Isfarë është Google App Engine dhe çfarë mund të bëni me të

logoja e motorit të aplikacionitMotori i Google App (ti mundesh provojeni falas këtu) është një platformë e hapur cloud, e cila ju lejon të ndërtoni aplikacione celular dhe në internet. Sidoqoftë, kjo nuk është e gjitha; ju mund të sillni kornizat tuaja, oraret e gjuhëve dhe madje edhe bibliotekat e palëve të treta. Google App Engine është një platformë e mirë-menaxhuar e cila shkëput plotësisht infrastrukturën, në mënyrë që të mund të vendosni të gjithë fokusin tuaj në kodin tuaj. Për më tepër, ju mund të shkoni nga e para në shkallë planetare dhe të kuptoni pse kompanitë më të suksesshme përdorin Motorin e Aplikacioneve të Google për të fuqizuar aplikacionet e tyre.


Disa nga bizneset që përdorin Google Cloud Platform janë Coca-Cola, Spotify dhe Motorola. Ti mundesh gjeni më shumë aplikacione që përdorin motorin e aplikacioneve këtu.

Features

Google App Engine nuk ju ndihmon vetëm të ndërtoni celular të shkallëzueshëm dhe prapavijë në çdo gjuhë në infrastrukturën e kompanisë, por gjithashtu ju ofron një ton karakteristikash të shkëlqyera.

Do gjuhë popullore

Ju mund të krijoni aplikacionin tuaj në Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP, ose Go; madje mund të sjellësh gjuhën tuaj në kohën e duhur.

Dokumentacioni i Motorit të Google App Dokumentacioni i Motorit të Google Platformës Google Cloud

Të dy fleksibël dhe të hapur

App Engine ju ofron kohëzgjatje me porosi të cilat ju lejojnë të sjellni çdo kornizë dhe bibliotekë tek App Engine duke siguruar një enë Docker.

Mirë-menaxhuar

App Engine i Google menaxhon çdo shqetësim që mund të keni në lidhje me infrastrukturën, në mënyrë që të përqendroheni vetëm në kodin tuaj.

Diagnostifikimi, Monitorimi dhe Regjistrimi

Google ofron një Stackdriver (gjithashtu mund ta provoni falas) gjë që ju jep diagnostikim të fuqishëm të aplikacionit për të monitoruar dhe rregulluar performancën dhe shëndetin e aplikacionit tuaj.

Versioni i aplikacionit

Ju lehtë mund të akomodoni versione të ndryshme të aplikacionit tuaj dhe të krijoni me lehtësi mjedise prodhimi, teste, skenë dhe zhvillim.

Ndarja e trafikut

Ju mund t’i drejtoni kërkesat në hyrje në njoftime të ndryshme të aplikacioneve, të bëni regjistrime shtesë të veçorive dhe provë A / B.

Shërbimet Ekosistemi

Ju mund të prekni një ekosistem në rritje të shërbimeve GCP nga aplikacioni juaj, përfshirë një suitë të shkëlqyeshme të mjeteve për zhvillues të cloud.

përfitimet

Për çdo bashkësi gjuhësh

Siç kemi thënë më herët, App Engine mbështet Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP. Do të jeni shumë të kënaqur nëse jeni një zhvillues që punon me ndonjë nga këto bashkësi gjuhësore pasi që menjëherë do të jeni produktiv në një mjedis me të cilin jeni njohur tashmë. E tëra çfarë duhet të bësh është të shtosh kod. Për të mos përmendur që është shumë e thjeshtë për tu instaluar dhe ekzekutuar, këtu mund ta gjeni udhëzues i hollësishëm.

Hapur re

Shumica prej nesh nuk do të pranojë mjete kontrolluese që ju bllokojnë në teknologji dhe platforma me kufizime joreale.

Nëse kjo tingëllon si ju, me siguri po kërkoni diçka jashtë kutisë. Me App Engine, ju mund të furnizoni imazhin tuaj Docker dhe të sillni pirgun e softuerit tuaj nga kornizat në programet gjuhësore deri tek bibliotekat e palëve të treta. Nëse keni nevojë të zhvendosni aplikacionin tuaj në një platformë tjetër, mund ta bëni këtë duke e marrë aplikacionin tuaj me vete dhe vendoseni në një sistem me bazë enësh si p.sh. Kubernetes mbi-prem ose publiku ose cloud.

