Si ta vendosni WordPressin në udhëzuesin e mënyrës së mirëmbajtjesPavarësisht nëse po ri-reklamoni faqen tuaj të internetit, duke u përpjekur të korrigjoni një gabim ose të bëni një azhurnim në një faqe ekzistuese, nuk dëshironi që përvoja e vizitorëve tuaj në front të shqetësohet. Sidoqoftë, kur po bëni ndryshime në faqen tuaj të internetit, kjo është një mundësi shumë e vërtetë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni se si ta vendosni WordPress në modalitetin e mirëmbajtjes. Jo vetëm që kjo do të sigurojë që ju të mund të punoni në paqe prapa skenave, por kjo u jep vizitorëve tuaj disa pasqyra se çfarë po ndodh.


Por si shkoni për azhurnimin e një uebsajti ekzistues ose një pune në zhvillim e sipër pa vizitorët e hasin atë në një gjendje të keqe?

Sot, ju do të mësoni tre mënyra se si ta vendosni WordPress në modalitetin e mirëmbajtjes, në mënyrë që të mund të punoni në paqe prapa skenave.

Por, së pari, le të shohim kur është më mirë të mbyllni faqen tuaj të internetit me një mënyrë mirëmbajtjeje ose në faqe ndërtimi.

Kur duhet të përdorni mënyrën e mirëmbajtjes?

Mënyra e mirëmbajtjes është një cilësim që WordPress vlen automatikisht në një faqe në internet kur është duke aplikuar një azhurnim të softuerit.

Pra, në vend që t’ua shfaqni faqen tuaj të internetit vizitorëve ndërsa një azhurnim po vazhdon dhe potencialisht t’i prezantoni ata me një mesazh gabimi, WordPress e çaktivizon përkohësisht faqen e internetit dhe shfaq një mesazh të modalitetit të mirëmbajtjes:

Mesazh Mënyra e Mirëmbajtjes së WordPress

Nuk është vetëm WordPress që ka fuqinë të marrë përkohësisht faqen tuaj të internetit offline me modalitetin e mirëmbajtjes. Mund ta bësh edhe ti.

Shumë herë kur azhurnoni një faqe në internet (apo edhe duke e ndërtuar atë për herë të parë përreth), nuk do të keni nevojë për mënyrën e mirëmbajtjes së WordPress. Shtimi i një postimi të ri në blog, azhurnimi i informacionit tuaj të kontaktit, redaktimi i një lidhje të vjetër – këto janë llojet e ndryshimeve të vogla që vizitorët nuk do të preken nga.

Sidoqoftë, kur jeni duke bërë punë më të gjera në faqen tuaj të internetit, patjetër që dëshironi ta merrni atë jashtë linje. Mund të provoni dhe të planifikoni azhurnimet tuaja në një kohë kur mendoni se vizitorët do të flenë, por edhe kjo nuk është një qasje e pamend.

Këtu janë disa arsye pse dëshironi të përdorni mënyrën e mirëmbajtjes:

 • Rebranding e një faqe të tërë në internet.
 • Shtimi i detajeve të reja ose të ndryshme në një faqe të njohur.
 • Instalimi i një shtojce që do të shtojë një veçori ose funksionalitet të ri në sit.
 • Zgjidhja e problemeve të një gabimi ose gabimi.
 • Pastrimi i një faqe interneti të dëmtuar pas një shkelje të sigurisë.
 • Duke njoftuar fillimin e një kompanie me “së shpejti” për të gjeneruar gumëzhitje ndërsa ajo është në proces e sipër.

Me fjalë të tjera, nëse ndonjë rregullim i madh duhet të bëhet, ose e dini që pamja e faqes në internet do të çaktivizojë vizitorët, aktivizoni mënyrën e mirëmbajtjes në WordPress.

Si të vendosni WordPress në modalitetin e mirëmbajtjes

Mënyra më e sigurt për të azhurnuar një faqe në internet është të bëni ndryshime në një skenë server dhe më pas të shpërngulni ato (të cilat zakonisht mund të bëni përmes hostit tuaj).

