Një tutorial i detajuar i OpenCart Ky tutorial i OpenCart do t’ju prezantojë me një mjet tjetër për të krijuar një dyqan në internet. Ndërsa shitja e sendeve në internet ka qenë e vështirë dhe teknike, këto ditë, nëse doni të hapni një dyqan në internet, ju keni shumë mundësi.


Tashmë kemi shkruar udhëzues për zgjedhje të shkëlqyera si WooCommerce, Shopify, Prestashop dhe Magento. Me OpenCart, ju keni edhe një mundësi tjetër.

Më poshtë, do të mësoni se çfarë është OpenCart dhe si ta përdorni atë për të krijuar një dyqan në internet nga e para.

Gati për të shkuar? Atëherë le ta bëjmë këtë.

Farë është OpenCart?

Para se të flasim se si ta përdorim atë, le të shqyrtojmë së pari për çfarë po flasim.

Një Platformë Falas eCommerce

Ashtu si zgjidhjet e tjera të e-commerce të përmendura në këtë faqe, OpenCart është një platformë e vetë-pritur, me burim të hapur.

Pjesa e parë do të thotë që ta instaloni në serverin tuaj dhe të kujdeseni për të plotësisht vetë: pritjen, mirëmbajtjen, menaxhimin, sigurinë. Kjo është në kundërshtim me zgjidhjet SaaS (Softuer si një Shërbim) si Shopify që ofrojnë shumë nga kjo si pjesë e shërbimit të tyre por gjithashtu ofrojnë më pak fleksibilitet dhe kontroll.

Burimi i hapur, nga ana tjetër, do të thotë që platforma është punë e një komuniteti të njerëzve që dhurojnë kohën e tyre në ndërtimin dhe përmirësimin e tij, në vend të një produkti që i përket një kompanie.

Efekti anësor i këndshëm i produkteve me burim të hapur është se ato zakonisht janë plotësisht të lira për t’u përdorur. Një nga shembujt më të famshëm është WordPress, sistemi më i suksesshëm i menaxhimit të përmbajtjes në botë.

Në të njëjtën mënyrë, çdokush mund të përdorë OpenCart për të ndërtuar një dyqan në internet pa paguar asnjë monedhë për të.

Karakteristikat e OpenCart

Në pjesën e përparme të funksionit, OpenCart ofron si vijon:

 • Mundësia për të krijuar dhe menaxhuar produkte të pakufizuar, si fizikë ashtu edhe virtual, nga një ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur
 • Një bollëk opsionesh pagese dhe transporti
 • Zgjerueshmëri e lartë përmes shtojcave falas dhe të paguara
 • Një mënyrë për të menaxhuar disa dyqane nga e njëjta sfond
 • Opsione me shumë monedhë dhe shumë gjuhë
 • Opsione të hollësishme të SEO dhe përgjegjshmëri jashtë kutisë
 • Një gamë e gjerë e mjeteve të marketingut

Jo keq për një pjesë të softuerit falas, apo jo?

Si të instaloni OpenCart

Mirë, tani që është zgjidhur, le të shkojmë në pjesën kryesore të këtij tutoriali të OpenCart: si ta përdorim programin, duke filluar me instalimin e tij. Siç u përmend, kjo është një zgjidhje e vetë-pritur, kështu që do t’ju duhet një host në internet dhe një domain në të cilin mund të arrihet nën. Përndryshe, ju gjithashtu mund ta instaloni atë në vend për të provuar drive OpenCart.

1. Shkarkoni OpenCart dhe Përgatitni Instalimin

Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të pop mbi faqja e shkarkimit OpenCart dhe goditi të madhin Shkarko tani buton.

shkarkoni opencart për të filluar tutorialin

Pasi të keni mbaruar, duhet të gjeni një skedar zip në hard diskun tuaj që menjëherë duhet të hiqni zinxhirin. Në të, ju do të gjeni një numër skedarësh, si dhe një direktori të quajtur Ngarkoni. Kjo do të jetë pjesa më e rëndësishme, prandaj mbajeni të dobishëm.

Tani është koha për t’u lidhur me ofruesin tuaj të pritjes përmes FTP. Për këtë, ju duhet një klient FTP si FileZilla. Një klient FTP është një mjet shumë i rëndësishëm për projektuesit e uebit që ju lejon të lidheni me një server nga distanca.

E tëra që ju nevojitet është një emër hosti, përdoruesi FTP dhe fjalëkalimi. Zakonisht i merrni ato nga paneli i menaxhimit të ofruesit tuaj të pritjes. Kontaktoni përkrahjen nëse nuk mund ta gjeni.

Kur lidheni me serverin, lundroni në drejtorinë që domain-i juaj po tregon. Isshtë këtu që ju duhet të ngarkoni të gjitha skedarët nga brenda Ngarkoni dosje për të cilën kemi biseduar më herët.

Ju mund ta bëni këtë ose duke lundruar në vendndodhjen e tyre brenda klientit tuaj FTP, duke i shënuar ato dhe duke zgjedhur Ngarkoni ose hapjen e eksploruesit të skedarit tuaj dhe zvarritjen dhe hedhjen e skedarëve në klientin FTP.

ngarkoni skedarët opencart përmes ftp

2. Krijoni bazën e të dhënave

Ndërsa ngarkimi po ndodh, është koha për t’u kujdesur për pjesën e dytë të faqes tuaj të internetit të e-commerce: bazën e të dhënave MySQL.

Këtu mund të gjeni OpenCart të gjithë përmbajtjen tuaj, lidhjen e saj me njëri-tjetrin, emrat e përdoruesve, fjalëkalimet dhe informacione të tjera. Në thelb është zemra e dyqanit tuaj online, ku OpenCart është mjeti që e arrin dhe e shfaq atë.

Si krijoni një bazë të dhënash varet vërtet nga ofruesi juaj. Shumë prej tyre ju lejojnë ta bëni këtë përmes phpMyAdmin, për të cilën mund të kontrolloni udhëzime. Nëse jeni në cPanel, përdorni keto hapa. Shumë ofrues gjithashtu thjesht kanë një menu të quajtur Baza e të dhënave MySQL ose të ngjashme, ku mund t’i menaxhoni këto cilësime.

mund të përdorni phpMyAdmin për të krijuar një bazë të dhënash për opencart

Ajo që ju duhet të përfundoni është:

 • Adresa e hostimit të bazës së të dhënave tuaja
 • Emri i bazës së të dhënave
 • Një emër përdoruesi me privilegje të plotë për të
 • Fjalëkalimi i këtij përdoruesi

E kuptova? Pastaj le të vazhdojmë më tej.

