Zgjidhja e problemeve në WordPressSa i përket mbështetjes së WordPress, përdoruesit kanë një numër opsionesh për të zgjedhur:


 • Codex WordPress (DIY)
 • Forumi i mbështetjes së WordPress (i administruar nga administratorët e WordPress.org dhe përdoruesit e tjerë të WordPress)
 • Mbështetje për plugin dhe temë (siguruar nga zhvilluesit)
 • Mbështetje për mbajtjen në internet (disponueshmëria dhe lloji i mbështetjes ndryshon në bazë të planit të hostimit)

Pa një linjë të drejtpërdrejtë të komunikimit ose mbështetje në kohë reale të siguruar nga WordPress, kjo mund të bëjë zhgënjyese zgjidhjen e gabimeve të WordPress. Lajmi i mirë, sidoqoftë, është se shumica e gabimeve që shfaqen janë shumë të zakonshme.

Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si të merrni zgjidhjen e problemeve me WordPress kur gjërat shkojnë keq.

15 gabime të zakonshme të WordPress dhe si t’i rregulloni ato:

 1. Ekrani i bardhë i vdekjes
 2. Gabim i brendshëm i serverit
 3. Gabim në vendosjen e lidhjes me bazën e të dhënave
 4. Koha e keqe e hyrjes në hyrje apo portë hyrëse
 5. Shumë kërkesa
 6. Lidhja përfundoi / limit i rraskapitur
 7. Faqja nuk u gjet
 8. Gabim sintaksor
 9. I padisponueshëm për mirëmbajtje të planifikuar
 10. Përditësimi automatik dështoi
 11. Shumë ridrejtime
 12. Përmbajtja e përzier
 13. Dështoi të shkruaj në disk
 14. Ndryshimet që nuk shfaqen
 15. Hyrja dështoi

Contents

Një udhëzues për të zgjidhur problemet e gabimeve më të zakonshme të WordPress

Edhe pse ka një mori gjërash që mund të shkojnë keq në WordPress, nuk është shumë e vështirë për të ngushtuar shkaqet nëse e dini se çfarë lloj gabimi ka ndodhur.

Gabimi # 1: Ekrani i Bardhë i Vdekjes

Ekrani i bardhë i vdekjes është saktësisht siç tingëllon. Do të përpiqeni të hyni në administratorin e WordPress ose, për më keq, në faqen tuaj të internetit WordPress dhe ekrani do të jetë i zbrazët.

Ekzistojnë një numër i gjërave që mund të shkaktojnë ekranin e bardhë të vdekjes, nga shtojcat konfliktuale deri në tejkalimin e kufijve të kujtesës (megjithëse, më shpesh sesa jo, zakonisht është një shtojcë ose temë e gabuar). Nëse nuk ka asnjë mesazh gabimi që tregon se ku qëndron probleme, punoni përmes këtij procesi të zgjidhjes së problemeve.

Shënim: Edhe pse kjo është fluksi i punës për të rregulluar ekranin e bardhë të vdekjes, është i dobishëm për rregullimin e gabimeve të tjera të WordPress. Sa herë që i referohemi më poshtë ekranit të Bardhë të Vdekjes, ky është procesi të cilit po i referohemi.

Hapi 1: actaktivizoni të gjitha prizat

Nëse akoma keni qasje në administratorin e WordPress dhe është vetëm faqja juaj që është poshtë, bëni si vijon:

Shkoni te Plugins> Plugins Instaluar:

Plugins të instaluar

Zgjidhni të gjitha shtojcat:

Kontrolloni të gjitha shtojcat

Nga menyja e veprimeve pjesa më e madhe, zgjidhni “Deactivate”:

Actaktivizohen pjesa më e madhe

Shtojcat tuaja tani duhet të çaktivizohen të gjitha:

Shtojcat e çaktivizuara

Nëse nuk keni akses në administratorin e WordPress, do të duhet ta bëni këtë nga paneli juaj i kontrollit.

Shkoni në pultin tuaj të pritjes në internet:

Paneli BlueHost

Gjeni panelin tuaj të kontrollit.

Ajo që ju po kërkoni është ose një Menaxher i Dosjeve ose FTP. Të dy do t’ju japin qasje në sfondin e faqes suaj të internetit.

Skedari Bluehost FTP

Gjeni dosjen e përmbajtjes wp në rrënjën e faqes tuaj të internetit:

Dosje wp-përmbajtje

Hapni atë dhe lokalizoni dosjen tuaj të shtojcave:

Dosja e Pluginave

Riemërtoni dosjen në çdo gjë tjetër përveç “shtojcave”. Kjo do të çaktivizojë të gjitha shtojcat në faqen tuaj të internetit.

Hapi 2: Kontrolloni Uebfaqen tuaj

Me shtojcat tuaja të çaktivizuara, është koha për të parë nëse qasja juaj është rivendosur.

Nëse nuk keni pasur akses në administratorin më parë, shkoni atje tani:

Identifikimi i WordPress

Nëse ishte vetëm faqja juaj e internetit që po shfaqte ekranin e bardhë të vdekjes, rri pezull mbi emrin e faqes suaj në këndin e sipërm të majtë të administratorit të WordPress dhe kliko në “Vizitoni sitin”:

Vizitoni sitin nga Menyja

Në varësi të asaj që shihni, do të keni dy mundësi për hapat e ardhshëm:

 • Nëse keni qasje: Gjeni shtojcën problematike.
 • Nëse nuk keni akses: Provoni një temë të re.

