Uebfaqe E-Tregtie Me MagentoZgjedhja e një platforme eCommerce e cila është e drejtë për biznesin tuaj mund të jetë sfiduese. Ka disa mundësi për t’u marrë parasysh – përfshirë Magento dhe Shopify – si dhe faktorë të shumtë që mund të ndikojnë në vendimin tuaj.


Si një nga platformat kryesore të tregtisë elektronike në treg sot, Magento ofron një zgjidhje gjithëpërfshirëse për shitësit në internet. Në fakt, mbi 180,000 dyqane online e përdorin atë për të shfaqur dhe shitur produktet e tyre. Ekzistojnë disa opsione kur bëhet fjalë për çmimet, përfshirë disa që varen nga të ardhurat tuaja vjetore.

Në këtë udhëzues hap pas hapi, ne do të shpjegojmë ndryshimet midis ndryshimeve të Magento-s. Ne do të diskutojmë gjithashtu gjithçka që ju duhet të dini për të filluar një dyqan online me këtë platformë, duke përfshirë zgjedhjen e një plani të përshtatshëm të mbajtjes në internet. Le të kemi të drejtë për të!

Farë duhet të dini për Magento para se të filloni faqen tuaj të internetit për tregti

Magento është pjesë e Adobe Experience Cloud. Të mbështetet nga një nga zhvilluesit më të mëdhenj të softuerëve në botë është një dëshmi për stabilitetin e tij. Shtë një zgjedhje e njohur për ata që kërkojnë të fillojnë një dyqan në internet, duke renditur numrin tre në mesin e një milion faqeve të internetit më të mira duke përdorur një zgjidhje eCommerce:

Faqja kryesore e platformës e-commerce Magento.

Disa nga popullariteti i saj mund të jenë pjesërisht për shkak të ofertave të ndryshme. Magento operon pak më ndryshe sesa platformat si WordPress. Në vend të një zgjidhjeje të vetme për të gjithë përdoruesit, ai ka paketa specifike për bizneset e vogla, faqet e nivelit të ndërmarrjes dhe ato që bien midis tyre.

Për më tepër, ekzistojnë versione të shumta të platformës në dispozicion në pika të ndryshme çmimesh dhe nivele të ndryshme të menaxhimit. Ne do t’i diskutojmë këto më hollësisht së shpejti.

Procesi fillestar i konfigurimit për Magento duhet t’ju marrë vetëm pesë minuta për të përfunduar. Sidoqoftë, vlerësimi se sa kohë do t’ju duhet të shtoni të gjitha faqet e produktit tuaj dhe të konfiguroni temën tuaj është pak më e ndërlikuar. Kjo do të varet nga sa i madh është katalogu juaj dhe sa komplekse duhet të jenë cilësimet tuaja.

Thënë kjo, ka disa veçori të vlefshme për të parë pasi faqja juaj e e-commerce të funksionojë. Për shembull, do të keni qasje në zgjidhje të integruar të marketingut që mbulojnë kanale të shumta. Kjo shkon paralelisht me qasjen e Magento për të integruar në mënyrë të përsosur përvojat fizike dhe dixhitale të blerjeve.

Kuptimi i Familjes Magento të Produkteve të Zhvillimit të Uebit

Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje të dedikuar për tregtinë elektronike, Magento ka shumë për të ofruar. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se kjo platformë vjen në tre ndryshime të dallueshme, duke përfshirë:

 • Burim i Hapur Magento. Ky botim është i lirë për t’u përdorur, por do të duhet të presësh vetë faqen tënde të re të tregtisë elektronike. Kjo zakonisht nënkupton pagimin e një plani të pritjes. Edhe pse ky version ka më pak karakteristika, ka ende shumë përfitime për ta përdorur atë.
 • Tregti Magento. Më parë e quajtur Magento Enterprise, ky version ofron më shumë veçori, siç janë Studio Progresive e Aplikimit në Internet (PWA) dhe një Ndërtues i faqeve. Do të duhet të zgjidhni një ofrues të pritjes, por do të keni akses në mbështetje profesionale.
 • Reagraf Magento Tregtie. Ndryshimi i fundit i produktit parësor të Magento është shumë i ngjashëm me opsionin e mëparshëm. Sidoqoftë, ajo përdor një infrastrukturë në re të Shërbimeve Ueb Amazon (AWS) që mund të përmirësojnë performancën e sitit, si dhe veçori të tjera të dobishme.

