Si të shtoni një formë kontaktiSi pronar i faqes në internet, patjetër që duhet të mësoni se si të shtoni një formë kontakti në WordPress. Uebfaqja juaj nuk është një entitet anonim. Shumica e njerëzve duan të dinë dhe ndërveprojnë herë pas here me këdo që është prapa përmbajtjes që lexon. Pse mendoni se ka profile autori dhe komente në blog?


Për këtë arsye, në këtë artikull, do të mësoni se si të shtoni një formë kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress. Postimi së pari do të shkojë mbi arsyet pse është një ide e mirë dhe më pas do të merrni një udhëzues hap pas hapi se si të përfshini një formë kontakti në faqen tuaj përmes një shtojcë.

Ne gjithashtu do të flasim për atë se si të ndryshoni modelin e formës tuaj dhe të zbatoni mbrojtjen ndaj spamit. Për më tepër, ne do të shqyrtojmë format e kontaktit dhe mbrojtjen e të dhënave personale – diçka që kohët e fundit është përqendruar më shumë. Më në fund, do të gjeni një listë të shtojcave që mund të përdorni për të shtuar një formë kontakti në WordPress.

Mund të tingëllojë shumë, por mos u shqetësoni – ne do ta mbajmë atë thjeshtë!

Pse duhet të përdorni një formë kontakti në faqen tuaj të WordPress?

Para se të fillojmë të shqyrtojmë pse është e nevojshme. Ka shumë arsye të mira për të përdorur një formë kontakti në faqen tuaj në vend që të postoni adresën tuaj të emailit direkt për shembull.

 • Mbrojtje nga spam-i i postës elektronike – Spam është një dëmtues. Do ta vini re shpejt kur të keni një faqe në internet WordPress që përdor komentet në blog. Një gjë që bëjnë spammers është të skanojnë automatikisht faqet e internetit për adresat e postave elektronike të pambrojtura në mënyrë që ata t’i shtojnë ato në listat e tyre të postimeve. Format e kontaktit e bëjnë këtë të mos ndodhë duke u dhënë vizitorëve mundësinë të kontaktojnë pa publikuar adresën tuaj në internet.
 • Kërkoni informacionin e duhur – Njerëzit që lidhen me ju jo gjithmonë i dërgojnë të gjitha informacionet që ju nevojiten. Me një formë kontakti, mund të kërkoni posaçërisht atë përpara. Gjithashtu ju jep një mënyrë për të filtruar kërkesat, për shembull sipas llojit. Kjo e bën jetën tuaj më të lehtë dhe zvogëlon shumë mbrapa dhe me radhë.
 • Informoni klientët tuaj – Në të kundërt, format e kontaktit gjithashtu mund të veprojnë si pika e parë e informacionit. Ju jeni në gjendje të përfshini informacione për telefonuesit për t’i njoftuar ata me kohën e pritshme të përgjigjes dhe hapat që mund të ndërmarrin paraprakisht për të adresuar hetimin e tyre. Kjo zvogëlon mundësinë e shumë e-mail nga i njëjti person i padurueshëm.

I bindur se format e kontaktit janë të dobishme? Atëherë le të shkojmë në pjesën praktike të këtij udhëzimi.

Si të shtoni një formë kontakti në WordPress me formularin e kontaktit 7

Ka shumë shtesa WordPress atje për të shtuar një formë kontakti në sitin tuaj, falas dhe premium. Ne do të flasim për disa prej tyre më vonë në këtë artikull. Për mësimin e mëposhtëm, ne do të përdorim Formulari i kontaktit 7.

Shtojca është në dispozicion falas në drejtorinë WordPress dhe ka qenë vazhdimisht në mesin e saj shtojcat më të njohura e të gjitha kohërave (në fakt, në kohën e këtij shkrimi është në radhë të parë). Përveç kësaj, është e lehtë për t’u përdorur, ka një listë të bukur tiparesh dhe shtesa të ndjeshme.

