Si të ndërroni hostet në internetTë kuptosh se si të ndërrosh host-et e uebit mund të jetë një detyrë e frikshme. Ekzistojnë një numër arsyesh pse duhet, sidoqoftë.


Aty ku ju pret faqja juaj e internetit ndikon në shumë gjëra – siguria, shpejtësia e faqes dhe kopjet rezervë. Për më tepër, ekzistojnë shumë lloje të mbajtjes në internet, dhe duhet të siguroheni që të zgjidhni atë të duhur për nevojat tuaja.

Nëse ofruesi juaj aktual nuk i përmbush më ato, është koha për një ndryshim.

Si e zhvendosni faqen tuaj nga një host në tjetrin? Kjo është saktësisht ajo për të cilën do të flasim në këtë përmbledhje.

Ready? Atëherë le të vazhdojmë!

Shënim i shpejtë: Disa nga ofruesit më të mirë të pritjes së WordPress ofrojnë shërbime migracioni falas. Kjo do të thotë se ata do të kujdesen për gjithçka që nevojitet për të ndërruar hostet në internet për ju. Vlen të kontrollohet me ofruesin tuaj të ri para se të kaloni proceset më poshtë.

Mblidhni burimet tuaja

Për ta bërë kalimin nga një host në një tjetër, do t’ju duhet në vijim:

 • Qasje në të dy llogaritë e pritjes – Gjatë procesit ju do të duhet të bëni disa ndryshime si në llogaritë tuaja të vjetra ashtu edhe në ato të reja. Nëse nuk jeni të sigurt për kredencialet tuaja të hyrjes për asnjërin, tani është koha për të zbuluar.
 • Qasja në bazën e të dhënave tuaja – Kalimi nga një host në një tjetër kërkon qasje në bazën e të dhënave të faqes suaj të internetit. Kjo ndodh shpesh në fushën e administrimit të llogarisë tuaj të pritjes, që do të thotë se ekziston një arsye më shumë për t’u siguruar që dini se si të arrini atje.
 • Klienti FTP – casedo rast që po diskutojmë më poshtë, kërkon transferimin e të dhënave nga ose në një server FTP. Për këtë, ju duhet një klient FTP. Një mundësi e shkëlqyeshme falas është FileZilla, por mund të përdorni cilindo klient sipas dëshirës tuaj.
 • Redaktori i tekstit – Ju duhet gjithashtu një redaktues i kodit për të modifikuar skedarë të rëndësishëm. Një nga opsionet më të mira është Notepad++ (është gjithashtu falas), por mund të shkoni me gjithçka që dëshironi.

Mblodhi gjithçka? Ftohtë, atëherë le të kërcejmë drejt në mënyrën e ndërrimit të hosteve në internet për faqen tuaj të WordPress.

Kalimi i faqes tuaj nga një host në tjetrin manualisht

Do të fillojmë duke bërë çelësin me dorë. Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje që përdor një plugin WordPress, thjesht lëvizni poshtë më tej.

1. Rezervoni skedarët tuaj

Gjëja e parë që duhet të bëni është të bëni kopje rezervë të skedarëve tuaj të internetit. Kjo ka të ngjarë të marrë kohën më të gjatë, kështu që le të fillojmë me atë. Hapi i parë është hyrja në serverin tuaj FTP. Thjesht ndezni klientin FTP për të cilin folëm, futni letrat kredenciale dhe lidheni.

Pas kësaj, gjeni drejtorinë rrënjësore të faqes tuaj WordPress (nëse nuk është faqja juaj e uljes si parazgjedhje) dhe shënoni të gjitha skedarët.

si të ndërroni hostet në internet - transferoni skedarë wordpress me skedar

Vini re se faqja juaj në internet mund të përmbajë skedarë që nuk janë të dukshëm si parazgjedhje (si p.sh. .htaccess). Prandaj sigurohuni që klienti juaj FTP shfaq ato skedarë gjithashtu. Në FileZilla, do ta gjeni këtë mundësi nën Server> Forcë që tregon skedarë të fshehur.

Pasi të keni shënuar të gjitha skedarët, kopjoni ato në një drejtori në kompjuterin tuaj. Në varësi të madhësisë së faqes tuaj, kjo mund të marrë një kohë në mënyrë që ne mund të kalojmë në hapin ndërkohë.

