Si të instaloni WordPress Lokalisht me XAMPPA keni dëshiruar ndonjëherë që të mund të rrëmuheni me WordPress pa telashe ose kosto të instalimit të tij në një server të mbajtjes në internet?


Mjedisi në skenë është krejtësisht i shkëlqyeshëm kur duhet të korrigjoni çështjet ose të provoni azhurnimet përpara se të shkoni në një uebfaqe të drejtpërdrejtë të WordPress. Por, kur të doni:

 • Provoni shtojcat e reja?
 • Merrni një temë për një rrotull provë ose ndërtoni tuajin?
 • Eksploroni një veçori të re të WordPress?
 • Eksperimentoni me një model të modës ose teknikës së kodimit?
 • Vazhdoni të punoni në një faqe në internet edhe kur lidhja wi-fi është e rrallë ose jo ekzistente?

Në ato raste, është më mirë të instaloni WordPress lokalisht në kompjuterin tuaj. Pra, sot, ne do t’ju tregojmë se si të instaloni WordPress në XAMPP.

Si të instaloni WordPress Lokalisht me XAMPP

Pavarësisht se e ka në dispozicion softuerin e tij me burim të hapur për t’u shkarkuar, WordPress nuk është diçka që mund të instalohet në kompjuterin tuaj. Jo më vete gjithsesi.

Nëse doni të instaloni WordPress në lokalin (d.m.th. kompjuterin tuaj), do t’ju duhet ndihmë.

Fillo Ketu:

Hapi 1: Zgjidhni një mjedis mjedisor të serverit

Për të marrë një instalim pune të WordPress që po ndodh në kompjuterin tuaj, ju nevojitet një mjedis lokal me:

 • Softuer i serverit në internet (zakonisht një server Apache),
 • Një gjuhë programuese si PHP ose Perl,
 • Dhe softuer për menaxhimin e bazës së të dhënave si MySQL ose MariaDB.

XAMPP është ai që ne do të ju përshkojmë sot. Thënë kjo, ka mundësi të tjera në dispozicion, nëse preferoni:

 • WampServer për sistemet operative të Windows
 • MAMP për Mac ose Windows
 • DesktopServer për Mac ose Windows
 • Lokale nga Flywheel për mjediset Mac, Windows, ose Linux (dhe është veçanërisht e dobishme nëse keni një pritje Flywheel që dëshironi të migroni edhe sitin tuaj të provës)

Konfigurimi nuk është me të vërtetë i komplikuar me asnjë prej këtyre opsioneve. Sidoqoftë, për shkak se XAMPP është një mjedis i devotshëm dhe është agnostik i pajisjes (Mac, Windows), dhe Linux i pajtueshëm), ne do të përqendrohemi në atë sot.

Hapi 2: Shkarkoni XAMPP

Vizitoni Uebfaqja e miqve Apache dhe shkarkoni versionin e fundit të XAMPP për sistemin tuaj operativ:

XAMPP

Skedari automatikisht do të fillojë të shkarkohet.

Kur të jetë bërë, shtoni XAMPP në aplikimet tuaja dhe filloni procesin e ngarkimit.

Ngarkoni XAMPP

Në varësi të sistemit tuaj operativ, mund t’ju duhet të pranoni një numër të lejeve të hyrjes përpara se aplikacioni të ngarkojë plotësisht. Kur është gati të shkojë, sidoqoftë, kjo është dritarja që do të shihni:

Aplikimi XAMPP

XAMPP është instaluar tani në kompjuterin tuaj.

Hapi 3: Konfiguroni mjedisin tuaj XAMPP

Klikoni butonin “Fillimi” brenda aplikacionit tuaj XAMPP për të inicializuar konfigurimin e mjedisit lokal. Drita e Statusit do të ndryshojë nga e kuqe në të verdhë në të gjelbër:

Drita e statusit XAMPP

XAMPP nuk është e vetmja gjë që duhet të fillojë. Shkoni te skedari Shërbime dhe bëni të njëjtën gjë për secilën nga shërbimet e pirgut derisa të bëhen të gjelbërta:

Shërbime XAMPP

Tjetra, shkoni te skedari Rrjeti. Ju do të duhet të zgjidhni ku doni që serveri juaj localhost të jetojë:

Rrjeti XAMPP

Zgjidhni nga ndonjë prej opsioneve në dispozicion dhe klikoni “Aktivizo”.