Kjo është arsyeja pse ne po zgjedhim atë për t’ju mësuar se si të shtoni një formë kontakti në WordPress.

Hapi 1. Instaloni Formularin e Kontaktit 7 Plugin

Instalimi i Formularit të Kontaktit 7 është aq i lehtë sa çdo shtojcë tjetër WordPress. Thjesht hyni në faqen tuaj, shkoni te Shtojcat> Shto të re dhe shtypni emrin e tij në kutinë e kërkimit.

instaloni formularin e kontaktit 7 për të shtuar formën e kontaktit në wordpress

Ajo duhet të shfaqet në radhë të parë. Klikoni mbi Instaloje tani për ta shkarkuar atë në faqen tuaj. Kur të jetë bërë, klikoni Aktivizoni për të filluar përdorimin e plugin-it.

Hapi 2. Krijoni formën tuaj të re të kontaktit

Pas instalimit, do të gjeni një artikull të ri të menusë me emrin kontakt në shiritin anësor të WordPress-it. Duke klikuar atë ju merr në këtë ekran.

forma e kontaktit 7 menyja kryesore

Ju merrni një numër udhëzimesh mjetesh për ta bërë formën tuaj të kontaktit më të mirë siç është përdorimi i mbrojtjes ndaj spamit. Ne do t’i arrijmë ato gjëra më vonë.

Më e rëndësishmja, ju do të gjeni një listë të të gjitha formave të kontaktit në faqen tuaj. Ai përfshin një formë mostre që ju mund, teorikisht, ta përdorni menjëherë. Ose klikoni atë për të filluar redaktimin ose goditur Shto nje te ri në krye të ekranit. Të dy do t’ju vijnë këtu:

si të shtoni formën e kontaktit në wordpress me formën e kontaktit 7

Duket paksa e fshehtë në fillim, por mos u shqetësoni – do ta kuptoni së shpejti.

Për të punuar, forma juaj e kontaktit ka nevojë për fusha. Fushat janë aty ku vizitorët shënojnë emrin e tyre, adresën e postës elektronike ose mesazhin që dëshirojnë t’ju dërgojnë, ose çfarëdo tjetër që ju mund të dëshironi që ata të shtojnë.

Forma e Kontaktit 7 krijon ato me pak HTML me etiketa të personalizuara. Gjithçka midis tregon një fushë të formës tuaj të kontaktit plus përshkrimin e tekstit që i përket asaj. Fushat aktuale janë krijuar nga ato që gjenden midis kllapave katrore.

A do të thotë kjo që për të krijuar një formë kontakti ju duhet të mësoni gjuhë programimi? Për fat të mirë, shtojca vjen me mjete për t’i gjeneruar ato automatikisht.

Hapi 3. Konfiguroni formën tuaj

Për momentin, forma e paracaktuar që kemi në fundin e pasmë do të duket si kjo në faqe.

Konfigurimi i formës së kontaktit
“Shtoni një formë kontakti në formën e shembullit të WordPress”

Shtë e gjitha standarde. Le të themi se ju doni të shtoni një menu drop-down për të zgjedhur qëllimin e kontaktit me ju. Në atë mënyrë, ju jeni në gjendje të shihni menjëherë mesazhet, të cilave do t’i jepet përparësi.

Për ta bërë këtë, së pari duhet të vendosni kursorin ku dëshironi që menuja të shfaqet në formën e kontaktit. Në këtë rast, kjo është midis adresës së postës elektronike dhe subjektit.

Klikoni në menunë rënëse në shiritin e veglave në krye. Ju fut në këtë menu:

forma e kontaktit 7 krijoni menunë rënëse

Ja se si të plotësoni fusha të ndryshme:

 • Lloji i fushës – Zgjidhni nëse fusha kërkohet të paraqesë apo jo formularin e kontaktit.
 • emër – Kjo tregon emrin e përdorur në etiketë. Nuk do të shfaqet për vizitorët por ju lehtëson të mbani mend qëllimin e etiketës dhe gjithashtu të konfiguroni emailin e dërguar në llogarinë tuaj më vonë.
 • Opsione – Futni opsionet e mundshme për vizitorët që përdorin menunë rënëse. Vendos një për një rresht. Ju gjithashtu keni mundësinë të lejoni zgjedhje të shumta dhe të përdorni një artikull bosh si të paracaktuar.
 • Atributi Id / Class – Në këtë vend mund të caktoni një klasë CSS ose id në fushë. Kjo është shumë e dobishme për styling me porosi. Ne do të flasim për këtë më vonë.

