Si të hartoni një logo (për një faqe në internet)


Dizenjimi i logos tuaj është një ndërmarrje e madhe pasi logot janë thelbësore për markën e kompanisë tuaj dhe modelin e përgjithshëm të faqes suaj të internetit. Mund të jetë një proces frikësues nëse nuk keni hartuar kurrë një logo më parë.

Nëse jeni duke kërkuar të mësoni se si të hartoni një logo, ju keni ardhur në vendin e duhur. Më poshtë është një udhëzues 7-hapësh për një proces tipik të hartimit të logos. Do hap jep këshilla të hollësishme se si të mendoni në mënyrë kreative në mënyrë që të hartoni logon tuaj. Ekziston gjithashtu një ndarje e shpejtë në përdorimin e një mjeti falas për hartimin në internet dhe ngarkimin e logos në faqen tuaj të internetit të WordPress.

Statistikat e shpejta dhe përmbledhja e përmbajtjes:

  1. Gjeni frymëzimin e duhur
  2. Identifikoni tre ngjyra që pasqyrojnë faqen tuaj të internetit
  3. Zgjidhni stilin tuaj të modelimit të logos
  4. Gjeni fontin e duhur
  5. Krijoni logon tuaj në një platformë falas të projektimit
  6. Shtojeni atë në faqen tuaj të internetit
  7. Mund të duhen disa përpjekje

1. Gjeni frymëzimin e duhur

Dizenjimi i një logo është shumë më e thjeshtë nëse keni marrë kohën për të kërkuar frymëzim si hapi juaj i parë. Në këtë mënyrë, ju po merrni kohën për të mbledhur ide të ndryshme dhe do të dini më qartë se cilat ide ju pëlqejnë dhe cilat nuk i dëshironi. Kur të merrni ca kohë për të kërkuar frymëzim, do të keni një ndjenjë më të mirë për cilën drejtim të ecni me modelin tuaj të logos.

Lajmi i mirë është që ka mjaft vizatime logos atje për të nxitur nevojat tuaja për frymëzim. Gjetja e shembujve të mirë të dizajnit të logos është e lehtë nëse e dini se ku mund të kërkoni. Do të dëshironit të mbledhni të paktën tre shembuj të projektimit që ju tërheqin më së shumti.

Shikoni një faqe në internet si Nën krejt të re në ndërtim, e cila konsiston në një përzgjedhje të madhe të ridizajnimeve të markës korporative. Brand New përmban shumë prej markave të njohura si Staples dhe Pandora. Dhe koleksioni i tyre kthehet shumë, shumë vite.

Ka edhe faqe në internet si Tregu Krijues, i cili përmban shumë grafika të lira dhe kampione të logos së parave të bëra. Ju nuk duhet të blini ndonjë prej tyre përveç nëse dëshironi vërtet. Qëllimi këtu është të shikojmë të gjitha pasuritë e ndryshme për shitje në Tregun Kreativ për të marrë një ide të mundësive krijuese në hartimet e logos dhe të frymëzoheni.

Dribbble
Kredia e figurës: Dribbble.

Së fundmi, ju mund të kërkoni nëpër faqet e internetit si p.sh. Dribbble, të cilat gjithashtu kanë një përzgjedhje të madhe të modeleve dhe shumë shembuj të bukur të modelimit të logos gjithashtu.

Këto dy uebfaqe janë portofole publike, kështu që ju do të keni akses në dizajne të panumërta logosh në të gjitha llojet e stileve.

Marrja e kohës për tu familjarizuar me konceptet e ndryshme dhe konceptet grafike do t’ju lejojë të filloni procesin tuaj të hartimit të logos në këmbën e duhur dhe në një drejtim të fortë. Do të keni mundësi të krijoni diçka që duket e ngjashme, pa u ndier i irrituar, i pa interesuar ose i hutuar se ku të filloni. Mos harroni të mblidhni të paktën tre shembuj të mrekullueshëm që ju flasin.

2. Identifikoni tre ngjyra që pasqyrojnë faqen tuaj të internetit

Marrja e ngjyrave për hartimin e logos suaj nuk duhet të jetë e vështirë. Nëse keni tuajin udhëzimet e markës të përcaktuara tashmë, përdorni ato ngjyra për logon tuaj. Ju mund të duhet të ngjyrosni paksa ngjyrat kur jeni duke hartuar logon, por ato ngjyra të markës janë aty ku do të filloni.

