Rishikimi DigitalOcean

9.5 Vlerësimi i përgjithshëm
Zgjidhje pritëse e re e të gjitha në një, e sigurt, e besueshme dhe shumë e shkallëzuar

DigitalOcean është një kompani pritëse me seli në New York City e specializuar në zgjidhjet e pritjes së cloud. Infrastruktura e tyre është shumë e shkallëzuar dhe e synuar për zhvilluesit që ndërtojnë aplikacione dhe faqe në internet. Në varësi të nevojave tuaja të ruajtjes, ju mund të zgjidhni ndonjë plan nga 19 planet e Dropletit që ata ofrojnë. Prmimet e tyre janë mjaft konkurruese dhe nga pak sa 5 dollarë në muaj, ju mund të merrni host server.

Pro
 • Infrastruktura e Sigurt
 • API dhe Paneli i Kontrollit
 • Pajisje të përparuara
 • Pritja e pakontrolluar
 • Prmimi i parashikueshëm
 • Komuniteti aktiv i njohurive
CONS
 • Ndihma e Kufizuar e Konsumatorëve
 • Mos Ofroni Hosting Themelor
 • Qendrat e të dhënave në disa rajone

Ne ende nuk e kemi shqyrtuar një mundësi të Blog Hosting për Oqeanin Digjital, sepse ato nuk duket se ofrojnë këtë lloj hostimi.

Ne ende nuk e kemi shqyrtuar një opsion të Përkushtuar të Hosting për Oqeanin Digjital, sepse ato nuk duket se ofrojnë këtë lloj të hostimit.

9.5 Vlerësimi i VPS

çmim
$ 5

DigitalOcean janë specializuar në ofrimin e pritjes së cloud. Për shkak të kësaj, ata kanë investuar në teknologjinë më të lartë, shërbimet shtesë dhe mbështetjen profesionale për të siguruar që të përfitoni sa më shumë nga plani juaj i pritjes në re. Edhe pse nuk ka asgjë si një sistem gjithëpërfshirës ndaj provës së katastrofës, kompania ka konfiguruar serverët e tyre të cloud për të minimizuar efektet e pafavorshme të humbjeve dhe humbjes së shërbimit.

Ekzistojnë dy kategori kryesore të planeve të pritjes që ofron kompania: pikat standarde dhe pikat e optimizuara të CPU.

Pikat standarde

Nëse jeni duke kërkuar zgjidhje pritëse për faqen tuaj të internetit ose një mjedis në skenë, pikat standarde janë shumë fleksibël për përdoruesit me nevoja të llogaritjes me intensitet të ulët.

Planet ndryshojnë në memorie nga 1 GB në 192 GB. Ato gjithashtu ndryshojnë në kapacitetet e diskut SSD dhe VCPUs. Një VCPU është një Njësi Qendrore e Procesit Virtual dhe një ose më shumë prej tyre i janë caktuar një makinerie virtuale në një mjedis re. Sa më shumë VCPU në një plan, aq më i lartë është fuqia llogaritëse.

Kategoria standarde e pikave ka gjithsej 14 plane. Plani që ju zgjidhni do të varet nga nevojat dhe buxheti juaj i llogaritur.

MEMORY vCPUs DISK SSDTRANSFERIMIPRICE
1GB 1 vCPU 25 GB 1 TB $ 5 / mo
$ 0.007 / hr
2 GB 1 vCPU 50 GB 2 TB $ 10 / mo
$ 0.015 / hr
3 GB 1 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / mo
$ 0,022 / hr
2 GB 2 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / mo
$ 0,022 / hr
1 GB 3 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / mo
$ 0,022 / hr
4 GB 2 vCPU 80 GB 4 TB $ 20 / mo
$ 0.030 / hr
8 GB 4 vCPU 160 GB 5 TB $ 40 / mo
$ 0.060 / hr
16 GB 6 vCPU 320 GB 6 TB $ 80 / mo
$ 0,119 / hr
32 GB 8 vCPU 640 GB 7 TB $ 160 / mo
$ 0,238 / hr
48 GB 12 vCPU 960 GB 8 TB $ 240 / mo
$ 0,357 / hr
64 GB 16 vCPU 1.25 TB 9 TB $ 320 / mo
$ 0,476 / hr
96 GB 20 vCPU 1.88 TB 10 TB $ 480 / mo
$ 0,714 / hr
128 GB 24 vCPU 2.5 TB 11 TB $ 640 / mo
$ 0,952 / hr
192 GB 32 vCPU 3.75 TB 12 TB $ 960 / mo
$ 1,429 / hr

Për shembull, nëse jeni përdorues i një biznesi të vogël ose një ndërmarrje me bazë në shtëpi, RAM 8 GB, disk SSD 160 GB, 4 vCPUs dhe 5 TB i planit të transferimit mujor që shkon për 40 dollarë në muaj është i përshtatshëm për ju.

