Scala hosting e bëri atë në krye të listës për shkak të performancës së tyre të jashtëzakonshme (vetëm 41ms për t’u lidhur dhe 0.2s kohën me bajtin e parë) dhe 99,99% në kohën e duhur. Mbështetje e ditur dhe e shpejtë si në nivelin e sistemit, ashtu edhe në sistemin CMS (WordPress) dhe qasjen e tyre proaktive ndaj sigurisë.


Mendimi im është që pritja më e mirë është ajo që krijon dhe harron. Kjo ka qenë përvoja ime me Scala hosting në vitin e kaluar. Kjo është arsyeja pse unë mund t’i rekomandoj ato si një nga kompanitë më të mira të mbajtjes në internet për përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar për momentin.

Logo Scal Hosting
uptime
999
SPEED
999
SUPPORT
997
PRICE
972
TIPARET
995
GREEN
970
INOVATIVE
1000

Scala hosting është një kompani me reputacion që operon që nga viti 2007 nga dy qendra të të dhënave – në Evropë dhe SH.B.A. Ata shërbejnë më shumë se 50k klientë dhe faqet e internetit të 700k.

Ata u ofrojnë klientëve të tyre shërbim të mbajtjes në internet me cilësi të lartë. Ai është i përqendruar në mbajtjen e menaxhuar VPS dhe Cloud, ku ata kanë panelin e tyre të menaxhimit të brendshëm të quajtur SPanel. Planet e përbashkëta të pritjes janë në serverat CPanel, por shërbehen nga i njëjti ekip, po aq mirë.

Si zakonisht në rishikimet tona, ne përqëndrohemi në performancën, mbështetjen, sigurinë, veçoritë dhe çmimet.

Performance

Performanca është vërtet mbresëlënëse. Siç mund ta shihni nga testi me mjetin e performancës keycdn, TTFB (koha deri në bajtin e parë) është vetëm 198ms dhe shpejtësia e lidhjes nga Londra është 41ms.
Koha e lidhjes: Koha që duhet për t’u lidhur me rrjetin e internetit. Rekomanduar është nën 200ms.

perfroramnce scala

TTFB: Koha që kërkon kur një klient i bën një kërkesë HTTP-së për të marrë bajtin e parë të të dhënave nga webserver. Rekomanduar është nën 400ms.

Këto janë dy matjet e rëndësishme që kanë të bëjnë me shpejtësinë e rrjetit dhe serverin e rrjetit.

Ata kanë një garanci 99,99% në kohë të shërbimit të përbashkët dhe shërbimit VPS. Nëse kohëzgjatja juaj për muaj merr nën 99%, do të merrni një rimbursim të plotë në kredi.

Një tipar tjetër i mirë me Scala është që ata i trajtojnë pikat në trafik shumë mirë. Ndryshe nga shumë kompani të tjera pritëse, nëse faqet tuaja shkojnë virale për një ditë, ata nuk do të ndalojnë shërbimin tuaj për sa kohë që nuk e prish serverin.

Sistemi është i automatizuar, kështu që nëse ndodh vetëm një ose dy herë në javë ata nuk do t’ju shqetësojnë me ngritje të planeve më të larta (ato që kemi parë me kompani të tjera).

Nëse faqja juaj rritet, ata do të rekomandojnë një plan VPS, i cili është me një çmim të shkëlqyeshëm, pothuajse i njëjtë me planet e përbashkëta të pritjes.

siguri

Scala hosting është përqendruar në siguri. Ata kanë integruar në SPanel-in e tyre një veçori për të bllokuar skedarët e instalimit, kështu që edhe nëse një shtojcë ose modul ka një çështje sigurie, hakerat nuk mund të ngarkojnë malware që redakton skedarët origjinal nga instalimi. Kjo është aktualisht e disponueshme vetëm për WordPress por ekipi i zhvilluesve të tyre është duke punuar në CMS tjetër të mëdha si Joomla, Drupal, Magento dhe PrestaShop dhe OpenCart.

SShield (vetëm për VPS të menaxhuar) – siguria në internet është një temë e ngutshme në botën teknologjike, me hakerat që marrin gjithnjë e më shumë krijues në sulmet e tyre. Në dritën e kësaj, hosting Scala ofron SShield – zgjidhja e gjeneratës tjetër për mbrojtjen e faqes në internet.

Mjet siguron 24/7 monitorim në kohë reale dhe parandalimin e kërcënimit. SShield njeh dhe bllokon një 99,998% të të gjitha sulmeve të njohura me qëllim të keq dhe keqdashës. Jo vetëm kaq, por zgjidhja përdor një algoritëm të mësimit të makinerisë për të përmirësuar më tej strategjitë e tij mbrojtëse. Kurdoherë që sistemi zbulon një lloj të ri të kërcënimit, e shton atë në një bazë të dhënash gjithnjë në rritje të cenueshmërisë së mundshme, duke reaguar edhe më efektivisht në të ardhmen.