Nëse sapo filloni markën tuaj ose jeni ndryshe me një buxhet shumë të ngushtë, ka të ngjarë të dëshironi të zgjidhni versionin me burim të hapur të platformës. Për ata që kanë pak më shumë fleksibilitet kur bëhet fjalë për çmimin, vendimi kryesor do të jetë nëse ju jeni të kënaqur me pritjen e AWS të Magento, ose nëse doni të kërkoni një ofrues tjetër.

Sa i përket kostove, sa do të shpenzoni për të përdorur Magento Commerce ose Magento Commerce Cloud përcaktohet nga të ardhurat tuaja vjetore të shitjeve. Dyqanet e vogla që po punojnë për ndërtimin e një baze klienti mund të përfitojnë nga ky sistem. Thënë kështu, mund të bëhet mjaft i kushtueshëm.

Magento gjithashtu ofron disa produkte shtesë, siç janë Inteligjenca e Biznesit platformë. Ajo përmban ndjekjen e përparuar dhe analizën e të dhënave ndërsa Menaxhimi i rendit mjet ju mundëson të zhvendosni dyqane të shumta nga një tabelë. Ka shumë shtesa të palëve të treta që mund të provoni, pavarësisht nga versioni që po përdorni.

Si të krijoni një faqe interneti për tregti me burim të hapur (në 11 hapa)

Magento mund të duket pak frikësuese në fillim, por ne kemi prishur procesin e instalimit për ju. Ne do të mbulojmë hapat që ju nevojiten për krijimin dhe lançimin e një faqe në internet me versionin me burim të hapur të platformës.

Para se të filloni, është më mirë nëse ju krijoni një llogari Magento falas. Ky është një portal i veçantë nga faqja e internetit që do të ndërtoni, por lehtë mund të zhvendoseni nga një në tjetrin. Faqja juaj e përdoruesit do t’ju ofrojë informacione rreth produkteve që keni blerë, faturimin dhe më shumë.

Hapi 1: Rishikoni kërkesat e serverit Magento

Ashtu si shumica e platformave të zhvillimit të faqes në internet, Magento ka disa kërkesa që duhet të përmbushen nga çdo server që do të presë platformën. Do të dëshironit t’i shënoni ato para se të filloni blerjet për një ofrues pritës, në mënyrë që të siguroheni që faqja juaj e internetit të funksionojë siç duhet.

Për të përdorur Magento, do të duhet të siguroheni që të keni këto:

 • Sistemi Operativ. Linux x86-64 dhe shpërndarje të tjera Linux si p.sh. Kapele e kuqe ose Ubuntu. Ju gjithashtu mund të zhvilloheni lokalisht në Mac ose Windows OS me virtualizime ose MAMP aplikimet.
 • Web server.  Mund të përdorni ose Apache ose nginx si serveri juaj në internet. Nëse zgjidhni Apache, rekomandohet ta rishikoni Dokumentacioni Magento’s Apache për cilësimet specifike të modulit.
 • kujtim. Kur gjithçka është thënë dhe përfunduar, konfigurimi juaj Magento ka të ngjarë të kërkojë 2 GB Memory Random Access (RAM) ose më shumë.
 • Baza e të dhënave. Magento është i pajtueshëm me versionin MySQL 5.6 dhe 5.7.
 • PHP: Magento rekomandon përdorimin e PHP 7.3. Për më tepër, ka udhëzime specifike në udhëzuesin e tyre për instalimin e PHP që do t’ju përshkojë sigurimin e përfshirjeve shtesë të nevojshme. Ky dokumentacion do të nxjerrë në pah edhe cilësimet e tjera që do të ndihmojnë instalimin tuaj Magento të funksionojë pa probleme, siç është mundësimi i OPcache.
 • Sigurimit: Certifikatat e Sockets Layer (SSL) rekomandohen për transferimin e sigurt të të dhënave dhe integrimin me PayPal.

Të kuptuarit e këtyre kërkesave përpara se të kaloni në hapin tjetër mund t’ju kursejnë kohë dhe dhimbje të mundshme. Ju nuk doni të shpenzoni para për t’u regjistruar në një plan pritjeje vetëm për të realizuar atë nuk ofrojnë memorie të mjaftueshme ose që kompania përdor serverë Windows, për shembull.

