WordPress.com në WordPress.org

WordPress.com Lehtë për Udhëzuesin e Migracionit të WordPress.orgWordPress.com është një mundësi e mirë nëse sapo filloni.


Sidoqoftë, shumë shpejt, do të kuptoni se nuk mund ta rregulloni saktësisht faqen tuaj, veçanërisht nëse jeni në planin falas.

WordPress.org, nga ana tjetër, vjen me shumë më tepër mundësi përshtatjeje. Arsyeja prapa kësaj është mjaft e thjeshtë: WordPress.org është një platformë me burim të hapur që do të thotë që me njohuri të kodifikimit të duhur, lehtë mund të zhvilloni çdo lloj uebsajti që dëshironi. Për më tepër, ka shumë më tepër tema dhe shtojcë të disponueshme për WordPress.org dhe ato tema zakonisht përfshijnë më shumë mundësi dizajni dhe stilimi, të cilat e bëjnë më të lehtë të personalizoni faqen tuaj ashtu si dëshironi..

Meqenëse WordPress.org është një platformë me burim të hapur, ju jeni të lirë të modifikoni kodin themelor që e bën WordPress t’i përshtatet nevojave të faqes tuaj. Ju jeni gjithashtu të lirë të përdorni cilindo kompani pritëse që dëshironi dhe të transferoheni në një kompani tjetër pritëse sa herë që dëshironi.

3 Mjetet që ju nevojiten për migrim të suksesshëm

Tani që kemi mbuluar pse duhet të migroni nga WordPress.com, le të kalojmë gjërat që do t’ju duhen para se të migroni faqen tuaj.

1. Emri i domainit

Nëse keni përdorur planin falas në WordPress.com, shanset janë që do t’ju duhet një emër domaini për faqen tuaj. Ndërsa gjetja e një emri të shkëlqyeshëm domain me një shtrirje .com po provon të jetë gjithnjë e më sfiduese, nuk është mision i pamundur.

Nëse nuk keni ende një emër domain, përdorni këto hapa për të regjistruar një emër domain.

2. Llogari pritëse

Nuk ka asnjë mungesë të kompanive hostuese të WordPress në internet. Gjetja e duhur mund të jetë e ndërlikuar, kështu që këtu janë disa gjëra për tu mbajtur në mend:

 • Kontrolloni gjithmonë vlerësimet e palëve të treta për t’u siguruar që klientët janë të kënaqur me shërbimin
 • Mos harroni se më e lirë nuk do të thotë gjithmonë më mirë. Nëse zgjidhni një plan të lirë të strehimit, ju rrezikoni që faqja juaj të ngarkohet ngadalë ose të ekspozohet ndaj rreziqeve të ndryshme të sigurisë. Shtë një ide e mirë të paguani më shumë për llogarinë tuaj të pritjes dhe të siguroheni që kompania juaj pritëse të ofrojë masa themelore të sigurisë
 • Kontrolloni mbështetjen e klientit duke inicuar një bisedë ose duke kontaktuar ata përmes emailit. Sigurohuni që kompania që keni zgjedhur përgjigjet në kohën e duhur pasi gjëja e fundit që dëshironi është koha e gjatë e pritjes kur keni nevojë për mbështetje urgjentisht

Një vend i mirë për të filluar me gjetjen e një kompanie pritëse përfshin WordPress.org faqe pritëse.

3. Instalimi i freskët i WordPress

Së fundmi, do t’ju duhet gjithashtu një instalim i freskët i WordPress.org. Pasi të keni blerë llogarinë tuaj të pritjes, ofruesi juaj i pritjes do t’ju dërgojë detajet e hyrjes për zonën tuaj të llogarisë.

Instalimi i WordPress

Duke përdorur emrin dhe fjalëkalimin që ju kanë siguruar, mund të regjistroheni dhe të kërkoni ikonën WordPress. Nga atje, ju mund të filloni procesin e instalimit dhe të ndiqni udhëzimet për të instaluar WordPress. Kjo do të përfshijë vendosjen e titullit të faqes tuaj dhe krijimin e një emri të përdoruesit dhe fjalëkalimin për pultin e WordPress tuaj.

Kur të keni hyrë në atë informacion, WordPress do të përfundojë procesin e instalimit në të cilën pikë mund të kaloni në procesin e migrimit.

