20 top-faqet e pyetjeve të pritjes në internet janë përgjigjur

Gjatë vitit të kaluar ne kemi marrë shumë pyetje nga lexuesit tanë dhe kemi vendosur të shkruajmë një artikull të plotë për pyetjet më të zakonshme në lidhje me mbajtjen në internet. Ne e zgjeruam hulumtimin pak dhe kërkuam pyetjet më të shtruara në faqet si Yahoo Answers, Quora, Ask dhe Google dhe këtu është lista e pyetjeve më të zakonshme dhe përgjigjet që kemi ndaj tyre.


Farë është web hosting?

Web hosting është aktiviteti ose biznesi i sigurimit të hapësirës për ruajtje dhe qasje për faqet e internetit. Për shembull, kur krijoni një uebfaqe ose çfarëdo përmbajtje tjetër që dëshironi të arrihen nga përdoruesit e tjerë në internet, duhet të blini një plan për mbajtjen në internet, për të ngarkuar skedarët tuaj në serverin në internet (një kompjuter shumë i shpejtë i optimizuar për të dhënë përmbajtja dhe e lidhur në një rrjet shumë të shpejtë). Atëherë kur dikush shtyp një adresë në internet në shfletuesin e tij, siç është https://top5hosting.co.uk, interneti lidh serverin në internet me kompjuterin e vizitorëve dhe ata transferojnë skedarë. Në këtë mënyrë vizitorët tuaj mund të shfletojnë përmes përmbajtjes tuaj të internetit.

Farë është web hosting

Kjo shtron një pyetje tjetër. Nuk mund të presësh faqen tuaj në kompjuterin tuaj? Përgjigja është Po, mundeni. Computerdo kompjuter i lidhur me një rrjet mund të luajë rolin e një serveri në internet. Ka shumë arsye që nuk duhet ta bëni kaq të vështirë – kompjuteri juaj duhet të jetë online 24/7, ju duhet të keni një program të serverit në internet që funksionon, ju duhet të kujdeseni për sigurinë tuaj të gjitha nga vetja dhe kështu me radhë. Në ditët e sotme mund të blini një plan profesional të mbajtjes në internet për sa më pak që 1 as / muaj.

Cili është ofruesi më i mirë i pritjes në internet në Mbretërinë e Bashkuar?

Nuk ka përgjigje me një fjalë për këtë pyetje. Ka shumë kompani me reputacion në Mbretërinë e Bashkuar që mund të jenë një shtëpi për projektin tuaj në internet. Gjetja e ofruesit më të mirë të mbajtjes së faqes në internet varet nga nevojat e biznesit tuaj, modeli i biznesit tuaj, trafiku juaj mujor dhe vizitorët, lloji i shërbimit ose të dhënat që po u shërbeni përdoruesve tuaj dhe niveli i mbështetjes që ju nevojitet. Të gjithë nikoqirët në uebfaqen në grafikun tonë të lartë të 10 pritjes në Mbretërinë e Bashkuar janë me një reputacion të mirë dhe do të jenë të mjaftueshëm nëse sapo filloni. Nëse keni nevoja më specifike, mos hezitoni të na kontaktoni me detaje dhe ekspertët tanë do t’ju japin këshillim falas për pritje përshtatur për nevojat e projektit tuaj.

Cili është ndryshimi midis regjistrimit të web dhe regjistrimit të emrave të domain?

Regjistrimi i emrit të domainit dhe mbajtja në internet janë dy shërbime të lidhura ngushtë por shumë të ndryshme. Emri i domenit është identiteti juaj dixhital dhe ajo që njerëzit shkruajnë në shfletuesit e tyre në internet për t’ju parë përmbajtjen. Shihni imazhin më poshtë.

Diferenca emri i domain-it dhe mbajtja në internet

Njerëzit blejnë emra domenesh për arsye të ndryshme: të presin faqet e internetit, të marrin postë elektronike ose t’i blejnë për biznes – t’i shesin më vonë me çmim më të lartë ose t’i parkojnë dhe të fitojnë para nga reklama. Pra, mund të keni një domain pa pasur një faqe në internet, por nuk mund të keni faqen tuaj të internetit përveç nëse blini një emër domain (përjashtimet janë zgjidhjet falas si wordpress.org ose blogger.com por atje faqja nuk është me të vërtetë e juaja). Mund të gjeni më shumë informacion mbi këtë temë në udhëzuesin tonë për blerjen e domenit

Dhe këtu është një paraqitje vizuale mbi ndryshimin midis pritjes në internet dhe emrit të domain në këtë video nga GoDaddy.

