Si të rregulloni “Gabimin në krijimin e një lidhjeje të bazës së të dhënave” në WordPress

Duke parë tmerrin,


Gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave

… Është përkufizimi i një dite të keqe nëse jeni pronar i faqes në internet WordPress.

Pranojeni, ky mesazh gabimi duket mjaft serioz. Nuk ka asnjë dizajn, nuk ka elementë të njohur të faqes WordPress, thjesht tekst:

Gabim gjatë vendosjes së një lidhjeje me bazën e të dhënave

Së pari, ndaloni së paniku!

Ne e dimë që ju jeni ndoshta pak të frikësuar tani, por le të ju sigurojmë se ky problem mund të zgjidhet dhe çdo dëmtim i përhershëm mund të parandalohet. Në fakt, gabimi gjatë krijimit të një lidhje me bazën e të dhënave është mjaft i zakonshëm.

Kuptimi i problemit

Aq sa nuk duam të luajmë Kapiteni i dukshëm këtu, natyra e gabimit është vetë-shpjeguese – është një gabim gjatë krijimit të një lidhje me bazën e të dhënave.

Ja çfarë do të thotë saktësisht:

WordPress përdor dy pjesë kryesore të teknologjisë për t’ju siguruar të gjitha aftësitë e saj të mrekullueshme: PHP dhe MySQL.

 • PHP është një gjuhë programimi. WordPress – skedarët bazë të WordPress – janë shkruar në PHP. E mërzitshme, më fal.
 • MySQL është një teknologji e të dhënave. WordPress përdor një bazë të dhënash MySQL për të ruajtur të gjithë përmbajtjen e faqes suaj të internetit. Kjo përfshin postimet tuaja, faqet, por edhe elementët më të vegjël, siç është titulli i faqes tuaj, paraqitja e widgets tuaj, parametrat e ngjyrave, etj. Në thelb, baza e të dhënave MySQL është ajo ku çdo, madje edhe pjesa më e vogël e informacionit rreth faqja juaj në internet mbahet.

Duke i bashkuar të dyja, WordPress përdor komandat PHP për tu lidhur me bazën e të dhënave MySQL, për të marrë informacionin që i nevojitet dhe më pas të shfaqë gjithçka në ekran.

Këtu hyn në lojë gabimi. Gabimi ndodh kur, për çfarëdo arsye, WordPress nuk mund të hyjë në informacionin në bazën e të dhënave përmes komandave PHP. Kur kjo të ndodhë, WordPress në thelb nuk e di se çfarë të bëjmë tjetër, kështu që e vetmja gjë që mund të thotë është, “Gabim në krijimin e një lidhjeje me bazën e të dhënave”.

Me këtë që thuhet, mund të ketë një mori arsyesh pse ndodh gabimi. Disa nga ato më të zakonshmet:

 • CredKreditimet e gabuara të hyrjes. WordPress ka nevojë për një hyrje specifike dhe fjalëkalim për të hyrë në bazën e të dhënave. Nëse ato kanë ndryshuar për ndonjë arsye, atëherë WordPress nuk do të jetë më në gjendje të marrë asgjë nga baza e të dhënave.
 • Files Skedarët e korruptuar të WordPress. Skedarët bazë të WordPress mund të korruptohen si rezultat i një azhurnimi të dështuar, ndër të tjera. Kjo mund të përfshijë gjëra të tilla si azhurnimet e dështuara të shtojcave, temat, dhe madje edhe azhurnimet kryesore të softuerit WordPress.
 • Database Baza e të dhënave të korruptuar. Kjo mund të jetë rezultat i një shtojce mashtruese që ngre bazën e të dhënave brenda vendit, sulmin e një hakeri, një temë që dështon dhe shumë më tepër.
 • Server Serveri i bazës së të dhënave është zbehur. Në disa raste, serveri në internet – serveri që ruan skedarët tuaj të uebfaqes – drejtohet në një makinë të ndryshme se baza e të dhënave. Dhe ai server i veçantë i bazës së të dhënave thjesht mund të jetë poshtë për çfarëdo arsye.
 • OoToo shumë trafik. Edhe pse ky është një problem i mirë për të pasur, ai është akoma problem. Në mënyrë të veçantë, baza e të dhënave tuaja mund të jetë pa përgjigje për shkak të një rritje të lartë të trafikut. Për shembull, ndoshta një nga postimet tuaja shkoi virale dhe tani të gjithë dhe qeni i tyre përpiqen të hyjnë në faqen tuaj? Prandaj serveri nuk është në gjendje të trajtojë një pjesë të atyre vizitave.