3. Drejtoni Instalimin

Tani keni gjithçka që ju nevojitet për të filluar instalimin e OpenCart. Për ta bërë këtë, thjesht shkoni në URL-në duke treguar drejtorinë ku keni ngarkuar skedarët. Nëse keni konfiguruar gjithçka në mënyrë korrekte, duke vepruar kështu duhet t’ju ulet në këtë ekran:

instalimi i opencart

Ky është fillimi i magjistarit të instalimit që do t’ju drejtojë gjatë konfigurimit. Faqja e parë është thjesht marrëveshja e licencës për OpenCart, të cilën mund ta pranoni duke klikuar vazhdoj.

Në hapin tjetër, OpenCart drejton një kontroll për të parë nëse ambienti juaj është i pajtueshëm që ai të funksionojë.

Hapi 2 i instalimit të opencartit

Një gjë që ju patjetër do të ekzekutoni këtu është një paralajmërim nën pikën e katërt në lidhje me dy skedarë të quajtur config.php.

konfigurimi i konfigurimit të opencartit php

Ju mund ta zgjidhni këtë lehtë duke riemëruar skedarët e thirrur config-dist.php brenda dosjes tuaj rrënjësore të instalimit dhe admin dosje në config.php.

Rifilloni faqen e instalimit dhe duhet të jetë e gjelbër. hit vazhdoj përsëri.

Tani është koha për të futur informacionin për bazën e të dhënave tuaja që keni krijuar më herët.

Hapi 3 i instalimit të opencartit

Vendosni emrin e hostit, emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, emrin e bazës së të dhënave në fushat përkatëse. Për arsye sigurie, ka kuptim edhe ndryshimin e parashtesës së bazës së të dhënave në diçka tjetër përveç standardit oc_, për shembull, një varg i rastësishëm si xyz555p_.

Në fund, shtoni një emër përdoruesi, fjalëkalim dhe adresë emaili për përdoruesin e administratorit të dyqanit tuaj. Sidoqoftë, shmangni standardin admin emër, kjo do ta bëjë shumë të lehtë për hakerat që të bëjnë me mend hyrjen tuaj.

Pasi të keni mbaruar, klikoni edhe një herë butonin blu. Dhe kjo është, nëse shihni ekranin më poshtë, keni instaluar me sukses OpenCart, urime!

instalimi i opencartit i plotë

Vetëm një gjë: Siç sugjeron linja në krye, për ta mbajtur dyqanin tuaj të sigurt, duhet të ktheheni te serveri juaj dhe të hiqni direktorinë e instalimit. Kjo thjesht do të thotë të përdorni një herë klientin tuaj FTP për të gjetur dosjen e quajtur instaloj dhe fshini atë. Kjo eshte.

OpenCart – Hapat e Parë

Në faqen e fundit të konfigurimit, ju mund të shihni dy butona që ju çojnë në dyqanin tuaj online dhe ju lejojnë të regjistroheni në zonën e administratës.

Nëse klikoni të parën, do të uleni në pjesën e përparme të dyqanit tuaj me disa përmbajtje kuzhine për t’ju dhënë një përshtypje se çfarë mund të bëjë OpenCart.

fund i hapur i opencart me përmbajtje kuzhine

Hyni në administratën tuaj butoni ju çon në këtë faqe hyrje, ku ju duhet të futni informacionin e administratorit që keni krijuar gjatë procesit të konfigurimit.

login e administratorit të opencartit

Po ashtu ka kuptim që ta shënjoni këtë faqe, në mënyrë që ta gjeni përsëri më vonë.

Kur të regjistroheni, ju uleni në pultin kryesor të OpenCart, ndoshta me një popup që ju kërkon të lëvizni ruajtje direktorinë jashtë hapësirës suaj të arritshme publikisht.

zhvendosni drejtorinë e ruajtjes

Zakonisht mund ta zgjidhni këtë automatikisht duke zgjedhur rrugën ku dëshironi që ajo të shkojë në këndin e poshtëm të majtë (OpenCart do t’ju tregojë se cilat shtigje janë një ide e mirë) dhe duke goditur veprim.

Nëse kjo nuk funksionon, zgjedh Lëvizni manualisht nga menuja drop-down për të marrë udhëzime se si të ripoziciononi drejtorinë me dorë.

Përmbledhje e Pasaportës së OpenCart

Pas kësaj, më në fund shihni për herë të parë pultin kryesor.

tabela kryesore e opencartit

Prettyshtë shumë e lehtë për tu kuptuar. Në anën e majtë, ju keni navigacionin kryesor, duke ju dhënë mundësinë e përdorimit të të gjitha pjesëve kryesore të dyqanit tuaj online:

 • baltëpritëse – Ju tërheq përsëri në pultin kryesor, të cilin po e shihni tani.
 • katalog – Kjo është aty ku ju bëni gjithçka që lidhet me produktet, siç janë krijimi i tyre, caktimi i tyre në kategori dhe shtimi i informacionit shtesë.
 • Zgjerime – Vendi për të instaluar shtesa që shtojnë më shumë funksionalitete në dyqanin tuaj.
 • dizajni – Ndryshoni paraqitjet e faqeve, modifikoni temën tuaj, gjuhët, banderolat dhe URL-të e SEO këtu.
 • Sales – Menaxhoni shitjet, kthimet, kuponat e dhuratave dhe më shumë.
 • Klientët – Këtu mund të kujdeseni për gjithçka që lidhet me klientët, përfshirë grupimin e tyre.
 • marketing – Gjeni mjete të marketingut si ndjekja e fushatës, kuponat dhe marketing përmes postës elektronike në këtë vend.
 • sistem – Cilësimet e dyqanit, menaxhimi i përdoruesit, opsionet e lokalizimit dhe mirëmbajtja.
 • raportet – Raporte të hollësishme se si dyqani juaj po largohet dhe çfarë po ndodh aktualisht në të.

