Si të shtoni Google Analytics në WordPressMësoni se si të shtoni Google Analytics në WordPress është një pjesë shumë e rëndësishme e drejtimit të faqes tuaj të internetit. Softueri mund t’ju japë informacion të vlefshëm për atë që është dhe nuk po punon në faqen tuaj dhe ju lejon të merrni vendime të informuara për të ardhmen e tij.


Në këtë tutorial, ne do të përgjigjemi disa pyetjeve në lidhje me Google Analytics, duke përfshirë:

 • Farë është Google Analytics dhe pse e keni nevojë për të?
 • Si të regjistroheni në Google Analytics?
 • Si të shtoni Google Analytics në WordPress?
 • Si të instaloni Google Analytics me një plugin WordPress?

Le të fillojmë.

Farë është Google Analytics dhe pse e keni nevojë për të?

Para se të futemi në gjërat teknike, le të flasim së pari për temën e këtij postimi – Google Analytics. Nëse jeni një i ri i plotë, ndoshta nuk do të jeni në dijeni të asaj që është dhe pse është një ide e mirë ta lidhni atë në faqen tuaj të internetit në WordPress. Pra, le ta mbulojmë së pari.

1. Google Analytics ju ndihmon të njiheni me audiencën tuaj

Google Analytics është një suitë e analitikëve në internet që ju ndihmon të kuptoni dhe analizoni trafikun tuaj në internet. ’Shtë prezent në mbi 50 milion faqe interneti në të gjithë botën.

Mënyra se si funksionon është që të shtoni një pjesë të kodit JavaScript në faqen tuaj (më shumë në atë më poshtë) që lejon Google të gjurmojë aktivitetet e vizitorëve që vijnë në faqen tuaj. Pastaj do t’i mbledhë këto aktivitete dhe do t’i paraqesë ato në formën e statistikave në llogarinë tuaj të Google Analytics.

Shembull Google Analytics

Ja çfarë mund të mësoni nga statistikat:

 • Kush po viziton faqen tuaj? – Informacioni gjeografik dhe teknik se nga është audienca juaj dhe pajisjet që ato përdorin për të hyrë në faqen tuaj.
 • Dofarë bëjnë vizitorët tuaj? – Gjeni se në cilat faqe shikojnë, shkallën tuaj të fryrjes (domethënë pjesën e vizitorëve që lënë pas vetëm një faqe), sa kohë qëndrojnë në faqen tuaj dhe më shumë.
 • Kur do të vijnë? – Google Analytics gjithashtu ju tregon kur saktësisht njerëzit vijnë në faqen tuaj në orë, ditë, javë ose muaj.
 • Si e gjejnë faqen tuaj? – Ju gjithashtu merrni informacione nëse audienca juaj e gjen faqen tuaj në motorët e kërkimit (dhe cili prej tyre), media sociale, lidhje në faqet e internetit të tjera ose nëse ata hyjnë në adresën tuaj të faqes direkt.
 • Si ndërveprojnë me përmbajtjen tuaj? – Nga Google Analytics jeni gjithashtu në gjendje të kuptoni se si njerëzit bashkëveprojnë me faqen tuaj në WordPress, për shembull, lidhjet mbi të cilat klikojnë. Nëse përcaktoni qëllime të caktuara (si shndërrimi i vizitorëve në pajtimtarët me email), gjithashtu mund ta gjurmoni atë.

2. Përdorni informacionin për të optimizuar faqen tuaj të internetit

Farë mund të bëni me këtë informacion? Si është e dobishme për ju? Njohja e mësipërme ju lejon të bëni shumë gjëra.

 • Rregulloni faqen tuaj për t’i shërbyer auditorit tuaj më mirë. Për shembull, duke përmirësuar aspektet teknike ose duke shtuar një gjuhë.
 • Optimizoni burimet e trafikut – investoni më shumë në ato që funksionojnë veçanërisht mirë ose rrisin përpjekjet tuaja për ata që nuk bëjnë.
 • Përmirësoni përmbajtjen dhe strategjinë tuaj të përmbajtjes për t’iu ofruar vizitorëve më shumë ato që interesojnë.
 • Ndiqni fushatat e marketingut dhe shikoni nëse po punojnë.
 • Gjeni faqet tuaja që performojnë më keq dhe ndërmarrni hapa për t’i bërë ato më të mira.

