Sa kushton një faqe në internet

Sa kushton një faqe në internet? A ka ndonjë gjë të tillë si një planifikim i kostos së një faqe në internet?


Këto janë ndoshta disa nga pyetjet e para për këdo që konsideron krijimin e pranisë së tyre në internet.

Shumë njerëz hapin faqet e tyre. Aktualisht janë mbi 1.7 miliardë faqet e internetit në ekzistencë dhe numri po rritet çdo ditë.

numri i përgjithshëm i faqeve në internet

Meqenëse të keni një uebfaqe tuajin është bërë një gjë shumë e zakonshme, do të mendoni se do të ishte e thjeshtë t’i përgjigjeni pyetjes se sa kushton një faqe në internet. Rezulton se numrat e saktë janë shumë të vështira për tu arritur.

Mimi i çdo faqe në internet është individuale. Kjo gjë varet nga shumë faktorë. Për t’ju dhënë një kuptim më të mirë se çfarë të presim, ne do të përpiqemi t’ju ndihmojmë të krijoni një plan të internetit për koston tuaj.

Në këtë pjesë ne do të:

 • përcaktoj sa do të kushtonte një faqe në internet dhe ju japin skica të përafërta për opsionet e zakonshme.
 • diskutoj kostot e komponentëve të ndryshëm të faqes në internet hollësisht. Në atë mënyrë, ju mund të zgjidhni dhe të zgjidhni opsione sipas kërkesave dhe buxhetit tuaj.
 • Mundohuni të ju jap një ide të qartë rreth çfarë çmimi të presim për faqen në internet që keni në mendje.

Le të bëjmë plasaritje!

Doesfarë konsiston në koston e një faqe në internet?

faktorët e kostos së faqes në internetSi hap të parë, le të shohim gjithçka që kushton para kur krijoni uebsajtin tuaj dhe si përkthehet në kosto përfundimtare në skenarë të ndryshëm.

Faktorët e Kostos në Uebfaqe

Ndërsa çmimi i një faqe në internet është shumë individuale, disa gjëra janë universale në çdo proces të krijimit të faqes në internet dhe përcaktojnë koston e një faqe në internet:

 • Lloji i faqes në internet – Uebfaqet nuk bëhen në mënyrë të barabartë. Mimi varet shumë nga lloji i faqes që po ndërtoni. Një blog i thjeshtë është më i lehtë për tu vendosur sesa një dyqan online ose një uebfaqe biznesi i vogël.
 • Domain & Hosting – presencedo prani në internet ka nevojë për një shtëpi dhe një adresë që mund të arrini. Për sa i përket faqeve të internetit, ky është një server dhe një domain web. Ju mund t’i merrni vetë ata ose t’i merrni ato si pjesë e një shërbimi në internet.
 • Teknologji themelore – Të gjitha faqet e internetit janë mundësuar nga një lloj softueri në sfond. Kjo mund të jetë skedarë i pastër HTML ose PHP, një sistem i menaxhimit të përmbajtjes si WordPress ose diçka tjetër. Në varësi të zgjedhjes suaj, kostot do të ndryshojnë.kod html
 • komponentet – Teknologjia themelore nuk është gjithçka. Në varësi të asaj funksionaliteti që ju nevojitet, mund t’ju duhet shtesa shtesë, aplikacione ose shërbime të palëve të treta, shumë prej të cilave do të kushtojnë para.
 • Setup / Design / Development – Ndërtimi i një faqe në internet nuk ka të bëjë vetëm me blerjen e pjesëve, ato gjithashtu duhet të mblidhen. Ju mund ta bëni atë vetë ose të punësoni dikë tjetër për ta bërë atë. Nëse e bëni këtë të fundit, do të duhet të paguani për këtë.
 • mirëmbajtje – Për më tepër, nuk është vetëm e mjaftueshme për të ndërtuar një faqe në internet, gjithashtu duhet ta mbash atë. Mirëmbajtja e vazhdueshme (përfshirë marketingun) është gjithashtu një pjesë e projektit të kostos tuaj të internetit.

