Shembuj dhe Idetë më të mira të faqosjes së faqes në internet


Paraqitja e faqes suaj të internetit mund të përcaktojë suksesin e saj. Merrni një model të gabuar dhe njerëzit do të hutohen dhe çorientohen, duke shkatërruar përvojën e përdoruesit. Ata ka të ngjarë të humbasin përmbajtje kritike ose nuk do të shohin një thirrje për veprim.

Por rëndësia e paraqitjes tuaj shkon më tej. Dizajni duhet të përshtatet me përmbajtjen e faqes tuaj. Me paraqitjen e duhur, përmbajtja juaj mund të shkëlqejë, por me gabim një përmbajtje mund të bëhet e mbushur me njerëz, e vështirë për t’u lexuar dhe pa ngurrim.

Paraqitja e faqes suaj të internetit mund të përcaktojë suksesin e saj. Merrni një model të gabuar dhe njerëzit do të hutohen dhe çorientohen, duke shkatërruar përvojën e përdoruesit. Ata ka të ngjarë të humbasin përmbajtje kritike ose nuk do të shohin një thirrje për veprim.

Por rëndësia e paraqitjes tuaj shkon më tej. Dizajni duhet të përshtatet me përmbajtjen e faqes tuaj. Me paraqitjen e duhur, përmbajtja juaj mund të shkëlqejë, por me gabim një përmbajtje mund të bëhet e mbushur me njerëz, e vështirë për t’u lexuar dhe pa ngurrim.

Në fund të fundit, të gjitha faqet kanë një sistem rrjeti që ulet nën hartimin e faqes në internet. Këto kolona dhe rreshta ofrojnë rend për përmbajtjen tuaj dhe drejtojnë vëmendjen e përdoruesit rreth faqes. Brenda këtyre rrjeteve, ju mund të krijoni një bollëk të qasjeve të ndryshme. Do uebfaqe ka një rrjet themelor mbi të cilin projektuesi ka ndërtuar paraqitjen.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për të zgjedhur modelin e duhur të faqosjes për sitin tuaj, ekzistojnë disa pika fillestare të zakonshme që mund të përdorni për të filluar.

Vlen të thuhet se nuk keni nevojë t’i përmbaheni një qasjeje. Ju lehtë mund të kombinoni paraqitjet e shumëfishta në faqen tuaj apo edhe në një faqe të vetme, siç është një faqe ulje.

Thënë kështu, le të shohim opsionet më të zakonshme të paraqitjes që janë në dispozicion për ju.

Ne fillojmë me modelin më të thjeshtë të paraqitjes së të gjitha, kolonës së vetme.

1. Paraqitja e kolonave të vetme

Edhe pse paraqitja më e pakomplikuar që do të gjeni, ajo është rritur në mënyrë të konsiderueshme në popullaritet që nga rritja e rrjetit celular. Kjo për shkak se në uebfaqe mund të përdorin të njëjtin dizajn në pajisjet mobile, tabletat dhe desktopet, duke zvogëluar kohën e zhvillimit.

Gjithashtu, paraqitjet me një kolonë funksionojnë mirë për krijimin e një përvoje të shkëlqyer të leximit, sepse e përqendron përdoruesin në përmbajtje pa asnjë shpërqendrim nga njëra palë. Kjo është arsyeja pse faqja e blogjeve medium miraton atë për të gjitha artikujt e tyre.

Medium përdor një plan urbanistik të vetëm për të rritur përvojën e leximit.

Më në fund, kur kombinohet me pamjet, një skemë e vetme kolone mund të bëjë një ndikim të fuqishëm sepse ju lejon të tregoni ato imazhe sa më të mëdha që të jetë e mundur. Resorti i Oqeanit është një shembull i shkëlqyeshëm i kësaj në veprim.

Resorti i Oqeanit përdor gjerësinë e plotë të modelit të tij me një kolonë për të maksimizuar ndikimin e figurave.