2. Eksportoni bazën e të dhënave

Baza e të dhënave është pjesa e dytë e faqes suaj të internetit. Mënyra se si të keni qasje në të ndryshon nga hosti në host. Në shumicën e rasteve përfundoni në phpMyAdmin:

panel kryesor phpmyadmin

Zgjidhni bazën e të dhënave që dëshironi të eksportoni nga e majta. Nëse nuk e dini se cili është ai, thjesht kontrolloni wp-config.php skedari i faqes tuaj të tanishme ku thotë:

përcaktoni ('DB_NAME', 'bazën e të dhënave_name_here');

Kjo do t’ju tregojë emrin e bazës së të dhënave që po përdor faqja juaj.

Pas kësaj, shkoni në eksport tab.

bazës së të dhënave për eksport për të ndërruar hostet në internet

zgjedh me porosi nën Metoda e eksportit. Në menunë, bëni zgjedhjet e mëposhtme:

 • format – Lini si SQL.
 • tabelat – Shënoni të gjitha tabelat që dëshironi të eksportoni. Zakonisht, janë të gjithë ata. Disaktivizoni cilindo nëse keni një arsye të mirë për këtë (p.sh. nëse keni të dhëna për disa site me parashtesa të ndryshme).
 • prodhim – Vendos ngjeshjezipped ose gzipped për ta bërë më shpejt shkarkimin.
 • Opsione specifike për format – Lini gjithçka ashtu siç është.
 • Mundësitë e krijimit të objektit – Sigurohuni që të zgjidhni Shtoni TABELRON DROP / PJES PRON / PROCEDURA / FUNKSIONI / Ngjarja / TRIGGER.
 • Mundësitë e krijimit të të dhënave – Lini gjithçka ashtu siç është.

Kur të keni mbaruar, klikoni Go në fund. Kjo duhet të rezultojë në një shkarkim skedar. Ruani databazën e kompresuar në kompjuterin tuaj dhe lëvizni në hapin tjetër.

3. Krijoni një bazë të dhënash në hostin tuaj të ri

Tani është koha për të krijuar një shtëpi të re për bazën e të dhënave që sapo eksportove. Shkoni te hosti juaj i ri dhe futuni në llogarinë tuaj. Gjeni pjesën që merret me bazat e të dhënave MySQL.

Krijoni sa vijon:

 1. Një bazë të dhënash të re
 2. Një përdorues i bazës së të dhënave me privilegje të plota për atë bazë të të dhënave
 3. Një fjalëkalim i sigurt i përdoruesit të bazës së të dhënave

Shënoni të tre, do t’ju duhen së shpejti. Gjithashtu, zbuloni emrin e serverit tuaj MySQL. Në shumë raste, kjo do të jetë localhost por kontrolloni me ofruesin tuaj të pritjes për t’u siguruar.

4. Ndryshoni config.php

Deri më tani, skedarët e faqes tuaj të internetit duhet të kishin përfunduar shkarkimin. Nëse ky është rasti, është koha të shkoni në drejtorinë ku i keni ruajtur ato dhe të gjeni një skedar të quajtur wp-config.php.

Shtë një skedar i rëndësishëm sistemi që, ndër të tjera, kontrollon komunikimin midis sistemit të skedarëve të faqes suaj të internetit dhe bazës së të dhënave.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të bëni një kopje të skedarit ekzistues dhe ta ruani diku të sigurt. Pas kësaj, hapni origjinalin me redaktorin e tekstit tuaj dhe gjeni pjesën e mëposhtme:

përcaktoni ('DB_NAME', 'bazën e të dhënave_name_here');

/ ** Emri i përdoruesit të bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni ('DB_USER', 'username_here');

/ ** Fjalëkalimi i bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'fjalëkalim këtu));

/ ** Emri i hostit MySQL * /
përcaktoni ('DB_HOST', 'localhost');

Zëvendësoni aty ku thotë database_name_here, username_here dhe password_here me emrin e bazës së të dhënave, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që ke krijuar më herët. Vini re, që në rastin tuaj nuk do ta themi në të vërtetë database_name_here etj, por do të përmbajë informacionin e hostit tuaj aktual. Ata do të jenë në të njëjtin pozicion.

