bëhuni një programues në internet


Aftësi të caktuara janë në rritje të kërkesës. Aftësi që pothuajse mund të garantojnë punët dhe mundësitë tuaja për vite dhe dekada që vijnë.

Një nga këto aftësi është zhvillimi i uebit.

A keni pyetur veten se si të bëheni një zhvillues i faqes në internet?

Përkundër një besimi popullor, ju nuk keni nevojë për një diplomë të zbukuruar bachelor në shkencën e kompjuterave për t’u bërë një web developer dhe për të krijuar një faqe interneti funksionale.

Në fakt, nëse ndiqni udhëzimet në këtë artikull, mund të bëheni një zhvillues i faqes në internet shumë më shpejt sesa mendoni (por do të marrë ende shumë punë!).

Ready? Shkojme…

/Farë / Kush është një Web Developer?

Këtu është përgjigjja e thjeshtë për këtë pyetje: Ata ndërtojnë dhe mirëmbajnë Uebfaqe.

Me fjalë të tjera – ato krijojnë fjalë për fjalë se si e përjetoni uebin. Uebfaqet që duan përdoruesit të shijojnë përvojën e tyre kanë nevojë për zhvillues të shkëlqyeshëm të internetit – dhe ata zakonisht janë të gatshëm të krijojnë para për disa para serioze për të marrë këta zhvillues të shkëlqyeshëm të uebit.

Përgjegjësitë e një programuesi në internet:

 1. Shkruaj faqe në internet me një kombinim të gjuhëve të shënjimit.
 2. Krijoni modelime dhe prototipe cilësore.
 3. Ndërtoni një faqe WordPress nga e para.
 4. Kuptoni HTML dhe CMS.
 5. Kuptoni UI dhe UX.
 6. Zhvilloni faqe interneti funksionale dhe tërheqëse dhe aplikacione të bazuara në internet.
 7. Siguroni mirëmbajtje dhe përmirësime në internet.

Këto janë kërkesat më të zakonshme, por përgjegjësitë dhe detyrat tuaja do të ndryshojnë në varësi të koncertit të zhvillimit të internetit, si dhe specialitetit tuaj të zhvillimit të internetit.

Duke folur për specialitetet e zhvillimit të internetit, janë 3 për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm për:

 1. Zhvillimi i frontit. “Frontend” i referohet “sendeve” në një faqe në internet me të cilën shihni dhe bashkëveproni, p.sh. menutë, zbresjet, etj.
 2. Zhvillimi i backend. “Mbështetja” është si pjesa e ajsbergut nën sipërfaqe. Pa të, faqja në internet nuk mund të funksionojë. Backend-i merret me serverë, aplikacione, baza të të dhënave, etj.
 3. Zhvillimi i plotë-pirg. Ky është kombinimi i zhvillimit të prapambetjes dhe asaj të frontit.

Pse duhet të bëheni një zhvillues në internet?

Zhvillimi i uebit është një industri që nuk do të vdes kurrë shpejt.

Në fakt, Byroja e Statistikave të Punës në Sh.B.A ka parashikuar një Rritje prej 13% në vendet e punës në dispozicion të zhvillimit të internetit deri në vitin 2028.

Thënë thjesht – nëse mund ta zhvillosh këtë aftësi, nuk do të kesh një kohë të vështirë të gjesh punë për të ardhmen e parashikueshme.

Këtu janë pesë avantazhe / përfitime të mëdha për të qenë një zhvillues i faqes në internet:

 1. Ju mund të punoni në distancë. Keni menduar ndonjëherë se si do të ishte punë nga kudo në botë, në kohën tuaj? Si zhvillues i faqes në internet, do të keni mjaft mundësi për të punuar në distancë. Ndoshta më në fund mund ta përmbushni atë ëndërr për të udhëtuar në botë ndërsa kurseni para në të njëjtën kohë.
 2. Ju mund të përdorni aftësitë tuaja për të ndërtuar faqet tuaja të internetit dhe aplikacionet në internet. Dëshironi të bëni një faqe interneti ose aplikim fitimprurës? Me këtë aftësi, nuk do të duhet të paguani një ton të holla për ta ndërtuar atë. Ju mund ta ndërtoni vetë për një pjesë të çmimit.
 3. Ju mund të punoni në mënyrë të pavarur. Ju nuk keni më nevojë të punoni nën ombrellën e një shefi nëse nuk dëshironi. Ju mund të pavarur ose të filloni biznesin tuaj shumë më lehtë kur dini në lidhje me zhvillimin e uebit.
 4. Hyni në industrinë e teknologjisë fitimprurëse. Zhvillimi i uebit është në thelb bileta juaj për industrinë e teknologjisë. Shumica e fillimit të teknologjisë kanë disa nevojë për zhvilluesit e internetit, kështu që kjo mund të jetë mënyra juaj për të marrë këmbën tuaj në derë.  
 5. Ju mund të ndërtoni gjëra të mrekullueshme! Pjesa argëtuese është se ju mund të jeni aq krijues sa të doni. Në vend që të shikoni në uebfaqe dhe të mendoni, “Wow, kjo duket mbresëlënëse. Do të dëshiroja të krijoja diçka të tillë, “tani do të jeni në gjendje të krijoni faqen tuaj të internetit shumë interesante.