Me këto faktorë në mendje, konsideroni të përdorni një skemë të vetme kolone nëse dëshironi që njerëzit të kalojnë shumë kohë duke lexuar në faqen tuaj ose nëse keni imazhe që kanë nevojë për dhomën të shkëlqejnë.

Për shkak të thjeshtësisë së saj, ka pak sfida rreth një skeme kolone të vetme. Sidoqoftë, duhet të merrni parasysh me kujdes rrjedhën e informacionit. Orderfarë rendi i duhet përdoruesit për të parë përmbajtjen tuaj?

Për shembull, është e dobishme t’u jepni përdoruesve një përmbledhje të asaj që faqja mbulon në krye për t’i tërhequr ato dhe të ofroni një thirrje të qartë për veprim drejt fundit.

Gjithashtu, mendoni se si mund ta mbani përdoruesin të lëvizë poshtë faqes. Paraqitjet me kolona të vetme kanë tendencë të jenë më të gjata dhe nuk është gjithmonë e qartë për përdoruesit që ka më shumë përmbajtje nën dele. Një tregues vizual, si shigjeta mund të ndihmojë.

Nëse një paraqitje e kolonës së vetme duket pak kufizuese, por akoma keni shumë përmbajtje për të komunikuar, konsideroni të miratoni një model që përqendrohet në përmbajtje.

2. Layout i Fokusuar i Përmbajtjes

Dizajnuesit e uebit shpesh përdorin paraqitjen e përqendruar në përmbajtje në faqet e lajmeve ose bloget, dhe zakonisht ka një kolonë kryesore për përmbajtje dhe një ose më shumë kolona anësore për informacion shtesë.

Avantazhi që ka kjo paraqitje është se mund t’ju ndihmojë të menaxhoni gjatësinë e linjës së përmbajtjes qendrore duke ndryshuar gjerësinë e kolonave anësore. Kjo ka rëndësi sepse nëse gjatësia e rreshtit të tekstit është shumë e gjatë ose e shkurtër, bëhet më e vështirë për t’u lexuar, pra duke ulur të kuptuarit dhe ruajtjen e informacionit.

Sidoqoftë, e bërë në rregull, paraqitja e përqendruar në përmbajtje është ideale për çdo faqe në internet me kopje. Sekreti është për të shpërndarë përmbajtjen brenda kësaj paraqitje në copëza të vogla, të lehta për tu tretur.

Postimet në Boagworld shpërthejnë përmbajtje me tituj, lista, imazhe dhe citate tërheqëse.

Për shembull, në blogun tim, do të zbuloni që postimi im mesatar është i shënuar nga titujt, listat, figurat dhe nxjerr citate. Këto janë të gjitha teknikat për të ndihmuar përdoruesin të skanojë artikullin, duke gjetur pjesë që janë me interes.

Kujdes i kujdesshëm gjithashtu duhet t’i kushtohet kolonave anësore. Shtë thelbësore që projektuesi i uebit të vendos përmbajtjen e duhur në këto kolona dhe që ato vizualisht të kenë peshimin e saktë.

Problemi është se përdoruesit presin të gjejnë përmbajtje sekondare në kolonat anësore dhe kështu t’u kushtojnë më pak vëmendje. Prandaj, nëse planifikoni të përfshini diçka si thirrje për veprim në një kolonë anësore, duhet të jetë mjaft e fortë për të tërhequr vëmendjen.

Për shembull, vini re se si Revista Smashing përdor një ilustrim shumëngjyrësh të një mace për të tërhequr vëmendjen në formularin e regjistrimit të buletinit të tyre në kolonën e duhur.

Smashing Magazine përdor kolonat e saj anësore për të siguruar informacion dytësor në lidhje me postimin.

Jo që paraqitja e përqendruar në përmbajtje është e përshtatshme për çdo faqe të faqes tuaj. Uebfaqet shpesh e bashkojnë këtë paraqitje me një dizajn të stilit revistë.

3. Paraqitja e revistës

Siç nënkupton edhe emri, kjo qasje e paraqitjes përdoret gjerësisht në revista ose faqet e lajmeve për të treguar një numër të madh të tregimeve të ndryshme.