Sa kushton web hosting në vit?

E gjitha varet nga nevojat tuaja. Sa më pak trafik dhe hapësirë ​​që ju nevojitet, aq më pak është kostoja. Nëse sapo filloni biznesin tuaj në internet, mund të kërkoni një plan të lirë të mbajtjes në internet nga një nga ofruesit e pritësve të faqeve në Mbretërinë e Bashkuar në atë listë. Sigurohuni që të përdorni lidhjen që ju kemi dhënë, pasi nëse shkoni përmes lidhjeve tona, mund të merrni oferta speciale për plane sa më të ulëta se 1 £ / muaj. Sa më shumë që rriten nevojat tuaja në drejtim të vizitorëve dhe hapësirës, ​​aq më shumë do të kushtojë plani juaj i hostimit.

Si të merrni një domain falas dhe një pritje në internet?

Shumë nga ofruesit e pritësve të faqes në internet do t’ju japin një emër domain falas nëse blini një llogari pritjeje prej tyre. Në faqen tonë në top5hosting nëse shikoni në grafikun nën kolonën e domenit mund të gjeni kompanitë e mbajtjes së faqes në internet që ju rekomandojmë dhe do t’ju japin një emër falas domain. Si zakonisht me ndonjë gjë falas ju duhet të lexoni shtypjen e mirë. Disa nga ofruesit do të mbajnë vetëm atë domen falas për ju deri sa të organizoni faqen e internetit tuaj me ta. Nëse vendosni të ndryshoni pritjen tuaj për ndonjë arsye, ju do të duhet të paguani për të dhe disa kompani madje do të shkojnë më tej dhe do të mbajnë domainin. Pra, para se të shkoni për opsionin e domain falas, ju mund të dëshironi të lexoni artikullin tonë se pse ju duhet të mbani domain tuaj dhe ofruesit e pritjes të veçantë.

Si të ndryshoni shërbimin tuaj të mbajtjes në internet?

Nëse për ndonjë arsye tuaj nuk janë të kënaqur me ofruesin tuaj aktual të pritjes, lehtë mund ta ndryshoni. Së pari përdorni të gjitha hapat që kemi renditur në faqen tonë.

Pasi të keni zgjedhur kompaninë tuaj të re pritëse, gjëja e parë që dëshironi të bëni është të migroni të gjitha të dhënat tuaja, skedarët dhe bazat e të dhënave në hostin e ri. Bëni një kopje rezervë të faqes tuaj aktuale dhe ngarkoni atë në pritjen e re.

Testojeni atë në një adresë URL sandbox (mund të kërkoni mbështetjen e hostit tuaj të ri për URL) dhe të shihni nëse gjithçka është duke funksionuar si duhet. Pastaj shkoni te regjistri juaj i domain-it dhe ndryshoni regjistrimet e domenit DNS me adresën e dhënë nga kompania juaj e re e pritjes në faqen e internetit.

Isfarë është e dedikuar IP adresë në web hosting dhe a kam nevojë për një të tillë?

Së pari le të fillojmë nga ajo që është një adresë IP. Shtë një sekuencë unike e numrave të ndara me pika që identifikon çdo pajisje që përdor internetin për të komunikuar përmes një rrjeti. Serveri ku faqja juaj e internetit është pritur gjithashtu ka një adresë IP që e identifikon atë dhe në rastin e pritjes së përbashkët, mund të ketë shumë emra domain të lidhur me të njëjtën adresë IP.

Adresa IP e përkushtuar në një web hosting do të thotë që serveri do të caktojë një numër specifik që do të përdoret vetëm nga ju dhe emri juaj i domain. Një shembull se si funksionon kjo, mund ta shihni në goditje të figurës.

Adresë IP e përkushtuar

A keni nevojë për një? Ka disa arsye që njerëzit mund të dëshirojnë një IP të dedikuar për domenin e tyre. Një rast është nëse doni të përdorni një certifikatë SSL dhe ajo ka nevojë për një shtresë të veçantë për të identifikuar identitetin e faqes tuaj.

