Si të punësoni një programues në internet


Pse do të keni nevojë për një udhëzues për punësimin e një programuesi në internet? Pse do të duhet të punësoni një zhvillues të uebit në radhë të parë?

Mos u krijoni në faqet e internetitetupup.org me premisën se çdokush mund të krijojë një faqe në internet?

Eshte e vertete. Ndërsa në të kaluarën ju është dashur të jeni vetë një web developer ose të punësoni një programues në internet nëse dëshironi një uebfaqe, sot nuk është kështu.

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes si WordPress, Joomla dhe Drupal u kanë mundësuar shumë njerëzve që të krijojnë vetë faqet e internetit. Për më tepër, krijuesit e faqeve të internetit si Wix ju lejojnë të krijoni faqe përmes zvarritjes dhe rënies së thjeshtë.

Sidoqoftë, ka akoma dy arsye shumë të mira për të punësuar një programues në internet:

 1. Ajo do të kurseni kohë.
 2. Ju mund të keni nevojë për ndihmë me disa nga pjesët më teknike.

Në të dy rastet është e rëndësishme të dini se si të gjeni, punësoni dhe punoni me një programues në internet në mënyrë që projekti juaj të funksionojë pa probleme. Për këtë arsye, udhëzuesi ynë se si të punësoni një programues të internetit do të kalojë të gjitha hapat e nevojshëm për ta bërë atë.

Le të fillojmë!

P.S. Thjesht keni nevojë për një listë të vendeve ku mund të punësoni zhvilluesit e uebit? Klikoni këtu (lidhja kërce).

Udhëzues për punësimin e Web Developer – Përcaktimi i projektit tuaj

Për të punësuar një programues në internet, së pari duhet të sqaroni vetë se çfarë saktësisht po përpiqeni të arrini. Nëse nuk e dini këtë, nuk do të dini se kujt t’i kërkoni dhe çfarë t’u tregoni atyre.përcaktimi i projektit tuaj

Për ndryshimet në uebfaqe, më së shpeshti detyrat vijnë nga dy fusha të ndryshme:

 1. dizajni – Kjo mund të jetë çdo gjë nga rimodifikimi i logos ose imazhit të kokës deri tek rregullimi i tërë faqosjes së faqes ose shtimi i efekteve të dizajnit.
 2. Funksionalitetin / kodim – Për shembull, shtimi i një shporte blerjeje, rrëshqitëse imazhi me porosi ose bërja e ndryshimeve në panelin e menaxhimit të faqes tuaj.

Në varësi të zonës ku fokusohet projekti juaj, ju duhet të punësoni njerëz të ndryshëm (më shumë për atë më poshtë). Nëse po planifikoni të krijoni një faqe të tërë, do t’ju duhen njerëz për të dy.

Këtu është pjesa më e rëndësishme:

Ju duhet të jeni plotësisht të qartë për atë që ju nevojitet dhe ta shkruani atë në detaje. Bërja e kësaj do t’ju ndihmojë të:

 • Eleminoni kandidatët e gabuar – Nëse përshkrimi i vendit të punës është i qartë, tashmë mund të hiqni njerëz që nuk janë të kualifikuar. Nëse e mbani atë të paqartë dhe të gjerë, shumë më shumë kandidatë do të aplikojnë në postimin tuaj në krahasim me nëse jepni detaje.
 • Kurseni kohë përpara – Nëse jeni të qartë për pritjet tuaja, zhvilluesi juaj i uebit mund të kalojë më pak kohë në procesin e zbulimit. Në vend të kësaj, ata mund të kërcejnë drejt se si të zbatojnë projektin tuaj.
 • Merrni vlerësime më të mira – Njohja e shtrirjes së punës do të lejojë që kandidatët të vlerësojnë më mirë kohën dhe kostot paraprakisht. Ai gjithashtu do të bëjë ndryshime të kushtueshme më pak të mundshme.
 • Arritni qartësi për veten tuaj – Shkrimi i gjërave jashtë është gjithashtu një ushtrim i mirë për veten tuaj. Kjo ju ndihmon të mendoni vërtet përmes asaj që po përpiqeni të realizoni dhe i bën idetë tuaja më pak të mjegullueshme. Ky është një hap i rëndësishëm drejt arritjes së tyre.