Ne do të ecim nëpër ato hapa tjetër.

Hapi 3: Gjeni plugin problematik (Opsioni 1)

Nëse keni qasje përsëri, ju e dini se çështja ka të ngjarë një shtesë. Kjo do të thotë që një prej shtojcave tuaja bie ndesh me:

 • Tema juaj
 • Një tjetër plugin

Tani duhet të marrësh me sy se cila shtojcë është në faj. Për ta bërë këtë, duhet të aktivizoni shtojcat tuaja një nga një.

Filloni me majën e listës suaj. Aktivizoni shtojcën e parë:

Aktivizoni plugin

Nëse kjo shtojcë është shkaku, atëherë duhet të humbni sërish hyrjen në administratorin e WordPress ose në faqen tuaj të internetit. (Mund ta rivendosni edhe një herë duke çaktivizuar plugin.)

Nëse nuk e shihni ekranin e bardhë të vdekjes, çaktivizoni këtë shtojcë dhe provoni një tjetër. Do të duhet të përsërisni këto hapa derisa të gjeni programin plugin problematik.

Kjo, natyrisht, supozon se shtojca bie ndesh me temën tuaj. Nëse nuk e shihni përsëri ekranin e gabimit pasi çaktivizoni secilën shtojcë një nga një, atëherë problemi mund të jetë midis dy shtojcave. Ju do të duhet të riaktivizoni dy në një kohë për t’i lokalizuar ato. Thënë kjo, kjo nuk është e zakonshme. Zakonisht është një skenar konfliktual në një shtojcë dhe temë që hedh gabimin.

Pasi të keni identifikuar duetin problematik, shkoni përpara dhe riaktivizoni të gjitha shtojcat e tjera në faqen tuaj të internetit.

Do të doni t’i drejtoheni zhvilluesit të shtojcave për të raportuar problemin. Sigurohuni që keni fotografi të gabimit dhe mund të përshkruani në detaje pse ndodhi dhe si keni qenë në gjendje ta konfirmoni atë.

Hapi 3: Provoni një temë të re (Opsioni 2)

Nëse ende shihni ekranin e bardhë të vdekjes pasi çaktivizoni të gjitha shtojcat tuaja, atëherë tema juaj mund të jetë fajtori.

Për ta konfirmuar këtë, duhet të çaktivizoni temën tuaj.

Nëse akoma keni qasje në administratorin e WordPress dhe është vetëm faqja juaj që është poshtë, bëni si vijon:

Shko tek Paraqitja> Temat:

Menyja e Temave të Paraqitjes

Në mënyrë që të çaktivizoni temën tuaj, ju duhet të aktivizoni një tjetër.

Pavarësisht nëse është instaluar ose jo, aktivizoni temën e fundit të parazgjedhur të WordPress:

Aktivizoni temën e paracaktuar

Nëse nuk keni akses në administratorin e WordPress, bëni të njëjtën gjë që keni bërë me shtojcat tuaja nga paneli i kontrollit.

Përsëri, gjeni dosjen me përmbajtje wp në rrënjën e faqes suaj të internetit. Këtë herë, do të kërkoni të kërkoni dosjen e temave brenda tij:

Temat Dosja

Riemërtoni dosjen në çdo gjë tjetër përveç “temave”. Kjo do të çaktivizojë temën tuaj dhe do të aktivizojë automatikisht temën e parazgjedhur të WordPress.

Tani mund të kontrolloni faqen tuaj të internetit për të parë nëse ekrani i bardhë i vdekjes është zhdukur. Nëse është, atëherë ju e dini se çështja është një konflikt midis temës suaj dhe thelbit.

Kontaktoni zhvilluesin e temës me fotografitë e gabimeve dhe një përshkrim të hapave që keni ndërmarrë për të konfirmuar problemin.

Hapi 4: Drejtoni Debugimin

Në shumicën e rasteve, hapat e mësipërm do t’ju ndihmojnë të gjeni problemin me faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, nëse e keni arritur këtë pikë dhe akoma shihni ekranin e bardhë të vdekjes, duhet të provoni një gjë të fundit.

Kthehu tek menaxheri i skedarit ose FTP. Shkoni në direktorinë rrënjësore dhe kërkoni për skedarin wp-config.php:

skedar wp-config

Hapni skedarin për redaktim.

Në fund, do të shihni vargun vijues:

përcaktoni ('WP_DEBUG', false);
përcaktoni ('WP_DEBUG_LOG', false);
përcaktoni ('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

Whatfarë thotë kjo është se:

 • Karakteristika e korrigjimit është çaktivizuar.
 • Nëse ndodh një gabim, nuk do të gjenerohet asnjë regjistër i tij në sfondin e prapme.
 • Nëse ndodh një gabim, asnjë kod gabimi nuk do të shfaqet në pjesën e përparme.

Sidoqoftë, nëse jeni të mbërthyer, është e dobishme ta ndizni këtë funksion, në mënyrë që të merrni më shumë detaje rreth gabimit. Për ta bërë këtë, ndryshoni dy vlerat kryesore në i vërtetë:

përcaktoni ('WP_DEBUG', e vërtetë);
përcaktoni ('WP_DEBUG_LOG', e vërtetë);
përcaktoni ('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

Mbajeni ekranin të vendosur si i rremë. Ju nuk dëshironi që hakerat të kenë ndonjë pasqyrë të asaj që po ndodh në pamjen e faqes tuaj live, kështu që gjithmonë mbani ato kode të fshehura prej tyre.