Frymëzuar nga paraqitja e shtypur, ato lejojnë që kombinimi i titujve dhe figurave të prezantojë histori. Kjo mund të jetë një mënyrë angazhuese për të përcjellë atë që është në thelb një listë lidhjesh.

Shtë gjithashtu një plan urbanistik i shkëlqyeshëm për të nënvizuar përmbajtjen që ndryshon rregullisht. Kjo është arsyeja pse faqet e internetit të lajmeve pëlqejnë Washington Post prandaj favorizoni atë.

Uebfaqet e lajmeve kanë tendencë të favorizojnë paraqitjen e stilit të revistës.

Sidoqoftë, paraqitja nuk është pa të metat e saj. Një paraqitje e revistës mund të jetë sfiduese për të bërë të përgjegjshëm, shpesh duke kërkuar një ndryshim të plotë në dizajn për pajisjet me ekran më të vogël.

Ky stil i faqosjes së faqes në internet gjithashtu mund të jetë disi mbizotëruese, me një numër të madh të imazheve dhe titujve që bërtasin për vëmendje.

Mënyra më efektive për adresimin e këtij problemi është krijimi i një hierarkie të qartë vizive. Me fjalë të tjera, bëni disa nga “tregimet” më të mëdha se të tjerët.

Duke ndryshuar madhësitë e tregimit, ata udhëzojnë në vëmendjen e përdoruesve.

Për shembull, vini re se si modë Uebfaqja përqendron vëmendjen në imazhin e majtë duke e bërë atë dukshëm më të madhe. Ata po i tregojnë efektivisht përdoruesit se ku mund të shikojë së pari.

Ndihmon gjithashtu që pjesa tjetër e ndërfaqes së përdoruesit të jetë e drejtpërdrejtë, me tipografi të pastër dhe shirita të thjeshtë navigimi. Nëse do të përdorni paraqitjen e revistës, do të duhet të punoni shumë për t’i mbajtur gjërat më të thjeshta.

Një tjetër avantazh i mundshëm i paraqitjes së revistës është që mund të duket ‘boksi’ sepse rrjeti që nënvizon është aq i dukshëm. Sidoqoftë, ju mund ta lehtësoni këtë duke marrë frymëzim nga lloji ynë i faqes tjetër.

4. Skema e thyerjes së rrjetit

Faqosjet që duket se prishin rrjetin e tyre themelor mund të jenë vizualisht shumë më interesante sesa qasjet më tradicionale. Ato janë gjithashtu të shkëlqyera për tërheqjen e vëmendjes ndaj elementeve të veçantë të ekranit që shpërthejnë kolonat e zakonshme.

Merrni për shembull, Uebfaqja e VR Arles Festival. Vini re se si ju tërheqin vëmendjen tuaj në shiritin e tyre të navigimit duke e mbivendosur atë në dy kolona.

VR Arles Festival tërheq vëmendjen tuaj në shiritin e tyre të navigimit duke e mbivendosur atë në dy kolona.

Një tjetër përdorim praktik i paraqitjes së thyerjes së rrjetit është përdorimi i tij për të mbivendosur tekstin në një imazh në mënyrë të tillë për të tërhequr vëmendjen te kopja. Kur një faqe në internet përmbledh plotësisht tekstin në një imazh, ajo shpesh mund të humbet. Sidoqoftë, siç mundeni shiko nga shembulli më poshtë, nëse teksti mbivendoset pjesërisht në figurë, ajo dallohet shumë më tepër.

Ky dizajn tërheq vëmendjen tekstit dhe thirrjen për veprim duke e mbivendosur atë pjesërisht me figurën.

Dobësitë e paraqitjeve të prishjes së rrjetit janë se ato janë të vështira për t’u marrë mirë, veçanërisht kur faqet e internetit duhet të jenë të përgjegjshëm. Në të vërtetë, shumica e modeleve të prishjes së rrjetave nuk janë asgjë. Ende ekziston një rrjet themelor, dhe të gjithë elementët e ekranit futen në të. Shtë thjesht se rrjeti është shumë më kompleks dhe kështu nuk është aq i qartë. Kjo i bën ata të vështirë për të hartuar.