Hapi 2: Zgjidhni një Web Web dhe Domain Name

Tjetra, do të duhet të merrni listën tuaj të kërkesave të sistemit dhe të drejtoheni për të kërkuar një host të uebit. Shumica do të ofrojnë pajisjet dhe mjetet që ju nevojiten për të ekzekutuar Magento. Edhe kështu, është e mençur ta luani atë të sigurt dhe të zgjidhni një ofrues që përfshin mbështetje posaçërisht për platformën që do të përdorni.

Disa hoste të njohura që ofrojnë mundësi instalimi me një klikim për Magento përfshijnë:

 • Bluehost
 • Hostinger
 • Dreamhost

Përveç shikimit të çmimeve për planet e secilës prej këtyre kompanive, është e mençur të merrni parasysh faktorë të tillë si performanca, siguria dhe nëse ka ndonjë veçori shtesë që mund t’i adresoni në llogarinë tuaj.

Një element kryesor për të siguruar hostin e duhur për dyqanin tuaj Magento është të siguroheni që plani që keni zgjedhur përfshin një çertifikatë SSL. Shumica e tyre bëjnë. Nëse keni ndërmend të integroni faqen tuaj në eCommerce me portat e pagesave të njohura, kjo është një pjesë thelbësore e strategjisë tuaj të sigurisë.

Ndërsa jeni në të, është një ide e zgjuar të siguroni edhe një emër domain në këtë pikë. Kjo do të veprojë si adresa e faqes suaj të internetit dhe do të jetë një pjesë kryesore e markës tuaj, kështu që ju do të dëshironi të zgjidhni me mençuri.

Shumë ofrues ofrojnë regjistrimin e emrit të domain-it si pjesë e paketës tuaj të pritjes. Nëse plani që keni zgjedhur nuk është, ju do të duhet të shikoni diku tjetër për të realizuar këtë hap.

Hapi 3: Shkarkoni dhe Instaloni Magento Source Source

Pasi të keni blerë një plan nga një ofrues pritës dhe të vendosni llogarinë tuaj, mund të instaloni Magento Open Source duke u drejtuar tek faqja e produktit dhe duke klikuar në Fillo button:

Faqja kryesore e platformës e-tregtisë me burim të hapur e Magento.

Tjetra, do të keni mundësinë të rishikoni një tabelë të krahasimit të veçorive të platformës me burim të hapur dhe Tregtisë Magento. Në fund të grafikut, klikoni mbi Shkarkoni Burimin e Hapur:

Produktet Magento paraqesin tabelën e krahasimit.

Kjo do t’ju çojë në faqen Magento Tech Resources. Këtu do të keni disa mundësi për të shkarkuar Magento Open Source. Zhvilluesit rekomandojnë përdorimin Kompozitor, megjithëse mund të vendosni të zgjidhni një format tjetër.

Ju gjithashtu mund të përcaktoni nëse do të shkarkoni platformën me ose pa të dhëna mostre. Për këtë mësim Magento, ne do të zgjedhim lëshimin më të azhurnuar të plotë me të dhënat e mostrës të përfshira:

Faqja e shkarkimeve të Magento Tech Resources.

Nëse po e instaloni platformën manualisht në llogarinë tuaj të hostimit në internet, do të duhet të takoni disa parakushte. Në fakt, nëse po e konsideroni këtë rrugë, ju rekomandojmë të rishikoni Udhëzimi i instalimit të Magento.

Fillestarët mund të marrin akoma Magento Open Source dhe të funksionojnë me një proces instalimi me një klik nëse hosti juaj ofron një të tillë. Për ta bërë këtë në cPanel, lundroni tek cPanel > Autoinstallers:

Instaluesi automatik Magento në cPanel.

Pasi të klikoni në ikonën Magento do të keni mundësinë të filloni procesin e instalimit duke konfiguruar cilësimet e administrimit tuaj.

Hapi 4: Konfiguroni Cilësimet e Administrimit tuaj

Para se të instaloni Magento, do të dëshironi të personalizoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Do t’ju kërkohet ta bëni këtë përpara se të ekzekutoni procesin e instalimit.

