Si të shpejtoni WordPress me 300% ose më shumë falas


Ka shumë këshilla atje në lidhje me shpejtësinë e faqes në internet dhe si të bëni një test të shpejtësisë së faqes Google për të kuptuar se si të bëni optimizimin e WordPress dhe të shpejtoni WordPress. Por, është më lehtë e thënë sesa bëhet.

Disa strategji të optimizmit të WordPress funksionojnë mirë në disa faqe interneti por jo në të tjerët.

Për më tepër, plotësimi i një testi të shpejtësisë së faqes në Google është i thjeshtë, por të bësh një me rezultate të sakta është çështje tjetër.

Shtë thelbësore të shpejtoni WordPress sepse Google rekomandon që faqja juaj e internetit ngarkon të paktën 90% të përmbajtjes së saj vizuale në një peshë 100ms. Përndryshe, faqja juaj nuk do të renditet mirë dhe trafiku juaj do të bjerë.

Pra, këtu është një udhëzues praktik hap pas hapi për të shpejtuar WordPress përmes kryerjes së një testi të saktë të shpejtësisë së faqes Google, pastaj duke bërë disa optimizime të WordPress që do të shpejtojnë faqen tuaj të internetit trefish nëse jo më shumë.

Nëse dëshironi të hidheni përpara seksioneve që janë të rëndësishme për ju, ndjehuni të lirë ta bëni këtë:

 1. Benchmarking Shpejtësia e faqes në internet me një Test të Shpejtësisë së sitit Google
 2. Strategjitë Themelore për të Shpejtuar WordPress
 3. Optimizimi i WordPress për të Shpejtuar WordPress
 4. Si të shpejtoni WordPress nga Tre herë ose më shumë
 5. A e shpejtoi WordPress Optimization WordPress me 300%?

Contents

Hapi 1: Benchmarking Shpejtësia e faqes së internetit me një Test Google Speed ​​Speed


Para se të mund ta shpejtoni WordPress përmes strategjive të optimizmit të WordPress, duhet të përcaktoni faqen e internetit tuaj. Kjo do të thotë të kuptoni se sa shpejt ngarkon faqja juaj aktualisht. Në atë mënyrë, ju mund të krahasoni faqen tuaj para dhe pas aplikimit të strategjive të optimizmit të WordPress.

Ju mund ta bëni këtë me një test të shpejtësisë së faqes në Google dhe mjete të tjera për të krijuar një test të shpejtësisë së faqes.

Benchmarking Testimi i Uebsajtit me një sit Shembull

Për qëllime të demonstrimit të procesit të krahasimit të shpejtësisë së faqes në internet për faqen tuaj të internetit WordPress, më poshtë janë detajet e specifikimeve të një faqe të internetit të shembullit. Ju mund të ndiqni së bashku me faqen tuaj ose të krijoni një sit me të njëjtat kredencialë për të provuar këtë proces.

Mbani në mend se nëse vendosni të rikrijoni këtë uebfaqe të testimit dhe jeni në gjendje të shpejtoni WordPress me strategjitë më vonë për optimizimin e WordPress, nuk do të thotë që ka ndonjë çështje të gabuar në thelb me ndonjë prej shtojcave, temave dhe imazheve. që janë përdorur.

Arsyeja për këtë është thjesht se sa më shumë të shtoni një sit, aq më shumë burime përdorni në serverin tuaj. Kjo nuk është një gjë e keqe, por mund të përmirësohet edhe me optimizimin e WordPress për të shpejtuar WordPress.

Në fund të ditës, nëse keni mundësinë për të shpejtuar WordPress siç është me hapat e mëposhtëm, pse të mos shkoni përpara me të?

Specifikimet e Shembullit të faqeve të internetit

Faqja e shembullit ka:

Faqja e provës ka aktivizuar të gjitha shtojcat e listuara, por jo të vendosura plotësisht.

Një postim në blog u krijua gjithashtu për këtë faqe interneti shembulli për testin e shpejtësisë së faqes Google, si dhe testin e shpejtësisë së faqes me mjetet e tjera.

Artikulli përmban si vijon:

 • Kjo foto nga Ilya Pavlov në Unsplash në një postim në blog, me madhësi të madhe
 • Një foto nga WebFactory Ltd në Unsplash si imazhi i paraqitur
 • Një fragment prej 3000 fjalësh nga teksti Lorem Ipsum
 • Shtojca e lartpërmendur Duplicate Page u përdor për të kopjuar postimin në blog 50 herë

Për më tepër, një faqe është krijuar dhe gjithashtu është dublikuar 25 herë me sa vijon:

Mirëmbajtja Themelore

Pasi faqja juaj të jetë e gatshme të përcaktohet, sigurohuni që të rezervoni të gjithë faqen tuaj. Kjo do të sigurojë që nëse diçka nuk shkon mirë gjatë procesit të optimizmit të WordPress, nuk do ta humbni faqen tuaj.

Më vonë, konkretizimi dhe shtyrja e JavaScript janë përfshirë si strategji të optimizmit të WordPress për të shpejtuar WordPress. Ndonjëherë, këto mund të shkaktojnë prishjen e faqes tuaj.

Kur keni një kopje rezervë, ju mund të rivendosni faqen tuaj dhe të përpiqeni të shpejtoni përsëri WordPress.

Vetëm sigurohuni që të provoni rezervën tuaj paraprakisht, si dhe për të siguruar që keni një kopje rezervë pune që nuk ka gabime.