Siç mund ta imagjinoni, për shumë nga faktorët e mësipërm, ose mund të investoni para për të bëje dikush t’i bëjë ato për ty ose koha për të mësoni të kujdeseni për ata vetë. Në varësi të aftësive tuaja, kjo gjithashtu do të ndryshojë koston përfundimtare të një faqe në internet. Këtu janë disa skenarë dhe çmimet përfundimtare të faqes në internet.

Opsioni 1: Bëni gjithçka vetë – Rreth 60 dollarë / vit

Mënyra më e lirë është të krijoni një faqe në internet të gjitha vetë.

“Por unë nuk mund të kodoj”, mund të mendoni.

Nuk ka problem!

Ka teknologji të mjaftueshme atje për t’ju lejuar juve krijoni një faqe në internet pa kodim, sistemet më të dukshme të menaxhimit të burimit të hapur si WordPress dhe joomla. Nëse jeni të gatshëm të vendosni kohën për të mësuar sistemin e zgjedhjes suaj, mund të keni faqen tuaj të internetit për koston e thjesht pritjes dhe domainit.

CMS platformat wordpress joomlaNë rastin e Bluehost që do të ishin 4,95 $ / muaj përfshirë një domen. Shumëzuar me 12 bën rreth 60 dollarë ose kostoja e një pije Starbucks në muaj. Nëse vendosni një kontratë më të gjatë, madje mund të ulni kostot e pritjes në rreth 36 dollarë në vit. Mësoni si ta vendosni llogarinë tuaj me Bluehost tani.

Ky version pa bare vjen me shumë pak kambana dhe fishkëllima. Do të jetë gjithashtu koha më e humbur për veten tuaj. Absolutelyshtë absolutisht e mundur të krijoni një sit me cilësi të lartë në këtë mënyrë, dhe shumë e kanë bërë atë më parë.

Opsioni 2: Punësoni një Freelancer – 1 000 deri 3,000 dollarë për uebfaqe

Sigurisht, nëse keni buxhet ose nuk doni ta vini kohën vetë, mund të punësoni një freelancer që të bëjë të gjitha punët për ju. Ka shumë site ku ju mund ta bëni këtë, duke përfshirë UpworkFreelancer.com, dhe PeoplePerHour.

PeoplePerHour-homepage

Paga mesatare për orë mbulon një gamë të gjerë, nga nën 10 deri në 100 $ +. Pra, kostoja e një uebfaqeje varet shumë nga kush punon me të dhe sa kohë ju duhet të përfundojë projekti juaj. Një uebfaqe standarde e WordPress zgjat diku nga 15 deri në 30 orë. Prandaj, ju jeni duke kërkuar në kostot e $ 150 deri $ 3000+.vitrinë e pavarur

Nëse punoni me një ndërtues të faqes në internet, mund të punësoni edhe dikë për të krijuar një shabllon personal për ju. Shumë prej ofruesve kanë vende të posaçme tregu për këtë. Mbani në mend se gjithashtu do të kushtojë para para se të përdorni ndërtuesin e uebfaqes në radhë të parë – më shumë për atë më poshtë.

Pra, këtu është marrëveshja:

Nëse dëshironi cilësi, kur punësoni një programues në internet, të paktën 1.000 $ – 3,000 dollarë është një numër i mirë për të pritur një sit të thjeshtë. Sa më komplekse të jetë vendi, aq më të larta janë kostot.

Opsioni 3: Puna me një Agjenci – 10,000 deri 50,000 $ për Uebsajt

Puna me një agjenci është një histori krejt tjetër.

Ju do të bashkëveproni me palë të interesuara të shumta që janë përgjegjës për fusha të ndryshme (dizajn, markë, zhvillim, SEO, etj.) Duke e bërë procesin shumë më të gjatë dhe duke rezultuar në më shumë orë pune.

punoni me një agjenci

Ju merrni cilësi, pa dyshim – por çmimi rritet jashtëzakonisht shumë.

Sa shumë atëherë?