Me pak fjalë, analitika në internet ju lejon të eleminoni supozimet dhe të merrni vendime në lidhje me faqen tuaj bazuar në fakte dhe të dhëna të vështira në vend të një ndjenje të zorrëve. Google Analytics është plotësisht i lirë për t’u përdorur, kështu që nuk kontribuon në kostot e faqes në internet.

Hapi 1. Regjistrohuni me Google Analytics

Para se të lidhni programin në faqen tuaj, së pari duhet të regjistroheni. Ne do ta bëjmë atë së pari duke u drejtuar për tek Faqja kryesore e Google Analytics.

Krijoni llogari Google Analytics

Nëse tashmë keni një llogari Google, thjesht përdorni atë për t’u regjistruar. Nëse jo, klikoni në butonin për t’u regjistruar dhe për të krijuar një llogari krejt të re. Pasi të keni bërë ose me të, ju do të shihni ekranin më poshtë.

Vendosni llogarinë e Google Analytics

Thjesht, shumë tregon procesin që do të kalojmë. hit Regjistrohu per te filluar. Në ekranin tjetër, kur të jepet një zgjedhje midis një aplikacioni celular dhe uebsajti, sigurohuni që të zgjidhni një Faqja e internetit. Pas kësaj, duhet të futni detajet tuaja.

Specifikoni detajet e llogarisë

Vini re se llogaria juaj mund të përmbajë disa faqe në internet që ndiqni. Si rrjedhim, një emër i duhur llogarie mund të jetë diçka si Uebfaqet e biznesit. Uebfaqja emri, adresa, kategoria e industrisë, vendi dhe zona e kohës duhet të jenë vetë-shpjeguese. nën Cilësimet e ndarjes së të dhënave, ju mund të zgjidhni gjithçka që ju të gjeni të përshtatshme.

Pasi të keni mbaruar, klikoni Merr ID-në e Ndjekjes për të vazhduar Ndoshta duhet të bini dakord me kushtet dhe kushtet e Google Analytics në hapin tjetër. Pas kësaj, ju do të shihni faqen me kodin tuaj të përcjelljes dhe ID e ndjekjes.

Kodi dhe ID e përcjelljes së Google Analytics

Tani për tani, kjo është gjithçka që kemi dashur të arrijmë.

Në hapin tjetër, ne do të shtojmë kodin e përcjelljes në faqen tuaj të WordPress. Për ta bërë këtë, ju mund të keni nevojë ose për kodin ose ID e gjurmimit, kështu që ka kuptim ta lini skedarin e shfletuesit të hapur. Në rast se e mbyllni atë dhe keni nevojë për të arritur atje më vonë, gjithmonë mund të gjeni kodin tuaj të ndjekjes nën Administratori> Informacioni i Ndjekjes> Kodi i Ndjekjes.

Hapi 2. Mësoni Bazat e Google Analytics

Para se të marrim mënyrën se si të shtojmë kodin në faqen tënde, le të përfitojmë nga rasti që të bëjmë një vështrim të shpejtë rreth ndërfaqes kryesore të Google Analytics. Në atë mënyrë, ju merrni një kuptim më të mirë të llojit të informacionit që mund të gjeni atje. Mund të shkoni atje duke klikuar shtëpi buton.

