Одговорило се на првих 20 питања о веб хостингу

Током прошле године добили смо много питања од наших читалаца и одлучили смо написати цео чланак о најчешћим питањима везаним за веб хостинг. Истраживање смо мало проширили и тражили смо најчешћа питања на веб локацијама попут Иахоо Ансверс, Куора, Аск и Гоогле и ево листе најчешћих питања и одговора на њих.


Contents

Шта је веб хостинг?

Веб хостинг је активност или посао пружања простора за складиштење и приступа веб локацијама. На пример, када креирате веб локацију или било који други садржај коме желите да приступају други корисници на Интернету, морате да купите план веб хостинга, да пошаљете своје датотеке на веб сервер (веома брз рачунар оптимизован за испоруку садржаја и повезан је с врло брзом мрежом). Затим када неко упише веб адресу у свом претраживачу, као што је хттпс://топ5хостинг.цо.ук, Интернет повезује веб сервер са рачунаром посетилаца и они преносе датотеке. На овај начин посетиоци могу да претражују садржај ваше веб странице.

Шта је веб хостинг

Ово поставља друго питање. Не можете на свом рачунару угостити веб локацију? Одговор је Да, можете. Било који рачунар повезан на мрежу може играти улогу веб сервера. Постоји много разлога због којих то не требате чинити напорним – ваш рачунар мора бити на мрежи 24 сата дневно, требате да имате покренут софтвер за веб сервер, сами морате водити рачуна о својој безбедности и тако даље. Данас можете купити професионални план веб хостинга за само £ 1 / монтх.

Који је најбољи провајдер веб хостинга у Великој Британији?

На ово питање не постоји одговор са једном речју. Постоје многе угледне компаније које пружају хостинг у Великој Британији које могу бити дом вашег веб пројекта. Проналажење најбољег провајдера за хостинг веб локација зависи од ваших пословних потреба, вашег пословног модела, месечног промета и посетилаца, врсте услуге или података који служите корисницима и нивоа подршке која вам је потребна. Сви домаћини веб локација у нашој топ 10 хостерској карти у Великој Британији имају добру репутацију и биће довољно ако тек почињете. Ако имате конкретније потребе, не оклевајте да нас контактирате са детаљима и наши стручњаци ће вам их доставити бесплатно хостинг саветовање прилагођен вашим потребама пројекта.

Која је разлика између веб хостинга и регистрације домена?

Регистрација домена и веб хостинг су две уско повезане, али врло различите услуге. Назив домена је ваш дигитални идентитет и оно што људи уписују у своје веб прегледаче како би видели садржај. Погледајте слику испод.

Разлика имена домена и веб хостинга

Људи купују имена домена из различитих разлога: да угосте њихове веб странице, добију прилагођене е-маилове или их купују за посао – да би их касније продавали по вишој цени или паркирали и зарадили новац од огласа. Дакле, можете имати домен без веб странице, али не можете имати сопствену веб локацију уколико не купите име домена (изузеци су бесплатна решења као што су вордпресс.орг или блоггер.цом али тамо сајт заиста није ваш). Више информација о овој теми можете пронаћи у нашем водичу за куповину домена

И ево визуелног приказа разлике између веб хостинга и имена домена у овом видеу од ГоДадди.

Колико кошта веб хостинг годишње?

Све зависи од ваших потреба. Што мање саобраћаја и простора требате, то су и мањи трошкови. Ако тек започињете ваше пословање на мрежи, можете потражити јефтини план веб хостинга код неког од добављача веб хостинга у Великој Британији на тој листи. Обавезно користите везу коју смо вам пружили, јер ако прођете кроз наше везе, можете добити посебне понуде за планове од само 1 £ / месечно. Што више ваше потребе расту у погледу посетилаца и простора, то ће више коштати ваш веб хостинг план.

Како добити бесплатан хостинг домена и веб локација?