Whatfarë lloji i zhvilluesit më duhet??

Tani që jeni të qartë për llojin e uebfaqes që dëshironi ose ndryshimet që ju duhen në faqen tuaj ekzistuese, është koha të mendoni se për çfarë lloj zhvilluesi të faqes që duhet të punësoni. Termi “zhvillues i faqes së internetit” në të vërtetë përfshin aftësi të ndryshme dhe përshkrime të punës.

Zhvilluesi vs Designer

Para së gjithash:

Ekziston një ndryshim midis një zhvilluesi dhe një projektuesi. Një stilist është një person që del me pamjen e një faqe në internet dhe krijon asete si imazhe, ikona, etj. Ekspertiza e tyre është Photoshop dhe programe të tjera të projektimit grafik.

Një projektues i pastër grafik nuk e zbaton në të vërtetë sitin. Përkundrazi, ata përgatisin një paraqitje të asaj që do të duket në fund. Dikush tjetër do ta bëjë uebfaqen aktuale bazuar në të.

Tema e Fotografisë Pixgraphy

Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë dizajnerë gjithashtu bëjnë zbatimin. Ato zakonisht referohen si projektuesit e uebit dhe ekspertiza e tyre përfshin gjuhë shënjimi si HTML, CSS dhe gjithnjë e më shumë JavaScript.

Farë do të thotë është kjo:

Një zhvillues është një person që shkruan kod. Do të thotë, ata mund të futen në sitin tuaj dhe të modifikojnë skedarë për të bërë ndryshime ose për të krijuar një sit të tërë nga e para. Ata gjithashtu punojnë me redaktorët e kodeve dhe mjeteve të tjera që lidhen me zhvillimin.

Zhvilluesit e front-frontit vs back-end

Zhvilluesit gjithashtu kanë nëngrupe. Më të rëndësishmet janë zhvillimi front-end dhe mbrapa.

Në rast se nuk e dini:

Pjesa e përparme është pjesa e internetit që vizitorët do të shohin në shfletuesin e tyre. Fundi i pasmë është gjithçka që qëndron pas kësaj. Shtë si vendi ku menaxhoni uebfaqen tuaj, ashtu edhe si komunikon faqja me serverin ose databazën tuaj.zhvillues i fundme vs zhvillues i mbrapa

Zhvilluesit e frontit dhe dizajnerët në internet shpesh janë të njëjtë. Ata përdorin gjuhë të njëjta dhe të dy kujdesen për pamjen dhe ndjenjën e faqes tuaj. Zhvilluesit e front-end mund të nënshkruajnë gjithashtu personin që zbaton dizajnin, por nuk e arrijnë atë në radhë të parë. Ka shumë mbivendosje në këto zona.

Zhvilluesit e prapambetur janë përqendruar në mënyrën se si funksionon faqja juaj. Ata merren me funksionalitetin dhe janë gjithashtu të shqetësuar me shpejtësinë e faqes në internet dhe çështje të tjera teknike. Shkalla e tyre e aftësive përfshin PHP (veçanërisht kur jeni duke punuar me WordPress), Java, Ruby on Rails, Python dhe gjuhë të tjera programimi.

Zhvilluesi i plotë-pirg

Zhvilluesit e front-front dhe back-end janë specialistë. Do të thotë që ata zakonisht janë mjaft të mirë në fushën e tyre, por nuk janë të aftë për disiplinën e personit tjetër.