Pika të Optimizuara të CPU-së

Kjo kategori e pikave është projektuar për aplikime intensive. Nëse jeni lloji i përdoruesit që kërkoni burime të serverit që mund të mbështesin mësimin e makinerisë, kodimin e videove, serverët aktivë të faqeve të përparme, përpunimin e grupeve dhe shërbimin e reklamave, atëherë pikat e optimizuara të CPU janë më të mirat për ju. Të gjitha CPU-të janë të tipit Intel me temat e hiper-ve të dedikuara.

MEMORYVCPU të DEDIKUARADISK SSDTRANSFERIMIPRICE
4 GB 2 vCPU 25 GB 4 TB $ 40 / mo
$ 0.060 / hr
8 GB 4 vCPU 50 GB 5 TB $ 80 / mo
$ 0,119 / hr
16 GB 8 vCPU 100 GB 6 TB $ 160 / mo
$ 0,238 / hr
32 GB 16 vCPU 200 GB 7 TB $ 320 / mo
$ 0,476 / hr
64 GB 32 vCPU 400 GB 9 TB $ 640 / mo
$ 0,952 / hr

Një avantazh i dukshëm i regjistrimit në pikat DigitalOcean është se ju do të shijoni të njëjtën infrastrukturë si ajo që u ofrohet klientëve të ndërmarrjeve të tyre. Kjo nuk është e zakonshme në shumë kompani pritëse. Tradicionalisht, planet e pritjes në të njëjtën platformë janë të kufizuara sa i përket infrastrukturës në të cilën mund të qasen.

 • Infrastruktura e Sigurt
 • API dhe Paneli i Kontrollit
 • Pajisje të përparuara
 • Pritja e pakontrolluar
 • Prmimi i parashikueshëm
 • Komuniteti aktiv i njohurive

Filloni me Oqeanin Dixhital tani.


Garancia e kthimit të parave
N / A
Hapësira e diskut
25 GB – 3,840 GB
Emri i Domainit
N / A
Shihni planet

Ne ende nuk e kemi shqyrtuar një mundësi të WordPers Hosting për Oqeanin Digjital sepse ato nuk duket se ofrojnë këtë lloj të hostimit.

Kur vendosni biznesin tuaj dhe veçanërisht faqen tuaj të internetit, një nga aspektet që duhet të theksoni është vazhdimësia e biznesit. Pasi të filloni faqen tuaj të internetit, klientët tuaj do të presin të ju gjejnë në internet gjatë gjithë kohës dhe asgjë më pak se kjo do të ngjall dyshime për besueshmërinë tuaj.

Përmbledhje DigitalOcean

DigitalOcean është një ofrues i programeve të strehimit në cloud të përkushtuar për t’ju ofruar serverë virtualë shumë të konfigurueshëm. Burimet e tyre të serverëve shpërndahen në 8 rajone të të dhënave në të gjithë globin. Kjo do të thotë që në rast se dikush bie poshtë ose zhvillon goditje teknike, faqja juaj në internet nuk do të vuajë pasojat e joproduktive.

Për tu dalluar nga konkurrenca, kompania me qendër në Nju Jork ka mbushur shumë karakteristika të nivelit të lartë, të përshtatshëm për zhvilluesit në produktet e tyre. Për shembull, mund të:

 • Ulni rreziqet e joproduktive duke përdorur IP-të lundruese
 • Siguroni burimet tuaja të uebit duke përdorur një mur zjarri cloud
 • Shtoni ruajtje bllok sipas nevojave të projektit tuaj
 • Menaxhoni çdo përbërës të konfiguruar tuaj të përgjithshëm përmes një API me porosi

Një vështrim i parë në DigitalOcean krijon përshtypjen se ato janë të dizajnuara vetëm për përdoruesit me përvojë. Sidoqoftë, e vërteta është se kompania synon këdo që nga pronarët e faqeve të internetit tek zhvilluesit e niveleve të larta. Ju lehtë mund të gjeni hapësirën tuaj brenda spektrit.

