Si funksionon web hosting?

Fillimisht kur krijoni një uebfaqe ose një zhvillues uebi e bën atë për ju, ajo ruhet vetëm në kompjuterin tuaj. Bota do të jetë në dijeni të faqes tuaj të internetit pasi që ata nuk kanë qasje në kompjuterin tuaj. Pra, Interneti është zgjidhja. Nëse faqja juaj e internetit duhet të vihet në dispozicion përmes internetit, atëherë ajo duhet të vendoset në një kompjuter të veçantë të quajtur si server. Uebfaqja juaj do të pritet në një server të veçantë i cili ofrohet nga kompanitë pritëse.

Serveri dhe Qendra e të Dhënave

Qendra e të dhënave

Serveri është një pajisje e veçantë ose një kompjuter i cili ruan faqet e internetit që shfletoni në internet për të hyrë në internet. Serveri është i lidhur në thelb me kompanitë pritëse që i marrin me qira ato për faqen tuaj të internetit.

Ne mund të lidhemi me një server me një apartament; Shtë një apartament ku skedarët e uebfaqes banojnë.

Qendra e të dhënave mund të jetë një dhomë ose një ndërtesë e dedikuar e cila strehon disa serverë, ruter, çelsin dhe zjarrit me furnizim të duhur rezervë të energjisë dhe lidhje të tepërta për komunikimin e të dhënave.

Për më tepër, një qendër e të dhënave mund të jetë private ose e përbashkët. Meqenëse qendra e të dhënave vazhdon të punojë ditë pas dite, ajo duhet të ketë një strukturë ajri të kondicionuar dhe shtypjen e zjarrit.

Cilat janë llojet e web hosting?

Web hosting i përbashkët

Bazat e përbashkëta të pritjes

Ndarja në internet e përbashkët është lloji themelor i hostimit, ku pronarë të shumtë të faqeve të internetit ndajnë burimet e serverit. Do uebfaqe në serverin e përbashkët të pritjes do të ndajë një IP të përbashkët e cila është e serverit.

Më së shpeshti, ky lloj i hostimit përdoret nga fillestarët të cilët janë të ri për mjedisin pritës, Bloggerët dhe pronarët e vegjël të faqes në internet. Kjo është më e lirë se llojet e tjera të pritjes. Bazat e përbashkëta të mbajtjes në internet për fillestarët

Web hosting i VPS (Virtual Private Server)

Host VPS

VPS Hosting, Në këtë lloj të mbajtjes në internet, serveri është i ndarë në të vërtetë dhe secila ndarje vepron si një server i dedikuar në faqen e internetit e cila është e ruajtur në to. Onlyshtë vetëm praktikisht private; realiteti është se i gjithë serveri ndahet ndërmjet përdoruesve. Ju mund të keni qasje rrënjësore në hapësirën tuaj në server, por aktivitetet e disa faqeve të tjera të internetit mund të ndikojnë pak në performancën e faqes suaj të internetit.

Ky host ka aftësinë për të trajtuar trafikun e lartë dhe pikat e trafikut. VPS rekomandohet për ata që kanë nevojë për kontroll më të madh nga ana e serverit dhe nuk kanë mundësi të investojnë në një server të dedikuar.

Shtë pak më e shtrenjtë se sa Sharing web Shared, por më e lirë se Dedikimi i web hosting-it.

Përkushtim në internet

Server i përkushtuar i serverit

Dedikimi i një programi në internet është një lloj ku një server i vetëm është marrë me qira për një përdorues. Përdoruesi do të ketë qasjen rrënjësore në server. Nëse jeni përdorues i dedikuar i serverit, atëherë vetëm ju mund të ruani uebfaqen (e) tuaj në server. Performanca e faqes suaj të internetit do të varet nga sa mirë e trajtoni mjedisin pritës. Përkushtimi i hostuar në internet ofron kontroll maksimal dhe performancë më të mirë të serverit. Sa më i madh fuqia, aq më i madh është çmimi; prandaj është mjaft e shtrenjtë.

Pritja në internet në re

Pritja e serverit në re

Një grup serverësh janë bashkuar dhe quhen si një Re; ata do të presin një grup faqesh në internet. Pra, shumë kompjuterë punojnë së bashku për të trajtuar trafik të lartë dhe pikat për faqet e internetit. Uebfaqet do të përdorin burimet virtuale të disa serverëve.

Pritja në cloud është mjaft e kushtueshme por zakonisht e disponueshme me tarifa për përdorim.

Llojet e Web Hosting- Si të zgjedhni një plan për mbajtjen në internet?

Klasifikimi i web hosting bazuar në sistemin operativ.

Bazuar në sistemin operativ të serverit, ekzistojnë dy lloje kryesore të pritjes; Web hosting i Windows dhe mbajtja në internet e Linux. Të dy kanë veçoritë dhe kufizimet e tyre unike.

Hosting në Linux

Linux është një sistem me burim të hapur dhe nuk ka nevojë të paguajë tarifa licencimi për përdorimin e Linux-it si sistem operativ të serverëve dhe për këtë arsye ata ofrojnë shërbime të mbajtjes në internet të Linux për çmimin më të lirë. Web hosting Linux preferohet kur aplikacioni juaj në internet përdor kornizat si WordPress ose Joomla etj. Ky lloj hostimi përdoret për faqet e internetit të ndërtuara duke përdorur PHP, MySQL dhe Apache. Për më tepër, ju siguron më shumë kontroll dhe fleksibilitet për të kontrolluar serverin. Ajo ka një panel kontrolli shumë më të lehtë dhe më të mirë si cPanel i cili përdoret për të menaxhuar faqet e internetit dhe postat elektronike.