Një arsye tjetër është nëse faqja juaj në internet ka shumë trafik dhe dëshironi ta mirëmbani atë më shpejt dhe të zvogëloni mundësinë e një përplasjeje dhe skadimi të kohës për përdoruesit tuaj. Kjo është arsyeja pse një host i dedikuar ose cloud preferohet kur prisni vëllim të lartë të vizitorëve.

Rasti i tretë i madh është për arsye SEO. Nëse jeni të shqetësuar se ka shumë site spammy të hostuara në të njëjtin server dhe IP si i juaji dhe doni të ndaheni prej tyre. Më shumë rreth temës shpjegohet në këtë video. Dhe për të kontrolluar se kush tjetër është duke pritur faqe në serverin tuaj, ju mund të përdorni shërbimin si www.my-ip-neighbors.com

Si të kontrolloni kompaninë e web hosting-it të një faqe në internet?

Për të kontrolluar se kush është hosti i një faqe në internet, përdorni mjete si hostingchecker. Thjesht shkruani emrin e domain që dëshironi të kontrolloni dhe ai do të shfaqë ofruesin e pritjes.

Cilat janë vlerësimet e mbajtjes së faqeve në internet dhe duhet t’u besoj atyre?

Kjo është një pyetje tjetër e mirë. Përgjigja është që ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur lexoni informacione nga faqet e rishikimeve në web hosting dhe bëni mirë hulumtimin tuaj. Edhe pse kemi rishikime bazuar në teste dhe hulumtime, ne ende i këshillojmë lexuesit tanë të bëjnë një listë për veten e tyre dhe të ndjekin hapat që kemi listuar në top5hosting për të marrë vendimin më të mirë për modelin e tyre të biznesit.

Theelësi këtu është që shumica e faqeve të rishikimeve të faqeve të internetit që hostojnë gjenerojnë të ardhurat e tyre bazuar në komisionet e filialeve dhe renditin ofruesit e pritësve të uebit bazuar vetëm në shumën e parave të shpërblimit për shitje. Të ardhurat tona gjenerohen gjithashtu në këtë mënyrë, por ju mund të bëni ndryshimin. Një shembull është nëse shkoni në një Shqyrtime më të mira për mbajtjen në internet në Mbretërinë e Bashkuar faqe nga google, shumica e tyre promovojnë kompani amerikane me reputacion të keq si iPage, FatCow etj.

Dallimi midis top5hosting dhe faqeve të tjera të rishikimit të pritësve atje është se ne renditim vetëm kompani me reputacion pritës me qendra të të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar ose Evropë që do të japin përmbajtjen tuaj më shpejt dhe me mbështetje të bazuar në Mbretërinë e Bashkuar që mund t’i përgjigjet nevojave tuaja në kohën lokale me stafin teknik të administratorit.

Si të vendosni / pikë DNS për mbajtjen në internet?

Këtu është një udhëzues hap pas hapi se si të tregoni / lidhni emrin e domain tuaj në web hosting tuaj duke vendosur adresën e saktë DNS.

  • Kontaktoni mbështetjen e hostit tuaj dhe pyesni ata cilat janë adresat tuaja DNS. Ata duhet të jenë të paktën 2 dhe duhet të duken si: dns1.yourhostingcomany.com; dns2.yourhostingcomany.com
  • Hyni në fundin tuaj të pritjes së pritjes në internet dhe shtoni emrin e domain në llogarinë tuaj.
  • Kontaktoni regjistruesin e domenit tuaj dhe pyesni ata ku duhet të futni emrat DNS ose të kërkoni bazën e të dhënave të tyre të mbështetjes. Shumica e regjistruesve kanë një seksion të mirë ndihmës.
  • Hyni në llogarinë tuaj të regjistruesit të domain dhe vendosni regjistrimet tuaja DNS.

Për një shembull të hollësishëm kontrolloni videon më poshtë ku demonstrojmë se si të lidhni një domen të blerë nga GoDaddy në një plan të mbajtjes në internet nga Siteground. Shumica e regjistruesve dhe pritësve të tjerë janë të ngjashëm, kështu që nëse ndiqni hapat e mësipërm dhe i aplikoni ato për rastin tuaj, duhet të jeni të shpejtë dhe të vraponi.

Ofruesit e lirë të hostimit të lirë dhe të besueshëm?

