Si të zgjidhni një emër domain


zgjedhjen e një emri domain


Sa duhet të mendoni për emrin e domain? A është vërtet që i rëndësishëm?

Nëse keni një faqe interneti dhe biznes cilësor, njerëzit do të vizitojnë faqen tuaj pa marrë parasysh se çfarë domain është, apo jo?

Epo, jo aq shpejt…

E shihni, emri juaj i domain është elementi kryesor i faqes tuaj të internetit. Mund t’ju ​​bëjë ose prishë juve, kështu që është thelbësore të zgjidhni një emër domain që funksionon për biznesin tuaj.

Por prit, pse është emri juaj i domain kaq i rëndësishëm?

 1. “Shtë “përshtypja juaj e parë”. URL juaj është gjëja e parë që vizitorët tuaj do të shohin. Një emër i mirë i domain mund të krijojë një përshtypje pozitive dhe të qëndrueshme, ndërsa një emër i keq i domain mund të dërgojë vizitorët duke vrapuar.
 2. Ndikon në SEO. Ndërsa fushat e sakta të përputhjes (EMD) janë nuk është më një domosdoshmëri, fjalët kyçe në emrin e domain tuaj akoma mund të ndihmojnë në renditjen e SEO tuaj.
 3. Përcakton markën tuaj. Ne do të flasim për këtë në një minutë – emri juaj i domain është një mundësi e markës! Emri i duhur i domain mund të rrisë njohjen e markës.

Këto elemente janë vetëm disa nga arsyet e shumta pse emri juaj i domain është kaq i rëndësishëm.

Si e zgjidhni emrin e duhur të domain? Kjo është pikërisht ajo që unë do të ndaj me ju sot.

Faktorët e rëndësishëm të zgjedhjes së një emri domain:

 1. Përdorni .com, .org ose .net (ato më të njohura)
 2. E markueshme mbi gjenerike
 3. Më e shkurtër është më e mirë
 4. Lehtë për tu shtypur
 5. Lehtë për tu shqiptuar
 6. Shmangni nyjet dhe numrat
 7. Konsideroni të përdorni një fjalen që pasqyron faqen tuaj te internetit
 8. Mendoni afatgjatë për një afat të shkurtër
 9. Kontrolloni nëse nuk është markë tregtare
 10. Përdorni gjeneratorë të emrave të domain kur ngecur

Si të zgjidhni emrin e përsosur të domenit

1. Përdorni Zgjatjet e Emrit të Domainit të duhur (.com, .org, .net)

Shpërndarja kryesore e TLD-ve

burimi: domainnamestat.com

Kur zgjidhni zgjatjen e emrit të domain, ju mund të jeni i sigurt për një gjë: “.Com” është akoma më e mira.

Sipas hulumtimeve nga DomainNameStat, 43% e të gjitha fushave kanë shtrirjen “.com”.

Pse? Epo, “.com” është më e njohur dhe më e lehtë për t’u mbajtur mend.

Ndërsa ka shumë faqe të suksesshme me një “.net” dhe “.org”, faqja juaj e internetit me siguri do të bëjë më mirë nëse ka një zgjatje “.com”. Shtë basti më i sigurt.

Keshilla ime: Shkoni me .com Nëse kjo është marrë, provoni. Net ose .org. Nëse këto merren gjithashtu, do të jeni më mirë të mendoni për një emër të ri domain. Dhe oh! – Shmangni ato shtesa të çuditshme si “.club”, “.space”, “.pizë” etj..

2. e markës mbi gjenerike

Krijues dhe i markës janë gjithmonë më të mirë se gjenerikë.

Mos harroni: Emri juaj i domain është se si vizitorët do ta gjejnë, mbajnë mend dhe do ta ndajnë kompaninë tuaj në internet. Shtë themeli i markës tuaj.

Këtu është ndryshimi kryesor midis një emri të domain të markës dhe gjenerik:

Një emër domaini i markës është unik dhe dallon nga konkurrenca, ndërsa një emër i përgjithshëm i domain zakonisht është i mbushur me fjalë kyçe dhe i paharrueshëm.

Për shembull, a e dini ndryshimin midis Healthinsurance.net, Newhealthinsurance.com, ose Healthinsurancesort.com? Ndoshta jo, apo jo?

Këto janë jashtëzakonisht gjenerike. Ata nuk kanë ndonjë kuptim. Ju nuk do të dëgjoni askënd të flasë se sa i mrekullueshëm është “Insurance.com”. Ndryshimet e fjalës “sigurim” do të rrisin konkurrencën dhe do ta bëjnë atë të përzihet edhe më shumë.

Faqet si UnitedHealthCareOnline.com dhe Anthem.com dallohen sepse qëndrojnë për diçka. Kur njerëzit dëgjojnë ato emra domaini, atje ekziston një faktor besimi.