Por nëse ka diçka të gabuar në sit ose ajo duket “e prishur” për vizitorët, faqja e drejtpërdrejtë duhet të hiqet dhe të zëvendësohet nga një faqe e mirëmbajtjes pa marrë parasysh se ku po punoni.

Ka tre mënyra për ta bërë këtë:

 • A) Vendosni WordPress në Mënyrën e Mirëmbajtjes duke përdorur Kodin
 • B) Vendosni faqen e WordPress në modalitetin e mirëmbajtjes duke përdorur plugin
 • C) Vendosni sitin e WordPress në Mënyrën e Mirëmbajtjes duke përdorur Tema / Ndërtues i faqeve

Opsioni A: Aktivizoni modalitetin e mirëmbajtjes së paracaktuar me kod

Për kohën e ndërprerjes afatshkurtër (më pak se një orë ose më shumë), ju mund të mos dëshironi të kaloni nëpër telashe për të vendosur një faqe të mirëmbajtjes me porosi.

Në këtë rast, ju mund të përdorni faqen e parazgjedhur të modalitetit të mirëmbajtjes së WordPress për t’i njoftuar vizitorët se do të ktheheni mbrapa.

Hapi 1: Shkoni te Redaktori i Temave të WordPress

Për të aktivizuar mënyrën e mirëmbajtjes, shkoni te redaktori i temave në WordPress. Do ta gjeni nën Paraqitjen> Redaktori i Temave:

Redaktori i Temave të WordPress

Nëse nuk e shihni atë, atëherë kërkoni pronar admin në faqen e internetit të WordPress.

Hapi 2: Hapni skedarin e funksioneve.php

Shikoni skedarin e quajtur Funksionet e Temave ose funksionet.php:

Skedari i Funksioneve Tema

Klikoni mbi të për ta hapur në redaktorin e kodit në të majtë.

Hapi 3: Shtoni Kodin e Mënyrës së Mirëmbajtjes në funksionet.php

Me funksionet.php të hapura në redaktues, kopjoni të gjithë kodin brenda skedarit dhe ruani një kopje të tij në desktopin tuaj.

Redaktori i temave

Pastaj, lëvizni në fund të skedarit dhe shtoni copëzën e mëposhtme:

funksioni wp_maintenance_mode ()
nëse (! aktual_user_can ('edit_themes') ||! is_user_logged_in ()) {
wp_die ( '

Nën mirëmbajtje


Uebfaqja nën mirëmbajtjen e planifikuar. Ju lutemi kontrolloni përsëri më vonë. '); } } add_action ('get_header', 'wp_maintenance_mode');

Kjo është cilësimi dhe mesazhi i modalitetit të mirëmbajtjes së WordPress.

Nëse doni të redaktoni ato që thotë, zëvendësoni këtë pjesë me formulimin tuaj:

Nën mirëmbajtje


Uebfaqja nën mirëmbajtjen e planifikuar. Ju lutemi kontrolloni përsëri më vonë.

Kur jeni të kënaqur me ato që thuhet, klikoni në “Përditëso skedarin”.

Hapi 4: Konfirmoni se mënyra e mirëmbajtjes është aktive

Si një përdorues i loguar, nuk do të mund të shihni mënyrën e mirëmbajtjes kur vizitoni uebfaqen. Kjo është kështu që ju mund të vazhdoni të punoni dhe të shikoni paraprakisht ndryshimet tuaja.

Dëshiron të sigurohesh që është aktivizuar.

Për ta bërë këtë, mund të dilni nga WordPress dhe të vizitoni faqen e internetit ose mund ta hapni atë në një shfletues plotësisht të ri.

Hiq Mënyrën e Mirëmbajtjes

Mënyra më e lehtë për të fikur mënyrën e mirëmbajtjes është të hiqni kodin që keni shtuar në skedarin e funksioneve.php. Vetëm sigurohuni që është e vetmja gjë që fshini.

