25 година светске мреже

Данас се обележава 25. рођендан креације која садржи заувек промењено човечанство и развила је јединствени дигитални свет унутар генерација. Јуче није било рођенданског десерта, али могли сте се опростити кад мислите да је славна особа управо пронађена током Музеја науке.


Уместо тога, фотографи и тимови филма били су окупљени око црно обојеног, старомодног рачунарског система и тастатуре. У настојању да спектакл постане много занимљивији, музејски послодавци су обукли радника у обавезну технолошку хаљину – бели слој и беле рукавице.

Баруница Мартха Лане Фок је била присутна. Вршњачки колега, који је у последње време био спреман због тога што је владин електронски победник, обузео је светлост када су вести одустале од покушаја да рачунар изгледа занимљиво. Многе школске деце преминуле су једва погледом – лако је разумети под условом да непримјетан призор старог рачунара.

Ипак, нису могли бити још нетачнији. Следећа коцка је уређај на којем је интернет развио британски научник за рачунарски систем, Сир Тим Бернерс-Лее.Тим-Бернерс-Лее-008 Стварно је једини савјет од значаја разбацана бијела наљепница због упозорења: „Овај уређај је домаћин: ПОКУШАЈТЕ ДА СЕ НАПРАВИТЕ ДОСТО !!“ У данашње време можда је тешко веровати, међутим, светски интернет се није појавио 25 година уназад – све док Сир Тим није развио начин коришћења веб локација рачунарских система да разговарају једни с другима.

Међутим, очигледно није постојала прелиминарна велика амбиција еманципације света слободом података за све. Порекло је било толико свјесније: настојање да се побољша интеракција међу огромним бројем научника укључених у Церн, Европску организацију за нуклеарне анализе, у Швицарској.

Сир Тим је 34-годишњи дипломски наставник физике функционисао као софтверски професионалац у компанији Церн 1989. године, кад год је објавио чланак једноставно назван „Сугестија контрола: предлог“. У њему је речено: „нада ће се омогућити развијање базе података која може расти и развијати се уз помоћ организације и послова које она дефинише“. Иронично је да је циљ на крају био замишљен као „универзални повезани информациони систем“ где је „ опћенитост и преносивост далеко су важнији од фантастичних илустративних стратегија и сложених додатних услуга. “.

Информациона технологија је у почетку била прожета благим похвалама, његов супервизор Мике Сендалл написао је „нејасно али узбудљиво“ на насловници.

Без Тим, Сир Тим је наставио да пише ХиперТект Трансфер Протоцол (ХТТП), ХиперТект Маркуп Лангуаге (ХТМЛ), као и први интернет претраживач, ВорлдВидеВеб. Интернет се у почетку звао “Мрежа” – при чему је Сир Тим креирао “Ароунд Тхе Глобе Веб” 1990. године. Церн је до 1993. године дозволио да ту технологију бесплатно користе. И у року од неколико година невероватан број људи на глобалном нивоу био је закачен у вези са кретањем детаља које Интернет доноси.

Десетљећа због тога што су видела и изгубила дотцом богатства, дакле налет друштвених мрежа. Данас постоји више од 600 милиона интернет страница широм света, као и веб функције заувек су промениле ствари за људе који су у могућности да приступе информацијама и деле ствари на начин који можда није изведив прошлој генерацији.

Пружена је јединствена димензија путем које се може комуницирати. Опсег је огроман, са милијардама на мрежи, а 100 хиљада милиона мејлова и 20 милиона фотографија размењивано је сваког минута – а да не спомињемо потрошене милијарде.

Иако би многи бесрамно искористили признање као особа која самоиницијативно измишља интернет, Сир Тим карактеристике углавном избегава рефлектора и наставља да ради на оглашавању принципа повезаних са веб путем интернет фондације, коју је основао, заједно са њиховим улогом директора у вези са великим светским веб конзорцијумом.

Ево неких од услуга веб хостинга које смо прегледали и препоручили бисмо вам:

1.Ситегроунд 2.Годадди 3.ТСОХост.цо.ук

а овде можете прочитати најбоље критике о веб хостингу у Великој Британији и наш Топ ВордПресс хостинг у Великој Британији

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me