Ja si e mbushëm:

e plotësuar formularin e kontaktit të gjeneratorit të etiketës 7

Kur të jeni të kënaqur, klikoni në Vendos etiketën për ta vënë atë në formë.

shtoni etiketat e formularit për menunë drop-down në formularin e kontaktit 7

Jini të vetëdijshëm që pasi të kuptoni se si funksionojnë etiketat, gjithashtu mund t’i krijoni ato ose të bëni ndryshime në fushën e tekstit. Për shembull, për ta bërë menunë e re rënëse një fushë të pa kërkuar, thjesht mund të fshini asterisk pas zgjedh. Sa më shumë të përdorni plugin, aq më mirë e kuptoni se si funksionon.

Tani gjithçka që mbetet është të shtoni një etiketë. Ky është teksti që shoqëron fushën e formës së kontaktit për të shpjeguar se çfarë bën. Thjesht kopjoni dhe ngjisni kodin ekzistues nga fushat e tjera dhe pastaj rregullojeni atë në nevojat tuaja.

shtoni kodin html për të formuar etiketa në formën e kontaktit 7

Hapi 4. Ndryshoni Cilësimet e Emailit

Tjetra, duhet të konfiguroni emailin që ju është dërguar nga forma e kontaktit. Unuditërisht, ju e bëni këtë nën postë skedar në krye.

konfiguroni formularin e kontaktit 7 cilësimet e postës

Do të gjeni fushat e para-mbushura me etiketa të ngjashme si forma e kontaktit më parë. Gjithashtu ju siguron etiketa në dispozicion të fushës duke përfshirë çdo të re që keni krijuar më herët (nëse e keni ruajtur formularin). Ju mund t’i përdorni ato për të rregulluar se si do të merrni mesazhe nga forma juaj e kontaktit.

Ja çfarë do të thotë secila fushë:

 • – Adresa e postës elektronike në të cilën do të dërgohen mesazhet. Zakonisht mund ta lini këtë siç është.
 • nga – Dërguesi i emailit. Si parazgjedhje, është vendosur në emrin e personit që përdor formularin tuaj të kontaktit.
 • Tituj shtesë – Hapësirë ​​për fushat shtesë të titullit të mesazheve. Cilësimet standarde dërgojnë përgjigjen tuaj në emailin e personit që ju kontakton, jo me emailin nga ai (d.m.th. sitin tuaj) kur goditni përgjigje. Alsoshtë gjithashtu e mundur të vendosni adresuesit në CC ose BCC atje.
 • Trupi i mesazhit – Trupi i emailit që do të merrni.
 • Përjashtoni linjat me etiketa të zbrazëta nga dalja – Kur e kontrolloni këtë, nëse ndonjë prej etiketave të përdorura është bosh, shtojca do t’i përjashtojë ato nga mesazhi.
 • Përdorni llojin e përmbajtjes HTML – Si parazgjedhje, mesazhi dërgohet me tekst të thjeshtë. Kontrolloni këtë kuti për të përdorur HTML në vend.
 • Shtojcat e skedarëve – Nëse forma juaj lejon ngarkime të skedarëve, etiketat për këto skedarë i përkasin këtu. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të bashkëngjitni skedarët e pritur në serverin tuaj.
 • Posta (2) – Një model shtesë i postës që përdoret shpesh si një autoresponder. Kontrolloni për të aktivizuar.

