Si ta transferoni http në https në WordPressMësoni se si ta zhvendosni faqen tuaj në HTTPS është një çështje e rëndësishme. Këto ditë, ne ndajmë të dhëna të ndjeshme si karta krediti dhe informacione bankare ose letrat kredenciale të hyrjes dhjetëra herë në ditë.


Përdorimi i uebit për blerje na jep shumë lehtësi. Nuk kemi më nevojë të dalim jashtë për të drejtuar punët, të blejmë sende ushqimore, të paguajmë fatura ose të bisedojmë me të tjerët ballë për ballë. Ferr, menjëherë para se të shkruajmë këtë udhëzues, ne po provonim me syze në internet!

Sidoqoftë, ka një anë anash. Si pronar i një faqe në internet – veçanërisht nëse keni një dyqan në internet dhe / ose merreni me informacion financiar ose informacion tjetër të ndjeshëm – keni një përgjegjësi ta mbani të sigurt. Një nga hapat më të rëndësishëm për ta bërë këtë është të përdorni HTTPS dhe encryption SSL në faqen tuaj. Kjo është ajo për të cilën do të flasim në këtë udhëzues.

Në këtë udhëzues, së pari do të flasim për atë që nënkuptojmë me HTTPS dhe SSL dhe si funksionon ai. Gjithashtu, ne do të flasim për arsye për të shtuar enkriptim në faqen tuaj. Atëherë ne do t’ju tregojmë se ku mund të merrni një certifikatë SSL për faqen tuaj dhe në fund t’ju ofrojmë një udhëzues hap pas hapi se si të lëvizni sitin tuaj në HTTPS.

Ready? Pastaj vishni syze tuaj të sigurisë dhe le të flasim për disa siguri.

Klikoni këtu për të parë 8 hapa për të lëvizur WordPress-in tuaj në https: //

Si funksionon HTTPS – Një përkufizim i shkurtër

Para se të zhytemi në mënyrën e lëvizjes së faqes tuaj në HTTPS, le të përcaktojmë së pari atë që po flasim. Edhe nëse nuk dini saktësisht cilat janë HTTPS dhe SSL, me siguri i keni parë ato në punë më parë.

HTTPS dhe SSL janë të dukshme në URL-në e sitit

Këto ditë fillon URL e faqeve më të mëdha (dhe gjithnjë e më të vogla gjithashtu) https: // në vend të të njohurit http: //. Në fakt, nëse shikoni në shiritin tuaj të shfletuesit ndërsa jeni në këtë uebfaqe, do ta shihni saktësisht.

konfigurimi i faqes në internet lëviz faqen tuaj në shembullin https

Pranë tij, do të vini re gjithashtu simbolin e bllokut. Kjo është mënyra se si shfletuesit modern tregojnë se jeni në një sit që përdor kriptimin SSL. Në disa raste, ato madje përfshijnë emrin e kompanisë. Të dy janë shenja që ju jeni në një sit që e merr seriozisht intimitetin e vizitorëve të tyre.

Whatfarë do të thotë me të vërtetë?

HTTPS qëndron për Protokolli i Transportit Hypertext i Sigurt. Kushëriri i saj, HTTP (i cili qëndron për të njëjtin minus Secure në fund), është protokolli i komunikimit që përdoret zakonisht për lehtësimin e trafikut në internet.

Cili është ndryshimi?

Versioni i sigurt përdor një SSL (Shtresa e sigurt e foleve) çertifikatë për të vendosur një lidhje midis shfletuesit dhe serverit. Kjo do të thotë se çdo informacion që shkëmbehet bëhet i koduar.

zhvendos faqen tuaj të internetit në https se si funksionon enkriptimi
Nga Munkhzaya Ganbold (Punë vetanake) [CC BY-SA 4.0], përmes Commons Wikimedia

Kriptimi është procesi i zëvendësimit të informacionit të tekstit të thjeshtë (si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet) me numra dhe shkronja të rastit. Në atë mënyrë, ata nuk janë më të lexueshëm nga njerëzit dhe është më e vështirë për t’u kuptuar nëse dikush i intercepton.