Për më tepër, sigurohuni që të fusni informacionin e serverit tuaj MySQL në vendin e localhost (ose lërini ashtu siç është nëse përdoruesi i hostit tuaj përdor localhost për këtë përcaktim). Kur të keni mbaruar, ruani skedarin.

5. Vendosni skedarët tuaj te Pritësi i ri

Pasi të mbarojë gjithçka, ju mund ta filloni procesin në drejtim të kundërt. Hapi i parë është të ngarkoni skedarët tuaj në server në ofruesin tuaj të ri të pritjes. Ka të ngjarë të zgjasë shumë kohë, kështu që ne mund ta fillojmë atë dhe të bëjmë gjëra të tjera gjatë kohës që funksionon.

Deri tani, ju e dini stërvitjen. Ndezni klientin tuaj FTP dhe këtë herë lidheni me serverin e ri. Një vërejtje e shpejtë: Zakonisht ju do të përdorni URL-në e faqes në mënyrë që të lidheni me FTP. Në këtë rast, domeni është akoma duke treguar serverin tuaj të vjetër, kështu që ai nuk do të funksionojë.

Ekziston një rrugëdalje, e cila në vend të kësaj është duke përdorur adresën IP të serverit tuaj të ri. Zakonisht mund ta gjeni këtë në llogarinë tuaj të pritjes. Nëse jo, sigurohuni që të kontaktoni mbështetjen – ata duhet të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë.

Kur të keni mbaruar, gjeni skedarët që keni shkarkuar më herët dhe i ngarkoni ato (përfshirë edhe atë të modifikuar) config.php skedar) në drejtorinë rrënjësore. Pasi ngarkimi të funksionojë, lëvizni në hapin tjetër.

6. Importoni bazën e të dhënave

Ndërkohë, mund të marrim kohën për të importuar bazën e të dhënave. Për këtë, futuni në mjetin e administrimit të bazës së të dhënave në serverin tuaj të ri. Ne do të supozojmë se është përsëri phpMyAdmin.

Zgjidhni bazën e të dhënave që keni krijuar më herët nga lista dhe vini import në krye të ekranit.

importoni bazën e të dhënave për të ndërruar hostet në internet

Klikoni në Shfleto butonin dhe zgjidhni skedarin që eksportuat më herët. Pas kësaj, lëvizni poshtë në fund dhe klikoni Go. Importi do të fillojë më pas.

Koha që duhet për të përfunduar varet nga madhësia e bazës së të dhënave tuaja. Do të merrni një mesazh suksesi kur të bëhet.

Opsionale: Zëvendësoni URL-në e Vjetër në bazën e të dhënave

Nëse jo vetëm që po e zhvendosni faqen tuaj te një host i ri në internet por gjithashtu po ndryshoni URL-në tuaj, ekziston një hap shtesë. Në këtë rast, ju duhet të zëvendësoni referencat në URL tuaj të vjetër në bazën e të dhënave me atë të re. Nëse jo, të gjitha llojet e gjërave do të shkojnë keq!

Ka disa mënyra për ta bërë këtë. Më e lehtë që kam gjetur është Kërko Zëvendëso skriptin DB. Ju mund ta shkarkoni falas (në këmbim të adresës tuaj të emailit). Thjesht ngarkoni atë në drejtorinë tuaj të internetit (në një dosje sekrete) dhe lundroni atje duke përdorur shfletuesin tuaj.

kërkoni që të zëvendësoni skriptin e bazës së të dhënave për të ndërruar hostet në internet

Thjesht futni URL-në tuaj të vjetër dhe të re në fushat në krye. Everythingdo gjë tjetër zakonisht duhet të qëndrojë ashtu siç është. Përdorni thatë drejtuar buton për të provuar gjithçka. Kur gjithçka duket mirë, bëni drejtimin drejtpërdrejtë.

E rëndësishme: Në asnjë rrethanë nuk duhet ta lini skenarin në server, pasi të keni mbaruar. Shtë shumë e fuqishme dhe mund të dëmtojë realisht faqen tuaj nëse dikush tjetër e gjen atë.

Nëse skenari nuk do të funksionojë për ju, ju gjithashtu mund të bëni zëvendësoni URL-në përmes komandave SQL.

7. Ndryshoni serverin tuaj DNS

Kur të keni mbaruar me të gjitha sa më sipër, është koha ta vendosni URL-në tuaj në serverin e ri. Kjo do të thotë të ndryshoni cilësimet e serverit tuaj DNS.

