Rriteni shpejtësinë e faqes tuaj me HTTP / 2

Në web-in modern, çdo milisekond i performancës së faqes suaj numëron. Kjo gjë varet nga struktura juaj e internetit, por nga testet e kryera nga CloudFlare dhe LoadImpact, faqja juaj mund të përfitojë nga 20% në 200% + rritje në shpejtësi nga kalimi në protokollin e ri HTTP / 2. Ky test ilustron ndryshimin në shpejtësi kur ngarkoni një faqe me kërkesa të shumta.


HTTP / 2 është një protokoll binar që përdor vetëm një lidhje të vetme për server. Ofron një performancë më të shpejtë TLS, mbështet siguri më të madhe dhe thjeshton aplikacionet tuaja në internet. Shtë një zgjidhje e shkëlqyeshme për shumicën e faqeve dhe CMS si WordPress. Nëse dëshironi të shpejtoni më tej faqen tuaj, ne kemi 33 këshilla të tjera këtu.

Ju do nuk përfitojnë nga HTTP / 2 nëse aplikacioni juaj në internet kryesisht shërben skedarë të mëdhenj, të shkarkueshëm ose prurje mediatike. Në këtë rast, ju me siguri nuk dëshironi TLS, dhe multiplexing nuk jep asnjë përfitim kur vetëm një rrjedhë është në përdorim.

Një hyrje në HTTP / 2

HTTP / 2 është një rishikim i madh i kornizës tradicionale të transmetimit të të dhënave HTTP / 1.1, e cila i ka shërbyer me besnikëri Rrjetit Botëror për pesëmbëdhjetë vjet si metoda kryesore e ngarkimit të pasurive të internetit përmes lidhjeve TCP.

Në vend se një rishkrim në tokë i protokollit HTTP / 2 është në vend një shprehje e përsëritur e kodit HTTP, dhe përdor të njëjtat metoda, kode statusi dhe semantikë gjuhësore për të trajtuar sfidat me të cilat përballet sot trashëgimia HTTP. Kryesisht, HTTP / 2 synon të zvogëlojë vonesën e ngarkesës në faqet e internetit duke rritur numrin e kërkesave të pazgjidhura që një faqe mund të bëjë pa u drejtuar në “hacks” si shading domain, bashkim dhe sprinting.

Për çfarë përdoret HTTP / 2 dhe pse e përdorin atë?

Zhvilluar nga Grupi Punues i Task Force për Inxhinierinë e Internetit, HTTP / 2 është i bazuar në një protokoll të hershëm SPDY të zhvilluar nga Google dhe i përdorur për të zgjidhur problemet e përshkallëzimit të kostos brenda përdorimit të të dhënave të qendrës së tyre të rrjetit dhe është i përbërë nga dy specifikime: domethënë Protokolli i Transferimit të Hypertext v. 2 dhe formatin e kompresimit të Header HPACK.

Kompresimi i kokës posaçërisht zvogëlon ndjeshëm numrin e udhëtimeve të rrumbullakëta të nevojshme për të ngarkuar plotësisht të dhënat; kjo është veçanërisht e dobishme për klientët celularë, ku zakonisht do të shihni një vonesë udhëtimi rreth disa qindra milisekonda. Kuadri SPDY / 2 u zgjodh si bazë për sistemin e ri, dhe që nga implementimi i HTTP / 2 Google ka kaluar përmes planeve për të hequr mbështetjen e SPDY në favor të protokolleve të reja dhe të përmirësuara.

Në fund të fundit, përmirësimi i performancës suaj të hostimit.

Si punon

HTTP / 2 përdor protokolet binare në krahasim me ato tekstuale të kornizave HTTP / 1.x, pasi këto protokolle janë më kompakt dhe më të lehtë për tu analizuar ‘në tel’..

Në modelet më të vjetra, ekzistonin katër mënyra për një faqe për të analizuar një mesazh të linjës; në kornizën e re, kjo është reduktuar në vetëm një thirrje të vetme. Si dhe kjo, përfshirja e mbështetjes së plotë multiplex do të thotë që çështjet bllokuese të protokolleve të trashëgimisë janë eleminuar, duke lejuar më shumë se një mesazh kërkese dhe përgjigje të jenë “në fluturim” mbi një lidhje të vetme TCP në çdo kohë.