Si të rregulloni “Gabimin në krijimin e një lidhjeje me bazën e të dhënave”

Meqenëse vlerësojmë kohën tuaj, ne së pari do t’ju rekomandojmë një rrugë që ka më shumë të ngjarë të rregulloni problemin për ju shpejt. Atëherë, do të gërmojmë më thellë dhe do t’ju tregojmë se si t’i bëni të gjitha rregullimet vetë.

Hapi 1: Kontaktoni me Ofruesin tuaj të Web-hostit

Kontaktoni mbështetjen e pritjes
Kontaktimi me mbështetjen tuaj të hostit të uebit është gjithmonë një ide e mirë…

Shtë e sigurt të supozohet se nëse faqja juaj po funksiononte vetëm një minutë më parë (ose një ditë më parë) dhe tani nuk është faji mund të jetë në fundin e hostit tuaj të internetit.

Të gjitha hostet e cilësisë këto ditë ofrojnë një formë të mbështetjes së shpejtë reaguese, zakonisht përmes bisedës live.

Filloni duke kontaktuar atë bisedë live, thoni që jeni duke përjetuar një “gabim gjatë krijimit të një lidhje me bazën e të dhënave” (ngjitur frazën) dhe pyesni:

 • nëse serveri i bazës së të dhënave është ngritur dhe funksionon pa probleme, dhe
 • nëse nuk ka ndonjë aktivitet aktiviteti ose trafik në server tani.

Në shumicën e rasteve, nëse u tregoni atyre se çfarë lloj gabimi keni, ata ose do t’ju njoftojnë se cili është saktësisht shkaku, ose ata madje do ta rregullojnë atë për ju.

Më e rëndësishmja, ata do t’ju njoftojnë nëse baza e të dhënave juaj është në rregull dhe nëse ka ndonjë aktivitet të dyshimtë në server.

Nëse faji nuk është në fund të tyre (serveri është funksional dhe nuk ka spikes në trafik), dhe ata nuk duan të ju ndihmojnë, vazhdoni në hapin 2:

Hapi 2: Kontrolloni nëse skedarët tuaj ose skedarët e temave nuk kanë qenë të korruptuar

Skedarët tuaj të WordPress mund të korruptohen si rezultat i disa ngjarjeve fatkeqe.

Për shembull, ndoshta ju keni azhurnuar një shtojcë ose një temë, dhe e gjithë gjëja u shemb? Ndoshta ju e keni bashkuar faqen në një shërbim të jashtëm? Ndoshta ju keni redaktuar disa nga skedarët?

Nëse ndonjë nga zilet e mësipërme një zile, ju me siguri keni fajtorin tuaj. Nëse nuk keni bërë ndonjë prej kësaj, kaloni këtë hap.

Ja çfarë mund të bëni:

 • Së pari: lidheni me hostin tuaj përmes FTP. Ju mund ta bëni këtë me një mjet falas të quajtur FileZilla.

Në mënyrë që të lidheni, ju duhet një hyrje dhe një fjalëkalim në llogarinë tuaj FTP. Nëse nuk dini çfarë / ku janë ato, mënyra më e lehtë për t’i marrë ato është të kërkoni përmes postave elektronike fillestare që keni marrë nga hosti juaj në internet kur të regjistroheni për herë të parë. Përndryshe, mund të kërkoni nga përfaqësuesi i mbështetjes së bisedave të drejtpërdrejta që t’ju japë ato detaje.

Duke i pasur ato, lidheni me serverin dhe lundroni në dosjen rrënjë të WordPress. Zakonisht quhet “public_html” ose “www” ose mund të jesh në të tashmë pasi të krijosh lidhjen FTP.

Rregulli i madh është që nëse mund të shihni nën-dosje si “wp-content” dhe “wp-admin”, atëherë jeni në rrënjën e WordPress. shembull:

Rrënjë WordPress

 • Së dyti: Shkoni në “wp-content” dhe riemërtoni dosjen “plugins” në diçka tjetër (cilido që emra të tjerë, për sa kohë që nuk janë “shtojca”):

riemërtoni plugins

 • Së treti: Kthehuni përsëri në faqen tuaj dhe shikoni nëse gabimi është akoma atje.

Nëse jo, ju tani e dini se është shkaktuar nga ndonjë shtojcë. Kthehu përsëri te FTP, riemërojeni dosjen përsëri në “shtojcat”. Shkoni në të dhe ndryshoni emrat e dosjeve të shtojcave individuale, një nga një. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të shtoni një nënvizim në fund: “_”

emri u ndryshua

Vazhdoni të ktheheni në faqen tuaj për të parë kur gabimi bëhet i shkaktuar ose zhduket. Pasi ta keni ngushtuar atë në një shtojcë specifike, e keni gjetur problemin. Ose fshini ose shkoni në internet për të parë nëse zgjidhja është dokumentuar.