Ne do t’i marrim në hollësi të gjitha këto më poshtë.

Njohja me Pultin

Në këndin e sipërm të djathtë, mund të konfiguroni profilin tuaj duke klikuar në emrin e përkohshëm dhe pastaj Profili juaj. Menyja drop-down gjithashtu përmban disa lidhje të dobishme për faqen fillestare të OpenCart, dokumentacionin dhe forumin mbështetës.

opsionet e menusë së profileve opencart

Pjesa më e rëndësishme, megjithatë, është pasqyra e dyqaneve të qendrës së vdekur. Pasi të jeni duke shitur në mënyrë aktive, këtu mund të shihni porositë, shitjet, klientët dhe vizitorët aktualë. Një klikim në Shiko më shumë… ju çon në një raport më të detajuar për secilën prej tyre.

Ekziston gjithashtu një hartë botërore që tregon se nga vijnë urdhërat, analitika e shitjeve (ndryshoni kornizën kohore përmes ikonës së kalendarit), veprimtarinë e fundit të klientëve në dyqanin tuaj dhe porositë më të fundit.

Me pak fjalë, kjo faqe ju mban të informuar për statusin e dyqanit tuaj OpenCart me një shikim sa herë që hyni.

Krijimi i produkteve me OpenCart

Sigurisht, për një dyqan online, funksionaliteti më qendror është krijimi i produkteve. Prandaj, kjo është ajo që do të shikojmë në vijim në tutorin tonë të OpenCart.

1. Krijoni një produkt të ri

Ju i gjeni të gjitha produktet në faqen tuaj nën Katalogu> Produkte. Kur të shkoni atje tani, mund të shihni që dyqani tashmë ka disa produkte shembuj në listë.

lista e produkteve

Përdorni opsionet e filtrit në të djathtë për të gjetur një të veçantë (ose disa). Për të hequr ndonjë, thjesht kontrolloni kutinë e vogël në të majtë dhe klikoni në butonin e kuq me ikonën e koshit të plehrave në këndin e sipërm të djathtë. Kjo është edhe aty ku mund të kopjojmë produktet ekzistuese.

Sidoqoftë, në këtë rast, ne duam të krijojmë një produkt të ri, të cilin mund ta bëjmë duke klikuar në butonin blu me simbolin plus. Kjo na ul në ekranin më poshtë:

krijoni një produkt të ri në opencart

Nëse keni punuar ndonjëherë me një CMS më parë, të gjitha duhet të duken mjaft të njohura. Filloni duke futur një emër dhe përshkrim të produktit. Ju mund të përdorni opsione formatimi për këtë të fundit dhe madje të futni multimedia si imazhe dhe video.

Më poshtë janë cilësimet e SEO. Këtu mund të vendosni një titull të veçantë që do të shfaqet në motorët e kërkimit, si dhe një përshkrim meta që do të shfaqet poshtë tij.

Një shembull i një faqe SERPs.

Mund të harroni për fjalët kyçe meta, këto nuk janë më në përdorim.

Më tej poshtë, etiketat e produkteve janë fjalë kyçe që, kur klientët i futin ato në shiritin e kërkimit të dyqanit, i bëjnë produktet të shfaqen. Prandaj, është e dobishme të përfshini disa për t’i bërë më të lehtë gjetjen e produkteve.

2. Konfiguroni të dhënat e produktit

Pas kësaj, është koha të klikoni veten përmes skedave të tjera. Në të dhëna seksionin, ju konfiguroni të gjitha informacionet që klientët do të shohin në faqen e produktit.

cilësimet e të dhënave të produktit

Ja çfarë do të thotë të gjitha:

 • model – Vendosni një numër modeli për produktin. Duhet të përbëhet nga shkronja dhe numra dhe kërkohet.
 • SKU, UPC, EAN, JAN, ISBN, MPN – Këto janë numra të ndryshëm për përcjelljen e produkteve që mund të keni ose nuk keni nevojë ose nuk keni nevojë.
 • vend – Aty ku ndodhet produkti juaj (në rast se keni disa lokacione dyqanesh).
 • Klasa e taksave – Konfiguron klasën e taksave të produktit.
 • Sasia, Sasia minimale, Stoku i Zbritjes, jashtë Statutit të Aksioneve – Këtu vendosni sa prej këtyre produkteve keni në dispozicion, sa klient duhet të blejë të paktën, nëse OpenCart duhet të numërojë numrin e tyre dhe çfarë mesazhi të shfaq për mallrat jashtë aksioneve.
 • Shipping – Nëse ky produkt ka nevojë për transport, si dhe përmasat dhe peshën e tij për të llogaritur kostot e transportit.
 • Data e disponueshme – Kur produkti do të jetë në dispozicion.
 • status – Aktivizoni dhe çaktivizoni produktin nga shfaqja në frontin e dyqanit.
 • Renditja e renditjes – Prioriteti i produktit kur paraqitet në një listë.

3. Vendosni lidhje

lidhje produkti

Gjithçka këtu përcakton se ku në dyqanin tuaj do të shfaqet ky produkt dhe gjithashtu u jepni vizitorëve mënyra për të filtruar atë që jeni duke shitur:

 • prodhues – Nëse shesni produkte nga prodhues të caktuar (të themi Apple ose Samsung), duke përfshirë ato këtu lejon klientët t’i kërkojnë ato me markë.
 • Kategoritë – Shtimi i kategorive i bën produktet të filtrueshme dhe më të lehta për tu renditur dhe gjetur.
 • Filters – Filtrat mund të jenë gjëra si ngjyra ose madhësi që u mundësojnë përdoruesve të, për shembull, të kërkojnë vetëm produkte të kuq.
 • dyqane – Nëse keni disa dyqane, mund të përcaktoni se në cilin vend produkti është në dispozicion.
 • Shkarkime – Nëse është një produkt i shkarkueshëm, këtu mund të shtoni skedarin që klientët do të marrin pas blerjes.
 • Produkte të lidhura – Shtoni produkte të lidhura këtu në mënyrë që ato të shfaqen në faqen e produktit.