Shënim: Nëse planifikoni ta shndërroni këtë në një WordPress Multisite, mund të përdorni vetëm portet 80 ose 443. Nëse ky është rasti, mund të krijoni cilindo që dëshironi të përdorni tani ose ta përdorni zgjidhjen më vonë (më shumë në fund të këtij postimi ).

Një gjë e fundit për të bërë është të shkoni te skedari Vëllimet. Klikoni “Mount”.

Mali XAMPP

Kjo do të “ngjisë” lokalin në desktopin tuaj (do t’ju duhet këtë më vonë për të modifikuar skedarët e faqes tuaj).

Hapi 4: Krijoni një bazë të dhënash

Ju keni vetëm një gjë për të bërë.

Hapni një skedar të ri të shfletuesit dhe shkruani emrin e lokalit që keni aktivizuar. Për shembull:

Localhost në Shfletues

Do të çoheni në një faqe të mirëpritur për XAMPP:

Faqja e Mirëseardhjes XAMPP

Për të shtuar një bazë të dhënash të re, klikoni në butonin phpMyAdmin në këndin e sipërm të djathtë të kësaj faqe. phpMyAdmin automatikisht do të nisë:

phpMyAdmin

Para se të shtojmë WordPress në serverin lokal, së pari kemi nevojë për një bazë të dhënash për të. Shkoni te skedari Databaza në krye të faqes.

Krijoni bazën e të dhënave

Jepni një emër databazës tuaj (përdorni të gjitha shkronjat e vogla dhe nënvizon në vend të hapësirave). Pastaj, azhurnoni menunë e rradhës nga utf8 në Collation. Klikoni butonin “Krijo” kur të keni mbaruar.

Hapi 5: Shkarkoni WordPress

Për të tërhequr versionin e fundit të WordPress, shkoni te Uebfaqja e WordPress.org. Klikoni “Merrni WordPress” në këndin e sipërm të djathtë të faqes:

Merrni WordPress

Mund ta shkarkoni skedarin zip nga faqja tjetër:

Shkarkoni Softuerin WordPress

Hapi 6: Azhurnoni skedarin wp-config.php

Unzip skedarët tuaj WordPress dhe lokalizoni wp-config-sample.php.

Skedarët e WordPress

Ky skedar përmban informacione kyçe në lidhje me faqen tuaj të internetit WordPress dhe është ajo që mundëson softuerin WordPress të ruajë informacionin në bazën e të dhënave MariaDB (ose MySQL) që sapo keni krijuar. Sidoqoftë, këtu ka informacione për mbajtësin e vendve që duhet të azhurnojmë.

Hapni skedarin duke përdorur një redaktues teksti.

Atp wpconfig

Rreshtat e mëposhtëm duhet të redaktohen:

Emri i bazës së të dhënave

Gjeni këtë rresht:

përcaktoni ('DB_NAME', 'bazën e të dhënave_name_here');

Nëse nuk e mbani mend atë që e keni quajtur databazën tuaj në phpMyAdmin, mund ta gjeni këtu:

Emri i bazës së të dhënave

Pastaj, zëvendësoni “databaza_name_here” me emrin e bazës së të dhënave tuaja. Në shembullin tonë, linja do të bëhej:

përcaktoni ('DB_NAME', 'my_website');

Emri dhe fjalëkalimi

Tjetra, gjeni këto dy rreshta:

përcaktoni ('DB_USER', 'username_here');

përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'fjalëkalim këtu));

Zëvendësoni “username_here” me “root” dhe lini “password_here” bosh. Pra, rreshtat tani duhet të lexojnë:

përcaktoni ('DB_USER', 'rrënjë');

përcaktoni ('DB_PASSWORD', '');

Kur të keni mbaruar, ruani skedarin dhe riemëroni si wp-config.php. Sigurohuni që është brenda dosjes origjinale të skedarëve WordPress.

Hapi 7: Instaloni WordPress në Localhost

Për të instaluar WordPress në vend, duhet të zhvendosni skedarët tuaj të shkarkuar (të pakontestuar) – përfshirë skedarin e ri wp-config.php – në dosjen htdocs të XAMPP.

Do ta gjeni këtu:

Drejtoria e Dosjeve HTDOCS

Riemërtoni dosjen nëse dëshironi që ajo të quhet diçka tjetër përveç “wordpress”. Një emër i përkohshëm i domain do të bëjë.

