Si të filloni një Blog?

Udhëzues hap pas hapi


Keni rregullisht përvoja, të mira dhe të këqija, që ia vlen të ndani me të tjerët? A gjen gjithmonë diçka që ia vlen të flasësh në internet? Thjesht po bërtisni me talentin e të shkruarit, por nuk keni rrugëdalje për lirim?

Nëse iu përgjigjën po për shumicën ose të gjitha atyre pyetjeve, mbase është koha të krijoni një blog.

Një hyrje në blog mund të jetë çdo gjë nga një histori qesharake, një shkëmbim informacioni apo edhe një rant. Ju mund të thoni që një blog është një lloj ditar personal, por një revistë personale që është e hapur për të lexuar të gjithë botën.

“Por unë nuk jam teknik,” ju mund të thoni. Do të habiteni, sa e lehtë (dhe e shpejtë) është të krijoni një blog në internet.

Pse njerëzit Blog

Para se të filloni të bëni Blogging, zbuloni pse dëshironi të ndani përvojat, mendimet dhe zhvillimet e fundit në internet. A është kjo sepse doni që njerëzit të dinë se çfarë po ndodh? A doni të ndani informacione të caktuara me disa njerëz? Ose mbase ju thjesht ndjeni nevojën për të tallur.

Duke rrumbullakuar të gjitha shpjegimet e dhëna, njerëzit zakonisht bëjnë blog për arsyet e mëposhtme:

 • Për të zhvilluar aftësitë e të shkruarit – Edhe shkrimtarët më të mirë mund ta gjejnë veten në një rutinë. Ndonjëherë edhe aftësitë e shkrimit të bëra më shumë vite do të përkeqësohen kur nuk përdoren për një kohë relativisht të shkurtër. Blogimi u jep shkrimtarëve një shans jo vetëm për të shkruar, por edhe për ta bërë këtë rregullisht. Në fund të fundit, nuk është vetëm aftësia e të shkruarit që zhvillohet, por edhe disiplina për të praktikuar atë aftësi.
 • Për të shkëmbyer përvojat – Ndërsa shkojmë në jetën tonë të përditshme, do të kemi pjesën tonë të drejtë të përvojave të lumtura, të mrekullueshme, të trishtueshme, madje edhe të tmerrshme. Ndonjëherë ne zbulojmë se këto përvoja mund të vlejnë t’i ndajmë me të tjerët sepse ato mund të shërbejnë si mësime ose paralajmërim. Në disa raste, ata gjithashtu mund të ia vlen të ndahen sepse këto janë thjesht shumë qesharake për t’i mbajtur para vetes. Shtë një fakt që edhe shkrimtarët më të mirë do të mërziten ose do të mbarojnë shkrimet materiale për përvojat e tyre. Lajmi i mirë është se të tjerët gjithashtu kanë histori ose përvoja që ia vlen të tregohen. Nuk ka asnjë pengesë që ju të ndani përvojat e të tjerëve.
 • Të frymëzojë të tjerët – Pothuajse për secilin mund të shkruajë në internet, por jo vetëm dikush mund të frymëzojë. Nëse keni pasur një përvojë për të cilën mendoni se të tjerët duhet të dinë, ndajeni atë. Nëse dikush ju dha disa këshilla të mira që duhet të ndahen edhe me të tjerët, shkruani për të, etj. Një nga gjërat më të kënaqshme që një shkrimtar mund të përjetojë është duke zbuluar se të tjerët po marrin frymëzim në shkrimet e tyre. Kjo është një gjë veçanërisht e mirë për të kujtuar herën tjetër që ju doni të shkruani për blogun tuaj vetëm për hir të të shkruarit.
 • Për të tërhequr njerëzit – Blogimi është një mënyrë e mirë për të marrë një audiencë. Kjo është veçanërisht rasti për bloget e faqeve të internetit ose të biznesit. Ata duan që njerëzit e duhur të vërejnë ato që ofrojnë. Me “njerëz të drejtë” nënkuptojmë ata që ka të ngjarë të blejnë produktet e tyre ose të përfitojnë nga shërbimet e tyre. I njëjti parim vlen edhe për faqet e internetit jo-produktore ose jo-shërbimore. Në rastin e tyre ata duan të tërheqin lexuesit që vlerësojnë një histori të mirë. Këta janë njerëz që ka të ngjarë të kthehen për të lexuar më shumë dhe gjithashtu ka të ngjarë t’u tregojnë të tjerëve për një përvojë të mirë leximi.
 • Të bësh para – Besoni ose jo disa njerëz në të vërtetë fitojnë para nga bloget e tyre! Ka dy mënyra për të fituar; ose një uebsajt i shquar do t’ju afrohet me një ofertë për të shkruar një blog në faqen e tyre, ose reklamuesit do të propozojnë të vendosni reklama në faqen tuaj. Sidoqoftë, mos prisni të fitoni para menjëherë. Zakonisht, janë njerëzit ose shkrimtarët më të pasur dhe me ndikim të cilëve reklamuesit dhe faqet e internetit i afrohen kontratave. Kjo nuk do të thotë që kurrë nuk do të keni shansin tuaj, me një ndjekje mjaft të madhe që mund të tërhiqni reklamues. Pavarësisht nëse është vetëm një nga ato arsye, disa prej tyre, apo edhe të gjitha ato, përcaktimi se pse doni të blogoni është i rëndësishëm sepse përcakton drejtimin që do të marrë shkrimi juaj dhe ju mbush me më shumë qëllim. Ju mund të mendoni ‘Pfffft! Ku hyjnë ajo drejtimi dhe qëllimi? ‘Kur vjen koha për të mbajtur blogun tuaj, kjo është kur.