Cfare mendoni ju A ju interesojnë të gjitha këto për idenë për tu bërë një web developer? Nëse po, ju jeni në vendin e duhur – sepse jeni gati të mësoni hapat që duhet të ndërmarrni për tu bërë një!

Si të bëhet një zhvillues në internet

1. Mësoni Bazat e HTML, CSS dhe Javascript

Gjuha e shenjave të hipertekstit

Këto janë arrat dhe bulonat e të gjithë zhvillimit të faqes në internet me të cilat do të punoni çdo ditë nëse vendosni të ndërtoni faqe interneti për të jetuar.

 • HTML dikton strukturën
 • CSS do ta bëjë atë të duket shumë bukur
 • Javascript do ta bëjë atë funksionues

Le të diskutojmë secilën nga këto dhe si mund t’i mësoni ato.

HTML

HTML qëndron për gjuhën e shenjave të hipertekstit. Shtë një nga përbërësit kryesorë të çdo faqe në internet dhe një nga gjuhët e ashtuquajtura frontend.

Me pak fjalë – ai siguron skeletin themelor të një faqe në internet, kryesisht përmes një seri etiketash.

Një etiketë është kodi HTML që kontrollon shfaqjen e përmbajtjes së dokumentit HTML.

Këtu janë disa etiketa të zakonshëm HTML me të cilët duhet të njiheni me:

 • – Kjo etiketë shfaqet në fillim dhe në fund të një dokumenti HTML. Kjo tregon që dokumenti është shkruar në HTML5.
 • – Etiketa e titullit është titulli për faqe. Kjo është e dobishme si për motorët e kërkimit (kur skanojnë dhe indeksojnë faqet) ashtu dhe përdoruesit (shfaqet në shiritin e titullit të një shfletuesi) duke shprehur qartë temën parësore të secilës faqe
 • – Kjo përmban informacione për faqen specifike, duke përfshirë etiketat e titujve, metadatat dhe lidhjet për skriptet dhe fletët e stilit.
 • – Kjo përfshin të gjithë përmbajtjen që do t’u shfaqet përdoruesve, përfshirë gjithçka që ata do të shohin dhe lexojnë.

Shënim: Të gjitha etiketat fillojnë si ““Dhe mbaroj si”“. “/” Tregon që etiketa specifike nuk është më në përdorim më pas. Shtë e rëndësishme të vendosni etiketën në fund. Përndryshe, i gjithë dokumenti do të përdorë atë etiketë.

Këtu janë disa burime për të mësuar HTML:

 • Udhëzuesi i fillestarit HTML
 • Sheet hile HTML

CSS

CSS qëndron për Sheets Style Cascading.

Ai e vendos stilin pas strukturës HTML. Në thelb, pa CSS, HTML dhe rrjedhimisht, e gjithë faqja në internet do të dukej e mërzitshme.

Ja se si ato kombinohen: Brenda kodit tuaj HTML, ju referoni një fletë stili CSS.

Këtu është një shembull i asaj se si duket CSS në veprim:

Shembull CSS

Këtu është një burim i shkëlqyeshëm për të mësuar CSS: Fletë mashtrimesh CSS

Javascript

Javascript është një gjuhë programimi që ju lejon të implementoni elemente në faqet e internetit. Ai fuqizon karakteristika si harta interaktive, grafika 2D / 3D, dhe më shumë.

Këtu keni një burim të shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të mësoni Javascript: Javascript Cheat Sheet

2. Mësoni Bazat e WordPress

Sistemi i menaxhimit të përmbajtjes

Për tu bërë një web developer, do të duhet të njiheni me WordPress. Pas te gjithave – 58% e të gjitha faqeve të internetit janë mundësuar nga ky softuer pa burim të hapur që mund ta instaloni në thelb ndonjë pritëse në internet.