Nëse nuk doni të përdorni shtojcën Duplicator që u përdor në faqen e provës së shembullit, sigurohuni që të përdorni një plugin alternative rezervë.

Për detaje, shikoni Si të Rezervoni dhe Rivendosni WordPress.

Si të krijoni një Test të Shpejtësisë së sitit në Google

Ju mund të ekzekutoni një test të shpejtësisë së faqes Google duke përdorur falas Insajtet e Google Pagespeed mjet për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet.

Së pari, kopjoni URL-në e faqes suaj të internetit nga shiriti i adresës pasi të vizitoni faqen tuaj. Klikoni në URL për ta theksuar atë. Pastaj, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni Copy nga lista drop-down që shfaqet.

Shembull i faqes provë për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet
Kopjoni adresën e faqes tuaj në mënyrë që të mund të ekzekutoni një test të shpejtësisë së faqes Google.

Shkoni te mjeti Google Pagespeed Insights dhe në fushën URL, ngjisni adresën e faqes tuaj. Pastaj, klikoni në butonin Analizë për të filluar krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet.

Test i shpejtësisë së faqes Google për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet
Vendosni URL-në e faqes tuaj për të ekzekutuar një test të shpejtësisë së faqes Google.

Prisni disa momente që të dhënat të përpunohen dhe të shihni rezultatet tuaja.

Rezultati fillestar që shihni është për versionin celular të faqes tuaj. Outshtë nga njëqind. Sa më i lartë është, aq më i shpejtë është shpejtësia e faqes suaj.

Kur klikoni në butonin Desktop, do të shihni rezultatin tuaj për versionin desktop të faqes tuaj.

Ekzistojnë gjithashtu detaje informuese nën rezultatin, si dhe koha që i duhet ngarkesës së përmbajtjes.

Shembull test i shpejtësisë së faqes Google për krahasimin e shpejtësisë së faqes
Rezultati i testit të shpejtësisë së faqes së Google në të majtë dhe rezultati i desktopit në të djathtë.

Vendi i testimit shënoi një 74/100 për celular dhe 95/100 për desktop. Këto nuk janë rezultatet më të këqija, por ato sigurisht që mund të përmirësohen.

Pse duhet të përcaktoni me mjete të shumta të testit të shpejtësisë në sit

Në vend që të ekzekutoni vetëm një test të shpejtësisë së faqes Google me Pagespeed Insights, ju mund të diversifikoni testin e shpejtësisë së faqes tuaj. Bërja e kësaj jep rezultate më të sakta sepse ju jep një vështrim më të gjerë se si po bën me të vërtetë shpejtësia e faqes tuaj.

Arsyet më të mëdha për këtë është nëse shihni ndonjë nga këto mesazhe pasi të keni marrë rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes tuaj në Google:

 • Të dhënat në terren – Raporti i Përvojës së Përdoruesit të Chrome nuk ka të dhëna të mjaftueshme për shpejtësinë në botë reale për këtë faqe. “
 • Përmbledhja e origjinës – Raporti i Përvojës së Përdoruesit të Chrome nuk ka të dhëna të mjaftueshme për shpejtësinë në botë reale për këtë origjinë. “

Mesazhi “të dhëna në terren” lidhet me faktin se një test i shpejtësisë së faqes Google vetëm shënon faqen tuaj bazuar në atë se si pajisjet modeste do të hynin në faqen tuaj. Kjo do të thotë që disa përdorues mund ta provojnë shpejtësinë e faqes tuaj si më të keqe ose më të mirë se sa tregon rezultati juaj.

Mesazhi “përmbledhje e origjinës” i referohet faktit që testi i shpejtësisë së faqes Google do të përpiqet të kontrollojë shpejtësinë e faqes së faqes së internetit tuaj kundër përdoruesve dhe të dhënave në botën reale. Por ndonjëherë, ai del i zbrazët dhe nuk mund të përpilojë një raport me këto detaje.

Pavarësisht nëse i shihni apo jo këto mesazhe, është një ide e mirë të provoni shpejtësinë e faqes tuaj me mjete të shumta të shpejtësisë së faqes. Por, është veçanërisht e rëndësishme nëse shihni njërën nga këto mesazhe në rezultatet e testit tuaj të shpejtësisë në sitin Google.

Drejtoni një Test të Shpejtësisë së sitit Multiple Times

Një nga pikat e testeve të shpejtësisë së faqes që shpesh anashkalohen përveç përdorimit të mjeteve të shumta është që ju duhet të analizoni shumë herë faqen tuaj të internetit, atëherë mesatarja e rezultateve.

Kjo është e vërtetë nëse vendosni të ekzekutoni një test të shpejtësisë së faqes në Google ose nëse bëni një test të shpejtësisë së faqes me mjete të tjera.

Drejtimi i një testi një herë nuk është i mjaftueshëm sepse performanca e faqes tuaj mund të ndryshojë minutë në minutë dhe sekondë në sekondë.

Për shembull, nëse papritmas merrni një fluks trafiku, rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes tuaj do të ndryshojnë shumë.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të përdorni jo vetëm mjete të shumta ose të fuqishme të testit të shpejtësisë së faqes, por është gjithashtu e rëndësishme të testoni një faqe në internet të paktën 10 herë, nëse jo më shumë. Pastaj, mesatarja e rezultateve për një pamje më të saktë të performancës së shpejtësisë së faqes së faqes suaj.