Llogari Google Analytics

Në të djathtë, ju gjithmonë do të shihni statistikat për faqen tuaj të internetit, ndërsa në të majtë mund të zgjidhni cilat të dhëna për të parë. Pjesa e programit ku do të shpenzoni më shumë kohën tuaj është raportet tab. Do të gjeni një numër seksionesh të ndryshme që, nëse klikoheni, përmbajnë nënmenusë të tjerë dhe përmbajnë informacionin e mëposhtëm:

 • Kohe reale – Ju tregon se çfarë po ndodh në faqen tuaj në momentin e vëzhgimit. Sa vizitorë janë aktualisht në të, prej nga janë, çfarë kërkojnë dhe më shumë.
 • audiencë – Përmban informacione që ju ndihmon të mësoni më shumë rreth përdoruesve tuaj p.sh. numrin e vizitorëve në një periudhë kohe, sa kohë ata qëndruan mesatarisht dhe demografinë, si dhe informacionin teknik rreth tyre.
 • përvetësim – Ju tregon se cilat burime i dërgojnë përdoruesit në faqen tuaj dhe informacione rreth kanaleve tuaja të marketingut.
 • Sjellje – Gjithçka në lidhje me atë që bëjnë përdoruesit tuaj pasi të vijnë në faqen tuaj, përmbajtjen që shikojnë dhe më shumë.
 • konvertimit – Nëse keni vendosur qëllime brenda Google Analytics, ja ku e kuptoni se sa mirë po bëni në arritjen e tyre.

Të gjitha të mirat deri tani? Atëherë le të merremi me atë se si të shtoni Google Analytics tani në faqen tuaj WordPress.

Hapi 3. Shtoni Google Analytics në WordPress

Në mënyrë që Google Analytics të fillojë të gjurmojë vizitorët tuaj, kodi i mësipërm duhet të jetë i pranishëm në çdo faqe të faqes tuaj që doni ta bëni atë më tutje. Zakonisht, janë të gjithë ata. Ja se si mund ta arrini me dorë.

Opsioni A: Vendosni kodin në header.php

Një nga mënyrat kryesore për të shtuar kodin e gjurmimit në faqen tuaj është ta futni atë në kokën tuaj. Në këtë mënyrë, ajo do të ngarkohet në çdo faqe.

Falë mënyrës së ngritjes së WordPress, kjo është shumë e lehtë për t’u arritur. Shumica e temave standarde kanë një header.php skedar që është përgjegjës për prodhimin e seksionit të titullit të faqes. Pra, thjesht mund të futni kodin e Google Analytics këtu.

Sidoqoftë, kur bëni ndryshime në skedarët e temave, jini të vetëdijshëm që është gjithmonë më së miri ta bëni atë në një temë fëmijësh. Përndryshe, ata do të humbasin kur të azhurnoni temën tuaj kryesore. Temat e fëmijëve janë përgjithësisht të dobishme dhe ju patjetër që duhet të lexoni më tej rreth tyre.

Pasi të keni krijuar temën e fëmijës suaj, thjesht kopjoni header.php nga tema kryesore në të dhe fillo redaktimin e tij. Pastaj kopjoni dhe ngjisni kodin e përcjelljes nga Google Analytics në të menjëherë para mbylljes kllapa.

Shtoni kodin e gjurmimit të Google Analytics në skedarin me kokë WordPress

Gjithashtu, sigurohuni që kodi të jetë i përfshirë

Ruani, ngarkoni dhe që nga ai moment, Google Analytics duhet të fillojë gjurmimin.

Opsioni C: Përdorni një Shtojcë Custom

Një opsion i tretë për të shtuar manualisht kodin e gjurmimit në faqen tuaj është krijimi i shtojcës tuaj. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë të aktivizoni dhe çaktivizoni gjurmët nga fundi i pasmë i WordPress. Plus, sigurohet që kodi i gjurmimit të Google Analytics të mbetet në faqen tuaj edhe nëse ndryshoni tema.

Nëse nuk keni krijuar kurrë një plugin më parë, mos u shqetësoni - është me të vërtetë e lehtë! Para se të arrijmë tek ajo vetëm një shënim i shpejtë: për të punuar më poshtë, tema juaj aktive duhet të ketë wp_head goditje brenda header.php. Zbatohet zakonisht si rregull, por ia vlen të kontrollohet!