Pasi të keni hequr copëzën, ruajeni skedarin edhe një herë. Përsëri, ose dilni jashtë ose hapni një shfletues të ri për të konfirmuar që mënyra e mirëmbajtjes është zhdukur.

Opsioni B: Aktivizoni mënyrën e mirëmbajtjes me një prizë WordPress

Për kohëzgjatje të joproduktive (si kur ri-reklamoni një sit ose riparoni një të metë), me siguri nuk dëshironi të lini mesazhin e parazgjedhur të WordPress-it. Kjo faqe e mërzitshme gri dhe një mesazh i shkurtër nuk do të bëjnë një përshtypje shumë të mirë për vizitorët.

Në vend të kësaj, përdorni një plugin mirëmbajtjeje të WordPress për të vendosur diçka më interesante atje.

Jo vetëm që do t’ju lejojë të vendosni një faqe të dizajnuar atje, por mund të bëni më shumë sesa të thoni “ne do të kthehemi”. Ju mund të lini informacione të kontaktit, të jepni detaje mbi ato që do të vijnë ose edhe të kërkoni perspektivat e interesuara për të lënë informacionin e tyre përmes një formulari të vogël kontakti.

Hapi 1: Gjeni një Plugin për Mirëmbajtjen e WordPress

Shkoni në menunë e Plugins dhe klikoni “Shto të Re”.

Tjetra, në shiritin e kërkimit në të djathtën e sipërme, shtypni “mirëmbajtjen”:

Kërkoni Plugins për Mirëmbajtje

Do të shihni mbi një mijë ndeshje në rezultatet e kërkimit. Për t’ju ndihmuar të ngushtoni opsionet, ne ju rekomandojmë një prej shtojcave të mëposhtme:

Secila prej këtyre shtojcave lehtëson aktivizimin ose çaktivizimin e mënyrës së mirëmbajtjes, si dhe për të rregulluar pamjen e faqes.

Shënim: Gjithmonë do të bëhet një tregtim kur përdorni një shtojcë falas WordPress për të ndërtuar një faqe mirëmbajtjeje.

Në rastin e shtojcës Under Construction, nuk do të mund të shtoni logon tuaj ose të personalizoni ngjyrat, tipografinë, etj., Por do të keni një faqe mirëmbajtjeje për disa minuta.

Nëse do të përdorni plugin SeedProd, nga ana tjetër, nuk do të keni modele paraprake për t’u përdorur. Gjithçka në lidhje me faqen do të duhej të krijohej nga e para. Por do të shtonit gjëra të tjera si logoja juaj, ngjyrat e markës, etj.

Pra, kuptoni se çfarë është më e rëndësishmja në këtë kohë.

Nëse keni nevojë të vendosni diçka ndërsa jeni duke pastruar një sit të hakuar, opsioni i shpejtë i zbatimit mund të jetë më i miri.

Nëse jeni duke punuar në një rebrand afatgjatë, atëherë marrja e kohës për të ndërtuar një faqe me porosi do të kishte më shumë kuptim. Dhe, në atë rast, mund të jetë e dobishme të paguani një shtesë shtesë të mirëmbajtjes premium, në mënyrë që të mund ta rregulloni shpejt dhe plotësisht faqen dhe funksionalitetin e saj..

Hapi 2: Instaloni prizën e mirëmbajtjes

Pasi të keni zgjedhur shtojcën që dëshironi të përdorni, duhet ta instaloni në sit. Për qëllimet e këtij shembulli, ne do të përdorim Under Construction.

Klikoni në butonin “Instaloni Tani”:

Instaloni Tani Plugin

Kur të bëhet instalimi, butoni do të shndërrohet në blu dhe do të thotë “Aktivizo”. Klikoni atë edhe një herë.

Ju duhet të merrni automatikisht në faqen Cilësimet e shtojcës. Nëse jo, shkoni te lista juaj e Plugins dhe klikoni “Cilësimet” nën shtojcën e mirëmbajtjes:

Cilësimet e prizës

Para se ta ndizni, kaloni ca kohë duke vendosur faqen tuaj të mënyrës së mirëmbajtjes.