Ja se si të gjeni një emër domain më të markës:

 1. Krijoni fjalë të reja. Ju mund të krijoni fjalët tuaja tërheqëse dhe të reja. Kjo është ajo që bënë Google, Bing dhe Yahoo.
 2. Përdorni fjalë ekzistuese. Ju mund të përdorni një teaurus për të gjetur fjalë interesante që i përshtaten markës tuaj.
 3. Përdorni gjeneruesit e emrave të domain. Këto mjete mund t’ju ndihmojnë të krijoni një emër unik, të markës së domain nga idetë fillestare të domain-it dhe fjalët kyçe. (Do të veçojmë disa nga gjeneruesit tanë të preferuar të emrit të domain më vonë në këtë postim.)

3. E shkurtër është më mirë se e gjatë

Shpërndarja e gjatësisë së emrit të domainit

burimi: datagenetics.com

Në përgjithësi, kur bëhet fjalë për gjatësinë e domenit tuaj, më e shkurtër është më e mirë.

Sipas hulumtimeve nga DataGenetics.com, një blog i Nick Berry, gjatësia më e zakonshme e emrave është afërsisht 12 karaktere.

(Popullariteti, në këtë rast, i referohet sasisë së trafikut në internet që merr faqja.)

Të gjitha këto të dhëna tregojnë se ju duhet ta mbani emrin e domain-it konciz.

Synoni 6-14 karaktere – dhe mbani mend sa më të shkurtër, aq më mirë. Me shumë mundësi emrat e domain më të shkurtër janë marrë një kohë të gjatë dhe shiten për mijëra dollarë. Nëse nuk mund të gjeni diçka të shkurtër, bëjeni atë të markës.

Faqja ime personale – faqet e internetit faqet.org janë saktësisht 12 karaktere.

4. Sigurohuni që është e thjeshtë për tu shtypur

Mendoni për disa nga faqet e internetit më të njohura në botë. Ajo që të vjen në mendje?

Google, Facebook, Twitter, Instagram, Yahoo, CNN…

Një gjë e madhe që ata kanë të përbashkët është se ata janë të gjithë të thjeshtë për t’u shqiptuar.

Vizitorët tuaj duhet të jenë në gjendje të shkruajnë emrin e domain tuaj pa problem. Nëse duhet të shpjegoni drejtshkrimin më shumë se një herë që të kuptohet, është shumë e ndërlikuar!

Gjëja e fundit që ju dëshironi është që vizitorët e mundshëm të keqkuptojnë fushën tuaj dhe të përfundojnë në një faqe interneti të ndryshme!

Këtu keni një mënyrë të thjeshtë për ta provuar këtë…

Thuaju 10 personave emrin e mundshëm të domain-it dhe kërkoji atyre që ta shqiptojnë atë. Nëse më shumë se disa njerëz luftojnë për ta shqiptuar atë, duhet ta thjeshtësoni atë.

5. Sigurohuni që është e lehtë të shqiptohet

Aq lehtë sa emri juaj i domain rrotullon majat e gishtërinjve, duhet të rrokulliset maja e gjuhës suaj.

Kjo e bën më të lehtë për vizitorët që të ndajnë emrin e domain-it me fjalë gojore dhe e bëjnë më të lehtë për ju që të ndani faqen tuaj me miqtë dhe klientët e mundshëm.

Ju mund ta provoni këtë në të njëjtën mënyrë si me “drejtshkrimin”.

Shkruajeni emrin e domain në një copë letër dhe kërkoni nga 10 persona ta shqiptojnë atë. Nëse më shumë se disa njerëz luftojnë ta shqiptojnë atë, duhet ta thjeshtësoni atë.

Ja çfarë duhet të mbani në mend: Ju dëshironi që emri i domain-it të kalohet lehtësisht nga ju dhe të tjerët. Mënyra e vetme që të jetë e mundur është nëse është 1) e lehtë për shqiptim dhe 2) e lehtë për tu shqiptuar.

6. Shmangni hipnotët dhe numrat

Mos harroni se si emri i domain duhet të jetë i thjeshtë për të shqiptuar dhe shqiptuar? Hypenet dhe numrat e bëjnë më të vështirë.

Imagjinoni të shpjegoni Facebook-un nëse kishte një grumbull atje …

“A e keni parë këtë faqe të re Face-Book? Sshtë një grumbull atje nga rruga, midis ‘Fytyrës’ dhe ‘Librit’. “

Facebook mund të mos ishte përhapur kaq shpejt nëse do të ndodhte kështu.

Në fund të fundit? Emri i domain-it tuaj duhet të jetë i qetë dhe i mprehtë – grilat dhe numrat marrin rrugën e duhur.

Rrinë letrat!

7. Konsideroni të përdorni fjalë kyçe “Niche” që pasqyrojnë faqen tuaj te internetit

Uebfaqja jonë kryesisht për zhvillimin e uebit ose ndihmimin e njerëzve për të krijuar një uebfaqe. Prandaj, ne kemi zgjedhur të shtojmë një emër që pasqyron të gjitha – “faqen e internetit”. Natyrisht që faqja e internetit.com (ose .org, .net) nuk ishte më në dispozicion, ne thjesht zgjodhëm “WebSetup”.

