how-to-make-nje-online-portofoli


Kështu që po pyesni veten se si të bëni një portofol në internet.

Së pari – kjo është një pyetje e vlefshme për të bërë! Certainlyshtë sigurisht diçka për të cilën duhet të mendoni, pa marrë parasysh nëse jeni një biznes që dëshiron të arrini më shumë klientë, ose një individ që kërkon mundësi të reja punësimi.

Ju jeni ndoshta (të paktën) pak i shqetësuar se detyra mund të dalë mjaft e vështirë, veçanërisht nëse nuk keni ndonjë përvojë në ndërtimin e një uebsajti të ri. Mos u djersit, sidoqoftë. Sot, ne po e trajtojmë këtë temë nga lart poshtë.

Kur të keni bërë lexim, do ta dini saktësisht:

 • Pse të keni një portofol në internet është i rëndësishëm për biznesin tuaj
 • Sitet ku mund të ndërtoni një portofol online
 • Si ta ndërtoni portofolin tuaj online (hap pas hapi)
 • përfundim

Pse është e rëndësishme të keni një Portofol Online?

Përfitimi kryesor i një faqe portofoli është që ajo krijon markën tuaj në internet. Fakti i vetëm për të përmendur biznesin / shërbimet tuaja në internet ju jep mundësinë e përdorimit të miliona njerëzve që bëjnë hulumtimin e tyre përmes Google dhe motorëve të tjerë të kërkimit para se të vendosni të punoni me një kompani ose të punësoni një person të ri.

Prandaj, një portofol online është i shkëlqyeshëm përvetësimi i klientit ose gjetje pune mjet. Meqenëse faqet e internetit janë në dispozicion gjatë gjithë kohës, njerëzit mund të lundrojnë në tuajat sa herë që u përshtatet më mirë atyre.

Ka të bëjë jo vetëm me klientët – por një portofol gjithashtu mund të ju ndihmojë të arrini njerëz të tjerë me mendje mendimi – bashkëmoshatarët tuaj në të njëjtën vend – me të cilët mund të hyni në një partneritet, duke ndihmuar kështu njëri-tjetrin të rriten duke iu referuar punës. Në fund të fundit, të paturit e një portofoli në internet ju lejon të krijoni kontakte të reja dhe të rritni rrjetin tuaj në mënyra që nuk do të ishte e mundur ndryshe.

Së fundmi, në sajë të teknologjisë moderne të faqes në internet, ju keni kontroll të plotë të portofolit tuaj, do të thotë se varet plotësisht nga ju se si vendosni të shfaqni aftësitë, përvojën ose çfarëdo tjetër që dëshironi të paraqiteni në portofol (më shumë se më vonë).

Ku mund të ndërtoni vetë një portofol?

portofoli në internet është më i mirë
Online është një mënyrë për të shkuar

Kjo është pyetja kryesore që duhet të përgjigjet përpara se të arrijmë te si të.

Së pari, le të theksojmë edhe një herë se kërkesa kryesore këtu është të të jetë në gjendje të bëjë gjithçka vetë, edhe nëse nuk keni ndonjë përvojë paraprake të ndërtimit të portofolit (ose ndërtimin e faqes në internet).

Ky fakt ngushton disi mundësitë, por nuk do të thotë se cilësia e produktit përfundimtar do të vuajë. Në fakt, kështu ndodh që mjetet më të mira për ndërtimin e faqeve të internetit atje – ato që mund të përdorni për të bërë një portofol me të – janë me të vërtetë të lehta për tu kuptuar, modulare dhe të fuqishme pa kërkuar ndonjë njohuri programuese në fund të përdoruesit..