Opsionet standarde janë mjaft të mira. E vetmja gjë që duhet të ndryshojmë për shembullin tonë është linja e temës.

vendosni një filtër në programin tuaj të postës

Duke përdorur formatin e mësipërm, tani mund të vendosni një filtër në programin tuaj të postës për të renditur mesazhet sipas linjës së subjektit, duke u dhënë përparësi pyetjeve të biznesit. Gjithçka ka të bëjë me cilësimet e postës tani.

Hapi 5. Shtoni një Mesazhe Formash

Tjetra është mesazhet tab. Ju keni mundësinë të konfiguroni mesazhet që vizitorët tuaj mund të hasin gjatë përdorimit të formularit.

konfiguroni mesazhet e formularit për formularin e kontaktit 7

Këto janë mesazhe gabimi, mesazhe suksesi ose thjesht lë të kuptohet se si të përdorni formularin si duhet. Zbulojmë se këto janë tashmë mjaft të mira, kështu që zakonisht lëmë gjithçka ashtu siç është. Nëse keni një arsye për të ndryshuar ndonjë prej tyre (për shembull, që të përshtatet me tonin e faqes tuaj të internetit), ndjehuni të lirë ta bëni atë.

Hapi 6. Rregulloni Cilësimet shtesë

Më në fund, ju merrni në cilësimet shtesë.

forma e kontaktit 7 cilësime shtesë

Si parazgjedhje, këto janë bosh. Ju mund të bëni gjëra të ndryshme – nga kufizimi i aftësisë vetëm për njerëzit e loguar të paraqesin formularin e kontaktit për të vendosur formularin në modalitetin demo për qëllime të testimit. Nuk është e rëndësishme për qëllimet tona, por mund t’i gjeni të gjitha opsionet e ndryshme në dokumentim.

Hapi 7. Shtoni formularin në faqen tuaj të internetit

Tani që të keni përfunduar duke konfiguruar formularin, është koha ta merrni atë në faqen tuaj. Gjëja e parë që duhet të bëni është të ruani formularin përmes butonit me të njëjtin emër.

Para se ta bëni atë, ju mund të dëshironi të shtoni një emër në krye. Kjo do ta bëjë formën më të dallueshme në rast se krijoni disa prej tyre.

Pasi të keni ruajtur formën tuaj, një kode e shkurtër do të shfaqet në ekran:

forma e kontaktit 7 kodi i shkurtër për të shtuar formularin e kontaktit në wordpress

Do ta përdorni për të vendosur formularin kudo që dëshironi. Gjëja e parë që dëshironi të bëni është ta shënoni dhe ta kopjoni. Pasi të jetë bërë, shkoni në faqen ku dëshironi të vendosni formularin. Për shembull, thjesht mund të krijoni një faqe të re dhe ta emëroni atë kontakt. Ngjitni kodin e shkurtër në redaktorin WordPress.

forma e kontaktit 7 kodi i shkurtër në redaktorin e fjalëve

Kur tani botoni faqen dhe shkoni në pjesën e përparme:

Formulari i kontaktit 7 formë në faqe

Aty ajo është. Vini re menunë rënëse që kemi krijuar më herët. Tani është pjesë e formës së kontaktit sipas nevojës.

E thjeshtë, apo jo? Plus, mund të përdorni të njëjtën metodë për të vendosur formularin kudo tjetër.

Hapi 8. Përfshini një formë kontakti në një shirit anësor (opsionale)

Nuk ka asgjë më të lehtë sesa vendosja e formularit të kontaktit në një shirit anësor. Thjesht shko te Pamja> Widgets. Shtoni një widget me tekst në çfarëdo zone që ju dëshironi të dëshironi që forma e kontaktit të shfaqet dhe ngjitni kodin e shkurtër.

shtoni formën e kontaktit në widget wordpress

Mos harroni të ruani widget! Kur tani ktheheni në pjesën e përparme të faqes tuaj, aty është:

forma e kontaktit në widget WordPress

Sapo keni zotëruar bazat e shtimit të një forme kontakti në WordPress. Ende nuk jemi në fund. Ende ka një mori gjërash për të bërë për të përmirësuar më tej format tuaja.