Fjalët kyçe mund të ndihmojnë për të përmirësuar SEO tuaj – ju duhet të shkelni me kujdes këtu! Nëse përpiqeni të ngatërroni me vështirësi fjalët kyçe në domenin tuaj, ai paraqitet si i përgjithshëm (siç kemi folur më parë).

Nëse vendosni të përdorni fjalë kyçe, vendosni fjalët kyçe në fillim të domenit tuaj. Kjo është aty ku ata do të jenë më të fuqishmit për renditjen tuaj.

Ju mund të gjeni fjalë kyçe me mjete si Planifikues i fjalëve Google dhe Keywordtool.io.

8. Mendoni Afatgjatë-Afatshkurtër

Imazhi i ri nga TOM

A jeni gati të martoheni me domenin tuaj? Ju duhet të jeni sepse do të jetë një nga elementët më të mëdhenj që përcaktojnë biznesin dhe markën tuaj për vite me rradhë.

Nëse vendosni të ndryshoni fushën në të ardhmen, do t’ju kushtojë para, markë dhe renditje të SEO. Me pak fjalë – është një dhimbje e madhe!

Kur po zgjidhni fushën tuaj, mendoni për një kohë të gjatë.

Për shembull, nëse kompania juaj ndihmon bizneset të zgjedhin faqet e tyre të internetit për SEO, ju mund të zgjidhni një emër domaini, “OptimizedSEO.com”

Nëse mendoni se ka një shans që ju të mund të zgjeroheni në shërbime më të përgjithshme të marketingut dixhital në të ardhmen, si marketing me postë elektronike, PPC, etj, atëherë do të ishte e mençur të rishqyrtoni emrin e domain.

Ju nuk dëshironi të uleni veten në një vend të caktuar nëse mendoni se mund të zgjeroheni nga ajo vend.

Prandaj, mbani në mend vizionin tuaj afatgjatë kur zgjedhni emrin e domain.

9. Kontrolloni nëse nuk është markë tregtare ose e përdorur tashmë

Para se të ecni përpara me një emër specifik domain, kontrolloni për të parë nëse emri është në dispozicion në faqet e mediave sociale, si dhe nëse ka ndonjë markë tregtare të regjistruar tashmë në emrin.

Ju mund të kontrolloni markat aktuale këtu: https://trademarks.justia.com/

Për të ndërtuar markën tuaj, është ideale të keni të njëjtin emër në fushën tuaj dhe rrjetet sociale. Kjo krijon njohuri dhe e bën më të lehtë për vizitorët tuaj, tifozët dhe klientët tuaj që t’ju gjejnë rreth rrjetit.

Shmangni çështjet ligjore; duhet të qëndroni larg emrave që tashmë kanë marka tregtare.

Si mund të kontrolloni shpejt rrjetet sociale dhe markat tregtare për emrin e mundshëm të domainit?

Quiteshtë mjaft e thjeshtë me një mjet si Knowem. Kërkoni emrin tuaj të mundshëm të domain – do t’ju tregojë nëse është në dispozicion në mbi 25 rrjete sociale të njohura dhe nëse ka ndonjë markë tregtare të regjistruar tashmë në emër.

Nëse është marrë, konsideroni ta rregulloni në mënyrë që të krijoni profile origjinale të mediave sociale.

10. Përdorni gjeneruesit e emrave të domain-it kur mbërthen

Në këtë pikë, duhet të keni të paktën një ide të përgjithshme për disa fjalë të mundshme për të vendosur në domenin tuaj. Disa nga këto fjalë mund të merren, markë tregtare, ose thjesht nuk e kanë “tingullin” që po kërkon.

Kjo është ajo ku gjeneratorët e emrave të domain hyjnë në lojë. Këto gjeneratorë mund të kthejnë idetë tuaja në fusha të freskëta, të disponueshme.

Këtu janë disa nga gjeneratorët tanë të preferuar të emrit të domain për të provuar:

 1. Wordoid. Ky mjet ju lejon të futni një fjalë; do të dalë me ide që ose përmbajnë atë fjalë, fillojnë me atë fjalë ose do të përfundojnë me atë fjalë.
 2. Kërkimi i dobët i domenit. Ky mjet përputhet me fjalen tuaj me fjalët e tjera dhe gjeneron një listë të fushave të disponueshme.
 3. DomainHole. Ky mjet ju lejon të kërkoni fjalë kyçe, të gjeni domene të skaduara, të gjeneroni emra të rinj dhe më shumë.

Ku duhet ta regjistroni emrin e domain?

Nëse nuk dini se ku ta regjistroni emrin e domain, ju rekomandoj të zgjidhni një udhëzues tjetër të yni – Si të regjistroheni një emër domain (+ këshilla për ta marrë atë FALAS)

Emri i domain-it do të ketë një ndikim të rëndësishëm në suksesin dhe potencialin e faqes suaj të internetit. Sigurohuni që të bëni disa mendime të kujdesshme në zgjedhjen tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map