Hapi 3: Dizenjoni faqen e Mënyrës së Mirëmbajtjes

Disa shtojcë vijnë me modele të faqeve të modalitetit të mirëmbajtjes (të ngjashme me një temë WordPress ose plugin ndërtues faqe).

Shtojcat e tjera kërkojnë që ju të azhurnoni në pro për të marrë qasje.

Nën Dizajnin e Ndërtimit

Në rastin e Nën Ndërtimit, ekzistojnë disa modele themelore falas nga të cilat mund të zgjidhni.

Kur të gjeni atë që ju pëlqen, aktivizoni atë.

Dhe nëse shtojca juaj nuk vjen me opsione shablloni, kjo është në rregull. Ju ende duhet të keni mundësinë për të rregulluar ngjyrat, fontet dhe imazhet. Do të kërkojë pak më shumë punë.

Hapi 4: Shtoni përmbajtje në faqe

Duke filluar, faqja juaj e modalitetit të mirëmbajtjes do të jetë shumë e thjeshtë për sa i përket përmbajtjes. Për shembull:

Modeli i paracaktuar nën ndërtim

Sidoqoftë, shtojca juaj duhet t’ju japë kontroll të plotë mbi të gjithë përmbajtjen që shfaqet në faqe:

Nën përmbajtjen e ndërtimit

Këto janë elementët e përmbajtjes që duhet të përshtatni:

Titulli: Ky është titulli që Google do t’u tregojë vizitorëve kur faqja juaj shfaqet në kërkim. Për shembull:

Emri im i faqes në internet | Ne ndertim e siper

ose:

Emri im i faqes në internet | Vjen së shpejti

Përshkrim: Ky është përshkrimi që Google vendos nën titullin në rezultatet e kërkimit.

Kështu që, nëse e prezantuat uebfaqen tuaj si “në ndërtim” ose “së shpejti”, jepni përdoruesve një shije të asaj që do të vijë. Për shembull:

Mallrat shtëpiake, mobiljet dhe lodrat edukative. Uebfaqja së shpejti. Na vizitoni ndërkohë në qendër të qytetit Toronto!

titull: Ky është titulli ose titulli që shfaqet në krye të faqes tuaj të modalitetit të mirëmbajtjes.

Ju mund ta lini atë si një mesazh të përgjithshëm “Na vjen keq, ne po bëjmë disa punë” ose mund ta rregulloni. Për shembull:

Uebfaqja dhe Produktet e reja që vijnë në Qershor 2020

përmbajtja: Ky është organi i faqes.

Në mënyrë tipike, është një lloj mesazhi i përgjithshëm “Faleminderit për pritjen”. Përsëri, ndjehuni të lirë ta rregulloni, në mënyrë që të lejoni vizitorët të dinë saktësisht se për çfarë po punoni dhe pse duhet të eksitohen.

Optin Boxes dhe Popup: Kur aktivizimi është i aktivizuar dhe Shtojcë MailOptin aktivizohet, mund të shtoni një formë optin në faqen tuaj të mirëmbajtjes.

Kjo është e rëndësishme pasi nuk lejon që vizitorët të mendojnë për uebfaqe të tjera për të provuar ndërsa juaji është në rënie. Në vend të kësaj, ju u siguroni atyre një rrugë shpëtimi. E dyta faqja është përsëri në dispozicion, ju jeni atje në kutinë e tyre të postës elektronike duke i bërë të ditur të kthehen.

Ne do të punojmë për vendosjen e formës tuaj të optinës në disa hapa. Tani për tani, le të përfundojmë plotësimin e përmbajtjes së faqes.

Shkresa e përmbajtjes: Nëse jeni duke përdorur fonte me porosi në faqen tuaj të internetit (ose shkronjat që keni zgjedhur ose që kanë ardhur me temë), përditësoni shkronjat edhe këtu.

Butoni i hyrjes: Nëse keni përdorues të tjerë që kanë nevojë për qasje në zonën e administratorit të WordPress, ju mund të vendosni një buton të papërfillshëm “Login” në faqe.

