Si të transferoni faqen tuaj në WebHostingHub

A mund ta transferoj faqen time në WebHostingHub?

Kompania pritëse e WebHostingHub mbështet dhe lejon transferimin e faqeve, kështu që përgjigjja është përfundimisht po. Po, mund ta transferoni faqen tuaj në WebHostingHub. Në fakt, transferimi i faqes tuaj në WebHostingHub është një proces i thjeshtë. Sidoqoftë, së pari duhet të përcaktojmë qartë atë që ju nevojitet për të transferuar, qoftë vetëm faqen e internetit dhe jo domenin ose doni të transferoni domenin tuaj në WebHostingHub. Teknikisht, ekziston një ndryshim themelor midis transferimit të faqes tuaj në një host të ri dhe transferimit të domenit tuaj. Ndërsa për disa kjo mund të tingëllojë e njëjtë, në të vërtetë nuk është ashtu.


E shihni, ndryshimi është se në thelb Regjistrimi i Emrave të Domainëve dhe Domain Hosting, i njohur gjithashtu si Web Site Hosting, si dy gjëra të ndryshme. Regjistrimi i Emrit të Domainit është pronësia juaj e një emri domain, i cili, përveç cilësimeve që ju bëni në panelin e kontrollit të regjistruesit, nuk ka shumë lidhje me hostimin tuaj aktual ndërsa Domain Hosting është kompania që zotëron serverin ku vendosni faqen tuaj të internetit, përfshirë skedarët dhe dosjet tuaja. Pritësi juaj në internet nuk ka pse të jetë e njëjta kompani ku keni regjistruar domenin tuaj.

Diskutimi i mëposhtëm përqendrohet në çështjen e transferimit të një faqe në internet dhe jo të domain.

A ka ndonjë mënyrë të thjeshtë për të transferuar faqen time në WebHostingHub?

Një nga mënyrat më të lehta për të transferuar faqen tuaj që më parë është pritur nga një host tjetër në WebHostingHub është përmes përdorimit të cPanel. Kjo është, sigurisht, nëse hosti juaj i mëparshëm përdor cPanel. Nëse është i tillë, procesi i transferimit të faqes tuaj duhet të jetë shumë më i lehtë. Ajo që duhet të bëni së pari është të gjeneroni një kopje rezervë cPanel në kompaninë që aktualisht po pret faqen tuaj të internetit. Pasi të keni krijuar kopjen rezervë, duhet ta shkarkoni në desktopin tuaj duke përdorur FTP ose nga një lidhje për shkarkim që është në dispozicion në cPanel të hostit tuaj. Pas përfundimit të shkarkimit, duhet ta ngarkoni atë, përsëri duke përdorur FTP në drejtorinë / shtëpi të llogarisë tuaj të re WebHostingHub. Sigurisht, kjo do të thotë që më parë duhet të keni një llogari me WebHostingHub përpara se të filloni të transferoni faqen tuaj. Pasi të përfundojë ngarkimi, duhet të kërkoni WebHostingHub për të rivendosur kopjen rezervë për ju. Për këtë qëllim, ju duhet të informoni kompaninë ku keni ngarkuar kopjen rezervë. Kompania gjithashtu mund t’ju kërkojë të siguroni fjalëkalimin tuaj ose katër shifrat e fundit të kartës tuaj të kreditit, për qëllime verifikimi.

Pasi të jetë rikthyer kopja rezervë e cPanel, provoni faqen tuaj të internetit duke përdorur URL-në e përkohshme të dhënë në Emailin tuaj të Mirëseardhjes. Pasi të keni provuar dhe zbuluar se uebfaqja funksionon, tani mund të modifikoni cilësimet DNS të domenit tuaj duke e treguar atë në serverët WebHostingHub. Kjo mund të bëhet duke hyrë në regjistrin për domenin dhe të ndryshoni serverat e emrave në ns1.webhostinghub.com dhe ns2webhostinghub.com. Pasi të bëhet ndryshimi, prisni rreth 4 – 24 orë që ndryshimet të hyjnë në fuqi.