Procesi varet nga vendi ku është regjistruar domeni juaj. Për shembull, nëse jeni regjistruar në ofruesin tuaj të vjetër të pritjes, ideja më e mirë është që të transferoni tërë fushën në ofruesin e ri. Bisedoni me përkrahjen se si ta bëni atë.

Nëse e keni blerë atë nga një regjistrues domeni si Domain.com, duhet të rinovoni cilësimet e serverit tuaj. Ju do të duhen adresat e serverëve tuaj të ri. Ata zakonisht duken diçka si kjo:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Ju do të duhet t’i lidhni këto me domenin tuaj. Siç u përmend, procesi do të jetë paksa i ndryshëm në varësi të vendit ku e keni blerë atë. Këtu janë udhëzimet për disa nga rastet më të zakonshme:

Bisedoni me këdo që është përgjegjës nëse keni nevojë për ndihmë. Pasi të keni mbaruar, kini kujdes që mund të duhen deri në 48 orë që të ndodhin ndryshimet. Mund të përdorni një mjet si Farë është DNS ime për të parë nëse ka mbaruar.

Deri atëherë, sigurohuni që të mos bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj. Ju mund të jeni duke modifikuar uebfaqen e vjetër në vend të vendndodhjes së re.

Sapo të kalojë gjithçka, faqja juaj duhet të migrohet pa ndonjë ndërhyrje. Për shkak se të dy faqet tuaja kanë të njëjtën përmbajtje, vizitorët nuk do ta vërejnë ndryshimin.

8. Pastrimi

Pasi të ketë kaluar ndryshimi i DNS, ju mund të ktheheni te hosti juaj i vjetër dhe të fshini skedarët dhe bazën e të dhënave të faqes tuaj. Ju mund të dëshironi të prisni deri në një javë para se ta bëni këtë, për t’u siguruar që gjithçka funksionon mirë.

Në çdo rast, sigurohuni që të mbani kopjet tuaja lokale (përfshirë origjinalin) wp-config.php) përreth. Mund të ketë nevojë për të rikthyer migracionin. Në atë rast, do të jeni të lumtur që i keni akoma.

Si të Ndërroni Web Pritësit përmes Plugin WordPress

Të gjitha sa më sipër mund të shkurtohen shumë duke përdorur një shtojcë. Kjo ju lejon të automatizoni pjesë të procesit. Ndërsa ka mundësi të tjera atje, unë rekomandoj shumë Shtojca e kopjuesit. Shtë falas dhe e bën procesin një fllad.

1. Instaloni Duplicator

Natyrisht, hapi i parë është instalimi i shtojcës. Kjo kërkon hapat e zakonshëm. Identifikohuni në faqen tuaj të WordPress dhe lundroni tek Shtojcat> Shto të re. Shtypni emrin e plugin-it në kutinë e kërkimit për ta gjetur dhe klikuar Instaloje tani pasi të shfaqet në listë.

instaloni kopjuesin për të ndërruar hostet në internet

Kur faqja juaj është bërë duke shkarkuar, goditi Aktivizoni butoni për të qenë në gjendje të përdorim plugin.

2. Eksportoni sitin ekzistues

Pasi të instalohet dhe aktivizohet Duplicator, do të gjeni një artikull të ri menu me emrin e tij në zonën tuaj të administratorit të WordPress. Klikimi i saj ju sjell këtu:

pamje e plugin duplicator në wordpress

Shtojca kursen të ashtuquajturat e saj paketa. Këto janë versione të ngjeshura të faqes tuaj të internetit dhe bazës së të dhënave. Meqenëse nuk keni krijuar akoma, lista është bosh. Koha për ta ndryshuar atë. Kliko Krijo të re në këndin e sipërm të djathtë për të shkuar.

eksportues i faqes në internet me konfigurimin e kopjuesit

Në ekranin tjetër, ju keni disa mundësi.

 • ruajtje – Mund të konfiguroni ku të ruani rezervën e faqes tuaj. Jini të vetëdijshëm që nëse nuk keni versionin Pro të Duplicator, opsioni juaj i vetëm është serveri juaj, prandaj nuk ka asgjë për të bërë këtu.
 • Arkivi – Në këtë pjesë, ju mund të përjashtoni që skedarët dhe pjesët e bazës së të dhënave të mos migrohen. Përdoreni këtë nëse keni arsye të mira.
 • installer – Ju mund të plotësoni informacionin e bazës së të dhënave për mjedisin tuaj të ri të serverit. Kjo është gjithashtu pjesë e konfigurimit të mëvonshëm, kështu që ju mund ta injoroni atë për momentin.

