Rishikimi i Hosting në Cloud DigitalOcean

DigitalOcean është një ofrues i infrastrukturës cloud i përqendruar në thjeshtimin e infrastrukturës së uebit për zhvilluesit e programeve kompjuterike. Ajo u themelua në vitin 2011 nga Ben dhe Moisey Uretsky. Vetëm pas 3 vjetësh, në tetor 2014, DigitalOcean tejkaloi Rackspace si ofruesin e katërt më të madh të pritjes në botë. Kompania merr me qira kapacitetet nga qendrat ekzistuese të të dhënave, përfshirë vendet në New York, Amsterdam, San Francisco, London, Singapor dhe Frankfurt.


Logo e Hosting në Cloud DigitalOcean
uptime
996
SPEED
990
SUPPORT
947
PRICE
992
QENDET E TAT DHNAVE
994
GREEN
980
INOVATIVE
995

DigitalOcean krijoi më të shpejtë dhe një nga teknologjitë më të përshtatshme të cloud për t’ju ndihmuar të menaxhoni me lehtësi dhe më efikasitet infrastrukturën tuaj, në mënyrë që të riktheheni në kodim. Ata u sigurojnë të gjithë përdoruesve të tyre Disqet Hard SSD të performancës së lartë, API fleksibël dhe mundësinë për të zgjedhur në vendndodhjen më të afërt të qendrës së të dhënave.

Shpejtësia dhe besueshmëria – Ne kemi zgjedhur vendndodhjen e Londrës për faqen tonë të internetit, por ju jeni më shumë se i mirëpritur të zgjidhni cilindo që ju pëlqen, dhe zakonisht do të zbresë në vendndodhjen tuaj më të afërt, të gjitha vendet ofrojnë shpejtësi të mëdha për të gjithë botën. Ne kemi zbuluar faqen tonë të internetit (WordPress Droplet) nga Amsterdam, Hollandë dhe Londër, Britani e Madhe dhe rezultatet ishin shumë mbresëlënëse – 8.2ms nga Amsterdam (faqja e internetit është më e shpejtë se 99% e të gjitha faqeve të internetit të testuara) dhe 2.4ms nga Londra. Për të rritur ngarkesën tuaj të internetit nga e gjithë bota, thjesht mund të transferoni një kopje të fotografisë së Dropletit në të gjitha rajonet (Londër, Amsterdam, San Francisko, Nju Jork, Londër dhe Singapor). DigitalOcean ofron një SLA 99,99% në kohë rreth disponueshmërisë së rrjetit, fuqisë dhe serverit virtual. Nëse nuk arrijnë të ofrojnë, ata do të të kreditojnë në bazë të sasisë së kohës që shërbimi nuk ishte i disponueshëm.

siguri – Pritja në cloud mban të sigurt përmbajtjen tuaj. Duke shpërndarë të dhëna të serverit nëpër serverë të tepërt, informacioni i pritur në cloud është i mbrojtur nga dështimi i harduerit. Kopje rezervë automatike dhe pamjet sigurojnë që përmbajtja e serverit të mbetet e sigurt dhe e azhurnuar. Si rezultat, asnjë nga stafi i ndihmës teknike DigitalOcean nuk ka ndonjë qasje në hipervisorët tuaj të pasme, ku serverët virtualë banojnë dhe as qasje të drejtpërdrejtë në sistemet e ruajtjes NAS / SAN, ku banojnë pamjet dhe imazhet rezervë, vetëm ekipi inxhinierik ka një qasje të drejtpërdrejtë në servera të backendit. datdo databazë ka një staf 24/7/365 me siguri në vend dhe për të mbrojtur kundër hyrjes së paautorizuar, me kamera sigurie, lexues biometrikë për qasje dhe të paktën dy-faktorë autentifikim për të fituar qasje në objektet.