Vendosja e Blog-ut tuaj

A jeni gati për të filluar Blogging?

Ka dy hapa për të krijuar një blog; e para është marrja dhe regjistrimi i një emri domaini dhe e dyta është zgjedhja e një hosti në internet. Në të gjithë procesin nga fillimi deri në fund, duhet të zgjasë rreth 20 minuta.

1. Zgjedhja e një Emri Domain

Exactlyfarë saktësisht është një emër domain? Shtë emri për të cilin blogu juaj do të dihet dhe për të cilin një kërkim duhet të japë. Nëse shkruani atë emër domain, duhet të jetë blog-u juaj që do të shfaqet në shfletuesin.

i rëndësishëm

Vizitoni udhëzuesin tonë për blerjen e domenit

Zgjidhni një emër domaini që është unik dhe megjithatë përshkrues, kështu që audienca juaj menjëherë do ta dijë se për çfarë bëhet fjalë për blogun tuaj. Ju gjithashtu duhet të zgjidhni me mençuri sepse nuk ka kthim mbrapa nga vendosja e një emri domain. Interneti sheh rreth 10,000 regjistrime domain në ditë, kështu që nuk duhet të presësh që zgjedhjet e tua të para të jenë në dispozicion menjëherë. Në fakt, këshillohet që të përgatisni një listë me emrat e mundshëm.

Zgjedhja e një shtese të domain është një domosdoshmëri, vetëm në rast se lexuesit tuaj gabojnë domenin tuaj dhe shkruani diçka tjetër që ata përsëri do të ridrejtohen në blogun tuaj. Për të bërë shtesat e domenit, pronarët e blogeve zakonisht bashkangjisin ose një “.com”, “.net” ose “.org” në fund të emrit të domain.

2. Zgjedhja e një kompanie web hosting

Needshtë e panevojshme të thuash që të duhet një host në internet për të filluar një blog. Pritësi i faqes në internet është kompania që ruan në mënyrë dixhitale të gjithë tekstin, imazhet dhe skedarët e tjerë të ndryshëm të nevojshëm për blogun tuaj dhe i dorëzon ato për këdo që shtyp në emrin e domain në Internet.

Pritësit në ueb janë të kufizuar nga gjëra të tilla si hapësira, gjerësia e brezit, numri i domeneve dhe nënfushave në dispozicion, ndër të tjera, kështu që ju të zgjidhni më mirë me mençuri. Zgjedhja e një hosti të keq do të rezultojë në kohë të ngadalta të ngarkimit të faqeve, madje edhe në kohën e gjumit.

Pritja më e mirë në internet për vitin 2016

Një nikoqir i mirë në internet për newbies për Blogim absolut është SiteGround, një faqe interneti që kushton pak më shumë sesa hostet e tjerë të internetit (2.75 £ në muaj), por e përbën këtë sa i përket cilësisë dhe shërbimit.

Nëse dëshironi të përdorni SiteGround gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni uebfaqen e tyre. Ata kanë një numër promovimesh, zgjidhni të përfitoni prej tyre ose jo.

Ju mund të shikoni rishikimin tonë të SiteGround këtu.

Hosting më i lirë në internet

GoDaddy është regjistruesi më i madh në botë i emrit të domain-it dhe ofruesi i mbajtjes së faqes në internet. Do t’ju ​​kushtonte po aq e ulët sa £0.99 në muaj!

Vendosja me SiteGround
Vizitoni SiteGround dhe përfitoni 50% Zbritje

1Zgjidhni një plan – SiteGround do t’ju ofrojë disa plane. Sigurisht, zakonisht është e këshillueshme që të zgjidhni një që i përshtatet buxhetit tuaj tani. Sidoqoftë, ekziston edhe një plan bazë për blogerët e rinj.