Me shumë mundësi, thjesht do të klikoni tjetër. Shtojca më pas do të kryejë një kontroll të sistemit për të parë nëse ka gjithçka që duhet për të funksionuar siç duhet. Ju mund t’i shihni gjetjet pasi të jenë bërë.

skanimi i kopjuesit është i plotë

Nëse gjithçka është në rregull, filloni procesin e ndërtimit duke klikuar butonin në fund. Kjo mund të zgjasë disa minuta në mënyrë që të mos mbyllni shfletuesin tuaj. Kur të përfundojë, do ta shihni këtë:

përfundoi kopjimi në kopjues

Shkarkoni të dy instaluesit dhe arkivin duke klikuar butonat veçmas ose me lidhjen e shkarkimit me një klikim. Te lumte!

3. Vendosni skedarët përmes FTP

Hapi tjetër është ngarkimi i atyre skedarëve në server. Ju do të duhet të përdorni adresën IP dhe jo domenin për t’u lidhur përmes FTP.

Pasi të jeni lidhur, sigurohuni që të ngarkoni skedarin e instaluesit dhe arkivin. Vendosini ato në drejtorinë rrënjësore dhe sigurohuni që është bosh më parë.

4. Krijoni një bazë të dhënash të re MySQL

Me metodën e shtojcës, do t’ju duhet gjithashtu një bazë e të dhënave MySQL për faqen tuaj të re. Ne kemi folur në lidhje me të në hollësi më herët. Bëni atë që duhet të bëni në mënyrë që të përfundoni me një bazë të dhënash të re, një emër përdoruesi me privilegje të plota për bazën e të dhënave dhe fjalëkalimin e bazës së të dhënave. Sigurohuni që të shënoni serverin MySQL që hosti juaj ju jep për uebfaqen tuaj.

5. Lidhuni me Uebfaqen e Re

Për hapin tjetër, ju mund të jeni duke kaluar në një problem. Për të vendosur faqen, duhet të përdorni skedarët në serverin tuaj përmes një shfletuesi në internet. Kjo zakonisht ndodh duke shtypur emrin e domain.

Nëse jeni duke përdorur të njëjtin domen si më parë, ai nuk po tregon akoma për serverin tuaj të ri. Sigurisht, ju mund ta ndryshoni atë për të zgjidhur problemin. Sidoqoftë, kjo do të) a) do një kohë që të ndodhë në të vërtetë dhe b) do të thotë joproduktive për sitin tuaj.

Për fat të mirë, ekziston një rrugëdalje, e cila po përdor kompjuterin tuaj pret file. Ju mund të hartoni në mënyrë lokale emrat e domenit në adresat IP specifike. Në këtë mënyrë, ju jeni në gjendje të hyni në skedarë në serverin e ri përmes domainit të vjetër pa ndryshuar asgjë për vizitorët tuaj.

(Nëse jeni duke përdorur një domen të ndryshëm në hostin tuaj të ri, mund ta kaloni plotësisht këtë hap.)

Gjëja e parë që ju nevojitet është IP adresa e serverit tuaj të ri. Ofruesi juaj duhet të shfaqë atë informacion për ju. Nëse nuk mund ta gjeni, pyesni!

Pas kësaj, ju duhet të hapni tuaj pritëse file. Ja se si ta bëni atë në platforma të ndryshme:

 • Windows – Hapni menunë e shiritit të detyrave, kërkoni për “notepad”. Klikoni me të djathtën e rezultatit dhe zgjidhni “drejtuar si administrator”. Pasi të keni kandiduar, përdorni programin për të hapur c: \ Windows \ system32 \ drivers \ etj \ pret. Sigurohuni që të kërkoni për “Të gjithë skedarët” për të parë skedarin në fjalë.
 • Mac OS – Hapni terminalin dhe shkruani komandën sudo nano / etj / nikoqire. Mund t’ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin e administratorit.
 • Linux – Për Linux mund të përdorni të njëjtën metodë si me Mac OS.