Pamjet dhe kopjet rezervë (imazhet) ruhen në një rrjet të brendshëm jo publikisht të dukshëm në serverët NAS / SAN. Konsumatorët mund të menaxhojnë drejtpërdrejt në sa rajone pamjet e tyre ekzistojnë, gjë që lejon klientët të rrisin tepricën e skedarëve që janë të ruajtura në prapavijë.

Shpërndarjet dhe Aplikoni Instalim me një Klikim – Zgjidhni shpërndarjen tuaj të preferuar të Linux (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) ose instaloni aplikacionin tuaj të preferuar (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress dhe më shumë) me klikimin e thjeshtë të një butoni. Kur krijoni një pikëz, klikoni në butonin Aplikimet dhe jini të drejtpërdrejtë në një server cloud në më pak se një minutë.

mbështetje – Pika më e dobët për mendimin tonë. DigitalOcean ofron vetëm një lloj mbështetje – përmes Sistemit të Mbështetjes DigitalOcean, i cili në çdo rast nuk është i përshtatshëm. Ata nuk kanë mbështetje për biseda të drejtpërdrejta dhe mbështetje telefonike.

VIZITA Logo DIGJITALE OCEAN DHE Provoni TI FALAS

teknik

 • Disqet e ngurta SSD me performancë të lartë
 • Teknologjia e virtualizimit të KVM, burimet e garantuara të sistemit
 • Shpejtësia e rrjetit të serverit me 1Gbps
 • Adresat IPv4 dhe IPv6 të përkushtuara
 • Rrjetet private në dispozicion
 • Paneli i kontrollit i lehtë për t’u përdorur, pothuajse i papërvojë
 • Pamjet e serverit dhe opsionet automatike rezervë
 • Instalimet me një klikim të WordPress, Joomla, LAMP dhe RoR
 • Oqeani Dixhital siguron një SLA 99,99% Uptime. Koha e humbur kthehet në llogarinë tuaj me tarifën në orë të ndodhur.
 • 10 qendra të të dhënave – Londër, 3 në Amsterdam, Frankfurt, 3 në New York, San Francisco dhe Singapor
 • Menaxhimi i disponueshëm i DNS
 • Ne nuk gjetëm asnjë

mbështetje

 • Mbështetje teknike 24/7 përmes sistemit të biletave
 • Mbështetje me email
 • Pyetni Komunitetin DigitalOcean
 • Mos keni mbështetje live chat
 • Mos keni mbështetje telefonike

Çmimeve

 • Paguaj vetëm për ato që përdor
 • Shumë e lirë, në krahasim me zgjidhjet e tjera të pritjes së cloud, fillon nga 5 $ / muaj.
 • 30 ditë gjyq falas
 • Mimet janë në dollarë

Që në fillim

Përveç ofrimit të shërbimeve të shkëlqyera me çmime të arsyeshme, DigitalOcean bën gjithçka të thjeshtë dhe të thjeshtë. Na duhen gjithsej 6 minuta për tu regjistruar, për të shtuar fonde në llogarinë tonë, për të krijuar një pikëz dhe për të nisur një faqe WordPress. Sigurohu qe ti klikoni në fotografi për një pamje më të detajuar.

Si të regjistroheni në DigitalOcean

Regjistrimi DigitalOcean

Shtë tepër e thjeshtë të hapësh një llogari me DigitalOcean, thjesht fut një adresë emaili dhe një fjalëkalim që dëshiron të përdorësh, pjesa tjetër e detajeve do t’ju dërgohet me email..

Mund të lidhni llogaritë tuaja në Twitter dhe Github me DigitalOcean, ata do të përdorin vetëm këto informacione për të verifikuar llogarinë tuaj.

Metodat e Pagesës DigitalOcean

Pagesa DigitalOcean

Mund të përdorni një kartë krediti, një llogari bankare në Sh.B.A ose të parapagoni përmes PayPal. Ju kurrë nuk paguani për një muaj të plotë, vetëm për sasinë e burimeve që përdorni, kjo gjithashtu e bën shumë të lehtë krijimin e pikave të reja për qëllime testimi.