4. Shtoni atributet

atributet e produktit

Kjo menu është bosh si parazgjedhje, por ju lejon të krijoni atribute të produktit. Kjo mund të jetë diçka si madhësia e ekranit, lloji i procesorit ose sistemi operativ. Sidoqoftë, jo sende si madhësia ose ngjyra e rrobave. Për këtë, kontrolloni pikën tjetër.

Klikoni në ikonën plus për të shtuar disa. Ju gjithashtu mund ta kontrolloni këtë nën Katalogu> Karakteristikat. Më shumë informacion këtu.

5. Bëni më shumë opsione

mundësitë e produktit

Ja ku jeni shtoni opsionet e produktit të tilla si madhësi ose ngjyra të ndryshme. Ju gjithashtu mund t’i vendosni këto poshtë Katalogu> Opsionet dhe pastaj caktoji këtu.

6. Konfiguroni pagesa të përsëritura

profilet e përsëritura të produktit

Nëse një produkt vjen me pagesa të përsëritura (të tilla si abonim), ja ku e vendosni atë. Klikoni në ikonën plus, pastaj zgjidhni një profil ekzistues të përsëritur dhe grupin e klientëve nga menyja rënëse. Më shumë informacion se si të vendosni profile të përsëritura në kjo faqe.

7. Lejoni zbritje dhe speciale

Zbritje

Në menutë tjetër, mund të vendosni ulje çmimesh për klientët. Kjo mund të jetë në formën e zbritjeve (për shembull, për një grup si pajtimtarët e buletinit) ose speciale (siç është një shitje pushimesh). Ju mund të përcaktoni se cili grup i klientëve duhet të aplikojë, për sa produkte, data e fillimit dhe mbarimit dhe më shumë.

8. Mos harroni për Imazhet

imazh është një mjedis i rëndësishëm sepse këtu ju përcaktoni vizualitetet që klientët tuaj do të shohin për produktin.

imazhet e produkteve

Në krye, ju shikoni imazhin kryesor që do të shfaqet në dyqan. Aktualisht, është thjesht një mbajtës vendi. Klikoni atë dhe zgjedhni simbolin e lapsit për ta ndryshuar. Pastaj mund të zgjidhni nga biblioteka e imazhit tuaj ose të ngarkoni një të re.

menaxher imazhi

Në fund, mund të shtoni më shumë imazhe që do të shfaqen më poshtë më poshtë në faqen e produktit. Kur i përfshini ato, vendosni numrat për Renditja e renditjes për të përcaktuar sekuencën në të cilën paraqiten.

9. Konsideroni Pikat e Shpërblimit

pikat e shpërblimit

OpenCart ka një veçori që ju lejon të caktoni pikë besnikërie tek klientët. Nëse dëshironi ta përdorni atë, këtu mund të përcaktoni sa pikë merr një blerës për blerjen e këtij produkti të veçantë.

10. Merreni me SEO dhe Design

nën SEO, ju gjeni vetëm një opsion të quajtur Keyword.

produkt SEO

Sidoqoftë, është një e rëndësishme sepse nëse aktivizoni URL-të SEO në cilësimet, ajo që futni këtu do të jetë fundi i URL-së së produktit tuaj.

Pra, nëse futni diçka të tillë apple-iphone-11, lidhja me produktin do të jetë yourshop.com/apple-iphone-11. Sigurisht, kjo është shumë më mirë për motorët e kërkimit sesa një permalidhje që përfundon në numra dhe parametra në dukje të rastësishëm.

Më në fund, në varësi të temës suaj, mund të keni paraqitjen e faqeve të tjera për faqet tuaja. Nëse ky është rasti, mund të mos pranoni paraqitjen e produktit më poshtë dizajni.

cilësimet e projektimit të produktit

11. Ruani dhe Publikoni

Pasi të keni përfunduar me konfigurimin tuaj, përdorni simbolin e ruajtjes në këndin e sipërm të djathtë për të ruajtur produktin. Nëse e keni vendosur statusin e tij të aktivizuar në të dhëna seksion, atëherë mund të shkoni në frontin e dyqanit tuaj dhe të gjeni produktin atje.

produkt i mbaruar i opencartit

Për ta modifikuar, kthehuni në listën e produkteve dhe klikoni butonin blu në të djathtë. Ju gjithashtu mund ta çaktivizoni atë duke ndryshuar statusin e tij dhe duke kursyer. E lumtur, thjesht krijuat produktin tuaj të parë!

Opsione të tjera të katalogut

Këtu janë artikujt e tjerë të menusë që i gjeni më poshtë katalog dhe ato që përmbajnë:

 • Kategoritë – Renditni produktet në kategori për mundësi më të mira të filtrit. Kjo gjithashtu ndikon në artikujt e menusë. Më shumë për atë më poshtë.
 • Profilet e përsëritura – Siç u përmend më lart, këtu mund të konfiguroni pagesa të përsëritura si abonime.
 • Filters – Krijoni filtra me porosi klientët tuaj mund të përdorin për të rafinuar kërkimin.
 • atributet – Menaxhoni atributet e produktit në faqen tuaj.
 • Opsione – Njësoj por për opsione.
 • Prodhuesit – Njësoj por për prodhuesit.
 • Shkarkime – Menaxhoni produktet dhe skedarët që mund të shkarkohen në faqen tuaj.
 • Shqyrtime – OpenCart ju lejon të mbledhni dhe shfaqni klientin komente. Ju i gjeni të gjitha opsionet për këtë këtu.
 • informacion – Konfiguroni atë që duket më poshtë informacion në futbollin tuaj të dyqanit.

Ndryshimi i Dizajnit të Dyqanit tuaj të OpenCart

Pas produkteve, dizajni është ndoshta pjesa tjetër më e rëndësishme e çdo dyqani në internet. Pra, le të flasim për këtë.

1. Shkarkoni Temat e Re

Si shumë sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes, OpenCart kontrollon hartimin e dyqanit tuaj me tema. Ju mund të gjeni ato shtesë në tregu OpenCart.

dyqan zgjatimesh opencart

Kjo përmban të gjitha llojet e shtesave për OpenCart për të cilat do të flasim më vonë në këtë tutorial. Ajo gjithashtu ka një numër të madh temash falas që mund t’i gjeni duke zgjedhur Tema si kategori dhe pastaj falas në krye.