2Regjistrohu Emrin tënd Domain – Shkruajeni emrin e domain në kutinë e majtë dhe klikoni “Next” për të parë nëse është në dispozicion. Nëse jo, zgjidhni një emër tjetër domain. Mos harroni atë listë që ju kemi thënë të bëni? Këtu bëhet i dobishëm. Regjistrimi i një emri domain mund të zgjasë një kohë nëse zbuloni se të gjitha ato ndëshkime dhe witticism për të cilat keni menduar tashmë janë marrë.

3Detajet e faturimit të hyrjes – Sapo të jetë në dispozicion një emër domaini, do të merrni në faqen e regjistrimit, ku duhet të futni të gjitha detajet e faturimit.

Prisni disa minuta që të vendoset llogaria juaj.

Instalimi i WordPress

WordPress është mjet falas dhe me burim të hapur që përmban një arkitekturë plug-in për përdorim të thjeshtë dhe sistem modeli. Me fjalë të tjera, është e përsosur për Blogging newbies.

Hyni në llogarinë tuaj përmes faqes fillestare të SiteGround dhe instaloni WordPress. Shko tek “Llogaritë e mia“tab dhe kliko”Shkoni në cPanel“. Shikoni nën”Autoinstallers“Shkoni dhe klikoni në”WordPressButonin.

Ju duhet të keni hyrë automatikisht në Softaculous dhe u dërgua në faqen e instalimit të WordPress. Klikoni në “Instaloje tani“Butonin për të filluar.

Zgjidhni fushën tuaj dhe klikoni në “Zgjidhni Domain”. Nën “Cilësimet e sitit“seksioni, shkruani Emrin tuaj të Blogut (zgjidhni diçka” miqësore për sytë, ai do të shfaqet në Google “) dhe Përshkrimi i faqes. Vendosni emailin tuaj, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Të gjitha këto mund të ndryshohen më vonë përveç emrit të përdoruesit (mund ta ndryshoni me një plugin). Sapo të jeni të kënaqur me zgjedhjet tuaja, pajtohuni me kushtet dhe pastaj klikoni “instaloj“.

Instalimi juaj është pothuajse gati

WordPress instalimi duhet të zgjasë vetëm disa minuta dhe duhet të merrni një njoftim me email pasi të përfundojë.

Duke punuar me WordPress

Gjëja e parë që duhet të bëni është hyrja në faqen tuaj. Shko tek “http://www.yoursite.com/wp-admin(zëvendësoni “yourite.com” me emrin e domain).

Pasi të keni hyrë në llogari duhet të çoni në zonën e administratorit të WordPress. Këtu mund të bëni ndryshime që dëshironi në blogun tuaj.

Nëse doni të ndryshoni titullin e blogut tuaj shkoni në fund të menusë së majtë dhe klikoni “Cilësimet“. Ai duhet t’ju çojë në një ekran ku mund të ndryshoni titullin.

Titulli i faqes“Është për titullin kryesor ndërsa”Tagline“Është për nëndomen. Pasi të jeni të kënaqur me ndryshimet tuaja klikoni në “Ruaj ndryshimetButonin Klikimi i këtij butoni duhet t’ju çojë në faqen tuaj.

Shkrimi dhe botimi i postimit tuaj të parë

A jeni pompuar për të filluar shkrimin? Le të fillojmë me postimin tuaj të parë. Në WordPress shkoni në menunë e majtë dhe klikoni në “Posts“. Ju mund të befasoheni kur zbuloni se tashmë ekziston një postim me titullin “Përshendetje Botë!”Kjo gjë që WordPress vë në të gjitha bloget vetëm për t’i dhënë përdoruesve një shije të asaj që të presin. Ju mund ta studioni atë ose të shpëtoj prej tij duke klikuar në butonin “Trashja” vetëm nën postim.

Filloni një postim të ri duke klikuar në “Shto nje te ri”Lidhja; kjo duhet t’ju çojë në ekranin e krijuesit të postimit. Kutia në krye është për titullin e postit tuaj dhe ajo poshtë saj është për vetë postin.

Imazhet janë gjithmonë një ide e mirë sepse rrit postin dhe gjithashtu u jep lexuesve tuaj diçka për të parë. Imazhet gjithashtu u japin lexuesve tuaj një ide se çfarë bëhet fjalë për blogun tuaj. Vetëm sigurohuni që imazhi të ketë lidhje me blogun dhe jo vetëm me mbushësin e hapësirës.

Nëse doni të shtoni një imazh klikoni në “Shtoni Media“Butonin dhe kliko”Zgjidhni Skedarët”Për të ngarkuar çdo imazh të ruajtur në kompjuterin tuaj.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni madhësinë e figurës dhe si është në përputhje me faqen. Sapo të jeni të kënaqur me zgjedhjet tuaja për të klikuar “Fut në postim“Për të shtuar imazhin.