Pasi të krijoni një sit të WordPress, është mjaft e lehtë për klientët tuaj të shtojnë përmbajtje vetë (edhe nëse nuk kanë ndonjë përvojë të zhvillimit në internet).

Kam shumë udhëzues të WordPress në këtë faqe interneti. Shikoni lidhjet më poshtë:

 • Si të krijoni një faqe në internet WordPress
 • Si të krijoni një blog WordPress
 • Si të personalizoni WordPress

3. Njoftohuni UI dhe UX 

UI (Ndërfaqja e Përdoruesit) dhe UX (Përvoja e Përdoruesit) janë bazat e dizajnit të përvojës së përdoruesit.

Shumica e zhvilluesve nuk janë ekspertë të dizajnit – këto janë dy fusha të ndryshme. Ju nuk do të duhet të jeni një gur i fortë projektimi.

Ende është e rëndësishme të theksohet se duke mësuar bazat e dizajnit të përvojës së përdoruesit, mund të kuptoni më mirë se si funksionon një faqe në internet. Kjo do të mbajë më shumë përdorues në faqe, do t’i ndihmojë ata të gjejnë atë që po kërkojnë, dhe përfundimisht të shpenzojnë më shumë para në atë faqe.

Për të mësuar blloqet e ndërtimit të aftësive të projektimit, ne rekomandojmë të mësoni Adobe Creative Suite. Photoshopi duhet të jetë gjëja e parë në të cilën zhyteni, pasi është puna për dizajnerët më seriozë. Nëse nuk ju pëlqen Adobe, mund të zhyteni gjithashtu skicë, që është një yll në ngritje midis stilistëve.

Këtu janë disa burime për të kuptuar dhe mësuar UI dhe UX:

4. Mësoni SQL dhe PHP (Fakultative)

Ne do t’i grumbullojmë këto të dyja së bashku sepse ato janë si dy anët e së njëjtës monedhë.

SQL është një teknologji e të dhënave (shih fletën mashtruese SQL) që ruan informacionin. PHP është një gjuhë “scripting” që vendos ose tërheq sende nga një bazë të dhënash (shiko fletën e mashtrimit të PHP).

Mendoni për WordPress, për shembull.

Ai përdor MySQL për të ruajtur dhe menaxhuar informacionin (postimet në blog, përmbajtjen e faqeve, komentet, informacionin e përdoruesit, etj.) Në një “tabelë” të bazës së të dhënave. PHP është ajo që e bën një uebfaqe të WordPress dinamike, duke bashkëvepruar me të gjithë këta elementë të ndryshëm dhe duke azhurnuar si duhet bazën e të dhënave ndërsa shkoni.

Mësoni më shumë rreth asaj se si SQL dhe PHP punojnë së bashku mund t’ju ndihmojnë të zotëroni zhvillimin e faqes WordPress, e cila fjalë për fjalë qindra (nëse jo mijëra) njerëz kërkojnë çdo ditë në punë dhe bordet e projektit nëpër internet..

Burime shtesë për të mësuar PHP dhe SQL:

Nuk është e lehtë. Ju nuk do t’i zotëroni të gjitha këto gjatë një javë apo dy. Por me kalimin e kohës, të bëhesh njohës dhe më pas i mirë në këto grupe aftësish do të thotë që gjithmonë do të kesh një karrierë fitimprurëse para teje.

5. Mësoni Bazat e SEO

SEO qëndron në Optimizimin e Motorit të Kërkimit. Kjo i referohet procesit të përmirësimit të renditjes së një faqe në internet brenda një motori kërkimi si Google. Shtë një nga aftësitë më të rëndësishme në biznesin në internet.

Ju mund të mendoni, “Nëse unë jam një zhvillues, pse më duhet të shqetësohem se sa mirë renditet një sit në motorët e kërkimit? A nuk është puna e blogerëve dhe krijuesve të përmbajtjes? “

Po, një pjesë e madhe e SEO-së së një faqe në internet ka të bëjë me përmbajtjen. Por struktura aktuale dhe kodi i faqes në internet luajnë një rol gjithashtu.

Për shembull, etiketat e titullit (HTML) janë jashtëzakonisht të rëndësishme për SEO. Ata u tregojnë motorëve të kërkimit se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme në një faqe interneti.