Ne i shtuam 5 dollarë llogarisë sonë dhe jemi gati të krijojmë Dropletin tonë të parë. Thjesht klikoni në butonin e madh të gjelbër në këndin e sipërm të djathtë të internetit.

Krijimi i pikës së parë

Hapi 1 – zgjidhni një Emër Host Droplet dhe zgjidhni madhësinë e pikës që dëshironi të keni.

Hapi 2 – zgjidhni rajonin ku dëshironi të shfaqet serveri juaj. Ne zgjodhëm Londrën për uebfaqen tuaj të provës.

Hapi 3 – zgjidhni një imazh të serverit. Zgjidhni shpërndarjen tuaj të preferuar të Linux (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) ose instaloni aplikacionin tuaj të preferuar (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress dhe më shumë) me klikimin e thjeshtë të një butoni. Kemi klikuar në njërën nga WordPress në Aplikimet DigitalOcean (Imazhe të Para-Ndërtuara) në 14.04.

Pikëz krijuese DigitalOcean

Do të merrni fjalëkalimin rrënjë në adresën tuaj të emailit, fjalë për fjalë disa sekonda pasi të klikoni në butonin e madh, të gjelbër “Krijo Droplet”. Do të shihni në figurë disa “Cilësimet e disponueshme”:

Rrjetet private: Mundëson një ndërfaqe të rrjetit privat, përveç ndërfaqes publike të paracaktuar. IPv6: Mundëson IPv6. Mundëson kopjen rezervë: Mundëson kopjen rezervë të pikës. Aktivizo të dhënat e përdoruesit: Ju lejon të kaloni të dhëna arbitrare në çelësin e të dhënave të përdoruesit të shërbimit Metadata DigitalOcean.

Paneli i llogarisë DigitalOcean

Paneli DigitalOcean

Siç mund ta shihni, ne kemi vetëm një pikëz me adresë IP 46.101.43.227, 1 GB Memory, Ram30GB SSD Disk, Rajoni i Londrës, që funksionon në 1Ubuntu WordPress më 14.04.

Drita e gjelbër tregon që pikëza është aktive.

Imazhi DigitalOcean

Në këtë seksion, ju lehtë mund të menaxhoni Pamjet tuaja, kopjet rezervë ose pikat tashmë të shkatërruara. Ju gjithashtu mund të krijoni një imazh nga çdo Droplet me energji elektrike.

DNS DigitalOcean

Brenda seksionit DNS, klikoni në Shto Domain dhe plotësoni fushën e emrit të domain dhe adresën IP të serverit me të cilin dëshironi ta lidhni atë në faqen pasuese.

Shënim: Emri i domain nuk ka një WWW në fillim.

Nëse po vendosni serverat e emrave tuaj në regjistrimin e domain tuaj – Serverët e Emrave DigitalOcean janë:

ns1.digitalocean.com | ns2.digitalocean.com | ns3.digitalocean.com

API DigitalOcean

API DigitalOcean ju lejon të menaxhoni pikat dhe burimet brenda cloud re DigitalOcean në një mënyrë të thjeshtë, programatike duke përdorur kërkesa konvencionale HTTP. Pikat e fundit janë intuitive dhe të fuqishme, duke ju lejuar të bëni lehtësisht thirrje për të marrë informacion ose për të ekzekutuar veprime.

Të gjithë funksionalitetin me të cilin jeni njohur në panelin e kontrollit DigitalOcean është gjithashtu i disponueshëm përmes API, duke ju lejuar të shkruani veprimet komplekse që kërkon situata juaj.

Ndihmë DigitalOcean

Shtë shumë e thjeshtë të hapni një biletë mbështetëse, t’i jepni ekipit DigitalOcean të gjitha detajet dhe ato do t’ju ndihmojnë të zgjidhni problemin sa më shpejt që të munden.

Ose thjesht pyesni Komunitetin DigitalOcean. Shtë një grup aktiv i zhvilluesve të zgjuar që mund t’ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj DigitalOcean.