Format e kontaktit në WordPress – Hapat e ardhshëm

Pasi të keni formularin në faqen tuaj, puna nuk do të marrë fund. Ende ka disa gjëra të rëndësishme për t’u kujdesur, p.sh. stilimi i formës tuaj, mbrojtja e tij nga spammers me email dhe zbatimi i masave mbrojtëse për të dhënat personale. Le ta bëjmë këtë në rregull:

Ndryshimi i modelit të formës

Në mënyrë ideale, nuk ka nevojë të ndryshoni stilin e formës tuaj të kontaktit. Kjo ka të ngjarë në rastin tonë sepse Forma e Kontaktit 7 përdor kodin standard HTML si etiketë ose hyrje [lloji = "tekst"] për të krijuar fushat e formës.

Në temat e mira të WordPress, këto përcaktohen në fletën e stilit. Si pasojë, forma e kontaktit ka shumë të ngjarë që përshtatet automatikisht në hartimin e faqes tuaj. Ju mund ta shihni këtë në faqen e internetit të shembullit më lart. Në rast se akoma duhet të bëni rregullime, keni disa mundësi.

Siç u përmend, format e Kontaktit 7 të Formularit kanë shënjuar standarde HTML. Ju thjesht mund të ndryshoni CSS-në e lidhur dhe kështu mënyrën se si duken format. Vetëm mbani në mend se kjo gjithashtu sjell pasoja për fushat e tjera të hyrjes në faqen tuaj, të cilat ndajnë të njëjtën shënjim.

Për më tepër, çdo formë e krijuar me Formularin e Kontaktit 7 vjen me një kod specifik për plugin. Mund ta gjeni kodin duke përdorur mjetet e zhvilluesit në shfletuesin tuaj.

ndryshoni modelin e formës së kontaktit përmes css

Për shembull, ju jeni në gjendje të bëni ndryshime në stilin e të gjithë formularit duke përdorur .wpc7-formë Klasa CSS. Jini të vetëdijshëm që ajo ka pasoja për të gjitha format e krijuara me Formularin e Kontaktit 7, por lë fushat e tjera të hyrjes në faqen tuaj.

Nëse dëshironi të merrni edhe më specifik dhe të ndryshoni stilin vetëm për forma të veçanta, keni fat. Siç mund ta shihni nga pamja e mësipërme, çdo formë e Formularit të Kontaktit 7 merr idenë e vet CSS.

Ju mund ta përdorni këtë për të synuar elementet në bazë të formës. Për më tepër, është e mundur t’u jepni elementëve në format tuaja klasat dhe idetë e tyre CSS.

shtoni formularin css dhe id në formularin e kontaktit 7

Me ato, ju jeni në gjendje t’i synoni ato edhe më saktësisht.

Me pak fjalë, çfarëdo që të doni të ndryshoni modelin tuaj të formave, ju keni të gjitha mjetet për ta bërë këtë.

Zbatimi i Mbrojtjes nga Spam

Spam është një temë e madhe kur bëhet fjalë për ueb dhe faqet e internetit në përgjithësi. Nëse e lini adresën tuaj të emailit të pambrojtur në faqen tuaj, ka shumë programe automatike atje që do t’i mbledhin ato dhe do t’ju fillojnë t’ju dërgojnë oferta të padëshiruara, email për peshkim dhe më keq.

Fatkeqësisht, e njëjta gjë vlen edhe për format e kontaktit. Nëse nuk vendosni masa për ta parandaluar atë, ka edhe programe që mund t’ju dërgojnë spam përmes formave të kontaktit.

Për fat të mirë, Forma e Kontaktit 7 ofron mënyra të thjeshta për ta parandaluar këtë. Njëra prej tyre është e thjeshtë: përfshini një kuiz në formën tuaj që bots nuk mund t’i përgjigjen, si një ekuacion i thjeshtë.

forma e kontaktit 7 mbrojtje ndaj spam-ut përmes kuizit

Etiketa kuiz bën të mundur. Asshtë po aq e lehtë për t’u përdorur sa të gjitha etiketat e tjera në Formularin e Kontaktit 7 dhe mund të gjeni informacione shtesë këtu.