Многи добављачи веб хостинга даће вам бесплатно име домена ако од њих купите хостинг налог. На нашој почетној страници у топ5хостингу ако погледате графикон испод ступца домена, можете пронаћи компаније за веб хостинг које препоручујемо и даће вам бесплатно име домена. Као и обично, уз било шта бесплатно, требали бисте прочитати ситни отисак. Неки од пружатеља услуга ће задржати тај бесплатни домен само за вас док са њима не будете домаћин. Ако се одлучите да из неког разлога промените свој хостинг, и даље ћете морати да платите за њега, а неке компаније ће чак ићи даље и задржати домен. Пре него што кренете на опцију бесплатног домена, можда бисте желели да прочитате наш чланак о томе зашто бисте требали да држите свој домен и хостинг провајдере одвојено.

Како променити услугу веб хостинга?

Ако из неког разлога нисте задовољни са тренутним пружатељем услуга хостинга, лако га можете променити. Прво искористите све кораке које смо навели на нашој почетној страници.

Након што одаберете нову компанију домаћина, прво што желите да урадите је да преместите све своје податке, датотеке и базе података на нови хостинг. Направите сигурносну копију вашег тренутног веб локације и пренесите је на нови хостинг.

Тестирајте га на песковној УРЛ адреси (можете затражити подршку вашег новог хостинга за УРЛ) и видећете да ли се све исправно покреће. Затим идите до регистратора домена и промените ДНС записе домена са адресом коју вам је пружила нова компанија за веб локацију.

Шта је посвећена ИП адреси у веб хостингу и да ли ми треба?

Прво кренимо од онога што је ИП адреса. То је јединствени низ бројева одвојених тачкицама који идентификују сваки уређај који користи Интернет за комуникацију преко мреже. Сервер на коме се налази ваша веб локација такође има ИП адресу која га идентификује и у случају дељеног хостинга може бити пуно имена домена повезаних на исту ИП адресу.

Намјенска ИП адреса на веб хостингу значи да ће сервер додијелити одређени број који ће користити само ви и ваше име домена. Пример како ово функционише можете видети на снимку слике.

Наменска ИП адреса

Треба ли ти један? Постоји неколико разлога због којих ће људи можда желети наменски ИП за своју домену. Један је случај ако желите користити ССЛ цертификат и потребан је посебан слој за идентификацију идентитета ваше веб локације.

Други разлог је ако ваш веб сајт има много саобраћаја и желите да га брже одржавате и смањите вероватноћу пада и временских ограничења за ваше кориснике. Због тога је пожељно посвећено гостовање у облаку када очекујете велику количину посетилаца.

Трећи главни случај је из СЕО разлога. Ако сте забринути да постоји пуно нежељених веб локација на истом серверу и ИП-у као и ваше и желите да се одвојите од њих. Више о теми објашњено је у овом видеу. А да бисте проверили ко још хостира сајтове на вашем серверу, можете користити услугу попут ввв.ми-ип-неигхборс.цом

Како проверити веб локацију компаније за веб хостинг?

Да бисте проверили ко је домаћин веб странице, користите алате попут хостингцхецкер. Само унесите име домена које желите да проверите и оно ће приказати хостинг провајдера.

Које су рецензије веб хостинга и да ли им треба вјеровати??

То је још једно добро питање. Одговор је да би требало да будете веома опрезни када читате информације са веб локација са критикама и да своје истраживање добро ускладите. Иако имамо прегледе засноване на тестовима и истраживањима, ипак саветујемо нашим читаоцима да направе листу за себе и следе кораке које смо навели на топ5хостингу да донесу најбољу одлуку за њихов пословни модел.

Кључно је то што већина веб локација које прегледавају веб локације генеришу своје приходе на основу партнерских провизија и рангирају пружатеље услуга веб хостинга искључиво на основу износа новца од награде по продаји. Наши приходи се такође генеришу на овај начин, али можете направити разлику. Један пример је ако идете на Најбоље рецензије веб хостинга у Великој Британији сајта са Гооглеа, већина их промовише америчке компаније са лошом репутацијом попут иПаге, ФатЦов и тако даље.