 • Nëse gabimi është akoma atje, pasi të keni riemërtuar dosjen “plugins”, kaloni nëpër të njëjtën proces të saktë me dosjen “temat”.
 • Nëse kjo nuk ju ndihmon, riemëroni të dy dosjet përsëri në “shtojcat” dhe “temat”. Gabimi shkaktohet nga diçka tjetër.

Hapi 3: Kontrolloni nëse baza e të dhënave tuaja nuk ka qenë e korruptuar

Baza e të dhënave WordPress është një gjë mjaft komplekse, dhe ka shumë cog të vogla që duhet të qëndrojnë duke punuar së bashku për të shmangur problemet. Ndonjëherë, diçka nuk funksionon dhe kjo është kur shihni gabimin gjatë krijimit të një lidhje me bazën e të dhënave.

 •  Gjëja e parë që duhet të kontrolloni është të shkoni në pultin e WordPress tuaj – YOURSITE.com/wp-admin

Nëse shihni të njëjtin gabim kryesor: “gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave”, kaloni këtë hap.

 • Së dyti, nëse shihni diçka tjetër, kushtojini vëmendje asaj që sugjeron WordPress që duhet të bëni. Në versionet e tij të fundit, WordPress ka zgjeruar zgjidhjet e tij për zgjidhjen e problemeve, kështu që mund të shihni disa këshilla të mira atje. Një nga mundësitë:

gabim i administratorit

Një mundësi tjetër është që ju të shihni një mesazh që fillon nga “Një ose më shumë tabela të bazës së të dhënave nuk janë të disponueshme […]” Kjo do të thotë që ju jeni ata që duhet të “rregulloni” bazën e të dhënave.

Kjo është në të vërtetë mjaft e thjeshtë. Së pari, lidheni me faqen tuaj përmes FTP edhe një herë. Shkoni te rrënja e WordPress dhe shkarkoni skedarin “wp-config.php” në desktopin tuaj.

Ndryshoni këtë skedar në fletore, shtoni një rresht shtesë në fund (menjëherë përpara) “Kjo është gjithçka, ndalo redaktimin”):

përcaktoni ('WP_ALLOW_REPAIR', e vërtetë);

Tani ngarkoni skedarin përsëri në faqen tuaj (përmes FTP) duke përshkruar versionin e vjetër.

Shko tek YOURSITE.com/wp-admin/maint/repair.php

Kjo është ajo që duhet të shihni:

riparimi i bazës së të dhënave

Klikoni në njërën prej butonave. Pasi të përfundojë riparimi automatik, kthehu në faqen tuaj dhe shikoni nëse gabimi është akoma atje.

Nëse nuk ka gabim, shkëlqyeshëm! Por ju ende duhet të ktheni skedarin tuaj “wp-config.php” në gjendjen e tij të mëparshme. Hiq atë rresht të ri që sapo ke shtuar dhe ri-ngarkoni skedarin.

Nëse gabimi është akoma atje, hapi tjetër është:

Hapi 4: Kontrolloni kredencialet e lidhjes së bazës së të dhënave tuaja

Siç e përmendëm, WordPress përdor një emër përdoruesi dhe fjalëkalim specifik për t’u lidhur me bazën e të dhënave. Normalisht, këto kredencialet e qasjes nuk ndryshojnë më vete. Sidoqoftë, mund të përjetoni disa skenarë të çuditshëm pasi të keni bërë ndonjë ndryshim në skedarët e faqes tuaj, mjedisin e pritjes ose ndonjë gjë tjetër. Me fjalë të tjera, edhe pse nuk duhet të ndodhte, letrat kredenciale të hyrjes ndonjëherë ndryshojnë. Dhe me kredencialet e keqe të hyrjes – ndodh “gabimi në krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave”!

Fiksimi bëhet në skedarin “wp-config.php”. Po flasim konkretisht për këto rreshta:

përcaktoni ('DB_NAME', 'some_db');
përkufizoni ('DB_USER', 'disa emër përdorues');
përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
përcaktoni ('DB_HOST', 'localhost');

Ata mbajnë të gjitha detajet që WordPress duhet të lidhen me bazën e të dhënave. Nëse ndonjë prej këtyre është e gabuar, nuk do të vendoset asnjë lidhje.