Kompleksiteti i tyre i natyrshëm është arsyeja pse ju priren t’i shihni ato të përdorura nga kompani të udhëhequra nga dizajni siç janë agjencitë e projektimit ose markat e modës. Ata demonstrojnë një shkallë të sofistikimit të dizajnit që tërheq për një audiencë të veçantë.

Nëse një skemë e ndërprerjes së rrjetit ndihet shumë e ndërlikuar për situatën tuaj, por prapëseprapë dëshironi të bëni diçka më inovative dhe të pazakontë, merrni parasysh një dizajn të ekranit të plotë.

5. Paraqitja në ekran të plotë

Layouts në ekran të plotë, siç sugjeron emri, përshtaten në një ekran të vetëm pa nevojë që përdoruesi të lëvizë. Kjo i bën ata ideal për tregime apo prezantime.

Merrni për shembull, Speciet në copa. Kjo përvojë prezantuese e pasur dhe interaktive tregon tregimet e 30 specieve të fejuara.

Speciet and Pieces është një përvojë e pasur, ndërvepruese që zhvillohet e gjitha pa pasur nevojë të lëvizni.

Siç mund ta shihni, paraqitjet në ekran të plotë janë në maksimum kur shoqërohen nga imazhe të fuqishme. Kjo i bën ata një zgjedhje të shkëlqyeshme për faqet e internetit të pasura me fotografi, ilustrime ose video.

Jo se duhet t’i përmbaheni rreptësisht qasjes në ekranin e vetëm. Në shikim të parë, Roux në faqen e internetit të Sheshit Parlamentar duket se është një uebfaqe me ekran të plotë në të njëjtin kuptim si Speciet in Pieces. Imazhet e mrekullueshme të tyre mbush tërë pamjen.

Kjo faqe interneti përdor gjithë pamjen për të shfaqur fotografinë e saj të shkëlqyeshme.

Sidoqoftë, është e mundur të lundroni më tej në faqe për të parë përmbajtje shtesë. Fatkeqësisht, kjo nxjerr në pah një pengesë të mundshme me këtë qasje planifikimi. Përdoruesit jo gjithmonë e kuptojnë se mund të lëvizin dhe kështu mund të humbasin përmbajtje të vlefshme.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh me kujdes se si paraqitja do të përshtatet në madhësi të ndryshme. Për shembull, a do të funksionojë qasja në ekran të plotë në një pajisje të lëvizshme? Gjithashtu, a do të mblidhen imazhet ndërsa madhësia e ekranit ndryshon apo thjesht zvogëlohet? Ju shpejt mund të gjeni pikat fokale të imazheve që janë jashtë nga zona e shikueshme në madhësi më të vogla.

Thënë kjo, nëse keni imazhe mahnitëse për tu shfaqur, do të luftoni për të gjetur një dizajn më të mirë planifikimi. Por, nëse dëshironi që opsioni të shtoni disa përshkrime dhe thirrje për të vepruar përkrah atyre imazheve, mund të dëshironi të merrni parasysh një plan urbanistik të alternuar.

6. Layout Alternative

Modeli i paraqitjes alternative është një nga më të zakonshmet që gjendet në internet. Do të gjeni se është i përbërë nga një seri bllokimesh të përmbajtjes, secila prej të cilave ka një plan urbanistik me dy kolona. Blloqet zakonisht përbëhen nga një imazh nga njëra anë dhe teksti nga ana tjetër.

Ajo që i jep emrin e saj është se imazhi alternon anën. Kështu që blloku i parë do të ketë përmbajtje në të majtë dhe imazh në të djathtë, ndërsa blloku tjetër përmbys atë paraqitjen.

Shtë një qasje e planifikuar veçanërisht e favorizuar kur shpjegohet tiparet ose përfitimet e një produkti. Për shembull, produktet e programeve kompjuterike si Webydo do të përdorë imazhin për të treguar një veçori dhe më pas kopjen për të shpjeguar se si funksionon ose përfitimi që jep.