Me fjale te tjera:

Në varësi të nevojave tuaja, ju mund të keni nevojë të punësoni dy ose tre persona (projektuesi grafik, zhvilluesi i përparme, zhvilluesi i prapambetjes) për të zbatuar faqen tuaj të internetit ose ndryshimet që ju nevojiten. Natyrisht, rezulton në më shumë orë pune dhe kosto më të larta.

kod

Një zgjedhje tjetër për të punësuar një programues në internet është të punësoni një gjeneralist i cili mund të bëjë gjithçka, një i ashtuquajtur zhvilluesi i plotë i pirgëve. Këto janë fole të të gjitha tregtive që janë në gjendje të ndërtojnë uebfaqe të plotë nga e para duke përfshirë projektimin, implementimin dhe kodimin. Ndërsa njohuritë e tyre nuk janë gjithmonë aq të thella në çdo fushë sa ajo e specialistëve, ata janë akoma në gjendje të prodhojnë rezultatet që ju dëshironi.

Ndërsa zhvilluesit me rafte të plotë mund të jenë më të shtrenjtë, ata kërkojnë më pak koordinim. Si pasojë, mund të shpejtojë procesin dhe t’ju kursejë para.

Freelance vs Full-Time

Më në fund, kur kërkoni një zhvillues të uebit, pyetja është nëse duhet të punoni me një freelancer ose të punësoni dikë me kohë të plotë. Kjo varet nga detajet e projektit tuaj.

Nëse keni vetëm një punë e njëfishtë, të punosh me një freelancer shpesh është mjaft e mirë. Ju pajtoheni për kornizën kohore, çmimin dhe shpërndarjen, ato krijojnë faqen e internetit dhe ju merrni përsipër që andej. Plus, ju mund t’i punësoni përsëri nëse keni nevojë për ndonjë ndryshim.

Ky është marrëveshja e zakonshme me faqet e internetit kryesisht statike ose faqet që nuk kanë nevojë për shumë mirëmbajtje. Shtë gjithashtu një mënyrë ideale nëse planifikoni të bëni drejtimin ditor të faqes tuaj në internet.

Megjithatë …

Nëse keni nevojë për dikë për të vazhdimisht të kujdeset për faqen tuaj, ju mund të jeni më mirë të punësoni një programues të internetit me kohë të plotë. Kjo ka kuptim, për shembull, nëse po ndërtoni një faqe komplekse lajmesh që ka nevojë për shumë punë, ndryshon shpesh dhe ka shumë përmbajtje të ndryshme. Një i përhershëm gjithashtu mund të nënkuptojë për një kornizë të kufizuar kohore ose “të bazuar në projekt” siç është edhe gjuhë zyrtare këto ditë.

A keni ndonjë ide se çfarë lloj zhvilluesi i faqes që ju nevojiten tani?

Mirë, atëherë le të flasim për ku t’i gjeni.

Ku të punësoni një programues në internet

punësimin e zhvilluesve të internetit

Falë teknologjisë, tani është më e lehtë se kurrë të gjesh dhe të punësosh një programues në internet. Në të kaluarën, ju duhet të shfletoni klasifikimet lokale për të punësuar këdo. Sot, ju keni faqe në internet me profesionistë në mbarë globin që do të punojnë me ju në një njoftim të shkurtër.

Vendet ku mund të punësoni zhvilluesit e uebit:

 • Codeable – Shërbimi i transferimit të shërbimit posaçërisht për WordPress. Paraqitni ato që ju nevojiten dhe përputhen shpejt me zhvilluesit e duhur të uebit. Nga detyra të vogla deri tek zhvillimi i plotë – mund t’i keni të gjitha.
 • Upwork – Vendi më i njohur për të punësuar freelancer. Lehtë për t’u përdorur dhe vjen me shumë mjete si ndjekja e kohës dhe pagesa automatike për piketa të arritura.
 • Freelancer.com – Ngjashëm me Upwork me miliona punëtorë të largët në dispozicion. Ajo vjen me bisedë në kohë reale, një sistem pagese piketë, dhe më shumë.
 • mësues feje – Një mundësi e tretë. Më shumë se tre milion punonjës të pavarur që presin të punojnë me ju. Karakteristikat përfshijnë mundësi të ndryshme pagese (për piketë, për detyrë, për orë) dhe portat e sigurta të pagesës.
 • Toptal – Një faqe interneti për punësim të pavarur me standarde shumë të larta. Ata pranojnë vetëm tre përqind të aplikantëve, kështu që ju e dini që punoni me talentin e lartë (pra emrin). Asnjë informacion publik mbi tarifat por ndoshta më i çmueshëm se opsionet e tjera.
 • Outsourcely – Punësoni drejtpërdrejt punëtorë të largët dhe paguajini drejtpërdrejt. Përqendrohet në punë të qëndrueshme dhe afatgjatë. Ideale nëse doni të merrni një zhvillues të përhershëm në internet.
 • 99designs – Fillimisht një shërbim turrash për dizajnerët grafikë, tani gjithashtu ju lejon të gjeni stilistë dhe zhvillues të internetit. Postoni ato që ju nevojiten dhe profesionistë nga e gjithë bota do t’ju dërgojnë idetë e tyre. Ju mund të shihni rezultatet, të ofroni reagime dhe të zgjidhni një fitues. Paguaj vetëm kur të jesh i kënaqur.
 • Dribbble – Jo me të vërtetë një vend ku mund të punësosh njerëz. Sidoqoftë, profesionistët e pavarur prezantojnë punën e tyre në Dribbble dhe mund të kontaktoni me ta përmes platformës nëse ju pëlqen ajo që ata bëjnë.
 • Craigslist – Faqja e internetit e klasifikimit falas. Mirë sepse ju lejon të gjeni njerëz lokalë. Mbani në mend se mund të jetë më sfiduese të gjykoni cilësinë e një programuesi në internet atje.

Disa mundësi më shumë janë Punë me mbivendosje pirglargët në rregull, dhe Punë autentike. Ju gjithashtu mund të përdorni LinkedIn për të kërkuar për zhvilluesit e uebit. Për më tepër, shumë aplikacione për ndërtimin e faqeve në internet kanë vendet e tyre të tregut ku mund të gjeni përkthyes të pavarur:

Buxheti i Zhvillimit të Uebit – tofarë duhet të prisni

llogaritja e buxhetit të faqes në internetVlerësimi se sa do të kushtojë një projekt në internet është një nga hapat më të vështirë. Mimi varet nga shumë faktorë – aftësia dhe niveli i përvojës së zhvilluesit, madhësia e projektit, ku bazohet zhvilluesi i saj, lloji i portalit të punës që keni përdorur për t’i gjetur ato dhe më shumë.

Si e krijoni një buxhet?

Këtu janë disa këshilla.

Paguajeni orë me tarifa fikse

programues duke parë orënPyetja e parë është nëse do ta paguani programuesin tuaj në internet për orën ose një tarifë fikse. Të dy kanë avantazhe dhe disavantazhe. Cila është e drejtë varet nga projekti juaj dhe me kë po punoni. Këtu keni një mënyrë se si të vendosni:

 • Projekt i vogël (deri në një javë) + Zhvillues i përvojës së uebit = PAGUAR PAGESA
 • Projekt i vogël + zhvillues i papërvojë = PRMIMI I FITUAR
 • Projekt i madh (disa javë ose muaj) = ICEMIMI I FITUAR

Argumenti është i thjeshtë:

Zhvilluesit me përvojë janë më të shpejtë dhe bëjnë më pak gabime. Prandaj, ata do të kërkojnë më pak mbrapa dhe me radhë, gjë që kursen kohë. Për këtë arsye, pagesa në orë shpesh del më lirë.

Punëtorët e papërvojë ka të ngjarë të kenë nevojë për më shumë rishikime dhe korrigjime. Do të thotë më shumë orë pune, prandaj ju jeni më mirë të merreni vesh me një tarifë fikse që në fillim.

