Si të shtoni një abonim për Newsletter me Email në Uebfaqen tuaj

Si të shtoni një gazetë me email


Nëse doni të dini se si të shtoni një abonim të buletinit të postës elektronike në faqen tuaj të internetit, atëherë ne kemi disa udhëzime hap pas hapi për ju këtu.

Ajo që vijon është a mësimdhënie miqësore për fillestarët se si të shtoni një kuti abonimi të mirë në faqen tuaj të internetit në WordPress, dhe si ta lidhni atë me një shërbim të marketingut me email. Më e mira nga të gjitha, kjo nuk do t’ju kushtojë një monedhë.

Gjërat që ju nevojiten para se të mund të shtoni një abonim të Newsletter-it në Uebfaqen tuaj

Lajmi i mirë këtu; në thelb nuk keni nevojë për asgjë më tepër se ato që keni tashmë, që janë:

 • një uebfaqe pune WordPress
 • një llogari admin në atë uebfaqe
 • afërsisht 15 minuta nga koha juaj

Ka vetëm tre hapa për tërë procesin:

 1. �� Regjistrohuni me Kontakt të Përhershëm
 2. Krijoni një formë regjistrimi të buletinit
 3. �� Shtoni formularin në faqen tuaj

Ja se si t’i kapni të gjithë ata (nuk kërkohen aftësi kodimi).

Hapi 1: �� Regjistrohuni me kontakte të vazhdueshme

“’Farë është kontakti i vazhdueshëm?” – ju dëgjojmë të pyesni. Ta themi thjesht, Konstant Kontakti është një mjet që do të kujdeset për pajtimtarët tuaj në buletinin tuaj dhe t’u dërgojë atyre mesazhet tuaja të postës elektronike..

“Në rregull, por pse nuk mund t’i dërgoj vetëm gazetat e mia nga Gmail?” Kjo është një pyetje e zakonshme. Dhe me të drejtë – është një gjë intuitive të kërkosh.

Epo, aq sa Gmail punon mirë kur po dërgoni një mesazh me email tek një person (një rast klasik i përdorimit personal), gjërat nuk funksionojnë ashtu si edhe kur filloni të dërgoni të njëjtën mesazh për marrës të shumtë – si do të dëshironit me një gazetë.

Pas një kohe duke e bërë këtë, email-et tuaja do të shënohen si spam dhe do të ndalojnë shpërndarjen tërësisht për marrësit tuaj. Kjo është arsyeja pse ju dëshironi që dikush tjetër të kujdeset për dërgimin aktual të postave elektronike. Në mënyrë ideale, kjo duhet të jetë një kompani që ka një reputacion të mirë dhe nuk do t’i marrë flamurin e mesazheve tuaj.

Këtu hyn në lojë Konstant Kontakti.

Ja çfarë duhet të dini për Kontaktin e Përhershëm kur e përdorni për të trajtuar integrimin e pajtimeve të buletinit të emailit të faqes tuaj:

 • Ka një provë 30-ditore falas, kështu që ju mund të provoni platformën dhe të shihni se si ju pëlqen.
 • Kjo ju lejon të artizanoni emailet tuaja në një ndërfaqe vizuale, duke përdorur funksionalitetin drag and drop.
 • Ka veçori të përparuara të automatizimit të marketingut me email që ju ndihmojnë të bashkëveproni me pajtimtarët tuaj në mënyrë më efektive.
 • Kontakti i vazhdueshëm do të kujdeset për mbajtjen e sigurt të listës tuaj të pajtimtarëve dhe në përputhje me ligjet ndërkombëtare të intimitetit të të dhënave.
 • Kontakti i vazhdueshëm do të trajtojë gjithashtu abonime të reja që vijnë dhe sigurohuni që të gjithë ata që kanë zgjedhur të marrin gazetat nga ju me të vërtetë do t’i marrin ato.
 • Kontakti i vazhdueshëm mund të integrohet lehtësisht me faqen tuaj.
 • Ju merrni mjete shtesë të mediave sociale (për të postuar azhurnime të reja), dhe madje edhe një krijues të faqes në internet falas.

Kontakti i vazhdueshëm fillon nga 20 dollarë në muaj. Për atë çmim, ju mund të dërgoni një numër të pakufizuar emailash në një listë prej 500 pajtimtarësh.

Për të filluar me Kontaktin Konstant, shkoni te ConstantContact.com dhe klikoni në butonin e etiketuar REGJISTROHU TANI.