Tingëllon e dobishme, apo jo? Por a ju duhet vërtet në faqen tuaj? Le të kalojmë disa arsye të mira për të shtuar HTTPS në faqen tuaj të internetit në WordPress.

Një shënim i shpejtë: Teknikisht SSL nuk është emri i saktë më. Në fund të viteve ’90, emri u ndryshua në TLS (Siguria e shtresave të transportit) dhe SSL në fakt ishte në pension. Sidoqoftë, emri i saj mbërtheu rrotull.

8 hapa për të lëvizur sitin tuaj të WordPress në HTTPS

Mirë, tani ne po arrijmë te mishi dhe patatet e këtij artikulli: si ta transferoni faqen tuaj nga HTTP në HTTPS. Ne do ta hedhim këtë hap pas hapi për t’u siguruar që mund të ndiqni pa problem. Në fund të fundit – ne gjithashtu kujdesemi për sigurinë e faqes suaj gjithashtu!

1. Rezervimi i faqes tuaj të internetit

Kurdoherë që bëni ndryshime të mëdha në faqen tuaj, gjithmonë duhet të bëni kopje rezervë së pari. Në atë mënyrë, në rast se diçka shkon keq (jo se ne po e presim) mund të ktheheni te versioni i punës.

Pasi që ky rast nuk është i ndryshëm, rezervimi i faqes tuaj në internet është detyra juaj e parë. Edhe më mirë – nëse keni mundësi, fillimisht përshkoni procesin më poshtë në një server provues, jo vetëm faqen tuaj live.

2. Zbatoni Certifikatën tuaj SSL

Gjëja e parë që do të bëjmë është të marrim vetë një certifikatë SSL. Sa i thjeshtë apo i ndërlikuar është ky proces, varet kryesisht nga hosti juaj.

Për shembull, ndërsa hulumtuam këtë udhëzues, zbuluam se hosti ynë aktual nuk e mbështet Encryptin e Let dhe nuk planifikon ta bëjë këtë. Eshtë e panevojshme të thuhet, ne jemi në proces të ndërrimit. Shpresojmë, mendimi juaj është pak më shumë përpara, siç janë kompanitë në kjo listë.

Skenari optimal është që hosti juaj të ofrojë një mundësi për të lëvizur faqen tuaj në HTTPS menjëherë në pultin e menaxhimit. Për shembull, për të kaluar faqen tuaj te Encrypt në Letër cPanel, mund të ndiqni këto udhëzime. Gjeni të njëjtat hapa për Plesk këtu.

Për të gjithë të tjerët, ka Certbot. Nëse keni hyrje të guaskës administrative në serverin tuaj, thjesht mund të zgjidhni llojin e serverit në internet dhe sistemin operativ që po përdorni. Pas kësaj, faqja do t’ju tregojë se si të implementoni Encryptin e Le në serverin tuaj.

zhvendos faqen tuaj të internetit në https duke përdorur certbot

Nëse merrni certifikatën tuaj SSL nga një burim tjetër, ndiqni udhëzimet e ofruesit tuaj të pritjes për të zbatuar ndërprerësin (kjo është edhe arsyeja pse kthimi drejt tyre në radhë të parë nuk është një ide e keqe).

Pasi të bëhet kjo, duhet të filloni të bëni ndryshimet e nevojshme në faqen tuaj të internetit në WordPress. Kjo është ajo që ne do të flasim për të ardhshëm. Nëse mendoni se më poshtë është shumë teknike, mund të jepni edhe shtojcën Vërtetë SSL e thjeshtë një provë Kujdeset për pjesën më të madhe të ngritjeve të rënda të përshkruara më pas.

3. Shtoni HTTPS në zonën e administratorit të WordPress

Vendi i parë ku do të merrni për të shijuar lidhjen e re të sigurt është pulti i WordPress. Duke siguruar pjesën e parë të parë, sigurohuni që sa herë që një përdorues regjistrohet, informacioni i tyre shkëmbehet në mënyrë të sigurt.

