Përdorimi i SSL Security në WebHostingHub Hosting

Farë duhet të di për SSL?

SSL qëndron për Secure Sockets Layer. Teknikisht, është një teknologji që përdoret për të vendosur një lidhje të koduar midis klientit dhe një server; mbase midis një shfletuesi dhe një serveri në internet ose midis një klienti të postës dhe një server postar. Kjo teknologji lejon transmetimin e sigurt të informacioneve të ndjeshme siç janë numrat e kartave të kreditit, letrat kredenciale për hyrje dhe numrat e sigurimeve shoqërore. Ju mund të dëshironi të pyesni pse këto informacione duhet të kodohen. Në rrethana normale, këto të dhëna transmetohen midis klientit dhe serverit në formë të thjeshtë teksti, duke e lënë datën të prekshme nga përgjimi teknik. Informacioni i ndjeshëm mund të përgjohet nga persona të paautorizuar dhe më pas të përdoren për qëllimin e tyre. Për të mbrojtur të dhënat tuaja nga hajduti i mundshëm, është e nevojshme të kriptoni të dhënat tuaja.


Në mënyrë të veçantë, është një protokoll sigurie që përcakton variablat e kriptimit si për të dhënat që transmetohen ashtu edhe për lidhjen. Ai përdor një sistem kriptografik që përdor dy çelësa të ndryshëm për të kriptuar të dhënat; njëra është çelësi publik i cili është i njohur për të gjithë dhe tjetri një çelës sekret ose një çelës privat që është i njohur vetëm për marrësin e mesazhit.

Si funksionon një Certifikatë SSL?

Një Certifikatë SSL punon me një palë çelësa: një çelës privat dhe një çelës publik, të cilët punojnë së bashku për të krijuar një lidhje të sigurt, të koduar. Theertifikata e njëjtë gjithashtu përmban identitetin e pronarit të faqes në internet, i quajtur në mënyrë të duhur subjekti. Edhe pse ofruesit e pritjes mbështesin pothuajse gjithmonë SSL, Certifikatat SSL nuk vijnë automatikisht me paketën tuaj të pritjes. Në mënyrë që të keni një të tillë, duhet të krijoni një Kërkesë për nënshkrim të Certifikatës ose CSR në serverin tuaj të internetit të ofruesit të pritjes. Kjo kërkesë i lejon hostit të krijojë një çelës privat dhe një skedar të dhënash që ju duhet t’i dërgoni Autoritetit të Certifikatës ose CA (i quajtur gjithashtu përdoruesi i Certifikatës CSR). CA më pas do të përdorë skedarin e të dhënave CSR për krijimin e çelësit publik që duhet të përputhet me çelësin tuaj privat.

Pasi të përfundojë kjo, duhet të merrni Certifikatën SSL të cilën duhet ta instaloni në serverin tuaj. Gjithashtu, për të vendosur besueshmërinë e Certifikatës suaj SSL, duhet të instaloni një palë çertifikata të ndërmjetme që janë të lidhura me certifikatën rrënjësore të CA tuaj.

Cili është ndryshimi themelor midis një Certifikate të Dedikuar dhe një Ndarjeje SSL?

Përdoruesit mund të zgjedhin midis opsionit të përdorimit të një Certifikate të Dedikuar SSL dhe një Certifikate të Përbashkët SSL. Më poshtë janë ndryshimet themelore midis të dyve:

 •  Certifikatë SSL e përkushtuar
 •  Certifikata SSL është e dedikuar vetëm për një faqe në internet ose për një fushë specifike;
 •  URL përcaktohet nga pronari i faqes së internetit;
 •  Bën shpenzime shtesë për blerjen e Certifikatës së Sigurt dhe adresës IP;
 •  Duket më profesionale për vizitorët në internet; dhe
 •  Ndihmon në fshehjen e identitetit të ofruesit të web hosting-it.
 •  Certifikata të përbashkëta SSL
 •  Instaluar në serverin e mbajtjes së uebit;
 •  Mund të përdoret nga të gjitha llogaritë që i përkasin atij serveri;
 •  Ju nuk keni kontroll mbi emrin e domain;
 •  Eshte falas;

Si ta rregulloj Certifikatën time të përbashkët SSL?

Një nga mënyrat më të lehta për të marrë dhe përdorur një Certifikatë SSL është përdorimi i një Certifikate të Përbashkët SSL. Kjo metodë rekomandohet dhe mbështetet nga WebHostingHub. Një Certifikatë e Përbashkët SSL është një Certifikatë SSL që është e instaluar në serverin e mbajtjes së faqes në internet. Të qenit i instaluar në serverin e pritjes në internet do të thotë që të gjitha llogaritë në atë server mund të përdorin SSL në çdo kohë. Sidoqoftë, Certifikatat e Përbashkët SSL kanë disa kufizime. Kufizimi i saj kryesor është që përdoruesi duhet të përdorë URL-në e serverit të internetit në vend të URL-së së tij të internetit e cila shpesh çon në mosbesim ndaj URL-së pasi nuk do të përputhej me faqen e internetit të përdoruesit që po sigurohet. Ky kufizim megjithëse shpesh është në hije nga fakti që Certifikatat e Përbashkët SSL vijnë falas dhe është instaluar tashmë në server.

Për të konfiguruar softuerin tuaj në Certifikatën SSL të përbashkët të përdoruesit, duhet të bëni sa më poshtë:

 •  Ju duhet të identifikoheni në pultin e OpenCart, nëse përdorni OpenCart;
 •  Shkoni në skedarin e Sistemit dhe më pas Cilësimet;
 •  Shikoni për skedën Server dhe zgjidhni atë duke klikuar;
 •  Ju duhet të kontrolloni butonin e radios në mënyrë që të përdorni SSL;
 •  Pastaj, identifikohuni në cPanel tuaj dhe shkoni te File Manager;
 • Ju duhet të lundroni në instalimin tuaj OpenCart dhe të shkoni në dosjen “Admin”;
 •  Në dosjen Admin, hapni skedarin e konfigurimit;
 •  Ju duhet të redaktoni cilësimet HTTPS në skedar në mënyrë që të pasqyroni rrugën tuaj të SSL URL. Në thelb, duhet të shtoni një letër “s” pas http për ta bërë atë https: //.
 •  Pas redaktimit, duhet të ruani ndryshimet duke klikuar Ruaj kur të kërkohet.
 •  Pastaj, për tu siguruar që konfigurimi është i saktë, duhet të provoni faqen tuaj të internetit pasi të keni ruajtur ndryshimet.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map