Regjistrohu Kontakti i Përhershëm

Gjatë procesit të regjistrimit, do të duhet të jepni informacionin tuaj personal dhe gjithashtu të shkruani detajet e metodës tuaj të pagesës (nuk do të paguani gjatë 30 ditëve të para).

Nëse gjithçka shkon mirë, ju do të merrni një email konfirmimi dhe do të jeni në gjendje të regjistroheni në panelin tuaj të përdoruesit.

Si parazgjedhje, Konstant Kontakti krijon një listë kryesore të kontakteve për ju dhe vendos emailin tuaj – kështu që ju jeni pajtuesi juaj i parë. Kjo është edhe ajo ku të gjithë tuajat aktual pajtimtarët caktohen kur regjistrohen për të marrë gazetat tuaja. Ju mund ta gjeni atë listë të kontakteve duke klikuar në Kontaktet nga menyja kryesore.

Kontakte të vazhdueshme të kontakteve

Vetëm për t’ju dhënë një ide se çfarë Konstant Kontakti mund të bëjë për ju, këtu janë pjesët e tjera të disponueshme përmes menusë kryesore në pult:

 • fushata – këtu do të shkoni për të dërguar gazeta të reja
 • raportimi – pasi të keni dërguar disa gazeta gazetash, këtu do të shihni raporte mbi efektivitetin e fushatave tuaja, klikime, hapje dhe më shumë
 • Formularët e regjistrimit – këtu mund të krijoni forma të reja regjistrimi për t’i shtuar ato në faqen tuaj të internetit
 • Librari – Kontakti i vazhdueshëm ju lejon qasje në fotografinë e aksioneve në partneritet me Shutterstock
 • social – kjo është veçoria e bonusit të Kontaktit që ju lejon të postoni azhurnime drejtpërdrejt në profilet tuaja të mediave sociale
 • integrimet – një katalog integrimesh të mundshme me mjete dhe shërbime të palëve të treta
 • Faqja e internetit – një ndërtues i plotë i faqeve në internet.

Hapi 2: �� Krijoni një Formulë Regjistrimi të Buletinit

Një vend i shkëlqyeshëm për të filluar punën tuaj aktuale me Kontaktin e Përhershëm është duke krijuar një formë të re regjistrimi – d.m.th., formën që njerëzit do të përdorin për të hyrë në listën tuaj të buletinit.

Për të filluar, klikoni mbi Formularët e regjistrimit në menunë e sipërme.

Kontakti i formës së re

Tjetra, klikoni në Krijoni një Formular Regjistrimi button. Kontakti i vazhdueshëm do t’ju japë një zgjedhje të katër llojeve të ndryshme të formave:

Format e kontaktit të vazhdueshëm

Meqenëse ne po diskutojmë sot se si të shtoni një buletin / pajtim me email në faqen tuaj të internetit, do të keni shumë të ngjarë të interesoheni për një Shfaqem ose një Në rradhë formë. Ne do të shkojmë me këtë të fundit.

Drejt portës, Kontakti Konstant ju tregon një version themelor të formularit:

Forma themelore e Kontaktit të vazhdueshëm

Ju mund ta rregulloni këtë formë megjithatë dëshironi duke klikuar në opsionet e disponueshme në shiritin anësor, duke shkruar kopjen tuaj, rregullimin e sfondit, butonin e regjistrimit dhe gjithashtu duke zgjedhur grupin e fushave që dëshironi të vendosni në formular (duke vazhduar me thjesht email në përgjithësi do t’ju ulë më shumë abonentë – regjistrimi do të jetë më pak sherr për ta).

Duke folur për të shkruar një kopje efektive, kjo është diçka që do të duhet ta kuptoni vetë. Ju duhet të mendoni se si ta bëni mesazhin tuaj unik në faqen tuaj të internetit dhe llojin e audiencës që dëshironi të arrini.

Kur të keni përfunduar duke punuar në formën tuaj, klikoni në publikoj butoni në këndin e sipërm të djathtë.

Do të shihni një mesazh suksesi së bashku me disa udhëzime se çfarë të bëni tjetër.

Suksesi i formës së vazhdueshme të Kontaktit

 • Klikoni në Kodi Inline lidhje (shiko në pamjen e ekranit më lart) dhe kopjojeni dhe ngjisni diku të dobishëm – si në një skedar të ri në desktopin tuaj.
 • Bëni të njëjtën gjë me Kodi Universal.

