Domenet e nivelit të lartë të kodit të madh 3 ose të vendit

Tre të Mëdhenj – .KOM, .NET, .ORG

.com është jashtë dhe larg TLD më e përhapur atje. Që nga korriku 2013, Korporata neto për Emrat dhe Numrat e ndarë (ICANN) thotë se ka masa katrore 112.071.447. Domainet e komercave të regjistruara në të gjithë botën. shumica e atyre fushave .com kthehen nga Amerika e Veriut, me pothuajse shtatëdhjetë e shtatë milion regjistruar vetëm në një kontinent!


Tcom .com fillimisht ishte menduar të përdoret për funksione industriale (pra lloji i shkurtër “com”) megjithatë aktualisht është në treg pothuajse për të gjithë. Cilësia e saj bën që publiku i gjerë të supozojë se faqja në internet që ata po kontrollojnë përdor këtë TLD. Nuk është për t’u habitur që pothuajse të gjithë njerëzit kërkojnë mekanikisht furnizimin e emrit të tyre në .com së pari.

.neto dhe .org gjithashtu përdoren zakonisht për një përhapje të faqeve të internetit. brenda të kaluarës, domenet .net ishin të rezervuara për korporatat në internet, ndërsa domenet .org ishin të destinuara për organizata dhe jo-fitime. Në ditët e sotme, çdokush do të regjistrojë uebfaqen e tij me këto TLD pasi që nuk ka rregullore.

Statistikat e ICANN tregojnë se ka masë katrore rreth pesëmbëdhjetë.5 milion fusha të regjistruara .net dhe në një shkallë të vogël mbi dhjetë milion fusha të regjistruara .org qysh në korrik 2013. Ashtu si .com, shumica e faqeve .net dhe .org atje janë regjistruar një masë katrore në Amerikën e Veriut.

Një tjetër mundësi – TLD-të e Kodit të Vendit

Kodi i vendit TLD, ose ccTLD, zgjerimet e domenit të njësisë së zonës (të quajtura më mirë shkronjat që duken dikur emri i domain-it më të pëlqyer) ai njësi zonë specifike për një hapësirë ​​apo vend specifik. Disa shembuj mishërojnë .co.uk (Mbretëria e Bashkuar), .ca (Kanada) dhe .com.au (Australi). Autoriteti i Numrave të caktuar (IANA) të caktuar – kjo është se administrata që mban standarde teknike që lehtësojnë drejtimin e rrjetës – boton një inventar të ccTLD në treg.

Tani le të hedhim një vështrim në një numër avantazhesh të ofruara nga ccTLD.

Avantazhi # 1: ccTLDs ofrojnë synime vendase dhe fitime të SEO

ccTLDs ju mundësojnë të përqendroheni në trafikun nga zonat specifike të planetit. Pra, le të themi dëshirën | ju dëshironi | dëshironi} të përqendroheni te mysafirët nga Britania e Madhe në faqen e internetit tuaj të furrave me bazë në Mbretërinë e Bashkuar; do të dëshironi të mendoni për zgjedhjen e .co.uk si zgjatje të domenit tuaj. Kjo siguron që ju të zbuloni brenda rezultateve të kërkimit të këtyre që jetojnë brenda Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës Veriore, në vend të Australisë ose kombit të Amerikës së Veriut ose rajonit tjetër.

Kjo lidhje në optimizimin e programit tuaj (SEO) vlen për më tepër. punësimi i një ccTLD ju ofron një SEO më ​​të mirë për rezultatet e kërkimit të bazuar në vend. kjo mund të jetë si rezultat i motorëve të kërkimit kthehen në rezultate krejt të ndryshme, si dhe disa ato vendase, duke llogaritur në adresën e përpunimit të informacionit të personit që bën kërkimin. kjo nënkupton që nëse dikush brenda Britanisë së Madhe do të kërkojë për ëmbëlsira të ditëlindjes Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlanda Veriore, faqja e internetit e furrave tuaja me bazë në Mbretërinë e Bashkuar ndoshta do të duket më e lartë brenda renditjes së kërkimit sesa nëse nuk keni .co.uk ccTLD.