Tani, a duhet të jesh një ekspert SEO? Absolutisht jo. Por duhet të mësoni bazat e SEO dhe të mbani në mend SEO ndërsa jeni duke krijuar secilën faqe në internet. Duke vepruar kështu, do t’i jepni uebsajtit një shans shumë më të madh për sukses dhe ta bëni klientin tuaj të zhvillimit të internetit shumë më të lumtur.

Këtu janë disa këshilla të SEO për zhvilluesit e uebit:

 • Merrni optimizuar etiketat tuaja meta. Në faqen e kërkimit, meta etiketa u tregon shfletuesve se për çfarë faqja juaj ka të bëjë – aq më mirë është, aq më shumë të ngjarë ata do të klikojnë në sit.
 • Sigurohuni që etiketat tuaja të titullit të jenë në një rregull specifik. H1 duhet të jetë titulli kryesor, dhe më pas duhet të zbresësh nëpër titujt e nivelit të ulët përmes faqes (d.m.th., H2, H3, H4, etj.). Kjo e bën më të lehtë për motorët e kërkimit të lundrojnë në faqe.
 • Sigurohuni që etiketa juaj e titullit përshkruan si duhet faqen e internetit. Titulli duhet të theksojë se për cilën faqe bëhet fjalë.

Këtu janë disa burime për të mësuar bazat e SEO:

Përkushtoni të paktën 3-5 orë lexim përmes burimeve dhe mësimit të bazave. Kjo do t’ju përgatisë për të zhvilluar faqet e internetit me SEO në mendje.

6. Sigurohuni që faqja juaj të jetë e përgjegjshme

Kur po krijoni uebfaqen tuaj (e cila do të jetë një ide e mirë nëse doni të merrni më shumë klientë) – duhet të siguroheni që faqja juaj të jetë e përgjegjshme.

Përgjegjës do të thotë që elementët e faqes në internet përshtaten sipas madhësisë së ekranit. Kjo do të thotë që faqja juaj në internet do të duket e mirë nëse vizitori është në një laptop apo pajisje mobile.

Në vitin 2018, modelimi i përgjegjshëm ishte thelbësor. Të gjithë klientët tuaj do ta presin atë – të udhëheqin me shembull dhe sigurohuni që faqja juaj e internetit të jetë e përgjegjshme.

***

Në rregull, kështu që, pasi të kaloni këto 6 hapa, do të keni një kuptim themelor të zhvillimit të uebit. Do të dini si ta bëni atë (të paktën në një nivel bazë).

Merrni kohën tuaj me këto hapa – kërkesa për zhvilluesit e uebit nuk do të zvogëlohet në çdo kohë së shpejti, kështu që ju keni kohë për të mësuar.

Por këtu është pyetja e madhe: Sapo të ndjeheni sikur e keni këtë kuptim themelor, si i gjeni në të vërtetë klientët e zhvillimit të uebit?

Ju jeni me fat – kjo është ajo që ne do të flasim tjetër!

Si të gjeni klientin tuaj të parë për zhvillim në internet (ose të bëheni FREELANCER)


Vetëm për shkak se ju keni aftësi nuk do të thotë që njerëzit thjesht do të fitojnë para për ju. Duhet të bësh pak punë dhe të shesësh veten. Ju gjithashtu duhet të vendoseni veten në vendet e duhura për të marrë mundësi.

Tani, si një zhvillues i faqes në internet, ju keni dy zgjedhje. Ju mund 1) të përpiqeni të blini një punë me kohë të plotë, në vend me një kompani ose 2) të shkoni në rrugën e pavarur dhe të kërkoni koncerte në internet.

Ne ju rekomandojmë të pavarur. Ndërsa nuk ka të njëjtën kontroll të paguar që bën një punë me kohë të plotë, ka 3 përfitime të mëdha:

 • Freedom: Nuk ka më zvarritje dhe zvarritje. Ju mund të punoni akoma në të njëjtat orë (ose më shumë), por orari juaj, vendndodhja dhe rrethanat e jetesës varen plotësisht nga ju. (Plus – nuk ka lëvizje, e cila ju kursen orë çdo javë!)
 • Para: Pasi të bëheni një shkrimtar i pavarur i mirë, do të keni një mundësi më të mirë për të fituar më shumë para (sesa të prisni për një ngritje të rritur prej 3% çdo vit).
 • Prestige: Me kalimin e kohës, ju do të keni mundësinë për të ndërtuar punën tuaj personale dhe markë në atë pikë që përfundimisht ju garanton një fluks të qëndrueshëm të klientëve të rinj (pa pasur nevojë të kërkoni ato!).