Kalimi i WordPress.com në WordPress.org të vetë-hostuar

Hapi 1: Eksportoni përmbajtjen tuaj nga faqja juaj e WordPress.com

Gjërat e para së pari, do të duhet të eksportoni përmbajtjen tuaj nga faqja juaj e vjetër e WordPress.com. Filloni duke hyrë në WordPress.com dhe më pas shkoni tek Faqja ime skedar dhe kliko në Administratori i WP.

Pasi të jeni brenda pultit tuaj, lundroni tek Mjetet> Eksporti. Siç mund ta shihni nga pamja e ekranit, ju mund të zgjidhni midis dy opsioneve: Transferimi i Drejtuar i cili do t’ju kthejë 129 dollarë ose opsionin falas për eksport. Zgjidh eksport opsionin duke klikuar në fillim buton.

Zgjedhja e opsionit të eksportit

Në faqen tjetër, sigurohuni që E gjithë përmbajtja zgjidhet dhe pastaj shtypni skedarin e eksportit Shkarkim. Kjo do të sigurojë që të gjitha postimet, komentet, kategoritë dhe media të eksportohen në skedarin përfundimtar XML.

Cilësimet e eksportit

Vlen të përmendet se nëse keni pasur faqen tuaj të WordPress.com për disa vjet, skedari juaj përfundimtar XML mund të jetë më i madh se 32MB. Nëse do të ndodhë kështu, do të ekzekutoni çështje që përpiqeni ta importoni atë në faqen tuaj të re të WordPress.org. Ju do të duhet të instaloni Ndarësi i skedarit WXR për të ndarë skedarin tuaj XML në disa skedarë më të vegjël. Përndryshe, ju mund të kontaktoni kompaninë tuaj pritëse dhe t’i pyesni nëse ata mund të rrisin përkohësisht kufirin tuaj të ngarkimit.

Hapi 2: Instaloni plugin importues të WordPress në faqen tuaj të WordPress.org

Hapi tjetër është të instaloni plugin Importuesin e WordPress në faqen tuaj WordPress.org. Sigurohuni që të keni hyrë në pultin e WordPress.org dhe të lundroni te Mjetet> Importi.

Zgjidhni opsionin e fundit, WordPress, dhe pastaj klikoni në instaloj Lidhje. Shtojca do të instalojë dhe pastaj mund të vazhdoni me hapin tjetër.

Instalimi i shtojcës së importuesit

Hapi 3: Importoni përmbajtjen tuaj

Ju keni eksportuar përmbajtjen nga faqja juaj e vjetër dhe keni përgatitur faqen tuaj të re të vetë-pritur në WordPress.org. Tani është koha për të importuar përmbajtjen tuaj.

Filloni duke klikuar në Drejtoni Importuesin Lidhje. Klikoni në Zgjidhni skedarin tuaj XML dhe lundroni tek ajo në kompjuterin tuaj. Pastaj, shtypni butonin blu që thotë Ngarko skedarin dhe importi.

Faqe e importit

Në faqen tjetër, do të pyeteni nëse doni të caktoni postime të importuara te përdoruesi ekzistues ose nëse doni të krijoni një përdorues të ri. Nëse blog-u juaj ka autorë të shumtë, do t’ju duhet ta bëni këtë për secilin autor. E vetmja gjë që duhet të ndikojë në zgjedhjen tuaj është nëse doni të mbani të njëjtën markë dhe emrin e përdoruesit siç keni pasur në WordPress.com ose nëse po shkoni për një rebrand të plotë.

Pasi të keni marrë vendimin tuaj, sigurohuni që kutia pranë rreshtit që lexon Shkarkoni dhe importoni bashkëlidhjet e skedarëve kontrollohet. Kjo do të sigurojë që imazhet tuaja nga faqja e vjetër të transferohen sipër. Pastaj, shtypni butonin Submit dhe prisni që procesi i importit të përfundojë.

Pasi të keni përfunduar, do të shihni një njoftim në zonën tuaj në pult, që do të thotë se është koha për hapin tjetër në procesin e migracionit.

Hapi 4: Kontrolloni përmbajtjen dhe imazhet tuaja

Tani që keni importuar përmbajtjen nga faqja juaj e WordPress.com, është koha të kontrolloni dhe të siguroheni që gjithçka të transferohet pa probleme. Në disa raste, veçanërisht nëse faqja juaj e vjetër ka shumë imazhe, do të zbuloni se jo të gjitha imazhet janë importuar.