Përveç kësaj, ekziston reCAPTCHA. Ky është një shërbim i Google për të luftuar spam. Ju duhet një çelës API dhe e integroni atë me Formularin e Kontaktit 7. Gjeni udhëzime këtu. Kjo mund të ketë pasoja në mbrojtjen e informacionit personal. Më shumë për këtë në pjesën tjetër.

Ju mund të përdorni etiketën reCAPTCHA për ta shtuar atë në formën tuaj. Prodhuesi i Kontaktit Form 7 gjithashtu ka një plugin Captcha të quajtur Vërtetë CAPTCHA e thjeshtë që mund të përdorni për të njëjtin qëllim.

Ju gjithashtu keni mundësinë të përdorni shtojcat e palëve të treta për mbrojtje nga spam. Më e njohura është, natyrisht, Akismet dhe Forma e Kontaktit 7 ofron udhëzime të hollësishme në lidhje me si t’i përdorim të dy bashkë.

Ka të tjerë, p.sh. Formulari i Kontaktit 7 Honeypot ose WPBruiser. Për këtë të fundit, ju duhet një zgjatje e paguar që ajo të funksionojë me Formularin e Kontaktit 7. Ekzistojnë edhe më shumë mundësi që mund t’i gjeni lehtësisht.

Shënim anësor i rëndësishëm: Formularët e Kontaktit dhe GDPR

Ju mund të jeni të vetëdijshëm se kohët e fundit ka pasur disa ndryshime në ligjet e intimitetit të Internetit në Evropë. Më 25 maj 2018, Rregullorja e përgjithshme për mbrojtjen e të dhënave (GDPR) hyri në fuqi.

Ajo solli një sërë ndryshimesh në ligje që kanë të bëjnë me përdorimin e informacionit personal në internet. Kërcënon gjithashtu gjoba të mëdha për cilindo që shkel rregullat.

Pse është e rëndësishme? Format e kontaktit mbledhin të dhëna personale. Për këtë arsye, nëse ju jeni nën juridiksionin e rregulloreve (dhe shumica e njerëzve tani e bëjnë), duhet t’i kushtoni vëmendje disa gjërave.

Gjërat e para: Ne nuk jemi një Zyrë Ligji!

Më poshtë, do të gjeni një numër të këshillave se si ta bëni formën tuaj të kontaktit GDPR në përputhje. Këto këshilla janë përpiluar në maksimum të aftësive tona.

Sidoqoftë, askush këtu në faqet e internetit.org nuk është avokat dhe as nuk luajmë një në TV. Për këtë arsye, më poshtë nuk zëvendëson një konsultë juridike profesionale dhe nuk duhet të shihet si këshilla juridike.

Ok, aq shumë për pjesën “nëse keni probleme, ju lutem mos u kthehuni dhe të na padisni”. Le të arrijmë në këshilla!

Këshilla për ta bërë formën tuaj të kontaktit GDPR në përputhje

Ja se si të ndërtoni forma të kontaktit të ndërgjegjësuara për jetën private:

 1. Mos mbledhni të dhëna që nuk ju duhen – Formularët e kontaktit ju japin një zgjedhje se cilat fusha duhet të përfshijnë. Nëse ka ndonjë të dhënë që nuk ju nevojiten në të vërtetë, ndaloni mbledhjen e tij. Në këtë mënyrë, nëse ka një shkelje, nuk mund ta humbni.
 2. Ableaktivizoni çdo gjurmim – Nëse jeni duke përdorur një formë kontakti që gjurmon cookie-t, agjentët e përdoruesve dhe / ose IP-të e përdoruesit, duhet ta çaktivizoni këtë që të jetë në përputhje me GDPR. Forma e Kontaktit 7 në dukje nuk bën asgjë, kështu që nuk ka asgjë për të bërë. Kontrolloni formën tuaj të zgjedhjes, nëse përdorni ndonjë gjë tjetër.
 3. Merrni pëlqimin absolut – Shtoni një mënyrë në formën tuaj që njerëzit të pajtohen me ju për mbledhjen e të dhënave të tyre. Për shembull, Forma e Kontaktit 7 ofron një kutia e pranimit. E rëndësishme: mos e vendosni kutinë e kontrollit të aktivizohet si parazgjedhje. Përdoruesit duhet ta bëjnë këtë vetë. Gjithashtu, përfshini një mesazh që thotë atë që ju mbledh dhe për çfarë qëllimi plus një lidhje me politikën tuaj të privatësisë.
 4. Keni një politikë të privatësisë në vend – Duke folur për të cilat, nën GDPR, çdo faqe në internet profesional duhet të shfaqë një politikë privacy që shpjegon se çfarë të dhëna ata mbledhin dhe si i përdorin ato. Ju gjithashtu duhet t’u jepni vizitorëve mundësinë të kërkojnë të dhënat e tyre personale dhe t’i heqin ato. Kjo është një temë më komplekse sesa mund të mbulojmë këtu. Përdorni lidhjen më poshtë për të gjetur më shumë informacion.
 5. Implementimi i HTTPS – Përdorimi i SSL / HTTPS kodon shkëmbimin e të dhënave midis shfletuesit dhe serverit. Kjo është e rëndësishme për format e kontaktit për të mbajtur të dhënat personale të sigurta. Isshtë konsideruar gjithashtu praktikë e zakonshme tani. Shikoni udhëzuesin tonë se si ta zbatoni atë.

Nga gjithçka që kemi lexuar, sa më sipër duhet të jetë e mjaftueshme për të bërë forma kontakti në përputhje me ligjin e ri. Sigurisht, ka më shumë për këtë temë për pronarët e faqeve të internetit. Mund të mësoni më shumë këtu dhe këtu.

Plugins të tjerë të shkëlqyeshëm të formës së kontaktit për WordPress

Përveç Formës së Kontaktit 7, ekzistojnë një bandë më shumë plugins atje për të krijuar forma kontakti në WordPress. Këtu janë disa kandidatë të tjerë të mirë.

Format Jetpack (Lirë)

format jetpack

Jetpack është një grup i shtojcave të fuqishme të prodhuara nga WordPress.com (shiko krahasimin tonë të WordPress.org vs WordPress.com). Këto përfshijnë një modul për krijimin e formave të kontaktit. Kur e ndizni, mund të filloni të futni forma në faqen tuaj të internetit WordPress menjëherë nga redaktuesi i postës dhe faqes.

Këtu janë disa tipare qëndrimi:

 • I shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur
 • Alarme me email për t’ju njoftuar rreth paraqitjeve në formular
 • Bëni çdo rregullim nga brenda redaktorit të WordPress
 • Një zgjidhje e shkëlqyeshme për të krijuar forma të thjeshta

Kur përdorni format Jetpack, sigurohuni që të zbatoni një lloj mbrojtjeje ndaj spamit. ne po flasim nga përvoja. Të lartpërmendurit WPBruiser është një mundësi falas.

HappyForms (Lirë)

Logo e lumturHappyForms është relativisht e re në treg. Integrohet me Customizer WordPress, gjë që e bën fillimin me të vërtetë të lehtë. Përveç kësaj, ajo ka karakteristikat e mëposhtme:

 • Lehtë dhe e shpejtë
 • Plotësisht i lirë për t’u përdorur (por vjen me markë)
 • Ju lejon të ndërtoni forma përmes zvarritjes dhe rënies
 • Shfaq format e paraqitjeve në pultin e WordPress
 • Vjen me mbrojtje të integruar të spamit

Formulari i kontaktit 7 (Lirë)

Formulari i kontaktit 7

Me Formën e Kontaktit 7 mund të menaxhoni forma të shumta kontakti të ndryshme me një ndërfaqe themelore të lehtë për t’u përdorur. Ata gjithashtu kanë një version premium, por është menduar si dhurim. Primi nuk do të bëjë ose të japë asgjë (përveç një animacioni të ri për ngarkimin e miut).