Në agjensi, tarifat për orë mund të jenë diku midis 100 dhe 500 $ +. Si pasojë, kostot e faqes në internet prej 10,000 deri 50,000 dollarë janë realiste. Shtë gjithashtu e mundur të merrni një sit për nën 10,000 dollarë. Ka shumë të ngjarë që do të duhet një kohë për të gjetur një agjenci të tillë.

Kjo nuk do të thotë që t’i afroni këto biznese. Ka shumë të mira atje që bëjnë punë të shkëlqyera. Nëse keni një kompani që ka buxhetin për të punuar me një agjenci, rezultati përfundimtar mund të jetë fantastik dhe investimi shumë mirë ia vlen. Shtë thjesht se vjen me kosto dhe ju duhet të jeni të vetëdijshëm për këtë.

Për këtë arsye, shumë vendosin të ndërtojnë vetë faqet e internetit. Një tjetër mundësi është që ata të bëjnë një qasje miksuese dhe të përputhur për të bërë vetë disa pjesë dhe duke dhënë ndihmën e të tjerëve.

Për t’ju ndihmuar të vendosni procesin e duhur për ju, seksioni tjetër i projektit tonë të kostos së internetit do të shpërndajë faktorët e ndryshëm të kostos dhe do t’ju tregojë se çfarë të prisni.

Domain dhe Hosting

Domeni dhe pritja janë ndër nevojat themelore të një uebfaqeje. Për këtë arsye, ato janë gjithashtu aspekti i parë që do të hedhim një vështrim. Ndërsa ka shumë lloje të hostimit kur bëhet fjalë për ndërtimin e uebfaqes tuaj, ju keni dy zgjedhje kryesore: të vetë-pritur dhe të pritur.

Opsione të vetë-pritura

Vetë-strehuar thjesht do të thotë që ju të blini vetë hapësirë ​​pritëse. Kjo mund të marrë formën e montimit ose blerjes dhe drejtimit të serverit tuaj në shtëpi. Në qoftë se nuk ju ndodh që të jeni një sysadmin, ju me siguri nuk do të ekzekutoni serverin tuaj, kështu që ne nuk do t’i mbulojmë shpenzimet për këtë në këtë pikë.

Më së shpeshti, njerëzit drejtohen tek një ofrues pritës. Kjo do të thotë një kompani që drejton serverë në internet dhe u jep me qira hapësirë ​​atyre njerëzve të tjerë.

Ekzistojnë dy mundësi kryesore për këtë:

 • Plotësisht i vetë-pritur – Në shumicën e rasteve, ju thjesht paguani një tarifë mujore për të përdorur hapësirë ​​në serverin e dikujt. Ato ofrojnë konfigurimin bazë dhe aftësitë që ju nevojiten. Pjesa tjetër e drejtimit të faqes suaj të internetit varet, për pjesën më të madhe, për ju. Një shembull i mirë i kësaj është Bluehost. Kostot janë mesatarisht rreth 2 – 5 $ / muaj.Faqja kryesore e Bluehost
 • Pritja e menaxhuar – Sidomos për WordPress, ekziston edhe i ashtuquajturi host i menaxhuar. Kjo do të thotë, ofruesit nuk ju japin vetëm hapësirë ​​në internet, por gjithashtu marrin pjesë aktive në administrimin e faqes tuaj. Kjo nënkupton siguri të automatizuar, azhurnime, caching, etj. Sigurisht, shërbimi shtesë e bën këtë lloj të presjes më të kushtueshëm. Për shembull, mbajtja e menaxhuar e WordPress shkon rreth 15 – 50 dollarë në muaj për një sit të vetëm.

Nëse dëshironi edhe më pak punë në duar, opsioni tjetër mund të jetë një ide e mirë.

Opsione të pritura

Uebfaqja e pritur do të thotë që dikush tjetër kujdeset për gjithçka teknike që ka të bëjë me drejtimin e një siti. Ju duhet vetëm të kujdeseni për hartimin, përmbajtjen dhe marketingun e faqes tuaj.