Për ta bërë këtë, hapeni wp-config.php në dosjen tuaj të rrënjës së WordPress dhe shtoni rreshtin e mëposhtëm diku përpara se të thotë Kjo është gjithçka, ndalo redaktimin!.

përcaktoni ('FORCE_SSL_ADMIN', e vërtetë);

Pasi të keni aktualizuar skedarin, është koha për të provuar nëse funksionon. Për këtë, përpiquni të qasni në faqen tuaj të hyrjes me HTTPS në URL, për shembull përmes https://yoursite.com/wp-admin. Nëse gjithçka funksiononte si duhet, tani duhet të keni një lidhje të sigurt. Pastaj vazhdoni.

4. Përditësoni Adresën e sitit

Pasi të keni transferuar pjesën e prapme të WordPress në HTTPS, është koha për të bërë të njëjtën gjë për pjesën e mbetur të faqes tuaj. Ju mund ta bëni atë duke azhurnuar adresën e faqes tuaj nën Cilësimet> Të përgjithshme.

zhvendosni faqen tuaj te faqja https për të ndryshuar cilësimet e WordPress

shtoj https: // në fillim të adresës WordPress dhe adresës së faqes. Pastaj azhurnoni cilësimet tuaja duke kursyer. Jini të vetëdijshëm se mund të keni nevojë të regjistroheni përsëri më pas.

5. Ndryshoni lidhje në përmbajtjen dhe shabllonet tuaja

Tani është koha për të rinovuar çdo lidhje në përmbajtjen tuaj dhe bazën e të dhënave që përfshijnë protokollin e vjetër HTTP. Një plugin si Bluzë kadifeje ose Kërkoni dhe zëvendësoni skenarin mund të ndihmojë me këtë. Sidoqoftë, ki kujdes! Nëse trajtohen gabimisht, ata gjithashtu mund të mashtrojnë faqen tuaj. Gjë e mirë që e keni bërë atë rezervë më herët, apo jo?

Nëse keni lidhje me burime të jashtme dhe pasuri në shabllonet tuaja të temave dhe skedarët e funksioneve me lidhje absolute HTTP, është e rëndësishme të korrigjoni këto gjithashtu. Gjërat për tu marrë parasysh:

  • Imazhe, video, audio të organizuara në faqen tuaj
  • Shkronjat në internet
  • Iframes
  • Skedarët ose aktivet JavaScript dhe CSS referohen brenda atyre skedarëve
  • Lidhje të brendshme

Nëse është e mundur, ndryshoni lidhjet tuaja në // në vend të https: //. Ata më pas do të krijojnë vetë lidhje lidhëse!

6. Implementimi i 301 ridrejtimeve në .htaccess

Hapi tjetër për të lëvizur faqen tuaj në HTTPS është vendosja e një ridrejtimi që dërgon vizitorët automatikisht në versionin e sigurt. Për këtë, ne do të përdorim .htaccess. Ky është emri i një skedari të rëndësishëm të sistemit në serverin tuaj (zakonisht në drejtorinë e rrënjëve WordPress).

Zakonisht përmban cilësime për përdorimin e permalinkave mjaft të bukura, kështu që instalimi juaj ndoshta tashmë ka një të tillë. Për ta gjetur atë, sigurohuni që të lejoni klientin tuaj FTP të tregojë skedarë të fshehur sepse .htaccess është e padukshme si parazgjedhje. Nëse nuk keni një të tillë, thjesht krijoni një skedar teksti të thjeshtë, riemërojeni atë .htaccess dhe ngarkojeni atë në drejtorinë rrënjë të WordPress.

Pas kësaj, shtoni rreshtat e mëposhtëm në të:


Rishkruaj Ngjarje Ndezur
RishkruajCond% {HTTPS} i fikur
Rishkruaj Rregulloren ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

Kjo eshte. Tani e tutje, vizitorët (përfshirë botët e Google) duhet të ulen automatikisht në versionin HTTPS të faqes suaj të WordPress. Sigurohuni që asnjë faqe të mos jetë në dispozicion në të dy versionet. Kjo mund të çojë në probleme me përmbajtjen e kopjuar. Jo mirë për SEO.