Nëse një mjet i testit të shpejtësisë së faqes që po përdorni gjithashtu ka aftësinë për të provuar shpejtësinë e faqes tuaj nga vende të shumta të serverit, përsërisni testet disa herë nga secili server i disponueshëm.

Kjo ju ndihmon të shihni se si po funksionon faqja juaj e internetit në të gjithë botën dhe jo vetëm atje ku ndodhet serveri juaj. Shpejtësia e faqes tuaj pothuajse gjithmonë do të jetë më e shpejtë kur po testoni më afër serverit tuaj. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të testoni nga shumë vende nëse mundeni.

Pra, merr kohë tani për të ekzekutuar disa teste të shpejtësisë së faqes Google dhe mesatare ato para se të vazhdosh më tej.

Shembulli i testit të shembujve ka një rezultat mesatar të shpejtësisë së faqes 78.21 për celular dhe 96.17 për desktop.

Benchmarking Shpejtësia e faqes së internetit me mjete të shumta të shpejtësisë së faqes

Ka shumë mjete premium në dispozicion për krijimin e një testi të thelluar të shpejtësisë së faqes. Por, ju gjithashtu mund të përdorni mjetet e testimit të shpejtësisë së faqes Pingdom dhe GTmetrix falas.

Të dy mjetet falas kanë kufizimet e tyre, por kjo është arsyeja pse përdorimi i të dy këtyre mjeteve të testit të shpejtësisë së faqes së bashku me një test të shpejtësisë së faqes në Google mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm.

Nëse keni akses në një mjet premium, të fortë për testimin e shpejtësisë së faqes, atëherë shkoni përpara dhe përdorni atë në vend. Përndryshe, ju mund të vazhdoni të përdorni këto opsione falas.

Benchmarking Shpejtësia e faqes në internet me Pingdom

Kopjoni URL-në e faqes tuaj të WordPress siç përshkruhet më parë dhe shkoni te Mjet testi i shpejtësisë së faqes Pingdom.

Për të filluar krahasimin e shpejtësisë së faqes së internetit, ngjitni adresën e faqes tuaj në URL fushë, zgjidhni një vendndodhje të serverit për të filluar provën dhe klikoni Filloni Testin.

Mjet testi i shpejtësisë së faqes Pingdom për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet përpara se të aplikoni strategjitë e optimizmit të WordPress
Vendosni URL-në tuaj dhe filloni testin e shpejtësisë së faqes.

Prisni një kohë të shkurtër që rezultatet të ngarkohen. Bëni një shënim të rezultatit, pastaj drejtoni një provë tjetër. Pasi të keni testuar faqen tuaj nga lokacione të ndryshme të serverëve të paktën 10 herë secila, mesatarja e shpejtësive nga secili vend.

Në rezultatet e testit të shpejtësisë në sit, ju do të shihni një rezultat të përgjithshëm nga 100% së bashku me një shkallë korresponduese të shkronjave.

Ndiqet nga madhësia e përgjithshme e faqes që është ngarkuar, koha e ngarkimit dhe numri i kërkesave që janë bërë.

Ka edhe detaje më specifike të listuara poshtë përmbledhjes së rezultateve të testit të shpejtësisë së faqes suaj të internetit.

Shembuj të rezultateve të testit të shpejtësisë së sitit për krahasimin e shpejtësisë së faqes
Mesatarja e rezultateve të testit tuaj të shpejtësisë së faqes Pingdom për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet.

Shpejtësia e faqes së provës për shembull përpara se optimizimi i WordPress të shkonte nga 1.5 s nga një vendndodhje e serverit lokal deri në 3.3 s për serverat në anën tjetër të globit.

Benchmarking Shpejtësia e faqes në internet me GTmetrix

Tani që keni mesatare rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes Pingdom, ju mund të lëvizni drejt krahasimit të shpejtësisë së faqes në internet me GTmetrix. Sshtë një mundësi tjetër falas.

Shkoni në faqen e testit të shpejtësisë së faqes GTmetrix dhe shkruani URL-në tuaj në fushën përkatëse. Pastaj, klikoni në Testoni faqen tuaj buton.

Uebfaqja e GTmetrix për krahasimin e shpejtësisë së faqes së internetit para se të aplikohen strategjitë e optimizmit të WordPress
Vendosni adresën e faqes tuaj në fushën URL dhe filloni testin e shpejtësisë së faqes.

Pas disa çastesh, rezultatet për krahasimin e shpejtësisë së faqes në internet do të shfaqen. Do të shihni dy klasë shkronjash të çiftëzuara me përqindje, kohën që u desh për të ngarkuar plotësisht faqen, madhësinë e përgjithshme të faqes dhe numrin e kërkesave që u thirrën.

Kur lëvizni poshtë, këto detaje prishen më tej. Ju mund t’i përdorni këto të dhëna për të zgjidhur më tej fushat specifike të përqendrimit për të shpejtuar WordPress me taktikat e optimizmit të WordPress.

Rezultati i shembullit të mjetit të testit të shpejtësisë së sitit GTmetrix para optimizmit të WordPress
Pasi të shfaqen rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes tuaj, mund të shihni detaje të mëtejshme.

Mos harroni të ekzekutoni këtë test të shpejtësisë së faqes disa herë dhe më pas mesatarja e rezultateve të shpejtësisë për një rezultat më të saktë.

