WebHostingHub dhe përkushtimi i tij për të ndihmuar në shpëtimin e Nënë Tokës

Farë është Green Hosting?

Ndër konsumatorët më të mëdhenj të energjisë në ditët e sotme është industria e web hosting. Dikush thjesht duhet të imagjinojë energjinë e nevojshme për të ngritur serverë të mëdhenj që janë të nevojshëm për të mbajtur faqet e internetit dhe që funksionojnë çdo ditë. Ky konsideratë nuk ka marrë parasysh edhe energjinë e nevojshme për të fuqizuar kompjuterët që përdoren nga përdoruesit fundorë. Duke marrë parasysh këtë në një shkallë mbarëbotërore, thjesht mund të imagjinohet sasia e karburantit të nevojshëm për të siguruar energjinë e nevojshme vetëm nga industria pritëse. Me rritjen e sasisë së karburantit të djegur çdo ditë, sasia e gazrave dhe format e tjera të nënprodukteve dhe ndotësve gjithashtu rritet proporcionalisht. Kjo sjell pyetjen se sa e dëmshme mund të jetë ndikimi i industrisë pritëse në mjedis.


Me shqetësimin në mbarë botën për mbrojtjen e mjedisit, si dhe për ruajtjen e furnizimit të ngurtë të karburanteve tona fosile dhe burimeve të tjera të energjisë, mendimtarët janë të shtypur shumë për të gjetur zgjidhje të mundshme për problemin. Ndër zgjidhjet e gjetura për të zvogëluar ndikimin është Green Hosting. Pritja e gjelbër përcaktohet në thelb si pritja përmes mënyrave që konsiderohen miqësore me mjedisin. Në përgjithësi, ekzistojnë dy mënyra të Green Hosting. Njëra është që kompania pritëse të përdorë burime të rinovueshme të energjisë për të furnizuar serverët e saj. Ndër teknologjinë e përdorur zakonisht janë përdorimi i paneleve diellore i cili shfrytëzon fuqinë e diellit për të prodhuar energji, përdorimin e turbinave me erë i cili mbështetet në fuqinë e erës për të prodhuar energji dhe përdorimin e energjisë gjeotermale për të prodhuar fuqinë e nevojshme për të mbajtur serverët e tyre të ngritur dhe të funksionuar, si dhe të sigurojë nevojat e tjera ndihmëse të kompanisë. Një mënyrë tjetër e Green Hosting është që kompania pritëse të blejë Certifikata të Energjisë së Rinovueshme. Të kesh blerë një do të thotë që kompania është duke investuar para në prodhimin e energjisë eko-miqësore qoftë përmes energjisë diellore ose të erës. Megjithëse mund të mos e kenë prodhuar vetë energjinë e rinovueshme, ato janë në të vërtetë duke ndihmuar prodhimin e energjisë së gjelbër dhe të rinovueshëm përmes blerjes së certifikatës.

A është WebHostingHub një kompani e gjelbër?

Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që një herë një kompani ka blerë tashmë një Certifikatë të Energjisë së Rinovueshme se është me të vërtetë një kompani e gjelbër strehuese. Green Hosting nuk ka të bëjë me çertifikatat por për vlerat thelbësore të kompanisë. WebHostingHub është ndër ata të lëshuar Certifikimin e Green Hosting për përpjekjet e tij për të ndihmuar në zvogëlimin e gjurmëve të karbonit të kompanisë së tyre. Megjithëse mund të mos e kenë prodhuar vetë energjinë e rinovueshme, kompania po bën një përpjekje serioze të përqendruar për të zvogëluar gjurmët e karbonit në qendrat e tyre të të dhënave. Një nga hapat kryesorë që ata ndërmorën është partnerizimi me Trees For the Future ku kompania mbjell pemë për të kompensuar fuqinë që ata përdorën për të ekzekutuar serverat e tyre. Ata gjithashtu zbatuan një politikë për zvogëlimin e mbeturinave të tyre duke promovuar në të njëjtën kohë riciklimin e produkteve të tyre të përdorura. Kompania ka zbatuar gjithashtu një politikë për të mos përdorur produkte letre sa herë që të jetë e mundur dhe të riciklojë përdorimin e të tilla kur është e mundur.

Përmes këtyre veprimeve, kompania pritëse WebHostingHub është lëshuar Certifikimi i Gjelbër i hostimit.

Pse duhet të zgjedh Green Hosting?

Me shqetësimin e sotëm për ndikimin e ngrohjes globale që mund të shkaktohet nga përdorimi i njerëzimit të ndotësve dhe formave të tjera të gazrave, është shumë e rëndësishme që faqet e internetit të zgjedhin ndërmarrjet Green Hosting. Zgjedhja e një kompanie Green Hosting ju jep mundësinë:

 •  Ndihmoni në zvogëlimin e gjurmës së karbonit që prodhon industria pritëse.
 •  Demonstroni që ju jeni një kompani e përgjegjshme dhe synon të ndihmojë në ruajtjen e mjedisit.
 •  Shërbyer si një shembull për njerëzit që udhëheqja e një biznesi ose industrie nuk ka të bëjë vetëm me paratë dhe fitimin; dhe ajo
 •  Kjo ju ndihmon të ndërtoni besnikërinë e klientit për veprimet që keni bërë për mjedisin.

Cilat janë avantazhet e zgjedhjes së një kompanie Green Hosting?

Zgjedhja e një kompanie Green Hosting sjell një numër avantazhesh. Ndër këto janë këto:

 •  Do të bëni pjesën tuaj për të ndihmuar në shpëtimin e mjedisit nga degradimi i mëtejshëm dhe të ndihmoni në parandalimin ose uljen e ngrohjes globale. Kjo për shkak se ju ndihmoni në uljen e emetimit të gazrave të dëmshëm dhe formave të tjera të ndotësve në mjedis.
 •  Me ndërgjegjësimin e publikut për përpjekjen tuaj për të ndihmuar në ruajtjen e mjedisit, do të tërhiqni shumë më shumë klientë të cilët gjithashtu janë të vetëdijshëm për kursimin e mjedisit. Kjo për faktin se ju jo vetëm që u ofroni atyre një shërbim cilësor, por në të njëjtën kohë promovoni kujdes dhe mbrojtje mjedisore. Kjo ndihmon në ndërtimin e reputacionit të kompanisë suaj si një kompani që kujdeset më shumë për mjedisin sesa vetëm pas ndonjë fitimi.
 •   Do të keni mundësi të kurseni para nga kostoja juaj e funksionimit si rezultat i kursimeve që merrni nga pagesa më pak për kërkesën e energjisë.Kjo përfundimisht mund të përkthehet në më pak kosto mujore nga ofruesi i hostimit për shkak të fuqisë që ata krijojnë vetë. Ndërsa shuma fillestare mund të jetë pak e lartë, kursimet që ju merrni në një afat të gjatë mund të tejkalojnë shumë koston e lartë të faturës së prapme.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map