7. Testoni dhe shkoni live

Ok, tani që jemi bërë me hapat kryesorë, është koha të provojmë nëse gjithçka funksionon si duhet. Për këtë, drejtohuni tek Testi SSL. Vendosni emrin e domain dhe klikoni paraqes. Kjo do t’ju japë një rezultat të përgjithshëm se sa mirë keni zbatuar SSL në faqen tuaj dhe detaje për të zbuluar çështje të mundshme në mënyrë që t’i rregulloni ato.

zhvendosni faqen tuaj te internetit në rezultatet e provës ssl https

Pas kësaj, zvarritni faqen tuaj me një mjet si Kontrolli SSL. Në atë mënyrë, ju mund të kapni çdo lidhje që keni harruar. Nëse gjithçka është në rregull, është koha të shkoni drejtpërdrejt. Te lumte! Tani ju duhet vetëm të azhurnoni disa periferi.

8. Azhurnoni ambientin tuaj të faqes

Nëse kjo funksionoi mirë, tani është koha për të bërë hapat e fundit për të përfunduar transferimin në HTTPS:

  • Përditësoni sitin tuaj – Në mënyrë ideale, shtojca juaj SEO e bën këtë automatikisht. Sidoqoftë, nuk funksionon gjithmonë kështu. Me SEO Yoast ju mund të duhet të fikni shtojcën një herë për të për të azhurnuar sitin. Mos harroni ta përfshini atë në skedarin tuaj robots.txt dhe azhurnoni të gjitha lidhjet e tjera të kodifikuara që mund të keni atje.
  • Shtoni faqe tek mjetet tuaja të webmasterit – Shkoni te çdo mjet webmasteri që po përdorni dhe shtoni versionin HTTPS të faqes tuaj si një pronë e re. Ndërsa jeni aty, ngarkoni hartën e re. Ju gjithashtu mund të konsideroni të bëni një shkoj dhe zvarritem dhe paraqisni çdo skedar disavow që është tashmë aktiv për versionin e vjetër të faqes tuaj.
  • Përditësoni CDN-në tuaj – Nëse jeni duke përdorur një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (një nga mënyrat për të shpejtuar faqen tuaj), gjithashtu duhet ta kaloni atë në SSL. Shumë prej tyre e kanë atë funksion të integruar dhe CDN-ja juaj duhet të ketë dokumentacion për këtë. Përndryshe, kërkoni ndihmën e tyre për t’ju ndihmuar.
  • Bëni kaloni në analitikën tuaj – Nëse analitika juaj ka nevojë për një URL të paracaktuar, sigurohuni që ta azhurnoni atë me prefiksin e ri. Për Google Analytics, ju e gjeni opsionin më poshtë Administratori> Cilësimet e pronave> URL e paracaktuar. Gjithashtu, shënoni kur e keni bërë kalimin në HTTPS për të kuptuar ndryshimet në trafik.
  • Ruani numrat e aksioneve sociale – Nëse tregoni numërues të aksioneve sociale në faqen tuaj, ju mund të duhet të bëni disa ndryshime në mënyrë që t’i ruajë ato deri më sot. Mos harroni të azhurnoni lidhjet në faqen tuaj në profilet tuaja sociale! Dhe bëni të njëjtën gjë në shabllonet tuaja të postës elektronike.

Kjo eshte! Ju keni arritur me sukses ta zhvendosni faqen tuaj te internetit në HTTPS. Urime, kjo nuk ishte ndonjë gjë e vogël. Nëse gjithçka shkoi mirë, gjithçka që mbetet është të përkëdhelni veten në anën e pasme dhe të festoni. Nëse keni probleme, ne kemi disa këshilla për zgjidhjen e problemeve të ardhshme.

Pse duhet ta zhvendosni Uebfaqen tuaj në HTTPS?

aktualisht, vetëm 0,1% e të gjitha faqeve të internetit përdorin SSL. Si pasojë, nuk duket se teknologjia është thelbësore për të ekzekutuar një prani të suksesshme në internet. Sidoqoftë, ka ende arsye bindëse për t’u bërë pjesë e pakicës.

1. faqja juaj merret me informacione të ndjeshme

Para së gjithash, nëse keni një dyqan në internet që merret me informacione mbi kartat e kreditit ose të dhëna në mënyrë të ngjashme, ndjeshëm, lëvizja e faqes tuaj në HTTPS është një domosdoshmëri absolute. Klientët duan të besojnë në faqen tuaj dhe ata duhet të jenë në gjendje. Responsibilityshtë përgjegjësia juaj për ta bërë atë të ndodhë.