Siti i shembullit mesatarisht ka një shpejtësi të faqes prej 2.6 për kohën e tij plotësisht të ngarkuar.

Hapi 2: Strategjitë Themelore për të Shpejtuar WordPress


Tani që e keni krahasuar me shpejtësinë e faqes tuaj, mund të ndiqni hapat e përshkruara më poshtë për të shpejtuar WordPress me strategjitë e optimizmit të WordPress.

Shtë e rëndësishme të theksohet se në varësi të hostit tuaj, testet e faqes tuaj krahasuese mund të duken ndryshe nga rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes të treguar më lart.

Duke folur për host, ka shumë faktorë themelorë që ndikojnë në kohën e ngarkimit të faqes tuaj WordPress. Më poshtë janë faktorët e tjerë themelorë për shpejtësinë e sitit.

1) Hosting i besueshëm

Hosting është aty ku faqja juaj e internetit ekziston. Mobiljet e shtëpisë suaj janë si faqja juaj e internetit dhe shtëpia juaj është si plani juaj i pritjes. Nëse shtëpia juaj nuk është e ndërtuar mbi një themel të fortë me materiale të besueshme, mobiljet tuaja mund të bien pikërisht nëpër dysheme. E njëjta ide vlen edhe për pritjen.

Marrja e një pritje të besueshme është një nga faktorët themelorë që mund të përcaktojë shpejtësinë e faqes tuaj.

Asnjë dy host nuk janë njësoj. Disa janë më të mirë se të tjerët kur bëhet fjalë për performancën.

2) Burimet e disponueshme të strehimit

Kur të gjeni një ofrues të besueshëm të strehimit, sigurohuni që zgjidhni gjithashtu një plan të mjaftueshëm që përfshin burime të mjaftueshme për faqen tuaj.

Nëse faqja juaj është shumë e madhe për planin tuaj, faqja juaj do të ketë ndërprerje të përhershme. Mund të çojë gjithashtu në një rënie dramatike në shpejtësinë e faqes tuaj.

Si rregull i përgjithshëm, nëse faqja juaj vazhdimisht përdor rreth 90% të burimeve të serverit tuaj në çdo kohë të caktuar, është koha për të azhurnuar planin tuaj të pritjes.

Ose, bëni ndonjë zgjidhje të problemeve ose gjeni një host më të besueshëm nëse faqja juaj nuk është aq e madhe sa të garantojë shpejtësi të tilla të ngadalta. Arsyeja është që ky është një tregues i performancës së dobët të serverit.

3) Numri i shtojcave të përdorura

Sa më shumë shtojca të keni instaluar në faqen tuaj WordPress, aq më shumë çon që faqja juaj të fryhet. Kjo për shkak se më shumë burime të planit tuaj të pritjes përdoren për të drejtuar faqen tuaj kur mbingarkoni faqen tuaj me shtojcat.

Megjithatë, më pak është më shumë, një ofrues i besueshëm i pritjes së pritjes mund të përmirësojë ndjeshëm performancën deri në atë pikë sa të keni mundësi të instaloni më shumë se 10 shtojca.

Në të njëjtën kohë, nëse jeni duke përdorur një pritje të përbashkët, atëherë 10 shtojcat janë padyshim shumë shtesa. Nga ana tjetër, nëse keni një re të besueshme, VPS ose host të dedikuar, atëherë 10 shtojcat nuk janë aq të dëmshme.

Nëse keni më shumë se dhjetë shtojca, përpiquni të eleminoni disa. Nëse keni instaluar shtojca ose tema që nuk aktivizohen dhe nuk planifikoni të përdorni, çinstaloni ato.

Ose, gjeni alternativa që mund të kujdesen për një detyrë shtesë, ku fillimisht keni qenë duke përdorur një tjetër plugin. Vetëm sigurohuni që ato shtojca janë të koduara mirë.

4) ininstaloni Temat dhe Pluginat e Përmbytur

Duke folur për kod të pastër, është thelbësore që shtojcat dhe temat që përdorni të jenë të kodifikuara mirë. Nëse nuk janë kështu, atëherë kjo do të çojë në një sit të fryrë dhe ulje të shpejtësisë së faqes suaj.

Nëse nuk jeni të njohur me kodin dhe nuk do të dini se si të tregoni nëse një shtojcë ose temë është e koduar mirë, provoni të hidhni një vështrim në komentet dhe reagimet. Ata ndonjëherë mund të jenë të dobishëm.

Ju gjithashtu mund të kërkoni rekomandime nga bloget e besuara që edukojnë mbi temat e WordPress.

Nëse e shihni se jeni duke përdorur një temë ose shtojca që janë të fryera, çinstaloni ato.

5) Optimizimi i bazës së të dhënave

Në të njëjtën frymë, ju gjithashtu duhet të pastroni bazën e të dhënave tuaja nga revizionet e vjetra të postimeve dhe komentet e spamit që nuk ju duhen më. A ju duhej ndonjëherë edhe spam?

Opsione të shkëlqyera falas për optimizimin e bazës së të dhënave tuaja përfshijnë: Optimizoni bazën e të dhënave, WP-Optimizim, dhe Pastrues i Avancuar i Baza e të Dhënave.

6) Hiqni kodin ose skriptet e dobët dhe joefikas

Përgjatë të njëjtave rreshta, nëse keni instaluar disa skriptete ose kod të shtuar që është joefikas ose i fryrë, hiqni ato. Nëse keni nevojë për to, kërkoni një alternativë më të mirë.