Në veçanti, ekzistojnë dy mjete që janë të përsosura për portofolet në internet të të gjitha llojeve, WordPress dhe Wix:

 • WordPress është në të vërtetë platforma që drejton këtë faqe interneti. Fuqia e saj kryesore është se është i lirë dhe me burim të hapur, por në të njëjtën kohë është jashtëzakonisht i gjithanshëm, fleksibël dhe i lehtë për t’u përdorur sapo të merrni instalimin fillestar. Në fakt, të dhënat aktuale tregojnë se WordPress është përdorur për të gati 30% e të gjitha faqeve të internetit në internet. Kjo është të gjithë faqet e internetit atje!
 • Wix është një ndërtues në internet i bazuar në pajtime. Me fjalë të tjera – është edhe më e lehtë për të filluar se sa WordPress – ju vetëm duhet të vizitoni Wix.com, të plotësoni formularin e regjistrimit dhe do të keni mundësi të filloni të punoni në portofolin tuaj pothuajse menjëherë.

Nëse kjo nuk ju tregon shumë për sa i përket asaj që mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju, merrni parasysh këtë tabelë krahasimi:

WordPress ose Wix për një portofol online?
WordPressWix
Program kompjuterik në internet. Theshtë motori që drejton portofolin tuaj në internet nën kapuç. Edhe pse WordPress vetë është falas, ju duhet ta instaloni atë në një server në internet, i cili zakonisht vjen me një çmim (opsionet e mira fillojnë nga 5 dollarë në muaj).Mjet i bazuar në pajtim. Pasi të regjistroheni në një llogari (anëtarësim falas dhe premium në dispozicion), mund të filloni të punoni menjëherë në portofolin tuaj.
Duhet një server për të punuar.Nuk ka nevojë të merreni me ndonjë server ose konfigurim teknik. Të gjithë po kujdesen për ju në sfond.
Zgjerohet përmes temave dhe shtojcave. Me ndihmën e temave dhe shtojcave, ju mund të rregulloni mënyrën se si duket dhe funksionon portofoli juaj në internet. Temat dhe shtojcat janë të lehta për t’u instaluar dhe konfiguruar – nuk kërkohet programim. Ekzistojnë të dy opsione me pagesë dhe pa pagesë me temë / plugin në dispozicion.Ju merrni më shumë se 500 dizajne në uebfaqe për të zgjedhur, plus nuk ka Wix App Market që ju ofron qasje në shtesa. Shtesat imitojnë disi mënyrën se si funksionojnë shtojcat WordPress – ato ju lejojnë të zgjeroni funksionalitetin parazgjedhur të portofolit tuaj online..
Asnjë aftësi programuese nuk është e nevojshme.Asnjë aftësi programuese nuk është e nevojshme.
Nevojitet njëfarë niveli i komoditetit rreth sendeve kompjuterike dhe faqeve të internetit (ndoshta nuk është një mjet për një newbie të plotë). Merr 9/10 në departamentin e lehtësisë së përdorimit.I përshtatshëm për një newbie të plotë në ndërtimin e faqes në internet. Merr 10/10 në departamentin e lehtësisë së përdorimit.
Nuk ka mbështetje zyrtare të klientit për WordPress. Ju merrni vetëm mbështetjen e hostit tuaj të internetit (një kompani që ju shet hapësirë ​​në një server).Ka mbështetje cilësore të klientit në dispozicion 24/7.

Si ta ndërtoni portofolin tuaj online

Zgjedhja juaj e platformës, qoftë WordPress apo Wix, do të ndikojë në procesin aktual të ndërtimit të portofolit tuaj online hap pas hapi.

Për shkak të këtyre dallimeve, në këtë udhëzues, ne do të përqendrohemi “Cfare te bej” më mirë se “Cilat butona për të shtypur dhe në cilin mënyrë.” Në atë mënyrë këshilla do të jetë universale pa marrë parasysh me cilën platformë vendosni të shkoni.

Nëse keni nevojë specifike si-tos duke përdorur çdo platformë nga lart poshtë, mos ngurroni të shikoni udhëzuesit tanë në WordPress, si dhe rishikimin tonë të thelluar të Wix.