Shembuj tipikë të kësaj janë krijuesit e faqeve në internet si Wix, Kontakt i vazhdueshëm, Sheshi dhe Weebly (gjeni më shumë në këtë listë). Versioni i pritur i WordPress është një shembull tjetër (lexoni krahasimin tonë të WordPress.com dhe WordPress.org).

planet e hostimit të wordpress.org

Dobësia e vetme e këtij lloj rregullimi është që shpesh mbylleni në listën e veçorive të planit tuaj të zgjedhur. Nëse doni opsione shtesë, duhet të përmirësoni llogarinë tuaj. Të njëjtat karakteristika që merrni në një uebfaqe të vetë-pritur janë shpesh më të kushtueshme në alternativat e pritura.

Kostot mujore për zgjidhjet e pritura të faqes në internet janë rreth 4 – 40 $.

Kostot e domenit

Një server nuk është gjithçka që ju nevojitet. Faqja juaj gjithashtu duhet të jetë e arritshme. Prandaj ju duhet një emër domain.

Shumë zgjidhje të pritura atje ju japin një nënfushë falas si http://yoursite.maindomain.com. Kjo është në rregull për qëllime zhvillimi ose blogje hobi. Për çdo lloj qëllimi profesional, ju ndoshta do të doni emrin e domain tuaj personal, të cilin mund ta merrni nga një regjistrues domain. Ata do të kushtojnë rreth 10 dollarë në vit për një domen që përfundon brenda .com.neto.org ose fusha të tjera standarde. Përfundimet fantastike si .dyqan.io ose .global janë më të shtrenjta, në rangun prej 30 $ / vit dhe më shumë.

shtesa të ndryshme domain -esh

Mbledhja e emrit të duhur të domain shpesh është më e rëndësishme sesa përfundimi. Disa kompani dhe shërbime pritëse ofrojnë një domain falas kur regjistroheni. Nëse ky është rasti, ju mund të zbrisni tarifat e domenit nga projekti i kostos tuaj të internetit.

Softuer / Platformë (+ Shtesa)

Një faqe në internet nuk ka nevojë vetëm për një shtëpi dhe adresë, por gjithashtu ka nevojë për një themel – teknologjia që funksionon. Disa vjet më parë, kjo ishte thjesht HTML ose PHP. Nëse keni dashur një faqe në internet, duhet të krijoni vetë skedarët dhe t’i vendosni ato në server.

Meqenëse keni nevojë për aftësi programimi për këtë, keni më shumë të ngjarë të paguani dikë për ta bërë atë. Prandaj, zhvillimi ka qenë një kontribues i madh i kostove të faqes në internet. Këto ditë, ne kemi mënyra të tjera për të drejtuar faqet e internetit, përkatësisht sistemet e menaxhimit të përmbajtjes (CMS) dhe krijuesit e faqeve të internetit.

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjes

Në anën CMS, më të zakonshmet janë WordPress, Wix, dhe Site Prinity me Progresin me WordPress që janë më të njohurit deri më tani (50% të tregut, running me shume se 30% nga të gjitha faqet e internetit në Internet).

Grafiku i shpërndarjes së përdorimit të CMS në Internet

Të gjithë kanë diçka të përbashkët: Ato janë pako softuerësh me burim të hapur dhe për këtë arsye plotësisht të lira për t’u përdorur.

Lajm i mirë, apo jo?

Mbani në mend se ka akoma disa kosto që lidhen me to.

Për një, në varësi të llojit të faqes që ju nevojitet, ka të ngjarë të keni nevojë për disa shtesa të paguara p.sh. shabllone profesionistësh ose shtojcash për funksionim shtesë. Ata kanë një gamë të gjerë çmimesh dhe ne do të flasim për ato në seksionin tjetër.

Për më tepër, të tre kërkojnë nivele të ndryshme të njohurive teknike. Sidomos për Drupal ju duhet vërtet të keni programe kompjuterike. Prandaj, nëse nuk jeni vetë zhvillues i faqes në internet, ka më shumë të ngjarë të keni nevojë për ndihmë profesionale. Natyrisht, ajo do të shtojë kosto shtesë në buxhetin e faqes suaj të internetit.