Për të kontrolluar nëse kodi është i pastër, hapi i parë po e vërteton atë. Ju mund ta vërtetoni kodin tuaj falas duke përdorur falas Shërbimi i Validimit të Markupit W3C.

7) Numri i thirrjeve API

Nëse përdorni shumë shtojca që bëjnë thirrje API të palëve të treta, ato mund të peshojnë faqen tuaj dhe të përdorin shumë burime. Kjo çon në një ulje të shpejtësisë së sitit.

Këto lloj shtojcash duken si ato që shfaqin burimet tuaja në mediat sociale, për shembull.

Ju mund të çinstaloni çdo shtojcë dhe skript që bën shumë thirrje API. Përndryshe, ju mund të përdorni API i kalimit të WordPress për të fshehur API nëse nuk keni frikë të prekni kodin. Në shumicën e rasteve, ky lloj caching mund të bëhet i sigurt.

8) Optimizimi i Imazheve dhe Caching

Kur ngarkoni imazhe në faqen tuaj në WordPress, sigurohuni që po përdorni madhësinë e saktë që përdor tema juaj për t’i shfaqur ato. Nëse imazhet tuaja janë më të mëdha se dimensionet e kërkuara, imazhi duhet të ndryshohet në madhësi kur ngarkohet faqja.

Kjo përdor më shumë burime të serverit tuaj dhe ngadalëson shpejtësinë e faqes tuaj. Shtimi i caching i faqeve dhe një Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN) në faqen tuaj do të zvogëlojë ndjeshëm dëmtimin. Por, përdorimi i madhësive të sakta të figurës që ju nevojitet është edhe më i mirë.

Ndërsa jeni në të, sigurohuni që pamjet tuaja janë të kompresuara siç duhet. Mund të përdorni një shtojcë për optimizimin e figurës. Por, nëse i ruani skedarët e figurave tuaja në mënyrë korrekte, mund të ndikoni më shumë në shpejtësinë e faqes tuaj.

Si rregull i përgjithshëm i gishtit të madh, ruani imazhet tuaja në formatin .JPG për fotografi dhe formatin .PNG për ilustrime dhe fotografi të faqeve të internetit. Do të shihni një ulje të madhësisë së skedarit. Kjo do të thotë se është më pak për sitin tuaj që të duhet të ngarkojë ose ruaj cache që mund të ndihmojnë me shpejtësinë e faqes tuaj.

Qëllimi është të zvogëlohet madhësia e skedarit të figurës. Pra, nëse ruani një pamje nga ekrani si .JPG jep rezultate më të mira, për shembull, atëherë bëni atë në vend.

Për detaje, shikoni Si të Shpejtoni WordPress.

9) Azhurnoni dhe Sigurt WordPress

DSoS dhe sulmet e ashpra të forcave dërgojnë trafik të padëshiruar në faqen tuaj nga hakerat. Ata përdorin gjerësinë e bandës së planit tuaj të pritjes. Nga ana tjetër, kjo ndikon negativisht në shpejtësinë e faqes tuaj dhe madje mund të trokasë faqen tuaj dhe serverin jashtë linje.

Mbajtja e shtojcave, temat, skriptet dhe thelbi i WordPress azhurnuar rregullisht ndihmon në luftimin e këtyre dhe kërcënimeve të tjera të sigurisë që minojnë shpejtësinë e faqes tuaj. Për të mos përmendur, siguria e përgjithshme e faqes tuaj.

Përtej kësaj, sigurohuni që të keni të instaluar një plugin solid të sigurisë për të ndihmuar më tej në zvogëlimin e ngarkesës në faqen tuaj, si dhe ta siguroni atë.

Shikoni Si të Siguroni WordPress (2020) për detaje.

10) Mos përdorni tiparin e kërkimit të WordPress

Një aspekt i zakonshëm i shpejtësisë së faqes që shpesh kalon pa u vënë re është tipari i integruar i kërkimit të WordPress. Nuk është efikas dhe mund të peshojë seriozisht faqen tuaj.

Nëse një kërkim është një pjesë thelbësore e faqes tuaj, ju mund të shpejtoni ndjeshëm WordPress duke përdorur një indeks të veçantë të kërkimit. ElasticSearch ose Kërkim Solr për WordPress janë të dyja mundësi të shkëlqyera.

Rekomandime të tjera të rëndësishme

Ka strategji të tjera themelore të panumërta për të shpejtuar WordPress dhe për optimizimin e WordPress.

Disa nga këto përfshijnë përmirësimin në HTTP / 2, duke mundësuar kompresimin e Gzip dhe paaftësimin e lidhjes së nxehtë.

Hapi 3: Optimizimi i WordPress për të Shpejtuar WordPress


Vlen të përmendet gjithashtu se në varësi të madhësisë së faqes tuaj, disa strategji mund të mos ju ndihmojnë aq sa të tjerët.

Për shembull, nëse faqja juaj nuk ka shumë imazhe ose përmbajtje, ruajtja e faqeve dhe optimizimi i figurës mund të mos ndikojnë shumë në faqen tuaj. Kjo nuk do të thotë se nuk do të bëjë asgjë, thjesht jo pothuajse aq sa do të ishte për një sit me përmbajtje të rëndë.

Në mënyrë të ngjashme, nëse nuk merrni shumë trafik dhe faqja juaj është goxha themelore, një CDN nuk do të bëjë një ndikim të madh në shpejtësinë e faqes tuaj.