Për të hyrë në instalimin tuaj të ri të WordPress, shkoni në adresën origjinale të lokalit që keni përdorur në fillim, e ndjekur nga emri juaj i ri i dosjes WordPress. Shtoni “/ wp-admin /” deri në fund.

Për shembull:

http: // localhost: 800 / mytestwebsite / wp-admin /

Ju do të shihni këtë faqe instalimi:

Wp-administratori lokal

Plotësoni të gjitha detajet – përfshirë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj të administratorit – dhe përfundoni instalimin. Kur të keni mbaruar, do të merrni këtu:

Instalimi i ri i WordPress-it

Dhe kjo eshte. Tani e keni instaluar me sukses WordPress në nivel lokal me XAMPP.

Për të hyrë në faqen tuaj lokale në të ardhmen, ngarkoni aplikacionin XAMPP dhe “Start” serverin lokal. Pastaj shkoni në adresën tuaj në internet localhost dhe regjistrohuni përsëri. (Pra, sigurohuni që ta shënoni atë.)

Si të instaloni WordPress Multisite në Localhost

Nëse doni të provoni gjërat në a Rrjeti multisite i WordPress, ju mund ta bëni këtë edhe me XAMPP.

Hapat 1-7: Instaloni WordPress në nivel lokal

Për të aktivizuar Multisite, duhet të kryeni hapat 1 deri në 7 së pari.

Hapi 8: Aktivizoni WordPress Multisite

Hape wp-config.php skedar edhe një herë nga dosja htdocs.

Gjeni rreshtin:

/ * Kjo është gjithçka, ndalo redaktimin! Botim i lumtur. * /

Pak më lart, futni vargun e mëposhtëm të aktivizimit Multisite:

përcaktoni ('WP_ALLOW_MULTISITE', e vërtetë);

Ruani skedarin.

Log nga faqja jote lokale WordPress dhe përsëri identifikohu. Shkoni tek Veglat> Rregullimi i rrjetit.

Vendosja e rrjetit të mjeteve

Siç u përmend më herët, WordPress lejon vetëm Multisite të kalojë nëpër portet e rrjetit 80 ose 443. Nëse nuk e keni konfiguruar fillimisht XAMPP përmes njërës prej atyre porteve, është në rregull. Përdoreni këtë rrugëdalje.

Shkoni te dosja juaj XAMPP dhe lokalizoni sa vijon:

/ (emri i dosjes suaj të internetit) /wp-admin/includes/network.php

Brenda këtij skedari, ka një rresht që thotë:

nëse ((false! == $ has_ports &&! in_array ($ ka_ports, varg (': 80', ': 443'))) {

Kjo është arsyeja që ju mund të shihni një gabim kur përpiqeni të hyni në Vendosjen e Rrjetit në WordPress. Për të rregulluar këtë, shtoni portin që përfunduat duke përdorur kodin. Për shembull:

nëse ((false! == $ has_ports &&! in_array ($ ka_ports, varg (': 80', ': 443', ': 8080'))) {

Ruani skedarin dhe kthehuni në Sistemin e Rrjetit në WordPress.

Do t’ju kërkohet t’i jepni një emër rrjetit tuaj të faqeve të internetit dhe të caktoni një përdorues të administratorit.

Krijoni një Rrjet

Pastaj, do t’i shihni këto udhëzime:

Aktivizoni Rrjetin

Do të duhet të azhurnoni të dy skedarët tuaj wp-config.php dhe .htaccess. Nëse nuk mund ta gjeni skedarin .htaccess, duhet ta krijoni atë nga e para. Hapni redaktorin tuaj të tekstit, futni copëzën e kodit dhe ruajeni në dosje.

Pasi të keni ruajtur të dyja ato skedarë, dilni edhe një herë nga WordPress. Kur të regjistroheni përsëri, do të shihni që WordPress Multisite është instaluar në vend.

Instalimi i ri me shumë faqe WordPress

Wrap-Up

Asnjëherë nuk është një ide e mirë për të ndërtuar, eksperimentuar ose zgjidhur probleme në një instalim të drejtpërdrejtë të WordPress.

Në rastet kur puna që ju bëni duhet të shtyhet në një sit live, ka më shumë kuptim të përdorni një server në skenë ose nënfushë. Sidoqoftë, nëse po testoni tipare të reja, teknika të projektimit ose mjete, të punoni në vend është një ide më e mirë. (Edhe është më e lirë.)

Falë XAMPP, gjithçka duhet është 7 hapa dhe jo më shumë se 15 minuta për të instaluar WordPress në vend.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me