Thjesht Shto Kodin

Nëse përdorni App Engine asgjë nuk do të marrë midis jush dhe krijimin e kodit tuaj me cilësi të lartë. Shqetësimet e infrastrukturës, si përshkallëzimi i aplikacionit tuaj poshtë ose lart për të trajtuar trafikun, shërimin e instancave tuaja, kontrollimin e shëndetit dhe balancimin e ngarkesave, si dhe aplikimin e azhurnimeve në sistemin themelor të funksionimit, të gjitha menaxhohen plotësisht nga Google për ju.

Infrastruktura kur ju duhet

Jo vetëm që ju duhet të shijoni një përvojë të mirë-menaxhuar të zhvilluesit, por gjithashtu mund të futeni në infrastrukturë për një nivel më të lartë kontrolli kur të jetë e nevojshme. Nëse keni nevojë të vendosni kodin personal, integroni motorin në procesin tuaj DevOps që mund të SSH direkt në shembujt tuaj. Ju mund të specifikoni kujtesën e aplikacionit tuaj, dhe kërkesat e CPU dhe Motori do të rregullojnë automatikisht infrastrukturën në emrin tuaj.

Llogaritja nga fundi në fund për çdo ngarkesë pune

Kompanitë më të mëdha me aplikacione të trashëgimisë funksionojnë në mjedise hibride dhe nganjëherë edhe me shumë cloud në të cilat aplikacionet mund të rishpërndahen në platformat ose kontejnerët e menaxhuar plotësisht nga VM. GCP është superiore kur bëhet fjalë për këtë mjedis të larmishëm dhe lejon aplikacionet tuaja të komunikojnë me një vonesë vërtet të ulët në infrastrukturën e rrjetit të Google për të mbështetur çdo ngarkesë pune.

Ekosistemi në rritje i shërbimeve

GAE është krijuar në mënyrë që të mund të futeni në një ekosistem të lulëzuar të shërbimeve të menaxhuara me vetëm një thirrje API larg. Ju mund të zgjidhni ose bazat e të dhënave SQL ose NoSQL, shërbime të tilla si Cloud Pub / Sub, mjete monitorimi dhe diagnostikimi dhe një gamë fantastike të mjeteve të zhvilluesve në GCP.

Google App Engine vs Heroku

motori i aplikacionit vs heroku

Llogaritja në cloud nuk është gjëja tjetër më e madhe. Provat janë të qarta nga të gjitha qendrat e infrastrukturës së të dhënave që janë krijuar nga lojtarët që janë krijuar tashmë si AWS i Amazon dhe Motori i Aplikacioneve të Google. Pra, është e qartë se kjo është gjëja e madhe aktuale. Sigurisht, ka pionierë më të vegjël si Heroku, i cili filloi në vitin 2007, që është periudha e vonë e Jurasikut në kompjuterin cloud..

Pra, në këtë pjesë, ne do të krahasojmë Heroku dhe Google App Engine, që janë të dy ofertat PaaS, për të parë se cila prej tyre i bën ato të shënjojnë.

App Engine dhe Heroku janë të ngjashëm pasi që të dy janë zgjidhje PaaS. Të dyja ju sigurojnë një mjedis të menjëhershëm në të cilin mund të vendosni aplikacionet dhe kodin tuaj. Sidoqoftë, ky mjedis nuk pret një gamë të pakufizuar të bazave të të dhënave, sistemeve operative, gjuhëve dhe platformave të tjera bazë.

Kështu, mund të ngriheni për të kandiduar mjaft shpejt, por nëse aplikacioni juaj nuk funksionon ose nuk është i pritur ose i zhvilluar nga lista e para-miratuar, atëherë do të mbeteni të lartë dhe të thatë. Kjo është në kontrast të egër me platformat e IaaS si AWS të Amazon që ju sigurojnë një aparat virtual në të cilin mund të personalizoni dhe instaloni mjedisin tuaj të softuerit ashtu siç dëshironi..

Cilat janë ato

Google App Engine ju prezanton me një pamje të abstraktuar të një shembulli makinerie që drejton kodin tuaj dhe mbështet Java dhe gjuhë të ngjashme JVM si Clojure, PHP dhe JRuby, madje edhe gjuhë si Python dhe Google. Fatkeqësisht, vetëm Python i pastër mbështetet, kështu që nuk do të mund të ekzekutoni module që përmbajnë kodin C për shembull.