HTTP2

(burimi i imazhit Nginx)

Kjo është e rëndësishme pasi HTTP / 2 lejon vetëm një lidhje TCP, pjesërisht për shkak të faktit se shumica e faqeve të internetit moderne përdorin burime të shumta. Pasja e lidhjeve të shumëfishta nga pika të ndryshme të origjinës rrit përdorimin e burimeve të rrjetit të shfletuesit përtej asaj që është e arsyeshme, kështu që HTTP / 2 në vend të kësaj përdor presionin e serverit dhe kompresimin e kokës për të maksimizuar transferimin e të dhënave dhe efikasitetin.

Aplikimet jo-shfletues, madje edhe më shumë, ato me pako të efektshme, siç është VoIP, gjithashtu duhet të jenë në gjendje të përdorin lidhje HTTP / 2.x me kusht që ata tashmë përdorin HTTP. Përkundër kësaj, HTTP / 2 deri më tani është optimizuar kryesisht për përdorimin e shfletuesit, pasi kjo përbën përdorimin thelbësor të kornizës.

Siguria në internet me HTTP / 2

Deri më tani, Grupi Punues HTTP nuk ka kërkuar përdorimin e metodave të kriptimit siç është Siguria e Shtresave të Transportit (TLS); përkundër kësaj, ata kanë përcaktuar një profil TLS, duke përfshirë një listë të zezë të shifrimeve, dhe asnjë shfletues aktualisht nuk e mbështet HTTP / 2 në një gjendje të pakriptuar. Shfletuesit të cilët aktualisht mbështesin protokollet HTTP / 2 përfshijnë Microsoft Edge, Safari, Firefox dhe Chrome.

Pamja e ekranit 2017 7 17 A mund të përdor tabela mbështetëse për HTML5 CSS3 etj

Këto statistika mbështetëse janë për Korrik 2017. Për më shumë status aktual mund të kontrolloni burim këtu.

Zbatimi i Protokolleve të Re

Në pjesën më të madhe, HTTP / 2 mund të implementohet pa mbështetje paraprake HTTP / 1.x. Nëse nuk zbatoni identifikuesit e Protokollit të Negociatave të Protokollit (ALPN) të shtresës së aplikacionit HTTP 1.1, atëherë mbështetja e kriptimit TLS është gjithashtu e mundur. Sidoqoftë, për HTTP / 2 mbi TCP, do të duhet të përpunoni një azhurnim nga HTTP / 1.1.

Krahas mungesës së një kërkese për kriptim, HTTP / 2 ka disa pika të dobëta. Cookies nuk janë përmirësuar shumë gjatë HTTP / 1, dhe përkundër cookies së tyre të natyrës relativisht të pafajshme, akoma mund të përdoren teknikisht nga hakerat për të fituar qasje në sistemet tuaja private.

Si dhe kur të kaloni

Fillimi me HTTP / 2 nuk është shumë i vështirë nga ana e klientit, gjithçka që duhet të bëni është të siguroheni që shfletuesi juaj të jetë i azhurnuar, pasi shumica e klientëve kryesorë mbështesin protokollet e reja.

Sidoqoftë, nga serveri, ka pak më shumë vrapim. Do të duhet të përgatisni vetveten të largoheni nga spritet e figurave, të zvogëloni sasinë e bashkimit të CSS dhe Java në faqet tuaja dhe të përgatisni copëzat e domenit tuaj për bashkim nga HTTP / 2.

Për ta bërë këtë të fundit, do të duhet të siguroheni që të dy URL-të e përbashkëta kanë certifikatat e kërkuara TLS. Nëse nuk keni kontroll të drejtpërdrejtë se në cilin serverë janë vendosur faqet e tyre, është më së miri të prisni derisa të dini se serverat tuaj janë azhurnuar.

Kontrolloni me hostin tuaj

Më në fund, flisni me tuajin Host WordPress ofruesin ose administratorin e serverit në mënyrë që të konstatoni nëse jeni gati HTTP / 2.

Pasi të keni konfirmuar se infrastruktura është atje, nxirrni protokollet e reja, si dhe kur vizitorët tuaj do të përfitojnë statistikisht nga ajo më së shumti. Nëse nuk mund të kontaktoni hostin e serverit tuaj, ekzistojnë mjete me burim të hapur të disponueshëm në internet, të cilat mund t’i përdorni për të testuar statusin e serverit tuaj si kjo mjet nga KeyCDN.

Sigurohuni që të na ndiqni në top5hosting për këshilla më të shkëlqyera se si të zgjedhni projektet tuaja dhe nëse keni më shumë pyetje në lidhje me protokollin HTTP / 2 kontrolloni FAQ në Github.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me