Ikonat Sociale dhe Kontaktuese: Forma e optinës nuk është mënyra e vetme për të qëndruar në kontakt me vizitorët. Nëse tashmë keni faqet e mediave sociale të ngritura për sitin ose markën, shtojini ato në faqe.

Si parazgjedhje, do të keni mundësinë të plotësoni lidhje për Facebook, Twitter, LinkedIn dhe YouTube. Ju mund të zgjeroni këto opsione dhe të shtoni të tjerët si:

 • vimeo
 • Pinterest
 • Instagram
 • Behance
 • Dribbble

Mos e teproni pse. Shtoni vetëm llogaritë që planifikoni të monitoroni dhe përdorni.

Mos harroni të shtoni informacionin tuaj të kontaktit në fushat shtesë të dhëna. Për shembull:

 • Adresa e postës elektronike
 • Numri i telefonit
 • Numri WhatsApp

Përsëri, plotësoni vetëm detajet përkatëse. Do të jeni të zënë me ndërtimin ose rregullimin e faqes tuaj të internetit në këtë kohë. Gjëja e fundit që ju dëshironi është të hutoheni nga njerëzit që përpiqen t’ju kontaktojnë nëpër shumë kanale.

Ruani ndryshimet tuaja.

Hapi 5: Paraprakisht ndryshimet tuaja

Pasi të keni përfunduar pjesët e dizajnit dhe të përmbajtjes, shikoni paraprakisht faqen që keni krijuar.

Do të gjeni një buton “Paraprakisht” në fund të faqeve kryesore, Dizajn, Përmbajtje dhe Qasje:

Mënyra e Mirëmbajtjes Paraprakisht

Klikoni mbi të dhe shikoni faqen tuaj të re:

Faqja e re në ndërtim e sipër

Bëni ndonjë ndryshim të mbetur për hartimin dhe tekstin sipas nevojës, kurseni ndryshimet tuaja dhe më pas kaloni në hapin tjetër.

Hapi 6: Krijoni Optin (Opsionale)

Nëse dëshironi të krijoni një optin për faqen, mund ta bëni këtë hap. Nëse nuk është e nevojshme (të themi nëse faqja do të bie për disa orë ose ditë), atëherë kaloni në hapin përfundimtar.

Për të shtuar një formë kontakti në faqen tuaj të mirëmbajtjes, kontrolloni së pari plugin-in tuaj.

Për shembull, shtojca Under Construction punon me MailOptin. Shtojcat e tjera të mirëmbajtjes mund të vijnë me integrimin e formës së tyre të kontaktit, kështu që shikoni për udhëzime se nga mund ta merrni formularin tuaj përpara se të instaloni ndonjë gjë të re.

Tani për tani, le të shohim situatën hipotetike të përdorimit të MailOption:

Shtojcë MailOptin

Detajet e kontaktit me email
Sa i përket cilësimeve të shtojcave, e vetmja faqe me të cilën duhet të shqetësoheni është faqja e Email Fushatës, ku do të plotësoni detajet e kompanisë suaj:

Cilësimet e fushatës së postës elektronike MailOptin

Këto detaje sigurojnë që pajtimtarët tuaj të dinë se nga kush vijnë mesazhet tuaja, në vend që t’i drejtoni menjëherë emailet tuaja në dosjen e spamit. Plotësoni detajet dhe ruani ndryshimet tuaja.

Integrimi i marketingut me email
Pastaj, shkoni në butonin Integrimet në menunë MailOptin. Këtu do të lidhni programin tuaj të marketingut me email në formën:

Integrimet e MailOptin

MailOptin integron me të gjithë ofruesit kryesorë të marketingut me email, duke përfshirë AWeber, Kontaktin e vazhdueshëm, GetResponse, MailChimp dhe SendinBlue.

Gjeni ofruesin tuaj në listë dhe ndiqni udhëzimet për integrimin e dy mjeteve. Në rastin e MailChimp, do të ishte aq e thjeshtë sa të shtoni një çelës API.

