Udhëzues privat për WHOIS në WebHostingHub

Një numër i madh vizitorësh mund të dëshirojnë të kontrollojnë pronarin e faqes në internet që po vizitojnë. Një arsye kryesore për këtë është se blerësit e mundshëm duan të dinë nëse do të jenë në gjendje të marrin një artikull ose dy që ata planifikojnë të blejnë. Kjo për shkak se ka shumë uebfaqe mashtruese të biznesit që premtojnë transportim të shpejtë dhe të besueshëm, por ndonjëherë disa blerës nuk lihen asgjë më vonë një javë ose dy më vonë. Kjo përkeqësohet më tej kur nuk ka përgjigje për ankesat e dërgimit të dërgesave të dërguara nga blerësit. Këto probleme e bëjnë më të vështirë për të punuar me sukses në faqet e internetit të ligjshme të biznesit.


Regjistrimi i domeneve të faqes në internet 

Ajo që blerësit më të mundshëm dhe vizitorët e faqes në internet nuk e dinë është se fushat e faqeve të internetit të biznesit kërkohen rreptësisht të regjistrohen. Qeveria kërkoi nga pronari i faqes së internetit të biznesit të regjistrojë faqet e internetit të tyre sikur këto janë biznese me tulla dhe llaç. Arsyeja për këtë është se
Kur regjistroheni, pronari i faqes së internetit duhet të sigurojë disa informacione themelore personale si:

 •  emër
 •  Informacioni i kontaktit
 •  Adresa e shtepise 

Fatkeqësisht, disa nga informacionet personale të kërkuara nga pronari i ri i faqes në internet mund të shfaqen publikisht. Kjo perceptohet të jetë potencialisht e rrezikshme për pronarin e faqes në internet për shkak të incidencës së lartë të vjedhjes së identitetit. Vjedhja e identitetit është një nga problemet më të vështira për pronarin e faqes në internet pasi që individët me qëllim të keq mund të përdorin informacionin për të bërë një faqe interneti biznesi tjetër me qëllim të mashtrimit të blerësve të mundshëm të informacionit të kartës së tyre të kreditit. Këtu hyjnë rregullatorët e faqeve të biznesit, pasi ato zbulojnë uebfaqe biznesi që janë regjistruar në mënyrë të duhur në shtetin e tyre dhe ata që nuk janë.

Rregullatorët e faqes në internet të biznesit 

Rregullatorët në uebfaqe si Korporata Ndërkombëtare për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN) tani kërkojnë nga pronarët e uebfaqeve që të regjistrojnë fushat e tyre për t’u përfshirë në bazën e të dhënave Whois. Qëllimi i kësaj është të lejojë blerësit e mundshëm të përcaktojnë lexueshmërinë e faqes në internet pasi ato tani mund të komunikojnë lehtësisht me pronarin e faqes në internet për problemet e mundshme. 

Pronarët e faqeve të internetit mund të regjistrojnë uebfaqet e tyre të biznesit në zonën e tyre të banimit nëse ato janë të bazuara në shtëpi, në zonën virtualoperating, ose në zonën ku ata kanë një dyqan aktual prej tullave dhe llaçeve. Icann kërkon që pronari i faqes së internetit të sigurojë katër fushat më të rëndësishme të informacionit siç janë:

 •  Emri i regjistruesit
 •  Adresa e postës
 •  Adresa e postës elektronike
 • Numri i telefonit

Farë është WhoIs? 

Protokolli i pyetjeve Whois përdoret për të marrë disa informacione themelore në lidhje me uebfaqen dhe pronarin e tij të regjistruar. Kjo bëhet lehtësisht duke përdorur motorë kërkimi falas Whois Lookup siç janë www.domaintools.com. Për shkak të lehtësisë së përdorimit të kësaj kërkese, informacionet personale të pronarit të faqes në internet mund të mblidhen lehtësisht. Kjo është arsyeja pse shumica e pronarëve të bizneseve preferojnë të përdorin shërbimin e opsionit të intimitetit të ofruar nga ofruesi i tyre i pritësit të uebit.

Opsionet e privatësisë të WebHostingHub 

Whois i përdorur vetë është i dobishëm për blerësit e mundshëm nga faqet e internetit të biznesit, por për fat të keq ai mund të përdoret për të marrë informacionin personal të pronarëve të krijuar të faqeve të internetit. Shumica e pronarëve të faqeve të reja nuk u pëlqen që informacionet e tyre personale të shihen lehtësisht pasi janë të prekshëm ndaj veprimeve me qëllim të keq nga persona të panjohur. Ky informacion mund të përdoret nga faqet e internetit dhe tregtarët në internet për t’i dërguar ofertat e produkteve përveç postës spam.
Për të minimizuar këtë shqetësim të sigurisë, disa ofrues të pritës të internetit ofrojnë një veçori të Privatësisë së Domainit në mënyrë që informacionet personale të pronarit të faqes së internetit të mbahen private. Shërbimi nuk përfshihet në paketat themelore që u ofrohen pronarëve të faqeve ekzistuese dhe të reja të internetit dhe mund të përdoret për një tarifë shtesë. Emrat e domenit zakonisht nuk kanë një opsion të paracaktuar të intimitetit të domain.

Përfitimet e tiparit të opsionit të privatësisë 

Avantazhi i përdorimit të veçorisë së Opsionit të Privatësisë për WebHostingHub është se ofruesi i pritësit të faqes në internet do të jetë ai që do të marrë fillimisht të gjitha postat e dërguara për pronarin e faqes në internet. Kjo do të thotë që

 •  adresa e postës elektronike
 •  Informacioni i kontaktit
 •  adresa postale
 • Numri i telefonit

Nga ofruesi i pritësit të uebit vendoset si informacion personal i pronarit të regjistruar të uebfaqes së biznesit. Vetëm emri i pronarit të regjistruar në të vërtetë do të jetë informacioni i vërtetë i dhënë publikut nga ofruesi i pritësit të uebit.

Një shërbim shtesë i ofruar nga ofruesi i hostit të uebit është që emailet e dërguara te pronari i faqes në internet do të filtrohen. Të gjitha emailet ose postat elektronike të filtruara më pas dërgohen në një konfigurim të adresës elektronike private nga WebHostingHub për pronarin e faqes në internet. Në varësi të paketës, WebHostingHub mund të filtrojë thirrjet e shitjeve, kërkesa të padëshiruara, spam, dhe madje edhe postë jo të drejta të lidhura me domenin. Kjo është e dobishme për pronarin e biznesit në një bazë afatgjatë pasi që koha e kaluar për heqjen e postës junk nga kutia e postës elektronike do të minimizohet. Përfitimi shtesë nga pagesa për opsionin e intimitetit është se pronari i faqes së internetit ka një rrezik më të ulët për mashtrim, ngacmim dhe vjedhje të identitetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map