Teksti dhe imazhet alternative të Webydo në blloqe të ndryshme përmbajtjesh në faqen kryesore të tij.

Jo që këto blloqe të përmbajtjes janë të kufizuara në imazhe dhe tekst. Ndonjëherë faqet zëvendësojnë imazhin me një video. Njëlloj, ana e përmbajtjes së elementit mund të përfshijë gjithçka, nga ikonat deri te rekomandimet ose thirrjet për veprim.

Për shembull, Convertkit përfshin një dëshmi dhe thirrje për të vepruar së bashku me tekstin e tyre në çdo bllok përmbajtje.

Convertkit përfshijnë dëshmitë dhe thirrjet për veprim përkrah imazheve të tyre.

Një pjesë e arsyeve pse blloqet alternative janë kaq të zakonshme është se ato janë një qasje e thjeshtë në plan urbanistik me disa pengesa. Nëse keni nevojë të komunikoni disa pika të shitjes, është pothuajse gjithmonë një mundësi e besueshme e paraqitjes.

Sigurisht, kërkesat tuaja mund të jenë të ndryshme, kështu që një tjetër mundësi për t’u marrë parasysh është faqosja e bazuar në karta.

7. Paraqitjet e bazuara në karta

Paraqitjet e faqeve të bazuara në karta janë një tjetër metodë e zakonshme e paraqitjes që do të shihni të gjithë në internet.

Layout-et e bazuara në karta janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u dhënë njerëzve një seri opsionesh që përdoruesi të zgjedhë midis tyre, duke i paraqitur ata me informacion të mjaftueshëm për secilën zgjedhje për të marrë një vendim.

Kjo i bën ata një zgjedhje popullore për faqet e listave të produkteve të vendeve të e-commerce. Ai lejon në faqen e internetit të shfaqë një imazh të produktit, një përshkrim dhe çmimin. Ju madje mund të shtoni funksionalitete si “kurseni për më vonë” siç mund ta shihni nga Uebfaqja e Asos.

Faqet e tregtisë si Asos favorizojnë faqosjet e bazuara në karta për të shfaqur listat e produkteve.

Sidoqoftë, do të gjeni uebfaqe duke përdorur paraqitjet me bazë karte në çdo situatë kur përdoruesit duhet të zgjedhin nga një listë. Për shembull, një përdorim tjetër tipik do të ishte shfaqja e një liste artikujsh në një blog ose faqe lajmesh.

Një plan urbanistik i bazuar në kartelë ju lejon të shfaqni një imazh të tregimit, titullit dhe përshkrimit, si dhe çdo detaj shtesë në lidhje me postimin që dëshironi të përfshini. Awwwards blogu është një shembull i shkëlqyeshëm i këtij lloji të përdorimit në veprim.

Përpara përdorni një skemë të bazuar në karta për të renditur postimet në blogun e saj.

Më e mira nga të gjitha, paraqitjet e bazuara në karta funksionojnë mirë në mënyrë të përgjegjshme, me numrin e kartave në një rresht duke u zvogëluar ngadalë pasi gjerësia e disponueshme zbret.

Sidoqoftë, ekzistojnë disa pengesa të vogla ndaj qasjes. Së pari, kartat funksionojnë më mirë kur përfshini imazhin. Kjo do të thotë nëse po përpiqeni të gjeni foto të përshtatshme për secilën nga artikujt tuaj të listës, mund të jeni më mirë me një dizajn të ndryshëm.

Problemi tjetër i vogël është me sasi të ndryshme të përmbajtjes. Nëse njëra kartë ka më shumë përmbajtje se një tjetër, ajo mund të lërë hapësirë ​​të bardhë qoftë brenda kartës ose midis secilës rresht.

Nëse kartat kanë sasi të ndryshme të përmbajtjes, mund të lërë hapësira midis kartave.

Një mënyrë për të zbutur këtë çështje nuk është të provoni dhe mbani kartat në të njëjtën rresht, siç tregohet në shembullin më poshtë.