Pasi të keni mbaruar, gjithçka që duhet të bëni është të krijoni një skedar të ri PHP. Merrni redaktorin e tekstit sipas zgjedhjes tuaj, bëni një skedar të ri dhe ruajeni si diçka të ngjashme me të nick-google-analytics.php. Pastaj, shtoni kodin e mëposhtëm në të (aluzion: është i njëjti funksion si më parë plus një kokë që lejon WordPress të dijë se kjo është një shtesë).

  

Sigurohuni që të zëvendësoni kodin e gjurmimit të mostrës (gjithçka midis ) me vehten tende. Përndryshe, nuk do të funksionojë. Gjithashtu, rregulloni kokën në atë që dëshironi.

Pasi të keni mbaruar, ruani skedarin dhe ngarkojeni atë në dosjen e shtojcave të faqes tuaj (wp-përmbajtje> shtojca). Ju gjithashtu mund t'i jepni nën-dosjen e vet nëse dëshironi. Kur të keni mbaruar, aktivizoni atë nga fundi i WordPress-it si çdo plugin tjetër.

Aktivizoni pluginin Custom WordPress për kodin e gjurmimit të Google Analytics

Ndërsa më lart nuk është shumë e komplikuar, dhe mënyra edhe më e lehtë është të përdorni një nga shumë shtojcat në dispozicion. Ne do ta kalojmë procesin me një shembull tani dhe më vonë do të shikojmë në disa shtesa më shumë që mund të bëjnë të njëjtën gjë.

Si të instaloni Google Analytics me një plugin WordPress

Për këtë tutorial, ne do të përdorim Google Analytics për WordPress nga MonsterInsights. Isshtë shtojca më e popullarizuar në drejtori për këtë qëllim me më shumë se dy milion instalime. Alsoshtë gjithashtu me të vërtetë e lehtë për t’u përdorur dhe vjen me një modul që ndihmon që të jetë në përputhje me GDPR (për fat të keq, vetëm në versionin premium).

Shkojme!

1. Instaloni plugin

Natyrisht, sa herë që dëshironi të përdorni një shtojcë në faqen tuaj WordPress, hapi i parë është ta instaloni. Për këtë, thjesht shkoni te Shtojcat> Shto të re. Kërkoni atë me emër (duke kërkuar) google analytics duhet të jetë e mjaftueshme).

Plugin Google Analytics WordPress

Kur ta gjeni në listë, goditni Instaloje tani për të filluar shkarkimin e saj në faqen tuaj. Aktivizo kur të jetë bërë.

2. Lidhuni me Google Analytics

Kur shtojca është aktive, do të gjeni një artikull të ri të menusë të quajtur Vështrime në pultin e faqes tuaj. Klikoni atë për të shkuar në Cilësimet menu.

Autentifikoni MonsterInsights me llogarinë Google Analytics

Klikoni mbi Autentifikoni me llogarinë tuaj Google. Kjo do t'ju ridrejtojë në faqen Google Analytics. Do t'ju kërkohet të regjistroheni ose nëse jeni tashmë, të zgjidhni llogarinë që dëshironi të përdorni për ndjekjen.

Hyni në llogarinë Google

Pasi të jeni regjistruar, Google Analytics do t'ju kërkojë të jepni leje për plugin WordPress për të hyrë në të dhënat tuaja.

Lejoni shtojcën të shtojë Google Analytics në WordPress

Kjo është e nevojshme që ajo të funksionojë, sigurohuni që ta lejoni. Pas kësaj, ju ende duhet të zgjidhni profilin që dëshironi të gjurmoni. Zgjidhni atë që keni krijuar më herët dhe plotësoni vërtetimin kur e keni bërë një gjë të tillë.

Kjo eshte! Do të drejtoheni përsëri në faqen tuaj. Ne ju thamë se do të ishte e lehtë!

2.1 Metoda alternative

Kjo nuk është mënyra e vetme për të shtuar Google Analytics në faqen tuaj WordPress me këtë shtojcë. Ju gjithashtu mund të futni kodin tuaj UA të ndjekjes me dorë. Për këtë, thjesht klikoni në Klikoni këtu për të vërtetuar me dorë.