Për shembull, nëse dikush përdor një vend publik wifi për të hyrë në një sit të pasigurt, të tjerët janë në gjendje të vjedhin detajet e tyre të pagesës. Nëse ata e përdorin atë informacion për të vjedhur nga klienti juaj, sa ka të ngjarë të mendoni se ai person do të kthehet në faqen tuaj? Jo shumë.

Pa HTTPS është gjithashtu e mundur të ndryshoni të dhënat që marrin vizitorët tuaj. Në atë mënyrë, një palë e tretë mund të shtojë reklama, malware, ose gjëra të tjera që nuk dëshironi që të tjerët t’i shohin në praninë tuaj të internetit.

Sidoqoftë, edhe nëse “vetëm” merreni me informacione normale të hyrjes, nuk është ide e keqe të ofroni një shtresë shtesë sigurie dhe ta mbani të sigurt. Përdoruesit tuaj me siguri do ta vlerësojnë atë.

2. HTTPS është një Shenjë e Besueshmërisë dhe Autenticitetit

Duke folur për vizitorët: për shkak të shtytjes së përgjithshme për adaptimin e HTTPS në internet, kriptimi është bërë diçka që konsumatorët gjithnjë e presin. Në fakt, deri tani 28.9% shikojnë shiritin e adresës së gjelbër në shfletuesin e tyre një numër që me shumë mundësi do të rritet me kohën.

studim mbi pritjet e konsumatorit me https

Pse u intereson? Sepse bllokimi i vogël nuk nënkupton vetëm se trafiku i tyre është i mbrojtur, por gjithashtu që faqja e internetit është autentike dhe kush pretendon të jetë, jo ndonjë e rreme. Në fund të fundit, i njëjti studim tregon se 77% e përdoruesve fundorë janë të shqetësuar për të dhënat e tyre që përgjohen dhe keqpërdoren.

Pra, nëse ata kanë zgjedhjen midis faqes suaj pa HTTPS dhe një konkurrenti që e ka zbatuar atë, shanset janë të mira ata do të vendosin kundër jush. Sidomos që nga shfletuesit kryesorë (krom, Firefox) tani shënoni faqet, të cilat kanë forma në faqe pa HTTPS, si të pasigurt.

Në të ardhmen, ata në përgjithësi mund t’ju paralajmërojnë për çdo sit që nuk ka kriptim në vend. Dhe vërtet nuk dëshiron të jesh në mesin e atyre.

3. Përfitimet për SEO

Jo vetëm që konsumatorët presin që ju të bëni këtë HTTPS, por edhe motorët e kërkimit. Google njoftoi zyrtarisht në vitin 2014 që të kesh një certifikatë SSL tani është një faktor renditje. Për më tepër – përderisa është i dobët për momentin, rëndësia e HTTPS do të rritet me kalimin e kohës.

Përveç kësaj, të dhënat e referimit nga HTTPS në HTTP janë bllokuar në Google Analytics. Pra, nëse keni një uebsajt që funksionon në protokollin e vjetër dhe merrni shumë referime nga faqet që funksionojnë në HTTPS, nuk do ta shihni atë në mënyrë të saktë në analizën tuaj në internet. Në atë mënyrë, ju nuk mund të jeni të vetëdijshëm për platformat që ju dërgojnë shumë trafik dhe humbin përsosjen e kanaleve tuaja të marketingut.

4. Koha më të shpejta të ngarkimit

Duke qëndruar në temën e SEO, HTTPS është gjithashtu ndjeshëm më i shpejtë. Nuk na beson? Provoje këtu (përdorni një dritare private për të parandaluar ruajtjen e figurës). Kur e provuam testin, HTTPS ishte një dajak 83% më i shpejtë!

Krahasimi i shpejtësisë http vs https

Jo keq, apo jo? Sidomos që nga Shpejtësia e ngarkimit të faqeve është gjithashtu një faktor renditje.