Tani, le të punojmë:

Një portofol i mirë në internet ka nevojë për një pjesë të konsiderueshme elementesh. Ne do të kalojmë nëpër to një nga një dhe do të shpjegojmë se si të përfitojmë sa më shumë prej tyre.

Hapi 1: Merrni saktë strukturën

Do portofol i mirë ka një strukturë çuditërisht të thjeshtë. Në thelb ka katër elemente kryesore:

 1. Hyrje (kush jeni ju)
 2. Projektet – një vitrinë e punës tuaj
 3. Shërbimet / statusi i punësimit tuaj
 4. Mënyrat për t’ju kontaktuar

Gjëja e rëndësishme është që ne po fillojmë menjëherë të shfaqim punën tuaj (blloku 2), menjëherë pasi të kemi marrë pjesën prezantuese. Kjo është e rëndësishme pasi nuk e detyron vizitorin të lexojë nëpër mure me tekst të mërzitshëm para se të mund të arrijë më në fund atë që i intereson me të vërtetë.

Kjo na çon në pikën tjetër:

Hapi 2: Bëni Brief Brief

Sado e fortë të duket kjo, njerëzit me të vërtetë nuk u intereson shumë se kush jeni derisa të shohin se çfarë jeni të aftë (d.m.th. derisa të shohin punën tuaj). Për këtë arsye, ne duam ta mbajmë shkurtimisht prezantimin.

Këtu është një kombinim që nuk dështon kurrë:

Një foto e mirë e vetvetes (mund të jetë në sfondin e faqes) + Emri juaj + një liner i asaj që bëni

Këtu është një shembull i mirë nga Anders Norén:

Anders Noren shembull se si të bëjmë një portofol

Kjo është vërtet çdo gjë që njerëzit duhet të dinë për ju në këtë pikë.

Oh, dhe një gjë tjetër – mos u mashtroni të përdorni ekranet e ngarkimit. Kjo vetëm e bën përvojën më të keqe për personin që lexon. Ju duhet të siguroni informacione të vërteta sa me shpejt te jete e mundur.

Hapi 3: Paraqitni Projektet tuaja (Kjo është aty ku beteja fitohet ose humbet)

Me hyrjen në rrugëdalje, kjo është seksioni më i rëndësishëm i portofolit tuaj online. Thjesht thjesht – nëse puna që po shfaqni nuk arrin të kapë vizitorin – klientin ose punëdhënësin tuaj të mundshëm – atëherë asnjë tekst tjetër nuk do t’i bindë ata të punojnë me ju.

Ja se si t’i merrni gjërat siç duhet:

a) Showcase Vetëm B juajlindje Puna, jo All të punës suaj

Përfshirja e çdo projekti të vogël është një nga gabimet më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur ndërtojnë një portofol.

Një portofol me të vërtetë nuk ka të bëjë me sasinë por cilësinë. Edhe nëse do të përfshinit vetëm një shembull, masiv, të mrekullueshëm të punës suaj, do të ishit akoma më mirë sesa kur përfshini 20 projekte të vogla, nën-parësore.

Filloni duke zgjedhur shembujt më të mirë të punës tuaj dhe paraqitni ato vetëm!

b) Siguroni kontekstin për secilin projekt

Një tjetër gabim i zakonshëm me portofolet në internet është përqëndrimi vetëm në titujt ose aspektet vizuale të punës tuaj.

Me fjalë të tjera, mos tregoni vetëm figurat, ose emrat e asaj që keni bërë, ose kompanitë për të cilat keni punuar. Përkundrazi, përqendrohuni në atë se si mund të jepni vlera.

Flisni për qëllimet që janë arritur dhe si përfshirja juaj e bëri atë të mundur. Kjo siguron shumë kontekste dhe i tregon personit që lexon pse projekti ishte i suksesshëm.

Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm se si mund të ekzekutohet kjo, nga Sadok:

Shembull vitrina e projektit Sadok

c) Sigurohuni që është azhurnuar

Kjo është e thjeshtë. Ju nuk dëshironi që hyrja më e fundit në portofol të jetë tashmë dy vjeç.

Gjithmonë synoni që të paktën një projekt aktual të shfaqet në portofol. Mundësisht, në vendin nr.1.

Hapi 4: Bëni të qartë se çfarë është marrëveshja

Seksioni tjetër në portofol ka të bëjë me shërbimet tuaja (në rast se jeni i pavarur) ose për sigurimin e një mesazhi të qartë që jeni i disponueshëm për punë (në rast se kërkoni të kërkoni punësim).

Mbani në mend – kjo nuk ka të bëjë vetëm me një titull të thjeshtë, “më punësoni”. Ne kemi nevojë për diçka më shumë për të nënshkruar marrëveshjen.

Në këtë pikë, klienti juaj i ardhshëm – i cili po lexon portofolin – është i interesuar tashmë për atë që bëni ju (ata thjesht kanë marrë listën tuaj të projekteve), kështu që tani është koha t’iu jepni atyre atë konkluzion përfundimtar për të arritur deri tek ju.

a) Rendisni arritjet dhe aftësitë tuaja kryesore

Ka mënyra të ndryshme në të cilat mund të paraqisni aftësitë tuaja. Për të filluar, ju mund ta bëni atë në një formë të thjeshtë liste. Sidoqoftë, një metodë më moderne është të përdorni blloqe individuale që vendosin pak më shumë përqëndrim në secilën aftësi që sjellni në tryezë.

Këtu është një shembull nga Denise Chandler:

Denise aftësitë e shfaqjes

Siç mund ta shihni – duket mjaft e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u kuptuar. Avantazhi kryesor i kësaj forme të prezantimit është që i lejon lexuesit të ketë një vështrim të shpejtë në aftësitë tuaja, pa pasur nevojë të peshkojë gjëra nga një përshkrim i gjatë i tekstit.

Sa për arritjet tuaja kryesore, këtu fillojnë pikat e ardhshme:

b) Përfshini Testimonials

Nëse i keni, dëshmitë mund të jenë një element tepër i fuqishëm kur po mësoni se si të bëni një portofol të punës tuaj, dhe ndoshta mënyra më e mirë për të provuar se arritjet tuaja dhe vlera që mund të sjellni janë vërtet të vërteta.

Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm nga Matt Farley:

Shembull mat i dëshmive

Dëshmitë janë mjaft të thjeshta në strukturë. Minimumi i asaj që ju nevojitet është emrat e klientit / punëdhënësit dhe një bllok i shpejtë teksti se pse ata kënaqeshin duke punuar me ju. Nëse mund të merrni edhe disa fotografi të klientëve tuaj, kjo ju jep pikë bonus.

A nuk keni dëshmi? Pa djersë – gjithmonë mund t’u drejtoheni klientëve të mëparshëm ose punëdhënësve me email dhe thjesht t’i pyesni ata për rekomandime direkt. Ne garantojmë se ata nuk do të mendojnë dhe me kënaqësi do t’ju ndihmojnë.

c) Përmendni arsimin tuaj (opsional)

Edukimi juaj zyrtar nuk është gjithmonë diçka që ka rëndësi në fusha ose industri të caktuara. Nëse bën një ndryshim në tuajin, mos harroni ta përmendni atë në portofolin tuaj, gjithashtu e bëni atë një element të dukshëm, kështu që askush të mos humbasë atë.