Tjetra, do të duhet të specifikoni se ku do të jetojë instalimi juaj Magento në serverin tuaj dhe çfarë dëshironi të jetë rruga e URL-së në faqen tuaj të hyrjes së administratorit. Pasi të keni përfunduar rregullimin e këtyre cilësimeve, klikoni në instaloj. Kur procesi të ketë mbaruar, do të merrni një mesazh konfirmimi:

Mesazhi i suksesit të instalimit Magento.

Tani mund të klikoni në URL-ja administrative dhe logoni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që keni krijuar gjatë procesit të instalimit. Kjo do t’ju çojë në pultin tuaj të ri Magento ku mund të filloni ndërtimin e faqes tuaj të re të tregtisë elektronike.

Hapi 5: Zgjidhni dhe instaloni një Temë për Dyqanin tuaj

Një nga gjërat e para që mund të dëshironi të bëni është të zgjidhni një temë për dyqanin tuaj. Kjo do të përcaktojë pamjen e faqes tuaj. Në shumë raste, ju mund të modifikoni atë që ju zgjidhni për tu përputhur me markën tuaj.

Për të shkarkuar dhe instaluar tema nga Tregu Magento, së pari duhet të merrni çelësat tuaj të hyrjes. Ju mund t’i gjeni këto në llogarinë tuaj të përdoruesit (të cilën ne ju rekomanduam t’i krijoni para se të filloni hapin 1) duke lundruar te Tregu> Produktet e mia> selësat e hyrjes:

Gjenerimi i çelësave të hyrjes në Magento.

Accesselësat e hyrjes faqe, do t’ju kërkohet të gjeneroni çelësa të rinj dhe t’i caktoni secilit një emër. Pasi të keni përfunduar këtë hap, do të duhet të kopjoni çelësat tuaj publik dhe privat. Kthehu në pultin e dyqanit tuaj Magento, tani mund të lundroni tek Vendosja> Udhëzuesi i Vendosjes së Uebit> Menaxheri i Zgjatjeve:

Opsionet e magjistarit të konfigurimit.

Kur klikoni në Menaxher i zgjatjes, do t’ju kërkohet të futni çelësat e hyrjes që sapo krijuat. Pasi të keni lidhur me sukses çelësat tuaj Magento Marketplace me panelin e administratorit të faqes suaj të internetit, çdo temë ose zgjatje që blini dhe instaloni do të shfaqet në Menaxher i zgjatjes listë:

Menaxheri i Zgjatjes Magento.

Për shembull, nëse vizitoni tregun dhe kërkoni një temë falas, mund ta shtoni atë në karrocën tuaj dhe të kontrolloni ta integroni atë në faqen tuaj të internetit. Kur klikoni në instaloj, ajo do të shtohet në Menaxherin e Zgjatjeve në pultin tuaj të internetit.

Ju do të duhet të ktheheni në panelin tuaj të administratorit dhe të lundroni tek Cilësimet> Udhëzuesi i Vendosjes së Uebit> Menaxheri i Zgjatjeve> Rishikoni dhe instaloni. Kjo do të sjellë një listë të çfarëdo shtesash ose temash që janë gati për instalim.

Navigoni përmes listës suaj në temën që dëshironi të përdorni. Zgjidhni kutinë në të majtë të skedarit, pastaj klikoni në instaloj në të djathtë për të filluar procesin. Pas kësaj, do të udhëzoheni përmes një Kontrolli i gatishmërisë për të siguruar që uebfaqja juaj të jetë e pajtueshme. Nëse jo, do të duhet të korrigjoni çështjen përpara se të vazhdoni.

Hapi 6: Rregulloni Temën Tuaj

Pasi të jetë instaluar tema juaj e re, mund t’i qaseni asaj Përmbajtja> Konfigurimi. Atëherë mund të filloni të modifikoni cilësimet e saj duke zgjedhur konfigurimin e faqes në internet që dëshironi të personalizoni. Këtu do të gjeni ndërfaqen për ndryshimin ose ngarkimin e një logoje dhe elementeve të tjerë për dyqanin tuaj online:

Opsionet e personalizimit të uebfaqes Magento.

Për më tepër, ju mund të përdorni Përmbajtja> Elementet menunë për të modifikuar faqet dhe widget e faqes së internetit, si dhe blloqet që përbëjnë strukturën e faqes.