Projektet e mëdha kanë edhe më shumë gabime të mundshme, vlerësime të gabuara, ndryshime në dizajn, rishikime dhe ndreqje. Nëse paguhet çdo orë, kjo mund të prodhojë shumë kosto në fundin e bishtit. Për këtë arsye, ju jeni më mirë të keni një vlerësim të zhvilluesit përpjekjen e përgjithshme (përfshirë korrigjimet e mundshme) dhe të bien dakord për një çmim fiks.

Do të thotë gjithashtu se ju duhet të jeni të plotë në propozimin dhe komunikimin tuaj të projektit. Sa më i saktë të jeni në fushën e projektit, aq më pak të ngjarë do të duhet punë shtesë.

Vlerësimet e përafërta për çmimet

Farë do të thotë në numër? Sa duhet të presësh?

Siç u përmend, kjo varet nga shumë faktorë, jo vetëm nga vendndodhja e personit me të cilin po punoni. Për t’ju dhënë një ide, këtu janë disa pika referimi për tarifat për orë dhe projekte që mund të prisni:

 • Dizajner grafik: 25 $ – 120 $ / orë
 • Zhvilluesi i frontit: 15 $ – 150 $ + / h
 • Zhvilluesi i prapambetjes: 35 $ ​​- 150 $ + / h
 • Zhvilluesi i plotë-pirg: 75 $ – 150 $ + / h
 • Gjithë faqen e internetit
  • WordPress: 3,000 dollarë – 15,000 dollarë
  • joomla: 1500 dollarë – 7,000 dollarë
  • Ndërtues i faqes në internet: 600 dollarë – 2,500 dollarë
  • E-commerce: 3,000 dollarë – 20,000 dollarë+
 • Fiksimi i çështjeve të pluginit ose kodit: 40 $ – 600 dollarë
 • Shtojcat dhe veçoritë e personalizuara: 100 $ – 1.000 dollarë

Postimi i projektit tuaj

Tani është koha për të krijuar ofertën aktuale të punës. Siç u përmend, ju duhet të jeni të qartë në lidhje me atë që dëshironi. Vetëm atëherë mund ta komunikoni në mënyrë efektive me një person tjetër.zhvilluesi i faqes kërkonte reklamën

Detaje të rëndësishme për të përfshirë

Ja çfarë duhet të keni patjetër në postimin tuaj të punës:

 • Informacion mbi prapavijë – Prezantoni veten, kompaninë dhe markën tuaj. Shënoni qëllimet e biznesit tuaj si dhe grupin e synuar për të cilin po ushqeni. Kjo do t’i japë zhvilluesve të uebit një ide mbi fushën e projektit.
 • Përmbledhja e projektit – Cila është pamja e zogut për projektin? Hartimi i plotë i faqes në internet, implementimi i faqes, ndryshimet? Të jetë i saktë.
 • deliverables – Me çfarë dëshiron të përfundosh? Një skedar Photoshop? Një temë WordPress? Një faqe në internet e plotë? Lërini profesionistët e pavarur të dinë se çfarë mendohet të japin në fund dhe në cilin format.
 • Pasuritë ekzistuese – Vendosni gjithçka që do të siguroni nga ana juaj. Këto mund të jenë udhëzime për hartimin, aktivet ekzistuese, skemat e ngjyrave, kopjimi i faqes në internet, logot, kornizat e telave ose çfarëdo tjetër që tashmë keni në magazinë.
 • Kandidati ideal  – Shënoni si nivelin e ekspertizës që po kërkoni, ashtu edhe karakteristikat e tjera që janë të rëndësishme për ju.
 • Afati – Kur keni nevojë për projektin tuaj që të jetë gati? Jini të vetëdijshëm se shumicën e kohës do të ketë vonesa, kështu që është një ide e mirë të vendosni një afat më të fortë nga sa keni në të vërtetë. Në atë mënyrë, ju keni një tampon në rast se diçka nuk shkon mirë.