A jeni i sigurt që ky është postimi që doni të shihni botën? Shkoni mbi të edhe një herë për të parë çdo gabim gramatikor. Ndoshta do të kujtoni edhe ide që ia vlen të shtohen. Pasi të jeni gati postoni klikoni në “publikoj“Butonin në anën e djathtë të ekranit për ta publikuar atë.

Edhe pasi të keni klikuar “publikoj“Blog-u juaj mund të tregojë akoma një”Vjen së shpejtiFaqe ” Kur të jeni gati për të hequr atë faqe, gjithçka që duhet të bëni është të identifikoheni në blogun tuaj dhe të klikoni në lidhjen afër krye.

Kështu që atje, sapo keni botuar blogun tuaj të parë. Nuk ishte aq e lehtë?

Nivelimi i Blogut Tuaj

Herët a vonë mund të vini në një pikë ku mendoni se dizajni i blogut tuaj është shumë i thjeshtë dhe doni të shtoni më shumë elemente për më shumë ndikim. Këtu hyn avantazhi i WordPress; është kaq e lehtë për t’u përdorur, praktikisht mund t’i mësosh vetes se si ta bësh atë.

Bazat e Design Design

Shtë e vërtetë që kur bëhet fjalë për hartimin e blogut imagjinata juaj është kufiri. Sidoqoftë, para se të shkoni në bord, duhet të dini gjithashtu për këshilla të dobishme për t’u ndjekur, veçanërisht duke marrë parasysh që të gjithë ne nuk kemi të njëjtën vlerësim të estetikës.

Ndiqni Linjat vertikale – Si rregull i përgjithshëm është praktikë e mirë t’i mbani gjërat të rreshtuara. Në rastin e faqeve në internet ku ne përgjithësisht lëvizim poshtë, kjo do të thotë linja vertikale ose kolona.

Do të duket më e rregullt kur paragrafët dhe imazhet përshtaten saktësisht në kolonat e tyre. Sytë dhe truri ynë janë të dizajnuar për të zgjedhur modele, kështu që kur diçka të mbetet, ne e vërejmë menjëherë. Si ajo imazh që është jashtë linjës, ose ai paragraf që rrjedh jashtë.

Nëse ka shumë nga këto pak gjëra jashtë linjës, lexuesi mund të shpërqendrohet dhe para se ta dini, ata kanë një mendim të keq për mënyrën e rregullimit të asaj faqe.

Nëse ende nuk jeni të sigurt se si të zbatoni linjat vertikale, zgjidhni një gjerësi të përbashkët për të gjitha imazhet dhe një gjerësi tjetër të përbashkët për paragrafët, edhe pse imazhet dhe paragrafët përzihen.

Vëzhgoni “Hapësirën e Bardhë” – Hapësira midis elementeve dhe pjesëve të një faqe në blog, ose ndonjë faqe për këtë çështje, është ajo që quhet hapësirë ​​e bardhë. Gjithmonë duhet të ketë hapësirë ​​të bardhë midis elementeve për dy arsye; për ta bërë faqen të ndjehet më pak klaustrofobike dhe dërrmuese, dhe të bëjë seksione më të lexueshme.

Ju mund të kontrolloni hapësirën midis elementeve ose seksioneve të blogut tuaj duke shtuar marzhe ose mbushje.

Vendosni shkronjat – Do të keni shumë fonte të disponueshme kur hartoni blogun tuaj, dhe mund të tundoheni të përdorni shumë. Sidoqoftë, disavantazhi është se nëse përdorni shumë shkronja në një zonë, ajo ka tendencë të krijojë konfuzion në blog. Për të mos përmendur, kjo mund t’i japë lexuesve tuaj një dhimbje koke pasi sytë e tyre kërcejnë nga një font në tjetrin.

Zgjidhni shkronjat jo sepse ato janë të këndshme ose argëtuese për tu parë, por sepse ato janë të lehta për tu lexuar. Idealja është të keni një lloj fonti për titujt e postave, një lloj tjetër fonti për titujt e shiritave anësorë, dhe një tjetër lloj tjetër të tekstit të blog-ut.

Ngjyrosni Blogun tuaj – Prej kohësh është vërtetuar se ngjyrat kanë një efekt psikologjik te personat, ato mund të bëjnë diçka tërheqëse apo edhe të shurdhër.

Kur bëhet fjalë për bloget, është mirë që të shkojmë për ngjyrat që tërheqin vëmendjen në zonat që duam të shikojnë lexuesit. Prania e shumë ngjyrave menjëherë do të ngatërrojë edhe syrin dhe mendjen.

Cila është një mënyrë për të kërkuar ngjyrat? Shkoni për një skemë të përgjithshme ngjyrash dhe më pas shtypni faqen me ngjyra të tjera që e komplimentojnë më së miri. Sidoqoftë, nuk duhet të keni frikë të përdorni ngjyra të kundërta pasi ato ofrojnë ndikim. Këshilla më e mirë kur bëhet fjalë për ngjyrat është të siguroheni që ata nuk i shkëpusin lexuesit nga përmbajtja kryesore e blogut tuaj.