Për shembull, nëse zgjidhni Faqet do të shihni një listë të përmbajtjes tuaj të tanishme që është e disponueshme për redaktim, si dhe paraqitjen dhe temën që çdo faqe për të përdorur:

Zgjedhja e një faqe për tu edituar në Magento.

Ka disa karakteristika të këndshme të përfshira në ndërfaqen e redaktimit të përmbajtjes Magento. Në veçanti, ai përfshin një Optimizimi i motorit të kërkimit Paneli (SEO) për secilën faqe individuale, e cila mund t’ju ndihmojë të përmirësoni dukshmërinë e faqes tuaj.

Kuptimi i Hierarkisë së Përmbajtjes Magento

Vlen të marrësh një moment të zhyten pak më thellë se si Magento organizon përmbajtjen. Ekziston një hierarki kur bëhet fjalë për elementët e ndryshëm me të cilët do të duhet të punoni me:

 • faqet e internetit. Kur instaloni Magento, automatikisht do të filloni me një faqe në internet. Kjo referohet si e juaja Uebfaqja kryesore. Ju gjithashtu mund të krijoni faqe interneti shtesë duke përdorur të njëjtin instalim.
 • dyqane. Ju mund të krijoni dyqane të shumta brenda një faqe interneti të vetme. Secili mund të ketë menunë e vet kryesore. Edhe pse të gjitha dyqanet brenda një faqe interneti ndajnë një katalog, ato mund të shfaqin produkte të ndryshme.
 • Pamjet e dyqanit. Kjo është një mënyrë tjetër për të ofruar një përvojë fleksibël për klientët tuaj. Dyqanet tuaja Magento mund të kenë pamje të shumta. Për shembull, ju mund të përdorni këtë veçori për të akomoduar gjuhë të ndryshme. Në këtë skenar, klientët tuaj do të jenë në gjendje të zgjedhin një gjuhë nga faqja e parë për të ndryshuar pamjen e dyqanit.

Të mbështjellura me të gjithë këta elementë është ajo që zhvilluesit e Magento i referohen si ‘qëllime’. Ky element ju mundëson të aplikoni cilësimet brenda një konteksti të veçantë, domethënë në globalFaqja e internetitdyqan, ose pamje dyqan nivel.

Ju lehtë mund të vini re qëllimin e një veçorie në pultin tuaj Magento – ai do të përcaktohet me kllapa. Për shembull, [Website] fushëveprimi do të shfaqet pranë cilësimeve që vlejnë për çdo gjë brenda nivelit të hierarkisë së faqes në internet.

Hapi 7: Eksploroni shtesat për funksionalitetin e shtuar

Tregu Magento është gjithashtu aty ku do të gjeni shtesat që mund të shtojnë funksionim në dyqanin tuaj. Kjo përfshin gjithçka nga Widgets në Instagram deri tek opsionet e arkëtimit:

Zgjatjet e Tregut Magento.

Për të shtuar një shtesë në faqen e dyqanit tuaj, mund të ndiqni të njëjtat hapa siç përshkruam për shtimin e një teme të re. Ju mund të filtroni shtesat në treg me një numër parametrash, përfshirë çmimin. Pasi të zgjidhni një të tillë dhe të kontrolloni, do të keni mundësi ta shkarkoni dhe instaloni atë.

Kur bëhet fjalë për cilat shtesa duhet të përdorni, zgjedhja varet vërtet nga ju. E gjitha varet nga qëllimet tuaja për faqen tuaj në eCommerce. Disa kategori të përgjithshme që mund të ndiqni përfshijnë:

 • siguri. Ekzistojnë një shumëllojshmëri e zgjatjeve Magento të lidhura me sigurinë, përfshirë ato që mund të shtojnë një ReCAPTCHA e Google në faqen tuaj të arkëtimit për të penguar bots.
 • marketing. Në varësi të strategjisë tuaj, ju mund të dëshironi të shikoni Beeketing për shitje dhe shitje ndër-shitëse, ose a shtrirje në blog për marketing të përmbajtjes.
 • Ndjekja e analizave. Monitorimi i sjelljes së klientit mund t’ju ndihmojë të merrni vendime të informuara për të përmirësuar faqen tuaj. Një shtesë për të mbledhur të dhëna dhe për të krijuar raporte mund të jetë e dobishme.
 • Portat e pagesave. Në mënyrë që klientët të jenë në gjendje të bëjnë blerje në faqen tuaj, do t’ju duhet një portë pagese. Ato të njohura si PayPal dhe Stripe ndihmojnë dyqanin tuaj të duket më i besueshëm dhe i vendos blerësit lehtësisht.
 • Shipping. Nëse jeni duke shitur produkte fizike, shtimi i veçorive në faqen tuaj për të ndihmuar klientët të ndjekin përparimin e transportit është i zgjuar. Ka edhe shtesa që mund t’ju ndihmojnë në menaxhimin e porosive.