Avantazhi # 2: ccTLDs rrisin besimin e blerësit

njësia e zonës ccTLDs e zgjuar për cilësi dhe që ata ofrojnë mysafirë në faqen tuaj të internetit besim shtesë. Meqenëse mendojnë që faqja në internet të jetë vendase, të ftuarit mund të mendojnë se është më lehtë të krijosh blerje, veçanërisht nëse shohin se adresa është diku që ata e pranojnë në vend të një adrese larg. Gjithashtu, shumë njerëz pëlqejnë më mirë të kryejnë transaksione dhe të vizitojnë sitet në komunikimin e tyre gjuhësor, monedhën dhe rajonin.

Avantazhi # 3: ccTLDs ju lejojnë të nxirrni aftësinë tuaj

Një mashtrim i zoti që disa firma keqtrajtojnë për të bërë një komplet të fuqishëm rreth emrit të tyre është keqtrajtimi i asaj që quhet një hack site. kjo mund të jetë pasi një fjalë ose emër të krijohet keqtrajtim i secilit emër dhe ccTLD së bashku. për shembull, beach.es përdor ccTLD spanjolle, ushqimi.ie përdor ccTLD eire, dhe subscri.be përdor ccTLD Belgjikë. Madje do të jetë një frazë ose vendim për veprim si check.in ose help.us. Ekstremisht nuk ka asnjë kufi në gamën e kombinave që ju do të jeni në gjendje të riktheheni me të! ndaloni mendjen që HostPapa ofron të gjitha pjesët më të larta të ccTLD, duke e krijuar atë të drejtpërdrejtë që ju të ktheheni së bashku me hack-in tuaj jashtëzakonisht të vetë artistik.

29 1,29 / muaj që pret për 12 muaj ngalogo GoDaddy

Rregullat dhe ligjet

Mos harroni se shumë ccTLD kanë kufizime në gjëra ashtu si blerja, rinovimi dhe transferimi i fushës së kodit të vendit. Këtu mund të jetë një listë e ccTLD të përhapura për të cilat do të mendoni. Vini re se një numër prej tyre kanë kufizime:

.CA – për të marrë këtë ccTLD, ju doni të përmbushni dëshirat e CIRA. Këto nevoja janë mishëruese, megjithatë nuk duket se janë të kufizuara për të qenë një ndër këto: një subjekt kanadez ose rezident i përhershëm, korporatë kanadeze, shoqatë, institucion ose markë tregtare.

.COM.AU – Ky ccTLD është rregulluar nga AUDA që thotë se emrat e domain nuk mund të regjistrohen para ose rezervohen; me fjalë të ndryshme, ata janë vetëm në treg në një kthim parësor, bazë të shërbimit fillestar. Gjithashtu, shuma e licencës së emrit është për 2 vjet dhe mund të ringrihet vetëm nëse ende i plotësoni dëshirat.
.Treguesit e domainit DE – Diamond StateNIC duhet të përmbushen në mënyrë që të marrin këtë ccTLD. një kërkesë thelbësore ka kontaktin e organeve të asociuar brenda kufijve gjermanë.
.IE – blerja e ccTLD e nevojave të eireve që thjesht i plotësoni nevojat e isDR që mishërojnë që gjenden brenda tridhjetë e dy qarqeve të eireve ose sigurimi i provës së një lidhjeje në vend, si tregtia dhe / ose ndërmarrja.
Më në fund, është me rëndësi jetike të mos anashkaloni lehtësirën e keqtrajtimit të secilit një TLD si .com dhe një ccTLD për t’u bërë sharm për klientët ndërkombëtarë dhe vendas. Jo vetëm që mund të jesh tërheqës për mysafirët vendas në një zonë gjeografike jashtëzakonisht specifike, megjithatë ju gjithashtu keni potencial për kthime gjigande dhe transferim te klientët shtesë.

Më shumë tendenca dhe planet kryesore të pritjes në Mbretërinë e Bashkuar në faqen kryesore.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me