Разлика између топ5хостинга и осталих веб локација за преглед домаћина је у томе што ми наводимо само угледне хостинг компаније са дата центрима у Великој Британији или Европи, које ће брже испоручивати ваш садржај и са подршком заснованом на УК која може одговорити на ваше потребе у локалном времену са техничким особљем администратора..

Како подесити / усмјерити ДНС за веб хостинг?

Ево корак по корак упутства о томе како усмјерити / повезати име вашег домена са вашим веб хостингом тако што ћете поставити исправну ДНС адресу.

  • Обратите се подршци свог хостинга и питајте их које су ваше ДНС адресе. Требало би да буде најмање 2 и требало би да изгледају: днс1.иоурхостингцомани.цом; днс2.иоурхостингцомани.цом
  • Пријавите се на задњи део веб хостинга и додајте име вашег домена на свој налог.
  • Обратите се регистратору домена и питајте их где треба да уметнете ДНС имена или претражите њихову базу података за подршку. Већина регистара има добар одељак за помоћ.
  • Пријавите се на свој рачун регистратора домена и подесите своје ДНС записе.

За детаљан пример погледајте видео доле у ​​којем ћемо показати како повезати домен купљен од ГоДадди на плану веб хостинга од Ситегроунда. Већина осталих регистрара и хостинга су слични, тако да ако следите горе наведене кораке и примените их за свој случај, требали бисте брзо радити.

Јефтини и поуздани провајдери веб хостинга?

Увек треба бити опрезан када купујете нешто јефтино, посебно веб хостинг. Много реномираних компанија има веома добре почетне планове који су јефтини, јер су за мали број посетилаца с ограниченим ресурсима, али добићете исту добру подршку и поверење које можете очекивати за њихове веће планове и лако их је подесити . Имамо листу са јефтиним и поузданим хостинг плановима за Велику Британију.

Што је добар веб хостинг за почетнике?

Ако тек почињете, препоручујемо вам веб хостинг који има добру и брзу подршку и може вам помоћи на путу. У овом случају Ситегроунд има велику предност захваљујући њиховој подршци за ћаскање уживо да можете добити подршку нивоа 2 у било којем већем случају када тренутни представник не може да реши ваше питање. ЕУКхост и ТСОхост су такође два веб хостинг провајдера у Великој Британији са врло добрим тимовима подршке.

Шта је домен?

Домен је назив ваше дигиталне присутности на мрежи и ваше највредније дигитално средство. То је адреса коју откуцате у свом претраживачу. Покрили смо велики део онога што је домен у претходном питању о разлици домена и веб хостинга. Такође, имамо водич за куповину домена за почетнике који имају потпуне информације које ће вам можда требати приликом куповине вашег имена домена и избора правог.

Линук или Виндовс веб хостинг?

То у потпуности зависи од апликације коју требате покренути. Ако ће ово бити један од најчешћих ЦМС система као што су Вордпресс, Јоомла, Друпал или платформа за е-трговину, сви они се заснивају на ПХП-у, а одговор је да тражите Линук хостинг. Ако ће се заснивати на АСП, .НЕТ или било чему што је повезано са Мицрософтом, требало би да буде домаћин на Виндовс серверу. Више информација о теми можете пронаћи у чланку о хостингу Линук у односу на Виндовс.

ЛинукЦоммунити

Шта је ограничење пропусности у веб хостингу?

Ширина опсега = укупна количина података, која се обично мери у МегаБитес или ГигаБитес, а која се током одређеног месеца могу преузимати или преносити са одређене веб локације или рачуна за веб хостинг. Имамо темељит чланак о ширини опсега овде.

Који је најбољи веб хостинг за Вордпресс?

Кратак одговор је да свака хостинг компанија која може да служи ПХП може угостити вашу Вордпресс страницу. Најбољи веб хостинг за Вордпресс је комбинација најбољих општих хостинг планова и неких специфичних Вордпресс функција као што су бесплатне теме, инсталација једним кликом, аутоматска ажурирања језгара, инсталација једним кликом и миграција и тако даље. Овде имамо листу са реномираним веб локацијама за компаније које су специјализоване за Вордпресс.

