Udhëzues privat WHOIS BlueHost

Së bashku me përparimin e shpejtë të teknologjisë, rritet numri i njerëzve që përfitojnë nga mënyrat moderne të sotme. Interneti është një nga përparimet më të mëdha në historinë e teknologjisë. Këtu, ju keni qasje në të gjitha llojet e informacionit, dhe madje mund të bëni blerje për produkte dhe shërbime të ndryshme. Por gjëja është, ka pothuajse gjithmonë një dobësi për gjithçka. Përveç që është burim informacioni, Interneti përdoret gjithashtu si medium për të shfrytëzuar të tjerët.


Disa njerëz përdorin internetin për skemat e tyre mashtruese të biznesit. A keni marrë ndonjëherë një email nga një person anonim, duke ju informuar në lidhje me produktet / shërbimet e tyre me zbritje dhe marrëveshjet më të nxehta? Këto janë në të vërtetë mesazhe spam ose postë elektronike të padëshiruara që nuk duam t’i shohim në kutinë tonë. Ata thjesht janë të bezdisshëm dhe mund të jenë pak shqetësues, veçanërisht kur do të filloni të pyesni sesi në botë ata ishin në gjendje të kapnin adresën tuaj të emailit në radhë të parë!

Farë është një emër domain?

Për pronarët e bizneseve që duan të krijojnë dhe drejtojnë uebfaqen e tyre, rekomandohet që të regjistroheni emrin tuaj të domain për të përmirësuar besueshmërinë e biznesit tuaj ose të markës. Në fund të fundit, kush do të dëshironte të bënte biznes online me ju nëse nuk keni një emër domain të regjistruar për faqen tuaj të internetit?

Një emër domain i referohet thjesht emrit të faqes tuaj të internetit. Përdoret për të identifikuar një ose më shumë adresa IP. Emrat e domenit përdoren në URL për të identifikuar faqe të veçanta në internet. Për shembull, në URL https://yournamehere.com/index.html, emri i domain do të ishte https://yournamehere.com.

Namedo emër domain vjen me një prapashtesë që tregon se cili domeni i nivelit të lartë (TLD) i përket. Disa shembuj të fushave të tilla përfshijnë .com, .org, .info, .gov, .edu dhe .net, midis shumë të tjerëve.

Ju nuk duhet të jeni në një kompani të madhe në mënyrë që të keni një emër domain pasi çdo individ mund të regjistrojë një për vete.

Si të regjistrohet një emër domain

Ka shumë mënyra se si mund të bëni për të regjistruar një emër domain. Këtu janë disa prej tyre:

Ju mund të regjistroheni një emër domaini drejtpërdrejt përmes Regjistruesit të Emrave të domain-it të Korporatës së Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN). ICANN është një organizatë e caktuar nga qeveria për të monitoruar dhe menaxhuar emrat e domain.

Nëse nuk doni të kaloni procesin e regjistrimit të domenit tuaj në ICANN, mund të vendosni ta regjistroni atë përmes një hosti në internet si BlueHost. Kompania do të regjistrojë emrin e domain në emrin tuaj, e cila është e përshtatshme nga ana juaj.

Si mund të mbroj informacionin tim personal me një llogari BlueHost?

Pasi të keni regjistruar një emër domain, ICANN do të kërkojë informacionin tuaj personal, si emrin tuaj të vërtetë, adresën e shtëpisë dhe / ose biznesin, adresën e postës elektronike dhe numrin e kontaktit. Kjo do të renditet në një bazë të dhënash WHOIS publikisht të arritshme. Dhe meqenëse të gjithë mund të shohin informacionin tuaj personal në këtë bazë të dhënash, do të nënkuptonte se çdokush mund të gjejë dhe të kontaktojë me ju si pronar të një emri domaini. Dhe nga kushdo, kjo përfshin spammers, hakerat, hajdutët e identitetit dhe kompanitë e marketingut. Kjo mund të jetë mjaft e rrezikshme nga ana juaj, veçanërisht nëse jeni duke drejtuar një biznes në internet.

BlueHost ofron një shërbim të quajtur Domain Privacy i cili do të mbrojë informacionin tuaj personal në internet. Privatësia e domenit do të shërbejë si mburoja e faqes suaj të internetit, për të thënë kështu. Me Privatësinë e Domainit të BlueHost, vetëm informacionet e kontaktit tuaj do të shfaqen në bazën e të dhënave publike. Ata do të zëvendësojnë pjesën tjetër me informacion të përgjithshëm. Në këtë mënyrë, identiteti juaj në internet është i ruajtur mirë dhe ju prapë mund të azhurnoni detajet e kontaktit tuaj siç janë mandatuar nga ICANN.

Si të azhurnoni informacionin e kontaktit tuaj me domainin WHOIS në BlueHost

Siç kërkohet nga ICANN, ju duhet të azhurnoni informacionin tuaj të kontaktit si pronar i domenit. Ju mund të ndiqni këto hapa të thjeshtë për të azhurnuar detajet e kontaktit tuaj përmes BlueHost:

 1. Hyni në cPanel.
 1. Shiko për fushëSeksioni dhe klikoni mbi Menaxheri i domenit. Më pas do të drejtoheni në një faqe tjetër.
 1. Në pjesën e majtë të panelit, klikoni për të nënvizuar domainin. Tabetat do të shfaqen në anën e djathtë.
 1. Në panelin e djathtë, klikoni në Kontaktet
 1. Nga atje, do të shihni tre seksione nën Kontaktet, domethënë Administratori, Regjistruesi, dhe Zgjidhni sipas asaj që dëshironi të azhurnoni.
 1. Pasi të keni bërë rregullimet e nevojshme, klikoni Përditësoni Informacionin e Kontaktit.

Urime, ju keni bërë azhurnimin e informacionit tuaj të kontaktit WHOIS! Do të zgjasin vetëm disa minuta para se azhurnimi të hyjë në fuqi në bazën e të dhënave WHOIS. E thjeshtë dhe e lehtë, e drejtë?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map