Duke lejuar kartat të mbushin hapësirë ​​boshe, përfundoni me një dizajn më estetik të këndshëm.

Sidoqoftë, kjo është një çështje e vogël, e cila shpjegon përvetësimin e përhapur të kësaj qasjeje.

Një dizajn tjetër po aq i popullarizuar është paraqitja e figurës së heroit.

8. Layout Hero

Paraqitja e heroit është emëruar pas imazheve të heroit, atyre imazheve të mëdha me mbivendosje tekstesh që mbizotërojnë faqet e faqeve në kaq shumë faqe në internet. Apple shfrytëzon mirë imazhin klasik të heroit.

Apple shfrytëzon mirë imazhin klasik të heroit.
Pixave për MacOS merr paraqitjen e heroit edhe më tej duke e dominuar atë në krijimin e faqes së saj.
Pixave për MacOS merr paraqitjen e heroit edhe më tej duke e dominuar atë në krijimin e faqes së saj.

Ajo që i bën figurat e heroit kaq të përhapura është se ato ju lejojnë të vendosni gjërat tuaja Vlereso parafjalen në një mënyrë me ndikim të drejtë në pikën hyrëse të faqes suaj të internetit.

Siç mund ta shihni nga Pixave dhe mollë uebfaqet sipër tyre zakonisht përbëhen nga një imazh i madh në sfond, një titull ose shirit, dhe një përshkrim. Layout Hero gjithashtu shpesh vijnë me një thirrje të shquar për veprim.

Nëse duhet të sqaroni qartë se çfarë ofroni në faqen tuaj në faqen e parë ose në vendin e uljes në një mënyrë që do t’ju tërheqë vëmendjen, atëherë një imazh hero mund të jetë mënyra më mirë. Sidoqoftë, kjo është ndoshta masa e përdorimit të tyre.

Herë pas here do të shihni paraqitjen e heroit të përdorur në faqet pasuese. Por, në shumicën e rasteve, imazhi i heroit thjesht tërheq vëmendjen nga përmbajtja më e vlefshme. Kështu që përdorni me kujdes.

Përveç kësaj, ka një pengesë të vogël për të përdorur një plan urbanistik hero. Po, ato janë të zakonshme, por përdoruesit janë të njohur me ta, dhe ata janë efektivë.

Një opsion dukshëm më pak i zakonshëm i paraqitjes është paraqitja me ekran të ndarë.

9. Skema e ndarjes së ekranit

Ashtu si faqosja në ekran të plotë, një ekran i ndarë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr vëmendjen kur përdoruesit arrijnë së pari në faqen tuaj të internetit siç mund ta shihni nga faqja fillestare e ndërmarrjes për krijimin e faqes poshtë.

Kjo faqe përdor paraqitjen me ekran të ndarë për të shpjeguar dy pjesët për ofertën e tyre.

Ajo që e bën shembullin e mësipërm kaq të efektshëm, ekziston një arsye e qartë për paraqitjen me ekran të ndarë. Uebfaqja po e bën të qartë se ka dy palë në biznesin e tyre – hartimin dhe zhvillimin.

Një shembull i ngjashëm është kur dëshironi t’u jepni përdoruesve një zgjedhje të qartë binare. Një ekran i ndarë ka shumë kuptim në atë situatë pasi ndan ekranin në mënyrë të barabartë midis dy opsioneve.

Për shembull, agjensia e modelimit 62 Menaxhimi përdor një ekran të ndarë për të inkurajuar përdoruesit të identifikojnë nëse kërkojnë një model mashkull ose femër.

62 Menaxhmenti përdor një dizajn me ekran të ndarë për të inkurajuar përdoruesit të bëjnë një zgjedhje midis dy opsioneve.

Fatkeqësisht përtej këtij numri të kufizuar të aplikacioneve, ka pak arsye për të miratuar një dizajn me ekran të ndarë. Shtë një mundësi relativisht e kufizuar e paraqitjes, dhe thjesht nuk janë aq shumë skenarë ku është e përshtatshme. Sidoqoftë, në ato raste kur është, është larg zgjedhja më e mirë.

