Isfarë është Bandwidth dhe sa kërkon faqja juaj e internetit?

Kurdoherë që të kërkoni për shërbimet më të mira të mbajtjes së faqes në internet, gjithmonë do të hasni termin bandwidth. A është gjë e mirë të shkosh për planin më të shtrenjtë që ka gjerësinë e bandës më të lartë (zakonisht të pakufizuar)? Apo është më mirë të testoni ujërat së pari me një plan të lirë me një gjerësi bande më të ulët? Sa bandwidth i duhet vërtet faqes tuaj? Whatfarë është gjerësia e bandës, sidoqoftë?


Isfarë është Bandwidth [me pak fjalë]

Safeshtë e sigurt të thuhet se gjerësia e bandës së faqes tuaj është shpejtësia e ngarkimit të faqes tuaj. Shpejtësia e shkarkimit duhet të përfshihet. Sidoqoftë, nëse nuk lejoni përdoruesit të ngarkojnë madhësi të konsiderueshme të të dhënave në serverin tuaj, ato mund të injorohen, gjë që është rasti për shumicën e faqeve të internetit.

Shpejtësia e ngarkimit të faqes suaj përdoret sa herë që një përdorues hyn në faqen tuaj. Përsëri, kur ka shumë përdorues që hyjnë në faqen tuaj në të njëjtën kohë, shpejtësia e ngarkimit të faqes tuaj do të ndahet.

Në varësi të numrit të përdoruesve dhe gjerësisë së bandës suaj, koha e nevojshme për përdoruesit për të shkarkuar skedarin ose faqet e internetit që ata kanë qasje do të ndryshojë. Me fjalë të thjeshta, nëse gjerësia e bandës tuaj është shumë e ulët dhe keni shumë vizitorë, koha e ngarkimit të faqes tuaj në internet ose shkarkimet e skedarëve do të bëhen dukshëm më të ngadalta.

Bandwidth kundrejt transferimit të të dhënave

Shumica e njerezve ngatërrojnë bandën me kufirin e transferimit të të dhënave (zakonisht kufiri mujor). Për dallim nga gjerësia e brezit, transferimi i të dhënave është shumë si kapaku i të dhënave për lidhjen tuaj në internet celular. Nëse plani juaj i hostimit në internet ka një kufi mujor për transferimin e të dhënave, sa herë që në uebfaqen tuaj ngarkoni një sasi të caktuar të madhësisë së të dhënave ose përdoruesit tuaj shkarkoni një sasi të caktuar të dhënash, shërbimi juaj mund të pezullohet.

Në terma të laikëve, transferimi i të dhënave i referohet sasisë së të dhënave që faqja juaj e internetit mund t’u ofrojë vizitorëve tuaj në një periudhë të caktuar kohore (zakonisht matur çdo muaj) ndërsa gjerësia e brezit i referohet shpejtësisë së faqes suaj të internetit për të siguruar të dhëna në një kohë (zakonisht matet në sekonda ).

Si të dini kufirin ideal të brezit për faqen tuaj

Tani, ju e kuptoni se cilat janë gjerësia e brezit dhe kufiri i transferimit të të dhënave. Fatkeqësisht, shumica e njerëzve shkëmbejnë njëri-tjetrin pa e ditur as që janë të ndryshëm. Dhe pjesa më e keqe është, disa hostë të uebit kanë shfrytëzuar këtë injorancë.

Duke kaluar atë kohë, pyetja se sa gjerësi bandë ka nevojë për faqen tuaj të internetit është ende plotësisht e papërgjigjur. Me siguri, deri në këtë pikë, ju e dini faktin se zgjedhja e një bandë të ulët bandë mund të jetë katastrofike për përvojën e përdoruesit të vizitorit tuaj.

Të dy faktorët mund të ulin lehtësisht numrin e vizitorëve tuaj.

Mjerisht, nuk mund të saktësoni saktësisht gjerësinë e bandës që është ideale për faqen tuaj të internetit. Numri i vizitorëve të faqes suaj luhatet, faqet në internet në të cilat mund të qasen mund të ndryshojnë shumë, dhe azhurnimet që ndodhin brenda faqes tuaj të internetit që mund të ndryshojnë madhësinë e skedarit të secilës faqe. Këta faktorë mund të ndryshojnë lehtësisht nevojat tuaja të bandës.

Llogaritja e një vlerësimi të përafërt

Megjithë pamundësinë e llogaritjes së gjerësisë së saktë të bandës për faqen tuaj, ju mund të llogaritni një vlerësim të përafërt. Ju mund ta bëni atë duke marrë vizitorët më të lartë në një muaj, shikimet më të larta të faqes në një muaj dhe madhësinë e skedarit të faqes tuaj.