Jo vetëm kaq por vizitorët kujdesen për të. Në fakt, një pjesë e madhe do të largohet nga faqja juaj nëse nuk ngarkon brenda tre sekondave. Për këtë dhe arsye të tjera, shikoni udhëzuesin tonë se si të shpejtoni WordPress.

Këshilla për zgjidhjen e problemeve të HTTPS

Fatkeqësisht, lëvizja e faqes tuaj në HTTPS nuk është e gjitha diell dhe ylber. Disa gjëra mund të vijnë që duhet të merren me të.

Paralajmërime të përmbajtjes së përziera

Problemet më të zakonshme që lindin pasi ta zhvendosni faqen tuaj në HTTPS janë paralajmërimet e përmbajtjes së përzier. Kjo ndodh kur shfletuesi gjen lidhje jo të sigurta në një faqe ndryshe të sigurt. Kjo zakonisht është çështje e azhurnimit të lidhjeve me bibliotekat jQuery, fontet e personalizuara ose të ngjashme me versionin e tyre HTTPS.

Zakonisht duhet të kujdeseni për këtë ndërsa skanoni faqen tuaj përpara se ta publikoni. Sidoqoftë, nëse gjeni një paralajmërim si kjo, sigurohuni që të kontrolloni se çfarë po e shkakton atë.

Përveç mjeteve të lartpërmendura, mund të përdorni gjithashtu Pse jo dollap? për faqe të vetme. Atëherë, korrigjoni çfarëdo që të jetë problemi.

Ulur renditjet e kërkimit

Bërja e ndërrimit nga HTTP në HTTPS mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj. Çfarë?! A nuk kemi thënë më herët se kjo është e mirë për SEO? Pse renditja juaj do të binte atëherë?

Para se të ktheheni dhe të godisni HTTPS në frenim, dëgjoni më parë së pari. Nëse SEO juaj ndikohet negativisht, kjo zakonisht është vetëm e përkohshme.

E shihni, Google trajton https: // dhe http: // URL si dy entitete të ndryshme. Edhe nëse vendosni 301 ridrejtime (siç kemi bërë më lart), ato transferojnë vetëm 90-99% të lëngut të lidhjes. Kjo është arsyeja pse renditja juaj mund të zbresë në fillim.

Sidoqoftë, pas rënies fillestare, ato në të vërtetë duhet të rriten me kalimin e kohës. Siç u përmend, Google e konsideron përdorimin e SSL një faktor pozitiv të rangut, kështu që nëse e zhvendosni faqen tuaj në HTTPS, ju e bëni atë më tërheqës në sytë e tyre. Kjo do t’ju sjellë dobi në planin afatgjatë.

Me pak fjalë…

Mbajtja e faqes tuaj dhe trafiku i saj i sigurt është një nga çështjet më të rëndësishme për çdo pronar të faqes në internet. Duke ditur se ata mund t’ju besojnë me të dhënat e tyre të ndjeshme kanë rëndësi për konsumatorët. Në kohën e rritjes së vjedhjes së të dhënave, kjo është një pasuri e madhe dhe HTTPS dhe SSL janë mjetet për ta arritur atë.

Përveç sinjalizimit të besueshmërisë tek konsumatorët, kur zhvendosni faqen tuaj në HTTPS gjithashtu ju lejon të përfitoni nga shpejtësia e rritur dhe SEO më ​​e mirë. Plus, me një shërbim falas si Encrypt të Let, kostoja nuk është më një pengesë.

Më lart, ju keni mësuar se si të merrni një certifikatë falas SSL dhe ta zbatoni atë në faqen tuaj të internetit në WordPress. Ne kemi kaluar hapat e nevojshëm për të lëvizur tërë faqen tuaj te kushëriri i sigurt i HTTP dhe gjithashtu kemi folur për konsiderata të tjera për t’u marrë parasysh kur bëni ndërprerësin.

Nëse keni ndjekur së bashku, tani jeni në gjendje të shtoni HTTPS dhe SSL në uebfaqen tuaj të WordPress. Dije se ky është një investim i shkëlqyeshëm për të ardhmen dhe ku po lëviz interneti. Vizitorët, përdoruesit dhe faqja juaj do t’ju falënderojnë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me