Sidoqoftë, nëse nuk keni udhëzime të paracaktuara të markave ose ngjyrat e faqes në internet për të punuar me të, mos u shqetësoni. Ajo që ju do të doni të bëni në vend është të marrë ca kohë për të hulumtimi i ngjyrave të përshtatshme për kamare tuaj, industria, dhe audienca e synuar. Pra, nëse biznesi juaj është në industrinë e automobilave, duke synuar kryesisht burrat e moshuar, do të dëshironi të zgjidhni ngjyrat që janë ndoshta më të errëta ose më të pasura me ton. Por nëse jeni në industrinë e bukurive dhe synoni një audiencë më të re, femërore, atëherë të shkoni për ngjyra më të lehta, ndoshta edhe metalet mund të jenë një thirrje më e mirë.

Pinterest
Kredia e figurës: Pinterest.

Konsideroni seriozisht audiencën tuaj të synuar brenda kamareve.

Për shembull, nëse jeni në industrinë e automobilave, por ju jeni duke synuar të rriturit e rinj, duke shkuar me një gamë më të errët, më mashkullore mund të mos funksionojë, si dhe një gamë më e lehtë, më e gjallë e ngjyrave.

Nuk ka të bëjë vetëm me industrinë. Bëhet fjalë për tërë fotografinë, e cila gjithashtu përfshin ngrohtësinë dhe audiencën e synuar.

Një shembull tjetër është nëse jeni në industrinë e bukurive por po synoni burrat. Në këtë rast, kunjat e dritës ose zverdhjet nuk mund ta bëjnë mashtrimin. Bëni hulumtimin tuaj dhe zgjidhni ngjyrat tuaja në përputhje me rrethanat.

Ju mund të përdorni faqet e internetit të përmendura në hapin e parë për hulumtimin tuaj të ngjyrave. Përndryshe, Pinterest është një burim i shkëlqyer i frymëzimit të ngjyrave dhe hulumtimeve të ngrohta.

Për më tepër, përpiquni të mendoni për ngjyrat tuaja më gjerësisht, duke nënkuptuar sesi ato ngjyra mund të përdoren brenda faqes tuaj të internetit të përgjithshme dhe jo vetëm në hartimin e logos tuaj. Kjo sepse dizajni juaj i logos do të jetë pjesë e markës tuaj të përgjithshme.

Siç do të vini re, ndërsa kërkoni frymëzim, logot vijnë me një larmi të madhe stilesh. Ka shume kategori ose lloje të ndryshme logosh. Por dy më të rëndësishmet për ju do të ishin logot me bazë teksti, siç janë Disney apo Google dhe logot me bazë simbole si Instagram ose Nike.

Ka edhe raste kur një logo ndërthur dy, siç janë Domino ose Target. Zgjidhni dhe zgjidhni një lloj dizajni logoje që ju përshtatet më së miri.

Për më tepër, ekzistojnë stile të ndryshme vizatimesh vizuale, siç janë modelet e logos retro. Ekzistojnë gjithashtu stile ultramoderne, minimale, klasike dhe mjaft forma të ndryshme.

Behance
Kredia e figurës: Sjellja.

Le të flasim së pari për format e logos. Logot e rrumbullakëta janë fantastike, veçanërisht si simbolet e pavarur. Ata janë të shkëlqyeshëm si avatarët në mediat sociale dhe funksionojnë mirë me elementët e tjerë grafikë. Rrethet janë forma kohezive dhe gjithëpërfshirëse. Ata kanë një fokus qendror dhe mund të jenë të lehtë në sy. Logot drejtkëndëshe janë po aq efektive. Forma drejtkëndëshe shpesh konsiderohet e fortë dhe e fortë, e cila i jep logon një ndjenjë e forcës ose e stabilitetit.