Ju gjithmonë duhet të vazhdoni me kujdes kur blini diçka të lirë, veçanërisht një web hosting. Shumë ndërmarrje me reputacion kanë plane shumë të mira fillestare që janë të lira, sepse ato janë për një sasi të vogël vizitorësh me burime të kufizuara, por do të merrni të njëjtën mbështetje dhe besim të mirë që mund të prisni për planet e tyre më të mëdha dhe ato janë të lehta për t’u shkallëzuar . Ne kemi një listë me plane të lira dhe të besueshme të pritjes për Mbretërinë e Bashkuar.

Cili është një pritje e mirë në internet për fillestarët?

Nëse sapo po filloni, do ju rekomandojmë një web hosting që ka mbështetje të mirë dhe të shpejtë dhe mund t’ju ndihmojë gjatë rrugës. Në këtë rast, faqja e faqes në internet ka një avantazh të madh me mbështetjen e tyre të bisedës live që ju mund të merrni një mbështetje të nivelit 2 në çdo rast të madh kur përfaqësuesi aktual nuk mund të zgjidhë çështjen tuaj. EUKhost dhe TSOhost janë gjithashtu dy ofrues të pritjes në internet të Mbretërisë së Bashkuar me ekipe mbështetëse shumë të mira.

Farë është fusha?

Domain është emri i pranisë tuaj dixhitale në internet dhe pasurisë tuaj më të vlefshme dixhitale. Shtë adresa që shkruani në shfletuesin tuaj në internet. Ne kemi mbuluar një pjesë të madhe të asaj që është një fushë në pyetjen e mëparshme në lidhje me ndryshimin e domain dhe web hosting. Gjithashtu, ne kemi një udhëzues për blerjen e domain për fillestarët që kanë informacionin e plotë që mund t’ju nevojiten kur bleni emrin e domain dhe zgjidhni atë të duhurin.

Linux ose Windows web hosting?

Kjo varet plotësisht nga aplikacioni që do të filloni. Nëse do të jetë një nga sistemet më të zakonshëm CMS si WordPress, Joomla, Drupal ose platformë E-commerce, ato janë të gjitha të bazuara në PHP, kështu që përgjigjja është që ju po kërkoni një host Linux. Nëse do të bazohet në ASP, .NET ose ndonjë gjë që ka lidhje me Microsoft, ajo duhet të pritet në një server Windows. Më shumë informacion mbi temën që mund të gjeni në artikullin tonë të hostimit Linux vs Windows.

LinuxCommunity

Cili është kufiri i gjerësisë së bandës në mbajtjen në internet?

Bandwidth = shuma totale e të dhënave, zakonisht e matur në MegaBytes ose GigaBytes, që mund të shkarkohet ose të ngarkohet nga një faqe e veçantë në internet ose llogari e mbajtjes së faqes në internet gjatë një muaji të caktuar. Ne kemi një artikull të plotë mbi atë që është gjerësia e brezit këtu.

Cili është web hosting më i mirë për WordPress?

Përgjigja e shkurtër është se çdo kompani pritëse që mund të shërbejë PHP mund të presë faqen tuaj WordPress. Pritja më e mirë në internet për WordPress është një përzierje e planeve më të mira të pritjes së përgjithshme dhe disa veçorive specifike të WordPress si tema falas, instalimi me një klikim, azhurnimet automatike kryesore, instalimet me një klikim dhe migracioni etj. Ne kemi një listë me kompani me reputacion në internet që janë të specializuar në WordPress këtu.

Farë është pritja në re?

Për dallim nga shërbimet pritëse të përbashkëta ose të dedikuara që janë të bazuara në një makinë (web server), pritja në cloud përdor teknologjitë më të fundit të informatikës së cloud për të shfrytëzuar fuqinë e shumë serverëve të shumëfishtë që janë të lidhur dhe veprojnë si një. Kur pritet në renë faqja juaj do të ketë shumë më pak joproduktive për shkak të mirëmbajtjes së serverit të mosfunksionimit dhe është gjithashtu shumë më e lehtë të shkallëzoni ose të trajtoni majat tek vizitorët, pasi mund të kombinojë fuqinë përpunuese, ruajtjen dhe RAM-in e shumë makinave.