Pika shtesë

Përveç sa më sipër, këtu janë disa informacione shtesë për ta bërë punën tuaj postimin më efektive:

 • mockups – Krijoni vizuale për të treguar se si e imagjinoni uebfaqen tuaj ose veçorinë e re. Një skicë në letër mund të jetë e mjaftueshme, por ka edhe mjete si Balsamiq ose redaktorët e figurave si Photoshop.balsamiq
 • shembuj – Nëse dini faqet që duken të ngjashme me ato që dëshironi, përfshini ato. E njëjta gjë për çdo pasuri tjetër që ju pëlqen. Kjo do t’i japë zhvilluesit tuaj një pikë fillestare. Ju gjithashtu mund të përfshini shembuj të sendeve që nuk ju pëlqen dhe dëshironi t’i shmangni.
 • Përfshini një detyrë mini – Shumë njerëz luajnë një lojë me numra dhe verbërisht dërgojnë email të konservuar në çdo post pune që gjejnë. Për t’i tretur ato, përfshini një detyrë mini në postimin tuaj të punës si përdorimi i një linje të caktuar lënde ose përgjigjja e një pyetje të shpejtë. Në atë mënyrë, ju e dini që e lexoni si duhet.

Postimi i Buxhetit tuaj vs Kërkimi i një Citate

shenjë dollariKjo lë vetëm pyetjen, nëse duhet të përfshini buxhetin tuaj të projektit ose të prisni që aplikantët të ju japin çmimin e tyre?

Zakonisht ju keni mundësinë për të dy dhe secili ka të mirat dhe të këqijat e tij.

Nëse nuk keni ndonjë fleksibilitet në buxhetin tuaj, përfshini atë në propozimin tuaj. Në atë mënyrë, ju tërheq vetëm kandidatë që janë të gatshëm të punojnë për të. Sigurisht, gjithashtu do të frikësojë disa njerëz, por nuk do të kishte punuar me ta sidoqoftë.

Nëse keni një rrugë të lirë, kërkoni kuotat. Në atë mënyrë, ju nuk i skualifikoni kandidatët potencialisht të shkëlqyeshëm vetëm sepse i nënvlerësoni kërkesat e buxhetit.

Ka kuptim? i ftohtë.

Si të vlerësoni cilësinë e një programuesi në internet

Sapo projekti juaj të jetë në internet, me shpresë do të shihni se aplikacionet po futen. Tani është pyetja e madhe: si vendosni me kë të punoni? Më poshtë janë disa udhëzime për të përmirësuar shanset tuaja për të zgjedhur kandidatin e duhur.

 1. Kërkesa teknike – Më tej, kemi folur për aftësitë që u duhen llojeve të ndryshme të zhvilluesve. Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të siguroheni që kandidatët tuaj t’i kontrollojnë këto kuti.
 2. Koha e reagimit – Të qenët i aftë të arrini në freelancer tuaj është e rëndësishme. Nëse keni nevojë të ndryshoni diçka në lidhje me projektin, nuk doni të prisni disa ditë për të dëgjuar prej tyre. Shkruaj dhe mbrapa disa herë dhe shiko se sa kohë ju duhen për t’ju rikthyer para se të punësoni një programues në internet.
 3. Aftesi komunikimi – Në të njëjtën kohë, kontrolloni komunikimin e tyre të përgjithshëm. A flasin qartë? Përgjigjuni të gjitha pyetjeve tuaja? A duken ata njerëz me të cilët dëshironi të punoni? Do të bisedoni me ta shumë, kështu që sigurohuni që përvoja të jetë produktive dhe e këndshme.
 4. Projektet e mëparshme – Kërkoni dhe kontrolloni punën e kaluar të zhvilluesve tuaj të internetit. Në këtë mënyrë ju kuptoni më mirë përvojën, pikat e forta dhe të dobëta të tyre. Kjo gjithashtu mund të jetë në faqen e tyre të internetit në formën e fotove të fotografive ose madje edhe copave të kodit.
 5. Vlerësimi i klientit – Shumë nga portalet e punës të përmendura më lart ofrojnë reagime të klientëve. Mos shiko vetëm vlerësimin e përgjithshëm, por lexo edhe komentet nga klientët e mëparshëm përpara se të punësosh një programues në internet. Kjo është një mënyrë e mirë për të mësuar më shumë rreth etikës së punës së personit, kohës së kthesës dhe veçorive të tjera.
 6. përvojë – Zhvilluesit me përvojë bëjnë më pak gabime, kanë kohë më të shkurtër të kthesës, por kushtojnë më shumë. Fillestarët kushtojnë më pak, por mund të zgjasin më shumë dhe të krijojnë më shumë çështje. Varet nga ju që të vendosni se çfarë funksionon më mirë për ju dhe më shpesh varet nga korniza kohore e projektit.
 7. Testet e paguara – Kur e keni zbritur listën vetëm për disa kandidatë, është mirë të kërkoni nga ata që të kryejnë një provë me pagesë. Jepuni atyre një detyrë të vogël për të përmbushur dhe të shihni se si shkon. Kushtojini vëmendje si punës, ashtu edhe komunikimit të tyre në të gjithë. Shtë një parashikim i mirë për sjelljen e ardhshme.