 • I shpejtë dhe i lehtë për t’u përdorur
 • Mund të bëni rregullime brenda WordPress
 • Logjika e kushtëzuar për format e kontaktit

Mundësi e shkëlqyeshme falas.

Format Ninja (Freemium)

Format Ninja

Kjo shtojcë ju lejon të ndërtoni forma përmes një ndërfaqe miqësore për përdoruesit. Ka një version falas por gjithashtu ofron një edicioni premium me karakteristika shtesë, shtesa, mbështetje, paraqitjet dhe më shumë. Kjo perfshin:

 • Lidhuni lehtësisht me shërbimet e zakonshme të marketingut me email
 • Aftësia për të pranuar pagesa përmes formave tuaja
 • Format e sinkronizimit me CRM si Salesforce

Anëtarësia për Format Ninja kushton 99 dollarë / vit e lart.

Format e gravitetit (Premium)

logoja e gravitetit

Format e gravitetit është ndoshta zgjidhja më e popullarizuar e primit. Prettyshtë shumë e avancuar, ka një ndërfaqe të mirë të përdoruesit dhe një sistem të shkëlqyeshëm mbështetës. Për dallim nga shënimet e tjera në këtë listë, kjo shtojcë është vetëm premium, por ju merrni shumë për paratë tuaja.

 • Më shumë se 30 lloje të fushave të formës
 • Gama e gjerë e add-ons
 • Ngarkimet e skedarëve
 • Mundësia që paraqitjet e përdoruesve të shfaqen në pjesën e përparme
 • Forma me shumë faqe
 • Logjika e kushtëzuar dhe llogaritjet e përparuara

Nëse jeni të interesuar në Format e gravitetit, planet e tyre fillojnë me 59 dollarë në vit.

Format Caldera (Freemium)

forma kaldera

Hyrja përfundimtare në këtë listë gjithashtu ju lejon të ndërtoni forma me një ndërfaqe grafike. Përveç kësaj, ajo ka karakteristikat e mëposhtme:

 • Jepuni vizitorëve mundësinë të paraqesin postimet e tyre
 • Auto-responders
 • Karakteristikat anti-spam
 • Forma plotësisht të përgjegjshme të uebit

Përveç versionit falas, ekziston edhe një botim fillestar duke filluar nga 6.24 $ / muaj – 74,99 $ / vit.

Formularët e Kontaktit të WordPress në një Butë

Mësimi për të shtuar një formë kontakti në WordPress është diçka që secili që zotëron një faqe në internet duhet të bëjë. Shtë një nga mënyrat më të rëndësishme që njerëzit të lidhen me ju. Një formë kontakti e bën faqen tuaj të duket më profesionale, ju mbron nga spammers, sigurohet që të merrni informacionin e nevojshëm dhe të veprojë si një doorman.

Në këtë artikull, ne kemi mbuluar mënyrën e shtimit të një forme kontakti në WordPress duke përdorur Formularin e Kontaktit 7. Ne kemi kapërcyer një model të përparuar dhe mbrojtje ndaj spamit për formën tuaj. Përveç kësaj, postimi mbuloi temën e rëndësishme të pajtueshmërisë së GDPR për format e kontaktit dhe këshilla se si ta arrijë atë. Më në fund, ne shikuam një numër shtojcash të tjera të shkëlqyera që mund të përdorni për të shtuar një formë kontakti në faqen tuaj WordPress.

Deri tani, ju e dini gjithçka që ju nevojitet për të shtuar një formë në faqen tuaj të internetit. Shpresojmë që ajo të çojë në mundësi të mëdha dhe kontakte interesante të reja.

A keni ndonjë pyetje se si të shtoni një formë kontakti në faqen tuaj? Nëse po, ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me