Ju mund të zgjidhni madhësinë mesatare të faqeve tuaja në internet, por kjo do të ishte e lodhshme. Shtë shumë më e lehtë dhe më e saktë për të llogaritur madhësinë e faqes fillestare pasi që zakonisht është “skedari” më i madh në të cilin përdoruesi juaj dhe shumica e përdoruesve pothuajse gjithmonë hyjnë në një faqe fillestare, sidoqoftë.

Gjithashtu, nëse doni një llogaritje të thjeshtë, thjesht mund të injoroni numrin e vizitorëve. Ajo që ka shumë rëndësi është numri i shikimeve të faqeve që merrni në muaj.

Ju mund të kryeni metoda të shumta për të njohur numrin e vizitorëve dhe shikimet e faqeve që keni në muaj. Nëse po përdorni WordPress si CMS kryesore e faqes suaj (Sistemi i Menaxhimit të Përmbajtjes), ju mund të merrni statistikat që ju nevojiten në pult. Nga ana tjetër, ju mund të përdorni shërbime ose shtesa të palëve të treta për t’i marrë ato statistika.

Për të përcaktuar madhësinë e skedarit të faqes fillestare, thjesht mund të ruani faqen tuaj në kompjuterin tuaj. Shumica e shfletuesve lejojnë ruajtjen e faqeve në internet si skedarë të plotë të faqeve të internetit. Pasi të ruani skedarin, ai do të ndahet në një skedar dhe një dosje.

Dosja do të jetë skedari HTML për faqen tuaj. Dosja do të përmbajë të gjitha burimet siç janë skriptet, stilet, imazhet, audio, flash, video (në disa raste) dhe përmbajtje të tjera në internet të faqes fillestare.

Nëse kompjuteri juaj po funksionon në Windows, thjesht mund të zgjidhni skedarin dhe dosjen. Pas kësaj, kliko me të djathtën mbi ta. Klikoni në Properties. Do të shfaqet një kuti dialogu dhe atje do të shihni madhësinë totale të faqes fillestare.

Pasi të keni marrë të gjitha të dhënat që ju nevojiten, shumëzoni të gjitha së bashku si kjo:

Pamje të përgjithshme të faqes * Madhësia e faqes = transferimi i të dhënave / muaji i vlerësuar

Këtu janë disa numra nëse faqja juaj është e njohur dhe e madhe:

shembull

15,000 Shikime në faqe * 1.5Mbytes = 22,500 Mbytes ose 22.5 Gbytes

Në këtë shembull, faqja juaj në internet ka ngarkuar 22.5 Gbytes të të dhënave brenda një muaji. Kjo është madhësia e transferimit të të dhënave tuaja në muaj. Nëse dëshironi të përdorni përdorimin e vlerësuar të brezit tuaj, ndajeni atë me 30. Pra, 22.5 Gbytes të ndarë me 30 është i barabartë me 0.75 Gbytes ose 750 Mbytes. Në bit, kjo vlerë është e barabartë me 6 Gbits ose 6,000 Mbits. Dikush mund të thotë me siguri që ky sit i shembullit ka nevojë për një bandë të qëndrueshme prej 6 Gbits në ditë për të akomoduar të gjithë përdoruesit e tij dhe për të parandaluar degradimin e kohës së ngarkimit të faqeve.

Sigurisht, ky është një vlerësim optimal. Nëse dëshironi të siguroni që gjerësia e bandës tuaj të jetë e mjaftueshme, shtimi i 25% deri në 100% kapacitetit të bandës do të sigurojë faqen tuaj të internetit.

Vetëm një shënim

Nëse mendoni se faqja fillestare prej 1.5 Mbytes është jorealiste pasi shumica e artikujve për matjen e gjerësisë së bandës sigurojnë një madhësi mesatare të faqes 40 KB në shembujt e tyre, mendoni përsëri. Nëse nuk siguroni një faqe në internet ose një faqe në internet që përmban vetëm një HTML, CSS dhe disa skedarë JavaScript, atëherë madhësia juaj mesatare e faqes do të jetë rreth 25 deri 50 Kbytes.

Sidoqoftë, nëse faqja juaj ka imazhe dhe fotografi me cilësi, ajo lehtë mund të shkojë deri në 1 deri në 2 Mbytes. Vetëm një imazh i carousel me rezolucion të lartë (pa kompresim) vetëm në faqen e internetit mund të arrijë në 100 deri 250 Kbytes. Pasja e dy ose tre prej tyre me siguri do ta bëjë madhësinë mesatare të faqes tuaj në internet edhe më të madhe.

Hyrje në serverin bazë me marrëdhëniet e përdoruesit

Para se të mësoni për gjerësinë e bandës, duhet të dini se një host në internet është një “kompjuter“Që pret skedarët tuaj ose faqet e internetit në Web. Pritësi i uebit është i lidhur edhe me Ueb përmes një lidhjeje në internet, ashtu si kompjuteri juaj.