Gjëja më e mirë është, pasi të aktivizohet, nuk ka shumë lidhje me SShield – mjeti është plotësisht i automatizuar dhe nuk kërkon ndonjë njohuri të mëparshme për sigurinë në internet.

Kohët e fundit, hostet Scala janë bashkuar me Rack911, një udhëheqës i industrisë në zgjidhjet e sigurisë në internet. Ofruesi me bazë në Kaliforni do të ndihmojë me monitorimin proaktiv të serverëve dhe testet e rregullta të depërtimit.

mbështetje

Ata kanë mbështetje për biseda 24/7 dhe mbështetje të biletave nga stafi i njohur, i cili është i gjithi. Të gjitha sysadmins dhe mbështetja CMS është në të njëjtën zyrë, kështu që të gjitha pyetjet tuaja nga mbështetja themelore për çështje të komplikuara që kërkojnë një sysadmin do të përgjigjen shpejt.

E gjithë mbështetja është e bazuar në Evropë.

 • 24/7 Mbështetje e biletave
 • 24/7 Mbështetje bisede
 • Mbështetja është e pavlefshme
 • Bazuar në Evropë

 • Asnje

Vlerësimet e klientëve

Kur kontrollojmë vlerësimet e klientëve, ne zakonisht shkojmë në burime të pavarura si TrustPilot dhe media sociale si Reddit, Twitter dhe Facebook. Ne gjithashtu shikojmë forumet e industrisë dhe vendet e tjera të rishikimit të hosteve, por i marrim ato me një kokërr në kripë sepse mund të ketë paragjykime në industri dhe ne jemi më të interesuar në atë që thonë klientët e vërtetë.

scalahosting trustpilot

TrustPilot Scala hosting ka 98% shkelqime të shkëlqyera dhe 2%, gjë që e vendos atë në krye të industrisë për sa i përket kënaqësisë së klientëve.

Ne nuk gjetëm shumë komente në mediat sociale, por ajo që gjetëm ishte pozitive dhe nuk gjetëm ankesa serioze.

Në forumet e industrisë dhe faqet e rishikimeve të pritjeve në internet, ato janë shumë të vlerësuara. Gjithashtu krijon një përshtypje të mirë që nëse ka një vlerësim negativ, hosti Scala është aktiv dhe u përgjigjet të gjithë klientëve.

Detaje teknike

Si parazgjedhje, klientët e pritur të pritjes janë në CPanel me serverin në internet Apache dhe versionet më të fundit të të gjitha veçorive të CPanel.

Klientët VPS me SPanel mund të zgjedhin midis Apache, Nginx si një proxy të kundërt, Litespeed Enterprise ose Open Litespeed (e cila është falas dhe e pakufizuar).

Të gjitha planet mbështesin gjuhët kryesore të programimit në internet si PHP dhe Python.

Mbështetja e Git është përfshirë dhe ju mund të hyni në server përmes SFTP, SSH (aktivizuar sipas kërkesës), WP-CLI.

Të gjitha planet, përveç Mini mund të presin emra domainë të pakufizuar, të kenë një bandë të pakufizuar dhe të dhëna të pakufizuara.

Llogaritë e postës elektronike janë gjithashtu të pakufizuara (numri i postave elektronike që mund të merrni është i kufizuar nga inode të planit) dhe të gjitha protokollet kryesore janë mbështetur – SMTP / POP3 / IMAP.

HTTP2 gjithashtu është aktivizuar në të gjitha planet.

 • Garanci në kohë 99,99%
 • Lidhje e shkëlqyeshme dhe shpejtësi TTFB
 • Pajtueshmëria me aktin për mbrojtjen e të dhënave
 • 7 ditë rezervë
 • Qasja në SSH dhe WP-CLI
 • Shkrime hyrjesh të papërpunuara
 • Të gjitha tiparet e CPanel
 • Ekipi i zhvillimit të brendshëm

 • Asnjë qendër e dhënash në Mbretërinë e Bashkuar

Shkallëzueshmëria

Shkallëzimi brenda hostimit Scala është i shpejtë dhe i lehtë (siç sugjeron emri i kompanisë). Nëse faqja juaj tejkalon planin e saj aktual, ju mund ta shpërngulni atë lehtësisht në një VPS të menaxhuar me shumë më shumë burime dhe fuqi me pothuajse të njëjtin çmim. Scala ka zhvilluar panelin e tyre të brendshëm – Spanel dhe u lejon atyre të mbajnë çmimet e shërbimeve të menaxhuara VPS shumë të përballueshme.

kufizimet

 • 150k inode në planin Mini dhe 3% të përdorimit të CPU / memorjes.
 • 300k inode në planin fillestar dhe 5% të përdorimit të CPU / memorjes.
 • 500k inode në planin e përparuar dhe 9% të përdorimit të CPU / memorjes.