Përdorni opsionet e tjera të filtrimit për të ngushtuar më tej zgjedhjet. Klikoni në ndonjë temë për të mësuar më shumë rreth saj, shikoni demonstrimet live dhe kontrolloni përputhshmërinë me versionin tuaj të OpenCart. Pasi të keni vendosur një, shkarkoni atë në kompjuterin tuaj përmes butonit jeshil (ju duhet të krijoni një llogari për ta bërë këtë).

temë dowload opencart

Kjo do t’ju ​​lërë me një skedar zip në hard drivein tuaj, të cilin mund ta shpaketoni menjëherë.

2a. Instaloni Temat automatikisht

Fatkeqësisht, instalimi i temave në OpenCart është pak i komplikuar pasi ekzistojnë disa mënyra të ndryshme për ta bërë këtë në varësi të temës.

Më e lehtë është nëse ju siguron një skedar instalimi. Do të pranoni nëse është ky rasti nëse përfundon _theme.ocmod.zip. Në atë rast, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në Zgjatjet> Instaluesi dhe përdorni Ngarkoni butonin për të ngarkuar skedarin në dyqanin tuaj në internet OpenCart.

instalues ​​i zgjatjes së opencartit për temat

Kjo është ajo, tani duhet të aktivizoni vetëm temën siç përshkruhet më tej më poshtë.

2b. Instaloni Temat me dorë

Nëse nuk keni një skedar instalimi, duhet ta instaloni temën me dorë. Për këtë, futuni përsëri në serverin tuaj përmes FTP dhe lundroni tek drejtoria që keni instaluar softverin tuaj të dyqanit në internet në.

Pastaj, në skedarin tuaj të temave të papaketuara, duhet të gjeni atë që duhet të ngarkoni. Këto janë zakonisht dy direktori që quhen admin dhe / ose katalog por mund të jetë më shumë në varësi të temës suaj, prandaj sigurohuni që të kontrolloni dokumentacionin e saj.

skedarët e temave opencart

Nëse shablloni juaj siguron skedarë për versione të ndryshme të OpenCart, kujdesuni që të zgjidhni atë të saktë. Pastaj, ngarkoni skedarët dhe drejtoritë në instalimin tuaj të OpenCart, duke shtypur dosjet ekzistuese. Kjo është për instalimin, tani në aktivizim.

3. Aktivizoni Temën Tuaj të OpenCart

Në sfondin tuaj të OpenCart, shkoni te Zgjatjet> Zgjatjet. Nga menyja rënëse në krye, zgjidhni Tema. Në listën që shfaqet, shihni nëse e gjeni temën që sapo keni ngarkuar. Nëse është kështu, klikoni në butonin jeshil për ta instaluar atë.

instaloni temë opencart nga lista e zgjerimeve

Sapo të ketë ndodhur, klikoni në blu redaktoj button. Në opsionet e temës që shfaqen, vendosni statusenabled dhe kurseni në krye të djathtë.

aktivizoni temën në opsionet e temave

Përndryshe, nëse tema juaj nuk figuron në listë, mund të duhet të klikoni në butonin editues Dyqani juaj. Në faqen që vijon, poshtë Drejtoria e Temave, zgjidhni emrin e temës së instaluar rishtas, pastaj ruajeni.

modifikoni temën e parazgjedhur të dyqanit opencart

Nëse keni bërë gjithçka siç duhet, kur tani shkoni në pjesën e përparme të dyqanit tuaj (për shembull, përmes fotografisë së profilit tuaj dhe Dyqani juaj), ju mund ta shihni temën e re në veprim.

ndryshuar temë opencart në fund të përparme

5. Ndryshoni paraqitjet tuaja

Një tjetër element i rëndësishëm i projektimit në OpenCart janë të ashtuquajturat planifikime. Këto përdoren për të caktuar module të përmbajtjes së ndryshme në faqet e internetit tuaj të tregtisë elektronike. Ju i gjeni opsionet e disponueshme nën Dizajn> Layouts.

menuja e faqosjeve të opencartit

Pra, le të themi se dëshirojmë të ndryshojmë modelin e faqes fillestare. Për këtë, ju do të klikoni butonin blu në kolonën që thotë shtëpi. Në ekranin tjetër, ju gjeni mundësinë për të caktuar module në pozicionet në fund.

module në faqosje

Kur klikoni në menutë drop-down, ju mund ta shihni atë Përmbajtja Top aktualisht ka një shfaqje prezantuese, produkte të paraqitura dhe një karusel të caktuar për të. Një gjë që mund të bëni këtu është ndryshimi i renditjes së moduleve duke caktuar ato të ndryshme në pozicionet ekzistuese.

Ju gjithashtu mund të caktoni module shtesë duke përdorur menunë e zbrazët, duke zgjedhur modulin që dëshironi të përdorni, dhe pastaj të klikoni butonin blu plus për ta caktuar atë.

shtoni modul shtesë

Ruani ndryshimet tuaja për t’i parë ato të përkthyera në faqen kryesore.

modul i ri në anën e përparme

Mund të bëni të njëjtën gjë me faqet e tjera, si arka, kontakti, etj.

6. Ndryshoni menunë

Një gjë kryesore për të bërë me çdo faqe interneti / dyqan tregtie është ndryshimi i menusë së lundrimit. Si parazgjedhje, OpenCart tregon kategoritë më të larta të dyqanit tuaj në të. Le të shohim një shembull në mënyrë që të kuptoni se për çfarë po flasim.