Шта је хостинг у облаку?

За разлику од дељених или наменских хостинг услуга које се базирају на једној машини (веб сервер), цлоуд хостинг користи најновије технологије рачунарства у облаку како би искористио моћ више веб сервера који су повезани и делују као једно. Када се хостује у облаку, ваша веб локација ће имати много мање застоја због квара на одржавању сервера, а такође је много лакше скалирати или обрадити максимуме код посетилаца, јер може да комбинује моћ обраде, складиштење и РАМ више машина.

Цлоуд хостинг је хостинг услуга нове генерације која може бити плаћена како користите план. Ово вам може уштедети новац ако очекујете да посетиоци ваше странице имају неравномерне врхове или ако очекујете велики промет који нити једна машина не би могла да поднесе. За више информација погледајте нашу листу одабраних компанија у УК хостинг хостинг-у.

Шта је ЦДН (мрежа за испоруку садржаја)

ЦДН је мрежа сервера у различитим географским тачкама која корисницима испоручује кеширану верзију веб локације на основу њихове локације. Погледајте слику испод да бисте видели шему како функционише.

Како функционира мрежа за испоруку садржаја

Како тачно ЦДН делује? Једном када пошаљете своју веб локацију на ваш веб хостинг сервер, она се спрема у кеш на другим серверима широм света који су део ЦДН-а. На пример, ако послужујете садржај и слике на веб локацији од хостинг компаније у Великој Британији, пинг (кашњење) корисницима у Азији ће бити дуже од 400 мс због удаљености. Ако је пребаците на ЦДН, кад корисник затражи садржај, биће упућен на сервер у Азији ближе његовој локацији и пинг ће бити десетине пута нижи..

Предност Мреже за испоруку садржаја углавном је брзина. Ово може побољшати ваше корисничко искуство и СЕО. Такође, када испоручујете садржај са различитих сервера много је вероватније да ће доћи до рушења на серверу због великог промета јер корисници са различитих локација захтевају садржај са различитих сервера.

Који је најбољи бесплатни веб хостинг план

Као било шта бесплатно, требало би бити веома опрезан када тражите бесплатан веб хостинг. Саветујемо вам да га користите само за тестове и развој а никако за производњу. Већина планова бесплатног хостинга врло је ограничена у ресурсима, послужују огласе или уметните нежељени садржај у своје датотеке. Такође, требало би да прочитате фино штампање, јер могу да имају клаузуле да могу да укину ваш налог у било ком тренутку и ауторска права на ваш садржај.

У случају да желите да угостите приватни блог или неку другу веб локацију са ниским ценама на коју не можете да потрошите неколико килограма месечно, много је препоручљивије да користите једну од бесплатних јавних платформи за блогање попут вордпресс, блоггер или тумблр

Како покренути веб хостинг компанију?

Данас је релативно лако покренути властиту хостинг компанију. Све што вам је потребно је веб локација и да купите рачуне за хостинг продавца код неких од најбољих компанија које пружају хостинг у Великој Британији. На овај начин све што морате да урадите је да се бавите продајом. Свом техничком подршком, хардвером, софтвером итд. Управља хостинг компанија са којом сарађујете. Ово је најједноставније решење са најнижом инвестицијом у смислу новца и знања и погодно је за било коју агенцију за веб дизајн или за интернет маркетинг консултантске услуге која већ има клијенте.

Ако желите да је пребаците на следећи ниво, можете да изнајмите наменски сервер или да у свом центру података пребаците сопствени хардвер и да сами управљате свим сисадмин послом. Ово је напреднији ниво, па ако дођете до њега, знали бисте да се носите са тим.

Надамо се да сте уживали у чланку и ако на ваша питања није одговорено, слободно их оставите у коментарима и ми ћемо вам се обратити!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me