Integrimi i MailOptin me MailChimp

Me këtë konfigurim, drejtimet që vijnë përmes formularit automatikisht do të shkojnë te ofruesi i shërbimit tuaj të gazetës. Kjo i mban ato të dhëna jashtë WordPress (gjë që është e mirë për sigurinë) dhe e bën më të lehtë dërgimin e mesazheve të marketingut me cilësi të lartë nga një platformë e ndërtuar për atë qëllim.

Zgjedhja e Optinit
Tjetra, kthejeni vëmendjen tuaj tek fushatat Optin.

Fushata MailOptin Optin

Klikoni “Shto të Re” për të krijuar optin e faqes të mirëmbajtjes.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të emëroni optin. Meqenëse kjo po vazhdon në faqen tuaj të mirëmbajtjes, titulli duhet të jetë i rëndësishëm për atë.

Emërtoni Optin

Tjetra, zgjidhni llojin e kutisë së optinës që dëshironi të shfaqni.

Opsionet tuaja janë:

 • Lightbox: një kuti standarde pop-up
 • In-post: një kuti që shfaqet në përputhje me përmbajtjen tuaj
 • Sidebar / widget: një kuti e vogël që shfaqet në seksionin në shiritin anësor ose widget (nuk është e rëndësishme këtu)
 • Bar njoftimi: një shirit ngjitës në krye të faqes (është në dispozicion vetëm në premium)
 • Slide-in: një kuti pop-up e animuar e cila zakonisht ngjitet në cep të faqes (është në dispozicion vetëm në premium)

Për qëllimet e një faqe mirëmbajtjeje, përdorni opsionin brenda postimit. Nëse shkoni në premium, shiriti i njoftimeve do të ishte një alternativë e mirë.

Klikoni në llojin e optinës që dëshironi të përdorni. Opsionet falas për tema do të renditen në majë. Zgjidhni atë që funksionon mirë me faqen e mirëmbajtjes që keni ndërtuar dhe që ju pëlqen stili i:

Opsione të Optinit MailOptin

Përshtatje Optin
Kur klikoni “Zgjidh temën”, do të çoheni te Customizer WordPress:

Përshtatës për WordPress të MailOptin

Merrni kohën tuaj duke kaluar secilën prej cilësimeve të optinës për të krijuar një dizajn dhe përmbajtje me porosi. Mos harroni të lidhni programin tuaj të marketingut me email me formularin (nën skedën e Integrimit).

Kur të keni mbaruar, kurseni ndryshimet tuaja dhe kaloni ndërrimin në pjesën e sipërme majtas në pozicionin “On”.

Dil nga Customizer duke përdorur “X” në këndin e sipërm të majtë. Pastaj, kthehu edhe një herë në shtojcën tuaj Under Construction.

Lidhu Optin
Nën skedën e përmbajtjes, lëviz poshtë tek “Optin Boxes & Popup”. Ndryshoni cilësimin nga “Disable optins” në optin tuaj të ri:

Shtoni Optin në Mirëmbajtje

Ruani ndryshimet.

Tani mund të shikoni faqen e mirëmbajtjes me optin live. Këtu është një shembull se si mund të duket nëse keni krijuar një zgjedhje brenda postimit për t’u shfaqur në fund të përmbajtjes:

Mostra e faqes së mirëmbajtjes

Kjo është imazhi dhe titulli i mësipërm për faqen. Shkoni poshtë një herë dhe vizitorët do ta shohin këtë:

Mostra e faqes së mirëmbajtjes me Optin

Ka një mesazh të shkurtër në lidhje me gjendjen e faqes dhe më pas shfaqet zgjedhja midis saj dhe lidhjeve sociale / kontaktit.

Nëse doni të bëni ndonjë rregullim pasi të keni parë se si faqja ka dalë, kthehuni te shtojca juaj e mirëmbajtjes ose plugin optin për të rregulluar.

Hapi 7: Ndizni Mënyrën e Mirëmbajtjes

Kur jeni të kënaqur me atë që keni, është koha të aktivizoni mënyrën e mirëmbajtjes.