1 inode = 1 skedar.

backups

Për mbajtjen e përbashkët të pritjes Scala mban rezervë për çdo ditë të 7 ditëve të kaluara si parazgjedhje. Për VPS është vetëm 1. Këto rezervë janë në dispozicion vetëm për rivendosje nga sistemi.

Unë rekomandoj që të bëni një kopje rezervë të plotë dhe ta shkarkoni dhe ta mbani atë në një vend të sigurt çdo muaj në rast se keni nevojë të rivendosni një kopje rezervë më të vjetër (në rast të malware, hack etj.).

Whatfarë është për të mirë Scala hosting?

Scala është vlera më e mirë për paratë e parave që kemi gjetur në fushën e menaxhuar VPS. Pritja e tyre e përbashkët është gjithashtu një vlerë e madhe për paratë. Përdorni Scala hosting nëse planifikoni të:

 • filloni një blog personal ose biznesi
 • filloni një faqe në internet për tregtinë elektronike
 • çdo gjë e bazuar në WordPress, Joomla, Drupal, Magento ose OpenCart
 • aplikacione të vogla dhe të mesme

Kur të mos përdorni Scala hosting?

 • Nëse ju nevojitet thjesht mbajtja e postës elektronike dhe jo një faqe në internet, ka zgjidhje më të mira si Zoho Mail ose Gsuite.
 • Nëse projekti juaj kërkon një server të dedikuar.

A është Scala hosting mirë për WordPress Hosting?

Scala Hosting ofron tre pako WordPress bazuar në platformën e tyre të përbashkët. Marrëveshjet mbajnë të njëjtat avantazhe me disa përfitime specifike për WP:

 • një mjedis i optimizuar i serverit
 • azhurnimet kryesore dhe plugin
 • skanime falas për malware
 • zona skenë me një klikim
 • migrimi i të dhënave profesionale

Ashtu si me hostimin e përbashkët, çmimet fillojnë nga 3,95 $ / muaj për Mini dhe shkojnë deri në 9,95 $ / muaj për planin e avancuar.

Ju mund të instaloni WordPress në Scala hosting në më pak se 2 minuta nga hyrja në faqen e tyre të internetit, duke vendosur një domain ose nëndomain dhe instalimin aktual. Ju mund ta shihni tërë procesin në këtë video.

Në planet e menaxhuara VPS Scala ka menaxherin e tyre SWordPress – kjo është për të gjithë tifozët e WordPress atje..

SWordPress Manager vjen me një ndërfaqe të pastër, të mbushur me të gjitha bazat për përdoruesit për herë të parë:

 • Instalimi / heqja me një klikim WP
 • Mundësimi / paaftësimi i azhurnimeve automatike
 • Vendosja e një bllokimi të sigurisë
 • Rivendosja e fjalëkalimit të administratorit

Përdoruesit gjithashtu kanë një zonë skenë në dispozicion të tyre, duke lejuar të gjitha llojet e modifikimeve dhe provave pa ndikuar në faqen e internetit të publikuar. Kjo është arsyeja pse ne gjithashtu i rekomandojmë ata si një nga hostet më të mirë të WordPress për bizneset në Mbretërinë e Bashkuar.

Çmimeve

Në përgjithësi, hosting Scala ofron vlerë të madhe për paratë në të gjitha planet. Sidomos në VPS të menaxhuar.

Ata kanë pagesa mujore dhe politikë garancie për 30 ditë kthim të parave, në mënyrë që të provoni shërbimin.

Sidoqoftë, nëse doni të bllokoni çmimin më të lirë, duhet të blini një kontratë 3-vjeçare.

Mbani në mend edhe çmimet janë në USD dhe jo GBP.

përfundim

Scala hosting po kërkon të ndryshojë status quo-në në industrinë e pritjes. Kompania është duke mbajtur vazhdimisht një vëmendje në treg dhe duke analizuar atë që mund të ndryshohet, çfarë mund të përmirësohet. Në atë aspekt, Scala ka zhvilluar një grup unik të mjeteve që synojnë të përmirësojnë performancën e serverit dhe sigurinë ndërsa ulin kostot e pritjes.

SPanel është një platformë e gjithanshme që synon të sigurojë një alternative efikase për cPanel dhe ritmet e saj të rritjes. SShield është mbrojtja juaj më e lartë e linjës kundër krimit në internet. SWordPressManager është prezantimi juaj i lehtë për zgjidhjen më të popullarizuar CMS për ndërtimin e faqes në internet.

Së bashku, ata formojnë një përzierje të fuqishme të shërbimeve të gjithanshme që garantojnë që faqja juaj e internetit do të jetë gjithmonë e shpejtë dhe e sigurt në internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me