Ju gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm për logot e stileve të ndryshme të hyrjes, të tilla si minimale ose klasike. Për të zgjedhur stilin e duhur, duhet të pranoni dy gjëra.

i parë, merrni parasysh ngrohtësinë, biznesin dhe audiencën e synuar. Ngjashëm me hulumtimin e ngjyrave, mund t’ju duhet të merrni pak kohë për të kuptuar se çfarë lloj stili vizual do të përshtatet mirë me ngrohtësinë e faqes suaj të internetit. Nëse dëshironi të shisni mobilje bashkëkohore për dhoma gjumi, merrni parasysh një model modern të logos sesa një retro.

i dytë, konsideroni preferencën tuaj. Sigurisht, do t’ju duhet të pëlqeni edhe logon. Merrni frymëzim nga pjesët që keni mbledhur në hapin e parë dhe ndiqni në drejtim të modeleve të logos që ju pëlqyen.

4. Gjeni fontin e duhur

Nëse jeni duke hartuar një logo me një element teksti, do të duhet të zgjidhni fontin e duhur për të.

Nuk ka mungesë vendesh për të gjetur fontin e përsosur. Nëse jeni duke kërkuar një mundësi falas, mund të dëshironi të filloni me Fonts Google. Dobësi është se koleksioni i tyre i fonteve përdoret shumë nga shumë faqe interneti, kompani dhe stilistë.

Nëse doni një font unik për logon tuaj, konsideroni të blini një font i lirë nga një vend si Tregu Kreativ. Ata kanë një mori shkronjash mahnitëse me porosi që nuk do të prishin buxhetin tuaj. Një tjetër alternativë është të pastroni një faqe interneti si Behance, i cili ka shumë shkronja të personalizuara për shkarkim. Disa prej tyre do të paguhen, por shumë prej tyre janë falas dhe janë bërë nga dizajnerë shumë të talentuar.

Tregu Krijues
Kredia e figurës: Tregu Kreativ.

Kur jeni duke kërkuar fontin e logos tuaj, kini kujdes stilin e fontit tuaj. Shkronja duhet të përputhet me pamja dhe ndjenja e përgjithshme e logos tuaj. Nëse po shkoni me një stil ultramodern të dizajnimit të logos, duhet të zgjidhni një font që është gjithashtu ultramodern në stil. Përndryshe, logoja juaj do të ketë një pamje të papajtueshme dhe nuk do të përfundojë të duket e shkëlqyeshme. Nëse po përpiqeni të zgjidhni fontin e duhur, shikoni përsëri në modelet e logos tuaj frymëzues dhe përpiquni të përputheni me fontin e tyre.

5. Krijoni Logo tuaj në një Platformë Falas Design

Sot, ka kaq shumë burime të ndryshme që mund të përdorni për të hartuar një logo. Sigurisht, disa prej tyre paguhen, siç është Photoshop. Sidoqoftë, ekzistojnë një numër i mirë mjetesh falas me cilësi të lartë. Disa prej tyre janë me të vërtetë të shkëlqyera dhe nuk kanë një kurbë të pjerrët të mësimit.

Shopify është i Hatchful është një mjet fantastik nëse jeni plotësisht i mbërthyer ose i pasigurt sesi të vazhdoni. Do t’ju bëjë disa pyetje në lidhje me nevojat tuaja për logon dhe do t’ju ofrojë shumë mundësi të ndryshme për të zgjedhur për hartimin bazë të logos tuaj. ndërkohë, Prodhuesi i Logos së Sheshit është e përkryer për krijimin e një logoje minimaliste.

Canva
Kredia e figurës: Canva.

Atëherë është Canva. Shtë një mjet shumë i lavdëruar falas për krijimin e dizajnit në internet, dhe është i shkëlqyeshëm për hartimin e logove. Le të shqyrtojmë sesi të përdorim Canva për të hartuar logon tuaj. Pasi të krijoni llogarinë tuaj ose të regjistroheni, do të takoheni me një kanavacë bosh dhe një përzgjedhje të madhe modelesh. Shfletoni përmes tyre nëse dëshironi.

Canva
Kredia e figurës: Canva.

Përndryshe, ju mund të shkoni përpara dhe të hidheni në skedën Elemente, e cila ka një gamë të gjerë grafikësh dhe ikonash. Merrni kohën tuaj duke gjetur ato të përshtatshme për hartimin tuaj. Ju mund të ndryshoni ngjyrat, pozicionin dhe errësirën e elementëve tuaj të zgjedhur grafikë sipas nevojës.

