hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me