Ruani skedarin tuaj pasi të keni bërë duke bërë të mundur debugimin (por lini të hapur panelin e kontrollit). Pastaj, kthehuni në faqen tuaj të internetit.

Kur të shihni përsëri ekranin e bardhë të vdekjes, kthehuni përsëri në panelin tuaj të kontrollit dhe kërkoni dosjen wp-përmbajtje (e njëjta ku gjenden tema dhe shtojcat tuaja). Tani do të ketë një skedar teksti të quajtur debug_log.

Skedari i debugimit

Hapeni atë dhe rishikoni mesazhin e gabimit. Shikoni datën dhe kohën e sotme. Duhet të ketë një vijë që tregon se cili skedar në drejtorinë tuaj dhe cila rresht në atë skedar përmban gabimin.

Nëse gabimi është brenda një prej skedarëve tuaj të temave ose shtojcave, merrni një fotografi të kodit të gabimit dhe dërgojeni atë tek zhvilluesi në mënyrë që ata të mund të arrijnë çështjen (pasi ajo ishte e mundshme të prezantohej në një azhurnim të fundit).

Nëse është një çështje në një skedar tjetër, ju takon juve ta rregulloni atë. Nëse nuk jeni të kënaqur duke e bërë këtë, kontaktoni një zhvillues i cili mund të ndihmojë.

Pasi të zgjidhet çështja dhe ekrani i bardhë i vdekjes të jetë zhdukur, kthehuni tek wp-config.php dhe çaktivizoni debug.

Gabim # 2: Gabim i brendshëm i serverit (kodi i gabimit 500)

Nuk është gjithmonë 100% e qartë se çfarë shkaktoi saktësisht gabimin e 500 serverëve të brendshëm. Sidoqoftë, si ekrani i bardhë i vdekjes, ka diçka të gabuar në kodin tuaj.

Hapi 1: Zëvendësoni skedarin .htaccess

Gjëja e parë për të provuar është skedari .htaccess. Me raste, ai bëhet i korruptuar dhe bën që faqja juaj e internetit të zëvendësohet nga një faqe “Gabim i brendshëm i serverit”.

Pavarësisht nëse skedari është korruptuar, ju ende duhet të bëni këtë hap. Asnjë dëm nuk do të vijë në faqen tuaj të internetit nëse zëvendësoni skedarin ekzistues .htaccess.

Hyni në panelin tuaj të kontrollit dhe hapni menaxherin e skedarit tuaj ose menaxherin FTP. Para se të futni direktorinë rrënjësore të faqes suaj të internetit, zgjidhni opsionin “Shfaq skedarët e fshehur” (nëse i keni):

Cilësimet e menaxherit të skedarëve

Nëse faqja juaj e internetit është në pritje të përbashkët, skedari ende mund të fshihet. Nëse ky është rasti, shtoni sa vijon në fund të URL-së së menaxherit të skedarit: “& showhidden = 1”.

Skedari htaccess

Riemërtoni skedarin .htaccess për ta çaktivizuar atë.

Shkoni në faqen tuaj të internetit dhe shihni nëse kjo ka hequr gabimin e serverit të brendshëm. Nëse ndodhi, atëherë gjithçka që duhet të bëni është të krijoni një skedar krejt të ri.

Shkoni te menuja Cilësimet> Permalidhjet:

Menyja e Përgjithshme e Cilësimeve

Klikoni “Ruani ndryshimet” në fund të faqes. Kjo do të krijojë një skedar të ri.

Nëse gabimi nuk u largua, provoni këtë rrugëdalje.

Hapni skedarin tuaj të ri .htaccess dhe shtoni sa vijon:

# BEGIN WordPress
Rishkruaj Ngjarje Ndezur
Rishkruaj Baza /
Rishkruaj Rregullën ^ indeksi \ .php $ - [L]
RishkruajCond% {REQUEST_FILENAME! -F
RishkruajCond% {REQUEST_FILENAME! -D
Rishkruaj Rregulloren. /index.php [L]
# FUND WordPress

Nëse kjo nuk e heq korrupsionin, kaloni në hapin tjetër.

Hapi 2: Ndreqja e ekranit të bardhë të vdekjes

Drejtoni nëpër ekranin e bardhë të hapave të zgjidhjes së problemeve me vdekjen.

Nëse gabimi akoma ekziston pas kësaj, provoni hapin tjetër.

Hapi 3: Rritja e Kufirit të Kujtesës

Ky nuk ka të ngjarë të jetë shkaku pasi zakonisht do të shihni një mesazh të lidhur me memorjen, nëse është rasti. Sidoqoftë, nuk është dëm ta provoni këtë pasi që është një rregullim i shpejtë.

Drejtoni përmes hapave të zgjidhjes së problemeve të limitit të kujtesës.

Nëse jeni akoma mbërthyer, ky hap i fundit duhet të bëjë hile:

Hapi 4: Zëvendësoni dosjet wp-admin dhe wp-përfshin

Një azhurnim mund të ketë korruptuar pa dashje kodin në dosjet tuaja wp-admin ose wp-përfshin.

Për t’i zëvendësuar ato, do të duhet të merrni një kopje të freskët të WordPress.

Shko tek WordPress.org, klikoni në butonin “Merrni WordPress” dhe shkarkoni skedarët në desktopin tuaj.