Më shumë për atë më poshtë.

Ndërtuesit e faqeve në internet

Një tjetër mundësi popullore për të ndërtuar faqen tuaj të internetit është të përdorni një ndërtues të faqes në internet. Këto janë zgjidhje të pritura që i lënë njerëzit pa krijimin e njohurive teknike në uebfaqe pa kodim. Duke përdorur një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse, ju mund të krijoni një uebfaqe që dëshironi. Ne kemi përmendur tashmë shembujt më të popullarizuar më lart.

Ndërtuesit e faqeve në internet zakonisht ngarkojnë çdo muaj dhe ofrojnë plane të ndryshme me më shumë ose më pak veçori. Mesatarisht, ata kushtojnë 4 – 40 dollarë në muaj.

planet për krijimin e faqeve të internetit

Siç u përmend, ata gjithashtu vijnë me pritje, kështu që ju mund ta zbrisni atë nga totali juaj. Mbani në mend se ju ka të ngjarë të keni nevojë për të blerë domain tuaj personal.

Ndërsa pothuajse të gjithë krijuesit e faqeve të internetit ofrojnë plane falas ose të paktën prova falas, për të marrë të njëjtën sasi karakteristikash si me një CMS të vetë-pritur, zakonisht duhet të paguani më shumë në muaj.

Në të njëjtën kohë, krijuesit e faqeve të internetit vijnë me të gjithë komoditetin e një produkti komercial. Kjo do të thotë që ju keni dikë t’i drejtoheni në rast problemesh dhe gjithçka vjen nga një vend. Prandaj, keni më pak të ngjarë të dilni në probleme teknike.

Zgjidhje me porosi

Sigurisht, është gjithashtu e mundur të punësoni dikë që të bashkojë një zgjidhje me porosi në vend që të shkoni për diçka të gatshme. Kostot e zhvillimit tuaj do të jenë më të larta sepse zgjasin më shumë dhe përfshijnë më shumë punë. Në atë rast, ju ka shumë të ngjarë të punoni me një agjenci dhe të paguani çmimet e përmendura në fillim.

Kostot e projektimit dhe zhvillimit

Pasi të vendosni se në cilin sistem ta drejtoni faqen tuaj dhe ku ta pritni atë, është koha t’i bashkoni të gjitha. Për hartimin dhe zhvillimin, kostoja kryesisht varet nga sa punë mund të bësh vetë, sa i paguan njerëzit e tjerë për ta bërë atë. Në varësi të platformës që keni zgjedhur, këto do të ndryshojnë shumë.

Sistemet e menaxhimit të përmbajtjessistemet e menaxhimit të përmbajtjes

Nëse po kaloni rrugën CMS, implementimi i modelit tuaj të internetit thjesht mund të nënkuptojë gjetjen e modelit të duhur. Ka shumë tema më të mira fleksibël të WordPress, veçanërisht në drejtoria WordPress. E njëjta gjë është e vërtetë për dy sistemet e tjera të menaxhimit të përmbajtjes Joomla! dhe Drupal.Drupal vs Joomla! vs WordPress

Nëse keni nevojë për diçka pak më të sofistikuar, do të duhet të bëni premium.

Mimet janë si më poshtë:

Vini re se WordPress ka ekosistemin më të madh. Për këtë arsye, ka më shumë të ngjarë të gjeni një model falas që i përshtatet nevojave tuaja. Shtë gjithashtu më e lehtë të gjesh ndihmë profesionale në rast se ju nevojiten disa rregullime. Në të njëjtën kohë, ju keni më pak të ngjarë të keni nevojë sepse WordPress është tekniku më i vogël nga tre CMS.

E njëjta gjë vlen edhe për funksionalitetin. Ndër WordPress ‘ 50,000+ plugins, ka të ngjarë të gjeni atë që ju nevojitet. Kjo do t’ju ​​ndalojë të keni nevojë të punësoni dikë për të prodhuar një zgjidhje me porosi për ju. Ka gjithashtu shtojca të paguara atje që ofrojnë një gamë të gjerë të funksionalitetit.