Vini re se ekziston një mënyrë manuale për të rregulluar këtë çështje, por me sinqeritet kërkon hapa të shumëfishtë dhe mund të jetë vërtet konfuze bazuar në hostin e internetit që përdorni dhe ndërfaqen që përdorni. Me fjalë të tjera, çdo gjë për të cilën do të themi se do të zbatohej akoma vetëm për një gamë të vogël të përdoruesve që thjesht ndodh të përdorin të njëjtin host siç jemi, prandaj kemi një zgjidhje shumë më universale për ju:

Merrni ato katër rreshta nga skedari “wp-config.php”, thjesht kopjoni ato në klipin, kontaktoni përsëri ndihmën tuaj të hostit, ngjitni ato rreshta në dritaren e bisedës dhe pyetni nëse detajet janë të sakta që ju të mund të lidheni në bazën e të dhënave tuaja.

Përfaqësuesi do të kontrollojë gjithçka, dhe do të kthehet tek ju me disa reagime. Më shpesh, ata do t’ju japin detajet e sakta në rast se ndonjë gjë është ndryshuar.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të merrni kredencialet e reja dhe t’i vendosni ato në skedarin tuaj “wp-config.php”, ku dikur ishin të vjetrat..

përcaktoni ('DB_NAME', 'some_db'); / * ky është emri i bazës së të dhënave tuaj WordPress * /
përkufizoni ('DB_USER', 'disa emër përdorues');
përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
përcaktoni ('DB_HOST', 'localhost'); / * kjo është adresa e internetit e serverit tuaj të bazës së të dhënave * /

Më në fund, përsëri ngarkoni skedarin përmes FTP.

Në këtë fazë, ju mund të ktheheni në faqen tuaj dhe të shihni nëse gabimi është rregulluar.

Nëse jo, ne kemi një hap përfundimtar për ju:

Hapi 5: Rivendosni skedarët e parazgjedhur të WordPress

Siç e përmendëm më parë, skedarët bazë të WordPress mund të korruptohen për një numër arsyesh. Ndoshta ka pasur një përpjekje hakmarrjeje në faqen tuaj, mbase ju modifikuat disa skedarë rastësisht, mbase një plugin mashtrues bëri modifikimin.

Sido që të jetë, ju prapë mund të rivendosni skedarët origjinal të WordPress. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është thjesht të shkarkoni një version të pastër të WordPress nga WordPress.org dhe ta kopjoni atë mbi atë që keni tani..

Shkoni ketu, dhe shkarkoni paketën më të re në desktopin tuaj. Shpaketojeni. Shfletoni arkivin e paketuar dhe fshini dosjen “wp-content”.

Tjetra, lidheni me faqen tuaj përmes FTP, shkoni te rrënja kryesore e WordPress, ngarkoni skedarët tuaj të rinj të WordPress. Mbivendosni të gjithë skedarët e mëparshëm.

ngarkoni skedarë të rinj të WordPress

Kur ngarkimi të ketë mbaruar, kthehu në faqen tënde dhe shiko efektin.

Kjo është një lloj rregullimi i fundit. Nëse kjo nuk ju ndihmon, nuk do të keni zgjidhje tjetër përveçse të ktheheni në linjën tuaj të mbështetjes së hostit në internet, tregoni atyre gjithçka që keni bërë dhe të keni kërkuar ndihmë. Në këtë fazë, ju keni rraskapitur në thelb gjithçka mund të bëni për të rregulluar vetë problemin dhe është radha e pritësit për ta zgjidhur atë. Ju po paguani faturat tuaja të pritjes, në fund të fundit, nuk jeni ju?

Si ta shmangni këtë gabim në të ardhmen?

Ndërsa nuk ka një mënyrë 100% të provës për të mbrojtur faqen tuaj kundër çdo gabimi në krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave, ekzistojnë dy elementë kryesorë që duhet të keni në enigmën tuaj të sigurimit për të qenë të paktën 90% i sigurt:

 • Pritja cilësore. Punoni vetëm me hoste që kanë optimizuar platformat e tyre për të punuar me WordPress. Në atë mënyrë, gjithmonë mund të mbështeteni në mbështetje të ditur dhe ndihmë të shpejtë. Për të mos përmendur që do të shmangni edhe shumë probleme të zakonshme të WordPress. Këtu janë rekomandimet tona.
 • Keni rezervë. Instaloni një shtesë të thjeshtë rezervë si UpdraftPlus (funksionon automatikisht) dhe gjithmonë duhet të kesh një duke punuar kopje rezervë të WordPress që mund të rivendosni në rast se gjithçka tjetër dështon.

Shpresojmë që ky udhëzues të ndihmojë! Dhe si gjithmonë, mos ngurroni të na kontaktoni nëse keni një kohë të vështirë me një gabim në krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map