Canva
Kredia e figurës: Canva.

Nëse logoja juaj kërkon tekst, drejtojuni tek skedari Tekst. Në këtë skedë, do të gjeni kompozime të ndryshme tekstuale. Këto janë argëtuese sepse ju lejojnë të shikoni paraprakisht dhe të luani me kombinime të ndryshme fontesh dhe hierarkish. Nëse keni një ide të mirë për përbërjen tuaj të tekstit, thjesht shtoni një titull në kartonin tuaj të artit dhe merrni stilin.

Canva
Kredia e figurës: Canva.

Elementdo element tipografie në Canva ka disa veçori të ndryshme personalizimi, siç janë ngjyra dhe madhësia e tekstit. Më e rëndësishmja, Canva ka një zgjedhje të madhe të shkronjave për të zgjedhur. Por aplikacioni gjithashtu ju lejon të ngarkoni shkronjat tuaja (përmes një lidhje teksti në fund të lëvizjes së listës së fonteve).

Canva
Kredia e figurës: Canva.

Pasi të jeni gati për të eksportuar, mund ta bëni këtë me butonin Shkarkim në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Zgjidhni llojin e skedarit tuaj dhe të gjithë jeni të vendosur.

6. Shtojeni atë në Uebfaqen tuaj

Shtimi i një logoje në faqen tuaj të internetit WordPress nuk është një proces i vështirë. Natyrisht, ajo që do të doni të bëni më parë është të futeni në llogarinë WordPress të faqes suaj të internetit. Nga menyja e majtë, zgjidhni Paraqitja, pastaj Përshtatni. Do të çoheni në zonën e personalizimit të temës suaj.

Si të shtoni një logo në faqen tuaj WordPress

Themedo temë WordPress mund të ketë disa cilësime të ndryshme këtu, dhe kjo është në rregull. Tani për tani, ne jemi të interesuar vetëm për skedën e Identitetit të sitit. Pasi të klikoni në të, do të shihni disa cilësime të ndryshme të faqes së internetit, duke përfshirë logon e faqes suaj të internetit dhe një zonë për të ngarkuar ose ri-ngarkuar një të re.

Vendosni logon tuaj të re, klikoni në butonin Publik blu në krye dhe logoja juaj e re është drejtpërdrejt në faqen tuaj të internetit!

7. Mund të Bëni Pak Përpjekje

Për fat të keq, marrja e logos perfekte mund të marrë disa përpjekje. Sidomos kështu, nëse po krijoni një logo për herë të parë.

Ashtu si me shumicën e aftësive, kërkon kohë dhe praktikë për të arritur mirë në të. Pra, nëse nuk jeni të kënaqur me përpjekjen tuaj të parë, është mirë. Thjesht do të duhet të provoni përsëri.

Shumica e stilistëve profesionistë nuk marrin logon e duhur në provën e tyre të parë as sepse modelimi është një proces krejtësisht përsëritës. Pra, mos u dekurajoni.

Nëse nuk jeni të kënaqur me modelin tuaj të logos, keni dy mundësi:

  1. E para është të përsërisni modelin tuaj.
  2. E dyta është të filloni përsëri dhe të provoni përsëri nga e para.

Kur përsërisni një dizajn, duhet të synoni të bëni disa ndryshime të vogla në një kohë. Ndoshta ndryshoni paletën e ngjyrave ose modelin e shkrimit. Eksperimentoni me forma të ndryshme ose provoni krejtësisht një mjet tjetër të projektimit. Duke folur për të cilat, mjetet e projektimit shpesh kanë pasuri të ndryshme të bëra para, dhe një prej tyre mund të jetë çelësi për marrjen e dizajnit të logos thjesht.

Ose thjesht filloni. Zgjidhni një grup të ri të modeleve frymëzuese dhe përsëritni përsëri tërë procesin e përshkruar në këtë artikull. Me çdo herë që përsërisni procesin e hartimit të logos, jo vetëm që do të afroheni me logon tuaj të përsosur, por gjithashtu do të merrni më mirë në hartimin e saj.

Mos u irritoni, vazhdoni. Ju keni marrë këtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me