ДигиталОцеан је провајдер облачне инфраструктуре који је фокусиран на поједностављивање веб инфраструктуре за програмере софтвера. Основали су га 2011. године Бен и Моисеи Уретски. Тек након 3 године, у октобру 2014. године, ДигиталОцеан је надмашио Рацкспаце као четврти највећи хостинг провајдер на свету. Компанија изнајмљује капацитет од постојећих дата центара, укључујући локације у Њујорку, Амстердаму, Сан Франциску, Лондону, Сингапуру и Франкфурту.


Логотип ДигиталОцеан Цлоуд Хостинг-а
УПТИМЕ
996
БРЗИНА
990
ПОДРШКА
947
ЦЕНА
992
ПОДАЦИ ЦЕНТРИ
994
ЗЕЛЕНА
980
ИНОВАТИВНО
995

ДигиталОцеан је креирао најбржу и једну од најпогоднијих технологија у облаку како би вам лакше и ефикасније управљао вашом инфраструктуром како бисте се вратили на кодирање. Свим својим корисницима пружају ССД хард дискове високих перформанси, флексибилан АПИ и могућност избора до најближе локације података.

Брзина и поузданост – За нашу веб локацију изабрали смо лондонску локацију, али ви сте више него добродошли да одаберете кога желите и обично ће се спустити на вашу најближу локацију, све локације пружају великом брзином целом свету. Пингирали смо нашу веб локацију (ВордПресс капљица) из Амстердама, Холандије и Лондона, Уједињеног Краљевства, а резултати су били врло импресивни – 8,2мс из Амстердама (веб локација је бржа од 99% свих тестираних веб локација) и 2,4мс из Лондона. Да бисте повећали учитавање веб локације из целог света, можете једноставно пренијети копију своје капљице снимке у све регионе (Лондон, Амстердам, Сан Францисцо, Нев Иорк, Лондон и Сингапур). ДигиталОцеан пружа 99,99% продужног времена СЛА око мреже, напајања и доступности виртуалног сервера. Ако их не доставе, кредитираће вас на основу времена које услуга није била доступна.

Сигурност – Цлоуд хостинг чува ваш садржај на сигурном. Дистрибуцијом података сервера преко сувишних сервера, информације хостиране у облаку су заштићене од квара хардвера. Аутоматизиране сигурносне копије и снимци осигуравају да садржај сервера остане сигуран и ажуриран. Као резултат тога, нико од особља за техничку подршку ДигиталОцеан-а нема приступ вашим хипервизорима који пружају позадину, где виртуелни сервери бораве нити имају директан приступ НАС / САН системима за похрану где живе снимке и резервне слике, само инжењерски тим има директан приступ помоћни сервери. Сваком центру за податке опскрбљује се 24/7/365 заштитом на лицу мјеста и ради заштите од неовлаштеног уласка, сигурносним камерама, биометријским читачима за приступ и најмање двофакторном провјером идентитета за приступ објектима.

Снимке и резервне копије (слике) се чувају у унутрашњој мрежи која није јавно видљива на НАС / САН серверима. Корисници могу директно да управљају у колико региона постоје њихове снимке, што омогућава клијентима да повећају сувишност датотека сачуваних у позадини.

Дистрибуције и Инсталација апликација једним кликом – Одаберите своју омиљену дистрибуцију Линука (Убунту, ЦентОС, Дебиан, Федора, ЦореОС, ФрееБСД) или инсталирајте своју омиљену апликацију (Дјанго, Доцкер, Докку, Дроне, Друпал, ЕЛК, ФрееБСД, АМП, Гхост, ГитЛаб, Јоомла, ЛАМП, ЛЕМП, Магенто, МЕАН, МедиаВики, МонгоДБ, Ноде.јс, овнЦлоуд, Редмине, Руби он Раилс, ВордПресс и још много тога) једноставним кликом на дугме. Када креирате капљицу, кликните на картицу Апплицатионс и уживо на цлоуд серверу за мање од једног минута.

Подршка – Према нашем мишљењу, најслабија тачка. ДигиталОцеан пружа само једну врсту подршке – путем ДигиталОцеан система за подршку, што ни у ком случају није примерено. Немају подршку за цхат и подршку путем телефона.