Merrni skedarë të freskët të WordPress

Unzip dosjen dhe lokalizoni dosjet wp-admin dhe wp-përfshin.

Kthehu tek menaxheri i skedarit. Shkarkoni një kopje të dosjeve wp-admin dhe wp-përfshin që tashmë ekzistojnë (është gjithmonë një ide e mirë të keni një kopje vetëm në rast).

Dosjet cPanel

Klikoni “Ngarko”. Pastaj, ri-ngarkoni çdo dosje një në një herë. Ju duhet vetëm ta bëni këtë për wp-admin dhe wp-përfshin.

Ngarko skedarët

Tani mund të ktheheni në faqen tuaj të internetit. Gabimi duhet të jetë zhdukur. Nëse nuk është kështu, është koha që t’i drejtoheni kompanisë suaj të pritjes për ndihmë.

Gabim # 3: Gabim në vendosjen e lidhjes së bazës së të dhënave

Kur e shihni këtë mesazh gabimi, kjo do të thotë se diçka po e mban faqen tuaj WordPress të mos lidhet me bazën e të dhënave të MySQL ose MariaDB.

Hapi 1: Kontrolloni skedarin wp-config.php

Skedari wp-config.php përmban detajet më të rëndësishme për mënyrën e konfigurimit të faqes suaj të internetit – përfshini informacionin tuaj në bazën e të dhënave. Kontrolloni këtë së pari përpara se të provoni të gjitha rregullimet e tjera.

Shkoni te menaxheri i skedarit tuaj ose FTP dhe shkoni në skedarin wp-config.php. Hapeni atë për redaktim.

Ju duhet të gjeni një seksion kushtuar cilësimeve të bazës së të dhënave tuaja. Do të duket kështu:

/ ** Emri i bazës së të dhënave për WordPress * /
përcaktoni ('DB_NAME', 'bazën e të dhënave_name');

/ ** Emri i përdoruesit të bazës së të dhënave * /
përcaktoni ('DB_USER', 'emrin e bazës së të dhënave_usus');

/ ** Fjalëkalimi i bazës së të dhënave * /
përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'databasepw');

/ ** Emri i hostit * /
përcaktoni ('DB_HOST', 'bazën e të dhënave_hostname');

/ ** Charset e të dhënave * /
përcaktoni ('DB_CHARSET', 'utf8');

/ ** Baza e të dhënave Lloji i koleksionit * /
përcaktoni ('DB_COLLATE', '');

Nëse ndonjë prej këtyre të dhënave mungon ose duket si e pasaktë, bëni redaktimet tuaja (pasi të keni ruajtur një kopje të wp-config.php në desktopin tuaj).

Ruani ndryshimet tuaja dhe kthehuni në faqen e internetit për të parë nëse ende nuk është në gjendje të lidhet me bazën e të dhënave.

Hapi 2: Kontaktoni mbështetjen tuaj të hostit në internet

Nëse nuk ka ndonjë ndërprerje të qartë në lidhjen e bazës së të dhënave WordPress në fundin tuaj, atëherë është koha për të biseduar me hostin tuaj të internetit.

Ekzistojnë një numër arsyesh pse lidhja e bazës së të dhënave mund të rrezikohet:

 • Koha e ndërprerjes së serverit
 • Kufijtë e planit janë tejkaluar (megjithëse ata duhet t’ju informojnë nëse është rasti)
 • Shkelje e sigurisë

Sapo të dini shkakun thelbësor, punoni shpejt për ta rregulluar atë, edhe nëse kjo do të thotë të merrni një ETA kur serverat do të kthehen në internet. Ju nuk mund të lejoni të lejoni që faqja juaj të qëndrojë poshtë për një kohë të gjatë.

Gabim # 4: Bad Gateway (kodi i gabimit 502) ose Kohëzgjatja e Gateway (kodi i gabimit 504)

Këto kode gabimi nënkuptojnë se ka diçka të gabuar në nivelin e serverit. Ndërsa nuk mund të keni kontroll të drejtpërdrejtë të serverit, këto gabime ndonjëherë mund të jenë të përkohshme, kështu që është një ide e mirë të punoni përmes këtyre hapave të zgjidhjes së problemeve përpara se të kontaktoni hostin tuaj.

Hapi 1: Rifreskoni sitin

Klikoni në butonin “Refresh” në shiritin tuaj të shfletuesit:

Rifreskoni Uebfaqen

Ju mund të keni provuar të ngarkoni uebfaqen tuaj kur serveri ishte përkohësisht poshtë ose duke u ndezur.

Hapi 2: Pastro Cache e Shfletuesit

Nëse freskimi nuk funksionon, çështja mund të jetë e lidhur me caching. Për ta hequr faqen tuaj të internetit “të pasaktë”, shkoni te cilësimet e shfletuesit tuaj.

Shikoni një mundësi për të pastruar të dhënat tuaja të shfletimit. Në Chrome, cilësimi duket si ky:

Fshi te dhenat e shfletuara

Kontrolloni cilësimin për imazhet dhe skedarët e ruajtur:

Chrome Clear Cache

Pastaj, klikoni në “Pastroni të dhënat”. Pasi të keni përfunduar, rimbushni faqen tuaj të internetit dhe shihni nëse ai ka hequr kodin e gabimit.

Hapi 3: Ndreqja e ekranit të bardhë të vdekjes

Një shtojcë e fundit ose azhurnimi i temës mund të jetë fajtor nëse dy rregullimet e mësipërme nuk funksionojnë.