Meqenëse ekzistojnë kufizime të tilla gjuhësore, është e qartë që Google prezanton zhvilluesit në një mjedis të vetëdijshëm për gjuhën në të cilin të ekzekutojnë kodin e tyre. Shumë njerëz ankohen se natyra e pronarit vetëm e leximit të App Engine rezulton në rindërtimin e kodeve të panevojshme dhe të lodhshme.

Kjo do të thotë që aplikacionet duhet të shkruhen në mendje me Motorin e Aplikimeve. Për shembull, edhe kodi standard Java duhet të ndryshohet mjaft për tu përshtatur në mjedisin e Motorit të Aplikacionit. Një tjetër disavantazh është se Google këmbëngul që klientët e tyre përdorin DB-në jo-racionale të kompanisë BigTable, edhe pse kohët e fundit ata shtuan mbështetje për CloudSQL. Kjo ka bërë që shumë konsumatorë të besojnë se Google po përpiqet t’i mbyllë ato në kornizën e tyre.

Heroku aktualisht është në pronësi të Salesforce, dhe dikur ka mbështetur vetëm Rubin. Sidoqoftë, tani, ajo gjithashtu përfshin mbështetje për Scala, Java, Clojure, PHP, Python dhe Node.js. Akoma pranohet si një host i shkëlqyeshëm për kornizat dhe platformat Ruby si Ruby on Rails. Kur bëhet fjalë për bazat e të dhënave, ju keni të dyja zgjedhje jo-relacionale dhe relacionale në Redis, PostgreSQL, Cloudant dhe MongoDB.

Ky është një avantazh i rëndësishëm në krahasim me App Engine pasi opsionet e bazës së të dhënave të Heroku ofrojnë një koleksion i cili tashmë është në përdorim të gjerë në botën e gjerë. Shtë e arsyeshme e lehtë të transferosh bazën e të dhënave tuaja nga Oracle në PostgreSQL pasi që të dy janë lidhje, por lëvizja e bazës së të dhënave tuaja relacionale në BigTable jo-relacionale do të jetë mjaft e vështirë. Ne nuk po themi se nuk mund të bëhet, por do t’ju zgjasë mjaft kohë dhe mund të jetë shumë e bezdisshme.

Çmimeve

Krahasimi i çmimeve për produktet PaaS mund të jetë mjaft zhgënjyese. Ju ndoshta mendoni se produkte të ngjashëm në të njëjtin treg ofrojnë karakteristika identike, të cilat i bëjnë ata më të lehtë për t’u krahasuar. Sidoqoftë, kjo është e vështirë të bëhet për produktet PaaS. Për shembull, mund të merrni një shtresë falas me të dy, por ato kanë aftësi të ndryshme. Njësia e Heroku cilësohet si dyno, dhe ofron 512MB me hapësirë ​​shkëmbimi 100MB si dhe një fuqi të panjohur të CPU falas.

Nëse keni nevojë për më shumë dyno, do t’ju kushtojë 0.05 dollarë në orë. Ekuivalenti për një dyno në App Engine quhet FrontEnd, dhe kushton 0.08 dollarë në orë. Baza e të dhënave në App Engine kushton 0.24 dollarë për Gigabyte në muaj dhe është një plan i niveleve nga 9 deri në 100 dollarë për një Terabyte në Heroku.

Sidoqoftë, Engine Engine gjithashtu ju ngarkon 0.07 dollarë për çdo 100 000 lexime dhe 0,10 dollarë për çdo 100 000 shkrime në datastore. Ne mendojmë se kjo është një zemërim – nuk ka një arsye të mirë që platformat cloud të ngarkojnë përdoruesit të lexojnë ose shkruajnë të dhënat e tyre. Heroku nuk ngarkon për këtë.

Heroku është shumë më i lirë se Motori i Aplikacioneve të Google.

Pro dhe kundra

Heroku

+ SQL standarde.
+ Modeli më i thjeshtë i çmimeve.
+ Vendosja relativisht pa dhimbje.

– Më i vogël se Google.
– Ajo është pritur në AWS të Amazon, e cila përjeton ndërprerje masive.

Motori i aplikacionit

+ Ju jep akses në pjesën tjetër të shërbimeve të kompanisë.
+ Më e lehtë për të kryer detyra asinkrone sesa Heroku.
+ Google ka infrastrukturën e saj cloud.