Megjithëse, ju mund të kaloni gjithçka nga shkolla e mesme dhe më herët. Universitete, kurse profesionale, trajnimi i industrisë që keni pasur – këto janë gjërat që kanë rëndësi!

d) renditni Shërbimet / Statusin e Punësimit

Një rregull i përgjithshëm me këto gjëra është se nuk duhet të varesh nga njerëzit që janë në gjendje të lexojnë midis rreshtave. Nëse doni që ata të bëjnë diçka, duhet ta thoni hapur:

 • Nëse jeni duke kërkuar për punësimin tuaj të radhës, sigurohuni që është i qartë në këtë pjesë të portofolit. Në këtë pikë, ju gjithashtu mund të lidheni me CV tuaj nëse ato kanë rëndësi në industrinë tuaj.
 • Nëse jeni një freelancer i gatshëm për të marrë klientë të rinj, rendisni shërbimet specifike që ju ofroni plus gjithçka që një klient duhet të dijë – çmimet, fushëveprimi, etj..

Hapi 5: Bëni lehtë të arrini ju

Tani vjen pjesa e fundit – duke u dhënë njerëzve mundësinë të lidhen me ju.

Për fat të mirë, me mjete moderne si WordPress ose Wix, kjo është jashtëzakonisht e lehtë.

 • Me WordPress, gjithçka që ju nevojitet është një plugin i quajtur Formulari i kontaktit 7.
 • Me Wix, ju mund të shtoni një formë kontakti në portofolin tuaj menjëherë nga mjeti kryesor ndërtues Wix.

Detaji i rëndësishëm me format e kontaktit është se ju duhet t’i përfshini ato vetëm në fund të portofolit tuaj.

Sigurohuni që është i disponueshëm në të gjitha pajisjet

Këto ditë, të rriturit në SH.B.A. kalojnë më shumë përmbajtje që harxhojnë kohë në celular sesa në desktop. Për këtë arsye, ju duhet të siguroheni që portofoli juaj të duket po aq i mirë në iPhone, pajisjet Android, tabletët, siç bën në një kompjuter standard kompjuterik..

Mos rrezikoni të shkoni për një trend të çuditshëm të projektimit kur ndërtoni portofolin tuaj

Mjete si WordPress dhe Wix ju ofrojnë shumë modele për të zgjedhur, gjë që e bën më të thjeshtë humbjen e vetvetes në të gjitha këto dhe përfundimisht përfundoni me diçka që megjithëse duket e mirë, mund të mos jetë më e optimizuara.

Për të shpëtuar veten nga telashet si kjo, gjithmonë synoni për plane minimale. Ata kurrë nuk dalin nga moda!

Për shembull, nëse keni zgjedhur WordPress si platformën tuaj të zgjedhjes, mund të përdorni një temë falas si me formë të hijshme për të marrë një vështrim të këndshëm minimalist:

Tema e tronditur

Përfundim: A e keni gati portofolin tuaj online?

Kjo përmbledh udhëzimin tonë se si të bëjmë një portofol online. Të kalosh të gjitha hapat këtu do të të kalojnë ca kohë, por kjo është një gjë e mirë, për dy arsye:

 • a) Ju duhet të kaloni një sasi të konsiderueshme të kohës në ndërtimin e portofolit tuaj, vetëm për t’u siguruar që gjithçka është në rregull. Në fund të fundit – ju varet nga ky portofol për të sjellë klientë të rinj ose mundësi të punësimit. Për shkak të kësaj, ajo meriton vëmendjen tuaj më të madhe.
 • b) Edhe pse po kaloni ca kohë para kompjuterit duke ndërtuar një portofol, ju ende po shmangni gjëra të tilla si të mësoni të kodoni. Në vend të kësaj, ju jeni duke investuar kohë kur ka rëndësi – në mishin e portofolit tuaj!

Në fund të ditës, gjëja e shkëlqyeshme për bërjen e portofolit tuaj në internet është se ju mund të ktheheni në të në çdo kohë dhe t’i azhurnoni gjërat rregullisht. Këto janë llojet e gjallërave që ju japin mjetet si WordPress dhe Wix.

A keni zgjedhur mjetin me të cilin do të ndërtoni portofolin tuaj?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me