BlueHost u siguron klientëve të tyre panelin e kontrollit miqësor, cPanel, i cili vepron si menaxher i skedarëve të tyre. Availableshtë në dispozicion në shumë llogari të pritjes dhe serverëve, duke ju lejuar të menaxhoni me lehtësi shumë aspekte të llogarisë ose serverit tuaj të mbajtjes në internet. Por ndërsa mund të shkarkoni dhe ngarkoni skedarë me cPanel, përdorimi i një FTP në hostin tuaj të internetit do të ishte akoma mënyra më e mirë për të transferuar skedarë.


Shërbimet FTP ofrohen nga shumica e kompanive pritëse. Shtë mjaft popullor për shkak të komoditetit që u jep përdoruesve. Shërbimet FTP janë krijuar për të përfshirë punën tuaj me sistemin e skedarëve. Këto shërbime ju ndihmojnë të ndani sasi të mëdha të skedarëve me njerëzit në mbarë botën.

Përcaktohet FTP

FTP është i shkurtër për “Protokollin e Transferimit të Dosjeve”. Shtë një nga funksionet më të rëndësishme të Internetit. Shtë një protokoll standard i rrjetit që përdoret për transferimin e skedarëve kompjuterikë dhe të dhënave nga një host në tjetrin. Isshtë ndërtuar në një arkitekturë klient-server dhe përdor lidhje të veçanta kontrolli dhe të dhëna midis klientit dhe serverit.

FTP është metoda më e sugjeruar për transferimin e skedarëve. Ofruesit e shërbimit të mbajtjes së faqeve në internet gjithashtu ofrojnë klientëve të tyre me qasje në FTP në mënyrë që ata lehtë të shkarkojnë ose ngarkojnë skedarët në faqen e tyre të internetit. Këto ofrues të pritjes kanë serverë FTP që lejojnë përdoruesit të transferojnë skedarë në server. Zakonisht përdoret për transferimin e skedarëve të mëdhenj që nuk mund të dërgohen me email.

Tofarë duhet të konsideroni kur përdorni një shërbim FTP

Shërbimet e hostimit të FTP janë të rëndësishme për këdo që ka një uebfaqe. Këto janë shërbime që lejojnë përdoruesit të transferojnë me lehtësi skedarët në dhe nga faqja e tyre e internetit. Disa ofrues të shërbimit të mbajtjes së uebit madje ofrojnë shërbime rezervë dhe / ose ruajtje shtesë.

Kur zgjidhni një shërbim pritës të FTP, duhet të merrni parasysh sa vijon:

siguri

Numri i rasteve të vjedhjeve të hakerave dhe të vjedhjeve në internet në të gjithë botën është mjaft alarmante. Si pronar i një faqe në internet, duhet të tregoheni më të kujdesshëm, përveç nëse dëshironi të viktimizoheni. Siguria e faqes suaj të internetit është një gjë e madhe, veçanërisht nëse po drejtoni një biznes në internet ose një faqe në internet që kërkon informacionin personal të njerëzve. Me të gjitha ato që thanë, ju duhet të kërkoni për një ofrues të mbajtjes së faqes në internet i cili mund t’ju sigurojë encryption skedarin, mbrojtjen e virusit dhe llojet e tjera të mbrojtjes për faqen tuaj të internetit.

Ndihma për klient dhe teknik

Për ata që janë të rinj ose të panjohur me zhvillimin e uebit, mund ta keni të vështirë të krijoni ose rregulloni faqen tuaj të internetit. Në çdo rast, është e rëndësishme që ofruesi juaj i zgjedhur i pritjes të mund t’i përgjigjet menjëherë dhe të sigurojë ndihmën që ju nevojitet.

Një kompani e mirë e mbajtjes së faqes në internet duhet të ketë një Qendër Ndihmëse, të kompletuar me udhëzues, tutoriale, FAQ të hollësishme dhe forume për referencën e klientëve. Ju gjithashtu duhet të jeni në gjendje të kontaktoni ekipin e tyre të ndihmës teknike 24/7 në rast se faqja juaj e internetit ka probleme teknike. Një ekip i mirë teknik për mbështetje duhet të përbëhet nga ekspertë të cilët mund t’ju ndihmojnë me lehtësi për çdo problem teknik.

ruajtje

Bandwidth dhe kapaciteti i skedarëve janë faktorë të rëndësishëm në transferimin e skedarëve. Bandwidth është sasia e të dhënave që përdoren në llogarinë tuaj. Një ofrues i mirë FTP nuk kufizon përdorimin e gjerësisë së bandës tuaj ose kapacitetin e skedarit. Përveç kapacitetit të brezit, duhet të merrni parasysh gjithashtu një host që ofron syncing të skedarëve, në mënyrë që të keni lehtësi të hyni në skedarët tuaj kudo që të jeni.

Qasja e përcjelljes së skedarëve

Si pronar i një biznesi, duhet të keni kujdes nga çdo aspekt i biznesit tuaj. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ju të keni kontroll të plotë mbi llogarinë tuaj të mbajtjes në internet. Një ofrues i web hosting gjithashtu duhet t’ju lejojë të kontrolloni përdoruesit që mund të hyjnë në skedarët tuaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi një rekord të të gjitha aktiviteteve tuaja (d.m.th. data dhe koha kur skedarët u shkarkuan ose u ngarkuan).

Si të krijoni një llogari FTP në BlueHost

Për të hyrë në menaxherin FTP, duhet të bëni hapat e mëposhtëm:

 1. Hyni në llogarinë tuaj BlueHost.
 2. Pasi të jeni regjistruar, klikoni në hosting gjenden në krye të ekranit.
 3. Klikoni mbi cPanel lidhje që gjendet në krye.
 4. Nga Menaxhimi i skedarëve seksion, klikoni në Menaxher FTP.

Pasi të keni hyrë në menaxherin FTP, duhet të ndiqni këto udhëzime për të krijuar një llogari FTP:

 1. Nga nën Shtoni llogarinë FTP seksionin, shkruani një emër përdoruesi. Merrni parasysh që emri i domain-it automatikisht do të shtohet në fund.
 2. Vendosni një fjalëkalim që dëshironi të përdorni në fjalëkalim dhe Fjalëkalimi (përsëri)
 3. Zgjidhni një drejtori ku mund të ketë qasje në llogarinë tuaj FTP.
 4. Zgjidhni një kuotë. Ju mund të zgjidhni të pakufizuar ose të aplikoni një madhësi maksimale për llogarinë tuaj FTP.
 5. Pasi të keni mbaruar, klikoni në Krijoni llogari FTP

Vlen të përmendet se shumica e lidhjeve FTP kërkojnë 4 hyrje për ju që të lidheni dhe transferoni me sukses skedarët. Këto janë:

 • Emri i domain-it ose adresa IP
 • Emri i përdoruesit
 • fjalëkalim
 • Port (Zakonisht porti 21)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me