Sidoqoftë, mund të përdorni një plugin si Imazhe të ngarkimit automatik. Kjo shtojcë do të skanojë postimet tuaja për lidhje të jashtme të imazhit dhe do të bëjë tre gjëra:

 • ngarkoni automatikisht dhe importoni imazhe të jashtme në drejtorinë e ngarkimeve të WordPress
 • shtoni imazhe në bibliotekën e mediave
 • zëvendësoni URL të reja të figurave me URL të vjetra

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të instaloni dhe aktivizoni plugin dhe të konfiguroni cilësimet sipas dëshirës tuaj, megjithëse cilësimet e paracaktuar duhet të jenë të bukura siç është.

Hapi 5: ridrejtoni faqen tuaj të WordPress.com në faqen tuaj të re të WordPress.org

Hapi i fundit në procesin e migracionit është të ridrejtoni faqen tuaj të WordPress.com në faqen tuaj të re WordPress.org. Arsyeja kryesore për ta bërë këtë është që ju rrezikoni të humbni renditjen e motorit të kërkimit nëse thjesht zhvendosni faqen tuaj në një domain të ri.

Së dyti, ju gjithashtu rrezikoni të humbni vizitorët tuaj nëse thjesht lëvizni sitin tuaj pa i njoftuar ata për ndryshimin.

Fatkeqësisht, kjo pjesë e procesit do të kërkojë një tarifë shtesë pasi WordPress.com nuk ju lejon të modifikoni skedarët thelbësorë të faqes tuaj. Fatmirësisht, tarifa nuk është e tepërt dhe do t’ju kushtojë 13 dollarë në vit. Ja çfarë duhet të bëni.

Kthehuni tek faqja juaj e vjetër e WordPress.com dhe lundroni tek Faqja ime tab. Pasi të jeni atje, klikoni mbi Cilësimet. Gjej Adresa e sitit fushë dhe pastaj kliko lidhjen e ridrejtuar nën fushën URL.

Rregullimi i një siti

Në faqen tjetër, shkruani emrin e ri të domain dhe pastaj shtypni Go button. Do të keni mundësi të paraqisni pagesa në faqen tjetër dhe të keni mbaruar.

Uebfaqja juaj e vjetër e WordPress.com tani do të ridrejtohet në faqen tuaj të re WordPress.org me një ridrejtim të përhershëm 301. Shtë një ide e mirë të mirëmbani ridrejtimin për të paktën një vit nëse jo dy për të siguruar që të gjithë kanë emrin tuaj të ri të memorizuar ose të prenotuar.

Përndryshe, nëse nuk doni të paguani për ridrejtimin, merrni parasysh dërgimin me email të pajtimtarëve tuaj dhe njoftimin e tyre për sitin tuaj të ri ndërsa vendosni faqen tuaj të vjetër WordPress.com në Private. Ju mund ta bëni këtë duke shkuar tek Faqja ime> Admin WP. Pasi të jeni në pult, shkoni te Cilësimet> Leximi dhe kontrolloni kutinë që thotë Unë do të doja që faqja ime të ishte private, e dukshme vetëm për veten dhe përdoruesit që unë zgjedh. 

Ju gjithashtu mund të azhurnoni profilet e mediave tuaja sociale për të përfshirë një lidhje në faqen tuaj të re, në mënyrë që ndjekësit tuaj të kenë lehtësisht qasje në faqen tuaj të re.

E gjithë kjo që mbetet për të thënë tani është urimi! Nëse keni ndjekur të gjitha hapat në këtë tutorial, faqja juaj e internetit tani duhet të jetë drejtpërdrejt në WordPress.org.

Mendimet përfundimtare

Emigrimi i faqes tuaj nga WordPress.com kërkon pak punë, por përfitimet përfshijnë më shumë mundësi personalizimi për faqen tuaj, si dhe pronësi të plotë të faqes dhe përmbajtjes tuaj.

Kur e keni parasysh këtë, ia vlen të kaloni një pasdite duke shpërngulur faqen tuaj, kështu që të zhyten dhe të migroni faqen tuaj të WordPress.com në WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map