Si të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain


Në këtë tutorial, ju do të mësoni se si të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain. Ne do t’ju bëjmë që të shkoni hap pas hapi gjatë gjithë procesit, duke ju dhënë dy rrugë alternative për t’u ndjekur bazuar në ato që janë nevojat tuaja.

Le të fillojmë me bazat:

Doesfarë e bën atë * Në fakt * Do të thotë të krijosh llogari të postës elektronike për emrin e domain-it?

Me siguri keni tashmë Gmail ose ndonjë llogari tjetër email falas. Ndërsa ajo email është krejtësisht e mirë, mund të mos duket shumë mirë kur përdoret për çfarëdo lloji të profesional qëllim.

Për shembull, është e lehtë të imagjinohet se si dërgoni me email kontaktin e biznesit  [Email mbrojtur] mund të mos jetë optimale. Një alternativë shumë më e mirë është të krijoni një adresë të postës elektronike me emrin e domain tuaj – nëse ndodh të zotëroni tashmë një emër domain (nëse jo, këtu është se si të regjistroheni një emër domain).

Në një skenar të tillë, për shembull, mund të përdorni diçka të tillë [Email mbrojtur] në vend të kësaj, e cila ka një gjallëri krejt të ndryshme për të.

Sot, ne do të mësojmë se si ta bëjmë saktësisht atë – të krijojmë llogari të postës elektronike për emrin e domain-it – në mënyrë që të marrësh një adresë emaili që ka emrin tënd të domain-it pas @ simbol.

Ne do t’ju tregojmë dy mënyra për ta bërë atë:

  • OPTIONI A). Përfshinë trajtimin e gjithçkaje brenda panelit tuaj të përdoruesit në Bluehost – një nga firmat kryesore të pritjes në internet në internet, i famshëm për çmimet e ulëta dhe qasjen e mirë për fillestarët. Ne kemi renditur të gjitha arsyet pse duhet të përdorni Bluehost vs konkurrencës në një artikull tjetër.
  • OPTIONI B). Përfshinë lidh emrin e domain-it me Gmail – si në, po, do të bashkëveproni me emailin tuaj përmes një paneli të ngjashëm me Gmail, por do ta bëni këtë në një mënyrë që t’ju lejojë të përdorni emailin tuaj të porosisë tuaj në vend të një adrese standarde @ gmail.com.

Diqka për të cilën duhet të pranojmë menjëherë është se Shtegu (a) është shumë më miqësor për fillestarët. Ne do ta jepnim atë 5/5 në shkallën “lehtësia e përdorimit”. Rruga (b) është një 3/5 e moderuar.

Si të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain-it me Bluehost

Pasi të keni vendosur planin tuaj të strehimit dhe të jetoni me Bluehost (www.Bluehost.com), krijimi i llogarive të reja të emailit për emrin e domain tuaj është jashtëzakonisht e thjeshtë. Në thelb, gjithçka që duhet të bëni është të kaloni nëpër disa panele në ekran në zonën e përdoruesit të Bluehost.

  • A nuk keni ende një emër domain ose faqe interneti? Ja se si të kaloni në procesin e regjistrimit dhe të vendosni gjithçka me Bluehost.

Këtu janë hapat për të krijuar llogari të postës elektronike për emrin e domain me Bluehost:

Së pari, futuni në panelin tuaj Bluehost dhe më pas futeni Email nga shirita anësor kryesor.

Meqenëse nuk keni akoma ndonjë llogari emaili, menjëherë do të shihni formularin e krijimit të postës elektronike. Si kjo:

Krijoni llogari emaili për emrin e domain tuaj me Bluehost

Ja se si ta plotësoni atë:

  • Email: Vendosni çdo gjë që doni të jeni identifikuesi juaj i emailit. Ju madje mund ta bëni këtë Emri Mbiemri nëse nuk keni ide të shkurtra.
  • Kuota e kutisë postare: Në varësi të nivelit të pritjes që keni blerë nga Bluehost, do të keni një sasi të ndryshme të hapësirës në disk. Nëse do të krijoni vetëm një llogari me email, mund ta vendosni kuotën i pakufizuar, por një ide më e mirë është ta mbani atë në 500 MB, i cili duhet të jetë më se i mjaftueshëm për t’ju lejuar të përdorni emailin tuaj normalisht.

Pasi të keni mbushur fushat, klikoni mbi Krijo llogari.

pas fjalë për fjalë një sekondë, llogaria juaj e-mail është krijuar dhe gati për të shkuar. Hapi tjetër, të mësoni se si të përdorni emailin tuaj të ri:

Ndryshoni skedën në Llogaritë e postës elektronike, si keshtu:

Llogaritë Bluehost

Atje, do të keni mundësi të shihni të gjitha llogaritë e postës elektronike që janë aktive në emrin e domain. Aktualisht, ekziston vetëm një.

Duke klikuar në Qasja në Webmail, mund të filloni të përdorni llogarinë tuaj të postës elektronike menjëherë – përmes klientit të postës elektronike të Bluehost.

Megjithatë, një skenar më i mundshëm është që ju dëshironi të konfiguroni këtë email në laptop ose iPhone. Për këtë, klikoni në Lidhni Pajisjet button. Do të shihni disa opsione të reja të shfaqura. Klikoni në atë të etiketuar Vendosni klientin e postës.