Në gjuhën shqipe DigitalOcean, makinat virtuale që janë në thelb servera, njihen si pikëza. Dropletat funksionojnë në sistemet operative Linux, janë fleksibël dhe të personalizueshme bazuar në nevojat e biznesit tuaj.

Kjo do të thotë ndërsa biznesi juaj rritet dhe kërkesa për burime në internet rritet, ju lehtë mund të azhurnoni. Në të njëjtën mënyrë, nëse serveri juaj ka nevojë të zvogëlohet, mund të zvogëloheni dhe të paguani më pak.

Burimet e Storage DigitalOcean

Nëse keni sasi të mëdha të të dhënave, DigitalOcean ju lejon të krijoni Hapësira brenda sekondave për të ruajtur të dhënat tuaja. Këto hapësira janë plotësisht të shkallëzueshme dhe transferimet e të dhënave janë siguruar me HTTPS. Lloji ideal i të dhënave për të ruajtur në Hapësira janë video, audio, tekst dhe imazhe.

Ju keni mundësinë e përdorimit të Spaces si një shërbim i pavarur ose ta kombinoni atë me produkte të tjera në DigitalOcean siç janë pikat. Mimi për hapësirat është i parashikueshëm dhe i përballueshëm. Për shembull, mund të merrni 250 GB depo duke filluar nga 5 dollarë në muaj. Në rast se e tejkaloni paketën e ruajtjes dhe dëshironi të shtoni më shumë, thjesht do të paguani 0.02 dollarë për GB hapësirë ​​shtesë.

Ndërsa Hapësirat merren me ruajtjen e objekteve, ekziston një zgjidhje tjetër e ruajtjes e njohur si Block Storage që merret me bazat e të dhënave, aplikacionet kritike për misionin dhe gjuhët e serverit. Ashtu si Hapësirat, Ruajtja e Bllokut është i përshtatshëm dhe fleksibël.

Ruajtja e bllokut gjithashtu sigurohet në pajisjet blloqe gjenerike të njohura si vëllime. Kur drejtoni faqen tuaj të internetit, vëllimet janë si disqet e ruajtjes që janë të lidhur në vend. Kjo do të thotë që ju mund t’i ndani ato, t’i formatizoni dhe t’i menaxhoni ashtu si çdo disk disk.

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​ruajtjeje, por dëshironi të ruani fuqinë e përpunimit të planit tuaj Droplet, mund të lëvizni vëllimet në mënyrë të pavarur nga një Droplet në tjetrin. Kjo ndodh pa probleme, pa ndikuar në fuqinë e Dropletit.

Si të filloni në DigitalOcean

Nëse dëshironi të regjistroheni me DigitalOcean, procesi është i thjeshtë dhe i shpejtë. E tëra që ju duhet është të jepni emrin e kompanisë tuaj, adresën e postës elektronike dhe detajet e pagesës që mund të jenë PayPal ose kartë. Brenda një kohe të shkurtër, do të regjistroheni në pultin e DigitalOcean.

Megjithëse pulti duket pak teknik dhe frikësues, të shkosh në shiritin anësor dhe të përgjosh Droplets sjell një njohuri. Kur goditni krijimin, Droplet ju lejon të zgjidhni atë që dëshironi në serverin tuaj.

Ekzistojnë distori të ndryshme të bazuara në Linux si Fedora, CentOS, Ubuntu, FreeBSD dhe Debian që ju mund të zgjidhni. Përndryshe, ju mund të shkoni në aplikacionet me një klik të tilla si LAMP, MySQL, Docker dhe WordPress.

Thjesht duke klikuar në butonin krijimin krijoni udhëzime në DigitalOcean për të filluar ndërtimin e serverit për ju. Ka shumë karakteristika shtesë për serverin tuaj që kompania ofron duke përfshirë IPv6, dhe mjete monitorimi dhe alarmimi. Në rast të ndonjë ngjarje të rëndësishme të serverit, ju merrni njoftime në kohë reale.