Pra, provoni strategjitë e optimizmit të WordPress që mendoni se do të ndihmojnë në shpejtimin e WordPress-it për situatën tuaj specifike.

Instalimi dhe konfigurimi i Cache Total W3

Disa nga metodat më të mira të optimizmit të WordPress për të shpejtuar WordPress përfshijnë minimin dhe kombinimin e skedarëve si dhe shtyrjen e ngarkimit të skedarëve JavaScript, dhe CSS, dhe aplikimin e disa llojeve të caching.

Ka shumë shtojca në dispozicion që mund të kryejnë këto detyra nëse nuk doni të prekni kodin. Një nga opsionet më të mira është përdorimi falas Plugin W3 Total Cache.

Instalimi i Cache Total Cache për Optimizimin e WordPress

Për ta instaluar, futuni në faqen tuaj të WordPress të vetë-pritur. Pastaj, shkoni te Shtojcat> Shto të re në menunë në të majtë.

Në shiritin e kërkimit drejt këndit të sipërm, të djathtë, shkruani “W3 Total Cache”. Prisni një moment që plugin të shfaqet në rezultate.

Tjetra, klikoni në instaloj butoni ngjitur me emrin e plugin-it.

Faqja e prizave
Instaloni plugin W3 Total Cache.

Pasi të instalohet, butoni do të ndryshojë për t’u shfaqur Aktivizoni ose Aktivizoni rrjetin nëse keni aktivizuar Multisite. Klikoni mbi të.

Faqja e prizave
Aktivizoni shtojcën për të filluar procesin e optimizmit të WordPress.

Konfigurimi bazë për Cache Total W3

Pasi të instalohet dhe aktivizohet Cache Total Cache, është koha për të filluar konfigurimin e tij, kështu që është e gatshme të aplikoni strategjitë e optimizmit të WordPress më poshtë për të shpejtuar WordPress.

Në menunë në pultin tuaj të administratorit, shkoni te Performanca> Cilësimet e përgjithshme.

Klikoni në kushtet e përdorimit dhe politika e privatësisë lidheni në mesazhin e administratorit dhe lexoni përmes tij. Nëse nuk jeni në rregull me gjithçka, klikoni në pranoj buton.

Pastaj, klikoni në mundësoj butoni ngjitur me Modaliteti i shikimit nën i përgjithshëm seksioni. Shtë një masë e përkohshme për të provuar me siguri cilësimet. Megjithëse, ju duhet t’i provoni këto në një mjedis skenë para faqes tuaj live.

Faqja e cilësimeve para fillimit të optimizimit të WordPress
Pranoni kushtet dhe aktivizoni modalitetin e parashikimit.

Pasi të keni mbaruar, zgjidhni mundësoj kutinë pranë Cache e faqes. Pastaj, klikoni në Ruani të gjitha cilësimet buton.

Paraprakisht dhe provoni ndryshimet tuaja

Tani, duhet të kontrolloni që faqja juaj ende funksionon siç pritej. Për ta bërë këtë, klikoni në inspektim butonin në i përgjithshëm seksion.

Nëse gjithçka duket mirë, mund të vazhdoni. Përndryshe, çaktivizoni opsionin duke kontrolluar mundësoj kutinë, pastaj përsëri duke ruajtur të gjitha ndryshimet.

Faqja e cilësimeve të përgjithshme
Paraprakisht ndryshimet tuaja përpara se të vazhdoni.

Hapi 4: Si të shpejtojmë WordPress-un nga tre herë ose më shumë


Këtu janë sugjerimet që janë kremi i të korrave kur bëhet fjalë për optimizimin e WordPress për të shpejtuar WordPress duke përdorur W3 Total Cache.

Për të mos thënë që nuk duhet të zbatoni këshillat e mësipërme, por këto janë fitore të shpejta që ka të ngjarë të bëjnë ndikimin më të madh në një gamë të larmishëm të madhësive dhe llojeve të faqes në internet.

Këto strategji vetëm mund të rrisin shpejtësinë e faqes tuaj trefish, nëse jo më shumë.

Ju lutemi vini re: Nëse ofruesi juaj i pritjes tashmë aplikon disa nga këto strategji të optimizmit të WordPress për të shpejtuar WordPress, atëherë kaloni hapat përkatës më poshtë.

Mund të jetë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se mund t’i ndryshoni këto cilësime sipas nevojës për situatën tuaj të veçantë. Vetëm sigurohuni që t’i provoni plotësisht ato përpara se t’i vendosni në një sit live.

1) Minifikoni dhe Konkursoni Skedarët tuaj

Minifikimi dhe lidhja (kombinimi) i skedarëve mund të ndihmojë në shpejtimin e kohës së ngarkesës së faqes WordPress.

Kjo nënkupton heqjen e hapësirave dhe karaktereve të panevojshme nga një skedar për ta minifikuar atë. Për shkak se ju po hiqni strukturat që janë të dobishme për organizimin e kodit, kështu që është më e lehtë për dikë të lexojë, kompjuterët nuk kanë nevojë për ta kuptuar dhe përpunuar atë.

Pra, heqja e këtyre karaktereve dhe hapësirave do të thotë se është më pak që duhet të ngarkoni kur faqja vizitohet.