Windows web hosting

Ky është një web hosting ku serveri përdor Windows si sistemin e tij operativ. Nëse jeni njohur me sistemin operativ Windows, atëherë patjetër që do të keni një kohë të mirë duke përdorur serverin me bazë Windows. Ky lloj i hostimit preferohet për aplikacionet në internet ose faqet e internetit të bazuara në Windows. Supozoni nëse po përdorni kornizën NET për të zhvilluar një aplikacion në internet, atëherë hostimi i Windows është opsioni i vetëm për ta pritur atë. Microsoft jep shumë azhurnime për softuerin e serverit Windows. Prandaj nuk ka vend për të meta dhe do të rregullohet shpejt nëse ka.

Cila është Platforma juaj e internetit ose Gjuha e Shkrimeve? – Gjeni planin e përshtatshëm të mbajtjes së faqes në internet

Gjërat që kanë rëndësi gjatë zgjedhjes së një shërbimi të mirë për mbajtjen në internet

Shtë gjithmonë më mirë të njihni kërkesat tuaja përpara se të zgjidhni planin e mbajtjes së faqes në internet.

Kur është fjala për një ofrues Hosting, është më mirë të bëni hulumtime rreth tyre dhe të kontrolloni për të gjitha llojet e rishikimeve dhe në mënyrë të ngjashme një çift faktorësh siç janë performanca e serverit, çmimi, veçoritë, mbështetja e klientit, vendet e serverit dhe shumë më tepër.

Ju duhet të kontrolloni krahasimin tonë të hostimit në internet ose të shikoni 10 zgjedhjet tona më të mira të mbajtjes në internet për të mësuar më shumë.

Cili është ndryshimi midis pritjes dhe emrit të domain?

Farë është Hosting?

Hosting është në thelb një shërbim i ofruar për të ruajtur faqet e internetit tuaj në një pajisje ose një kompjuter të veçantë të quajtur si një server, në mënyrë që të vihet në dispozicion të njerëzve që shfletojnë në internet.

Whatfarë është një emër domain?

Ruajtja e faqes suaj të internetit në një server nuk është e mjaftueshme. Duhet të ketë një emër unik për ta identifikuar atë. Ky emër unik i faqes tuaj të internetit është i njohur si Emri i Domainit. Zakonisht, ofruesit e pritjes do të ofrojnë këtë shërbim të emrit të domain.

Emri i domain dhe pritja e të dyve shkojnë dorë për dore për një faqe në internet. Të dy janë pjesë përbërëse e një faqe në internet nëse është në dispozicion përmes internetit. Me fjalë të thjeshta, mund të themi se hostimi është një vend ku një uebfaqe banon dhe emri i Domain është adresa / emri i këtij vendi. 10 Ofruesit më të mirë të regjistrimit të domainit 2018

Si funksionon emri i domain?

Le të marrim një shembull të botës reale për të kuptuar se si funksionon një emër domain. Objectdo objekt që ju keni hasur do të ketë një emër për t’u identifikuar. Ju papritmas do të pranoni njerëz që ju afrohen me emrin tuaj.

Në mënyrë të ngjashme, një faqe në internet duhet të ketë një emër për t’u identifikuar në internet. Sidoqoftë, faqet e internetit kanë adresën e tyre IP me anë të të cilave mund të kemi akses në faqen e internetit përkatëse.

Emri i Domainit është për mirëkuptim njerëzor por nuk e ndihmon shfletuesin. Pra, interneti ka një server DNS (Domain Name System) i cili funksionon si një libër telefoni. Ky server ka një bazë të dhënash e cila ruan emrat e uebfaqes dhe adresat IP të tyre përkatëse.

Kur kërkoni për një uebfaqe duke përdorur emrin e saj të domain-it në shfletues, DNS konverton emrin në adresën e tij ekuivalente të IP-së.

Llojet e emrit të domenit

TLD- Domain i Nivelit të Lartë

Këta emra domain janë të nivelit më të lartë në hierarkinë DNS. .com, .co etj janë shtrirjet e Domeneve të Nivelit të Nivelit të Lartë.

ccTLD- kodi i vendit Domain i Nivelit të Lartë

Këto emra domenesh zakonisht kanë dy shkronja shtesë dhe janë të destinuara për vende të veçanta gjeografike si vend. Për shembull: .us, .uk, .in etj.

domen i përgjithshëm i nivelit të lartë gTLD

Këto mund të regjistrohen nga kushdo dhe nga kudo. Zgjatjet e zakonshme të këtij lloji janë .net, .org, .biz etj.

Si të regjistrohet një emër domain?

  1. Mendoni për një emër të mirë i cili është i rëndësishëm për faqen tuaj të internetit
  2. Ekzistojnë shanse për disponueshmërinë e emrit që dëshironi për faqen tuaj të internetit. Pra, është më mirë të keni disa emra rezervë.
  3. Planifikoni për një regjistrues të mirë dhe të përballueshëm të emrit të domain për të prenotuar emrin e domain.
  4. Nëse emri i domain është i disponueshëm, atëherë do ta blini.
  5. Pas regjistrimit, ndryshoni regjistrimin DNS për të treguar emrin e domain tuaj me web-in tuaj të strehimit.

Duke përfunduar

Pra, kjo është gjithçka që ne kemi për udhëzimet përfundimtare për të pritur një faqe në internet. Shpresoj se keni mësuar diçka të re!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me