Cloud hosting është një shërbim pritës i gjeneratës tjetër që mund të paguhet kur përdorni planin. Kjo mund të ju kursejë para nëse prisni që vizitorët e faqes tuaj të jenë të pabarabartë me majat ose prisni trafik të lartë që një makinë e vetme nuk do të jetë në gjendje të trajtojë. Për më shumë informacion, kontrolloni listën tonë të kompanive të zgjedhura të pritjes në cloud të Mbretërisë së Bashkuar.

Isfarë është CDN (Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes)

CDN është një rrjet i serverëve në pika të ndryshme gjeografike që ofrojnë versionin e ruajtur të një faqe në internet për përdoruesit bazuar në vendndodhjen e tyre. Shihni imazhin më poshtë për të parë një skemë se si funksionon.

Si funksionon Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes

Si funksionon saktësisht CDN? Pasi të keni ngarkuar faqen tuaj në serverin tuaj të mbajtjes në internet, ai ruhet në cached në serverat e tjerë nëpër botë që janë pjesë e CDN. Për shembull, nëse i shërbeni përmbajtjes dhe imazheve në faqen tuaj të internetit nga një kompani pritëse në Mbretërinë e Bashkuar, ping (vonesa) për përdoruesit në Azi do të jetë më shumë se 400ms për shkak të distancës. Nëse e ngarkoni atë në një CDN, megjithëse, kur përdoruesi kërkon përmbajtjen, ai do të tregohet për një server në Azi më afër vendndodhjes së tij dhe ping do të jetë dhjetëra herë më i ulët.

Përfitimi i Rrjetit të Dorëzimit të përmbajtjes është kryesisht shpejtësia. Kjo mund të përmirësojë përvojën tuaj të përdoruesit dhe SEO. Gjithashtu, kur shpërndani përmbajtjen nga serverë të ndryshëm ka shumë më pak të ngjarë të keni një përplasje në një server për shkak të trafikut të rëndë pasi përdoruesit nga lokacione të ndryshme kërkojnë përmbajtjen nga serverë të ndryshëm.

Cili është plani më i mirë falas për mbajtjen në internet

Si çdo gjë falas ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm kur kërkoni për një web hosting falas. Ne ju këshillojmë ta përdorni vetëm për teste dhe zhvillim dhe kurrë për prodhim. Shumica e planeve të pritjes falas janë shumë të kufizuara në burime, shërbejnë reklama ose futin përmbajtje të padëshiruar në skedarët tuaj. Gjithashtu, ju duhet të lexoni shtypjen e mirë, pasi ato mund të kenë klauzola që ato mund të përfundojnë llogarinë tuaj në çdo kohë të caktuar dhe gjithashtu të drejtat e autorit të përmbajtjes tuaj.

Në rast se dëshironi të organizoni një blog privat ose ndonjë lloj tjetër të faqeve me kosto të ulët që nuk mund të shpenzoni disa paund në muaj, rekomandohet shumë më shumë të përdorni një prej platformave falas të blogjeve publike si wordpress, bloger ose tumblr

Si të filloni një kompani web hosting?

Në ditët e sotme është relativisht e lehtë të filloni kompaninë tuaj të pritjes. E tëra që ju nevojitet është një uebfaqe dhe për të blerë një llogari pritës të shitësit nga disa prej kompanive më të mira të pritjes në Mbretërinë e Bashkuar. Në këtë mënyrë gjithçka që ju duhet të bëni është të trajtoni shitjet. E gjithë mbështetja e teknologjisë, hardueri, softueri etj trajtohet nga kompania pritëse me të cilën jeni partner. Kjo është zgjidhja më e lehtë me investimin më të ulët për sa i përket parave dhe njohurive dhe është e përshtatshme për çdo agjenci të dizajnit në internet ose shërbim të këshillimit të marketingut në internet që tashmë ka klientë.

Nëse dëshironi ta shfrytëzoni atë në nivelin tjetër, ju mund të merrni me qira një server të dedikuar ose të grumbulloni pajisjen tuaj personale në një qendër të dhënash dhe të trajtoni të gjithë punën e sysadmin vetë. Ky është një nivel më i avancuar pse, kështu që nëse e arrini atë do të dini se si ta trajtoni atë.

Shpresojmë që të keni shijuar artikullin dhe nëse pyetjet tuaja nuk janë përgjigjur, ndjehuni të lirë t’i lini ato në komente dhe ne do të kthehemi tek ju!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me