Bëni informacion të arritshëm – Ndonjëherë lexuesit mund të dëshirojnë të pyesin blogerin, një pyetje ose dëshirojnë t’i kontaktojnë ata për ndonjë arsye. Si bloger duhet ta keni të lehtë për lexuesit tuaj të arrijnë tek ju. Pse? Ju dëshironi ta portretizoni veten si qenie njerëzore, dikë me të cilin mund të lidhen dhe arrijnë lehtësisht, jo një perëndi që është gjithmonë përtej mundësive.

Kjo mundësia e përdorimit duhet të vlejë edhe për artikujt e tjerë në blog, gjëra të tilla si ushqimi RSS, postimet e paraqitura, arkivat, lidhjet e jashtme dhe kutia e kërkimit.

Këshilla të tjera për ta bërë blogun tuaj më të mirë

Jepni një përshkrim të shkurtër – Ka të ngjarë të tërheqni më shumë lexues nëse menjëherë e dinë që blog-u juaj ka të bëjë, kështu që për këtë qëllim, këshillohet që të jepni një përshkrim të shkurtër nën flamurin e blogut tuaj për atë që faqja ka dhe kush e posedon atë.

Përdorni një foto të profilit – Një nga gjërat që krijojnë një lidhje për lexuesit është njohja që shkrimtari është një person i vërtetë. Asgjë nuk thotë mjaft se një person i vërtetë si një foto nga ju në blog.

Sigurohuni që të zgjidhni një fotografi të mirë për ju. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të zgjidhni një imazh që është fotografuar për t’ju bërë të duket si një yll i filmit. Zgjidhni fotot tuaja për blogun tuaj, në të njëjtën mënyrë, ju do të zgjidhni një foto për një intervistë pune ose për një profil social, dëshironi të paraqisni imazhin më të mirë të vetes sa më shumë që të jetë e mundur me asnjë nga fakerat.

Sigurohuni që faqet tuaja të ngarkohen shpejt – Një nga efektet anësore për të ardhur keq për internetin është hapësira më e shkurtër e vëmendjes. Me shumë gjëra për të parë në internet, nuk mund të presësh që diçka të mbajë vëmendjen e lexuesve për një kohë të gjatë, veçanërisht nëse diçka është një blog që kërkon shumë kohë për tu ngarkuar.

Contribfarë kontribuon në kohë të gjatë ngarkimi? Imazhet që nuk janë të optimizuara për blogun tuaj, linja të panevojshme të kodit, skedarët CSS dhe Java, shtojcat, ndër të tjera.

Edhe vendosja e shumë imazheve në një faqe mund të kontribuojë në një ngadalësim të ndjeshëm. Ka gjëra që mund të bëni për të optimizuar ngarkimin e faqeve si kompresimi Gzip, memorizimi i optimizuar dhe pastrimi i kodit. Ju mund të mos jeni në gjendje ta bëni këtë vetë, por ka ekspertë të tjerë në internet që mund t’ju ndihmojnë lehtësisht.

Keni Pluginat e Duhura – Po, ne folëm për shtojcat që kontribuojnë në ngadalësimin e blogut tuaj, por të pasurit ato të duhurat gjithashtu do të bëjnë ndryshime kur bëhet fjalë për aspektet e ndryshme të blogut tuaj.

Këtu janë disa nga ato më të vlerësuarat falas:

 • Wordfence – Një shtojcë sigurie falas por themelore që shton një shtresë shtesë të mbrojtjes duke mbyllur njerëzit që përpiqen të hudhin rrugën e tyre në faqen tuaj të internetit..
 • Anti-spam – Një tjetër plugin falas që mban spam larg. Kjo e bën këtë pa përdorur Captcha, duke bërë pyetje, ose bezdis lexuesit tuaj vërtet njerëzorë që sinqerisht thjesht duan të lënë një koment.
 • WP Optimizoni – Kjo shtojcë falas e mban blogun tuaj të funksionojë pa probleme duke optimizuar tabelat e bazës së të dhënave tuaja, duke hequr qafe revizione të vjetra të postimeve dhe duke pastruar komente të pa aprovuara dhe gjëra të tjera në dosjen Trash.
 • WordPress SEO – Fjalët kyçe të duhura mund ta bëjnë blogun tuaj të vërejtur lehtë nga motorët e kërkimit, por ndonjëherë ju duhet më shumë se kaq për tu vërejtur. WordPress SEO mund t’ju udhëzojë në bërjen e zgjedhjeve të mira të formulimit për të marrë maksimumin e levave nga fjalët kyçe.
 • Paneli i Google Analytics – Sa trafik po merr faqja juaj? Nga vjen nga shumica e saj? Për cilën përmbajtje ishin më të interesuarit? Sa prej tyre po kthehen shikuesit? Google Analytics mban gjurmët e këtyre gjërave dhe më shumë.