Menaxhimi i serverit

Sapo serveri juaj të ngrihet dhe të funksionojë, do ta shihni të shfaqet në listën e pikave. Nga këtu, ju do të shihni të dy adresën IP të serverit tuaj dhe emrin. Nëse dëshironi të krijoni një faqe WordPress, gjithçka që ju nevojitet është të ngjitni adresën në një dritare të shfletuesit. Pjesa tjetër e detajeve përfshirë emrin e blogut tuaj janë si çdo WordPress e vendosur në çdo host.

Një nga gjërat që do të gjeni pak e çuditshme me DigitalOcean është se ata nuk kanë cPanel. Për shkak të kësaj, procesi i shtimit të llogarive me email është relativisht i vështirë. Për ta bërë këtë, duhet të identifikoheni përmes një tastierë të bazuar në internet ose përmes SSH dhe më pas të përdorni komandat Linux për të konfiguruar konfigurimin e konfigurimit tuaj.

Për t’ju ndihmuar të lundroni pjesët teknike, DigitalOcean ka një seksion mësimesh të mbushur me mbi 2,000 udhëzues hap pas hapi. Kjo duhet ta bëjë jetën tuaj pak më të lehtë dhe nuk është e nevojshme të jesh një mësues Linux për tu përhapur.

Mirat e DigitalOcean

Infrastruktura e Sigurt

DigitalOcean janë të përkushtuar t’ju ofrojnë një mjedis të sigurt për të dhënat tuaja dhe burimet e tjera të internetit. Disa nga nismat e tyre përfshijnë:

 • Siguria fizike – DigitalOcean ka gjithsej 12 qendra të të dhënave të vendosura në disa nga mjediset më të sigurta fizikisht në Amsterdam, New York dhe qytete të tjera. Do qendër e të dhënave ka 24/7 siguri fizike në vend, mbulim CCTV dhe lexues biometrikë për të ruajtur integritetin e tyre.
 • Siguria e Infrastrukturës – Për të hyrë në infrastrukturën e rrjetit DigitalOcean, do të duhet të kaloni nëpër pika të vërtetimit multifaktor që monitorohen nga afër. Qasja është e kufizuar përmes Kontrollit të Qasjes në bazë të Roleve. Kjo do të thotë që vetëm përdoruesit që duhet të hyjnë në sistem mund të regjistroheni.
 • Siguria e kopjimit – Kopje rezervë dhe pamjet ruhen në serverët SAN që funksionojnë në një rrjet jo të dukshëm publikisht. Si klient, ju mund të menaxhoni rajonet ku rezervimet tuaja janë ruajtur për pajtueshmëri dhe qëllime të sigurisë.

Paneli i Kontrollit API dhe Kontrolli

Kur keni pajisjet e duhura, mund të krijoni aplikacione dhe faqe interneti me lehtësi. DigitalOcean e plotëson këtë me një ndërfaqe intuitive, por të thjeshtë që ju lejon të organizoni dhe vizualizoni të gjitha projektet tuaja.

API me porosi ju jep kontroll të plotë mbi pikat që krijoni. Që nga API është me burim të hapur, kjo ju lejon të rinovoni ose shkulni ndërfaqen sipas dëshirës tuaj.

Paneli i kontrollit i dizajnuar me porosi është një tipar kryesor në menaxhimin e burimeve tuaja në internet. Kjo ju ndihmon të organizoni stafin tuaj, të menaxhoni fushat tuaja dhe të bëni instalime me një klik. Nëse biznesi juaj është rritur dhe ju doni më shumë hapësirë, ju mund të ndani vetëm me një klik të vetëm.

Pajisje të përparuara

DigitalOcean e kuptojnë mjaft mirë që për të tërhequr kalibrin e aplikimit dhe zhvilluesit e internetit që ata kanë sot, atyre iu duhej të investonin në pajisjet më të mira për mbajtjen në cloud. Në vetëm 55 sekonda, ju mund të krijoni një server të ri cloud SSD që ju jep një përvojë të pastër, të shpejtë dhe të fuqishme.

Të gjithë serverët janë përmirësuar me pajisje të fuqishme siç janë makinat HEX Core dhe disqet e ngurtë të shtetit. Në varësi të vendit ku është audienca juaj e synuar, ju mund të zgjidhni një qendër të të dhënave afër.

Pritja e pakontrolluar

Planet e Dropletit nën DigitalOcean ju japin pavarësi dhe kontroll të plotë ndërsa lundroni në burimet tuaja në internet. Për dallim nga planet e menaxhimit të menaxhimit, ju mund ta rregulloni serverin sipas dëshirës tuaj. Funksioni i menaxhimit zakonisht vjen me një kosto shtesë dhe kjo është arsyeja pse DigitalOcean ka disa nga çmimet më konkurruese.