Mime të përafërta për shtesat për CMS të ndryshme për një sit:

 • WordPress: 29 $ – 59 dollarë
 • joomla: 29 $ – 59 dollarë
 • Drupal: 16 – 29 dollarë

Vini re se posaçërisht me Drupal më së shumti keni nevojë për një zhvillues për të zbatuar çdo ndryshim. Edhe vendosja e një modeli të ri ose instalimi i tij është shumë më i ndërlikuar me atë platformë. Prandaj, përdoruesit mesatarë zakonisht nuk janë në gjendje ta zbatojnë atë ose duhet të kalojnë shumë kohë për të parë gjërat.

Ndërtuesit e faqeve në internet

Lajmi i mirë është se krijuesit e faqeve në internet janë bërë për t’ju mundësuar të bëni punën vetë. Për këtë arsye, do të keni më pak të ngjarë të paguani dikë për të marrë përsipër punën. Për më tepër, ata zakonisht vijnë me një gamë modelesh gati, të cilat mund t’i përdorni menjëherë, ndonjëherë me qindra prej tyre.Modelet e ndërtuesve të faqes në internet

Ndërsa mund të përshtatni shabllonet për t’iu përshtatur nevojave tuaja në një farë mase, gjithashtu shpesh nënkupton që keni ngecur me zgjedhjet në fjalë. Në disa raste, është e mundur të blini modele shtesë. Ky është shpesh një mundësi shumë më e kushtueshme sesa të përdorni shabllonet e paracaktuar për një CMS.Weebly vs Squarespace vs Wix

 • Squarespace: 199 dollarë – 299 dollarë
 • Weebly: 22 $ ​​- 49 dollarë

Ju gjithashtu mund të punësoni dikë për të fshirë diçka me porosi për ju. Kjo nuk është as e lirë.

Kur bëhet fjalë për funksionalitetin, krijuesit e faqeve të internetit gjithashtu ofrojnë shtojca dhe aplikacione për të përmirësuar faqen tuaj. Shumë prej tyre janë falas, por ka edhe zgjidhje premium për veçori si ndërtimi i një dyqani në internet. Këto vijnë mbi kostot tuaja themelore. Këtu janë disa nga çmimet e shembujve për ndërtuesit e faqeve të ndryshme të internetit:

 • Wix: 3 $ – 20 $ / muaj
 • Weebly: 2 $ – 79 $ / muaj

Më në fund, nëse keni diçka që nuk mund ta zgjidhni vetë, është gjithashtu e mundur të punësoni një ekspert. Mimet që gjetëm ishin midis 4 dhe 250 dollarë në orë.

Kostot e ndryshme

Një faqe në internet është më shumë sesa skelet elektronik. Në mënyrë që një sit të jetë i suksesshëm, ju duhen disa gjëra të tjera. Më të rëndësishmet janë përmbajtja dhe marketingu. Në varësi të aftësive tuaja (ose gatishmërisë për t’i fituar ato) që vijnë me kosto shtesë:

 • copywriting – Jo një shkrimtar i lindur? Epo, askush nuk është! Për ta bërë faqen tuaj më tërheqëse dhe informuese, ndihmon të jeni në gjendje të krijoni fjali koherente së bashku në mënyrë të përsëritur. Nëse ndiheni të paaftë për ta bërë këtë ose nuk keni dikë në ekipin tuaj, mund ta transferoni atë. Në varësi të nivelit të përvojës, një shkrimtar i kopjeve ngarkon 50 – 200 dollarë në orë.
 • visuals – Përmbajtja është më shumë sesa të shkruash. Pamjet vizuale me cilësi të lartë ndihmojnë nënvizimin e pikës suaj dhe e bëjnë faqen tuaj më të këndshme për tu parë. Fatmirësisht, ka shumë fotot e aksioneve falas atje jashte. Përndryshe, ju duhet të paguani 1 – 100 $ për një imazh.fotot e aksioneve falas
 • SSL / HTTPS – sshtë e rëndësishme të ruani faqen tuaj të sigurt. Kriptimi është një nga ato masa themelore për ta bërë atë. Keni nevojë për atë veçanërisht nëse planifikoni të drejtoni një sit të tregtisë elektronike. SSL kërkon një certifikatë dhe ka disa mundësi falas. Certifikatat e paguara fillojnë nga 15 dollarë në vit, por mund të shkojnë deri në disa mijëra. Për WordPress, ne kemi një udhëzues të detajuar për lëvizjen e faqes tuaj nga HTTP në HTTPS.
 • SEO – Optimizimi i motorit të kërkimit është i rëndësishëm. Google dhe Co janë një nga burimet më të rëndësishme të trafikut për çdo faqe në internet. Vendosja juaj themelore duhet të kujdeset për aspektet teknike. Ju mund të keni nevojë për ndihmë për optimizimin në faqe. WordPress ka shtojca të shkëlqyera për këtë. Për gjithçka tjetër, ju mund të keni nevojë të punësoni dikë. Presin tarifa për orë prej 100 – 200 $+.SEO

Kostoja e mirëmbajtjes

kostot e mirëmbajtjesPasi faqja juaj e internetit të jetë e gatshme dhe në internet, do të duhet të merreni me mirëmbajtjen.

Siç u përmend në hyrje, faqet e internetit kërkojnë mirëmbajtje të caktuar. Ndërsa kjo zakonisht nuk është askund afër kostove të konfigurimit të parë, është ende diçka për t’u marrë parasysh.

Kostot e rregullta të mirëmbajtjes

 • Hosting & Domain – Këto aplikohen për çdo mundësi. Sasia e saktë varet nga ajo që ju zgjidhni. Me një mundësi të pritur është pagesa e çfarëdo plani që jeni, me një sit të vetë-pritur varet nga ofruesi juaj. Mos harroni tarifat vjetore të rinovimit për çdo fushë me porosi!
 • Updates – Softueri është gjithnjë duke evoluar me karakteristika të reja, përmirësime të kodit, etj. Në zgjidhjet e pritura, kjo pjesë është kujdesur për ju. Uebfaqet e vetë-pritura, nga ana tjetër, do t’ju kërkojnë që të zbatoni vetë versionet e reja. Nëse sistemi juaj i zgjedhur e bën këtë shumë të komplikuar (Unë po ju shikoj Drupal!), Do të duhet të punësoni dikë për të.
 • Përtëritjet Premium – Shumë tema dhe shtojca tani përdorin modelin e licencës. Kjo do të thotë se ata ofrojnë azhurnime dhe mbështetje vetëm për një kohë të kufizuar. Pas kësaj, ju duhet të rinovoni licencën tuaj, kështu që këto mund të jenë pjesë e kostove tuaja të mirëmbajtjes.
 • siguri – Pasi që faqja e internetit të jetë në internet, ju duhet ta mbani të sigurt. Kjo do të thotë rezervë dhe masa të tjera të sigurisë. Në sistemet e pritura, kjo zakonisht është pjesë e planit. Të paktën në WordPress, shumica e kësaj është në dispozicion në formën e shtojcave falas. Nëse përdorni zgjidhje premium, duhet të buxhetoni për të.
 • Certifikatë SSL – Nëse jeni duke përdorur një çertifikatë tregtare SSL, kjo vjen me tarifat e rinovimit, kështu që mbani në mend edhe atë.

marketing

E mësipërm është ndërtuar në çdo skemë të kostos së internetit dhe nuk ka shumë surpriza atje. Marketingu është një faktor shpesh i nënvlerësuar.