Pasi të keni hyrë në skedar, duhet të futni të dy adresën IP që keni gjetur më parë dhe emrin e domain. Do të përfundojë duke parë kështu:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Shënim: hapësira midis adresës IP dhe domenit është një skedë. Gjithashtu, sigurohuni që të zëvendësoni adresën me adresën aktuale të serverit tuaj dhe yoursite.com me domenin tuaj të vërtetë. Ruani ndryshimet dhe ju duhet të jeni në gjendje të hyni në serverin e ri duke përdorur emrin tuaj domain.

E rëndësishme: Pasi të keni mbaruar migracionin, sigurohuni që të ndryshoni tuaj pret skedar përsëri në gjendjen e tij origjinale!

6. Drejtoni Procesin e Migracionit

Tani është koha për të filluar me zell procesin e migracionit. Shkoni te http://yoursite.com/installer.php (vendosni domenin tuaj aktual), kjo duhet t’ju çojë në këtë ekran:

Hapi i vendosjes së kopjuesit 1

Sigurohuni që instaluesi ju jep një Pass për arkivin dhe vërtetimin, atëherë kontrolloni kutinë e kushteve dhe kushteve dhe klikoni tjetër në fund. Kjo do të fillojë procesin e vendosjes.

Pas kësaj, do t’ju kërkohet të vendosni hostin e bazës së të dhënave, emrin, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin.

hapi 2 i vendosjes së kopjuesit

Ju duhet t’i keni ata që janë afër më parë. Ju mund të përdorni Baza e të dhënave të provave buton për tu siguruar që gjithçka po funksionon. Pastaj klikoni tjetër përsëri. Shtojca do të importojë bazën e të dhënave.

Në hapin tjetër, ju keni mundësinë të zëvendësoni përmendjet e URL-së tuaj të vjetër me atë të ri. Sigurohuni që URL e drejtë të jetë në fushë! Duplikatori do të përfundojë procesin.

hapi 4 i vendosjes së kopjuesit

Ekrani përfundimtar ju jep një lidhje për të hyrë në faqen tuaj dhe raportet nëse gjithçka shkoi mirë. Sigurohuni që të regjistroheni dhe të kontrolloni nëse gjithçka po funksionon ashtu siç duhet. Gjithashtu, mos harroni të ndiqni udhëzimet e Duplicator për t’u pastruar pas vetes.

si të pastroni pastruesit e faqeve në internet pas migrimit

7. Azhurnoni Nameserver DNS

Me këtë metodë, ju ende duhet të ndryshoni domenin tuaj nga serveri juaj i vjetër në atë të ri.

Ne kemi folur tashmë për këtë në detaje më sipër, kështu që ju mund t’i referoheni asaj pjese. Merrni adresat e serverave të emrave nga hosti juaj i ri dhe lidheni ato me domenin tuaj. Pastaj prisni derisa të kenë kaluar ndryshimet përpara se të bëni ndryshime në faqen tuaj.

Pas kësaj, ju keni mbaruar – urime! Sapo keni mësuar se si të ndërroni hostet në internet për faqen tuaj të internetit në WordPress. Salcë e mrekullueshme!

Ndërrimi i hosteve të uebit për faqet e internetit të WordPress në një skedar

Kalimi i faqes suaj të WordPress nga një host në një tjetër mund të jetë një detyrë frikësuese, veçanërisht për kohërat e para. Mbani në mend se ashtu si gjithçka tjetër në lidhje me duke drejtuar faqen tuaj të internetit, bëhet më pak e vështirë kur e zbërthen në hapa.

Nëse e keni ndjekur së bashku me sa më sipër, tani duhet të keni lëvizur me sukses faqen tuaj te ofruesi juaj i ri i pritjes. Cilado qoftë procesi ku keni vendosur, le të përmbledhim hapat themelorë:

 1. Rezervoni skedarët dhe bazën e të dhënave të internetit tuaj
 2. Përgatitni mjedisin e ri të pritjes për ndërprerësin
 3. Importoni skedarët dhe databazën tuaj te hosti i ri
 4. Ndërroni serverin e emrave të domenit tuaj

Kjo është në thelb ajo Urime përsëri për bërjen e saj tani – mirë!

A keni pyetje ose këshilla shtesë se si të ndërroni hostet në internet? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me