ПОСЕТИТЕ ДИГИТАЛ ОЦЕАН логотип И ТЕСТ БЕСПЛАТНО

Технички

 • ССД чврсти дискови високих перформанси
 • КВМ технологија виртуализације, гарантовани системски ресурси
 • Брзина сервера на 1Гбпс
 • Намјенске ИПв4 и ИПв6 адресе
 • Доступно је приватно умрежавање
 • Контролна табла која се једноставно користи, готово је без икаквих проблема
 • Снимке сервера и опције аутоматске израде резервних копија
 • Инсталације ВордПресс-а, Јоомла, ЛАМП-а и РоР-а једним кликом
 • Дигитал Оцеан пружа 99,99% Уптиме СЛА-а. Изгубљено време враћа се на ваш рачун по насталој сатници.
 • 10 дата центара – Лондон, 3 у Амстердаму, Франкфурт, 3 у Њујорку, Сан Франциску и Сингапуру
 • Доступно управљање ДНС-ом

 • Нисмо нашли ниједну

Подршка

 • 24/7 техничка подршка кроз систем улазница
 • Подршка путем е-поште
 • Питајте ДигиталОцеан заједницу

 • Немате подршку за разговор уживо
 • Немате телефонску подршку

Цене

 • Плаћајте само за оно што користите
 • Веома јефтино, у поређењу са другим цлоуд хостинг решењима, креће се од 5 $ / месечно.
 • 30 дана бесплатне пробне верзије

 • Цене су у доларима

Од самог почетка

Поред тога што пружа одличне услуге по повољним ценама, ДигиталОцеан све чини једноставно и једноставно. Потребно нам је укупно 6 минута да се пријавимо, додамо средства на наш рачун, створимо капљицу и покренемо ВордПресс страницу. Проверите да ли сте кликните на слике за детаљнији приказ.

Како се пријавити на ДигиталОцеан

ДигиталОцеан пријава

Невероватно је отварање налога са ДигиталОцеан-ом, само унесите адресу е-поште и лозинку коју бисте желели да користите, остали детаљи ће вам бити послати е-поштом.

Можете да повежете Твиттер и Гитхуб налоге са ДигиталОцеан-ом, они ће те податке користити само за верификацију вашег налога.

Начини плаћања ДигиталОцеан

Плаћање ДигиталОцеан-ом

Можете користити кредитну картицу, амерички банковни рачун или плаћање унапред путем ПаиПала. Никада не плаћате цео месец, само за количину ресурса које користите, ово такође олакшава стварање нових капљица у сврху тестирања.

На рачун смо додали 5 УСД и спремни смо да направимо своју прву Дроплет. Само кликните на велико зелено дугме у десном горњем углу веб странице.

Стварање наше прве капљице

Корак 1 – изаберите Име хостова за капљице и одаберите величину капљице коју желите да имате.

Корак 2 – изаберите регион у којем желите да се појављује ваш сервер. Изабрали смо Лондон за ваш веб сајт.

3. корак – изаберите слику сервера. Одаберите своју омиљену дистрибуцију Линука (Убунту, ЦентОС, Дебиан, Федора, ЦореОС, ФрееБСД) или инсталирајте своју омиљену апликацију (Дјанго, Доцкер, Докку, Дроне, Друпал, ЕЛК, ФрееБСД, АМП, Гхост, ГитЛаб, Јоомла, ЛАМП, ЛЕМП, Магенто, МЕАН, МедиаВики, МонгоДБ, Ноде.јс, овнЦлоуд, Редмине, Руби он Раилс, ВордПресс и још много тога) једноставним кликом на дугме. 14.04. Кликнули смо на једну од ВордПресс ДигиталОцеан апликација (унапред изграђене слике).

ДигиталОцеан ствара капљицу

Користит ћете лозинку на своју адресу е-поште, буквално неколико секунди након што кликнете на велико, зелено дугме „Цреате Дроплет“. На слици ћете видети нека „Доступна подешавања“:

Приватно умрежавање: Омогућава приватни интерфејс за умрежавање, поред подразумеваног јавног интерфејса. ИПв6: Омогућава ИПв6. Омогућује сигурносне копије: Омогућује сигурносне копије капљица. Омогући корисничке податке: Омогућује вам просљеђивање произвољних података у кључ корисничких података услуге ДигиталОцеан Метадата.

Управљачка плоча налога ДигиталОцеан Аццоунт

ДигиталОцеан Дасхбоард

Као што видите, имамо само једну капљицу са ИП адресом 46.101.43.227, 1ГБ меморије, Рам30ГБ ССД диском, Лондон регија, а ради на 1Убунту ВордПресс 14.04.

Зелено светло указује да је капљица активна.

