Si të vendosni një shportë blerjeje në WebHostingHub

WebHostingHub është një kompani që ofron shërbime cilësore të mbajtjes së faqes për pronarë të bizneseve me tulla dhe llaç që planifikojnë të shesin produktet e tyre në internet. Kjo bëhet përmes përfshirjes së një shërbimi ndaj klientit që janë në dispozicion për 24 orë çdo ditë të vitit. WebHostingHub tashmë është në veprim që nga viti 2001 dhe për këtë arsye konsiderohet të jetë një ofrues i shërbimit të host-it të besueshëm dhe të përballueshëm.


Paketa më e popullarizuar e shërbimit WebHostingHub që ofrohet është shërbimi i shportave të blerjeve për shitësit në internet të bizneseve. Ekzistojnë dy mënyra për të hartuar karrocat, të cilat janë përmes:

  •  Udhëzues fillestar
  •  Udhëzim i ndërmjetëm

Por lehtësia e vendosjes së shportës bazohet në aftësinë dhe preferencën e pronarit të biznesit online, të cilat janë:

  •  Duke përdorur Softaculous
  •  Instalimi manual

Ka udhëzime shtesë se si të identifikoheni në Panelin e Administratorit dhe të ndryshoni ose rivendosni Fjalëkalimin e Shportës së Shportave.

Duke përdorur Softaculous

Softaculous është një instalues ​​i thjeshtë softuerësh i përfshirë në panelin e kontrollit ose cPanel që është nën menunë Softuer / Shërbime. Numri i instalimeve të automatizuara të programeve kompjuterike është shumë i shumtë për të kontrolluar një nga një pasi që ka 280 software të përfshirë. Kjo e bën më të vështirë për të kërkuar një fillestar dhe kështu mënyra më e lehtë është të kërkoni ose kërkoni emrin e “Zen Cart” para se të klikoni në tastin Enter..

Klikoni në “Zen Shporta” e hapur për të hapur faqen e vet të udhëzimeve të instalimit. “Zen Cart” është një program me burim të hapur e-tregtie që është i disponueshëm falas për ofruesit e shërbimeve të ndryshëm të pritësve të internetit. Ekzistojnë katër mundësi në dispozicion në këndin e sipërm të djathtë të faqes në internet, i cili përfshin Instalimin, Përmbledhjen, Karakteristikat dhe Import.button për të hapur menunë e Programimit të Softuerëve, i cili rendit opsionet e ndryshme të nevojshme nga pronari i biznesit në internet. Një nga opsionet më thelbësore është “Zgjidhni Protokollin” pasi ofron adresat https që do të përdoren për SSL-në e biznesit. Disa nga këto përfshijnë http: //, https: //, http: // www., Dhe https: // www. Informacioni i preferuar duhet të vendoset brenda fushave para se të klikohet butoni Install. Do të hapet një mesazh ku thuhet se programi është instaluar me sukses si dhe përmbledhja e tij.

Instalimi manual
Hapi i parë është të shkarkoni programin “Zen Cart” nga faqja zyrtare e internetit Zen Cart duke përdorur butonin “Shkarkoni Tani”. Opsionet e versionit në dispozicion janë të vendosura në faqen e parë të faqes së internetit, së bashku me butonin e shkarkimit.
Shikoni skedarin në kompjuter dhe mos kompresoni skedarin e shkarkuar “Zen Cart” në një nënndarje specifike. Qëllimi i kësaj është të parandalojë që skedarët e nevojshëm të harrohen kur këto skedarë ngarkohen në dosjen ose nën dosjen e ofruesit të pritësit personal të uebit. Nëse skedarët që duhet të ngarkohen do të vendosen në domenin kryesor, atëherë këto duhet të vendosen nën public_html. Nëse softveri do të vendoset në domenin shtesë, atëherë skedarët duhet të transferohen në public_html / domain.com.

Lejet duhet të modifikohen për 2 skedarët dhe kjo bëhet duke e vendosur atë në 755: /admin/includes/configure.php dhe /includes/configure.php
Pronari i faqes së internetit të biznesit do të duhet të krijojë një bazë të dhënash dhe përdorues të bazës së të dhënave në bazën e të dhënave duke përdorur magjistarin e bazës së të dhënave MySQL brenda cPanel. Pronari i biznesit do të duhet të krijojë një emër të databazës, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin, i cili do të duhet të shkruhet.

Qasja dhe Përfundimi i Konfigurimit
Pronari i biznesit do të duhet të shkruani http://yourdomain.com/zc-install/ nëse Shporta Zen është ngarkuar në dosjen kryesore të domain.

Klikoni në Setupin Zen Cart për të hapur faqen, përpara se të klikoni Vazhdoni të vazhdoni. Do të hapet një grup termash dhe kushteve në mënyrë që pronari i biznesit të lexojë dhe të pajtohet përpara se të klikoni në butonin Vazhdoni. Hapi tjetër është të klikoni në opsionin Install pasi Zen Cart okay kompjuterin që do të përdoret.
Vendosja dhe kompletimi i bazës së të dhënave

Futja e informacionit të bazës së të dhënave të pronarit të biznesit është vendosur në menunë e Konfigurimit të Bazës së të Dhënave. Pas zgjedhjeve, klikohet butoni Rregullimet e Baza e të Dhënave, e cila ndodhet në fund të faqes. Menyja e Sistemit të Sistemit do të hapet për të siguruar përmbledhjen e cilësimeve të Serverit / sitit, së bashku me Detajet SSL. Pronari i biznesit do të duhet të kontrollojë cilësimet para se të klikoni në butonin Ruaj sistemin e cilësimeve, i cili gjithashtu është i vendosur në fund të faqes.

Hapi tjetër i instalimit është menyja Store Setup në mënyrë që të zgjidhet emri i dyqanit, pronari i dyqanit, emaili i pronarit të dyqanit, vendi i dyqanit, zona e dyqanit, adresa e dyqanit, gjuha e parazgjedhur, monedha e parazgjedhur dhe demonstrimi i dyqanit. Butoni Rregullimet e Ruajtjes së dyqanit klikohet në mënyrë që të hapet Konfigurimi i Llogarisë së Administratorit. Emri i përdoruesit të administratorit, fjalëkalimi i administratorit dhe adresa e emailit të administratorit kërkohet për këtë konfigurim. Qëllimi i adresës së emailit të administratorit është në mënyrë që pronari i biznesit të jetë në gjendje të ndryshojë ose rivendosë fjalëkalimin në rast se harrohet. Pasi të mbushen fushat, klikohet butoni Save Settings Admin.

Dosja Zencart në cPanel duhet të riemërtohet më vonë për të shmangur rreziqet e sigurisë. Kjo ndodhet duke përdorur FTP ose menaxher skedar. Softueri Zen Cart tashmë është instaluar me sukses në faqen e internetit në mënyrë që produktet e biznesit tani të futen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me