Paneli i Dropletit Dixhital

Nga Paneli juaj i Dropletit DigitalOcean, mund të menaxhoni pikat tuaja:

 • Fikni energjinë e pikës tuaj – Vini re: që kur të fikni pikën tuaj, ju akoma faturoheni për të
 • Cikli i energjisë ose rivendosja e vështirë e serverit tuaj
 • Madhësia e pikës – i përhershëm ose fleksibël
 • Bëni një Pamje fotografike ose rivendoseni nga Pamjet – Pamjet (kopje rezervë manuale) mund të ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të vlerësuar një sistem: mund të merrni një fotografi të një serveri aktual dhe të rrotulloni një pikëz të re nga fotografia. Do t’ju kushtojë 20% të kostos së serverit virtual
 • Nga menuja Setting, mund të aktivizoni “Rrjetin Privat”, “Rrjetin Publik IPv6”; azhurnoni konfigurimin tuaj; çojeni kokrrizin tuaj në një mënyrë të sigurt për rikuperimin, në mënyrë që të mund të kryeni veprime të tilla si fsck harddrive nëse është në një gjendje të ndyrë ose thjesht riemërtoni emrin tuaj të hostit
 • Menuja grafike – mund të shikoni statistika të hollësishme të gjerësisë së bandës tuaj, diskut ose CPU
 • Shikoni historinë tuaj të pikave
 • Ju mund të rindërtoni ose shkatërroni pikën tuaj

Rezultatet e provës

Rezultatet e Testit DigitalOcean

Mjeti i parë dhe ndoshta më i rëndësishmi është Testi ping:

Ping ju lejon të provoni arritshmërinë e një hosti dhe të matni kohën e udhëtimit të rrumbullakët për mesazhet e dërguara nga hosti origjinal në një kompjuter destinacioni.

Rezultatet e kontrollit të hostit tregojnë një ping super të shpejtë nga Mbretëria e Bashkuar – 2.3ms

Rezultatet e Testit DigitalOcean

Pingdom provë për performancën e shpejtësisë nga serveri i tyre Sweeden.

Siç mund ta shihni, faqja e internetit e WordPress ngarkoi 99% më shpejt sesa faqet e tjera të testuara me notë të performancës 99/100.

Koha e ngarkimit të faqes në internet ishte 347 ms. Ne do ta testojmë përsëri më vonë me një uebfaqe plotësisht pune.

Rezultatet e Testit DigitalOcean

Një test stresi nga LoadImpact ndihmon në përcaktimin e aftësisë së trajtimit të një numri të caktuar të përdoruesve (ngarkesës) në faqen tuaj të internetit. Qëllimi është të shihni se si do të performojë uebfaqja juaj kur i nënshtrohet një ngarkese të pritur dhe stresuese.

Edhe me 25 përdorues që shfletojnë në faqen tonë të internetit, koha e ngarkesës është e barabartë (1.3s) me të gjithë ata.

Këto janë disa tregues shumë të mirë.

përfundim

DigitalOcean është qartë një mënyrë e shkëlqyeshme dhe e lirë për të filluar faqen tuaj të internetit në botën e cloud computing. Ata ofrojnë KVM, SSD me performancë të lartë, bandwidth të nivelit të 1, një panel kontrolli të thjeshtë por të fuqishëm i cili ju lejon të zgjeroni në rast se faqja juaj e internetit rritet.

Serverat DigitalOcean vendosen brenda më pak se një minutë, ju mund të zgjidhni nga disa vende në të gjithë botën dhe gjithçka është e thjeshtë dhe e thjeshtë me sistemin e tyre të instalimit me 1 klik.

Tani për tani ne nuk jemi duke përdorur DigitalOcean për projektet tona të zhvillimit të internetit, por patjetër që do të jemi në të ardhmen e afërt.

Ju gjithashtu mund të kontrolloni kompanitë e tjera të mbajtura në internet në Mbretërinë e Bashkuar, komente dhe krahasim këtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map