Në pjesën e mëposhtme, ne do të përqendrohemi në atë se si të merrni koncertin tuaj të parë si një programues në internet.

1. Merrni Bordet e Punës

Shumica e pavarur kanë goditur bordet e punës për të gjetur koncertet e tyre të para për zhvillimin e internetit. Ato mund të jenë të shkëlqyera për akumulimin e përvojës, por ju ndoshta nuk dëshironi t’i përdorni ato si një strategji afatgjatë.

Cilësia e klientëve mund të jetë shumë e goditur. Disa mund të jenë të shkëlqyera. Të tjerët më pak…

Shumë herë ata tërheqin njerëz që nuk kanë përvojë në punësimin, gjë që mund të krijojë shumë probleme kur po përpiqeni të punoni me ta. Shumë shpesh, bordet e punës gjithashtu do të tërheqin njerëz me korniza kohore dhe buxhete jorealiste.

Mbështetja e tepërt në bordet e punës (për shumë kohë) nuk do t’ju japë mundësinë (ose kohën e lirë) të filloni ndërtimin e markës tuaj. Tërheqja e vëmendjes ‘hyrëse’ për punën tuaj, në fund të fundit do t’ju ulë klientët më të mirë (dhe më të paguar) në fund të ditës.

Por siç e thamë, nuk është një opsion i keq për të filluar dhe për të fituar përvojë.

Vetëm kuptoni se çdo koncert që ju merrni në një bord pune (ndërsa mund të mos paguajë jashtëzakonisht mirë) do t’ju ndihmojë të fitoni përvojë dhe të merrni më shumë punë në të ardhmen.

Shtë gjithashtu mjaft e thjeshtë për të filluar në bordet e punës …

Më poshtë është një foto e rezultateve nga një kërkim i shpejtë në UpWork:

(Siç mund ta shihni, ka mijëra mundësi punësimi për zhvilluesit e uebit!)

Punë për zhvillim në internet

Këtu janë disa tabela pune ku mund të gjeni koncerte për zhvillim në internet:

2. Vendosni së bashku një sit portofoli

Për ta bërë më të lehtë për të marrë më shumë klientë (dhe që klientët t’ju gjejnë), duhet të krijoni një sit portofoli. Këtu do të tregoni projektet tuaja të fundit, do të tregoni dëshmitë nga klientët e lumtur, do t’u siguroni klientëve të mundshëm një mënyrë të thjeshtë për t’u kontaktuar me ju, dhe gjithashtu tregoni aftësitë tuaja për zhvillimin e uebit.

Këtu janë disa këshilla për krijimin e faqes suaj të portofolit të zhvillimit të internetit:

 • Përdorni rekomandime nga klientët e kaluar dhe të tanishëm. Kjo do të sigurojë vizitorët që ju bëni punë të shkëlqyeshme dhe se të tjerët ishin të lumtur që punojnë me ju. (Bëni zakon të kërkoni rekomandime kurdo që të përfundoni një projekt.)
 • Infuzion personalitetin tuaj. Farë është e shkëlqyeshme për të punuar me ju, dhe çfarë ju bën të dalloheni? Kur futni personalitetin në faqen tuaj të portofolit, do të ndaheni automatikisht.
 • Përfshini elementet e duhura. Yemri ynë, versioni i shkurtër i tregimit tuaj se si / pse u bëtë një zhvillues në internet, detajet e kontaktit tuaj, punën tuaj të fundit dhe aftësitë tuaja.
 • Përgjigju “’farë ka në të për mua?” pyetje. Në thelb, njoftoni ata përfitimet kryesore të punës me ju, d.m.th., çfarë do të marrin klientët nga puna me ju.

Mbi të gjitha – duhet të siguroheni që faqja juaj e portofolit të duket e mrekullueshme! Ju dëshironi që klientët e mundshëm ta shohin atë dhe të mendojnë, “Wow! Dua diçka të tillë edhe për faqen time të internetit! ” Në këtë mënyrë, ata do të jenë shumë më të interesuar të punojnë me ju.

Këtu janë disa shembuj të faqeve të shkëlqyera të portofolit të zhvilluesve të internetit për t’u përdorur si frymëzim:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Duke folur për personalitetin infuzues, ky zhvillues e bën atë në një mënyrë të madhe në faqen e tij. Shkoni në faqen kryesore dhe do të shihni se çfarë dua të them!)
 • Pierre.io

Këtu janë disa burime për t’ju ndihmuar të ndërtoni faqen tuaj të portofolit të zhvillimit të uebit:

3. Filloni Rrjetëzimin

Mos harxhoni të gjithë kohën tuaj duke pastruar bordet e punës në internet. Nëse doni të merrni mundësi të mëdha, duhet të dilni edhe në botën reale.