Përfshirja nënkupton kombinimin e skedarëve të pajtueshëm që thirren në një faqe. Kjo zvogëlon numrin, kështu që vetëm një ose disa skedarë duhet të ngarkojnë në vend të sasisë më të madhe të skedarëve që quheshin fillimisht.

Aplikimi i të dyja këtyre strategjive të optimizmit të WordPress përdor më pak burime për të ngarkuar një faqe. Kjo do të thotë që ju jeni në gjendje të shpejtoni WordPress.

Për ta bërë këtë, shkoni te Performanca> Cilësimet e përgjithshme në pultin tuaj të administratorit.

Faqja e cilësimeve të përgjithshme
Aktivizo minifikimin në cilësimet e përgjithshme.

Do të shfaqet një mesazh që ju pyet nëse jeni dakord të aktivizoni minifikimin sepse jeni të vetëdijshëm se mund të prishë faqen tuaj. Meqenëse keni aktivizuar modalitetin e parashikimit, skedarët tuaj mund të testohen para se të aplikoni ndonjë ndryshim. Shkoni përpara dhe klikoni I kuptoj rreziqet.

Pastaj klikoni në Ruani të gjitha cilësimet. Klikoni në inspektim butoni siç u përmend më lart për të provuar ndryshimet.

Nëse diçka nuk shkon, zgjidhni kutizën e aktivizimit dhe ruajini cilësimet. Nëse gjithçka funksionon, shkoni te Performanca> Minify.

Minimizoni faqen e cilësimeve
Kontrolloni kutinë për të mundësuar minifikimin e HTML.

Shkoni në HTML & XML seksionin dhe kontrolloni mundësoj kutia, pastaj në Ruani të gjitha cilësimet buton.

Paraprakisht ndryshimet për të siguruar gjithçka të funksionuar. Disaktivizoni këtë opsion nëse ka një problem. Përndryshe, vazhdoni duke klikuar mundësoj kutia për CSS minimizon cilësimet alternativë.

Minimizoni faqen
Aktivizoni opsionin e minifikimit CSS.

Kurseni, atëherë shikoni ndryshimet tuaja për të siguruar që gjithçka funksionon.

2) Shtyrja e ngarkimit të JavaScript

Kur keni provuar testin e shpejtësisë së faqes në Google ose testin e shpejtësisë së faqes me mjetet e tjera, mund të keni parë një sugjerim të përbashkët pas rezultateve fillestare.

Sugjerime si:

 • Hiq JavaScript-bllokimin e renditjes
 • Shtyni analizën e JavaScript
 • Eliminimi i burimeve të bllokimit

Ajo që kanë të bëjnë me këto është nevoja për të shtyrë analizën (ose ngarkimin) e JavaScript.

Parsing është duke marrë një kod të lexueshëm nga njeriu dhe duke e përkthyer atë në një gjuhë që serveri mund të lexojë dhe kuptojë. Në këtë rast, ne po flasim për analizimin e JavaScript.

Më së shpeshti, skedarët JavaScript janë vendosur për t’u ngarkuar në fillim të procesit kur një përdorues viziton faqen. Disa skedarë janë thelbësore për t’u ngarkuar së pari sepse ato përmbajnë ose drejtojnë elementë kritikë të faqes.

Skedarët e tjerë JavaScript nuk janë aq të rëndësishëm dhe mund të ngarkohen më vonë, pa hequr përmbajtjen kryesore dhe funksionalitetin e faqes.

Këto skedarë më pak të rëndësishëm përpiqen të ngarkojnë drejt fillimit të procesit dhe përfundojnë duke krijuar një bllokim log që ngadalëson shpejtësinë e faqes. Por, nëse i vendosni ato të ngarkohen më vonë, mund të shpejtoni WordPress.

Me pak fjalë, kjo është ajo që do të thotë të shtyhet ngarkimi ose analizimi i JavaScript.

Për ta bërë këtë, shkoni te Performanca> Minify në pultin tuaj të administratorit.

Nën JS seksionin, kontrolloni mundësoj kutinë pranë JS minimizon cilësimet. Kjo do të minimizojë skedarët JavaScript.

Për t’i shtyrë ato, klikoni në para kuti zbresëse. Zgjidhni Mos bllokimi i përdorimit të “async” alternativë.

Kjo do t’i ngarkojë skedarët në mënyrë asinkron. Të dy skedarët JavaScript do të ngarkojnë dhe ekzekutojnë në të njëjtën kohë me pjesën tjetër të faqes.

Pastaj, zgjidhni Mos bllokimi i përdorimit të “shtyrjes” në kutinë rënëse për pas alternativë.

Minimizoni faqen
Mund t’i shtyni skedarët JavaScript ndërsa i minifikoni.

Ruani, shikoni paraprakisht dhe provoni ndryshimet tuaja përpara se të vazhdoni.

3) Shtimi i llojeve shtesë të caching

Ekzistojnë edhe lloje të tjera të caching që mund të aplikoni në faqen tuaj me W3 Total Cache: objekt dhe caching të bazës së të dhënave. Këto nuk aktivizohen si parazgjedhje.

Ruajtja e objektit

Ruajtja e objekteve ndodh kur query query bazës së të dhënave dhe rezultatet ngarkohen në një faqe kur ato vizitohen. Rezultatet ruhen në një memorje memorie.