Vendosni manualisht ID e Analitics të Google Analytics në WordPress

Ju do të gjeni kodin tuaj UA si ID e gjurmimit në llogarinë tuaj Google Analytics.

ID e ndjekjes së Google Analytics

Kopjojeni dhe ngjiteni në fushë në cilësimet e shtojcës. Pastaj kurseni ndryshimet tuaja. Done!

Vetëm të jenë të vetëdijshëm që ju nuk jeni në gjendje të përdorni raportet MonsterInsights në WordPress tuaj në këtë mënyrë.

3. Rregulloni Cilësimet e Ndjekjes

Pasi të lidheni, mund të klikoni në ndjekja në krye për të bërë ndryshime për mënyrën se si aplikacioni ndjek vizitorët tuaj.

Cilësimet e përcjelljes së MonsterInsights

Le t'i mbulojmë më të rëndësishmet shpejt:

 • angazhim - Opsione për t'ju lejuar të injoroni përdoruesit e faqes sipas rolit të përdoruesit dhe të mundësoni përcjelljen e ngjarjeve (do të thotë klikime në lidhje)
 • Demografia - Ndizni raportet demografike dhe interesat. Më e rëndësishmja - është ajo ku mund të aktivizoni anonimizimin e IP.
 • Permissions - Le të kontrolloni se kush në faqen tuaj mund të shikojë raportet dhe të ndryshojë cilësimet, nëse dëshironi që shtojca të azhurnohet automatikisht, të gjurmoni statistikat e përdorimit dhe të shfaqni njoftimet.

Ka edhe disa gjëra më të vogla që mund të ndryshoni p.sh. trajtimi i lidhjeve të bashkëpunimit dhe më shumë. Fatkeqësisht, shumica e opsioneve janë pjesë e versionit premium të shtojcës.

4. Kontrolloni raportet

Gjëja interesante në lidhje me MonsterInsights nuk është vetëm se është e lehtë për t’u përdorur, por edhe që tërheq të dhënat e Google Analytics direkt në pultin e WordPress. Mund ta shihni më poshtë Pasqyra> Raportet.

Raportimi i MonsterInsights

Jini të vetëdijshëm, që kërkon një kohë që Google të shfaqë çdo të dhënë. Prandaj, kjo pjesë mund të jetë e zbrazët për momentin ashtu si në llogarinë tuaj të Google Analytics. Në përgjithësi, duhen 12-24 orë para se të fillojnë të shfaqen të dhënat, thjesht kontrolloni më vonë.

Google Analytics dhe WordPress me pak fjalë

Google Analytics është një mjet i rëndësishëm për përmirësimin e faqes suaj të WordPress. Mund të ju jap informacion të paçmuar për audiencën tuaj, në mënyrë që t'iu shërbeni atyre më mirë.

Në postimin e mësipërm, ne folëm për gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me këtë suitë në internet analitikë, përfshirë ato që duhet të mendoni për sa i përket ligjeve të intimitetit të të dhënave.

Përveç kësaj, siç e keni parë, shtimi i analitikëve në faqen tuaj nuk është i ndërlikuar. Në thelb, ju vetëm duhet të regjistroheni dhe të shtoni kodin e përcjelljes në faqen tuaj.

Këtë të fundit mund ta bëni me dorë ose duke e shtuar atë në skedarë shabllonë, duke e përfshirë atë në një funksion ose një plugin personal. Pluginat ofrojnë një mënyrë edhe më të përshtatshme siç e keni parë. Ekzistojnë gjithashtu shumë mundësi të ndryshme për këtë.

Tani, ju jeni gati të shtoni Google Analytics në faqen tuaj WordPress. Shpresojmë se do t'ju ndihmojë të bëni faqen tuaj edhe më të suksesshme!

A keni ndonjë mendim në Google Analytics dhe WordPress? Nëse po, ju lutemi ndani atë në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me