Farë duhet të bëj për të transferuar fushën time?

Për të migruar faqen tuaj në WebHostingHub, ju duhet të ndiqni hapat pasues:

 •  Së pari, shkarkoni skedarët e uebfaqes tuaj në desktopin tuaj duke përdorur FTP Client. Vini re që FTP nuk do të jetë në gjendje të hyjë në bazat e të dhënave MySQL, kështu që nëse hosti juaj i mëparshëm ofron phpMyAdmin për të menaxhuar bazën e të dhënave, ju mund të duhet të eksportoni bazën e të dhënave në phpMyAdmin.
 •  Pasi të keni përfunduar shkarkimi, duhet të ngarkoni skedarët në bazën e të dhënave WebHostingHub, përsëri duke përdorur FTP Client. Sidoqoftë, këtë herë, do të lidheni me ofruesin tuaj të pritjes që është WebHostingHub. Sidoqoftë, nëse faqja juaj përdor një bazë të dhënash, ajo që duhet të bëni është të krijoni një bazë të dhënash së pari në cPanel dhe më pas të importoni bazën e të dhënave duke përdorur phpMyAdmin.
 •  Pas ngarkimit dhe vendosjes së skedarëve në vendndodhjen e duhur, është koha për të provuar nëse faqja juaj e internetit funksionon. Për të provuar faqen tuaj të internetit, përdorni URL-në e përkohshme që është dhënë në emailin që keni marrë. Shtë e rëndësishme të theksohet se për të gjithë llogarinë e WebHostingHub, dosja e re e parazgjedhur do të jetë public_html.
 •  Pasi testi të ketë përfunduar, duhet të tregoni domenin tuaj tek Emrat e WebHostingHub-it duke u kyçur në ndërfaqen e menaxhimit të domenit të regjistruesit dhe të ndryshoni serverat e emrave në ns1.webhostinghub.com dhe ns2.webhosting.com.
 •  Prisni të paktën 4 orë deri në 24 orë që ndryshimet të hyjnë në fuqi të plotë, megjithatë këshillohet që ju të bëni periodikisht.  

Si mund të eksportoj një bazë të dhënash MySQL në phpMyAdmin?

Meqenëse FTP nuk mund të hyjë në bazat e të dhënave, mund të ketë nevojë që ju të eksportoni bazën e të dhënave MySQL në phpMyAdmin. Kjo ju lejon të bëni një kopje rezervë të bazës së të dhënave tuaja e cila mund të përdoret për të transferuar bazën e të dhënave në një server tjetër ose thjesht për ruajtje. Për të eksportuar bazën e të dhënave MySQL, duhet të ndiqni hapat pasues:

 •  Së pari, duhet të identifikoheni te cPanel.
 •  Pastaj klikoni në ikonën phpMyAdmin e cila mund të gjendet nën bazën e të dhënave.
 • Nga lista në menunë e majtë, zgjidhni bazën e të dhënave që dëshironi të eksportoni duke klikuar emrin e bazës së të dhënave.
 • Pastaj klikoni në butonin Export.
 • Sigurohuni që të gjitha tabelat dhe opsioni SQL janë zgjedhur.
 •  Pastaj nën “Strukturën”, aktivizoni opsionin “Shto DROP TABELA / SHENIM / PROCEDURA / FUNCTION”.
 • Nëse baza e të dhënave tuaja është e madhe, ju mund të kompresoni skedarët duke zgjedhur “zipped” ose “gzipped”. Sigurohuni që të jetë zgjedhur “Ruaj si skedar”.
 •  Pastaj klikoni në butonin Go që gjendet në pjesën e poshtme të ekranit.
 •  Për të shkarkuar eksportin e bazës së të dhënave në desktopin tuaj lokal, zgjidhni “Ruaj” kur ju kërkohet të hapni ose ruani skedarin. Sigurohuni që të keni shënim të plotë të emrit të skedarit dhe vendndodhjes ku ruhet kopja rezervë.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map