Bëni një pikë për të ndjekur të paktën 2-3 ngjarje të rëndësishme të rrjetit çdo muaj. Duke supozuar se jetoni brenda ose brenda një ose dy ore në një qytet të madh, nuk është e vështirë të gjesh këto lloj ngjarjesh.

Filloni duke kërkuar për takime të ndezura Meetup.com dhe Eventbrite. Vetëm në këto dy platforma duhet të gjeni mijëra ngjarje përkatëse.

Synoni ngjarje që tërheqin sipërmarrësit, pasi këta njerëz do të kenë më shumë gjasa të dëshirojnë të ndërtojnë një faqe të re. Ndërsa lidheni dhe bashkoni me më shumë nga këta njerëz (dhe le të dihet se jeni një zhvillues i faqes në internet), do të ekspozoni veten në më shumë koncerte dhe më të mira sesa ato që do të gjeni në bordet e punës. Do të filloni gjithashtu të rritni markën tuaj personale.

Këtu është një burim tjetër i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të gjeni ngjarje:

Si të gjeni ngjarje të rrjetit në të vërtetë që ia vlen të marrin pjesë

Përfitimet e një zhvilluesi i faqes me kohë të plotë

Ne folëm shumë rreth pavarësisë si një zhvillues i faqes në internet. Sidoqoftë, të punosh me kohë të plotë në një kompani ka përfitimet e veta:

 • Ju jeni duke punuar me zhvilluesit e tjerë – kjo ju jep avantazhin e një përvoje të përbashkët, veçanërisht nëse jeni plotësisht i ri. Puna me të tjerët u lejon atyre të ndajnë përvojën e tyre me ju, gjë që është mjaft e vlefshme.
 • Mbështetja e klientit është e organizuar – kur jeni duke punuar në një kompani, nuk jeni i detyruar të punoni në periudha të ndryshme të ditës. Kjo do të thotë që klientët e kompanisë dinë kur të kontaktojnë dhe presin që puna juaj të përfundojë.
 • Ngarkesa shumë e përqendruar e punës – disa punë të pavarur sot punojnë në projekte të ndryshme në të njëjtën kohë. Kjo ndan fokusin e tyre i cili mund të ndikojë në cilësinë e përgjithshme. Si një zhvillues me kohë të plotë, ka më shumë të ngjarë të punoni në një projekt të vetëm që kërkon vëmendjen tuaj të plotë.

përfundim

Tregu i punës po bëhet më i ashpër. Punët më tradicionale hiqen çdo ditë. Prandaj, pse të mos mësoni një aftësi që do t’ju mbajë të punësuar (dhe ndoshta të pasur) për një të ardhme të parashikueshme?

Ky është avantazhi i madh i zhvillimit të uebit. Pjesa më e madhe është – ju nuk keni nevojë për një shkallë të dashur të shtrenjtë për të hyrë në fushë. Thjesht duke ndjekur hapat që kemi renditur këtu, mund të filloni rrugën për t’u bërë një zhvillues në internet.

Gjithashtu, ekzistojnë shumë opsione të softuerit të Mjedisit të Zhvillimit të Integruar (IDE) që e bëjnë jetën më të lehtë të një zhvilluesi.

Për të përmbledhur, këtu janë hapat themelorë për t’u bërë një zhvillues në internet:

 1. Mësoni Bazat e HTML, CSS dhe Javascript
 2. Kaloni nëpër Tutoriale të WordPress
 3. Mësoni Bazat e UI dhe UX
 4. Mësoni SQL dhe PHP
 5. Mësoni bazat e SEO
 6. Sigurohuni që faqja juaj të jetë e përgjegjshme

Dhe këtu janë hapat themelorë për të gjetur koncertin tuaj të parë për zhvillimin e uebit:

 1. Merrni në Bordet e Punës
 2. Bëni së bashku një sit portofoli
 3. Fillimi i Rrjetit

Tani është koha për të ndërmarrë veprime dhe t’i tregojmë botës se cili është një zhvillues i mrekullueshëm i uebit që mund të jesh!

Nëse keni ndonjë pyetje gjatë rrugës, ju lutem mos ngurroni ose të komentoni më poshtë ose na dërgoni me email dhe na tregoni. Ne do të kemi shpinën gjatë gjithë këtij procesi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me