Shkoni te skedari Kryesor në shtojcën e modalitetit të mirëmbajtjes. Kaloni butonin “Mënyra e Ndërtimit” në gjendjen “On”.

Nën aktivizimin në ndërtim

Mund të konfiguroni edhe cilësimet e tjera në këtë faqe. E vetmja që nuk mund ta kontrolloni është indeksimi pasi kjo është një veçori Pro.

Sidoqoftë, nëse doni të fikni automatikisht mënyrën e mirëmbajtjes në një datë dhe kohë të caktuar, mund ta vendosni këtu. Mund të shtoni gjithashtu kodin tuaj të ndjekjes së Google Analytics nëse doni të mbani skedarët në trafik në faqe.

Përfundoni konfigurimin e cilësimeve tuaja dhe pastaj klikoni “Ruani ndryshimet”. Mënyra e mirëmbajtjes tani do të jetë drejtpërdrejt në faqen tuaj të internetit.

Mënjanoni Mënyrën e Mirëmbajtjes

Për të fikur mënyrën e mirëmbajtjes me një plugin, thjesht ndërroni çelësin e aktivizimit në pozicionin “Off”.

Opsioni C: Aktivizoni Mënyrën e Mirëmbajtjes me Temën tuaj ose Ndërtuesin e faqeve

Ka një mënyrë tjetër për të aktivizuar mënyrën e mirëmbajtjes në WordPress. Dhe kjo do të përdorë një shtojcë ose plugin ndërtues faqe që përfshin cilësimin.

Në këtë shembull, ne do t’ju tregojmë se si ta ndërtoni këtë Elementor.

Hapi 1: Rishikoni Cilësimet e Mënyrës së Mirëmbajtjes

Shtojca ndërtuese e faqes Elementor ka një cilësim Mode Mirëmbajtjeje nën Vegla:

Mënyra e mirëmbajtjes së elementëve

Ajo që është e këndshme për këtë veçori është se konfiguron automatikisht faqen tuaj të internetit për të dërguar kodin e duhur të statusit në motorët e kërkimit.

Kjo është mënyra që së shpejti:

Së shpejti Mode

Kur aktivizohen, Google dhe motorët e tjerë të kërkimit do të shohin një kod HTTP 200 dhe do të vazhdojnë me indeksimin e faqes. Përdoreni këtë nëse një faqe në internet po ndërtohet për herë të parë dhe dëshironi të merrni një shtyllë kryesore për indeksimin e saj.

Kjo është mënyra e mirëmbajtjes:

Mënyra e mirëmbajtjes

Mënyra e mirëmbajtjes, nga ana tjetër, dërgon një kod HTTP 503. Kjo tregon për motorët e kërkimit që të mos indeksojnë sitin tani. Përdoreni këtë nëse jeni duke riparuar një sit të hackuar, gabuar ose duke zbatuar një azhurnim tjetër të shpejtë.

Hapi 2: Krijoni modelin e faqes së mirëmbajtjes

Para se të aktivizoni njërën nga këto mënyra, duhet të krijoni modelin e faqes tuaj të mirëmbajtjes. Klikoni këtë buton dhe Elementor do t’ju çojë atje ku ju duhet të krijoni modelin:

Krijoni modelin e mirëmbajtjes

Jepini asaj një emër dhe klikoni në butonin “Publikimi”:

Shtoni modelin e ri

Klikoni në butonin blu “Redakto me Elementor” dhe futeni brenda redaktorit të modelit:

Redaktoni me Elementor

Hapi 3: Dizenjoni dhe shtoni përmbajtje në faqe

Vendosja e kësaj faqe është si të vendosni ndonjë faqe tjetër me Elementor. Sidoqoftë, ndryshimi kryesor është se ju do të doni të hiqni ndonjë gjurmë të kokës dhe menusë.

Kur faqja juaj është në zhvillim e sipër, hyrja në të duhet të bllokohet – për këtë është më e mira për të hequr tundimin e eksplorimit të të gjithë së bashku.

Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën e ingranazheve të Cilësimeve në pjesën e poshtme të majtë të shiritit të veglave:

Cilësimet e elementeve

Pastaj, rregulloni këto dy cilësime:

Cilësimet e faqes elementare

Mund ta fshehni shiritin e titullit duke ndryshuar cilësimin te “Po”. Pastaj, ndryshoni faqosjen e faqes në Canvas Elementor. Kjo do të heq kokën dhe këmbësorin.

Kanavacë elementësh

Për të shtuar shpejt një shabllon Elementor në faqen e mirëmbajtjes, gjeni paraprakisht ikonën e dosjes së Bibliotekës.

Klikoni në ikonën dhe hapni shabllonet e faqeve të Elementor. Bëni një kërkim për “mirëmbajtje”:

Modelet e Mirëmbajtjes së Elementit

Ekzistojnë dy shabllone të faqeve të mirëmbajtjes falas dhe katër premium. Zgjidhni atë që dëshironi të përdorni dhe klikoni në butonin “Insert” jeshil për ta shtuar atë në faqe.

Rregulloni faqen e modalitetit të mirëmbajtjes

Tani mund të rregulloni modelin dhe përmbajtjen e faqes. Ose, nëse do të ndërtonit vetëm tuajin, hapni shiritin Elementor Elements këtu:

Elementet e elementeve

Zvarritni dhe hidheni elementët tuaj nga e majta në faqen bosh në të djathtë.

Kjo është mënyra më e mirë për të krijuar diçka 100% me porosi që përfshin të gjithë elementët që dëshironi të shfaqeni si logoja juaj, ikonat sociale, forma e gjenerimit të plumbit, animacione, etj..

Hapi 4: Paraprakisht Shembulli i Faqes së Mirëmbajtjes

Kur të keni përfunduar krijimin e modelit të faqes tuaj të mirëmbajtjes, jepni një vështrim. Në Elementor, ju mund të hapni një vrojtim nga zëri i syrit në fund të shiritit të veglave:

Elementi i syrit

Jepni një faqe në internet:

Shembull faqe për mirëmbajtjen e elementëve

Nëse jeni të kënaqur me të, shkoni përpara dhe ruani ndryshimet tuaja. Nëse jo, përditësoni, rishikoni edhe një herë dhe ruajeni.

Hapi 5: Aktivizoni Mënyrën e Mirëmbajtjes me Elementor

Tani mund të ktheheni në menunë Elementor> Tools për të aktivizuar mënyrën e mirëmbajtjes.

Do të gjeni modelin tuaj të ri të faqes së mirëmbajtjes këtu:

Mënyra e mirëmbajtjes së mjeteve elementare

Zgjidhni atë nga poshtë. Zgjidhni mënyrën në të cilën dëshironi të vendosni faqen tuaj. Pastaj, klikoni “Ruaj ndryshimet”.

Ju jo vetëm që do të shihni faqen tuaj të re të mirëmbajtjes në pjesën e përparme të faqes tuaj, por Elementor do t’ju kujtojë këtë status me njoftimin e kuq në shiritin tuaj të administratorit:

Mënyra e mirëmbajtjes është e ndezur

Mënjanoni Mënyrën e Mirëmbajtjes

Për të fikur mënyrën e mirëmbajtjes me Elementor (ose temën tuaj), thjesht kthehuni te faqja Tools dhe çaktivizoni atë. Ju gjithashtu mund ta bëni këtë nga skeda e kuqe e ndritshme në shiritin e administratorit.

Wrap-Up

Aty e keni atë: tre mënyra si mund të përdorni mënyrën e mirëmbajtjes së WordPress për të informuar vizitorët se faqja juaj e internetit aktualisht nuk është e disponueshme. Cili opsion që ju zgjidhni do të varet nga çfarë lloj azhurnimi po bëni, sa kohë do të zgjasë dhe çfarë veprimi dëshironi që ata të ndjekin ndërkohë.

Nëse keni ndonjë pyetje ose probleme pas këtij udhëzuesi, ju lutemi lini një koment.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me