– Mungesa e fleksibilitetit të platformës.
– Nuk ka një bazë të dhënash standarde SQL.

Google App Engine kundrejt AWS

motor aplikacioni vs amazon aws

Zhvilluesit kanë debatuar në lidhje me temën GAE vs AWS për një kohë mjaft të gjatë. Shumë njerëz besojnë se Google Cloud Platforma është konkurrenti më i fortë dhe më i madh për epërsinë AWS. Pra, në këtë pjesë, ne do të shpjegojmë shkurtimisht faktorët më të rëndësishëm për t’ju ndihmuar të merrni një vendim të informuar.

Cilat janë ato

Një nga ndryshimet më të mëdha midis platformave është disa shërbime që ata ofrojnë. Nga ky këndvështrim, AWS është më i mirë. Cilësia dhe sasia e shërbimeve në dispozicion në AWS është shumë e gjerë dhe e gjerë, dhe krijon një seri masive të mundësive për shumë nevoja të ndryshme.

Nga ana tjetër, lista e produktit GCE është shumë më e vogël dhe kryesisht është e përqendruar në shërbimet klasike PaaS dhe IaaS. E para është fusha në të cilën Google përqendroi pjesën më të madhe të përpjekjeve të tyre, duke pasur parasysh që App Engine është shërbimi i parë që ka nisur ndonjëherë në GCP.

Sidoqoftë, do të gjeni akoma bazën e të dhënave të zakonshme të ruajtjes së objektit, informatikë, jo-lidhje dhe marrëdhënie dhe disa shërbime të tjera për Endpoints dhe DNS. Sidoqoftë, këtu ekziston një ndryshim masiv midis këtyre konkurrentëve. Ndikimi në arkitekturën tuaj kryesisht varet nga nevojat tuaja. Shërbimet që ofrohen nga GCP me shumë mundësi do t’ju mjaftojnë nevojat tuaja, pasi Motori i tyre i Kompjuterave ka shumë përparësi që AWS aktualisht i mungojnë.

Një zonë e veçantë në të cilën Google është superiore është Big Data. Nuk është për t’u habitur që një kompani e tillë si Google pretendon të gjithë ekspertizën e saj në zonë për të bërë produkte të shkëlqyera. BigQuery ju lejon të analizoni sasi të mëdha të të dhënave në një kohë shumë të shkurtër dhe madje ju siguron njohuri në kohë reale në të dhënat tuaja. Ajo që është befasuese për një shërbim kaq të sofistikuar është se është gjithashtu shumë e thjeshtë të filloni me të.

Çmimeve

Google është shumë më i mirë se AWS në lidhje me çmimin dhe shpejtësinë. Për më shumë informacion shikoni ky punim.

Pro dhe kundra

AWS

+ Një numër i jashtëzakonshëm shërbimesh me shërbime të reja që shtohen çdo ditë.
+ Shumë zona të disponueshmërisë në të gjithë botën
+ Shumë burime për të ndihmuar të tilla si ekspertë dhe libra

– I shtrenjtë për një përdorim të vazhdueshëm
– Instalimet e EC2 janë konfigurime fikse dhe nuk mund të shtoni bërthama CPU dhe të mbani të njëjtën sasi RAM
– Modeli i çmimeve arane

Motori i aplikacionit

+ Shtë më e lirë nëse e përdorni për një periudhë të vazhdueshme
+ Ju mund të zgjidhni konfigurimin tuaj shembull
+ Balancimi i ngarkesës është më i mirë se AWS

– Më pak shërbime të menaxhuara dhe të pakontrolluara
– Shtë më e vështirë të gjesh ndihmë të kualifikuar
– Ndihma Google është aktualisht një sasi e panjohur

Shënime përfundimtare

Motori i Google App është një plan i shkëlqyeshëm për të filluar aplikacionet tuaja nëse keni buxhet. Google janë të njohur për mbështetjen e tyre në infrastrukturë cilësore dhe Motor Engine mund të jetë vendi i përsosur për të pritur aplikacionin tuaj të ri. Në top5hosting ne përpiqemi t’ju ofrojmë informacionin dhe testet më të fundit për platformat dhe shërbimet më të mira të pritjes. Sigurohuni që të kontrolloni shpesh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me