Udhëzues i Panelit të Kontrollit të WebHostingHub

Farë është një panel kontrolli?

Një Panel Kontrolli, i njohur më mirë si cPanel, është një ndërfaqe që ju përdorni dhe hyrni për të realizuar administrimin e të gjitha aspekteve të llogarisë suaj në webhosting. Ky panel zakonisht përdoret për të kontrolluar të gjitha aspektet e faqes tuaj, madje pa pasur nevojë për ndonjë aplikacion dhe softuer shtesë.


Ekzistojnë shumë variante të panelit të kontrollit në dispozicion. Disa webhoste madje ofrojnë dhe përdorin panele kontrolli të cilat personalizuan dhe ndërtuan vetë për t’iu përshtatur shërbimeve të tyre, por shumica e ofruesve të pritjes përdorin platformat më të njohura. WebHostingHub preferon të përdorë cPanel, liderin e njohur në industrinë e panelit të kontrollit. CPanel mund të përdoret për të modifikuar skedarët tuaj, për të krijuar llogari me email dhe për të parë statistikat e faqes në internet, ndër të tjera. Megjithëse variante në pamje mund të shihen nga një webhost në tjetrin dhe ndërmjet programeve, është një fakt i pranuar që të gjithë ofrojnë veçori dhe funksione të ngjashme.

Farë mund të mësoj nga paneli im i kontrollit?

Panelet e kontrollit ofrojnë shumë karakteristika dhe funksionalitete të dobishme. Ndër karakteristikat më themelore që klienti mund të marrë nga paneli i kontrollit është informacioni themelor i llogarisë së tij. Në një shikim, klienti mund të shohë se sa burime përdor interneti, i cili është thelbësor për të siguruar që uebfaqja të mos rrezikojë të tejkalojë kufizimet e faqes në internet. Në mënyrë tipike, do të keni mundësi të shihni informacionin e mëposhtëm:

 •  Përdorimi mujor i bandës
 •  Sasia e hapësirës në disk të përdorur
 •  Shtigjet për në:
 •  Dërgo postë
 •  Perl
 •  Informacioni mbi bazën e paketës së pritjes
 •  Identifikimi i versionit tuaj
 •  Adresa juaj IP
 •  Sasia e sa vijon:
 •  Llogaritë FTP
 •  Domenet e shtesave
 •  Baza e të dhënave MySQL
 •  Lista e postimeve
 •  Llogaritë e postës elektronike
 •  Domainet e parkuar

A mund t’i menaxhoj skedarët e mi duke përdorur cPanel tim?

Po, ju patjetër mund të përdorni panelin e kontrollit për të menaxhuar skedarët tuaj. Në fakt, paneli i kontrollit është ajo që duhet të përdorni për të menaxhuar skedarët tuaj. Ju shikoni, një sistem i mirë i menaxhimit të skedarëve është thelbësor në secilën llogari pritëse pasi përmbajtja e faqes në internet është ajo për të cilën bëhet fjalë për të gjithë faqen e internetit. Nëse skedarët mbahen keq dhe menaxhohen keq, faqja në internet mund të pësojë avari të ndryshme dhe të shkaktojë shumë probleme. Menaxheri i skedarëve të panelit të kontrollit ju lejon të menaxhoni me lehtësi detyrat e menaxhimit të skedarëve, duke përfshirë detyrën e sigurimit të skedarëve përmes rezervave të rregullta, të cilat pastaj shkarkohen për ruajtje. Ky sistem gjithashtu ju lejon të krijoni llogari FTP të cilat përdorni për të ngarkuar dhe shkarkuar me lehtësi skedarë dhe dokumente.

Si mund të hyj në cPanel tim?