Duke shkruar Blog-un tuaj

Kështu që, ju keni blog-un që funksionon, ju keni mjetet për t’ju ndihmuar të mbani gjurmët e gjithçkaje që duhet të shikohet, dhe ju e dini se si t’i botoni artikujt dhe imazhet tuaja.

Tani për çfarë duhet të shkruani? Për sa kohë që është brenda fushës së përshkrimit të blogut tuaj çdo gjë duhet të jetë në rregull. Ndoshta do të ishte më lehtë të flisnit për ato që nuk duhet të shkruani.

Artikuj jashtë temës – Blog-u juaj tashmë duhet të ketë një temë. Mos e prish atë temë duke shkruar për diçka krejtësisht të ndryshme. Për shembull, ju jeni duke bloguar për filma dhe shfaqje televizive, megjithatë një ditë thjesht e gjetët frymëzuese për të shkruar për kafshët tuaja.

Sekretet tuaja personale – Një blog është një gjë, një ditar është një tjetër. Lexuesit mund të tolerojnë çdo herë një herë, por nuk ka nevojë që ju ta lini tërë shpirtin të zhveshur. Ju jo vetëm që do të ekspozoni veten në tallje, lexuesit tuaj gjithashtu mund të ndjehen të pakëndshëm duke ditur shumë.

Ështjet në vendin e punës – Nuk ka asnjë debatim që vendi i punës është një burim i shumë konflikteve, dramave dhe thashethemeve me lëng. Më mirë lini të gjithë ata që janë atje, duke e marrë atë në blogun tuaj do të ftoni vetëm lexuesit në fillim, por telashet do të pasojnë shpejt.

Ështjet familjare – sshtë në rregull të flasim për atë që ndodhi në bashkimin e familjes, por jo më shumë se kaq. Të gjithë kemi anëtarët e familjes që nuk janë larg nga perfekt ose që kanë bërë gjëra vërtet budalla, por nuk ka nevojë ta transmetoni këtë.

Informacion i ndjeshëm – Sigurisht që jeni i lirë të flisni për shumë gjëra, por sigurohuni që të mos jepni shumë informacion, pasi njerëzit e gabuar mund të dëgjojnë. Mos u jap asnjë informacion që mund të rrezikojë sigurinë financiare ose personale.

Web Hosting

Promovimi i Blogut Tuaj

Shumë bloge të mira atje dështojnë sepse nuk po marrin ekspozim të mjaftueshëm. Si siguroheni që kjo të mos ndodhë në blogun tuaj? Promovojeni mirë.

Ju mund të keni rezerva në lidhje me promovimin e një siti që është relativisht i ri dhe me pak lexues ose shikues, por mendoni për këtë në këtë mënyrë; si tjetër do të merrni më shumë nga ata lexues apo shikues?

Pra, si e promovoni blogun tuaj? Lajmi i mirë është metodat më efektive në të vërtetë janë falas.

Mediat sociale – Nëse tashmë keni një Facebook, Twitter ose ndonjë llogari tjetër të mediave sociale, sigurohuni t’i lidhni ato në blogun tuaj. Meqenëse tashmë jeni në një rrjet social, përpiquni të lidheni me njerëz që kanë interes të ngjashëm si ju ose blogu juaj, nuk do të dëmtojë ata që ta vërenin këtë lidhje.

Blogje të tjerë – Komentoni bloget e të tjerëve dhe lini një lidhje përsëri në blogun tuaj. Në këtë mënyrë ju do ta lini atë diku njerëz që kanë të njëjtin interes siç mund ta shihni.

Këtu ka një vërejtje; sigurohuni që ato komente janë të dobishme, thelbësore ose konstruktive. Lënia e komenteve ose komenteve të këqija të krijuara për të hequr atë blog, ndërsa promovojnë tuajin ka të ngjarë të ftoni palë armiqësore në blogun tuaj. Këto komente të keqe ka të ngjarë të fshihen nga pronari i blog-ut sidoqoftë.

Një mënyrë tjetër që ju mund të përdorni bloge të tjera në avantazhin tuaj është të shkruani një përgjigje për një postim në një blog tjetër. Nëse vendosni ta bëni këtë sigurohuni që të lidheni me blogun të cilit po i përgjigjeni, kjo do të krijojë një “ndjekës” dhe ai blog me të cilin jeni lidhur do të postojë një lidhje për blogun tuaj.

Postime për mysafirë – Kjo është një gjë shumë e mirë për popullarizmin në mes të porsaardhurve të blogerave. Kontaktoni pronarët e tjerë të blogeve dhe ofroni të shkruani një postim në faqen e tyre, si kthim ju gjithashtu mund t’u kërkoni atyre që të shkruajnë për tuajin. Ju gjithashtu mund të shkëmbeni lidhje, në mënyrë që më shumë njerëz të mësojnë rreth blogeve tuaja përkatëse.