Drejtoni nëpër ekranin e bardhë të hapave të zgjidhjes së problemeve me vdekjen.

Hapi 4: Kontrolloni me Ofruesin tuaj ose Ofruesin e CDN

Nëse asnjë nga opsionet e mësipërme nuk ka punuar, do të doni t’i drejtoheni ofruesit tuaj ose ofruesit të CDN.

Kur të merrni kontakt, sigurohuni që të keni një pamje të gabuar dhe detaje në lidhje me hapat e zgjidhjes së problemeve që keni ndërmarrë deri më tani. Ata mund të kenë nevojë të çaktivizojnë DNS, CDN ose firewall tuaj në mënyrë që të heqin qafe gabimin.

Gabim # 5: Shumë kërkesa (kodi i gabimit 429)

Ky gabim zakonisht nënkupton që ka një shtojcë ose skenar temash që po dërgon shumë kërkesa te serveri juaj.

Hapi 1: Fiksimi i ekranit të bardhë të vdekjes

Drejtoni nëpër ekranin e bardhë të hapave të zgjidhjes së problemeve me vdekjen.

Nëse nuk mund ta hiqni gabimin me këtë proces, kontaktoni me kompaninë tuaj pritëse. Ata duhet të jenë në gjendje të ju tregojnë se cili integrim i palëve të treta po punon në mbivendosje.

Nëse ekziston një mënyrë për të rikonfiguruar cilësimet për të zgjidhur problemin, veprojeni. Përndryshe, do të duhet të gjesh një mjet zëvendësimi.

Gabimi # 6: Lidhja e përfunduar / Limit i rraskapitur

Me këtë gabim, ju nuk do të humbni qasjen në faqen tuaj të internetit ose zonën e administratorit. Whatfarë do të thotë në vend të kësaj është se një veprim që po përpiqeni të ndërmerrni brenda WordPress – për shembull, duke instaluar një temë të re – po shterron kufijtë e serverit tuaj.

Hapi 1: Rritja e Kufirit të Kujtesës

Shkoni te menaxheri i skedarit tuaj dhe hapni skedarin wp-config.php.

Në fund të skedarit, shikoni për një varg që duket si kjo:

përcaktoni ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Bitshtë biti “64M” që duhet të aktualizohet. Për t’i dhënë serverit tuaj më shumë memorie për të përpunuar kërkesën tuaj, rrisni kufirin në 256M:

përcaktoni ('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Mundohuni të drejtoni përsëri kërkesën tuaj përmes WordPress. Nëse nuk funksionon, provojeni këtë:

Hapi 2: Rritni kohën maksimale të ekzekutimit

Mund të jetë që sasia e kohës për të përpunuar një kërkesë ka tejkaluar kohën maksimale të paracaktuar të ekzekutimit.

Ekziston një arsye e mirë për këtë kufi (si për të ndaluar hakerat të bombardojnë serverin tuaj me të njëjtat kërkesa vazhdimisht). Sidoqoftë, mund ta rregulloni përkohësisht për të lejuar që kërkesa juaj të kalojë.

Nga menaxheri i skedarit tuaj ose FTP, gjeni skedarin .htaccess. Nëse keni vështirësi për të gjetur skedarin .htaccess, shqyrtoni hapat nga rregullimi i gabimit të serverit të brendshëm.

Brenda skedarit, lëvizni në fund. Do të shihni një linjë që duket si kjo:

# FJALA E FUNDIT

Pak më lart, vendosni sa vijon:

php_value max_exception_time 300

Si parazgjedhje, koha maksimale e ekzekutimit është zakonisht 30 deri në 60 sekonda. Kjo do ta përplaset deri në 300 sekonda.

Bëni kërkesën tuaj një provë tjetër. Nëse funksionon, mos harroni të ktheheni në skedarin tuaj .htaccess ose të hiqni plotësisht rreshtin ose rishkruajeni në mënyrë që të thotë:

php_value max_exception_time 60

Nëse kjo rregullim nuk funksionoi, azhurnoni 300 në 600 dhe përsërisni. Nëse akoma nuk funksionon, mund të ketë diçka të gabuar me një shtojcë ose temë të azhurnuar së fundmi.

Hapi 3: Ndreqja e ekranit të bardhë të vdekjes

Drejtoni nëpër ekranin e bardhë të hapave të zgjidhjes së problemeve me vdekjen.

Nëse jeni akoma mbërthyer, drejtojuni ofruesit tuaj të pritjes.

Gabim # 7: Faqja nuk u gjet (kodi i gabimit 404)

Nuk është e pazakontë të futesh në këtë gabim rreth rrjetit në qoftë se një faqe nuk ekziston më në URL-në e saj origjinale dhe nuk përcillet një ridrejtim. Sidoqoftë, ka raste kur mund ta shihni këtë gabim edhe kur ekziston një faqe në adresën e shtypur në.

Hapi 1: Verifikoni Drejtshkrimin e URL-së

Vetëm për të qenë në anën e sigurt, kontrolloni dyfish drejtshkrimin e URL-së që keni futur në shiritin e adresave. Sigurohuni që nuk ka gabime.

Hapi 2: Fix rregullat

Nëse në çdo kohë keni ndërprerë strukturën tuaj të lidhjes, një cilësim i mëparshëm mund të ketë mbërthyer në sfond. Për ta zhvendosur atë, shkoni te Settings> Permalinks.