Kur faqja juaj e internetit është në internet, përveç nëse e përdorni vetëm si një broshurë – kjo është kur fillon puna e vërtetë! Ju duhet të merrni fjalën dhe perspektivat, në mënyrë që faqja juaj të fillojë të fitojë para. Kjo sjell detyra shtesë dhe / ose kosto shtesë:

 • Marketingu i përmbajtjes – Ne folëm për shkrimet e kopjeve në ndërtesë dhe pjesë e projektimit. Nëse dëshironi të tregtoni faqen tuaj, ndërtimi i një blog është një nga mënyrat më të mira për ta bërë atë. WordPress është një mundësi e shkëlqyeshme për këtë. Ju mund të krijoni artikuj vetë ose të punësoni një bloger. Nëse zgjidhni këtë të fundit, prisni kosto prej 100 – 300 dollarë për artikull me 1000 fjalë.
 • SEO – Optimizimi i motorëve të kërkimit nuk është i nevojshëm vetëm për faqen e internetit fillestare. Nëse faqja juaj po ndryshon shumë (për shembull, për shkak të postimeve javore në blog), është gjithashtu një proces në vazhdim. Ka shumë mjete falas për hulumtimin e fjalëve, por nëse vendosni një të paguar, do t’ju kthejë rreth 30 – 99 $ për planet standarde. Përndryshe, punësoni dikë për SEO për normat e përmendura më lart.

  shifrat e trafikut në uebfaqe në google analytics
  Shifrat e trafikut në uebfaqe në Google Analytics
 • Mediat sociale – Media sociale është një mjet i rëndësishëm për ndërtimin e trafikut. Do të duhet kohë, veçanërisht nëse e bëni me dorë. Mjete të dobishme si p.sh. HootSuite dhe zbutës mund të shkurtojë kohën tuaj në mënyrë të konsiderueshme dhe të kushtojë 15 – 20 $ për një llogari të vetme-përdoruesi. Ose mund të punësoni dikë në të cilin rast mund të prisni të paguani 15 – 100 $ + në varësi të përvojës së freelancer.amortizator

Sa kushton një faqe në internet?

Përgjigja e duhur për pyetjen se sa kushton një faqe në internet … kjo varet nga shumë faktorë! Varet nga preferencat, nevojat dhe buxheti juaj për të vendosur sa punë jeni të gatshëm të investoni vetë dhe çfarë të transferojmë nga një person tjetër.

sa kushton një faqe interneti për koston e internetit

Pasi të kaloni sa më sipër, tani duhet të jeni më afër projektin tuaj personal.

Personalisht, përveç nëse drejtoni një kompani që ka nevojë për një zgjidhje të kushtueshme me porosi, unë gjithmonë do t’ju këshilloja të shkoni me një uebsajt të WordPress të vetë-pritur ose të menaxhuar..

Po, kurba e mësimit është pak më e shpejtë sesa me një krijues të faqes në internet ose me një faqe interneti të pritur. Nuk do të thotë shumë – platforma WordPress është shumë miqësore për fillestarët. Fjalë për fjalë miliona njerëz që nuk kanë pasur ndonjë dizajn në internet ose njohuri për zhvillim çfarëdo që përpara faqes së tyre të parë, e përdorin atë çdo ditë.

Nëse ata mund ta bëjnë këtë, kështu mund edhe ju!

Përveç kësaj, WordPress ka ekosistemin më të madh nga të gjitha opsionet. Si pasojë, ka zgjidhje për pothuajse gjithçka që mund të mendoni atje, shumë falas. WordPress është gjithashtu tepër fleksibël dhe nuk ka asgjë asgjë që nuk mund të bësh me të.

Më e rëndësishmja, çdo gjë që ndërtoni me WordPress është plotësisht e juaja. Ju keni kontroll të plotë mbi atë që po ndodh me faqen tuaj dhe zotëroni të gjithë përmbajtjen. Ju mund të bëni gjithçka që dëshironi me faqen tuaj, përfshirë transferimin e saj në një kompani tjetër pritëse. Nëse jeni duke marrë me qira një sit në serverin e disa personave të tjerë, me shumë mundësi nuk do të jeni në gjendje ta mbani faqen tuaj nëse duhet të vendosni të lëvizni.

Thingdo gjë për të shtuar në planin e internetit të kostos më lart? Komente apo pyetje? Ju lutemi na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map