Vini re se jo të gjithë blogerët do të jenë të hapur për këtë ide, dhe përkundër avantazheve të saj është më mirë të mos i shtypni ata për t’u pajtuar.

Forumet Online – Ka forume në internet për pothuajse asgjë këto ditë. Zbuloni se cilat janë më të njohurat për temën e blogut tuaj, ose ai me shumë njerëz që ka shumë të ngjarë të interesohen për blogun tuaj.

Shumë forume në të vërtetë ju lejojnë të postoni një lidhje në faqen tuaj në nënshkrimin që shkon në fund të çdo postimi që ju shkruani, por të tjerët gjithashtu mund t’ju kërkojnë që të bëni disa postime së pari.

Ruajtja e Blogut Tuaj

Përgëzime! Tani keni një blog. Sidoqoftë, mos u mashtroni të mendoni se të gjitha do të jenë trëndafila nga këtu, sepse puna e vërtetë po fillon; ju duhet ta mbani atë blog.

Ka dy gjëra për të kujtuar këtu; përmbajtja dhe konsistenca. Përmbajtja i referohet materialit të ri që keni për lexuesit kurdo që ata vizitojnë, konsistenca i referohet asaj se sa rregullisht ose shpesh e nxirrni atë material të ri.

Ruani blogun tuaj duke u siguruar që lexuesit tuaj të kthehen për më shumë, dhe asgjë nuk i mban lexuesit të kthehen për më shumë si përmbajtje të freskët. Ekziston një avantazh tjetër për këtë, botët e motorit të kërkimit janë krijuar për të kërkuar përmbajtje të freskët, kështu që sa më shumë të azhurnoni materialet tuaja, aq më shumë do të jeni të dukshëm për botët e kërkimit.

E gjithë ajo përmbajtje e re gjithashtu nuk do të ketë rëndësi nëse nuk keni konsistencë. Vendosni një orar të rregullt azhurnimi dhe ngjiteni në mënyrë që lexuesit tuaj të dinë kur të presin diçka të re. Për shembull, azhurnimi rregullisht tre herë në javë.

Të jesh në kundërshtim mund të dëmtojë trafikun tënd. Lexuesit tuaj do të zhgënjehen kur zbulojnë se nuk keni asgjë të re për të ofruar, nëse i zhgënjeni ata më shumë se një herë shanset janë që ata do të ndalojnë të vizitojnë blogun tuaj. Ata madje mund t’u thonë të tjerëve se nuk ka asgjë në blogun tuaj që ia vlen të kthehet.

Më parë në këtë artikull ne përmendëm përcaktimin e arsyeve tona për Blogging në mënyrë që të merrni drejtim dhe qëllim. Kjo është ajo ku ata hyjnë. Në mirëmbajtjen e faqes tuaj të internetit mund ta gjeni të vështirë, dhe ndonjëherë edhe një punë të përditshme, për të shkruar ose dalë me një material të ri për të vendosur..

Nuk ka turp në këtë; edhe shkrimtarët më të mirë mund të mos arrijnë të dalin me material tani e më pas. Çfarë bëjnë ata? Ata kthehen në bazat dhe pyesin veten pse shkruajnë. Drejtimi dhe qëllimi.

Këshilla të tjera për Blogim

Gofarë shkon në internet, qëndron në internet – happensfarë ndodh në Vegas … mirë, ju e dini pjesën tjetër. Sidoqoftë, është e kundërta kur bëhet fjalë për blog-un; ajo që shkon në internet mbetet online, ka shumë të ngjarë përgjithmonë.

Kjo do të thotë që ju duhet të jeni të kujdesshëm në ato që postoni, dhe ne nuk do të flasim vetëm për ato gabime gramatikore dhe gramatikore madje edhe nxënësit e shkollës fillore mund të vërehen, kjo ka të bëjë me mendimet tuaja, ju rantoni dhe ndjenjat tuaja.

A ja vlen me të vërtetë të botoheni për një luftë vërtet të keqe me BFF-në tuaj? Po sikur disa ditë nga tani t’i mblidhni gjërat? Sigurisht, miqësia është përsëri në rrugën e duhur, por ai post do të jetë gjithmonë aty për t’ju kujtuar atë një copë të ashpër. Madje do të jetë më e çuditshme nëse do të thonit disa gjëra mjaft kuptimplota rreth tij ose asaj në atë blog.

E njëjta kujdes mund të zbatohet për bloget në lidhje me njerëzit që mund të ju kanë ofenduar, institucionet që nuk ju pëlqyen ose përvojat e tjera të pakëndshme. Mos harroni se Blogging është si të thuash diçka që nuk mund ta marrësh përsëri. Një këshillë e mirë këtu është të mos postoni diçka përveç nëse ia vlen të postoni.