Menyja e Përgjithshme e Cilësimeve

Kthejeni strukturën tuaj të permalink-ut përsëri në cilësimin e paracaktuar “Plain”:

Parametrat e paracaktuar të Permalidhjes

Ruani ndryshimet tuaja.

Kthehuni përsëri në strukturën e permalink-ut që keni dashur të përdorni. Ruani edhe një herë.

Kontrolloni faqen për të parë nëse gabimi 404 është akoma atje. Nëse është, atëherë shkoni në hapin tjetër.

Hapi 3: Zëvendësoni skedarin .htaccess

Drejtuar përmes rregullimit të korruptuar të skedarit .htaccess.

Kjo duhet të shpëtoj nga gabimi.

Gabim # 8: Gabim sintaksor

Ju do të shihni këtë gabim menjëherë pas redaktimit të një skedari në sfondin e internetit tuaj.

Kur shihni “gabim sintaksor”, do të thotë që ka shkelje të praktikave të duhura të kodimit.

Për shembull, ky është një gabim sintaksor sepse pikëpamja përfundimtare (;) mungon:

përcaktoni ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M')

Ky është gjithashtu një gabim sintaksor sepse citatet e drejta shkruhen si citate kaçurrelë:

përcaktoni ("WP_MEMORY_LIMIT", "64M");

Ju gjithashtu mund të hasni një “gabim të papritur”. Kjo do të thotë se diçka është e gabuar ose e formuar gabimisht.

Hapi 1: Fiksoni Kodin

Këto lloje gabimesh janë më të qarta se shumica e gabimeve në këtë listë. Kur shihni një, ajo duhet t’ju tregojë jo vetëm se cili skedar përmban gabimin, por edhe në cilën linjë ka ndodhur gabimi. Kjo e bën më të lehtë inspektimin e kodit për personazhet e humbur ose të gabuar.

Pasi të gjeni çështjen, riparoni atë dhe ruani ndryshimet tuaja. Rishikoni faqen tuaj për të konfirmuar se gabimi është zhdukur.

Gabimi # 9: I padisponueshëm për mirëmbajtjen e planifikuar

Ekziston një arsye për të cilën e shihni këtë mesazh: WordPress e ka vendosur uebfaqen tuaj në modalitetin e mirëmbajtjes ndërsa po bëhet një azhurnim. Mund te jete:

 • Një azhurnim që sapo shtyu.
 • Një azhurnim automatik i bërë nga WordPress tani.
 • Një azhurnim i mëparshëm që e bllokoi faqen tuaj të internetit në modalitetin e mirëmbajtjes.

Hapi 1: Jepini një Minutë

Para se të bëni asgjë, thjesht jepni një minutë. Edhe nëse nuk e keni shtypur me dorë një azhurnim, WordPress mund të jetë duke punuar në një në sfond.

Nëse minuta nuk kalon dhe mesazhi i planifikuar i mirëmbajtjes nuk ka shkuar larg, bëni hapin tjetër.

Hapi 2: Disaktivizoni mënyrën e mirëmbajtjes

Hyni në panelin tuaj të kontrollit dhe menaxherin e skedarëve. Shkoni në rrënjën e faqes tuaj të internetit dhe kërkoni një skedar të quajtur. Mirëmbajtja.

Për të çaktivizuar mënyrën e mirëmbajtjes, thjesht klikoni në skedar dhe fshini atë. Kjo do të rikthejë faqen tuaj të internetit.

Gabimi # 10: Azhurnimi automatik dështoi

Si parazgjedhje, WordPress ka konfiguruar azhurnime të vogla për tu ekzekutuar automatikisht (kryesisht ato që i përkasin mirëmbajtjes dhe sigurisë së përgjithshme). Ju gjithashtu mund të keni aktualizuar azhurnimet tuaja të automatizuara.

Pavarësisht se nga e kanë origjinën, mund të ketë raste kur azhurnimi nuk arrin të kalojë. Thjesht mund të ishte koha e keqe (sikur serveri të ishte në atë moment të saktë) ose një fiksim në sistem.

Hapi 1: Azhurnoni manualisht

Fiksi për këtë është i thjeshtë.

Do të shihni një numër indikatorësh në WordPress që ju njoftojnë se ku po prisni azhurnimet tuaja:

Përditësimet e WordPress

Ndiqni ato dhe lëshoni manualisht azhurnimin.

Gabimi # 11: Shumë ridrejtime

Zakonisht, një ridrejtim është i qëllimshëm. Ju azhurnoni emrin e domain ose zhvendosni faqen tuaj të internetit nga HTTP në HTTPS. Në ato raste, ju përdorni një 301 ridrejtim për të siguruar që trafiku të shkojë në destinacionin e duhur edhe nëse vizitorët tuaj shkruajnë në URL të vjetër.

Sidoqoftë, nëse po shihni një gabim që thotë se ka shumë ridrejtime, kjo zakonisht nënkupton që vizitorët tuaj janë të mbërthyer në një lak të ridrejtuar me askund në tokë.

Kjo ndodh kur faqja juaj dhe adresa e WordPress janë të ndryshme.

Hapi 1: Azhurnoni Cilësimet e WordPress

Vendi i parë për të kontrolluar këtë mospërputhje janë cilësimet tuaja të WordPress. Shkoni te Settings> General:

Menyja e Përgjithshme e Cilësimeve

Adresat për WordPress dhe sitin duhet të përputhen:

Adresat e Përgjithshme të Cilësimeve

Nëse nuk e bëjnë, rregulloni URL-në e formuar në mënyrë të gabuar dhe ruani ndryshimet tuaja.