Këtu është menyja aktuale në dyqan demo:

menyja aktuale e navigimit të dyqaneve

Le të themi se kemi dashur të ndryshojmë Telefonat & PDAsmartphones (sepse kush përdor PDA-të më?), lëvizni kamera në pjesën e përparme dhe hiqeni Lojtaret MP3 plotësisht. Të gjitha këto gjëra ndodhin nën Katalogu> Kategoritë.

lista e kategorive

Këtu, ju gjeni një listë të kategorive të produkteve në dyqanin tuaj. Së pari, gjej Telefonat & PDA dhe kliko butonin redakto blu në të djathtë. Këtu, nën i përgjithshëm, ndryshoni të dy Emri i kategorisë dhe Titulli Meta Tag të drejtë smartphones, pastaj ruaj.

ndryshoni emrin e kategorisë

Tjetra, modifikoni kamera kategori, shkoni në Të dhënat> Renditja e renditjes, ndryshojeni atë në 1 ose 0, dhe pastaj kurseni edhe këtë.

renditje kategorie kategorie

Më në fund, modifikoni Lojtaret MP3 kategori, shkoni në Të dhënat> Top, zgjidh kutinë, dhe pastaj kurseni atë.

përjashtojnë kategorinë nga kategoritë kryesore

Përndryshe, nëse jeni të sigurt që nuk do të shesni kurrë më këtë lloj produkti, mund ta kontrolloni atë edhe në listën e kategorive (plus, pasardhësit e saj), dhe pastaj ta fshini me butonin e kuq në këndin e sipërm të djathtë.

Sido që të jetë, pas gjithë këtyre hapave, kur rigarkoni përsëri pjesën e përparme të dyqanit, do të shihni menunë kryesore të ndryshuar.

menu e modifikuar e dyqaneve

Fatkeqësisht, për ndryshime më të ndërlikuara siç janë lidhjet me porosi ose lidhjet në faqe, duhet të modifikoni skedarin e temës ose të përdorni një shtesë.

Duke punuar me shtesa

Mirë, është koha të flasim për shtesat. Zgjatjet, siç sugjeron emri, ju lejojnë të zgjeroni tiparet e dyqanit tuaj të OpenCart. Kjo mund të jetë gjithçka nga lidhja me Google Analytics mbi shtimin e elementeve të prapambetjes tek ofruesit e pagesave dhe transportit. Le të shohim se si kjo na ndihmon.

Modulet modifikuese

Gjëja e parë për të cilën do të flasim për këtë janë modulet e lartpërmendura. OpenCart vjen me një numër të module kryesore.

Për t’iu qasur atyre në faqen tuaj, shkoni tek Zgjatjet> Zgjatjet dhe zgjedh modulet nga menyja drop-down.

lista e moduleve opencart

Këtu, ju gjeni të gjitha opsionet në dispozicion në dyqanin tuaj, si dhe nëse ato janë të aktivizuara ose të paafta.

Ju gjithashtu mund t’i modifikoni ato këtu. Për shembull, nëse shkoni në Featured> Faqja kryesore dhe klikoni në butonin editues, ju merrni në këtë ekran.

modifikoni modulin e paraqitur

Këtu, lehtë mund të shihni se jeni në gjendje të ndryshoni përmbajtjen e modulit nga faqosja e faqes fillestare. Shtoni më shumë produkte, ndryshoni numrin e produkteve të paraqitura, ose gjerësinë dhe lartësinë e modulit. Ruani çdo ndryshim dhe ato do të përkthehen në faqen kryesore.

Jo aq e vështirë për tu kuptuar, apo jo? E njëjta gjë është e vërtetë për të gjitha modulet e tjera, qofshin ato shfaqje me rrëshqitje, produkte të fundit, butona arka, etj.

Instalimi / Fshirja e Zgjatjeve

Nëse shikoni rreth menusë të shtesave, do të shihni se keni shumë shtesa tashmë në faqen tuaj. Sidoqoftë, jo të gjithë janë aktivë ose të disponueshëm përveç nëse i instaloni.

Të veprosh kështu është shumë e lehtë. Për shembull, nëse përdorni menunë rënëse brenda Zgjatjet> Zgjatjet per te shkuar ne analitikë, ju gjeni shtrirjen e Google Analytics por nuk është ndezur.

instaloni shtesën google analytics

Asgjë më e lehtë se kaq, thjesht klikoni jeshile instaloj button. Pas kësaj, është në dispozicion, por akoma jo aktive. Për ta ndryshuar atë, klikoni në redaktoj butoni si më parë.

modul opencart google analytics

Në ekranin e mëposhtëm, atëherë mund të shtoni jo vetëm kodin e analitikës për ta përdorur atë, por edhe të ndryshoni statusin e tij në enabled. Kurseni dhe keni mbaruar.

Nëse nuk dëshironi të përdorni Google Analytics, gjithmonë mund të klikoni në të kuqe uninstall butoni për të shkuar përsëri në fillim.

Shtimi i shtrirjeve nga tregu i OpenCart

Ju keni mundësinë për të shtrirë numrin e shtesave në faqen tuaj duke instaluar më shumë nga tregu. Kjo goxha funksionon në të njëjtën mënyrë si instalimi i temave vetëm që mund të përdorni instaluesin siç përshkruhet.

Gjeni një zgjatje në treg, shkarkoni atë, shkoni në Zgjatjet> Instaluesi, ngarkoni, dhe ju jeni bërë dhe mund të përdorni shtesë të re.

Sidoqoftë, bëhet edhe më e lehtë me integrimin e tregut menjëherë në sfondin tuaj të OpenCart (nën Zgjatjet> Tregu).

tregu i zgjerimit të opencart në fundin e pasmë

Përdorni butonin për të filtruar shtesat pa pagesë dhe të paguara, menuja drop-down në krye për të filtruar nga një kategori ose shkruani një emër.

Për të shkarkuar shtesat, gjëja e parë që duhet të bëni është të regjistroni dyqanin tuaj. Mund ta bëni këtë në faqen fillestare të OpenCart Llogari> Dyqanet tuaja.

regjistro dyqan në opencart

Këtu, klikoni Shto Dyqanin, shënoni URL-në tuaj dhe paraqisni. Kjo ju lejon të përdorni informacionin API përmes ikonës së syrit në të djathtë.

informacione për opencart

Me atë të hapur në shfletuesin tuaj, kthehuni në tregun në pjesën e prapme dhe klikoni në ikonën në këndin e sipërm të djathtë për të hapur këtë meny:

fusni informacionin për opencart

Vendosni emrin tuaj të përdoruesit API dhe tastin sekret, pastaj ruajeni. Kur ta keni bërë këtë, mund të hapni çdo zgjatje në tregun e pasardhësit, shkoni në Shkarko në fund dhe kliko instaloj thjesht ta merrni në faqen tuaj.

instaloni shtrirjen e opencart në fundin e pasmë

Pastaj, përdorni si më parë.