Cilado mënyrë që të alokoni kujtesën tuaj, të menaxhoni bandën tuaj dhe instalimet e programeve kompjuterike, gjithçka varet nga ju. Ju keni lirinë e zgjedhjes.

Prmimi i parashikueshëm

Qëllimi i DigitalOcean është të thjeshtojë infrastrukturën pritëse përfshirë çmimet. Të gjitha modelet e tyre të çmimeve janë të drejta dhe të parashikueshme. Për shembull, të gjitha pikat faturohen në orë deri sa të arrini në kufirin mujor prej 672 orësh. Kjo nuk do të thotë befasi kur fatura juaj kontrollon.

Me tarifa të ulëta deri në 5 dollarë në muaj, planet e Dropletit janë të përballueshme edhe për bizneset me bazë në shtëpi. Ky çmim gjithëpërfshirës është ajo që i bën ata të preferuar ofruesit e pritjes.

Komuniteti aktiv i njohurive

Shumica e ofruesve të pritjes kanë investuar në udhëzues dhe udhëzime se si të bëjnë disa nga detyrat themelore apo edhe komplekse. DigitalOcean kanë një faqe të dedikuar mësimore dhe një komunitet të zhvilluesve të ekspertëve. Ata janë shumë të apasionuar pas asaj që bëjnë dhe shpesh i ndihmojnë të tjerët të lundrojnë në sfidat e pritjes.

Mjedisi pyetje dhe përgjigje është i mirëorganizuar sipas kategorisë. Nëse një pyetje është përgjigjur më parë, ata e theksojnë atë që të mund t’i referoheni shpejt. Për të inkurajuar sa më shumë njerëz për të ndihmuar, DigitalOcean vendos emrin tuaj në tutorial ose artikull që ju keni dhënë, dhe ata ju paguajnë gjithashtu.

Cons

Përkundër pajisjeve të përparuara, qendrës së njohurive shembullore dhe një mori burimesh të tjera, DigitalOcean ende bie në sy në disa fusha.

Mbështetja e tyre për klientët është e kufizuar. Ndërsa ofruesit e tjerë të pritjes kanë pajisje telefonike dhe biseda të drejtpërdrejta për t’u përfshirë me klientët e tyre, DigitalOcean kanë vetëm sistemin e biletave mbështetëse. Zhvilluesit mund të mos kenë një problem kaq të madh me këtë, por përdoruesit për herë të parë mund të hasin në sfida.

Edhe pse DigitalOcean kanë çmime më miqësore, planet e pritjes që ato kanë, synohen më shumë tek zhvilluesit sesa pronarët e vegjël të faqes në internet. Niveli i teknologjisë është i përparuar, dhe ato nuk ofrojnë hostim bazë.

Në krahasim me shërbimet e sofistikuara si Microsoft Azure, AWS dhe ruajtja në re të Google, DigitalOcean nuk janë të pranishëm në aq rajone. Nëse dëshironi të lokalizoni faqen tuaj të internetit më afër klientëve tuaj, të themi në Brazil, qendrat më të afërta të të dhënave janë në New York City.

përfundim

DigitalOcean kanë krijuar një mjedis ku zhvilluesit dhe firmat e mëdha mund të ndërtojnë faqe interneti dhe aplikacione më shpejt. Mjetet e administrimit janë të thjeshta për t’u përdorur dhe shërbimet e ruajtjes dhe të rrjetit janë të fuqishme. Përmes zgjidhjes gjithëpërfshirëse në re, ju dhe ekipi juaj mund të shpenzoni më shumë kohë në funksionet tuaja kryesore të ndërtimit të një softueri më të mirë për klientët tuaj.

Nëse doni të shkallëzoni lart ose poshtë në varësi të vëllimit të biznesit, DigitalOcean kanë optimizuar infrastrukturën e tyre për t’ju mundësuar që ta bëni atë pa probleme. Prandaj, mos u mërzit duke paguar çmime të larta në planet ku përdorni gjysmën e burimeve. Shkallëzoni si duhet për të përmbushur nevojat unike të biznesit tuaj. Isshtë, pra, një ofrues konkurrues i pritjes, kushdo mund të provojë posaçërisht në shërbimet me bazë cloud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map