ДигиталОцеан Имаге

У овом одељку можете лако управљати снимцима, сигурносним копијама или већ уништеним капљицама. Такође можете да креирате слику из било које капљице која се покреће.

ДигиталОцеан ДНС

У ДНС одељку кликните на Адд Домаин и попуните поље имена домена и ИП адресу сервера на који желите да га повежете на следећој страници.

Напомена: Име домене на почетку нема ВВВ.

Ако постављате своје сервере имена на регистрацији вашег домена – сервери имена ДигиталОцеан су:

нс1.дигиталоцеан.цом | нс2.дигиталоцеан.цом | нс3.дигиталоцеан.цом

ДигиталОцеан АПИ

ДигиталОцеан АПИ омогућава вам да управљате капљицама и ресурсима у облаку ДигиталОцеан на једноставан, програматски начин користећи конвенционалне ХТТП захтеве. Крајње тачке су интуитивне и снажне, омогућавајући вам лако позивање за преузимање информација или извршавање радњи.

Сва функционалност која вам је позната на контролној табли ДигиталОцеан доступна је и путем АПИ-ја, што вам омогућава да сценаришете сложене акције које ваша ситуација захтева.

Подршка за ДигиталОцеан

Врло је лако отворити улазницу за подршку, дати ДигиталОцеан тиму све детаље и они ће вам помоћи да решите проблем што је брже могуће..

Или једноставно питајте ДигиталОцеан заједницу. То је активна група паметних програмера која вам може помоћи да најбоље искористите своје искуство ДигиталОцеан.

ДигиталОцеан Дроплет Дасхбоард

Са своје надзорне плоче ДигиталОцеан Дроплет можете управљати капљицама:

 • Искључите капљицу – Напомена: да када искључите капљицу, још увек вам се наплаћује
 • Снажни циклус или тешко ресетовање вашег сервера
 • Величина капљица – трајна или флексибилна
 • Направите снимке или се вратите из снимака – снимци (ручна израда сигурносних копија) могу вам пружити једноставан начин за скалирање система: можете направити снимак тренутног сервера и из снимке избацити нову капљицу. То ће вас коштати 20% трошкова виртуелног сервера
 • Из менија Подешавање можете да омогућите „Приватна мрежа“, „Јавна ИПв6 мрежа“; ажурирајте своју конфигурацију; подигните кернел у сигуран режим за опоравак да бисте могли изводити радње попут фсцк харддрива ако је у прљавом стању или једноставно преименовати своје Хостнаме
 • Графички мени – можете видети детаљне статистике коришћеног пропусног опсега, диска или ЦПУ-а
 • Прегледајте историју капљица
 • Капљицу можете обновити или уништити

Резултати теста

Резултати теста ДигиталОцеан

Прво и вероватно најважније средство је Пинг тест:

Пинг вам омогућава да тестирате доступност хоста и да измерите време повратка за поруке које су са матичног рачунара послате са одредишног рачунара.

Резултати чек-домаћина показују супер брз пинг из Велике Британије – 2,3мс

Резултати теста ДигиталОцеан

Пингдом тест за брзинске перформансе са њиховог Свееден сервера.

Као што видите, веб локација ВордПресс учитала се 99% брже од осталих тестираних веб локација са оценом перформанси од 99/100.

Вријеме учитавања веб странице је 347 мс. Касније ћемо поново тестирати на потпуно делујућем веб месту.

Резултати теста ДигиталОцеан

Стрес тест од ЛоадИмпацт помаже да се утврди способност руковања одређеном количином корисника (оптерећења) на вашој веб локацији. Циљ је видети како ће ваша веб локација функционисати када је изложена и очекиваној и стресној количини оптерећења.

Чак и ако 25 корисника прегледава нашу веб страницу, вријеме учитавања је свима њима једнако (1.3с).

То су неке врло добре индикације.

Закључак

ДигиталОцеан је очигледно сјајан и јефтин начин да покренете своју веб страницу у свету рачунара у облаку. Омогућавају КВМ, ССД високих перформанси, опсег 1 нивоа, једноставан, али моћан контролни панел који вам омогућава да се проширите у случају да ваша веб локација расте.

Сервери ДигиталОцеан-а су распоређени у року од мање од једног минута, можете бирати са неколико локација широм света и све је једноставно и једноставно помоћу њиховог система за инсталирање у једном клику..

За сада не користимо ДигиталОцеан за наше веб развојне пројекте, али дефинитивно ћемо у блиској будућности.

Овде можете проверити и друге Топ УК компаније за веб хостинг, критике и поређење.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me