Përdorimi i raporteve OpenCart

Për të ditur se si po funksionon dyqani juaj, OpenCart ofron shumë raporte. E gjen të parën nën Shitjet> Urdhrat.

menunë e urdhrave opencart

Këtu, ju mund të shihni të gjitha porositë e bëra në faqen tuaj, duke përfshirë emrin, statusin e klientit, dhe më shumë. Ju jeni gjithashtu në gjendje të filtroni shitjet tuaja në të drejtën për të gjetur porosi individuale, ato me një status të caktuar, ose të bëra gjatë një kohe të caktuar.

Përveç kësaj, ju jeni në gjendje të modifikoni ose azhurnoni urdhrat me dorë nëse është e nevojshme për të ndryshuar pagesën, transportin, dhe tjetër. njëjtë për produktet e faturuara rregullisht nën Urdhrat e përsëritur.

Megjithatë, raportimi i vërtetë ndodh nën Raportet> Raportet.

raportet e opencart

Këtu, ju keni qasje në një numër informacioni përmes menusë drop-down. Nga transaksionet, porositë, taksat deri tek transportimi, kthimi dhe produktet e shikuara ose të blera – ka shumë pak që nuk mund të mësoni për dyqanin tuaj këtu.

Përveç kësaj, kontrolloni statistikat e drejtpërdrejta për atë që po viziton faqen tuaj tani përmes Raportet> Kush është në linjë.

Klientët Menu

Ju mund të gjeni informacionin në lidhje me klientët tuaj nën artikullin e menusë me të njëjtin emër.

menyja e klientëve

Këtu, ju mund të shihni informacionin nga të gjithë ata që kanë porositur ndonjëherë nga dyqani juaj. Lista është e kërkueshme në rast se duhet të gjeni dikë specifik. Ju gjithashtu mund të shikoni historinë e tyre të transaksioneve, të jepni pikë shpërblimi, të menaxhoni transaksionet dhe më shumë.

nën Konsumatorët> Grupet e klientëve ju jeni gjithashtu në gjendje të porosisni klientët tuaj në grupe. Kjo është e dobishme për qëllime të marketingut, të tilla si për të dërguar zbritje ose speciale për nënndarje të caktuara të bazës së klientit tuaj. Lexoni më shumë në lidhje me të në dokumentim.

Opsionet e marketingut të OpenCart

OpenCart vjen me një mori opsionesh për të tregtuar dyqanin tuaj dhe për të tërhequr blerësit. Le t’i kalojmë ato tani.

Ndiqni fushatat e marketingut

Një nga mjetet më interesante të marketingut në OpenCart është vendosur nën Marketingu> Marketingu.

Këtu, ju jeni në gjendje të krijoni kode ndjekëse për fushatat e marketingut. Për shembull, mund t’i bashkëngjitni këto në lidhje me parulla për të ditur se sa klikime po vijnë nga cila nga fushatat tuaja.

Thjesht klikoni në ikonën plus në pjesën e sipërme të djathtë dhe plotësoni formularin.

menyja e përcjelljes së marketingut në opencart

Kodi i përcjelljes krijohet automatikisht por mund ta ndryshoni edhe atë në diçka tjetër.

Coupons

Natyrisht, si një zgjidhje eCommerce, OpenCart ju lejon të krijoni kuponë për t’u dhënë klientëve zbritje. Ashtu si natyrshëm, ju i gjeni ato nën Marketingu> Kuponat.

menuja e kuponave

Këtu, ju gjeni një listë të të gjithë kuponave të pranishëm në faqen tuaj, si dhe zbritjen që ata ofrojnë, vlefshmërinë dhe nëse ato janë aktualisht aktive. Nëse krijoni një të re ose klikoni në redaktoj butonin për një kupon ekzistues, ju merrni në këtë faqe.

krijoni kupon në opencart

Gjithçka është goxha vetë-shpjeguese. Shtoni një emër kuponi dhe kodet që klientët duhet të futin për ta përdorur atë, të zgjedhin një zbritje fikse ose përqindje dhe sa e heq çmimin.

Pastaj, përcaktoni se sa një klient duhet të blejë për ta përdorur atë, nëse duhet të regjistrohet, ose mund të përdorë zbritjen si mysafir. mjedis Transport falaspo u jep klientëve transporti falas për përdorimin e kuponit.

Shtoni produktet për të cilat aplikohet, datën e fillimit dhe mbarimit, sa lejohet përdorimi i përgjithshëm i kuponit, dhe sa për një klient.

Kur gjithçka është sipas dëshirave tuaja, caktojeni enabled dhe kurseni Lëvore e lehtë. Më shumë informacion këtu.

Përveç kuponave, ju gjithashtu mund të krijoni një përdorim një herë kuponë dhuratash nën Shitje> Kuponë dhurate dhe dërgojini ato nga e drejta brenda dyqanit tuaj. Ata madje vijnë me tema të konfigurueshme!

Marketingu me email

Përveç sa më sipër, OpenCart gjithashtu vjen me marketing të integruar me email, të cilin e gjeni më poshtë Marketingu> Posta.

opsionet e marketingut me email

Ju mund të përcaktoni grupet e marrësve në menunë e sipërpërmendur të grupeve të klientëve. Zgjidhni kujt t’i dërgoni mesazhin tuaj, shtoni një linjë lënde dhe përmbajtje në redaktorin më poshtë. Sigurohuni që të përdorni opsionet e formatimit dhe multimedia!

Kur të jetë gati, dërgojeni me butonin blu në këndin e sipërm të djathtë.

Konfigurimi i sistemit

Si pjesa e fundit e këtij tutoriali të OpenCart, ne do të shikojmë në cilësimet. Platforma eCommerce ofron një mori opsionesh për të konfiguruar dyqanin tuaj.

Cilësimet

nën Sistemi> Cilësimet mund të konfiguroni informacionin themelor të dyqanit tuaj. Për ta ndryshuar atë, duhet të klikoni në butonin e redaktimit prapa emrit të dyqanit tuaj në listë.