Një opsion i ngjashëm që do të sigurojë pak më shumë fleksibilitet është paraqitja asimetrike.

10. Paraqitja asimetrike

Ndërsa paraqitja me ekran të ndarë detyron një ndarje të barabartë në mes të pamjes, një dizajn asimetrik ju lejon të ndani ekranin megjithatë ju e shihni të arsyeshme.

Avantazhi i kësaj paraqitjeje në ekran të ndarë është se lejon shtimin e theksit në një anë të veçantë të faqes. Sa më shumë pasuri të patundshme të ketë një palë, aq më shumë përqendrohesh për të. Kjo, nga ana tjetër, ju lejon të identifikoni përmbajtjen fillore dhe sekondare.

Me premisat e kolonave parësore dhe sekondare në vend, ju mund të përdorni qasjen në mënyra të shumta. Për shembull, Félix Lesouef përdor metodën në faqen e tij për të ndarë midis përmbajtjes dhe navigimit.

Félix Lesouef përdor një plan urbanistik asimetrik për të nxjerrë në pah navigimin e faqeve të tij.

Në të kundërt, Nourish ha faqja e internetit përdor kolonën e dytë për t’ju lejuar të shihni pjesën tjetër të faqes së saj të internetit.

Nourish Eats përdor këtë metodë të paraqitjes për të ekspozuar përmbajtjen dytësore në mënyrë më të dukshme.

Në shumë mënyra, paraqitja asimetrike është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Shtë fleksibël, relativisht i lehtë për t’u zbatuar dhe më pak i përdorur. Shtë një mënyrë e përshtatshme për ta bërë faqen tuaj të internetit të duket ndryshe, pa dhimbje koke të disa prej zgjedhjeve të tjera.

Si të zgjedhni një plan urbanistik

Duke lexuar këtë artikull, ju keni ndërmarrë hapin tuaj të parë në zgjedhjen e faqosjes së duhur për faqen tuaj. Ju keni mësuar se çfarë lloj opsionesh janë në dispozicion për ju.

Tjetra, ju duhet të merrni një kuptim se cilat mundësi mund të jenë të përshtatshme për faqen tuaj. Një mënyrë për ta bërë këtë është të shikoni konkurrentët tuaj. Sidoqoftë, unë do të këshilloja të mos ndalesh këtu. Rreziku është se ju do t’i kopjoni ato, dhe kjo gjithmonë do t’ju bëjë një hap prapa.

Në vend të kësaj, hidhini një sy vendeve në sektorë të tjerë që kanë lloje të përmbajtjes në lidhje me tuajin. Nëse keni një faqja e internetit e broshurave që synon një audiencë B2B, hidhni një sy vendeve të tjera të ngjashme. Njëlloj, nëse keni një sit eCommerce, shikoni në tregtinë elektronike në sektorë të tjerë.

Nga atje, punoni me projektuesin tuaj për të eksperimentuar me disa qasje të ndryshme. Bëni që ata të krijojnë kornizën e ideve për disa ide të bazuara në paraqitje të ndryshme dhe të shikoni se çfarë i përshtatet më së miri përmbajtjes tuaj.

Nëse e shihni veten të paaftë për të marrë një vendim ose nuk keni besim në drejtimin e duhur, provoni të vendosni opsionet përpara disa përdoruesve dhe të merrni reagimet e tyre. Mos i pyet vetëm ata për të cilët preferojnë, gjithashtu pyet ata nëse vunë re përmbajtje kritike apo e kuptuan se për cilën kompani ishte.

Në të vërtetë, ju me siguri do ta gjeni veten duke zgjedhur dhe zgjedhur nga qasjet e ndryshme të faqosjes për pjesë të ndryshme të faqes tuaj të internetit, dhe kjo është në rregull. Sepse kur bëhet fjalë për paraqitjen e faqes në internet, përdorimi i duhur në kohën e duhur është kritik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me