Kodi i linjës së kontaktit të vazhdueshëm

Hapi 3: �� Shtoni formularin e regjistrimit të buletinit në faqen tuaj

Gjëja e fundit që mbetet për të bërë është shtimi i formularit tuaj të regjistrimit të buletinit në faqen tuaj të internetit.

Kontakti i vazhdueshëm nuk kufizon ato që mund të bëni këtu në asnjë mënyrë. Ju mund të përfshini në mënyrë efektive formën kudo që dëshironi – në shiritin anësor, poshtë postimeve në blog, në faqen kryesore, fjalë për fjalë kudo.

E gjitha kjo është bërë duke përdorur dy pjesët e kodit që ju janë dhënë në hapin e mëparshëm: Kodi Universal dhe Kodi Inline.

Ne do ta bëjmë Kodi Universal i parë.

Kodi universal i Kontaktit të Përhershëm

Kontakti i vazhdueshëm ju udhëzon ta ngjisni atë menjëherë para mbylljes etiketën e kodit burimor të faqes suaj. Por mos u shqetësoni nëse nuk jeni plotësisht të sigurt se çfarë do të thotë kjo. Në praktikë, ekziston një rrugëdalje e dobishme që mund të përdorim këtu.

Ne do të përdorim sitin tonë Widgets për të trajtuar Kodi Universal përfshirja. Meqenëse widget janë zakonisht të pranishme në të gjitha nën-faqet brenda një uebfaqeje WordPress, duke shtuar një pjesë të kodit në një widget funksionon ashtu si dhe duke e shtuar atë përpara mbylljes etiketë.

Në pultin e WordPress tuaj, shkoni te Paraqitja → Widgets. Rrëmbej HTML i personalizuar widget dhe tërhiqeni atë në një nga zonat widget që keni në dispozicion – mundësisht një zonë në futboll. Ngjitur në tuaj Kodi Universal atje. Si kështu:

widget në footer

Klikoni mbi Save.

Në këtë fazë, ju jeni në gjysmën e rrugës për të shtuar formularin e pajtimit të buletinit në faqen tuaj!

Tani ju do të merrni tuaj Kodi Inline dhe ngjisni saktësisht aty ku dëshironi të shfaqet forma juaj e pajtimit.

Dy mundësi popullore:

 • (a) Vendosja e formularit të pajtimit nën postimet në blog
 • (b) Vendosja e formularit të pajtimit në shiritin anësor ose në një zonë tjetër widget

(a) Vendosja e formularit të pajtimit nën postimet në blog

Kur punoni në një postim në blog, klikoni në “+” butonin për të shtuar një bllok të ri dhe zgjidhni HTML i personalizuar bllok nga lista.

html me porosi

Ngjitur në tuaj Kodi Inline në bllok. Si kështu:

kodi në bllok

Pasi të ruani postimin, forma juaj e pajtimit do të shfaqet në vendin e saktë ku e keni vendosur atë bllok HTML të personalizuar.

(b) Vendosja e formularit të pajtimit në shiritin anësor ose në një zonë tjetër widget

Shtimi i një forme pajtimi në shiritin anësor të faqes ose në ndonjë zonë tjetër widget është ndoshta qasja më e njohur që shumica e njerëzve marrin.

Për ta bërë atë, thjesht shkoni te Paraqitja → Widgets në pultin e WordPress-it tuaj. Zgjidhni një zonë widget (tuaj sidebar, për shembull) dhe shtoni HTML i personalizuar widget për të – është i njëjti lloj widget që kemi përdorur për të Kodi Universal nja dy hapa me lart.

Këtë herë, ngjisni në tuaj Kodi Inline atje dhe kliko në Save.

Në këtë fazë, forma juaj e regjistrimit të buletinit është shtuar në një zonë widget dhe është plotësisht operacional. Të gjithë ata që vizitojnë faqen tuaj të internetit do të jenë në gjendje ta shohin atë!

Bërë dhe Bërë! ��

Kjo eshte; ne kemi arritur vetëm të shtojmë një pajtim të buletinit të postës elektronike në faqen tuaj të internetit. A jeni i kënaqur me mënyrën se si ka dalë forma juaj e regjistrimit? A ka ndonjë gjë tjetër që ne mund t’ju ndihmojmë?

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth ndërtimit të një uebfaqe të WordPress dhe si ta përdorni atë për marketing të biznesit tuaj, ne kemi më shumë informacion në sit:

 • Si të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain
 • Si të krijoni një faqe në internet
 • Si të filloni një dyqan online
 • Si të filloni një Blog
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map