Kurdoherë që një përdorues viziton faqen tuaj, kompjuteri i tij në të vërtetë shkarkon skedarët nga hosti i uebit. Përdoruesi konsumon shpejtësinë e tij të shkarkimit. Nga ana tjetër, pasi që host-i i faqes do t’i sigurojë përdoruesit skedarët që i nevojiten për të parë një faqe, host-i i web-it po ngarkon teknikisht skedarët tek përdoruesi.

A është konfuz? Ajo mund të jetë. Provoni të lexoni dhe treteni paragrafin e mëparshëm edhe një herë.

ISP dhe lidhja juaj në internet

Tani duhet të merrni idenë. Ashtu si ju dhe përdoruesit e tjerë të Internetit, ISP-të tuaj (Ofruesit e Shërbimit të Internetit) ju japin një specifik Bandwidth (ose shpejtësia e Internetit). Për shembull, ju mund të merrni një gjerësi bande (shpejtësia e shkarkimit) prej 3 Mbits / s nga ISP-ja juaj (Shënim: Vlerat janë ulur për ta bërë më të lehtë llogaritjen më vonë).

Bit dhe Bytes

Llogaritni bandwidth

Info

Vini re se 3 Mbits / s është i ndryshëm nga 3 Mbytes / s. Nëse konvertoni 3 Mbits / s në Mbytes / s, do të merrni 0.375Mbytes / s, që është afërsisht 375 Kbytes / s. Pra, kur shkarkoni një skedar dhe përdorni të gjithë gjerësinë e bandës tuaj, shpejtësia juaj e shkarkimit do të jetë 375 Kbytes / s ose 3 Mbits / s – jo 3 Mbytes / s ose 3000 Kbytes / s. Vini re se secili bajt përmban 8 bit – 1 Kbyte = 8 Kbits dhe 1 Mbyte = 8 Mbits.

Sidoqoftë, nëse shkarkoni dy skedarë njëkohësisht dhe kompjuteri juaj do t’i japë përparësi atyre shkarkimeve dhe të shterrojë bandën tuaj në kufijtë e tij, secila skedar do të ketë një shpejtësi të shkarkimit prej 187.5 Kbytes / s. Kështu funksionon lidhja në internet (në një nivel bazë).

A jeni i hutuar me termat e përdorur në shpejtësinë e Internetit? Pse është shumë konfuze kjo? Taktikat e marketingut. Shtë më e lehtë të tregtosh 3 Mbits / s sesa 0,375 Mbytes / s. Dhe kjo çon në konsumatorë të hutuar.

Web Web dhe serveri juaj

Ofruesit e shërbimit të mbajtjes së faqes në internet bëjnë të njëjtën gjë si ISP-të. Përveç dhënies së ruajtjes për skedarët tuaj të internetit, ato gjithashtu ofrojnë shpejtësinë e bandës (shpejtësia e ngarkimit në këtë rast) në serverin tuaj.

Për shembull, nëse keni zgjedhur vetëm një plan me gjerësi 3 Mbits për faqen tuaj të internetit dhe një përdorues përpiqet të shkarkojë një skedar të vetëm nga ju, çfarë do të ndodhë? Ky përdorues do të jetë në gjendje ta shkarkojë atë skedar me një shpejtësi prej 375 Kbyte / s.

Nga ana tjetër, nëse keni zgjedhur vetëm një plan me gjerësi 3 Mbits për faqen tuaj te internetit dhe 10 përdorues përpiqen të shkarkojnë një skedar të vetëm nga ju, çfarë do të ndodhë? Të gjithë përdoruesit do të kenë një shpejtësi të shkarkimit 0.3 Mbits ose 37.5Kbytes. Kjo është mjaft e ngadaltë, apo jo? Kjo ndodh sepse serveri juaj do të përpiqet të kujdeset për të gjithë përdoruesit që janë duke shkarkuar nga faqja juaj.

Meqenëse keni vetëm një bandë të ulët të bandës prej 3 Mbits, shpejtësia do të zvogëlohet për secilin përdorues sepse ata do të ndajnë gjerësinë e bandës që keni. Sidoqoftë, shpejtësia prej 37.5 Kbytes është ende e mirë.

Sidoqoftë, çfarë do të ndodhë nëse 100 përdorues përpiqen të shkarkojnë nga faqja juaj? Të gjithë ata do të shkarkojnë nga ju me një shpejtësi prej 3.75 Kbytes. Dhe kjo është shumë e ngadaltë, veçanërisht në standardet e shpejtësisë së shkarkimit të sotëm.

Kontrolloni listën tonë të ofruesve më të mirë të pritjes në internet në Mbretërinë e Bashkuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me