Mos jini shumë të ashpër në shkrimet tuaja – Me këtë nënkuptojmë të mos shkruajmë shumë zyrtarisht. Bëni përmbajtjen tuaj më biseduese me këshillat e mëposhtme:

 • Përdorni fjalët “Ju” dhe “Unë”– Provoni të numëroni sa herë këto fjalë dalin gjatë një bisede normale dhe do të humbni gjurmët. Përdorimi i tyre shpesh do t’i bëjë lexuesit tuaj të ndiejnë se po bisedoni me ta në një nivel personal.
 • Prishni ato paragrafë – Si fillor, të gjithë na mësuan se një paragraf përbëhet nga shumë fjali. Sidoqoftë, kjo nuk është më e zbatueshme kur bëhet fjalë për leximin në internet. Grupe të mëdha të fjalive përbëjnë blloqe teksti që nuk janë thjesht rregulluese; ata gjithashtu mund ta bëjnë të vështirë për lexuesin tuaj që të shënojë ato pika të rëndësishme që dëshironi të kapërceni.
 • Përdorni Italinë – Përdorni fjalë të italizuara sa herë që bëni një pyetje ose i përgjigjeni një. Kjo do ta bëjë që blogu juaj të duket më shumë si një bisedë dhe gjithashtu të prishë monotoninë e pamjes së tekstit. Nga ana tjetër, duhet përmendur që kapitalizimi i fjalive dhe fjalive të caktuara do të ketë efekt të kundërt dhe do t’i bëjë lexuesit të mendojnë se po bërtisni ndaj tyre. Ne nuk po themi kurrë t’i përdorim ato; ju mund të kapitalizoni akronimet, idetë e rëndësishme dhe madje edhe vijën e shënjave të një shaka. Theelësi këtu është të përdorim kapitalizimin me pakicë dhe në mënyrë të duhur.
 • Mos jini shumë zyrtar – Pretendoni se po flisni me dikë, kjo është gjithmonë këshillë e mirë kur bëhet fjalë për të shkruar një blog. Aftershtë një blog në fund të fundit, jo një letër që duhet të përhapet nga komuniteti shkencor, ose një ese për mësuesin tuaj të përbërjes.
 • Përmbajtja ndikon në parametrat e kërkimit – Ju mund të dini se si funksionojnë motorët e kërkimit; ata kërkojnë fjalë kyçe në artikullin tuaj dhe kërkimi më i rëndësishëm del në krye. Kjo ndoshta do t’ju bëjë që të mbushni faqen me kaq shumë fjalë kyçe të sandwiched midis asaj që mund të quhen vetëm fjalë dhe deklarata gëzof. Ajo që mund të mos e dini është se botët e kërkimit në Google janë programuar për të kërkuar përmbajtje të hollësishme, dhe jo vetëm sa herë një fjalë u shfaq në një faqe ose ku u shfaq në atë faqe. Cila është fundja këtu? Shkruajeni për lexuesit tuaj dhe jo për motorin e kërkimit.
 • Matështja juaj e lexuesve – Ju mund të josheni për të parë vizitorët në blogun tuaj si hite të thjeshta; vetëm numrat kanë rëndësi dhe jo ato që mendojnë për blogun tuaj. Ju mund të mos ju interesojë fare se çfarë mendojnë ata në blogun tuaj. Sidoqoftë, këta lexues janë njerëz me ndjenja dhe mendime, dhe sa më shumë që këto ndjenja dhe mendime të nxiten, preken ose formohen nga artikujt tuaj, aq më shumë ka të ngjarë të kthehen dhe të lexojnë më shumë nga materiali juaj. Farë është më mirë është që ata gjithashtu mund të rekomandojnë blogun tuaj për të tjerët, të cilët gjithashtu do t’i rekomandojnë ato të tjerëve, etj. Cila është një arsye tjetër e mirë për të menduar atë që mendojnë lexuesit tuaj? Feedback. Ne përmendëm tashmë se ndërsa shkrimtarët dhe frymëzojnë lexuesit, lexuesit gjithashtu mund të frymëzojnë shkrimtarët me reagime pozitive ose konstruktive. Edhe reagimet negative mund të sjellin rezultate pozitive.

Blogimi do të ketë ulje dhe ngritje

Vendosja e një blog është një çështje e lehtë. Ajo që ndodh pas kësaj zakonisht përfshin shumë punë. Sido që të jetë qëllimi juaj të vendosni të bëni një pjesë të mendjes dhe zemrës suaj të hapur për publikun, nëse dëshironi të përmirësoni aftësitë tuaja, të ndriçoni ditën e të tjerëve ose të fitoni para, sigurohuni që të jeni angazhuar para se të filloni madje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me