Do të shihni një faqe krejt të re me udhëzime se si të kaloni procesin me mjetin tuaj të preferuar të postës elektronike. Pjesa më interesante është se Bluehost vë në dispozicion një sërë opsionesh konfigurimi automatik për shumë prej zgjidhjeve dhe aplikacioneve të njohura të postës elektronike:

Konfiguroni Bluehost

Më tej poshtë faqes, ka edhe detaje të konfigurimit manual në rast se nuk e keni gjetur mjetin tuaj në listë.

�� Dhe kjo është ajo! Në këtë pikë, llogaria juaj e re e-mail është plotësisht funksionale.

Si të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain-it me Gmail

Ky proces përfshin nja dy hapa më shumë sesa Rruga (a). Por sigurisht që mund të bëhet nga një fillestar për sa kohë që i ndiqni me kujdes ato hapa. Për më tepër, nëse doni të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain me Gmail, do të përfshijë gjithashtu një tarifë shtesë mbi ato që tashmë po paguani për emrin e domain.

Ndërsa standarde @ gmail.com emailet janë falas, Gmail vendos një etiketë çmimesh duke ju lejuar të krijoni dhe menaxhoni adresat e postës elektronike të personalizuara bazuar në emrin e domain tuaj.

Kjo paketë premium quhet G Suite. Plani themelor është 5 $ / përdorues / muaj, por ekziston një provë 14-ditore (kërkohet kartë krediti), kështu që ju mund të provoni se si funksionon gjithçka para se të kryeni. Megjithëse mund të tingëllojë i kushtueshëm, G Suite është një produkt për biznes, kështu që ju merrni shumë më tepër mjete përveç emailit personal.

Sapo të jeni gati, shkoni këtu dhe klikoni në njërën nga Fillo buttons. Do të shihni një formë regjistrimi që kërkon disa pyetje themelore – për të kuptuar biznesin tuaj dhe ka nevojë për më mirë.

regjistrim i suiteve

Gjatë rrugës, do të pyeteni nëse keni tashmë një domen që doni të lidheni me G Suite. zgjedh, po.

domain suite g

Vendosni emrin e domain, dhe pastaj kryeni me të gjitha hapat që vijnë më pas. Përfundimi i të cilit do të jetë krijimi i përdoruesit tuaj kryesor G Suite.

përdorues suitë

Kur gjithçka të jetë bërë, do të arrini në ekranin tuaj të hyrjes në G Suite. Pas regjistrimit, do t’ju kërkohen detaje shtesë përpara se të aktivizoni plotësisht llogarinë tuaj. Nëse gjithçka shkon mirë, do ta shihni këtë:

g suite e krijuar

Në këtë fazë, jeni regjistruar me sukses me G Suite. Sidoqoftë, ju jeni akoma disa hapa larg krijimit të llogarive të reja të postës elektronike për emrin e domain. Ja çfarë duhet të bëni tani:

  1. Verifikoni emrin e domain me G Suite. Kjo është vetëm për të siguruar që me të vërtetë jeni pronar i emrit të domain që keni treguar gjatë konfigurimit. Magjistari do t’ju tregojë disa opsione për tu verifikuar. Ky hap do të ndryshojë në varësi të vendit ku e keni të regjistruar emrin e domain. Magjistari i G Suite ofron udhëzime për regjistrues të ndryshëm.
  2. Krijoni llogari shtesë të postës elektronike / përdoruesit nëse është e nevojshme. Kjo është ajo ku ju merrni për të ngritur llogarinë tuaj, p.sh.. [Email mbrojtur].
  3. Aktivizoni llogaritë Gmail për secilën prej llogarive që keni krijuar në hapin e mëparshëm.

Këtu është një pasqyrë e përgjithshme se si procesi i mësipërm ndodh gjithçka hap pas hapi.

Kur të keni kaluar këto hapa, do të keni në dispozicion një llogari plotësisht funksionale të postës elektronike (ose më shumë se një), dhe mund të filloni ta përdorni atë përmes ndërfaqes standarde të përdoruesit të Gmail.

Thënë kjo, nëse nuk jeni 100% i çmendur për ndërfaqen e Gmail, prapëseprapë mund të konfiguroni llogaritë tuaja të reja të postës elektronike në mjetet e postës elektronike të palëve të treta shumë lehtë (për shembull, në mënyrë që të përdorni atë email të ri në iPhone ose laptop).

Ju mund ta bëni atë duke përdorur ose protokollet POP3 ose IMAP. G Suite shpjegon ndryshimin goxha qarte. Megjithëse, në shumicën e rasteve, do të doni të përdorni IMAP kur konfiguroni emailin tuaj në pajisjet moderne ose në softuer modern, si në një iPhone ose në Microsoft Outlook. këtu është si të vazhdosh me atë konfigurim.

�� Ky është fundi i rrugës! Llogaria juaj e re e-mail është plotësisht funksionale dhe e integruar me pajisje shtesë për lehtësi.

Ç’pritet më tej?

Meqenëse sapo keni arritur të krijoni llogari të postës elektronike për emrin e domain, ndoshta le të mësojmë tani një ose dy gjëra se si të përdorni emailin në avantazhin tuaj kur bëni marketing biznesin tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me