Ju nuk mund të keni nevojë domosdoshmërisht ose nuk dëshironi zgjatje nga të gjitha këto kategori, por ato janë të disponueshme për ju në pika të ndryshme çmimesh nëse bëni.

Hapi 8: Modifikoni Cilësimet e Dyqanit tuaj

Gjëja e fundit që do të doni të merreni para se të filloni të shtoni produkte në dyqanin tuaj është të personalizoni cilësimet e faqes tuaj të e-commerce. Për ta bërë këtë, lundroni tek Dyqane> Cilësimet> Konfigurimi:

Si të konfiguroni cilësimet e dyqaneve në Magento.

Ka shumë mundësi për t’u marrë parasysh këtu, por disa nga pikat kryesore që dëshironi të goditni përfshijnë:

 • Vendndodhja, zona e kohës dhe cilësimet e monedhës
 • Adresa e emailit që do të përdoret për njoftimet e transaksionit
 • Nëse qëllimi i çmimit duhet të jetë [globale] ose [website]
 • Cilësimet e llogarisë së klientit
 • Mundësitë e transportit dhe pagesa

Anydo zgjatje që shtoni që ka cilësimet që ju nevojiten për të rregulluar do të shfaqet gjithashtu në këtë listë të konfigurimeve të mundshme. Pasi të keni bërë ndryshime, do të duhet të klikoni në Ruaj konfigurimin buton në mënyrë që ato të hyjnë në fuqi.

Hapi 9: Vendosni faqet tuaja të produkteve me çmime dhe imazhe

Vendosja e produkteve për dyqanin tuaj Magento merr vetëm disa hapa. Nëse shkoni në Katalogu> Produkte ju do të shihni një listë të mallrave tuaj ekzistues dhe Shtoni produktin button:

Si të shtoni produkte të reja në Magento.

Nëse klikoni mbi të, do të jeni në gjendje të zgjidhni llojin e produktit që dëshironi të shtoni nga menuja dropdown:

 • Produkte të thjeshta: Një produkt fizik standard.
 • Produkte të rregullueshme: Produkte të thjeshta që vijnë në variacione të shumta.
 • Produkte të grupuara: Një koleksion i produkteve të thjeshta që mund të blihen individualisht ose së bashku.
 • Produkte virtuale: Shërbime, kurse online, ose “produkte” të tjerë që nuk kërkojnë transportim ose shkarkim.
 • Produkte për paketat: Një koleksion artikujsh që nuk mund të blihen veçmas.
 • Produkte të shkarkueshme: Produkte digjitale që mund të shkarkohen, siç janë librat elektronikë.

Cilin lloj produkti që ju zgjidhni do të përcaktojë modelin që do të përdorni për të krijuar faqen përkatëse. Gjithmonë duhet të përfshini një emër, çmim dhe numrin e Njësisë së Mbajtjes së Mbajtjes (SKU). Informacioni opsional përfshin peshën dhe dimensionet, sasinë e stokut dhe një përshkrim.

Tjetra, ju mund të zgjidhni të ngarkoni një imazh ose video të mallit tuaj. Kjo është e mençur, pasi shumica e njerëzve dëshirojnë të shohin se si duket një artikull para se ta blejnë atë. Edhe nëse jeni duke shitur produkte virtuale ose të shkarkueshme, mund të dëshironi të shtoni një foto ose grafik që përfaqëson shërbimin tuaj ose mallra dixhitale.

Kur të keni mbaruar, klikoni në Save butoni në këndin e sipërm të djathtë. Nëse jeni gati që produkti juaj të dalë direkt në faqen tuaj, sigurohuni që Produkt Online kaloni është i ndezur gjithashtu. Sidoqoftë, ndonjëherë është më mirë të prisni derisa të gjitha artikujt tuaj të jenë gati për klientët përpara se t’i botoni ato.

