Mund ta transferoj faqen time larg WebHostingHub?

Nëse doni të transferoni faqen tuaj që është pritur nga WebHostingHub në një host tjetër dhe dyshoni nëse është e mundur, përgjigjja është po; ju mund dhe mund ta transferoni faqen tuaj larg nga WebHostingHub. Sidoqoftë, duhet të sqarohet së pari se çfarë ju duhet të bëni, pavarësisht nëse doni të transferoni emrin e domain në një regjistrues tjetër domain, ose thjesht dëshironi të anulloni plotësisht pajtimin tuaj me WebHostingHub. Sa i përket pyetjes së anulimit të pajtimit tuaj, çdo klient mund të anulojë pajtimin e tyre në çdo kohë kur ndiejë nevojën për ta bërë këtë. Klientët që anulojnë pajtimin e tyre rimbursohen sipas kohëzgjatjes së kohës që ata pritën në faqen e tyre me kompaninë.


Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të transferoni emrin e domain në një regjistrues tjetër domain, por prapëseprapë lejoni që WebHostingHub të presë skedarët tuaj të internetit. Për ta bërë këtë, do t’ju kërkohet të tregoni një rekord në serverin WebHostingHub duke përdorur regjistruesin e ri ose mund të ndryshoni emrat e serverëve të emrit në WebHostingHub pasi të bëhet transferimi.

Shtë e rëndësishme që të kuptoni që regjistrimi / administrimi i domenit tuaj nuk është i njëjtë dhe është i ndarë nga pritja juaj dhe transferimi i të drejtave të menaxhimit të domain nuk do të ndikojë në asnjë mënyrë llogarinë tuaj të hostimit i cili do të mbetet aktiv. Mënyra e vetme për të çaktivizuar llogarinë pritëse do të jetë përmes anulimit.

Farë duhet të bëj për të transferuar faqen time larg WebHostingHub?

Para se të transferoni domenin tuaj larg WebHostingHub, kompania kërkon që ju të paraqisni një kërkesë që domeni juaj të lirohet. Kërkesa duhet të vijë në formën e një e-maili dhe duhet të dërgohet në [email protected] dhe duhet të vijë me verifikimin e llogarisë tuaj, si dhe me emailin e Administratorit. Kjo do të fillojë procesin e regjistrimit të domain pasi këto janë të nevojshme nga kompania për të zhbllokuar domenin tuaj për ju. Shtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ju duhet të hiqni privatësinë e domain-it nga domeni juaj për të ndikuar në procesin e zhbllokimit.

Pasi domain-i është lëshuar dhe ju tashmë keni kodin e autorizimit, të cilin do ta merrni përmes Email-it tuaj të Administratorit, mund të procedoni tek regjistruesi juaj i ri i domenit dhe të filloni procesin e transferimit të domenit. Në mënyrë tipike duhen 7-10 ditë që transferimi të përfundojë, megjithëse koha e përfundimit ndryshon, në varësi të regjistruesit. Shtë e rëndësishme që ju të dini që sa herë që bëhen ndryshime në DNS ose transferohen fusha, një periudhë përhapja e DNS që zgjat nga rreth 7-24 orë është vërejtur ndërsa ndërruesi ndodh.

Cilat janë arsyet e zakonshme pse njerëzit largohen nga ndërmarrja e tyre pritëse?

Ka aq shumë arsye pse ka sa më shumë individë ose kompani që duan të ndryshojnë në një kompani tjetër të mbajtjes në internet. Ai ndryshon nga bota deri në arsyen më komplekse. Ndër këto arsye janë këto:

 •  Klienti mund të zhgënjehet nga shërbimi.
 •  Nevoja për më shumë burime të tilla si hapësira e ruajtjes dhe gjerësia e bandës, si dhe nevoja për më shumë aplikime.
 • Klienti mund ta ketë pasur të vështirë të ruajë shumën e faturave mujore dhe mund të ketë gjetur një çmim më të mirë diku.
 • Ata mund të jenë të pakënaqur me shërbimin e klientit.

Cilat hapa themelorë dhe rekomandime duhet të ndjek gjatë procesit të transferimit?

Ka disa rekomandime themelore që klientët duhet të bëjnë përpara dhe gjatë procesit të transferimit. Këto janë:

 • Së pari, duhet të zgjidhni ofruesin më të përshtatshëm të mbajtjes së faqes në internet duke i krahasuar ato me ofruesin tuaj aktual. Konsideratat duhet të përfshijnë:
 •  Lloji i sistemit operativ të përdorur, i cili duhet të jetë në përputhje me kërkesat e faqes suaj të internetit;
 •  Kërkesat për hapësirën e diskut dhe
 •  Bandwidth;
 • Ju duhet të bëni një kopje rezervë të të gjitha skedarëve të faqes tuaj të internetit ekzistuese duke shkarkuar të gjithë skedarët e llogarisë tuaj të vjetër. Mund të përdorni FTP Access ose ta eksportoni duke përdorur phpMyAdmin, në varësi të cilës funksionon. Në përgjithësi, shikoni për një host që ofron FTP Access.
 •  Sigurohuni që të jeni në gjendje të merrni postë elektronike duke kontrolluar siç duhet që emailat tuaj janë duke punuar dhe janë aktivë.
 •  Rekomandohet që të siguroheni që llogaria juaj e internetit dhe e-mail-i i domain-it po funksionojnë gjatë procesit të transferimit duke e mbajtur të hapur llogarinë tuaj të mbajtjes së faqes në internet derisa të përfundojë procesi.
 •  Pasi të përfundojë gjithçka, mos harroni të anulloni llogarinë tuaj.

Farë duhet të marr parasysh kur të ndryshoj në një host të ri në internet?

Kur vendosni të ndryshoni në një host të ri në internet, sigurohuni që të jeni në gjendje të konsideroni gjithçka që është e nevojshme. Një gjë që duhet të mbani mend është se duhet të kërkoni arsyen pse ndryshuat hostin tuaj dhe ta përdorni atë si modelin tuaj në mënyrë që të mos bini përsëri në të njëjtin problem. Disa nga këto konsiderata janë:

 •  Ju nuk dëshironi që klientët tuaj të zhgënjehen nga faqja e internetit tuaj me shumë kohë joproduktive ndërsa transferimi po hyn në fuqi. Bëni transferimin sa më lehtë që të jetë e mundur.
 •  Ju duhet të bëni një hulumtim të plotë në lidhje me webhostin tuaj të ardhshëm. Ju mund të keni nevojë të zbuloni sa vijon:
 •  Meansfarë do të thotë se ata lejojnë ngarkimin e skedarëve.
 • Merrni informacionin e tyre DNS dhe sigurohuni që keni informacionin e llogarisë suaj të domain gati, në mënyrë që të mund të ndryshoni cilësimet sa më shpejt të jetë e mundur.
 •  Sigurohuni që të keni gati URL-në tuaj të përkohshme në mënyrë që të provoni përpara se të ndryshoni DNS.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me