Marrja e Projektit tuaj nga Fillimi në Finish

Pasi të keni vendosur një programues në internet me të cilin dëshironi të punoni, është koha ta sulmoni projektin realisht. Këtu janë hapat që do të ndërmerrni nga fillimi deri në fund:

 1. Vendosni një takim – Bisedoni me kandidatin, mundësisht përmes thirrjeve video. Drejtoni përmes projektit nga para në fund, adresoni pyetje ose probleme të mundshme, kërkoni informacionin e tyre.
 2. Krijoni piketa – Sidomos për projekte më të mëdha, është ide e mirë të paraqiteni piketa më të vogla. Në atë mënyrë, ju mund të rishikoni atë që po ndodh ndërkohë që po ndodh në vend që të shihni produktin e përfunduar (dhe problemet e mundshme) në fund të afatit.
 3. Pajtohemi për një orar pagese – Përgatitni një orar për pagesën që funksionon për të dy.
 4. Paguajeni depozitën – Kjo është një shenjë për të dy palët se janë angazhuar në projekt. Zhvilluesi i faqes në internet duhet të fillojë punën në atë pikë.bërja e një pagese përmes pagës google
 5. Ndiqni me piketa – Rishikoni çdo moment historik të rënë dakord. Lëshoni pagesa sa herë që jeni të kënaqur me atë që shihni, jo më parë.
 6. Bëni një përmbledhje përfundimtare – Sapo të kryhet puna, bëni një kontroll përfundimtar. Paguajeni tarifën e mbetur kur të kënaqeni. Gjithashtu ka kuptim të bini dakord për një periudhë garancie në të cilën zhvilluesi do të vazhdojë të rregullojë sende që mund të keni lënë pas dore.

Udhëzuesi juaj për Punësimin e Zhvilluesve të Ueb-ve në një Shkurt

Megjithëse dikush mund të ndërtojë një faqe interneti këto ditë, ka ende shumë arsye të mira për të punësuar një programues në internet. Një profesionist mund të bëjë gjëra për të cilat nuk jeni në gjendje dhe do ta bëjë punën më shpejt se sa ju. Transferimi i kësaj detyre ndaj dikujt tjetër gjithashtu ju jep mundësinë të përqendroheni në gjëra më të rëndësishme.

Në udhëzuesin tonë për punësimin e zhvilluesve të internetit, keni gjetur këshilla se si të gozhdoni çdo hap të procesit. Mund të jetë nervozë në fillim, por do të lehtësohet me përvojë.

Plus, pasi të keni një marrëdhënie pune me kandidatë të mirë, shpesh mund të vazhdoni të punoni me ta. Në këtë mënyrë, nuk duhet të bëni të gjitha hapat çdo herë.

A keni përvojë me punësimin e një programuesi në internet dhe dëshironi të ndani përvojën tuaj? A jeni vetë një zhvillues i internetit dhe keni ndonjë gjë për të shtuar? Nëse po, ju lutemi bëni atë në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me