Nëse kjo nuk e rregullon gabimin, kontrolloni të dhënat e faqes tuaj në nivelin e serverit.

Hapi 2: Azhurnoni skedarin wp-config.php

Skedari wp-config.php përmban shumë të dhëna në lidhje me mënyrën e konfigurimit të faqes suaj të internetit, përfshirë emrin e saj të domain.

Hyni në menaxherin tuaj të skedarit ose FTP dhe hapni skedarin tuaj wp-config.php. Shikoni një varg kodesh që duket kështu:

përcaktoni ('WP_HOME', 'http: //faux-agency.local');

përcaktoni ('WP_SITEURL', 'http: //faux-agency.local');

Zëvendësoni URL-në e faqes së provës më lart me WordPress-in tuaj dhe adresat e faqes. Përsëri, këto dy vlera duhet të jenë identike.

Ata gjithashtu duhet të përputhen me mënyrën e konfigurimit të tyre në nivelin e serverit. Pra, nëse domeni është regjistruar si https: //www.faux-agency.local, atëherë vlerat HTTPS dhe WWW duhet të jenë të pranishme këtu.

Ruani ndryshimet tuaja dhe kthehuni në faqen tuaj të internetit. Gabimi duhet të jetë zhdukur.

Gabimi # 12: Përmbajtja e përzier

Një gabim tjetër që buron nga formatimi i adresës tuaj të internetit është gabimi i përmbajtjes së përzier. Whatfarë do të thotë kjo në thelb është se:

 • Uebfaqja juaj ka një çertifikatë SSL të instaluar dhe ajo tani kalon përmes HTTPS.
 • Ka disa elementë (si skedarët e figurave), faqe ose lidhje në faqen tuaj që vazhdojnë të përdorin HTTP.

Uebfaqet duhet të jenë të gjitha HTTPS ose të gjithë HTTP. Për të hequr këtë gabim, duhet të transferoni përmbajtjen tuaj të pasigurt në adresën e internetit të siguruar.

Në vend që të ndërmarrni hapa për të riparuar këtë, zgjidhni opsionin që ju përshtatet më së miri:

Opsioni 1: Përdorni Mjetin e Inspektimit

Hapni faqen tuaj të internetit dhe klikoni me të djathtën kudo në ekran. Zgjidhni “Inspekto” nga opsionet:

Inspektoni Uebfaqen

Shikoni panelin Console. Nëse ekziston ndonjë gabim i tillë i përmbajtjes së përzier në këtë faqe, do ta gjesh këtu:

Inspektoni tastierën

Do t’ju tregojë saktësisht se cila pjesë e faqes përmban përmbajtjen HTTP. Më pas mund ta rregulloni duke riparuar lidhjen e pasaktë ose duke ngarkuar përsëri skedarin.

Opsioni 2: Përdorni pluginin fiksues të përmbajtjes SSE të pasigurt

Instaloni Shtojca Fixer e pasigurt e përmbajtjes SSL për t’ju ndihmuar.

Fiksues i përmbajtjes së pasigurt SSL

Filloni me cilësimin “Simple” dhe shihni nëse kjo riparon çështjen. Nëse nuk ndodh, vendosni përmes cilësimeve të mëvonshme derisa të gjeni një që rregullon problemin e përmbajtjes së përzier.

Opsioni 3: Kontaktoni Ndihmën tuaj për Hosting në Web për Ndihmë

Kontaktoni kompaninë tuaj të web hosting nëse jeni në humbje për vendin ku jeton gabimi i përmbajtjes së përzier.

Gabimi # 13: Nuk arriti të shkruaj në disk

Kur keni probleme me imazhet në faqen tuaj, ky ka të ngjarë të jetë gabimi që do të shihni.

Ai do të shfaqet kur një skedar nuk do të ngarkojë. Ai gjithashtu do të shfaqet kur skedarët tuaj të mediave duken sikur janë zhdukur nga dosja juaj Media si dhe në faqen tuaj të internetit. Do të ketë mbajtës të zbrazët për ta, por përmbajtja nuk do të shfaqet.

Kjo nuk ka të bëjë me përpjekjen për të ngarkuar lloje skedarësh të papranueshëm. Ky gabim ka të bëjë me lejet e skedarëve që nuk janë konfiguruar saktë në sfondin. Një azhurnim nga hosti juaj në internet ose një shtojcë mund t’i ketë çuar keq.

Hapi 1: Azhurnoni Lejet në Dosjen me përmbajtje wp

Shkoni në FTP tuaj dhe gjeni dosjen wp-përmbajtje. Hapeni atë dhe shikoni për dosjen e ngarkimeve. Klikoni me të djathtën mbi të. Zgjidhni “Ndryshimi i Lejeve” (ai gjithashtu mund të quhet “Lejet e Dosjeve” ose thjesht “Lejet”).

Ngarkimet Ndryshojnë Lejet

Nëse nuk shihni një ekran që duket si ky, do të duhet të kërkoni nga hosti juaj i faqes ose të azhurnojë qasjen e lejeve të skedarit tuaj ose të ju ndihmojë.

Nëse shihni një ekran si ky, azhurnoni “Value Value” në 744. Kontrolloni kutinë “Rikursiv” më poshtë dhe aplikojeni vetëm në direktori. Ruani ndryshimet tuaja.