Llogaritë cPanel të WebHostingHub mund të arrihen përmes kësaj linje: hppt: //yourdomain.com/cpanel. Sidoqoftë, nëse jeni pronar i një llogari të re, emri i domain-it i të cilit sapo është regjistruar, ju mund të mos keni mundësi të hyni në llogarinë cPanel deri pas periudhës 24 orësh, kohëzgjatjen e kohës që zakonisht merr për një domen të ri për tu bërë plotësisht aktiv. Ju mund të duhet të prisni 24 orë para se të hyni në llogarinë tuaj cPanel. Gjithashtu, mund të mos keni mundësi të përdorni cPanel përmes, nëse emri i domain nuk është drejtuar tek serverat e emrave të WebHostingHub përmes lidhjes hppt: //yourdomain.com/cpanel. Sidoqoftë, nuk duhet të shqetësoheni pasi një lidhje e përkohshme cPanel është në dispozicion për ju. Vetëm kontrolloni Emailin tuaj të Mirëseardhjes për të kontrolluar lidhjen e përkohshme e cila duhet të duket si kjo http: //whub##.webhostinghub.com/cpanel.

Gjithashtu, është e rëndësishme të dini se cPanel shkëput portet 2082 dhe 2083. Kjo është e vlefshme për t’u shënuar pasi shumë firewall-et shpesh bllokojnë këto porte. Kjo do të thotë që nëse jeni prapa një firewall që bllokon atje dy porte, mund të mos jeni në gjendje të përdorni qasjen në cPanel tuaj. Sidoqoftë, mund të përdorni proxy cPanel, i cili zakonisht aktivizohet si parazgjedhje, për të hyrë në cPanel tuaj. Ju mund të përdorni lidhjen, http://cpanel.yourdomain.com, domain juaj është emri i domenit tuaj aktual.

Cilat funksione të tjera mund të më ofrojë cPanel im?

Përveç detyrave të Menaxhimit të Dosjeve, i cili ju lejon të krijoni dosje dhe drejtori të reja, të krijoni skedarë të rinj; ngarkoni dhe shkarkoni skedarë; zhvendosni, kopjoni dhe fshini skedarin dhe dosjet dhe ndryshoni lejet; ju cPanel gjithashtu ju ofron karakteristikat dhe funksionalitetet e mëposhtme:

 •  Email – isshtë gjithashtu përmes cPanel që ju të administroni cilësimet e postës elektronike, duke ju lejuar të krijoni adresat e-mail dhe të vendosni kuota për shumë llogari siç lejohet, ndërsa gjithashtu vendosni auto-përgjigjen tuaj, dërguesit dhe listat e postave.
 •  Shikimi i Statistikave të Llogarive – cPanel ofron një larmi opsionesh të analizës statistikore që janë të dobishme në optimizimin e faqes tuaj. Statistikat përfshijnë:
 •  Monitorimi i Sigurisë
 •  Analiza e trafikut e dobishme për Optimizimin e Motorit të Kërkimit dhe vlerësimin e efikasitetit të sitit
 •  Lista e fundit e vizitorëve
 •  Të dhëna për numrin e vizitorëve në sit
 •  Të dhëna se sa kohë çdo vizitor qëndroi në faqen e internetit
 •  Të dhëna ku e lanë faqen tuaj
 •  Lloji i shfletuesit të përdorur dhe ku shfletuesi navigohet në faqe
 •  Aplikimet – shpesh mund t’i gjeni këto aplikacione në panelin tuaj:
 •  Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes;
 •  Sistemet e mbështetjes së klientit;
 •  Blogs;
 •  Menaxhimi i klasifikuar i reklamave;
 •  Bordet e Diskutimit / Forumit;
 •  zgjidhje të tregtisë;
 •  Galeritë e figurave;
 •  Lista e postave;
 •  Sondazhet dhe Sondazhet;
 •  Menaxhimi i projektit;
 •  Ndërtuesit e sitit;
 •  Ndërtuesit e formave;
 •  Menaxhimi i pyetjeve të bëra më shpesh (FAQ); dhe
 •  Kalendari.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map