Panelfarë panel kontrolli përdor InMotion?

InMotion përdor cPanel të fuqishëm, me karakteristikë të pasur por edhe miqësor, si panel kontrolli për të gjitha llogaritë e tyre të pritjes. CPanel është një panel web hosting me bazë Linux, i cili është krijuar për të siguruar një ndërfaqe grafike dhe mjete automatizimi me qëllim të thjeshtimit të procesit të mbajtjes në internet. Si i tillë, me cPanel, ju mund të bëni shumë gjëra që kanë të bëjnë me faqen tuaj të internetit, siç janë krijimi i adresave të postës elektronike, modifikimi i regjistrave të DNS, ngarkimi i skedarëve dhe shumë më tepër, përveç çdo gjëje që ka të bëjë me procesin e faturimit. Detyrat e menaxhimit të llogarisë, të tilla si administrimi i bazave të të dhënave tuaja, redaktimi i skedarëve, kopjimi i llogarisë, shikimi i statistikave të faqes suaj të internetit dhe shtimi i fushave të shtesave bëhen më të lehta dhe më të thjeshta me cPanel.
Shtë e rëndësishme të theksohet se cPanel është i ndryshëm dhe i veçantë nga Paneli i Menaxhimit të Llogarisë tuaj. Ndërsa cPanel përdoret për detyrën e administrimit të llogarisë tuaj, AMP administron funksionet administrative të llogarisë tuaj, siç janë informacionet e faturimit, ndryshimin e detajeve të kartës tuaj të kreditit dhe porositjen e domeneve dhe aplikacioneve të reja.


Si mund të identifikohem në cPanel tim?

Në thelb, ekzistojnë dy mënyra për të hyrë në cPanel tuaj. Njëra është përmes shiritit të adresave të shfletuesit dhe tjetra është përmes AMP. Le të diskutojmë secila veç e veç.

 •  Qasja në cPanel nga Paneli i Menaxhimit të Llogarive (AMP)
 •  Së pari, duhet të regjistroheni në AMP tuaj;
 •  Tjetra, nën emrin e llogarisë tuaj, kërkoni butonin cPanel dhe klikoni atë.
 •  Duke klikuar butonin do të ju ridrejtoni automatikisht dhe të keni hyrë në cPanel tuaj. Sidoqoftë, nëse nuk jeni ridrejtuar automatikisht në cPanel tuaj, do t’ju paraqitet faqja e hyrjes ku emri juaj i përdoruesit tashmë është i mbushur automatikisht. Duhet të shkruani fjalëkalimin tuaj për tu kyçur. Por nëse e keni harruar fjalëkalimin, mund ta azhurnoni duke klikuar butonin Reset Password.
 •  Qasja në cPanel tuaj përmes shiritit të adresave të shfletuesit
 •  Së pari, ju duhet të vizitoni faqen në internet duke vizituar URL-në vijuese, “YourDomain.com/cpanel”, “YourDomain.com” duke qenë emri juaj i domain-it. Pra, si shembull emri juaj i domain është “snaalumni.com”, ju vizitoni sitin me URL “snaalumni.com/cpanel”.
 •  Në faqe, do t’ju kërkohet të jepni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj cPanel. Këto detaje mund të gjenden në detajet teknike në AMP-në tuaj.

Po sikur ta harroj fjalëkalimin tim, a mund të kem akoma hyrje në cPanel tim?

Ju nuk keni nevojë të shqetësoheni edhe nëse ndodh që të harroni fjalëkalimin tuaj pasi ende mund të hyni në cPanel tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta rivendosni atë përmes Panelit tuaj të Menaxhimit të Llogarive. Sidoqoftë, është thelbësore të mbani mend se vetëm fjalëkalimet e llogarit cPanel të Shared Hosting mund të ndryshohen përmes AMP. Fjalëkalimet e llogarisë cPanel të Hosting dhe Hosting të Përkushtuar mund të rivendosen vetëm me ndihmën e Ekipit Mbështetës të InMotion.
Këtu është ajo që duhet të bëni për të rivendosur fjalëkalimin tuaj duke përdorur AMP:

 •  Së pari, futuni në AMP tuaj;
 •  Tjetra, klikoni në butonin cPanel.
 •  Në mënyrë tipike, do të regjistroheni automatikisht në cPanel nëse fjalëkalimi juaj cPanel është i njëjtë me fjalëkalimin tuaj AMP. Sidoqoftë, nuk është kështu dhe nëse ndodh të harroni fjalëkalimin tuaj cPanel, mund ta rivendosni atë duke klikuar në lidhjen e Rivendosjes së Fjalëkalimit.
 •  Sapo të jetë ngarkuar faqja e Rivendosjes së Fjalëkalimit, do t’ju kërkohet të plotësoni dy herë fjalëkalimin tuaj të ri.
 •  Klikoni në butonin “Dorëzo”. Sapo të pranohet, duhet të shihni një mesazh që thotë “Fjalëkalimi juaj është rivendosur”.

Canfarë mund të gjej në cPanel tim?

Në cPanel tuaj, ju mund të gjeni gjithçka që ju nevojitet për detyrat e menaxhimit të faqes tuaj. Ju mund të jeni pak i mbingarkuar në fillim në numrin e ikonave dhe informacioneve të tjera që mund të gjenden veçanërisht nëse është hera e parë që keni hyrë në hyrje dhe hera e parë që keni provuar të punoni me cPanel. Së pari dhe më e rëndësishmja, ndajeni panelin në dy, panelin e majtë dhe panelin e djathtë.
Në anën e majtë të panelit, do të gjeni të gjitha statistikat e faqes suaj të internetit. Kjo duhet të tregojë informacione të përgjithshme të tilla si hapësira juaj Disk, në çfarë serveri jeni, sa llogari email keni, sa baza të dhënash keni, cila është adresa juaj IP dhe shumë më tepër. Ky informacion do të ndryshojë sipas modifikimeve që bëni në llogarinë tuaj.
Në anën e djathtë të panelit janë tiparet mbi të cilat keni kontroll. Kategorizohet sipas seksioneve me secilën titull seksionesh. Zakonisht, seksionet më të përdorura janë seksione Mail, Files dhe Databaza.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me