Hapi 10: Zgjidhni Opsionet e Pagesës dhe Transportit tuaj

Pagesat dhe opsionet e transportit shpesh kanë një ndikim të madh nëse një klient përfundon ose jo një blerje në internet. Për fat të mirë, me Magento, ju keni një gamë të gjerë opsionesh për të dy këta elementë.

Siç përmendëm shkurtimisht në Hapin 8, do t’i gjeni këto cilësime duke shkuar te Dyqane> Cilësimet> Konfigurimet. atëherë, Metodat e pagesave do të shënohen më poshtë Sales në menunë e kolapsueshme në shiritin anësor lefthand:

Si të konfiguroni mënyrat e pagesës.

Kjo është ajo ku ju mund të konfiguroni mënyrat e pagesës që vijnë me Magento. Nëse vendosni të përdorni shtesa për të zgjeruar opsionet për klientët tuaj, ky proces mund të zgjasë një kohë pasi do t’ju duhet të vendosni platforma të shumta.

Gatedo portë pagese në dispozicion do të ketë një Konfiguro butonin mbi të cilin mund të klikoni për të hapur listën e plotë të cilësimeve. Atëherë do të duhet të shtoni informacione siç janë llojet e kartave që do të lejoni dhe nëse do të ruani detajet e kartës së kreditit për blerjet e ardhshme.

Fatkeqësisht, që nga shtatori 2019, platforma e brendshme e transportit në Magento është mbyllur. Akoma mund të vendosni me lehtësi një zgjidhje për shpërndarjen e produkteve tuaja përmes përdorimit të një shtese. Meqenëse cilësimet do të ndryshojnë në varësi të asaj që ju zgjidhni, duhet të kontrolloni dokumentacionin e mjetit tuaj për udhëzime të mëtejshme.

Hapi 11: Paraprakisht dhe Hidhni Uebfaqen Tuaj

Redaktimi i një faqe live mund të jetë konfuze për vizitorët që e gjejnë atë ndërsa është ende në zhvillim e sipër, si dhe duke shkaktuar çështje të tjera të mundshme. Për këto arsye, është gjithmonë mirë të përdoret një ambienti i vënies në skenë ose zhvilloni lokalisht dhe pastaj shtyni ndryshimet tuaja në serverin tuaj.

Nëse jeni duke e zhvilluar faqen tuaj në vend, hapi i fundit është të shtyni të gjithë skedarët tuaj Magento në faqen tuaj të internetit. Ju mund ta bëni këtë përmes aplikacionit tuaj të zhvillimit lokal ose me një klient të Protokollit të Transferimit të Fajllave (FTP). Kjo do të publikojë faqen tuaj në internet për përdoruesit që të gjejnë dhe shijojnë:

Paraprakisht një faqe në internet demo e bërë me Magento.

Në fund të fundit, Magento ka diçka pak a shumë për këdo që kërkon të fillojë një dyqan online. Ndërsa kurba e mësimit mund të jetë më e shpejtë se sa platformat apo shtojcat e tjera të njohura të e-commerce, Magento është një zgjedhje kryesore për shitësit në internet.

përfundim

Magento është një nga disa platforma eCommerce që po rriten në popullaritet. Shumë ofrues të pritjes së faqeve në internet madje ofrojnë mundësi instalimi me një klikim për vendosjen e tij në internet. Sidoqoftë, krijimi i dyqanit tuaj të ri në internet dhe funksionimi ashtu si dëshironi mund të zgjasë ca kohë.

Ju duhet të keni informacion të mjaftueshëm nga ky udhëzues për të lëvizur procesin më shpejt. Edhe kështu, ju mund të gjeni që dëshironi më shumë informacion në mënyrë që t’i bëni gjërat një hap më tej. Për fat të mirë, ekzistojnë disa burime të dobishme në dispozicion në internet, përfshirë:

Ashtu si projektet e tjera kryesore të zhvillimit të burimit të hapur, komuniteti i zhvilluesve Magento është mjaft i dobishëm.

A jeni gati për të filluar faqen tuaj të internetit eCommerce me Magento? Ndani çdo pyetje që keni në lidhje me procesin e konfigurimit me ne në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me