Për shkak se WordPress ka tendencë të ketë një përmbajtje shumë dinamike që mbështetet në shumë pyetje të bazës së të dhënave për të ngarkuar, marrja e një shumë trafiku mund të përdorë shpejt shumë burime të serverit. Ruajtja e tyre mund të ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme për të shpejtuar WordPress për situata të trafikut të lartë.

Për të mundësuar caching të objektit me W3 Total Cache, shkoni te Performanca> Cilësimet e përgjithshme dhe lëvizni poshtë në Ruajtja e objektit seksion.

Kontrolloni mundësoj kuti për Cache e objektit, pastaj ruani ndryshimet tuaja, pasuar nga vrojtimi dhe provimi i tyre.

Faqja e cilësimeve të përgjithshme
W3 Total Cache përfshin opsione për ruajtjen e objekteve.

Mund të jetë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se mund të instaloni gjithashtu Memcached në serverin tuaj dhe konfiguroni atë në W3 Total Cache.

Memcached është një lloj caching i objektit dhe ju mund ta zgjidhni atë në Metoda e mbajtjes së objektit kutinë e poshtme të instaluar një herë. Megjithëse, kjo është përtej qëllimit të këtij neni.

Ruajtja e të dhënave

Ju gjithashtu mund të aktivizoni caching të bazës së të dhënave. Ky është një opsion i shkëlqyeshëm nëse caching i objektit nuk do të punojë për situatën tuaj specifike. Shtë gjithashtu e përshtatshme nëse faqja juaj është më e madhe pasi mund të ju ndihmojë në mënyrë dramatike të arrini atë qëllim për të shpejtuar WordPress tri herë ose më shumë.

Caching e bazës së të dhënave po ruan rezultatet e bazës së të dhënave në memorje (një cache), kështu që herën tjetër kur një faqe është e ngarkuar dhe ato rezultate janë të nevojshme, ato mund të shërbehen nga cache. Bërja e kësaj është shumë më efikase dhe mund t’ju ​​kursejë shumë burime të serverit.

Si rezultat, ai mund të shpejtojë ndjeshëm WordPress.

Për ta mundësuar, shkoni te Performanca> Cilësimet e përgjithshme në pultin tuaj të administratorit.

nën Cache e bazës së të dhënave, kontrolloni mundësoj kutia për Cache e bazës së të dhënave alternativë.

Cilësimet e përgjithshme
Mundësimi i regjistrimit të bazës së të dhënave në parametrat e përgjithshëm të W3 Total Cache.

Sigurohuni që të ruani ndryshimet tuaja, pastaj shikoni paraprakisht dhe provoni ato.

4) abaktivizimi i modalitetit të parashikimit dhe vendosja e ndryshimeve

Kur të keni shtuar të gjitha strategjitë e optimizmit të WordPress që dëshironi të ndihmoni të shpejtoni WordPress, mund të çaktivizoni mënyrën e shikimit dhe të aplikoni zyrtarisht ndryshimet që keni bërë.

Shko tek Performanca> Cilësimet e përgjithshme dhe nën i përgjithshëm, klikoni në Disable buton.

Faqja e cilësimeve të përgjithshme
Ableaktivizoni modalitetin e shikimit.

Pastaj, klikoni në Ruani të gjitha ndryshimet buton.

Pasi të keni përfunduar, do të duhet të futni përsëri të njëjtat cilësime. Pastaj, klikoni në Ruani Cilësimet dhe Cache të Pastruara butoni në anën tjetër të Ruani të gjitha ndryshimet buton.

A e shpejtoi WordPress Optimization WordPress me 300%?

Pas aplikimit të këtyre strategjive të optimizimit të WordPress për të ndihmuar në shpejtimin e WordPress, ekzekutoni një test tjetër të shpejtësisë së faqes Google, dhe gjithashtu një test të shpejtësisë së faqes me mjetet e tjera të përmendura.

Drejtoni disa herë testet dhe mesatarja e tyre.

Rezultati mesatar përfundimtar për faqen e internetit të testit ishte premtues me një mesatare 98% për celular dhe 99.5% për faqet e desktopit me testin e shpejtësisë së faqes Google.

Test i ri i shpejtësisë së faqes Google pas aplikimit të strategjive të optimizmit të WordPress
Një nga rezultatet e testit të shpejtësisë së faqes së Google pas optimizmit të WordPress.

Mjetet e tjera të testit të shpejtësisë së faqes mesatarisht kanë një kohë totale të ngarkesës në faqe prej 900ms.

Rezultati i shembullit të mjetit të ri të testit të shpejtësisë së faqes GTmetrix pasi u aplikuan strategjitë e optimizmit të WordPress
Një nga rezultatet nga GTmetrix pas aplikimit të strategjive për të shpejtuar WordPress.

Në përgjithësi, siti i testimit kishte mesatarisht tre herë shpejtësinë e sitit dhe nganjëherë më të madh.

përfundim

Kështu që, ju e keni atë. Ju mund ta përshpejtoni faqen tuaj me të paktën tre herë me këto këshilla të provuara dhe të vërteta. Kjo është veçanërisht thelbësore pasi shpejtësia e sitit është një faktor në renditjen në rezultatet e motorit të kërkimit.

E gjitha fillon me krahasimin e pronës së shpejtësisë së faqes në internet përpara se të aplikoni strategji të shpejtësisë së faqes.

A funksionoi mirë krahasimi me shpejtësinë e faqes në internet? A ishit në gjendje të përshpejtonit faqen tuaj? Me sa? A keni mbetur me ndonjë pyetje? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me