Ky hap shtesë është i nevojshëm sepse, siç u përmend, OpenCart mund të ekzekutojë disa dyqane nga një instalim. Kur klikoni mbi të, merrni këtu:

cilësimet e opencart

Ja çfarë përmbajnë skedat e ndryshme:

 • i përgjithshëm – Vendosni një titull dhe përshkrim meta (thelbësor për pamjen e motorit të kërkimit), fjalë kyçe (harroni këtë), ndryshoni modelin dhe zgjidhni paraqitjen tuaj të paracaktuar.
 • dyqan – Vendosni emrin e dyqanit dhe pronarin e tij, si dhe adresën, postën elektronike, numrin e telefonit dhe faksit, imazhin, kohën e hapjes dhe komentet për klientin. Të gjitha këto shfaqen në Na kontaktoni faqe dhe përdoret si dërguesi i postës elektronike të dërguar nga dyqani.
 • Lokal – Këtu, ju konfiguroni gjithçka që ka të bëjë me lokalitetin e dyqanit tuaj si vendi i vendbanimit, gjuha e dyqanit dhe gjuha e administratorit, monedha dhe matjet.
 • alternativë – Shumë opsione të ekranit këtu për produkte, rishikime, kuponë, taksa, llogari, arka, dhe shumë më tepër. Mos e kalo këtë!
 • imazh – Vendosni një logo të dyqanit dhe favorit.
 • postë – Konfiguroni se si trajtohet posta elektronike në dyqanin tuaj, si dhe alarmet e postës elektronike që dëshironi të merrni.
 • server – Kjo është ajo ku ju mund ta vendosni dyqanin tuaj në modalitetin e mirëmbajtjes, të konfiguroni permalinka mjaft të bukura, lejet e crawler-it në internet, përdorimin e kompresimit të Gzip, cilësimet e sigurisë (SSL, fjalëkalimet, etj.), Formatet dhe madhësinë e lejuar të ngarkimit, si dhe trajtimin e gabimeve. Kjo është gjithashtu shumë e rëndësishme!

përdoruesit

Siç mund ta imagjinoni, këtu, ju konfiguroni gjithçka për të bërë me përdoruesit në faqen tuaj. Ju mund të krijoni të reja, si dhe të vendosni grupe përdorimesh dhe leje.

menyja e përdoruesve

Në këtë mënyrë, ju jeni në gjendje të kontrolloni se kush mund të bëjë në sitin tuaj atë që ju nuk duhet të shqetësoheni për njerëzit që rrëmbehen me parametrat që nuk duhet. Ai gjithashtu përmban mundësi për tu vendosur Qasje në API në dyqanin tuaj.

Localization

Kjo pjesë ka të bëjë me dyqane shtesë, gjuhë, monedha dhe çështje të tjera të ofrimit të dyqanit tuaj për klientët nga e gjithë bota.

 • Vendndodhjet e dyqaneve – Nëse keni vendndodhje fizike së bashku me dyqanin tuaj online, këtu mund të kontrolloni gjithçka që të bëni me ta.
 • Gjuhë – Shtoni gjuhë të reja në faqen tuaj (përfshirë përparësinë). Kjo është bërë më e lehtë nga pako gjuhësh. Opsionet e reja do të shfaqen në krye të ekranit të dyqanit.
 • monedhat – Mund të ofroni produkte në më shumë monedha. Konfiguroni ato këtu. Këto do të shfaqen edhe në shiritin e lartë të dyqanit.
 • Statutet e aksioneve – Konfiguroni statuset që klientët do të shohin për produktet që nuk janë në dispozicion.
 • Rendit statutet – Njësoj por për statuset e porositjes që u shfaqen klientëve.
 • Kthim – Njësoj si më lart, por për statusin e kthimit, veprimet e kthimit dhe arsyet që klientët mund të zgjedhin për dërgimin e mallrave.
 • vendet – Konfiguroni vendet e disponueshme për transportim, formatin e adresave dhe më shumë.
 • zonat – Konfiguroni zonat brenda vendeve për qëllime të transportit dhe taksave.
 • Zonat Gjeo – Njësoj por për zonat gjeologjike që mund të përmbajnë disa vende ose zona (p.sh. Bregu Perëndimor i SHBA).
 • Tatimet – Konfiguroni klasat e taksave dhe tarifat e taksave për produktet tuaja.
 • Klasat e gjatësisë – Matjet në dispozicion të gjatësisë në dyqanin tuaj.
 • Klasat e peshës – Njësoj por për peshë.

mirëmbajtje

Më në fund, ju keni mirëmbajtje menu:

 • Rikthim / Rivendos – Rezervoni dhe rivendosni bazën e të dhënave të dyqanit.
 • Ngarkimet – Skedarët e ngarkuar në OpenCart (imazhe, PDF, etj.), Kërkoni dhe filtroni sipas nevojës.
 • Shkrimet e gabimeve – errorsdo gabim në dyqanin tuaj do të dokumentohet këtu.

OpenCart: Një zgjidhje komplekse por e fuqishme në tregtinë elektronike

OpenCart është një mundësi e pasur me tipare për krijimin e dyqaneve në internet. Ajo ka një gamë të gjerë të cilësimeve të konfigurimit dhe ofron gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar një dyqan. Alsoshtë gjithashtu i lirë për t’u përdorur dhe i shtrirë gjerësisht.

Për sa i përket një grupi përdoruesish, është ndoshta më së miri për përdoruesit e ndërmjetëm me disa aftësi teknike si HTML dhe PHP. Përdorimi nuk është shumë i thjeshtë dhe mund të jetë më i lehtë në shumë vende. Gjithashtu, ka të ngjarë të keni nevojë për të bërë ndryshime në skedarë dhe kod, gjë që është përtej aftësive të fillestarëve absolut.

Dokumentacioni gjithashtu mund të jetë më i mirë. Ndonjëherë është e paplotë ose e pasaktë, do të thotë që duhet të përdorësh forume herë pas here.

Sidoqoftë, përveç kësaj, OpenCart është një zgjidhje e mirë për të ngritur dhe shpejt dyqanin tuaj online. Përdorni këtë udhëzues nëse doni ta bëni një gjë të tillë.

A keni përdorur OpenCart më parë? Cila është përshtypja juaj? Ndonjë pro dhe kundër? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me