Klikoni me të djathtën në dosjen e ngarkimeve edhe një herë. Këtë herë, vendosni “Vlerën e lejeve” në 644. Kontrolloni “Rekursiv”, por zbatojeni vetëm në skedarë. Ruani ndryshimet tuaja.

Kthehuni në faqen tuaj të internetit dhe duhet të shihni që skedarët tuaj të mediave janë të paprekur (ose që jeni në gjendje të ngarkoni skedarët e mediave pa dështuar).

Gabimi # 14: Ndryshimet që nuk shfaqen

Ky nuk është një gabim që do të vijë me një mesazh ose një ekran të bardhë. Ky është një gabim që do të shihni me dy sytë tuaj pasi të keni bërë një azhurnim, vetëm për të kuptuar se nuk po shfaqet në faqen live..

Kjo është një çështje caching.

Hapi 1: Pastroni skedarin e faqes

Nëse jeni duke përdorur një plugin caching të WordPress, gjëja e parë që duhet të bëni është të pastroni cache.

Shumica e shtojcave të WordPress do të vendosin një buton “Purple Cache” ose “Clear Cache” në shiritin e menusë së administratorit në krye të WordPress si kjo:

Pastrues cache

Kjo do të pastrojë cache-in e faqes për të gjithë përdoruesit dhe vizitorët. Kthehuni në faqen tuaj të internetit dhe shihni nëse kjo ju ka ndihmuar. Nëse nuk ndodhi, provoni këtë hap tjetër:

Hapi 2: Pastro Cache e Shfletuesit

Në disa raste, është shfletuesi juaj në internet që është problemi. Për të pastruar skedarin e shfletuesit, gjetja e Cilësimeve të shfletuesit tuaj:

Cilësimet e shfletuesit

Nga atje, lokalizoni cilësimin që ju lejon të pastroni të dhënat ose cache-in e shfletimit:

Fshi te dhenat e shfletuara

Pastaj, pastroni cache-in e shfletuesit tuaj:

Chrome Clear Cache

Kur shfletuesi juaj është bërë, do të ktheheni në faqen Parametrat. Tani mund të vizitoni faqen tuaj të internetit për të konfirmuar se problemi është fiksuar.

Gabimi # 15: Hyrja dështoi

Ka dy arsye që ju mund të mos jeni në gjendje të regjistroheni në administratorin e WordPress. Secili ka një rregullim të veçantë.

Opsioni 1: Rivendosni Fjalëkalimin

Nëse çështja është se keni harruar fjalëkalimin tuaj, klikoni në “Keni humbur fjalëkalimin tuaj?” lidhja poshtë formularit të hyrjes:

Humbët fjalëkalimin

Vendosni adresën tuaj të emailit ose emrin e përdoruesit në formën e rikuperimit:

Shëroni fjalëkalimin tuaj

Do të merrni një email për të krijuar një fjalëkalim të ri dhe për të rikuperuar hyrjen në llogarinë tuaj.

Opsioni 2: Azhurnoni kredencialet e hyrjes në phpMyAdmin

Nëse çështja është se nuk keni humbur ose harruar kredencialet tuaja të hyrjes, por akoma nuk mund të regjistroheni, do të duhet të përdorni phpMyAdmin për t’i rivendosur ato manualisht.

Shkoni në panelin tuaj të kontrollit dhe shikoni për phpMyAdmin.

Mjetet e bazës së të dhënave cPanel

Kjo është tastiera juaj phpMyAdmin:

tastierë phpMyAdmin

Zgjeroni bazën e të dhënave tuaja në panelin e majtë. Shikoni tabelën wp_users. Klikoni mbi të ose zgjidhni opsionin “Shfleto” për të hapur listën tuaj të përdoruesve të WordPress.

Të dhënat e përdoruesit phpMyAdmin

Për të modifikuar letrat kredenciale të hyrjes për veten tuaj (ose cilindo tjetër që nuk mund të regjistrohet), klikoni në butonin “Ndrysho” në të majtë të detajeve të hyrjes së tyre.

Ndryshoni kredencialet phpMyAdmin

Ndryshoni fjalëkalimin – duke u siguruar që është një përzierje e fortë e shkronjave të mëdha, shkronjave të vogla, numrave dhe simboleve. Pastaj, ruani ndryshimet tuaja.

Mund të ktheheni në ekranin e hyrjes në WordPress dhe të provoni përsëri. Nëse problemi vazhdon, drejtojuni kompanisë suaj të mbajtjes në internet për ndihmë.

Wrap-Up

Natyrisht, shpresoni që nuk do të hasni asnjë prej këtyre gabimeve kur punoni me WordPress. Por gabimet dhe gabimet mund të vijnë nga një larmi vendesh – serveri juaj në internet, shtojcat ose tema që keni instaluar, thelbi i WordPress, dhe ndonjëherë edhe nga ju.

Edhe nëse faqja juaj e internetit nuk shkon jashtë linje, këto mesazhe gabimi, ekranet bosh dhe përmbajtja e humbur janë jashtë përdorimit për vizitorët tuaj. Pra, sigurohuni që e dini se si të zgjidhni problemet e këtyre çështjeve të WordPress, sekondën që janë zbuluar.

Një gjë e fundit: mos harroni të keni një sistem të automatizuar të kopjeve rezervë që funksionojnë në sfond. Në rast se një nga këto gabime nuk mund të zgjidhet i pastër (si në rastin e një shkelje sigurie), një kopje rezervë vërtet mund të ju kursejë fshehjen tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me